Actueel

Nieuws

Veilig Wonen in Amsterdam: Tips van een Slotenmaker voor Inbraakpreventie Lokaal nieuws vrijdag 23 februari 2024

Veilig Wonen in Amsterdam: Tips van een Slotenmaker voor Inbraakpreventie

In een stad als Amsterdam, waar het bruisende stadsleven en de levendige atmosfeer de norm zijn, is het essentieel om aandacht te besteden aan de veiligheid van je huis. Als ervaren slotenmaker begrijp ik de noodzaak van effectieve inbraakpreventie. Hier zijn enkele waardevolle tips om je huis veiliger te maken in Amsterdam.

Houd je Sloten Up-to-Date

Het begint allemaal met de sloten op je deuren en ramen. Zorg ervoor dat je sloten van hoge kwaliteit hebt die voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen. Regelmatig onderhoud en indien nodig vervanging van oude sloten kunnen de kans op inbraken aanzienlijk verminderen. Slotenmaker Amsterdam kan je hierbij helpen!

Verlichting en Zichtbaarheid

Een goed verlichte woning schrikt potentiële indringers af. Investeer in buitenverlichting met bewegingssensoren rondom je huis. Dit verhoogt de zichtbaarheid en maakt het moeilijker voor inbrekers om ongezien binnen te komen.

Beveilig je Ramen

Naast deuren zijn ramen vaak een zwakke plek in de beveiliging van een woning. Installeer raamsloten en overweeg het gebruik van veiligheidsroosters of -folie om het moeilijker te maken voor indringers om naar binnen te komen.

Maak Gebruik van Technologie

Moderne technologie kan een waardevolle aanvulling zijn op traditionele beveiligingsmaatregelen. Overweeg het installeren van een alarmsysteem met bewakingscamera's en slimme sloten die je op afstand kunt bedienen.

Buurtwacht en Samenwerking

Sluit je aan bij een buurtwacht of buurtgroep en werk samen met je buren om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Samenwerking en sociale betrokkenheid kunnen een krachtig afschrikmiddel vormen tegen criminaliteit.

Professioneel Advies en Diensten

Wanneer je twijfelt over de beveiliging van je huis, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen bij een ervaren slotenmaker. Zij kunnen een uitgebreide beveiligingscontrole uitvoeren en aanbevelingen doen die specifiek zijn afgestemd op jouw situatie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat preventie de sleutel is tot het veilig houden van je huis in Amsterdam. Door proactieve maatregelen te nemen en samen te werken met je gemeenschap, kun je de kans op inbraken aanzienlijk verminderen.
Slotenmaker Amsterdam kan je helpen bij het verbeteren van de beveiliging van je huis, het herstellen van eventuele schade veroorzaakt door inbraken, en kan je assisteren bij het professioneel sloten openen in Amsterdam , zonder je privacy in gevaar te brengen.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is Lokaal nieuws maandag 12 februari 2024

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is


Mensen kiezen om verschillende redenen ervoor om hun woning te verhuren. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van je woning in Amsterdam en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een verhuurmakelaar in Amsterdam.

Zo verhuur jij je woning

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun woning verhuren is bijvoorbeeld omdat de bewoner langere tijd naar het buitenland gaat. Dan is het ideaal om je woning te verhuren zodat je wat extra inkomsten hebt als je weg bent én je huis veiliger is wat betreft inbraak. Ook wanneer je je woning niet wil verkopen maar gewoon wat extra inkomen wil genereren, is verhuren een goede optie. Als je ervoor kiest om je woning in Amsterdam te verhuren, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat de huurprijs is die je kunt vragen voor je woning. Om hier inzicht in te krijgen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de huizenmarkt en wat er zoal gevraagd wordt voor vergelijkbare woningen in jouw buurt. Daarnaast moet je ook weten welke regels er gelden voor het verhuren van je woning in Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld specifieke regels omtrent de huurprijs, de huurperiode en de vergunningen die je nodig hebt om je woning te verhuren. Het is daarom verstandig om je hier goed over te laten informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Overweeg het inschakelen van een professional eens.

Schakel expertise in

Een verhuurmakelaar in Amsterdam is op de hoogte van alle regels en wetten omtrent het verhuren van woningen in Amsterdam en kan jou hierover adviseren. Daarnaast kan een verhuurmakelaar je helpen bij het vinden van geschikte huurders en het opstellen van het huurcontract. Een verhuurmakelaar zorgt ook voor de juiste presentatie van je woning. Dit betekent dat je woning goed in de markt wordt gezet, bijvoorbeeld via online kanalen en advertenties. Ook hoef je je niet druk te maken over bezichtigingen door potentiële huurders; dit wordt allemaal voor je geregeld en vindt plaats wanneer het jou uitkomt. Een ander voordeel van het inschakelen van een verhuurmakelaar is dat hij of zij een netwerk van betrouwbare huurders heeft. Dit verkleint de kans op problemen met huurders die bijvoorbeeld niet op tijd betalen of de woning beschadigen. Stel altijd samen een inventarisatielijst op, waarop staat welke spullen er in je woning aanwezig zijn en in welke staat deze verkeren. Wil jij jouw woning verhuren Amsterdam ? Dan raden wij je zeker aan om de hulp in te schakelen van een expert. Zo bespaar je tijd en energie én het draagt bij aan je gemoedsrust.

 

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 12 februari 2024

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam

Bij een lekkage in je nieuwbouwwoning is het zaak om zo gauw mogelijk een specialist in te schakelen. Moorman Totaal techniek is dé specialist in lekdetectie en staat voor je klaar om de lekkage binnen korte tijd succesvol te detecteren en verhelpen. Bij hen ben je zeker van een snelle en professionele oplossing en service tegen de een eerlijke prijs. Ontdek in dit artikel waarom het belangrijk is om alert te zijn en snel hulp in te schakelen bij lekkage, en waarom je daarvoor bij Moorman Totaal techniek geheel aan het juiste adres bent.

Lekkages zo snel mogelijk oplossen

Vanwege verschillende redenen is het belangrijk om een lekkage op korte termijn te laten detecteren en op te lossen. Uiteraard wil je in de eerste plaats zo min mogelijk schade aan je woning en inboedel oplopen en ervoor zorgen dat je kostbare en dierbare spullen veilig zijn.

Vanwege schimmels die ontstaan door vochtigheid loop je daarnaast eventueel gevaar op voor je gezondheid. Bovendien zijn deze zichtbare en onzichtbare schimmels vaak lastig te verwijderen.
Ook kun je last hebben van de wat meer onzichtbare lekkages, die mogelijk onopgemerkt de gehele constructie van je woning in gevaar kunnen brengen. Om te onderzoeken of er sprake is van zowel zichtbare als onzichtbare lekkage, is het verstandig om preventief of zo gauw mogelijk een expert naar de oorzaak te laten kijken. Moorman Totaal techniek is al jarenlang gespecialiseerd op het gebied van lekdetectie. Zij sporen de lekkage voor je op en weten precies hoe ze deze in korte tijd efficiënt kunnen verhelpen.

Hoe het werkt

Vaak is een lek niet eenvoudig om zelf te vinden. Aangezien er met innovatieve instrumenten zoals bijvoorbeeld een infrarood camera wordt gewerkt, kan de exacte plaats van de lek via deze slimme techniek schadeloos worden gedetecteerd. Er is geen hak en breekwerk nodig en de specialist ziet precies hoe de lekkage effectief kan worden opgelost. Ook nemen zij graag je zorgen uit handen wat betreft een indicatie over de bijkomende schade, reparatie en zaken die met de verzekering geregeld moeten worden. De experts denken graag met je mee over hoe je de rekening zo laag mogelijk kunt houden.

Vind eenvoudig een specialist in jouw regio

Omdat het bedrijf werkzaam is over heel Nederland, zijn er geen wachttijden en lange aanrijtijden. Hierdoor is het mogelijk om binnen zeer korte tijd hulp in lekdetectie te regelen en op locatie te laten komen. Zoek je bijvoorbeeld een specialist lekdetectie Amsterdam ? Dan kun je direct bellen en word je razendsnel geholpen! Zowel voor een directe oplossing van een lekkage, als voor het laten controleren van de staat van je dak. Kortom, kies voor Moorman Totaal techniek en profiteer van een topservice voor een scherpe prijs!

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Nieuwbouwwoning laten bouwen? Denk ook direct aan de tuin Lokaal nieuws donderdag 25 januari 2024

Nieuwbouwwoning laten bouwen? Denk ook direct aan de tuin

Wanneer je kiest voor het (laten) bouwen van een nieuwbouwwoning, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Anders dan bij het kopen van een bestaande woning, moet je over letterlijk alles nadenken. Nu hebben de meesten gelukkig wel een architect die dit voor ze doet, maar ook dan wordt er natuurlijk wel van je verwacht dat je hierin meedenkt. Van het aantal stopcontacten tot de ramen, letterlijk alles moet nog worden bepaald. Nu is er wel een verschil tussen volledig nieuwbouw waarbij je alles zelf bepaalt of projectbouw waarbij in grote lijnen al is bepaald hoe het huis eruit komt te zien. Toch zien we dat met name de tuin een ondergeschoven kindje is en dus ook lang niet altijd wordt meegenomen in de plannen. Ontzettend zonde, aangezien de tuin niet alleen de waarde van je woning direct verhoogt, maar natuurlijk ook zorgt voor een stuk extra woongenot. Daarom vertellen wij je waarom het zo belangrijk is om direct vanaf het begin ook aan je tuin te denken.

Het belang van een goed ontworpen tuin

Een tuin die goed is ontworpen, zorgt niet alleen voor een veel mooier aanzicht van het huis, maar heeft ook de nodige praktische en functionele voordelen. Zo biedt een tuin die goed is ontworpen, je ook de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden gezellig buiten te eten. Handig is dan alleen wel om een goed knikarm zonnescherm aan te schaffen en te laten plaatsen, zodat je ook wat schaduw hebt, mocht dit nodig zijn. Vooral in de zomermaanden kan het kwik aardig stijgen. Daarnaast is het ook handig om een apart gedeelte te hebben van waar de kinderen kunnen spelen, zodat ook zij zich lekker buiten kunnen vermaken.

Een tuin die past bij jouw wensen

Bij het laten bouwen van een nieuwe woning wil je natuurlijk ook direct nadenken over de tuin. Het is belangrijk om hier al in een vroeg stadium over na te denken, zodat de tuin perfect aansluit bij jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste grootte van de tuin, de ligging ten opzichte van de zon en eventuele speciale wensen. Misschien vind je het wel leuk om een moestuin te beginnen of is het altijd al een droom van je geweest om een zwembad te laten plaatsen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ook nadenkt over het financiële plaatje, aangezien je rekening moet houden met dat de tuin zo’n 10% van de totale waarde van de woning is als het gaat om de kosten.

Schakel een goede tuinarchitect in

We staan er vaak niet bij stil, maar het aanleggen van een tuin is een vrij complexe aangelegenheid. Je moet namelijk met allerlei zaken rekening houden, waaronder bijvoorbeeld het aantal uren zon, maar ook stroompunten en natuurlijk de kwaliteit van de bodem. Dus wil je dat alles direct goed wordt geregeld, dan is het aan te raden om een goede tuinarchitect in te schakelen, die niet alleen kijkt naar het visuele aspect, maar ook goed meedenkt over de praktische zaken.

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Ontdek de charme van wonen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 22 januari 2024

Ontdek de charme van wonen in Amsterdam

Benieuwd geraakt om te gaan wonen in Amsterdam door de indrukwekkende nieuwbouwprojecten die de stad te bieden heeft? Amsterdam, bekend om haar schilderachtige grachten, historische gebouwen en bruisende cultuur, is niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een gewilde locatie voor nieuwe bewoners. Met een groeiend aantal moderne nieuwbouwprojecten biedt Amsterdam een unieke combinatie van historische charme en hedendaags wooncomfort.

De aantrekkingskracht van nieuwbouw in Amsterdam

De recente ontwikkeling van nieuwbouwprojecten in Amsterdam is een antwoord op de groeiende vraag naar moderne en duurzame woonruimtes. Deze projecten, vaak gelegen in opkomende wijken, bieden een scala aan mogelijkheden voor zowel jonge professionals als gezinnen. Van luxe appartementen tot betaalbare starterswoningen, er is voor ieder wat wils.

Duurzaamheid en innovatie

Veel van deze nieuwbouwprojecten zijn gericht op duurzaamheid en innovatie. Ze bieden moderne voorzieningen zoals energiezuinige systemen, groene daken en slimme thuisoplossingen, waardoor ze niet alleen comfortabel maar ook milieuvriendelijk zijn.

Verhuizen naar Amsterdam

Een verhuizing naar Amsterdam vraagt om een zorgvuldige planning, vooral als het gaat om het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf Amsterdam. Of je nu van binnen of buiten de stad verhuist, de juiste verhuisservice kan het verschil maken.

Kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij het selecteren van een verhuisbedrijf is het belangrijk om te kiezen voor een service die bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. "Budgetverhuisservice", bekend in Amsterdam en omstreken, biedt professionele verhuisdiensten aan die zorgen voor een soepele en efficiënte verhuizing.

Genieten van Amsterdam

Eenmaal gesetteld in Amsterdam, openbaart de stad haar ware schoonheid. De combinatie van historische architectuur, culturele diversiteit en een levendige stedelijke sfeer maakt Amsterdam een unieke plek om te wonen. De stad biedt talloze culturele evenementen, wereldklasse musea, en een dynamische culinaire scene.

Amsterdam: een stad vol mogelijkheden

Culturele rijkdom: Van het Van Gogh Museum tot het Anne Frank Huis, de culturele rijkdom van Amsterdam is ongeëvenaard.
Groene ruimtes: Geniet van de rust in de vele parken en groene ruimtes die de stad te bieden heeft.
Waterwegen: Ontdek de stad vanaf het water met een boottocht door de beroemde grachten.

Klaar voor Amsterdam?

Of je nu aangetrokken bent door de nieuwbouwprojecten, de historische allure of de levendige stadsdynamiek, Amsterdam biedt een uitzonderlijke woonervaring. Met de juiste voorbereiding en de hulp van een betrouwbaar verhuisbedrijf zoals " Budgetverhuisservice ", wordt je verhuizing naar Amsterdam een avontuur om naar uit te kijken.

Welkom in Amsterdam, een stad die niet alleen bewonderd maar ook beleefd moet worden.

 

 

Innovatieve vloeroplossingen voor nieuwbouw woningen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Innovatieve vloeroplossingen voor nieuwbouw woningen in Amsterdam

Gietvloeren of een beton ciré vloer vormen de perfecte stijl, duurzaamheid en functionaliteit voor nieuwbouw woningen in Amsterdam. Deze vloeren onderscheiden zich door hun naadloze afwerking, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Ze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, een essentiële eigenschap voor een druk stadsleven. Bovendien zijn deze vloeren bestand tegen vocht en slijtage, wat ze ideaal maakt voor zowel privéwoningen als commerciële ruimtes.

Voordelen ten opzichte van traditionele vloeren

Gietvloeren en beton ciré hebben meerdere voordelen ten opzichte van traditionele vloeroplossingen zoals hout, tegels of PVC:

Duurzaamheid en lange levensduur: Deze vloeren zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen dagelijkse slijtage, wat ze een slimme investering maakt voor elke nieuwbouwwoning.

Onderhoudsgemak: In tegenstelling tot houten vloeren of tegels, die regelmatig onderhoud en reiniging vereisen, zijn gietvloeren en beton ciré eenvoudig schoon te houden. Dit bespaart tijd en moeite, vooral in een stad als Amsterdam, waar elke minuut telt.

Flexibiliteit: Deze vloeren bieden een scala aan kleuren en afwerkingen, passend bij elke interieurstijl. Of je nu gaat voor een industriële look of een minimalistisch design, gietvloeren en Beton Ciré kunnen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak.

Comfort: Gietvloeren voelen warm en comfortabel aan onder de voeten, in tegenstelling tot de harde oppervlakken van tegels of sommige houtsoorten. Dit maakt ze ideaal voor woon- en werkruimtes.

Gezondheidsvoordelen: Deze vloeren zijn allergievriendelijk. Ze trekken geen stof en pollen aan, wat een gezondere leefomgeving creëert.

De keuze voor gietvloeren of beton ciré van Coatingvloer.nl voor je nieuwbouwwoning in Amsterdam biedt niet alleen een aantrekkelijke basis voor je interieur, maar zorgt ook voor een duurzame, onderhoudsarme en comfortabele leefomgeving. Deze moderne vloeroplossingen zijn een duidelijke upgrade ten opzichte van traditionele vloeren, zowel in functionaliteit als in stijl.


Nadelen van een pvc vloer of een houten vloer

PVC- en houten vloeren hebben enkele nadelen vergeleken met gietvloeren en beton ciré vloeren. PVC-vloeren kunnen soms minder duurzaam zijn en zijn gevoeliger voor krassen en deuken. Ze kunnen ook minder milieuvriendelijk zijn, afhankelijk van de productiemethoden. Houten vloeren vereisen meer onderhoud, zijn gevoelig voor water- en vochtschade, en kunnen krimpen of uitzetten onder verschillende klimaatomstandigheden. Beide vloertypes missen de naadloze en moderne afwerking die gietvloeren en beton ciré bieden, en zijn vaak minder flexibel in ontwerpopties.

Waarom een vloer bestellen bij Coatingvloer.nl?

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in het leveren van diverse soorten gietvloeren, waaronder epoxy- en polyurethaanvloeren, evenals beton ciré. Hun website biedt uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloeren die ze aanbieden, inclusief details over materialen, toepassingen en beschikbare kleuren. Wat betreft het bestelproces, klanten kunnen direct contact opnemen via de website voor een offerte. Er wordt een persoonlijk advies gegeven op basis van de specifieke behoeften en wensen van de klant.

 

 

 

 

Hoe kies je een plantenbak op maat Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Hoe kies je een plantenbak op maat

Een tuin of binnenruimte met bomen en planten maakt een omgeving vrolijker, stijlvoller en/of meer uitgedacht. Een plantenbak op maat om je buitenruimte te verbeteren is dan ook een goede optie. Een aantal essentiële tips om ervoor te zorgen dat jouw tuin een bloeiend paradijs wordt.

Houtsoort

Bij het selecteren van de houtsoort voor jouw op maat gemaakte plantenbak is het belangrijk om in gedachten te houden waar deze geplaatst zal worden. Als de plantenbak buiten komt te staan, is het aan te raden te kiezen voor een houtsoort die geschikt is voor buitengebruik. Duurzame keuzes zoals lariks, douglas of steigerhout zijn bestand tegen de weersinvloeden, wat de levensduur van jouw plantenbak op maat aanzienlijk verlengt.

Plaatsing

Om te voorkomen dat jouw prachtige plantenbak een slordige indruk maakt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze waterpas staat. Een plantenbak die scheef staat, kan niet alleen afbreuk doen aan het visuele aspect, maar het kan er ook voor zorgen dat de planten binnenin niet goed gedijen. Gebruik een waterpas tijdens het plaatsen om ervoor te zorgen dat de plantenbak in perfecte balans staat.

Onderhoud

Een regelmatige schoonmaakroutine is van groot belang om de frisheid van jouw plantenbak te behouden en de groei van ongewenste algen of schimmels te voorkomen. Afhankelijk van de locatie en het klimaat kan het nodig zijn om de plantenbak periodiek schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of doek om vuil te verwijderen en behoud zo niet alleen de esthetiek, maar ook de gezondheid van jouw bloeiende groen.

Door deze eenvoudige tips in acht te nemen, kun je met een plantenbak op maat niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je tuin realiseren, maar ook een gezonde en bloeiende omgeving voor jouw geliefde planten creëren. Maak van jouw buitenruimte een waar paradijs met de perfecte plantenbak op maat.

 

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt? Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt?

In de afgelopen weken regende het verlagingen van de hypotheekrente. De verwachting is dat deze dalende trend door zal zetten, zeker als Centrale Banken de rentes verlagen in de komende tijd. Sta jij op het punt om een hypotheek af te sluiten? In een markt met dalende hypotheekrentes kan het zinvol zijn om (deels) te kiezen voor een variabele of kortlopende rente. Wat is daar het voordeel van?

 

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam

Heb je een nieuwe woning in Amsterdam, maar moet je het doen met beperkte ruimte, dan is het als het gaat om het inrichten van de woning extra belangrijk om functioneel en decoratief met elkaar te combineren. Vooral in de binnenstad, waar de huizen vaak niet veel groter zijn dan tussen de 60 en 80 vierkante meter, is het belangrijk een goed plan te maken en niet zomaar te beginnen met het inrichten van je huis. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, maar die zullen we in een ander artikel met je bespreken. In dit artikel zullen we daarom de nadruk leggen op het inrichten van een kleine woning in onze hoofdstad.

Kies voor grote meubels

Het klinkt gek, maar nadat je woning voor zover mogelijk klaar is en dus is voorzien van glasvlies behang en is opgeleverd, is het tijd om de boel te gaan inrichten. Dit kun je op een aantal manieren doen. Waar we vaak zien dat veel mensen in een kleine woning vooral met veel kleine spullen werken, is dit juist niet de bedoeling. Kies je namelijk voor veel kleine items, dan lijkt het geheel al erg snel rommelig en dat wil je ten koste van alles proberen te voorkomen. Kies je voor één of twee grote meubels, dan lijkt het net alsof je woonkamer opties een stuk groter lijkt, dan het in werkelijkheid is. Nu is het niet de bedoeling dat je kiest voor een enorme hoekbank die net tussen de twee muren past, maar een beetje groot is niets mis mee.

Praktisch en comfort in één

In een kleine woning is het belangrijk om alle ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zorg er daarom dus ook voor dat je bepaalde meubelstukken kunt combineren. Een goed voorbeeld zijn de eetkamerstoelen. Kies je voor draaibare stoelen, dan kun je deze bijvoorbeeld eenvoudig bij het zitgedeelte betrekken op het moment dat je visite hebt. Zo hoef je naast je bank niet extra twee fauteuils neer te zetten, maar kun je door je stoelen van de eettafel in de kamer direct een aantal extra plekken creëren.

De juiste kleuren

Hoe donkerder de ruimte, des te kleiner het lijkt. Kies daarom voor lichte kleuren, zodat je woonkamer een stuk ruimer oogt. Zo kun je online vaak wel een scherpe glasvezelbehang aanbieding vinden, waarmee je niet alleen je muren een stuk strakker kunt laten ogen, maar je ook de vrijheid hebt om de muren in iedere gewenste kleur te kunnen sausen.

De vloer

Een woning is natuurlijk niet compleet zonder een mooie vloer. Zo kun je kiezen voor een pvc vloer , maar er zijn ook allerlei andere opties. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een neutrale kleur vloer. De reden om dit te doen is vrij eenvoudig. Mocht je willen veranderen van stijl, dan kan dit met een neutrale vloer een stuk gemakkelijker, dan wanneer je vloer een uitgesproken kleur of patroon heeft. Houd hier dus rekening mee, want dit kan je een hoop geld en ook werk besparen.

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring Lokaal nieuws vrijdag 05 januari 2024

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring Amsterdam is een grondig onderzoek van de bouwtechnische staat van een gebouw, uitgevoerd door een gekwalificeerde bouwkundige inspecteur. Deze inspectie geeft inzicht in de algehele conditie van een pand en identificeert eventuele gebreken, tekortkomingen of potentiële problemen. Of je nu een huis koopt, verkoopt, renoveert of gewoon de staat van je eigendom wilt controleren, een bouwkundige keuring biedt net als een taxatie huis waardevolle informatie die van invloed kan zijn op belangrijke beslissingen met betrekking tot vastgoedtransacties en onderhoudsstrategieën.

Waarom is een bouwkundige keuring belangrijk?


Vaststellen van de bouwkundige staat:

Een bouwkundige keuring biedt een gedetailleerd inzicht in de huidige staat van het gebouw, inclusief de fundering, muren, dak, vloeren, ramen en deuren. Door de bouwkundige staat vast te stellen, krijgen kopers, verkopers en eigenaren een duidelijk beeld van eventuele problemen of gebreken.

Identificeren van gebreken en tekortkomingen:

De bouwkundige inspecteur gaat systematisch door het gebouw en identificeert mogelijke gebreken, zoals scheuren in muren, lekkages, houtrot, verzakkingen en andere constructieve problemen. Het tijdig ontdekken van deze tekortkomingen kan helpen bij het voorkomen van grotere schade en onverwachte kosten in de toekomst.

Inschatten van onderhoudsbehoefte:

De bouwkundige keuring geeft niet alleen inzicht in de huidige staat van het pand, maar kan ook helpen bij het inschatten van de toekomstige onderhoudsbehoefte. Dit is waardevolle informatie voor eigenaren om een plan op te stellen voor preventief onderhoud en reparaties, waardoor onverwachte kosten worden geminimaliseerd.

Ondersteuning bij aankoopbeslissingen:

Voor potentiële kopers is een bouwkundige keuring een essentieel instrument bij het nemen van aankoopbeslissingen. Het stelt hen in staat om de staat van het pand te begrijpen, eventuele reparatiekosten in overweging te nemen en hun bod dienovereenkomstig aan te passen. Het geeft hen ook de mogelijkheid om af te zien van een aankoop als de geïdentificeerde gebreken te ernstig zijn.

Onderhandelingspositie versterken:

Voor verkopers kan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voorafgaand aan de verkoop hen helpen om eventuele gebreken te repareren of transparant te zijn over de staat van het pand. Dit kan de onderhandelingspositie versterken en het vertrouwen van potentiële kopers vergroten.

Voldoen aan wettelijke eisen:

In sommige gevallen kan een bouwkundige keuring nodig zijn om te voldoen aan wettelijke vereisten, zoals bij de verkoop van een woning. Het kan ook nodig zijn bij het aanvragen van een hypotheek of bij het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden.

Veiligheid van bewoners garanderen:

Een bouwkundige keuring richt zich niet alleen op de bouwtechnische aspecten, maar kan ook veiligheidsrisico's identificeren, zoals elektrische problemen, gebrekkige verwarmingssystemen of andere potentiële gevaren. Dit draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid van de bewoners.

Rendement op investering verbeteren:

Voor investeerders in vastgoed kan een bouwkundige keuring helpen bij het identificeren van kansen om de waarde van het pand te verhogen. Het biedt inzicht in mogelijke renovaties of verbeteringen die kunnen bijdragen aan een beter rendement op de investering.

Een bouwkundige keuring is geen luxe, maar eerder een verstandige investering in vastgoedzekerheid. Het biedt gedetailleerde informatie over de bouwtechnische staat van een pand, waardoor eigenaren, kopers en verkopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

 

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie Lokaal nieuws vrijdag 29 december 2023

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie

Ben je op zoek naar een tijdelijke manier om inkijk tegen te gaan? Dan is raamfolie nog wel eens een goede optie. Het is namelijk niet permanent en altijd gemakkelijk te verwijderen. Dit is een goed product voor tijdens het verbouwen. Je bent namelijk lang bezig in huis en je wilt niet constant bekeken worden. Mensen kijken namelijk toch snel naar binnen als ze ergens beweging zien. Als er verbouwd wordt liggen er ook vaak waardevolle spullen in huis. Denk hierbij aan materialen die geïnstalleerd worden en ook gereedschap. Het komt helaas vaak voor dat er in verbouw huizen ingebroken wordt. Dit komt doordat er niet de hele dag iemand in huis aanwezig is. Dan is het heel erg fijn om je ramen af te plakken met raamfolie . De beste optie hiervoor is melkglas- of gezandstraald raamfolie. Dit geeft namelijk een matte look waar niet doorheen gekeken kan worden. Omdat het een erg doorgaande folie is kan je deze vaak wel in statisch en met een lijmlaag krijgen. Ga je voor tijdelijk? Dan is statisch folie aan te raden. Dit kun je als je het niet meer nodig hebt gemakkelijk verwijderen. Statische folie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Hierdoor heb je geen gedoe met het verwijderen van lijm achteraf.

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van raamfolie is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Wel is het een klusje waar je jouw aandacht bij moet houden. Ook is het aan te raden het niet in je eentje op te plakken. Hierdoor verklein je namelijk de kans dat er een beschadiging of fout ontstaat. Het kan namelijk niet gemakkelijk dubbel gaan hierdoor. Wij hebben een aantal tips waardoor je jouw raamfolie gemakkelijker op kan plakken:

• Zorg altijd dat je raam goed gereinigd is. Hierdoor komt er geen vuil tussen het raam en het folie. Hiermee creëer je een langere levensduur.

• Plak je raamfolie altijd nat op het raam. Spray met een plantenspuit het folie en het raam in. Hierdoor hecht het raamfolie niet gelijk en kun je het nog corrigeren.

• Meet altijd het raam goed op. Om zeker te zijn dat je genoeg hebt is het handig iets extra af te snijden. Hierdoor voorkom je dat je niet genoeg hebt bij het plakken.

• Zorg altijd voor de juiste gereedschappen. Denk hierbij aan een scherp Stanleymesje, een rakel en een rolmaat. Een goed begin is het halve werk!

Drie populaire glassoorten Lokaal nieuws vrijdag 29 december 2023

Drie populaire glassoorten

Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning? En weet je door het ruime aanbod niet meer wat je moet kiezen? Dat is niet gek, want er bestaan allerlei soorten glas waar je uit kunt kiezen. Iedere glassoort heeft andere voordelen, dus het is belangrijk om je goed in te lezen in de verschillen de soorten. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten en wat de bijbehorende voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

Dubbel glas

Dubbel glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte, die zorgt voor een goede isolerende werking. Het voordeel van dubbel glas is dat het inbraak werend en geluiddempend is. Daarnaast verbeterd dubbel glas de isolatiewaarde in huis en wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten. Tot slot is dubbel glas goedkoper dan triple of HR++ glas.

Triple glas

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een ruimte. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee platen. Triple glas heeft dus ook een extra tussenruimte. Hierdoor is triple glas nog sterker dan dubbel glas. Ook heeft triple glas een betere isolerende werking dan dubbel glas, door de extra glasplaat en tussenruimte. Dit bespaart stookkosten in de winter en in de zomer blijft het hierdoor koeler in huis.

HR++ glas

HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een ruimte die gevuld is met een isolerend gas. Het verschil met dubbel glas, is dat in deze tussenruimte een gas zit dat nog beter isoleert. HR++ glas is duurder in de aanschaf dan dubbel glas, maar uiteindelijk is het de investering waard. Door de goede isolatiewaarde bespaar je namelijk in de winter veel stookkosten. Doordat het glas ook warmte van buiten tegenhoudt in de zomer, heb je minder snel een airco nodig.

Laat je adviseren

Nu je weet wat de populairste glassoorten zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant . Deze partij heeft een groot aanbod aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas . Heb je vragen of wil je meer informatie over een van deze soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een specialist over alle mogelijkheden.

 

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023) Lokaal nieuws donderdag 21 december 2023

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023)

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met klanten, is een duidelijke voorkeur voor lichte houtkleuren naar voren gekomen. Eiken vloeren, vooral in wit, naturel en licht eiken, zijn bijzonder populair. Deze trend is consistent in bijna alle provincies en over de jaren heen, met enkele regionale nuances:

Enkele onderzoeksresultaten:

• Ruim 70% van de showroombezoekers hebben een voorkeur voor de afwerking van houten vloeren in lichte kleuren.

• Het klassieke houten vloeren patroon (60.6%) is veruit het meest populaire legpatroon in Nederland, gevolgd door de visgraat vloer (31.6%).

• Hoewel lichte kleuren het meest populair zijn bij het klassieke houten vloeren patroon en de visgraat vloer, worden het Hongaarse punt en Versailles patroon daarnaast ook regelmatig in bruine, grijze of zwarte kleuren gelegd.

Bekijk alle resultaten op het blog van Uipkes.
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/onderzoek-houten-vloer-voorkeuren-2019-2023

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist? Lokaal nieuws woensdag 13 december 2023

Top-10 artikelen in 2023. Heb je wat gemist?

In het afgelopen jaar werd sparen weer relevant door de gestegen rente. Ook onderwerpen rond hypotheken en wonen bleven populair. Wat bijvoorbeeld te doen als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt en welke verbouwingen dragen bij aan de waarde van je woning? We hebben de populairste artikelen op een rij gezet. Zo check je eenvoudig of je iets gemist hebt dit jaar.

Afvoerprobleem in je nieuwbouwwoning? Dit is waarom je snel actie moet ondernemen Lokaal nieuws woensdag 29 november 2023

Afvoerprobleem in je nieuwbouwwoning? Dit is waarom je snel actie moet ondernemen

Een soepele afvoer lijkt misschien zelfsprekend in een nieuwbouwhuis, maar het is altijd mogelijk dat het toch misgaat. Heb je een afvoerprobleem in je nieuwbouwwoning, dan is het slim om zo snel mogelijk te handelen. Laat het er niet bij zitten, want dat is om verschillende redenen niet verstandig. Waarom je snel actie moet ondernemen als je een afvoerprobleem hebt? Wij zetten hieronder een aantal redenen op een rij.

Voorkom ergere schade

Een van de belangrijkste redenen om snel actie te ondernemen als je een afvoerprobleem in je nieuwbouwhuis hebt, is ergere schade voorkomen. Als je de verstopping laat zoals die is, kan dat uiteindelijk leiden tot vervelende problemen in huis. Met een nieuwbouwhuis zit je daar natuurlijk niet op te wachten.

Afvoerproblemen tasten niet alleen de functionaliteit, maar ook de uitstraling van je woning aan. Zelfs kleine afvoerproblemen kunnen leiden tot waterschade en lekkages in huis. Het is belangrijk om snel in te grijpen om schade aan je muren, plafonds en vloeren te voorkomen. Veel afvoerproblemen zijn eenvoudig op te lossen door professionals. Als je hiernaar op zoek bent, zit je bij deze ontstoppingsdienst in Amsterdam goed.

Kosten besparen

Nog een reden om snel te handelen als je een afvoerprobleem hebt, is dat je hierdoor kosten kunt besparen op de lange termijn. Los je de problemen met je afvoer niet op, dan wordt het alleen maar erger. De reparaties om grote problemen op te lossen, kunnen jou veel geld kosten. Dat scheelt dan ook veel geld ten opzichte van een kleine reparatie. Wacht daarom niet te lang met je afvoer ontstoppen in Amsterdam , want dat is niet goed voor je portemonnee.

Beter voor je gezondheid

Een afvoerprobleem snel oplossen is ook beter voor je gezondheid. Een verstopte afvoer kan namelijk leiden tot vervelende schimmels of bacteriën. Ook kan het zorgen voor een nare geur in je huis, wat natuurlijk allesbehalve fijn is. Pak je een ontstoppingsprobleem gelijk aan, dan is dat beter voor de gezondheid van jou en je huisgenoten.

Behouden van de nieuwbouwervaring

Een ander voordeel van het vroegtijdig aanpakken van een ontstoppingsprobleem, is dat je de nieuwbouwervaring behoudt. Een nieuwbouwwoning heeft een nieuwe en frisse uitstraling en problemen in huis halen de glans er al snel af. Als je graag de frisse uitstraling van je nieuwbouwhuis behoudt, is het daarom beter om gelijk in te grijpen.

Kortom, genoeg redenen om snel actie te ondernemen als er een afvoer in je huis verstopt is. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen Lokaal nieuws woensdag 29 november 2023

Hypotheek en huis in 2024: de belangrijkste wijzigingen

In 2024 verandert er veel rond het thema huis en hypotheek. Zo worden de leennormen verruimd, zeker als je een energiezuinige woning koopt. Ook op het vlak van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de studieschuld wijzigt het nodige. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste veranderingen in 2024.

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek Lokaal nieuws woensdag 15 november 2023

Stappenplan extra aflossen op je hypotheek

Aflossen op je hypotheek voelt soms aan als een lange reis, maar wat als je sneller op je bestemming wilt zijn? Extra aflossen kan een uitstekend idee zijn, vooral als je minder rente wilt betalen en sneller schuldenvrij wilt zijn. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Wat is de beste bouwstofzuiger? Lokaal nieuws donderdag 09 november 2023

Wat is de beste bouwstofzuiger?

Ben je op zoek naar de  beste bouwstofzuiger ? Je bent in dit artikel dan aan het juiste adres! Zo’n machine kopen is vaak erg belangrijk. Of je nu professionele bouwers in huis hebt of op een doe-het-zelf-missie bent, je zult merken dat je standaardstofzuiger niet opgewassen is tegen het fijne stof dat in elk hoekje en gaatje terechtkomt, evenals groter vuil zoals puin en afsnijdingen. Koop daarom een van de onderstaande bouwstofzuigers!

 

Karcher WD4

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor bouwstof, kom je tijdens je zoektocht waarschijnlijk natte en droge stofzuigers tegen. Deze stofzuigers zijn superkrachtig en ontworpen met zuigkracht, waardoor ze ideaal zijn voor stof en puin, maar ook voor vloeistoffen, of dat nu water is dat zich heeft verzameld in je aan het weer blootgestelde aanbouw of gemorste verf. De WD4-stofzuiger van Karcher is een perfect voorbeeld, ontworpen om het soort rotzooi aan te pakken dat een standaard stofzuiger niet aankan, of dat nu stof, zwaar puin of gemorste vloeistoffen zijn. Hij wordt geleverd met tal van accessoires voor allerlei soorten klussen, en deze kunnen allemaal op de stofzuiger zelf worden opgeborgen, waardoor het een handige stofzuiger is om in huis te hebben. 

 

Charles CVC370-2

Charles is een ander lid van de Numatic-stofzuigerfamilie; in tegenstelling tot Henry is deze stofzuiger echter zowel een nat- als een droogzuiger. Hoewel de Charles CVC370-2 een stuk groter is met een capaciteit van maximaal 15 liter droge stof, is hij eigenlijk lichter (als hij leeg is) dan de kleinere Henry-stofzuigers, terwijl hij is verpakt in een krachtige 1060W-motor die ervoor zorgt dat hij een stoot heeft die kan worden gebruikt voor alles van lichte schoonmaak van uw huis tot het ontstoppen van afvoeren. 

 

Henry HVR160

Henry is een direct herkenbaar stofzuigermerk, maar hij is niet alleen een designicoon, hij is ook een robuuste en gebruiksvriendelijke stofzuiger voor een renovatielocatie. Met een sterke zuigkracht en een aantal verschillende hulpstukken is het geen probleem om nog grotere hoeveelheden vuil op te zuigen. De HVR160 is een iets compacter model, waardoor hij iets lichter is dan andere versies van Henry, maar met dezelfde zuigkracht en hetzelfde snoer van 10 meter. Dit betekent dat het een iets kleinere stofzak heeft dan zijn grotere tijdgenoten, zoals de Henry HVR200-11-stofzuiger, maar zijn inhoud van 6 liter is meer dan royaal genoeg. 

 

Makita VC2512L

Makita, het populaire merk van elektrisch gereedschap, is misschien niet je eerste gedachte voor een stofzuiger, maar het VC2512L-model is een uitstekende keuze voor een drukke locatie. Deze nat- en droogzuiger is krachtig genoeg om zowel zware materialen als stof op te zuigen, waaronder gips dat wordt gebruikt in gips, zacht hout, gipsplaat en zelfs steenslag van werkbladen zoals Corian. Natuurlijk, met dit extra vermogen komt een hoger prijskaartje, en zelfs als je een deal vindt voor een Makita VC2512L, zul je merken dat het ongeveer 4 of 5 keer de prijs is van de goedkoopste bouwstofzuigers. Helaas is dat wel een nadeel, maar deze fantastische bouwstofzuiger is het geld zeker waard. 

 

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws woensdag 01 november 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Een eigen woning is voor veel mensen het meest kostbare bezit dat ze hebben. Als huiseigenaar is dan ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen onvoorziene schades. Dat kan met verschillende woonverzekeringen. Maar welke zijn echt noodzakelijk en welke zijn aanvullend? We geven een voorzet. 

Maak jij nog kans op een woning in Amsterdam? De Stand van de Amsterdamse Vastgoedmarkt Lokaal nieuws woensdag 25 oktober 2023

Maak jij nog kans op een woning in Amsterdam? De Stand van de Amsterdamse Vastgoedmarkt

Amsterdam, de betoverende hoofdstad van Nederland, trekt al decennialang bewoners en investeerders van over de hele wereld aan. Met zijn schilderachtige grachten, bruisende cultuur en levendige atmosfeer, is het geen verrassing dat de vastgoedmarkt hier een van de meest competitieve is in Europa. Maar maak jij nog kans op een woning in Amsterdam?

Hoge vraag, beperkt aanbod

Een van de kenmerkende eigenschappen van de Amsterdamse vastgoedmarkt is de hoge vraag naar woningen. De stad trekt niet alleen potentiële kopers aan uit Nederland, maar ook uit andere delen van de wereld. Dit zorgt voor een constante druk op de beschikbare woningen en drijft de prijzen omhoog.

Stijgende prijzen

De vraag naar woningen in Amsterdam heeft geleid tot een gestage stijging van de vastgoedprijzen. Zelfs in vergelijking met andere grote Europese steden, staat Amsterdam bekend om zijn hoge prijsniveau. Dit maakt het voor veel mensen een uitdaging om een betaalbare woning te vinden.

Uitwijken naar omliggende gebieden

Vanwege de hoge prijzen in Amsterdam overwegen veel potentiële kopers uit te wijken naar omliggende steden en gemeenten. Plaatsen zoals Amstelveen, Haarlem en Zaandam bieden vaak meer betaalbare opties, terwijl ze toch nog steeds een goede verbinding met Amsterdam hebben.

Slimme financiële planning

Als je serieus overweegt een woning in Amsterdam te kopen, is het cruciaal om een gedegen financieel plan op te stellen. Dit omvat het in kaart brengen van je huidige financiële situatie, jouw hypotheek berekenen bij een partij als Univé of andere aanbieder en het rekening houden met bijkomende kosten zoals notaris- en makelaarskosten.

Realistische verwachtingen

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Mogelijk moet je concessies doen wat betreft de grootte, locatie of staat van de woning. Het is ook essentieel om flexibel te zijn en snel te kunnen handelen, gezien de competitieve aard van de markt.

Conclusie

Hoewel de Amsterdamse vastgoedmarkt uitdagend kan zijn, is het zeker niet onmogelijk om een geschikte woning te vinden. Door goed geïnformeerd en goed voorbereid te zijn, vergroot je je kansen aanzienlijk. Met de juiste aanpak en een beetje geduld kun je nog steeds je droomhuis in deze prachtige stad vinden.

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel in huizen als in een werkomgeving, deze moderne verwarmingsmethode biedt niet alleen comfortabele warmte, maar is ook energiezuinig en ruimtebesparend. Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen: elektrisch en watergedragen, ook wel ingefreesde vloerverwarming genoemd. Wat is wat precies?


• Elektrische vloerverwarming : dit systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingskabels of verwerkt in matten die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het is eenvoudiger en goedkoper om te installeren dan ingefreesde vloerverwarming.

• Ingefreesde vloerverwarming : in dit systeem worden buizen in de betonnen ondervloer gefreesd waar warm water door wordt geleid. Het is efficiënter in termen van energiegebruik en het is echter wel kostbaarder om te installeren dan elektrische vloerverwarming.

Geschikte vloeren

Zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverarming? Nee, niet allemaal, er zijn veel soorten wél geschikt. Waar je echt op moet letten is of je nieuwe vloer bestaat uit materiaal dat die warmte goed geleidt. Je zit altijd goed wanneer je kiest uit de volgende vloeren:

• De populaire pvc-vloeren zijn niet alleen prachtig, onderhoudsvriendelijk en krasvast; ze gaan perfect hand in hand met vloerverwarming. Deze dunne vloeren laten de warmte van vloerverwarming makkelijk door.

• Vinyl en laminaat: deze kunststof vloerbedekkingen kunnen goed overweg met vloerverwarming en bieden een breed scala aan kleuren en patronen.

• Beton: uitstekend voor vloerverwarming, omdat beton de warmte lang vasthouden en geleidt.

• Tapijt ; dat had je niet gedacht he? Er zijn zeker tapijtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hoe comfortabel wil je het hebben?

• Marmoleum en linoleum; deze duurzame materialen zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

• Net als tegels en natuursteen; prima warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast, wat resulteert in gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte en welke soort vloer je kiest. Over het algemeen kunnen elektrische systemen goedkoper zijn in de installatie dan de watergedragen systemen. Wil je weten waar de kostenpost voor jouw specifieke situatie op uitkomt, bij Aanhuis.nl Amsterdam West weten ze er alles van! Profiteer van eerlijk advies, bakken inspiratie en kwalitatief de beste producten. Ook voor het inmeten en leggen van je nieuwe vloer met vloerverwarming ben je hier aan het juiste adres. Want het aanleggen van vloerverwarming laat je natuurlijk over aan echte vakmensen met jarenlange ervaring, daar ga je zelf niet mee lopen knoeien.

Aanleggen door vakmensen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen doe-het-zelfproject voor de gemiddelde huiseigenaar. Het vereist professionele expertise om het systeem correct te ontwerpen, installeren en af te stemmen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanleggen van vloerverwarming het beste aan vakmensen kan worden overgelaten:

• Nauwkeurige berekeningen: vakmensen voeren de warmteverliesberekeningen uit om het juiste formaat en de juiste plaatsing van het verwarmingssysteem te bepalen, wat essentieel is voor een efficiënte werking en langdurig plezier.

• Kwaliteitsmaterialen en installatie: professionals zorgen ervoor dat hoogwaardige materialen worden gebruikt en dat de installatie volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd om lekkages of andere problemen te voorkomen.

• Aanpassing aan lokale bouwvoorschriften: vakmensen zijn op de hoogte van de lokale bouwvoorschriften en zorgen ervoor dat het vloerverwarmingssysteem aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Kortom; vloerverwarming biedt comfortabele, gelijkmatige warmte en is een efficiënte verwarmingsoplossing. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen en het aanleggen aan ervaren vakmensen over te laten om het beste resultaat te bereiken. De voordelen van vloerverwarming zijn op lange termijn de investering meer dan waard. Het zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm hart in je huis. Waar wacht je nog op?

Geld lenen in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 18 oktober 2023

Geld lenen in Amsterdam

Inwoners in Amsterdam vroegen in het eerste halfjaar van dit jaar gemiddeld een hoger leenbedrag aan. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat het gemiddelde leenbedrag van Amsterdammers met ruim 1.800 euro is gestegen in het eerste helft van 2023. In de 2e helft van 2022 stond het gemiddelde leenbedrag van de inwoners van Amsterdam nog op 14.020 euro, dat is nu dus met 13% gestegen naar 15.845 euro.

Inflatie en loonsverhogingen

Amsterdammers lenen hiermee ook een hoger bedrag dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk lenen inwoners in Nederland gemiddeld 14.619 euro in de eerste helft van 2023. Dat Amsterdammers meer lenen, komt niet alleen doordat de producten en diensten waarvoor geleend wordt duurder zijn geworden, maar ook doordat de lonen gemiddeld hoger zijn in Amsterdam. “De hogere leenbedragen zien we door heel Nederland, dus niet alleen in Amsterdam, en dat komt door de inflatie”, zegt Amanda Bulthuis, financieel expert van Geld.nl. “Auto’s, woningen en andere lasten worden steeds duurder. Hierdoor hebben mensen dus meer geld nodig als ze bijvoorbeeld lenen voor een auto of verbouwing. Tegelijkertijd kregen veel mensen dit jaar een flinke loonsverhoging, dat betekent dat inwoners meer inkomen hebben en dus ook een hoger bedrag kunnen lenen.”

Tip! Wil jij geld lenen en ben je benieuwd hoeveel jij maximaal kunt lenen? Gebruik dan deze handige tool: Wat kan ik lenen?

Geld lenen in Amsterdam voor auto’s en verbouwingen

De populairste doelen waar de inwoners van Amsterdam voor lenen, zijn auto’s en verbouwingen. In de eerste helft van 2023 was bijna 30% van de lening aanvragen voor een nieuwe auto. Dit is een toename ten opzichte van de tweede helft van 2022, toen nog 24,42% van de Amsterdammers leenden voor een auto.

In de periode januari tot en met juni 2023 leende 16 procent van de kredietaanvragers uit Amsterdam voor de verbouwing van hun woning. Dit is een toename ten opzichte van het vorige halfjaar, toen slechts 13 procent van de Amsterdammers op zoek was naar een lening voor een verbouwing.

Welk effect heeft de gestegen hypotheekrente? Lokaal nieuws woensdag 18 oktober 2023

Welk effect heeft de gestegen hypotheekrente?

Afgelopen weken zijn de hypotheekrentes verder gestegen. De gemiddelde vaste hypotheekrentes zijn in de afgelopen week uitgekomen op bijna het hoogste punt in de afgelopen tien jaar. De verschillen tussen de hoogste en de laagste rentes verschillen sterk. Dit heeft invloed op jouw maandlasten bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies! Lokaal nieuws vrijdag 06 oktober 2023

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies!

Hoera! Het is tijd om je nieuwbouwhuis naar jouw wensen in te richten. Van vloeren tot raamdecoratie en gordijnen . Dat kan nogal overweldigend zijn, met zoveel keuze. Gelukkig hebben wij een simpele en leuke oplossing! Kom naar Aanhuis.nl Amsterdam voor persoonlijk interieuradvies en laat ons team je helpen. We staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies en inspiratie, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Wat is een interieuradvies?

Het kan best lastig zijn om je voor te stellen hoe je een leeg, kaal huis kunt inrichten, maar geen zorgen, wij hebben de perfecte aanpak. We toveren professionele 3D-ontwerpen tevoorschijn, waarmee jij je toekomstige interieur tot leven ziet komen.

Wat je ook in gedachten hebt, laat ons je fascineren met onze kennis en interieurproducten! Een interieuradvies zal jouw creativiteit zeker een flinke boost geven. Laat je verrassen door de magische combinaties van raamdecoratie en gordijnen voor een knusse sfeer of stoere stalen deuren voor een industriële kick!"

CTA: Boek jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl

Ontdek de interieurproducten die bij jou passen

Bij Aanhuis.nl vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige vloeren, die de basis vormen van elke kamer. Daarnaast hebben we stijlvolle gordijnen die een vleugje elegantie toevoegen aan je ramen. Ons aanbod omvat ook een diverse selectie sfeervolle raamdecoratie en moderne stalen deuren . Voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, hebben wij Smart home producten die zowel functionaliteit als stijl toevoegen aan jouw huis.

Maar dat is nog niet alles! Wij hebben ook kasten op maat die bij jouw opbergbehoeften passen en unieke trappen die op jouw woonstijl aansluiten. Of je nu een minimalistische woonstijl wenst, een voorliefde hebt voor een landelijke charme of je wilt wagen aan een moderne en strakke uitstraling, wij hebben de ideale interieurproducten om aan jouw wensen te voldoen.

Alles onder één dak

Het verwezenlijken van jouw droominterieur is nu makkelijker dan ooit! Bij Aanhuis.nl hebben we alle interieurproducten en services onder één dak waardoor het nog leuker wordt. Nadat we je deskundig interieuradvies hebben gegeven, zorgen wij voor het volledige inmeten en monteren van de interieurproducten die je hebt gekozen. Zo kun jij zonder zorgen genieten van jouw prachtig nieuwe interieur.

Kortom, een interieuradvies bij ons is niet alleen de eerste stap, maar ook de meest belangrijke stap op weg naar het vinden van de interieurproducten die jouw huis een echt thuis maken. Wij hebben er nu al zin in om jouw droominterieur te realiseren, volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijke smaak en stijl. Op die manier kun je elke dag opnieuw genieten van jouw heerlijke, stijlvolle thuis.

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren en inspireren! Boek vandaag nog jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl Amsterdam, Johan Cruijff Boulevard 134, in Amsterdam Villa Arena.

 

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies! Lokaal nieuws vrijdag 06 oktober 2023

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies!

Hoera! Het is tijd om je nieuwbouwhuis naar jouw wensen in te richten. Van vloeren tot raamdecoratie en gordijnen . Dat kan nogal overweldigend zijn, met zoveel keuze. Gelukkig hebben wij een simpele en leuke oplossing! Kom naar Aanhuis.nl Amsterdam West voor persoonlijk interieuradvies en laat ons team je helpen. We staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies en inspiratie, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Wat is een interieuradvies?

Het kan best lastig zijn om je voor te stellen hoe je een leeg, kaal huis kunt inrichten, maar geen zorgen, wij hebben de perfecte aanpak. We toveren professionele 3D-ontwerpen tevoorschijn, waarmee jij je toekomstige interieur tot leven ziet komen.

Wat je ook in gedachten hebt, laat ons je fascineren met onze kennis en interieurproducten! Een interieuradvies zal jouw creativiteit zeker een flinke boost geven. Laat je verrassen door de magische combinaties van raamdecoratie en gordijnen voor een knusse sfeer of stoere stalen deuren voor een industriële kick!"

CTA: Boek jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl

Ontdek de interieurproducten die bij jou passen

Bij Aanhuis.nl vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige vloeren, die de basis vormen van elke kamer. Daarnaast hebben we stijlvolle gordijnen die een vleugje elegantie toevoegen aan je ramen. Ons aanbod omvat ook een diverse selectie sfeervolle raamdecoratie en moderne stalen deuren . Voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, hebben wij Smart home producten die zowel functionaliteit als stijl toevoegen aan jouw huis.

Maar dat is nog niet alles! Wij hebben ook kasten op maat die bij jouw opbergbehoeften passen en unieke trappen die op jouw woonstijl aansluiten. Of je nu een minimalistische woonstijl wenst, een voorliefde hebt voor een landelijke charme of je wilt wagen aan een moderne en strakke uitstraling, wij hebben de ideale interieurproducten om aan jouw wensen te voldoen.

Alles onder één dak

Het verwezenlijken van jouw droominterieur is nu makkelijker dan ooit! Bij Aanhuis.nl hebben we alle interieurproducten en services onder één dak waardoor het nog leuker wordt. Nadat we je deskundig interieuradvies hebben gegeven, zorgen wij voor het volledige inmeten en monteren van de interieurproducten die je hebt gekozen. Zo kun jij zonder zorgen genieten van jouw prachtig nieuwe interieur.

Kortom, een interieuradvies bij ons is niet alleen de eerste stap, maar ook de meest belangrijke stap op weg naar het vinden van de interieurproducten die jouw huis een echt thuis maken. Wij hebben er nu al zin in om jouw droominterieur te realiseren, volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijke smaak en stijl. Op die manier kun je elke dag opnieuw genieten van jouw heerlijke, stijlvolle thuis.

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren en inspireren! Boek vandaag nog jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl Amsterdam West, Roesiel 31, in Amsterdam Westpoort.

 

Droomhuis in Amsterdam vinden: een stappenplan Lokaal nieuws donderdag 05 oktober 2023

Droomhuis in Amsterdam vinden: een stappenplan

Wil jij in Amsterdam wonen en het huis van je dromen vinden? Maak dan een plan en ga stapsgewijs te werk. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Of je nu je op zoek bent naar je eerste huis of toe bent aan een volgende woning maakt niet uit.

1. Zet je wensen op een rij

Om te beginnen is het verstandig om na te denken over je woonwensen en dit op te schrijven. Houd hierbij rekening met de samenstelling van je gezin. Dit helpt je al om te bepalen hoeveel slaapkamers je nieuwe woning moet hebben. Vervolgens kun je denken aan een bepaalde stijl en de aanwezigheid van voorzieningen. Verder is het aan jou of je een huis met een tuin zoekt of dat je graag in een appartement wilt wonen. Wellicht heb je al een voorkeur voor een bepaalde buurt of kom je daar achter door verschillende Amsterdamse wijken te bezoeken. Het maken van een collage met foto’s van woningen die je mooi vindt helpt je ook om een duidelijker beeld te krijgen van je wensen. Bekijk verder in hoeverre je eventueel wilt afwijken van je woonwensen en wees dus realistisch.

2. Krijg inzicht in je financiële mogelijkheden

Naast je woonwensen is je financiële situatie van belang. Ga langs bij een hypotheekadviseur om je financiële mogelijkheden door te nemen. Op deze manier kom je er achter hoeveel geld je kunt besteden aan jouw droomhuis. Wie weet is het in jouw geval verstandig om nog een tijdje te sparen zodat je een lagere hypotheek hoeft af te sluiten. Verder kan de hypotheekadviseur je informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden, want er zijn verschillende hypotheekvormen.

3. Zoek online

Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning. Online zoeken is erg gemakkelijk en het geeft je een idee van het actuele aanbod. Het is ook ideaal om verschillende opties te vergelijken en een indruk te krijgen van de vraagprijzen. Kijk ook op de websites van makelaars. Een makelaar in Amsterdam zet veelal eerst het nieuwe aanbod op de eigen internetsite voordat dit bijvoorbeeld op Funda te vinden is.

4. Schakel een aankoopmakelaar in

Je zult heel snel merken dat jij zeker niet de enige bent die een droomhuis in Amsterdam zoekt. Wist je dat een aankoopmakelaar je kan helpen om sneller een geschikte woning te vinden? Een aankoopmakelaar Amsterdam kent de markt en weet precies wat er (binnenkort) te koop is. Deze deskundige heeft bovendien een kritische blik en kan je een eerlijk advies geven. Daarnaast biedt hij hulp bij het onderhandelen en het doen van een bod.

5. Doe een aantrekkelijk bod

Heb je een mooie woning op het oog? Dan is het tijd om een aantrekkelijk bod te doen. Probeer er achter te komen wat de verkoper belangrijk vindt. Gaat het vooral om de hoogste bieding of spelen ook andere factoren een rol? Door hier op in te spelen vergroot je de kans dat je het kunt kopen.

Overwaarde woning vrijmaken? Dit zijn de mogelijkheden Lokaal nieuws woensdag 04 oktober 2023

Overwaarde woning vrijmaken? Dit zijn de mogelijkheden

De extreme gekte op de woningmarkt is inmiddels voorbij. Toch heeft een groot deel van de huiseigenaren relatief veel overwaarde. Zeker als een woning al tien jaar of langer in eigendom is. Op verschillende manieren kun je de overwaarde vrijmaken. Bijvoorbeeld om je woning te verduurzamen of de tuin aan te pakken. In deze blog lees je welke mogelijkheden je hebt en waar op te letten bij het verzilveren van overwaarde. 

Bespaar parkeerkosten in Amsterdam met deze tips Lokaal nieuws maandag 25 september 2023

Bespaar parkeerkosten in Amsterdam met deze tips

Nederlandse automobilisten verspillen gemiddeld vier dagen per jaar aan het zoeken naar een parkeerplaats. Veel voorkomende parkeerproblemen zijn een tekort aan parkeerplaatsen, hoge parkeertarieven en verkeersopstoppingen. Dit is een grote stad als Amsterdam natuurlijk nog erger. Populaire gebieden zoals stadscentra zullen altijd een drukke en dure plek zijn om te parkeren, omdat er een toenemende vraag naar ruimte is. Mogelijk overweeg je daarom enkele alternatieven voor dit stressvolle en tijdrovende probleem. Gebruik daarom de volgende tips, die er mogelijk voor zorgen dat je geld bespaart als je bijvoorbeeld wilt Parkeren Amsterdam Zuid .

Reserveer vooraf

Als je je parkeerplaats plant voordat je op reis gaat, bespaar je waarschijnlijk geld op de dagelijkse kosten. Vooral als je de hele week op verschillende plaatsen parkeert of op bijzonder dure plaatsen zoals luchthavens. Je kunt zelfs tot 35% besparen in vergelijking met de dagkosten als je van tevoren een parkeerplaats boekt op luchthavens, wat mogelijk ook het geval is als je een plekje reserveert op de om te  Parkeren Amsterdam Centraal . Je moet ook onderzoek doen naar parkeerlocaties wanneer je je reis plant. Gebruik prijsvergelijkingswebsites en locatietools online om de juiste geprijsde parkeerplaats op de juiste plek voor je te vinden.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Probeer in plaats van te parkeren in reguliere parkeergarages een alternatieve optie te vinden. Dit kan onder meer betekenen dat je gratis op straat kunt parkeren, verder weg. Je kunt geld besparen door gewoon wat verder van je auto naar je bestemming te lopen. Of probeer eens parkeerapps te gebruiken waarmee je kunt betalen en parkeren op de opritten van mensen die hun ruimte verhuren als ze er geen gebruik van maken. Zoek vooruit naar goedkope parkeerplaatsen tegen een gereduceerde prijs, en je kunt zelfs je parkeerkosten compenseren door je eigen oprit van je nieuwbouwhuis in Amsterdam te verhuren. 

Jaarlijkse parkeerkaart

Als je gewoon in een parkeergarage moet parkeren, kun je het beste kiezen voor een parkeerpas. In plaats van dagelijks voor het parkeren te betalen, kun je voor een langere periode vooraf betalen en korting krijgen. Handig als je elke dag op dezelfde plek parkeert en niet echt een alternatief hebt. Afhankelijk van het aanbod kun je wekelijks, maandelijks of jaarlijks betalen. Ook voor parkeergarages, waar je vooraf met korting kunt betalen, kun je gebruik maken van de P&R-service. Deze zijn doorgaans ook goedkoper dan centrale parkeergarages.

Pendelen

Een ander geweldig alternatief voor autorijden en parkeren is het gebruik van een pendelbus. Deze transportoptie garandeert je een zitplaats in een comfortabel voertuig, brengt je direct en op tijd naar je bestemming en hoeft zich geen zorgen te maken over parkeren. Mogelijk biedt je werkgever deze dienst exclusief aan voor werknemers, of kun je als werkgever overwegen om je aan te melden om deze dienst ook aan je personeel aan te bieden. Bedrijven kunnen geld besparen door transportdiensten aan te bieden, in plaats van het dure onderhoud van parkeerterreinen of parkeerkosten. Pendelbussen hebben de mogelijkheid van op maat gemaakte ophaal- en afleverpunten, te reserveren zitplaatsen en kunnen indien nodig gratis Wi-Fi of koffie bevatten.

 

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij Lokaal nieuws woensdag 20 september 2023

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij

Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Prijzen woningen alweer omhoog? Lokaal nieuws woensdag 06 september 2023

Prijzen woningen alweer omhoog?

Aan de dip op de woningmarkt lijkt alweer een eind te komen. Waar makelaars eerder nog somber gestemd waren, klonk het meest recente bericht van de NVM hoopvol. Verwacht wordt sowieso dat de prijzen op termijn verder stijgen, na een correctie in de afgelopen maanden. Vooral loonstijgingen en haperende nieuwbouw leggen een stevig fundament onder de prijzen.

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Amsterdam West profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Roesiel 31 in Amsterdam Westpoort om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad van de wereld. Zowel binnen Nederland als ver daarbuiten kent Amsterdam een bepaalde aantrekkingskracht. Deze kracht gaat decennia terug, toen Amsterdam zich naar voren duwde als open, vrije stad. Er trokken massaal veel binnen- en buitenlandse mensen naartoe, wat een forse stijging van de huizenprijzen betekende.

De Amsterdamse huizenmarkt vandaag

Toen men vroeger naar de grote stad vertrok, waren er nog niet al te veel huizen verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met het bouwen van grote appartementencomplexen om van de stad een betaalbare vestigingsplaats te maken. Men kon echter niet opbouwen tegen het enorme aanbod dat er ook toen al was. En deze vraag is eigenlijk nooit weggegaan. Het gevolg is: hoge prijzen voor koopwoningen en lange wachtrijen voor het huren van een huis, appartement of kamer.

Amsterdam centrum

Wanneer je in het centrum van de stad wilt vestigen, wordt de zoektocht nog net iets lastiger. Omdat juist daar de vraag erg hoog is, is het belangrijk dat jij van tevoren een goede afweging maakt van wat je wel en niet wilt. 

Welke elementen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam moet je er per se in hebben en welke onderdelen zijn een “nice-to-have”. Om dit te bepalen is het handig om vergelijkbare woningen op waarde te schatten. Zoek naar meer nieuwbouw Amsterdam om een indruk op te doen van de elementen die echt nodig zijn.

Voorbereiding 

Wanneer je dan uiteindelijk hebt besloten waar je in Amsterdam wilt vestigen, is het belangrijk om een goed plan op te stellen. Neem hier de tijd voor, het zal je helpen in je uiteindelijk koopproces. Je zult sneller kunnen reageren op juist en alleen die woningen die binnen jouw kader passen en je verliest geen tijd aan andere woningen.Soort woning: Ga je voor een appartement of een huis? Beide woningen kennen uiteraard voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op.


Budget, niet onbelangrijk natuurlijk. Bepaal wat je wilt uitgeven en stel deze in als filters op de website waarop je zoekt. Zo raak je niet in de verleiding om net iets boven budget te kijken.


Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Ook hier hebben beide opties voor- en nadelen. Wat voor de één belangrijk is, hoeft voor jou wellicht geen deal-breaker te zijn. Wanneer je uiteindelijk heel specifiek gaat zoeken, dan zal jouw voorbereidingstraject een perfect hulpmiddel zijn om snel tot de juiste beslissing te komen. 

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 29 augustus 2023

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Amsterdam? Dan is het goed om te weten dat er in deze periode veel op je af kan komen dat het behoorlijk stressvol kan zijn. Wellicht heb je daar al ervaring mee, of is het de eerste keer dat je naar een nieuwe woning verhuist. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

 

Schakel hulp in

De beste tip om je verhuizing naar een nieuwbouwwoning zo soepel mogelijk te laten verlopen is door een verhuisbedrijf in Amsterdam te vinden. Zo’n bedrijf kan je helpen met het inpakken, verzamelen en verhuizen van spullen naar je nieuwe woning. Ze helpen je ook met uitpakken en zelfs het ophangen van gordijnen of schilderijen kan worden toegevoegd aan het takenpakket van zo’n bedrijf.
 

Daarnaast helpt de verhuisservice in Amsterdam je ook met het verslepen van grote objecten uit je woning. Denk aan fietsen, een grote hoekbank of zelfs een piano. Niets is te gek voor de verhuisservice, en dankzij jaren ervaring in de verhuisservice, weten ze beter hoe spullen en meubels van A naar B kunnen worden getransporteerd dan jij.

Bovendien hoef je dankzij de verhuisservice ook geen vrije dag meer op te nemen of je weekend te gebruiken om te verhuizen. Dat scheelt weer een hoop stress.

 

Smeer taken uit over een langere periode

Je oude energie- internet- of gascontract opzeggen, spullen in dozen stoppen, rommel wegbrengen naar de vuilstort; het kan overweldigend zijn alles in dezelfde paar dagen of zelfs week te doen voordat je verhuist. Maak om die reden liever een soort lijstje met zaken die je moet doen en begin al een maand van tevoren met zaken te regelen die echt gedaan moeten worden.
 

Daarbij moet je wel voor lief nemen dat je deels in een ruimte woont met veel dozen en andere ingepakte zaken, maar het zorgt er wel voor dat je de kopzorgen van verhuizen niet in één keer over je uitstort.

 

Houd je oude woning wat langer aan

Wanneer verkoop je je oude woning? Het kan slim zijn om je oude woning nog een paar dagen aan te houden voordat je definitief intrekt in je nieuwe huis. Op die manier voorkom je dat je halsoverkop al je nieuwe huis moet intrekken.
 

In je oude woning kun je bijvoorbeeld nog een paar meubels laten staan, zoals stoelen of een bed, zodat je hier nog kunt wonen totdat alles helemaal over is. Pas op de laatste dag breng je ook deze laatste paar spullen en meubeltjes naar je nieuwe woning en kun je zorgeloos starten in je eerste nieuwbouwhuis.

Investeren in Vloerverwarming: Wat Je Moet Weten? Lokaal nieuws maandag 28 augustus 2023

Investeren in Vloerverwarming: Wat Je Moet Weten?

Vloerverwarming is een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier om hun woning te verwarmen. De methode biedt voordelen zoals een gelijkmatige warmteverdeling en energiezuinigheid. De installatie omvat verschillende stappen, waaronder het leggen van buizen, het installeren van een verdeelstation en het aansluiten van leidingen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het te verwarmen oppervlak.

Bijkomende overwegingen zijn de isolatie en de keuze van een dekvloer. Isolatieplaten zijn een optie voor extra isolatie, en de dekvloer kan van verschillende materialen zijn, zoals zandcement. Beide keuzes kunnen de totale kosten en efficiëntie van het systeem beïnvloeden.

Lees meer over de kosten van vloerverwarming op het weblog van Uipkes
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/wat-kost-vloerverwarming

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden