Mobiele airco 12000 btu

Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws vrijdag 08 juli 2022

Ervaar de luxe afwerking

Benieuwd naar hoe de appartementen er van binnen uit zien? Helaas is het nu niet mogelijk om zelf de woningen te bezichtigen. Wel neemt Kelly Kleian - een van de verhuurmakelaars van Eefje Voogd Makelaardij – je graag mee voor een digitale rondleiding.  

 

Benieuwd naar hoe de appartementen er van binnen uit zien? Helaas is het nu niet mogelijk om zelf de woningen te bezichtigen. Wel neemt Kelly Kleian - een van de verhuurmakelaars van Eefje Voogd Makelaardij – je graag mee voor een digitale rondleiding. Alle appartementen hebben een andere indeling, ligging en grootte maar ze hebben allemaal dezelfde luxe afwerking. Bekijk en ervaar het zelf!

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Parkeren in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Parkeren in Amsterdam

Amsterdam is een zeer sfeervolle stad om in te wonen maar zeker als je in de buurt van het centrum woont, kan parkeren nog wel eens een probleem zijn. Gelukkig wordt hier bij veel nieuwbouwhuizen wel rekening mee gehouden, maar op sommige plekken blijft het soms lastig. Gelukkig zijn er altijd alternatieven.

Met of zonder auto?

Er zijn genoeg Amsterdammers die er geen probleem mee hebben om alles met de fiets en het openbaar vervoer te doen. Vaak wordt dat al een stuk lastiger als er kleine kinderen komen of als men flinke huisdieren heeft. Als er iets op de planning staat waarvoor ze echt een auto nodig hebben, dan huren of lenen ze er een. Toch gaan er ook geluiden op dat het tegenwoordig goedkoper wordt om een eigen auto te kopen in plaats van er af en toe een te lenen of te huren. De parkeerkosten lopen vandaag de dag namelijk zo hoog op, dat het aantrekkelijker wordt om een auto aan te schaffen. Natuurlijk moet die auto ook ergens geparkeerd worden, maar hier kan dan in sommige gevallen een parkeervergunning voor worden aangevraagd. Met een parkeervergunning parkeren is meestal goedkoper dan zo los de meter betalen.

Andere kosten

Natuurlijk komen er bij de aanschaf van een auto ook nog andere kosten om de hoek kijken. Denk maar aan de wegenbelasting of de autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is verplicht en de wegenbelasting ook. Het is wel altijd verstandig om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De bedragen kunnen onderling nog wel eens verschillen. Al moet je er rekening mee houden dat verzekeringen in een grote stad altijd iets duurder zijn.

Amsterdam valt in de smaak

Ondanks alle parkeerproblemen blijft Amsterdam als woonplaats populair, zowel bij de Amsterdammers zelf als bij de nieuwkomers. De woningen in Amsterdam zijn koopwoningen of huurwoningen, zowel van particulieren als van woningbouwverenigingen. Daarnaast zijn er ook nog de commerciële verhuurders. Kijk in ieder geval altijd wat de parkeermogelijkheden in de buurt zijn.

Eigen parkeerplek

Gelukkig is er ook altijd nog de nieuwbouw in Amsterdam. Er zijn regelmatig fraaie projecten met appartementen of een ander type woning. Bij een aantal projecten wordt er ook rekening met de auto gehouden, bijvoorbeeld in de vorm van een eigen parkeerplek. Dit kan bijvoorbeeld een garage onder het complex zijn of een alternatieve optie. Moet er toch een parkeervergunning worden aangevraagd, doe dit dan bijtijds. De wachttijden zijn meestal lang. In populaire buurten kan het soms wel een paar jaar duren eer er een plekje vrijkomt voor de parkeervergunning. Een abonnement bij een parkeergarage kan ook een optie zijn. Binnen de grachtengordel zal het allemaal wat lastiger zijn, daarbuiten kan het nog meevallen. Zeker als er gekozen wordt voor een van de buitenwijken van de stad.

 

Cruquiuswerf: een groene oase middenin de stad Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Cruquiuswerf: een groene oase middenin de stad

In Cruquiuswerf woon je heerlijk met prachtig uitzicht op de kade of het groene binnenplein. Dankzij het autoluwe karakter kun je hier heerlijk joggen, spelen of bijpraten met de buren. Zo heb je je eigen groene oase, middenin de stad. Dat maakt Cruquiuswerf extra bijzonder!

 

Een levendig woongebied

Het groene binnengebied bestaat uit gezellige pleintjes die ervoor zorgen dat je spontaan je buren kunt ontmoeten. Terwijl de kinderen in het gras spelen, praat jij even bij met de buurvrouw aan de picknicktafel. Ga na het werk (samen) een rondje joggen of een boekje lezen op een van de bankjes. Alles is mogelijk! Maar niet alleen het binnenplein is groen, ook de kleine privé tuintjes, balkons en dakterrassen dragen bij aan het groene karakter. En dankzij de verbinding met de kade loop je vanuit jouw appartement zo richting het water. Geniet hier van een glas wijn, of een wandeling tijdens de zonsondergang. Cruquiuswerf vormt een levendig woongebied waar 24/7 activiteit en reuring is.

Groene oase

Het binnenplein van Cruquiuswerf is als het ware een gekleurde oase. Op verschillende plekken vind je hoogteverschillen, met verschillende bomen en struiken. Zoals het krentenboompje, de Aziatische berk en de hartbladige beuk. Ook kent het binnenplein kleinere kornoeljes met witte bloemen, heesters met prachtige paarse bessen en judasbomen met prachtige roze vlinderbloemen. Hier is aandacht voor mens én dier. Zo komen er verschillende houten nestkassen op het binnenplein en geven groene varens, blauwe reuzenlavendels en de zwarte zilverkaars met witte bloemen het binnenplein verder kleur. Dankzij de prachtige gele, rode en oranje bladeren geniet je in de herfst van een Indian Summer voor de deur.  

Verbinding met het water

De grote, robuuste betontegels refereren naar het industriële verleden van het Cruquiuseiland. Vanaf hier loop je zo de kade op, te herkennen aan de gebakken klinkers. Langs de kade vind je verschillende krentenboompjes, als samenhang met het binnenplein. Ook komen hier fietsenrekken en is er ruimte voor een speelplek. De in cortenstaal uitgesneden letters markeren de markante entree naar het binnenplein. Hier komt de naam ‘Cruquiuswerf’ afgewisseld met de drie Amsterdamse kruisjes.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan het actuele huuraanbod in Cruquiuswerf >>

Met een hond leer je de buurt snel kennen Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Met een hond leer je de buurt snel kennen

Ga je verhuizen, dan is een hond een ideale vriend. Niet alleen beschermen ze je en houdt het inbrekers buiten de deur, met een hond leer je de omgeving en je buren snel kennen. Hondeneigenaren hebben de gewoonte snel een praatje met je aan te knopen. En dan kan fijn zijn als je nog niemand kent.

Maar wat voor soort hond is voor jou dan geschikt. Heb je weinig ruimte dan doe je erg goed aan om een niet al te grote hond te kiezen. Wil je er echt op uit en heb je meer ruimte dan kan een Australische herder jouw hond zijn. Maar wil je gewoon een ommetje lopen, dan doe je dat deze hond liever niet aan.

Meer keuze

Moet je dan maar kiezen uit de meest gekozen hondenrassen zoals de Labrador, de poedel of de razend populaire kruising genaamd de Labradoodle . Wil je een hond dan kun je beter eerst kijken wat er bij je past. Kies je een grote hond of liever een kleine. Heb je veel tijd of zijn korte uitlaatmomentjes alles wat er in zit. Zijn er kinderen in je gezin let er dan op dat je een ras kiest wat daarbij past. Net als met andere huisdieren.

Zacht van buiten maar ..

Kijk je bijvoorbeeld naar de leuke kleine Pomeriaan dan zie je een lieve kleine hond met een dikke, zachte vacht. Hun blik is vosachtig en het hondje lijkt vaak te glimlachen. Het hoofd is groot in verhouding tot de fijne snuit. De neuskleur en de kleur van de ogen passen bij de vacht. Die vacht is overigens het pronkstuk van een Pomeriaan. Het is een dubbele vacht waarbij de buitenvacht plat, lang en hard aanvoelt. De ondervacht is zacht en donzig. Omdat er veel meer vacht rond de nek, op de schouders en op de borst is dan bij andere honden maakt dit aantrekkelijk om een Pom te zien.

Eten

Een Pom heeft wel wat eisen qua voeding. Het voedingsschema van de fokker kun je dan ook maar beter  strikt op te volgen, zowel op de voedertijdstippen als het puppyvoer. Zo voorkom je buikpijn bij je hond. Ga je overstappen op ander voedsel dan moet je dat zeer geleidelijk doen. Je hoeft niet te veel met ze spelen als ze jong zijn, ze breken tijdens de groei erg makkelijk hun botten. Bij volwassen Poms geef je alleen voedsel van de beste kwaliteit en in veel kleine porties over de dag. De honden knabbelen graag aan hun eten en zo zorg je ervoor dat hun bloedsuikerspiegel nauwelijks schommelt.

Al is de Pomeriaan niet zo graag, ze hebben toch wel wat beweging nodig. Heeft je nieuwe huis een achtertuin? Een Pomeriaan houdt ervan om daarin te dwalen, lekker veilig en vertrouwd. Zorg wel voor een afgesloten hek want de nieuwsgierig Pom kan zomaar verder op verkenning gaan.

Leergierig

Snel nieuwe dingen leren is ook een eigenschap. Maar let wel op de neiging om de dominante kant van zijn/haar karakter. Het is van het grootste belang dat je altijd consistent bent bij de training. Dit vraagt behoorlijk wat doorzettingsvermogen van je Als je je puppy vanaf het begin goed sociaal opgroeit heeft je hond een vrolijk karakter.

Denk aan de buren

Ben je veel van huis, dan is een Pomeriaan geen goede hond voor je. Niet alleen horen Poms graag hun eigen blaf, ook vinden ze het niet fijn als je weg bent. Dat in combinatie met hun liefde voor blaffen, kan er voor zorgen dat je geen beste indruk maakt op de nieuwe buren. Ook het ontmoeten van andere honden is wel iets om op te letten. De Pom vergeet namelijk dat ze niet zo groot zijn… tot ze een andere hond ontmoet.

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Feestelijke overhandiging sleutels aan bewoners Gebouw G Lokaal nieuws woensdag 01 september 2021

Feestelijke overhandiging sleutels aan bewoners Gebouw G

Vandaag, op dinsdag 1 september, is het dan zo ver: de bewoners van gebouw G ontvangen de sleutel van hun nieuwe woning!

 

De toekomstige bewoners worden feestelijk ontvangen en nemen onder het genot van een drankje een kijkje in hun nieuwe woning. Tevens ontvingen alle nieuwe bewoners een prachtige balkonset, waarmee ze alvast een gezellige sfeer op hun balkon kunnen creeren. 

Ook wonen in gebouw G?
Er is nog een aantal appartementen beschikbaar. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten, maar direct de sleutel kunt ophalen en direct in je nieuwe appartement kunt intrekken.

Bekijk snel het beschikbare aanbod >>

Groen en heerlijke parken in de buurt van Cruquiuswerf Lokaal nieuws maandag 30 augustus 2021

Groen en heerlijke parken in de buurt van Cruquiuswerf

We hopen natuurlijk op een lekkere nazomer, waarin we nog heerlijk buiten kunnen zijn. Dit kan natuurlijk straks op het groene binnenplein van Cruquiuswerf, of langs de kade. Echter zijn er op loop- en fietsafstand van Cruquiuswerf nog meer mogelijkheden om te genieten van een wandeling of (sport)activiteit in een groene omgeving. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

 

Het groene binnenplein van Cruquiuswerf

Hier maak je een praatje met jouw buren of loop je richting de kade om te genieten van het uitzicht. Op het binnenplein staan verschillende bankjes zodat je hier met mooi weer prima kunt werken of een boek kunt lezen in de buitenlucht. Zo heb je je eigen groene oase midden in de stad. 

Het Flevopark

Wil je een rondje skaten of hardlopen? Dan kun je dat heel goed doen in het Flevopark op 10 minuten loopafstand van Cruquiuswerf. Met mooi weer kun je hier zelfs een rondje zwemmen in het openluchtzwembad en kun je terecht op het terras van Proeflokaal ’t Nieuwe Diep. Kortom: een heerlijk park om je tijd door te brengen!

Het Funenpark

Wil je wat langer genieten van de buitenlucht zet dan koers naar het Funenpark. Dit park ligt op ongeveer 2 kilometer van Cruquiuswerf. Het park is om woningen gebouwd, waardoor het functioneert als een tuin voor iedereen. Jong en oud kunnen hier heerlijk rondlopen, de hond uitlaten of spelen. Door het hele park staan maar liefst 170 prachtige acacia’s en verschillende bankjes waar je even tot rust kunt komen. 

Het Oosterpark

Het Oosterpark is al 100 jaar een plek waar Amsterdammers komen om te sporten, spelen én ontspannen. Het park ligt op 3 kilometer, circa 10 minuten fietsen, vanaf Cruquiuswerf. Centraal in het park vind je de muziekkoepel, het centrum voor programmering. Verder kun je hier heerlijk picknicken, barbecueën en spelen kinderen met mooi weer in het pierenbadje. Het park is ook een prima plek voor een tai-chi les, meditatie of om rustig een boek te lezen.   

Kortom, wonen op Cruquiuswerf betekent ook de natuur binnen handbereik!

 

Interesse in een huurwoning op Cruquiuswerf?

Er is nog een aantal huurappartementen beschikbaar. Bekijk snel het aanbod >>

Ervaar de weidsheid en het uitzicht met dit filmpje Lokaal nieuws donderdag 19 augustus 2021

Ervaar de weidsheid en het uitzicht met dit filmpje

Wat een prachtig uitzicht heb je als je in Cruquiuswerf woont! Sharon van Van de Steege Makelaars neemt je mee door deze nieuwe wijk aan het water en laat je ervaren hoe je hier straks heerlijk woont.

 

 

Tevens laat ze je een aantal vierkamerappartementen zien: de (slaap)kamers, de badkamer en de keuken zijn al gereed! Er is nog een aantal van deze riante appartementen beschikbaar.

Kijk snel op onze aanbodpagina voor het actuele aanbod.

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus Lokaal nieuws dinsdag 17 augustus 2021

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus

Wonen in Amsterdam, een nieuwe mijlpaal breekt aan. Eentje waar je nieuw en oud gaat combineren. Want los van alle ideeën om je nieuwe huis vorm te geven en in te richten heb je waarschijnlijk ook nog meubels en interieur uit je huidige woning. Die moeten ook allemaal mee. Maar wanneer het aankomt op de verhuisdag dan ben je vast bekend met dit probleem: de verhuisbus. Waar? Hoe duur? Verborgen kosten? Borg? Hoelaat moet je de bus terug brengen? En, is er wel genoeg laadruimte?

Wat als je een optie had die verhuizen leuk, voordelig en eenvoudig maakt, en ook nog eens goed is voor het klimaat?

Als het aankomt op een auto huren in Amsterdam en omstreken, kiezen mensen op hun verhuisdag steeds vaker voor een deelauto. Maar waarom zou je autodelen?

Met autodelen draag je bij aan de deeleconomie. Je huurt dan namelijk je verhuisbus bij jou in de buurt (of je nieuwe buurt) - gewoon van iemand die een bus ter beschikking heeft. Geen dure verhuurmaatschappijen met verborgen kosten, flinke borgsommen, of onhandige ophaallocaties. Nee, het is simpel, voordelig, en leuk!

Daarnaast is autodelen een van de meest duurzame vormen van mobiliteit. Kies je voor autodelen dan kies je ook voor ons klimaat. Een deelauto in de wijk, betekent dat er 10 auto’s minder nodig zijn op de weg. Oftewel: groenere straten, minder files en flink lagere CO2 emissies. Wie kiest daar nou niet voor?

Maar hoe huur je een (verhuis)bus?

Via SnappCar. SnappCar is Nederlands grootste deelautoplatform waar je duizenden deelauto’s kunt vinden. Verhuisbusjes, elektrische auto’s, sportwagens, familiebusjes, oldtimers: de lijst is eindeloos. De voordelen: je bus huren is veel goedkoper dan via een verhuurmaatschappij, je bent volledig verzekerd én je helpt je eigen buurt.

Kies bij je volgende verhuizing - of die van je vrienden en familie - voor een deelauto. Je kunt al goedkoop een busje huren in Amsterdam via SnappCar. Dat kan met de app of via je computer. Volledig verzekerd, snel, klimaatbewust, en de leukste verhuizing die je zal meemaken. Kijk vandaag nog op SnappCar en ervaar het zelf.

Zomer op Cruquiuseiland Lokaal nieuws dinsdag 17 augustus 2021

Zomer op Cruquiuseiland

We kunnen helaas niet zeggen dat het een topzomer is dit jaar. Hopelijk krijgen we nog een fijne nazomer! Om goed voorbereid het maximale te halen uit het zomerse weer, hebben we een aantal fijne hotspots en activiteiten voor je op een rij gezet op en nabij Cruquiuseiland.

 

Strijk neer in de Krux biertuin
Borrelen, vieren, juichen en drinken doe je op het mooiste eiland van Amsterdam bij de kleinste brouwerij van Amsterdam. Brouwwerf Krux heeft een heerlijke ruimtelijk, groene biertuin waar je heerlijk kunt genieten van een eigen vers gebrouwen biertje. 

Maak een boottochtje met ijskoude drankjes van The Harbour Club
Vanaf Cruquiuseiland ben je met een sloepje in een mum van tijd op de Amsterdamse grachten. Je kunt natuurlijk je eigen supermarkt biertjes meennemen maar je kunt ook gebruik maken van the Harbour Club Boat Service. Geef je wensen en aanmeertijd door aan The Harbour Club Oost en ze zorgen ervoor dat je bestelling klaar staat. 

Terrasje pakken bij Cruquius Local
Cruquius Local is de huiskamer van Cruquius Eiland. Buiten hebben ze een fijn terras nabij het water. Heerlijk om te borrelen of een krantje te lezen in de zon.

Maak een wandeling langs de kade
Het Cruquiuseiland is van zichzelf al een toffe plek om eens te bezoeken maar langs de kade heb je supermooi uitzicht over het water en de vele bootjes die voorbijvaren. Als je langs de Zeeburgerkade loopt, vind je hier de Pakhuizen Maandag tot en met Zondag. Eind 20ste eeuw zijn deze getransformeerd tot prachtige moderne appartementengebouwen. 

Sporten en baantjes trekken in het Flevopark
Binnen vijf minuten fietsen ben je vanaf Cruquiuswerf in het Flevopark. Een heerlijk park om een rondje hard te lopen of een outdoor bootcamp klasje te volgen bij één van de vele sportaanbieders die Amsterdam rijk is. Zwemmen en baantjes trekken kun je naar hartenlust doen bij het Flevoparkbad. Het Flevoparkbad is een verwarmd buitenzwembad met een 50 meter-bad. Ook vind je hier een recreatiebad met speeleiland en een kleuterbad waar de kleintjes zich eindeloos lang kunnen vermaken.

Deze honden passen in een appartement Lokaal nieuws vrijdag 13 augustus 2021

Deze honden passen in een appartement

Wil je graag een hond maar heb je een appartement, dan is het verstandig daar rekening mee te houden. En dat kan, want er zijn maar liefst meer dan 340 hondenrassen op de wereld. Omdat het uit zoveel rassen best lastig kiezen is, helpen we je een beetje op weg.

Met een beperkt oppervlakte en waarschijnlijk een balkon of dakterras in plaats van een tuin, is een hele grote energieke hond natuurlijk niet de beste keuze. Dit betekent overigens niet dat alleen kleine honden geschikt zijn of dat alle kleine honden geschikt zijn.

Nog meer eisen

Naast de ruimte zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Een hond is een deel van je gezin en moet daar wel in passen. Woon je in een appartement dan wil je waarschijnlijk een hond als gezelschapsdier en niet een waakhond. Heb je bijvoorbeeld kinderen of nog andere huisdier dan moet dit wel met het karakter van de hond combineren. De Shiba Inu bijvoorbeeld lijkt op een knuffelbeest uit de speelgoedwinkel maar in realiteit is het een hele levendig hond die beweging nodig heeft en ook nog eens een dwingend eigen willetje heeft.

Ook of je veel thuis bent, speelt een rol. Veel honden hebben verlatingsangst en willen niet graag alleen blijven. Doe dus jezelf maar zeker ook de hond en je buren een plezier om hier rekening mee te houden in de keuze van het ras.

Meer dan het uiterlijk

Ondanks dat het innerlijk meespeelt heb je vaak ook een voorkeur voor het uiterlijk van je hond. Daarom is het niet verwonderlijk dat fokkers het beste uit twee rassen willen halen en er nieuwe kruisingen ontstaan. Kruisingen die vaak erg geschikt zijn voor jou. Kijk maar naar een de Maltipoo . Dit nieuwe ras kis een kruising tussen de Mini Poedel en de Maltezer. Het resultaat mag er zijn. De Maltipoo is een heel lief en schattige hondje dat ook nog eens gezegend is met een leuk speels. Dit hondje is vriendelijk tegen alle bezoekers en een echte allemansvriend. Maar slim zijn ze ook. Daarnaast willen ze jou als baasje ook nog eens graag behagen. De beste ingrediënten dus voor het trainen van je hond. Dit maakt dat de Maltipoo lief en gehoorzaam is en ook heel geschikt als eerste hondje.

Klein maar actief

Een appartement wil natuurlijk niet zeggen dat je hondje geen beweging kan krijgen. Ga jij er graag op uit om met je hondje te wandelen en te spelen, dan is de actieve kleine Cockapoo misschien wel de juiste hond voor jou. Deze viervoeter is een tussen Cocker Spaniels en Poedel. Ze zijn hierdoor intelligent en loyaal maar ook gek op aandacht. En ze zitten vol energie en willen die graag ook kwijt. Dit betekent dat je ze dus wel minimaal twee keer per dag flink moet laten bewegen. Minimaal een half uur per keer is geen overbodige luxe voor dit energieke hondje.

Kiezen

Maak je de keuze voor een hond, maak dan een lijstje wat belangrijk is en hou je daar ook aan. Er zijn namelijk hondenrassen genoeg die echt goed bij je passen. En daarbij maakt het niet uit of je voor een pup kiest of voor een adoptiehond. Het gaat er om dat ook over een jaar jullie nog steeds blij zijn met elkaar.

Lekker de grachten op vanuit Jachthaven Nautix Lokaal nieuws maandag 09 augustus 2021

Lekker de grachten op vanuit Jachthaven Nautix

Goed nieuws voor botenliefhebbers. Op nog geen 5 minuten fietsen van Cruquiuswerf in Baaibuurt Oost, direct tegenover Camping Zeeburg, ligt de net opgeleverde nieuwe moderne jachthaven Nautix. Zie jij jezelf al varen? Lekker na het werk nog even de grachten op met een koud wijntje en vers stokbroodje? Er zijn nog ligplaatsen beschikbaar. De tram stopt voor de deur dus ook je vrienden uit de stad zijn zo ter plekke voor een spontaan boottochtje op een zonnige zondagmiddag.   

 

Volgens Thomas Rijnbeek die in de naastgelegen showroom werkt belooft Nautix dé nieuwe hotspot te worden voor boten- en watersporthebbers. “Hier vind je ruim 250 ligplaatsen. Een gedeelte van onze jachthaven is zelfs een E-Harbour en is geschikt voor elektrische boten. Vanuit hier ben je in een mum van tijd op de Amsterdamse grachten via de sluis of vaar je zo het IJmeer op richting Almere of Muiden, ”vertelt hij. Het nautisch kwartier, een verzamelgebouw met daarin horeca, eventzalen en showrooms, is begin 2023 klaar. 

Ook fijn. Het nieuwe nautische kwartier beschikt over ongeveer 125 parkeerplaatsen op eigen terrein, dus ook familie en vrienden van buiten de stad  die met de auto komen - kunnen gerust eens langskomen. Heb je interesse in een ligplaats? Informeer eens bij Christiaan van den Broek de havenmeester van Nautix naar de mogelijkheden. Kijk op https://nautix.nl voor meer informatie. 

Bekijk de sfeerplattegronden van het Vierkamerappartement Lokaal nieuws vrijdag 06 augustus 2021

Bekijk de sfeerplattegronden van het Vierkamerappartement

Bekijk de sfeerplattegrond van ons Vierkamerappartement en ontdek de mogelijkheden van dit prachtige vrije sector huurappartement. 

Het appartement heeft een lichte woonkamer met open keuken en 3 royale slaapkamers. Er is hier genoeg ruimte voor een fijne kinderkamer, of extra werkkamer. Ideaal als je wat meer ruimte zoekt. Er zijn nog enkele Vierkamerappartementen beschikbaar. 

Kies voor een heerlijk hoekappartement met uitzicht op het groene binnengoed. Hier geniet je met je wijntje op je balkon in de avondzon. Het appartement heeft een prachtige royale woonkamer met open woonkeuken. Het is een zeer licht appartement doordat het op een hoek ligt. En hierdoor heeft het aan twee kanten uitzicht! Drie slaapkamers bieden ruimte aan een werkkamer en logeerkamer of een atelier- of hobbykamer. Zo is Vluchtladderstraat 69 nog beschikbaar. Dit Vierkamerappartement heeft vanaf de woonkamer zicht op het water én een heerlijke ruime leefkeuken met schiereiland. 

Daarnaast zit je hier dicht bij alle culturele voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft! Ga direct naar het actuele huuraanbod en maak je keuze kenbaar. 

Hier krijg je echt waar voor je geld! Lokaal nieuws zondag 01 augustus 2021

Hier krijg je echt waar voor je geld!

Evan Bruner is een van de toekomstige bewoners van Cruquiuswerf. Eind september verhuist hij naar zijn gloednieuwe driekamerappartement. Met veel enthousiasme vertelt hij waarom hij voor dit appartement is gevallen. 

“De locatie is perfect, dicht bij het gezellige centrum van Amsterdam en toch heel rustig. Ook vind ik het erg fijn dat het park dichtbij is zodat ik lekker buiten kan sporten.”

“Het gebouw is modern en het appartement voldoet aan al mijn wensen. Huren biedt veel flexibiliteit maar het is moeilijk om iets te vinden in Amsterdam in deze categorie. Hier krijg je echt waar voor je geld. De kwaliteit en ruimte die je hier krijgt vind je niet snel ergens anders.” 

Evan woont sinds een aantal jaar in Amsterdam en komt uit Amerika. Hij is Projectmanager duurzame financiering. “Cruquiuswerf voelt echt als een goede plek om te aarden voor mij. Ik woon nu als expat zo’n 2,5 jaar in Amsterdam en ik ben al een aantal keren verhuisd. Dit appartement is de perfecte opstap om een echt thuis te maken voor mijzelf. Ook vind ik het erg fijn dat het appartement 2 slaapkamers heeft, zodat ik nog een logeerkamer heb en extra ruimte, mocht dat in de toekomst nodig zijn.”

“Ik heb er erg veel zin in om mijn nieuwe appartement te betrekken en de buurt te gaan ontdekken. Ik heb begrepen dat er veel leuke hotspots te vinden zijn. Die ga ik graag allemaal eens uitproberen”, sluit Evan zijn verhaal af. 

Ook huren op Cruquiuseiland? Er zijn nog enkele driekamer en vierkamer appartementen beschikbaar. Bekijk hier het actuele aanbod. 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken Lokaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken

Wanneer je houdt van een interieur met een stoere uitstraling en natuurlijke materialen is de industriële interieurstijl écht wat voor jou! Pas hem toe in de keuken voor een uniek en sfeervol uiterlijk. Doormiddel van robuuste objecten, passende kleuren en natuurlijke elementen maak je koken nog leuker, want wie wil er nu niet koken in een stoere en stijlvolle keuken? Lees in deze blog hoe jij jouw keuken omtovert tot een industriële keuken.

Natuurlijke elementen

Met behulp van natuurlijke materialen creëer je gemakkelijk een industriële look in je keuken. Binnen de industriële interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van materialen, zoals metaal, leer, beton, hout of baksteen. Deze materialen kun je verwerken in je muren, vloer, meubels en accessoires.

Wanneer je voor een stoere en robuuste muur gaat, kun je kiezen voor een steen- of betonmuur. Vind je dit een beetje teveel? Dan kun je er ook voor kiezen om één muur een industriële look te geven en de overige muren neutraal te houden. Deze kun je vervolgens decoreren met wandrekjes of met stoere fotolijstjes met daarin foto’s of posters.

Voor een typisch industriële vloer kun je kiezen voor een beton- of gietvloer in aardse kleuren of zwart of grijs. Ga je voor een warm uiterlijk? Kies dan voor een mooie houten vloer. Deze hoeft niet perfect afgewerkt te zijn en mag juist wat schoonheidsfoutjes hebben!

Verwerk materialen als metaal en leer door te kiezen voor een grote robuuste tafel met een metalen frame en houten tafelblad en zet er stoelen bij met een prachtige leren bekleding. Tenslotte kun je ook accessoires in de keuken plaatsen waarin materialen als hout of metaal verwerkt zitten.

De keuken

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door een robuust en onafgewerkt uiterlijk. Jouw keuken hoeft dus niet strak afgewerkt te zijn, want schoonheidsfoutjes horen juist helemaal thuis in deze stijl! Pas de industriële interieurstijl toe door te kiezen voor een stoer aanrechtblad van beton of roestvrijstaal. Plaats op de kastjes en lades greepjes van roestvrijstaal.

Kleuren die veel worden gebruikt binnen de industriële interieurstijl zijn zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren stralen rust uit en hebben een stoer uiterlijk. Ook blauw- of groentinten kun je mooi verwerken in deze interieurstijl. Kies voor één van deze kleuren wanneer je een keukenblok gaat kiezen. Creëer daarnaast met behulp van accessoires contrast door donkere en lichte kleuren in de keuken met elkaar te combineren.

Maak tenslotte de inrichting compleet met behulp van accessoires. Schaf een robuuste messen set aan en zet deze op het aanrecht, leg een houten snijplank neer en hang houten spatels en lepels aan haakjes aan de muur. Kies ook voor roestvrijstalen keukenapparatuur, zodat alles een geheel vormt. Tenslotte kun je nog kruidenrekjes ophangen voor een gezellige sfeer en hier kun je vervolgens verse kruidenplantjes in zetten.

Sfeermakers

Maak tenslotte je industriële keuken compleet door sfeermakers te plaatsen. Met behulp van verlichting creëer je gemakkelijk een warme en gezellige sfeer. Kies voor industriële verlichting, zoals een robuuste vloer- of hanglamp. Je kunt ook kiezen voor kale peertjes met zichtbare bekabeling aan het plafond.

Ook met behulp van raamdecoratie creëer je sfeer en kun je spelen met de lichtinval in de keuken. Het is van belang om te kiezen voor raamdecoratie dat vuil- en vochtbestendig is. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de industriële interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor in de keuken, omdat ze bestand zijn tegen vocht, vuil en vet. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Aluminium jaloezieën geven een strak en stoer uiterlijk en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo zitten er altijd aluminium jaloezieën tussen die perfect bij jouw industriële keuken passen! Kijk voor aluminium jaloezieën en andere raamdecoratie op   www.ilumio.nl .

Voor de finishing touch kun je nog accessoires toevoegen aan je keuken, zodat de industriële interieurstijl tot in de puntjes verwerkt is. Plaats kaarsen voor de gezelligheid, hang stoere lijstjes met foto’s of posters aan de muur en plaats op verschillende plekken robuuste vazen met bloemen. Nu is jouw industriële keuken helemaal compleet!

Zicht op het groen én de kade Lokaal nieuws donderdag 24 juni 2021

Zicht op het groen én de kade

Op Cruquiuswerf vind je nog enkele ruime vierkamerappartementen, zoals Vluchtladderstraat 61, 69 en 77. Deze appartementen liggen allemaal in gebouw G en hebben vanuit de woonkamer een prachtig zicht op de kade! Wij namen een kijkje in een van deze appartementen én genoten van het prachtige uitzicht!  

 

Uitzicht op het groen én de kade
Deze riante vierkamerappartementen van circa 110 m2 kijken vanuit de ruime woonkamer prachtig uit over het water. De 7 meter brede woonkamer heeft veel prachtig, hoge ramen. En doordat de appartementen op de tweede t/m vierde verdieping liggen kijk je prachtig weg over het groen en de kade voor de deur. Vanuit de ruime woonkamer stap je zo jouw balkon op het zuidwesten op. Hier geniet je na een lange werkdag van het prachtige uitzicht over het water en een heerlijk wijntje.

Ruime leefkeuken
's Ochtends een kop koffie met de krant, of 's avonds een uitgebreid diner met vrienden. Deze appartementen op Cruquiuswerf hebben een ruime keuken mét schiereiland. Ideaal voor gezellige borrels met vrienden, of uitgebreide diners. Alle keukens op Cruquiuswerf zijn luxe afgewerkt en hebben moderne inbouwapparatuur (vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap, combimagnetron en koel- vriescombinatie).

Extra veel ruimte
De ruime vierkamerappartementen hebben een royale masterbedroom van 6 bij 3,7 meter én twee extra slaapkamers. Deze kun je ook perfect inrichten als logeer- of werkkamer! Ook hebben deze appartementen een aparte inpandige berging met opbergruimte én heb je in de gang nog een aparte wasruimte. In de ruime badkamer vind je een ruime inloopdouche, dubbele wasbak én bad. In de gang vind je nog een separaat toilet.

Enthousiast geworden van deze appartementen? Schrijf je dan snel in als geïnteresseerde!

Een kijkje in Brandslangstraat 99 Lokaal nieuws donderdag 17 juni 2021

Een kijkje in Brandslangstraat 99

Er zijn nog enkele ruime vierkamerappartementen op Cruquiuswerf beschikbaar, zoals Brandslangstraat 89 en Brandslang 99. Wij namen een kijkje bij deze appartementen én genoten van het prachtige uitzicht!

 

Prachtig uitzicht

Deze ruime vierkamerappartementen van bijna 100 m2 liggen prachtig in gebouw K, met weids uitzicht over het water. De bijna 8 meter brede woonkamer is voorzien van vele prachtig, hoge ramen. Zo geniet je optimaal van het uitzicht! Vanuit de woonkamer stap je zo jouw loggia op het noordoosten op, met zicht op het water. Hier kun je 's ochtends relaxt wakker worden in de zon. Doordat de loggia beschut is, zit je hier ook met iets kouder weer heerlijk uit de wind.

Ruime leefkeuken

's Ochtends een kop koffie met de krant, of 's avonds een uitgebreid diner met vrienden. De appartementen op Cruquiuswerf zijn standaard voorzien van een ruime, open leefkeuken met inbouwapparatuur (vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap, combimagnetron en koel- vriescombinatie). Zo kun je gezellig uren natafelen en genieten van het uitzicht over het water. 

Extra veel ruimte

De ruime vierkamerappartementen hebben een ruime masterbedroom én twee extra slaapkamers. Deze zijn ook ideaal als inloopkast of werkkamer! Verder is er een aparte inpandige berging die ideaal is als voorraadkast én heb je in de gang nog een aparte ruimte als washok. De badkamer is standaard voorzien van inloopdouche, dubbele wasbak én bad. Dat is relaxt thuiskomen na een drukke dag.

Enthousiast geworden van deze appartementen? Schrijf je dan snel in als geïnteresseerde!

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn Lokaal nieuws dinsdag 15 juni 2021

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn

Een nieuwbouwhuis wordt tegenwoordig vrijwel standaard met een aantal zonnepanelen opgeleverd. Dit is niet voor niets, want zonnepanelen bieden verschillende voordelen. Niet alleen voor jou als bewoner, maar ook voor de organisatie achter een nieuwbouwproject. Dit heeft te maken met het proces rond de aanvraag van bouwvergunningen. Deze vergunningen worden sneller gegeven, wanneer de bouw bijdraagt aan het behalen van energiedoelen. Zo willen gemeenten bijvoorbeeld zoveel mogelijk woningen met een groen energielabel A laten bouwen. De zonnepanelen op het dak van een woning dragen bij aan zo’n groen label.

Voor consumenten is de belangrijkste reden om voor zonnepanelen te kiezen een besparing op de energiekosten. Ook duurzaamheid speelt mee. Bij  energie vergelijken  wordt steeds vaker voor groene stroom gekozen.  Je energieleverancier kiezen  is het makkelijkst na gebruik van een vergelijkingssite.

Wek de benodigde energie zelf op met zonnepanelen

Zelf je energie opwekken is niet alleen leuk, het is ook goedkoop! De investering in zonnepanelen verdien je vaak relatief snel terug. Mede door het feit dat de gemiddelde prijs van zonnepanelen gedaald is, terwijl de opbrengst van zonnepanelen juist toenam. In een nieuwbouwwoning zit geen gasaansluiting meer. Dit betekent dat gewerkt wordt met een elektrische warmtepomp om de woning te verwarmen. Het energieverbruik, specifiek het stroomverbruik, van een nieuwbouwwoning ligt hierdoor hoger dan bij woningen met een cv-ketel op gas. Het verschil compenseer je door de benodigde energie voor deze warmtepomp zelf op te wekken.

Salderen van energie wordt minder interessant

Onder het salderen van groene energie verstaan we het verkopen van de door jouw zonnepanelen opgewekte groene energie aan het stroomnet. Tot nu toe werd de aangeboden energie van de afgenomen energie afgehaald volgens een 1:1-verhouding. In de komende jaren zal deze verhouding veranderen, waardoor je meer betaalt voor de energie die je afneemt dan dat je krijgt voor de energie die je levert. Het maakt dat het aantrekkelijker wordt om de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij. Onder meer Tesla houdt zich bezig met de ontwikkeling hiervan. Met zo’n batterij is het mogelijk om opgewekte groene stroom in huis op te slaan. Zo word je als het ware zelf een energiehuisje!

Groene energie is een duurzame keuze

Aansluitend op het gebruik van zo’n thuisbatterij is het gebruik van zonnepanelen een duurzame keuze. Je wekt energie op, zonder dat hiervoor uitstoot van schadelijke gassen noodzakelijk is. Heb je de opgewekte energie niet direct nodig? In dat geval sla je dit op aan de hand van de thuisbatterij en gebruik je dit op een moment dat de energie wel benodigd is.

5 trends om rekening mee te houden bij het inrichten van jouw appartement Lokaal nieuws donderdag 10 juni 2021

5 trends om rekening mee te houden bij het inrichten van jouw appartement

Interieur designer Jann van Eck deelt een aantal trends om jouw appartement op Cruquiuswerf zo fijn mogelijk in te richten. ‘Het afgelopen jaar is er een grote verschuiving geweest van gemakkelijk en snel je appartement inrichten naar wat men écht belangrijk vindt. Het voordeel van een nieuw appartement is dat je deze gedeeltelijk naar eigen wens kan inrichten.’    

 

Trend 1: Gebruik het natuurlijk daglicht

Omdat we meer thuis zijn is het belangrijk om toch voldoende natuurlijk daglicht te krijgen. ‘Begin met het uitzoeken van dé fijne plek om te zitten in jouw appartement. Zorg ervoor dat je hier direct daglicht hebt, maar ook contact met buiten en de rest van de kamer. Voorheen werd de televisie vaak als pronkstuk in de woonkamer neergezet. Dat zorgde er automatisch voor dat je met je rug naar buiten zat en alleen gefocust was op de tv. Gelukkig is dit langzaam aan het verschuiven en zien we dat de zithoek zoals we hem kennen verdwijnt. Je hoeft geen zespersoons bank te hebben als je met zijn vieren woont. Want hoe vaak zit je nog met zijn zessen op de bank?’ 

Trend 2: Een grotere functie voor de keuken

De appartementen op Cruquiuswerf worden uitgerust met prachtige keuken, volledig voorzien van moderne inbouwapparatuur. De afgelopen jaren is de functie van de keuken steeds belangrijker geworden. ‘Al het sociale speelt zich tegenwoordig af in de keuken. Hier wordt gewerkt, maken de kinderen huiswerk, eet je ’s avonds gezellig met zijn allen en speel je een spel met vrienden tot in de late uurtjes. Zorg dus voor een goede eethoek met comfortabele stoelen waar je langer in kunt zitten. En houd rekening met daglicht bij het plaatsen van de eettafel. Zodra de tafel fijn in het licht staat, blijf je hier gemakkelijk de hele dag aan zitten met jouw vrienden en familie. De keuken is echt hét verbindstuk in het nieuwe wonen.’ 

Trend 3: Een extra kamer 

Het afgelopen jaar hebben we voornamelijk thuisgewerkt. Hierdoor is het nog belangrijker om een extra kamer te hebben. De nog beschikbare ruime drie- en vierkamerappartementen op Cruquiuswerf zijn daarmee ideaal! ‘De originele logeerkamer is getransformeerd tot werkkamer. Hier kun jij een digitale meeting voeren en volgen de kinderen hun lessen. Maar deze kamer is ook perfect in te delen als privéplek in huis. Trek jezelf terug met een goed boek of ontspan tijdens een (digitaal) yogalesje.’ 

Houd ook bij het inrichten van de werkkamer ook rekening met natuurlijk daglicht. ‘Het is vaak het meest functioneel om je bureau direct tegen de muur te plaatsen, maar iedereen kijkt het liefst van zich af. Probeer creatief om te gaan met de ruimte en op zoek te gaan naar een plek waarbij je zittend aan je bureau ook naar buiten kunt kijken.’ 

Trend 4: Planten in huis

Planten zijn niet meer weg te denken uit huis! De trend speelt zich al een tijdje af en speelt nog steeds een belangrijke rol bij het inrichten van jouw appartement. ‘Naast meer natuurlijke elementen in huis spelen planten ook een grote rol. We merken ook dat de kamerplanten steeds groter worden. Zo zijn het echte eye-catchers. Een andere trend is om een aantal planten bij elkaar te zetten. Bijvoorbeeld verschillende cactussen of een verzameling accessoires met planten bij elkaar.’ 

Naast het kopen van planten, is men ook meer bezig met het kweken en stekken. ‘Mensen willen weer met de handen in de aarde. Dit grijpt eigenlijk terug op heel ons welzijn. We willen alles voelen, ruiken en ervaren. Dit kan ideaal op jouw balkon of zelfs in de keuken.’ 

Trend 5: Rond is het nieuwe vierkant

Kies eens voor ronde vormen in plaats van vierkante vormen in huis. ‘Deze geven de ruimtes namelijk een meer vriendelijke uitstraling! Kies dus voor een ronde of ovale eettafel. Dan heb je direct ook fijner contact met iedereen aan tafel. Maar ook buiten de keuken zijn de ronde vormen goed door te voeren. Bijvoorbeeld door te kiezen voor ronde salontafels of een ronde bank in de woonkamer. En als je in de badkamer gaat voor een ronde spiegel of ronde wasbak heb je direct ook een meer vriendelijke uitstraling.’ Tot slot kun je de ronde vormen ook op het balkon terug laten komen. ‘Een balkon is vaak nogal vierkant met veel hoekige vormen, dus kies eens voor een ronde loungeset, tafel en wat ronde bloempotten. Dit maakt direct al een verschil.’

De appartementen in Cruquiuswerf worden naar verwachting in september opgeleverd. Er zijn nog enkele ruime drie- en vierkamerappartementen beschikbaar. Een aantal met prachtig uitzicht over de kade! Je bekijkt het beschikbare aanbod hier, of schrijf je direct in voor jouw droomappartement! 

Vier tips om je terras in de stad een groene oase te maken Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Vier tips om je terras in de stad een groene oase te maken

Heb je pas je intrek genomen in een nieuw appartement, dan ben je misschien nog op zoek naar manieren om je terras in te richten. Zorg hierbij voor de nodige planten. Een groen terras is niet alleen leuk om naar te kijken. Je zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je altijd verse kruiden binnen handbereik hebt. En planten zorgen daarnaast voor de nodige zuurstof in het drukke stadsleven, zodat je buitenplek letterlijk een groene oase in de stad wordt. Een terras is dus echt een plaats om te herademen en inspiratie te krijgen over je woning en hoe je wil leven .

In dit artikel geven we je vier tips hoe je met een minimum aan middelen midden in de stad geniet van het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoe verbind je binnen en buiten in je flat? Vaak volstaan enkele kleine creatieve projecten.

Tip 1: Plantenbakken op maat lijmen

Ben je op zoek naar plantenbakken om in je stadstuin te genieten van kleine heesters of eenjarige planten? Maar vind je niet direct iets van je gading in het aanbod bestaande plantenbakken? Dan is het een goed idee om zelf plantenbakken te maken, bijvoorbeeld van steigerhout. Je kunt in de doe-het-zelf zaak planken in steigerhout op maat laten zagen en ze vervolgens verlijmen tot een mooie plantenbak . Je vindt heel wat tips en tricks online om zelf een plantenbak te maken .

Tip 2: Een verticale tuin

Je hoeft niet zo nodig je hele terras vol met plantenbakken te plaatsen om te genieten van groen in een stedelijke omgeving. Een verticale tuin of een plantenmuur is een mooi alternatief, waar je heel wat ruimte mee bespaart. Je kunt bijvoorbeeld zelf een plantenrek knutselen of hier paletten voor gebruiken. Een verticale tuin is een goed geluidsscherm en in de zomer zorgt een plantenmuur ervoor dat het minder warm wordt in je flat. Je kunt diverse planten een plaatsje in je verticale tuin geven. Kijkt je keuken uit op je terras, dan ga je op je terras verse kruiden halen om je maaltijd smaak te geven.

Tip 3: Plantenhoekje maken met bakstenen

Heb je nog wat bakstenen als overschot van een nieuwbouw of een verbouwing? Dan kun je deze gebruiken om een mooie plantenhoek te maken op je terras. Je stapelt de stenen zoals je dit zelf wilt en houdt bijvoorbeeld rekening met de lichtinval. Je hebt ook de keuze om te werken met bepaalde niveauverschillen. Vergeet ook zeker niet om de nodige labels te plaatsen bij de planten, zodat iedereen weet welke planten je in huis hebt.

Tip 4: Werken met textiel

Met diverse soorten textiel kun je planten verwennen op je terras. Denk bijvoorbeeld maar aan de verticale tuin hierboven, waarbij je planten kunt laten groeien in jute zakken. Je kunt daarnaast ook planten aan de wanden hangen en erop letten dat de planten en het textiel op je terras aansluiten op de eigen wanddecoratie in huis .

Je merkt het, er bestaan heel wat manieren om van je flat en je terras een harmonieus geheel te maken. Met deze tips om van je terras een groene oase te maken is je woning niet alleen groen en gezond, je geniet ook op elk moment van het jaar van je eigen creatieve inbreng.

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws maandag 31 mei 2021

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Brandeis Woonprofessionals.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Brandeis Woonprofessionals gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Brandeis Woonprofessionals doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Brandeis Woonprofessionals en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website: http://www.homemadeby.nl

Drie voordelen van een appartement huren op Cruquiuswerf Lokaal nieuws dinsdag 25 mei 2021

Drie voordelen van een appartement huren op Cruquiuswerf

Huren is zorgeloos én luxe. Je geniet voor een vast bedrag per maand van alle gemakken die nieuwbouw je te bieden heeft. Zo heb je een moderne woning mét een gloednieuwe badkamer en een luxe keuken met inbouwapparatuur zonder daar zelf investeringen voor te hoeven doen! Maar een woning huren kent nog veel meer voordelen. Wij zetten de drie belangrijkste voor je op een rij.

Lagere kosten

Als je een appartement huurt weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en that’s it. Je hoeft geen geld apart te houden voor onderhoudskosten: daar betaal je namelijk servicekosten voor. Is er iets kapot of werkt er iets niet naar behoren? Dan staan wij voor je klaar! Ook kun je gemakkelijk besparen op de maandelijkse verzekeringskosten, want als je een woning huurt hoef je minder verzekeringen af te sluiten. 

Zekerheid

Wil je kleiner of toekomstbestendiger gaan wonen? Dan is het geen gek idee om in de huidige markt jouw woning te verkopen én de komende jaren te gaan huren. Met alle recente ontwikkelingen blijft het spannend hoe de markt zich de komende jaren ontwikkelt. Gelukkig hoef je bij het huren van een huis geen rekening te houden met een eventuele waardedaling van jouw appartement. Zo zit je er altijd warmpjes bij.

Vrijheid

Huren betekent vrijheid! Na het eerste contract van een jaar kun je jouw woning elke maand opzeggen. Wil je verhuizen voor jouw nieuwe baan en vind je het fijn om eerst te weten of Leidsche Rijn bevalt? Besluit dan om te huren! Een mooi voorbeeld van try before you buy. Droom je ervan om na je pensioen te overwinteren in Spanje? Ook dat is gemakkelijk te regelen vanuit jouw huurwoning!

Proces van inschrijven huurwoning Cruquiuswerf Lokaal nieuws dinsdag 25 mei 2021

Proces van inschrijven huurwoning Cruquiuswerf

De verhuur van de laatste 73 appartementen op Cruquiuswerf in Amsterdam is gestart! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je kans kunt maken op één van de appartementen. Schrijf je uiterlijk maandag 31 mei, 10.00 uur in!

Proces van inschrijving

1. Log in op je persoonlijke account op de website. Heb je deze nog niet? Maak hem dan hier aan. 

2. Klik op 'online inschrijven'

3. Vul alle gevraagde gegevens volledig en naar waarheid in

4. Upload je Inkomensverklaring van de Belastingdienst en een UWV afschrift 'Arbeidsverleden en loongegevens'

5. Geef aan naar welk(e) appartement(en) je voorkeur uitgaat

6. Onderteken het formulier en klik op 'verzenden'

Download het document 'Huurvoorwaarden Cruquiuswerf’ voor meer informatie over de gevraagde documenten en inkomenscriteria.

N.B.: Zonder de verplichte documenten kan je niet meeloten voor een (voorlopige) toewijzing. De documenten zijn met behulp van DigiD gratis te downloaden op de websites van de Belastingdienst en het UWV.

Welke documenten heb ik nog meer nodig?

Zodra je een woning op Cruquiuswerf (voorlopig) toegewezen krijgt heb je 3 dagen de tijd om deze te accepteren, anders vervalt de toewijzing. Zodra je de woning accepteert hebben we een aantal aanvullende documenten nodig. Je hebt 4 dagen de tijd om deze te verzamelen en te uploaden in jouw account. ​

Uittreksel basisregistratie personen bij de Gemeente waar je momenteel ingeschreven staat
Een recente werkgeversverklaring
3 recente loonstroken
3 bankafschriften met de meest recente loonstortingen 
Uittreksel BKR (via www.bkr.nl)
Indien van toepassing een kopie partneralimentatie / echtscheidingsconvenant. 

Wanneer de documenten akkoord zijn ontvang je de digitale huurovereenkomst. Naar verwachting worden de appartementen in september opgeleverd. 

Verhuur laatste appartementen gestart! Lokaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

Verhuur laatste appartementen gestart!

De verhuur van de laatste 73 appartementen op Cruquiuswerf in Amsterdam is gestart!  Hier vind je verschillende Studio's, Tweekamerappartementen, Driekamerappartementen en Vierkamerappartementen. Dankzij de bijzondere waaiervorm van de gebouwen heb je vanuit bijna elk appartement zicht op het water of het groene binnenplein!  

 

Je hebt tot maandag 31 mei, 10.00 uur om je inschrijving af te ronden. Bekijk het huuraanbod op onze website, of schrijf je direct in!

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Kindvriendelijk wonen in Amsterdam Oost Lokaal nieuws dinsdag 18 mei 2021

Kindvriendelijk wonen in Amsterdam Oost

In Cruquiuswerf is het ook voor kinderen fijn wonen. Ze kunnen zich uren vermaken op het groene binnenplein of schepen kijken langs de kade. Maar er is nog meer te ontdekken in de buurt.    

 

Uren speelplezier op het binnenplein
Doordat het groene binnenplein autovrij is kunnen kinderen hier veilig spelen. De verschillende bomen en struiken zorgen voor voldoende verstopplekken, terwijl jij lekker op een picknickbank een boek leest. Ook komt er naast gebouw K en L een speelplek voor kinderen, maar precieze invulling hiervan is nog niet bekend.

Groot park dichtbij
Het Flevopark is een mooi groot park aan de overkant van Cruquiuswerf! Hier vind je een speeltuin voor de kleintjes en kun je zwemmen in het Nieuwe Diep. Naast het park ligt Jeugdland, waar ook de wat jongere kinderen zich prima kunnen vermaken bij de natuurspeeltuin of kinderboerderijen mét moestuin. 

Pierenbadje en barbecueën
Het Oosterpark staat ook wel bekend als het groene hart van Amsterdam Oost. Al meer dan honderd jaar komen hier bewoners én toeristen om te ontspannen, te sporten of elkaar te ontmoeten. En op maar 10 minuten fietsen van Cruquiuswerf! Hier kun je heerlijk picknicken en op een mooie zomerdag gezellig de barbecue aansteken terwijl de kids in het pierenbadje spelen.

Cultuursnuiven
Naast de verschillende plekken om buiten te spelen, staat in Amsterdam Oost ook het eerste kindermuseum van Nederland: Tropenmuseum Junior. Deze tentoonstellingen nodigen kinderen uit om actief mee te doen. Of bezoek het Plein Theater voor een jeugdvoorstelling of een van de activiteiten voor alle leeftijden. En kijken jullie liever samen een filmpje? Dan kan dat bij Studio/K, want hier zijn regelmatig kinderfilms te zien!

Laatste appartementen op 21 mei in verhuur Lokaal nieuws woensdag 12 mei 2021

Laatste appartementen op 21 mei in verhuur

Op vrijdag 21 mei starten we om 10.00 uur met de online verhuur van de laatste 73 midden- en vrije sector huurappartementen op Cruquiuswerf. De appartementen liggen verdeeld over de gebouwen G, K en L. Hierdoor heb je vanuit een aantal appartementen prachtig uitzicht over de kade! Je hebt vervolgens tot maandag 31 mei, 10.00 uur om je inschrijving af te ronden. 

Altijd een passend appartement
In deze tweede fase gaan er 2 bijzondere studio's, 13 fijne tweekamerappartementen, 32 ruime driekamerappartementen en 26 royale vierkamerappartementen in verhuur. Zo zit er voor iedereen een passend appartement tussen! Je bekijkt de informatie over de verschillende appartementen hier. Ieder appartement heeft een eigen buitenruimte, zoals een zonnig balkon of een loggia. Zodra de verhuur is gestart ontvang je van ons een nieuwsbrief met alle informatie over het inschrijfproces. Van de 73 appartementen zijn er 5 appartementen gereserveerd voor leerkrachten en zorgpersoneel werkzaam in Amsterdam. Meer informatie over hoe je daar in aanmerking voor komt lees je hier. 

We verwachten de appartementen in september op te leveren. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Drie tips voor het bouwen van een thuissportschool Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Drie tips voor het bouwen van een thuissportschool

Sportschoolketens en fitnesscentra zijn ondertussen overal in steden en buitenwijken te vinden, wat in Amsterdam natuurlijk zeker het geval is. Toch heb je hier op het moment weinig aan aangezien alle sportscholen gesloten zijn vanwege de pandemie. Het kan nu dan ook een uitkomst zijn om een home gym te creëren. Je kunt dan dus vanuit je eigen huis aan de slag gaan met je workouts. Helaas is zo’n thuissportschool wel duur, dus het is wel echt van belang dat je er daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Anders is het immers zonde van het geld. Ben je van plan om een sportschool in je eigen woning te bouwen? Dat kan met de onderstaande tips!

Bekijk Marktplaats

Nieuwe apparatuur is duur. Gelukkig is er een oneindige parade van gebruikte fitnessapparatuur op Marktplaats, wat dus een stuk goedkoper zal zijn dan de nieuwe apparaten. Sommige mensen willen geen zware halters met zich meesleuren als ze bewegen. Anderen proberen juist geld terug te verdienen voor apparatuur die ze niet gebruiken. Duik erin en neem die perfect goede uitrusting voor een fractie van de prijs! Vind je niet wat je zoekt? Gewichten online kopen is dan een goede optie. Als je op je centen wilt letten dan kun je hierbij natuurlijk kiezen voor de goedkoopste apparatuur. Het zal wat duurder zijn dan de apparaten die je kunt kopen op Marktplaats , maar alsnog zal het geen fortuin kosten in de meeste gevallen. 

Begin klein

Je kunt je weg naar goede gewoonten niet kopen. Veel mensen denken dat als ze investeren in een dure home gym, ze die zeker zullen gebruiken om waar voor hun geld te krijgen. Maar als je jezelf niet aan het sporten kunt krijgen, is er geen garantie dat je thuis gaat fitnessen. Dan zit je loopband van 4000 euro dus stof te verzamelen in de sportschool in je huis. Begin dus met een paar goedkope stukken zoals halters, wat je kunt kopen bij de halterstang shop , en een oefenbal. Natuurlijk kun je ook kiezen voor ander goedkoop apparatuur of gewichten. Als je wat je hebt gekocht maandenlang consequent gebruikt dan is het veilig om je collectie uit te breiden. Je kunt er dan dus echt een home gym van creëren. 

Hang spiegels op

Als je ooit hebt gesport in een echte gym dan weet je dat hier zo goed als altijd spiegels hangen. Dat heeft een reden. De spiegels die helemaal van het plafond tot de vloer gaan helpen je namelijk bij het controleren van je houding en vorm tijdens het doen van de oefening. Daarnaast helpen ze ook doordat ze de kamer er groter uit laten zien. De mensen die een home sportschool in ene kleine ruimte willen bouwen kunnen hier dus zeker gebruik van maken. De spiegels van vloer tot plafond zijn helaas wel relatief duur. Gelukkig kun je ook kastspiegels over de hele lengte naast elkaar stapelen. Zo creëer je in principe een soortgelijk effect en zul je dus ook dezelfde voordelen ervaren.

Binnenklimaat woning Lokaal nieuws woensdag 14 april 2021

Binnenklimaat woning

In een nieuwe woning maakt het eigenlijk niet meer uit wat voor weer het buiten is. Het binnenklimaat is altijd aangenaam. Met een label A als energielabel heb je niet alleen lagere kosten maar draag je ook bij aan een beter milieu. Sommige woningen zijn zelfs energieneutraal. Dat betekent dat je rondom en in de buurt van je eigen woning evenveel energie opwekt als je verbruikt. Dat is het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam wonen.

Omdat er de modernste technieken worden gebruikt voor isolatie en verwarming van een nieuwbouwwoning heerst er een comfortabel binnenklimaat. Wat voor weer het buiten ook is. Vaak wordt de woning gasloos uitgevoerd met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming en elektrische radiatoren en is daarnaast heel goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een heel fijn en comfortabel binnenklimaat maar hopelijk ook voor een lagere energierekening.

Daarnaast worden nieuwe huizen ruimtelijker en lichter gebouwd dan bestaande huizen. Er is goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid.

Bewuste keuze

Als je zo’n bewuste keuze hebt gemaakt voor nieuwbouw en duurzaamheid dan komt dit vast ook terug in je keuze voor kleding en accessoires zoals bijvoorbeeld een tas of een mooie waterdichte rugzak. Gemaakt van gerecyclede PET flessen en duurzame materialen.

Een rugzak is ideaal om mee te nemen naar het werk, school of een dagje uit. Maar ook voor sportievere activiteiten, citytrips en vakanties zijn er verschillende soorten rugzakken verkrijgbaar. Een rugzak draag je moeiteloos op je rug en je neemt er makkelijk je dagelijkse benodigdheden in mee. Verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten, van de beste kwaliteit en voor alle doeleinden.

Er zijn heel veel mensen die graag fair trade en duurzame tassen, een portemonnee of pasjeshouder willen kopen. Waar kun je dan onder andere allemaal op letten? Eerlijke handel, milieuvriendelijk, lokaal geproduceerd, veganistisch en steunt de lokale bevolking. Dus zonder schade geproduceerd voor mens, dier en/of milieu.

Je oude kleding en tassen kun je inleveren maar weet je ook wat er daarna mee gebeurt? Ook daar kun je over nadenken.

Duurzaam en eerlijk

Duurzaam en eerlijk zijn woorden met verschillende betekenissen. Wanneer noem je iets eerlijk en wanneer duurzaam? Als voorbeeld: als de mensen in de productieketen eerlijk zijn behandeld, kan een product nog steeds gemaakt zijn van niet-duurzame materialen. Of aan de andere kant van de wereld. Duurzaamheid bestaat uit heel veel facetten. Denk aan de impact van het materiaalgebruik, water-, energie- en chemicaliën in het productieproces, arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid, tijdloos ontwerp, kwaliteit enzovoort.

Gelukkig communiceren steeds meer bedrijven dit proces en kunnen we als consument hier een steeds betere keuze in maken. Combineer deze superleuke en trendy tassen met een kekke outfit en jij bent helemaal klaar voor de zomer. Prachtige superstevige leren rugtassen die worden gemaakt om lang mee te gaan. Het leer ziet er vaak mooi dik en een tikkeltje doorleefd uit. Vaak van ‘gered’ leer: restpartijen die zijn afgekeurd door grote modehuizen en die om de beschadigingen heen worden gesneden om net zo mooie producten van te maken. Met de hand en fair gemaakt in eigen land.

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam

Een van de populairste steden om te winkelen in Nederland is natuurlijk Amsterdam. Maar waarom kiezen toch zo veel mensen, vanuit binnen- en buitenland, ervoor om in Amsterdam te gaan winkelen? Amsterdam heeft veel te bieden als het gaat om winkelen. Wat de voordelen zijn van het winkelen in deze toffe stad? Je leest het in dit artikel.

Veel verschillende winkelstraten

Een groot voordeel aan winkelen in Amsterdam is dat je hierbij de keuze hebt uit veel verschillende winkelstraten. De stad heeft namelijk heel veel te bieden als het gaat om winkelen. Dit is dus ideaal voor een dagje shoppen, want je kunt in Amsterdam oneindig winkelen als je dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shopsessie in de Kalverstraat, P.C. Hooftstraat of Nieuwendijk, maar ook gaan voor bijvoorbeeld de 9 Straatjes.

Veel variatie

Doordat er in Amsterdam veel winkelstraten zijn, is er ook veel variatie in winkels. Dit is fijn, want omdat er zo veel verschillende soorten winkels zijn zit er hoe dan ook iets voor je bij. Als je gaat winkelen in Amsterdam kun je designer winkels, exclusieve winkels, vintage winkels, boetiekjes en allerlei winkels van toffe merken verwachten. Je kunt hier dus terecht voor bijvoorbeeld luxe merken als Prada, Louis Vuitton en Michael Kors, maar aan de andere kant zijn er in Amsterdam ook leuke boetiekjes en vintage winkels te vinden. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor Amsterdam enorm geliefd is als winkelstad. Doordat er zoveel variatie is in deze stad, is de kans groot dat je hier kunt slagen als je hier gaat winkelen.

Markten

Niet alleen de vele winkelstraten van Amsterdam zijn een groot voordeel, dit geldt ook voor de typische Amsterdamse markten. Als je gaat winkelen, is het dan ook zeker aan te raden om hier een van te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Cuypmarkt, de markt op het Waterlooplein of de Noordermarkt in de Jordaan. Op deze markten is van alles te verkrijgen. Van verse groenten en fruit tot meubels, kleding en andere leuke kleinigheidjes: je kunt hier terecht voor allerlei verschillende spullen.

Gezelligheid

Nog een groot voordeel aan Amsterdam is dat het hier gezellig is. In de diverse winkelstraten zijn namelijk niet alleen winkels te vinden, ook zijn er zat leuke restaurants en cafés te vinden. Een hapje eten of even iets drinken maakt jouw dagje winkelen natuurlijk nog net even wat leuker. Winkelen in Amsterdam kan op deze manier echt een leuk uitstapje zijn, want je gaat een gezellige dag tegemoet!

Als jij binnenkort graag gaat shoppen maar nog geen bestemming in je hoofd had, kun je Amsterdam dus zeker in je achterhoofd houden. Deze stad kan jou als winkelliefhebber namelijk veel bieden. Amsterdam is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook parkeren in Amsterdam is een goede optie. Op zoek naar een parkeerplaats in Amsterdam? Kijk dan eens bij Parkeren Amsterdam voor de mogelijkheden. Hoe je ook naar de stad reist, als je met tassen vol nieuwe spullen naar huis wilt gaan ben je in Amsterdam zeker aan het juiste adres!

De eerste appartementen op Cruquiuswerf zijn opgeleverd! Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

De eerste appartementen op Cruquiuswerf zijn opgeleverd!

Afgelopen donderdag 25 maart kregen de eerste bewoners van Cruquiuswerf de sleutels! De bewoners uit gebouwen A en B hebben het afgelopen weekend al druk geklust. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier!

 

De Cruquiuswerf Micro-Dorp-App

 

Via de “de Cruquiuswerf-App” kunnen de toekomstige bewoners hun buren de komende periode gemakkelijk leren kennen. Zo kun je kennismaken met nieuwe buren, een afspraak maken wanneer jij verhuist en de lift reserveren voor tijdens je verhuizing. Ook zijn er verschillende interessegroepen die je kunt volgen. Zo leen je straks makkelijk een boormachine of deel je een fiets met jouw buren. En heeft iemand een pakketje voor je aangenomen? Via het burenoverzicht vind je deze buur snel terug en stuur je een privéberichtje.

 

Binnenkort verwachten we in verhuur te gaan met de laatste appartementen op Cruquiuswerf. Schrijf je direct in als geïnteresseerde om op de hoogte te blijven van de start verhuur!

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden