energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Naar Amsterdam verhuizen in de zomer? Dit zijn goede tips Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Naar Amsterdam verhuizen in de zomer? Dit zijn goede tips


Ben je van plan om aankomende zomer naar Amsterdam te verhuizen? Dan wil je natuurlijk dat straks alles op rolletjes loopt. Verhuizen doe je echter niet zomaar, dit kost tijd en moeite. Het inpakken van je spullen, het zoeken naar verhuisbedrijven in jouw regio , het doorgeven van je adreswijzing: het zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ga je verhuizen in de zomer, dan is het ook mogelijk dat het in die periode ontzettend warm is. Hoe je een verhuizing in de zomer zorgeloos laat verlopen? Wij geven wat goede tips!

Begin op tijd

Als je geen fan bent van extreme hitte is het slim om op tijd te beginnen met de voorbereidingen, zodat je niet alle onderdelen moet uitvoeren als het ontzettend warm is. Beginnen met inpakken kan al een stuk vroeger, doe dit in een geleidelijk tempo. Het is juist handig om hier op tijd mee te beginnen, zodat je niet last-minute ineens stress hebt. Door op tijd te beginnen is het makkelijker te verdelen en hoef je dus niet alles op de hele hete dagen te doen.

Draag luchtige kleding

Verhuizen is zwaar, maar al helemaal als de temperaturen hoog zijn. Het is daarom slim om tijdens het verhuizen luchtige kleding te dragen. Verhuisdozen sjouwen terwijl het boven de 25 graden is, laat je namelijk hoe dan ook wel zweten. Kies daarom echt voor luchtige kleding, zodat je het niet nog zwaarder voor jezelf maakt. Verhuizen kost al energie genoeg!

Verhuis vroeg in de ochtend of later op de dag

Als het een warme zomerdag belooft te worden, is het in de middaguren op het heetst. Je moet proberen te voorkomen dat je precies rond die tijd aan het verhuizen bent. Het is slimmer om te beginnen met verhuizen vroeg in de ochtend of juist later op de dag, zodat de hitte wat minder extreem is.

Doe het niet alleen

Alleen verhuizen is bijna niet te doen, zeker als je veel spullen van A naar B moet verhuizen. Hulp inschakelen is daarom verstandig om te doen. Zeker bij hoge temperaturen komt hulp goed van pas. Denk aan het inschakelen van de hulp van je vrienden of familie of hulp van experts. Een verhuisbedrijf inzetten is een goede mogelijkheid. Er zijn diverse verhuisbedrijven in Amsterdam om uit te kiezen. Kies je voor professionele verhuizers, dan heeft dit als voordeel dat je profiteert van de ervaring en kennis van experts.

Zorg voor voldoende water

Of je nu aan het inpakken bent of met dozen aan het sjouwen bent: als de temperaturen hoog zijn kost het veel energie. Het is daarom belangrijk om jezelf te blijven hydrateren. Voldoende water hebben is daarvoor een must. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die jou bij de verhuizing helpen.

Met deze tips overleef jij de verhuizing naar Amsterdam op een warme zomerdag. Zie je hoge temperaturen rond de dag van je verhuizing? Gebruik deze tips dan zeker!

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Je vloer in de kijker zetten met deze tips Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Je vloer in de kijker zetten met deze tips

Er zijn verschillende manieren waarop je elke kamer van je huis kunt aanvullen in  Amsterdam . Je denkt misschien dat het kopen van een  slaaptrainer van Yobby  en mooie schilderijen voldoende is. Maar misschien heb je het mis, want je laat een van de meest voor de hand liggende onderdelen van het huis liggen, namelijk de vloer. Om de uitstraling van je vloer te verbeteren, kun je gebruik maken van visgraat- en geometrische patronen. Beide zijn recentelijk in populariteit toegenomen. Mensen gebruiken beide patronen al vele jaren. Tegenwoordig zijn ze nog populairder dan voorheen. Ze hebben de tand des tijds en de golf van ideeën doorstaan. Je kunt voor een van deze patronen kiezen om een vleugje natuur toe te voegen. In dit artikel bespreken we de visgraatmotieven en geometrische patronen die je kunt gebruiken voor je vloer. Daarnaast bespreken we nog 1 tip die je kunt gebruiken om je vloer in de kijkers te zetten. Lees hier verder!

Je vloer esthetischer maken met visgraatmotieven

Je hebt ergens visgraat vloeren gezien, en je je vraagt je af of het een mooie ontwerpkeuze is voor de vloer van je huis. Je moet hier zeker goed over nadenken. Niemand wil vloeren installeren die niet passen bij de stijl van de rest van het huis. Visgraat vloeren wordt steeds populairder. Je weet misschien dat het visgraatmotief is geïnspireerd op de haring vis. De visgraat patroon op visgraat vloeren doet denken aan het skelet van de haring. Elke kamer met dit vloerontwerp zal een prachtige esthetische aantrekkingskracht hebben. Tegenwoordig zijn er veel professionals die het voor je kunnen installeren. Voor hen is het installeren van visgraat vloeren net zo eenvoudig als het kopen van een  Hammersmith Bionic onkruidverwijderaar .

De vloer verfraaien met unieke geometrische patronen

Het is geen verrassing dat zoveel mensen kiezen voor aangepaste geometrische vloer ontwerpen. Ze doen dit om hun plek te laten opvallen tussen die van anderen. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kunnen geometrische vloerpatronen een delicate aanvulling zijn op je ruimte. Het is deze veelzijdigheid die geometrische vloerpatronen een hoger niveau van verfijning geeft. Meestal zijn geometrische patronen te vinden in door de mens gemaakte voorwerpen zoals gebouwen, gereedschappen en machines. Geometrische patronen lijken lineariteit, beweging, en een gevoel van richting als gevolg van hun frequente optreden. Er zijn veel geometrische patronen die je thuis kunt uitproberen. Als je meer inspiratie wilt, kun je een rondkijken op  Pinterest . Deze website staat vol met ideeën.

Een vleugje natuur toevoegen

Het opnemen van een paar potplanten in het decor is een andere uitstekende manier om je vloeren te accentueren. Je kunt grote planten proberen die een hele hoek van de ruimte in je huis kunnen vullen. Dergelijke planten kunnen een andere kleur toevoegen aan je kamer en een extra vibe bieden aan de visgraat of geometrische vloeren. De meeste binnenhuisarchitecten vinden het prima om ze in meer dan één gebied van je kamer te plaatsen. In het algemeen zijn planten een geweldig alternatief voor interieurdecoratie, omdat je er een stukje natuur mee in huis haalt en de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Daarom is het een keuze die geen nadelen heeft.

 

Wat kost een visgraat vloer? Lokaal nieuws donderdag 03 november 2022

Wat kost een visgraat vloer?

Als je overweegt om een visgraat vloer te kopen heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat de prijzen per winkel flink kunnen verschillen.

De prijsverschillen komen onder andere door het materiaal waarvan de visgraat vloer is gemaakt. Vloeren die van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zoals houten vloeren, zijn duurder dan vloeren waarin plastic is verwerkt, zoals PVC vloeren.

Binnen het aanbod van houten vloeren zijn er bovendien veel factoren die invloed hebben op de prijs per vierkante meter.

Lees het volledige bericht op het blog van Uipkes Houten Vloeren

 

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Een waterleiding naar je vijver aanleggen Lokaal nieuws maandag 31 oktober 2022

Een waterleiding naar je vijver aanleggen

Al een tijdje droom je van die prachtige vijver voor je Koi karpers en eindelijk is de tijd gekomen dat je kan beginnen met het aanleggen. Straks je eigen Koivijver voor de mooiste Koikarpers! Deze koning van de visvijver wordt niet voor niets zo genoemd, kijk maar naar al die wonderlijke kleuren in die fantastische patronen op hun huid. Leg snel die vijver aan en gebruik vooral PVC drukbuizen met PVC druk hulpstukken als verbinding.

Koivijver

Bij de aanleg van je Koivijver is het verstandig om rekening te houden met deze gevoelige vissen. Ze zwemmen nu eenmaal graag in een superieure (bijna koninklijke misschien) waterkwaliteit die perfect en continu gefilterd moet worden. Maar allereerst moet het water natuurlijk van je huis naar de vijver worden getransporteerd. Dat kan je het beste doen met PVC drukbuizen en dan kan je het beste tegelijk ook PVC drukbuis hulpstukken van dezelfde klasse gebruiken. Er zijn namelijk verschillende klassen in PVC drukbuizen en druk hulpstukken verkrijgbaar. Die klasse aanduiding houdt verband met de druk die in bar wordt weergegeven. Nu is de waterdruk in je waterinstallatie thuis meestal ongeveer 2,5 tot 3 bar, dus hoef je geen leidingen aan te leggen die maximaal 20 bar aan kunnen. 8 Bar is in jouw geval voldoende. Daar hoort Klasse PN8 bij, geschikt voor een maximale druk van 8 bar.

Water verversen

Je hebt in vakbladen over visvijvers gelezen dat het aan te raden is het water regelmatig te verversen.
Het water in je vijver verdampt wil eigenlijk zeggen dat het zuivere water verdampt en het vuil achterblijft. Als je niet zou verversen, kan dit vuil tot een te hoge concentratie van mineralen leiden. Je vijverplanten zijn dan ook niet meer in staat om dit tij te keren. Elke dag gooi je voer in de vijver. Als het goed is, wordt dit verteerd door je Koi karpers maar dan ook weer snel uitgescheiden, meestal als ammoniak.  Ammoniak wordt nitriet; en nitriet wordt omgezet in nitraat. Teveel nitraat zorgt voor ziekte en sterfte bij je vissen. Heel vervelend allemaal, verversen dus! Handig als je dan een goed functionerende waterleiding hebt aangelegd naar je Koivijver.

De diepte

Als je het hele jaar door Koi karpers in je vijver wil laten zwemmen moet je jouw vijver minimaal 150 cm diep graven. Koikarpers zou sterke en grote vissen en die wil je wel de ruimte geven. De perfecte watertemperatuur voor een Koivijver ligt tussen 15 en 25 C. De Koikarper houdt van planten en begroeiing in en rond het water. Waterlelies en andere vijverbeplanting zorgen voor zuurstof en bescherming.

Conclusie

Maak een goed ontwerp van je visvijver. Hoe groot wordt deze en waar in de tuin komt hij? Op die manier kan je berekenen hoeveel meters PVC drukbuizen en hoeveel en wat voor PVC druk hulpstukken als verbindingen je nodig hebt. Veel plezier met uitdenken, realiseren en vooral genieten!
 
 

 

Beste waterkokers voor in huis Lokaal nieuws woensdag 26 oktober 2022

Beste waterkokers voor in huis

Water is essentieel voor het leven. We hebben het nodig om te koken, schoon te maken en zelfs om te drinken. Om water te koken heb je een waterkoker nodig. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten waterkokers op de markt. Welke waterkoker je moet kopen, hangt af van je behoeften en budget. De verschillende soorten waterkokers zijn elektrische waterkoker, fluitketel en cooker. De beste waterkoker om water te koken is er een die duurzaam is, gemakkelijk te reinigen, goedkoop en een ergonomische schenktuit heeft. Waterkokers zijn een van de meest voorkomende keukenapparaten die in bijvoorbeeld elk nieuwbouw-huishouden-in-Amsterdam te vinden zijn. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar het belangrijkste is dat ze water kunnen koken.

Zaken om te overwegen bij het kopen van een waterkoker

Waterkokers zijn een van de meest voorkomende keukenapparaten in elk huishouden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar het belangrijkste is dat ze water kunnen koken. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een waterkoker koopt, zoals de grootte, het materiaal en het type verwarmingselement dat wordt gebruikt. 

Top 5 waterkokers voor in huis

Wij hebben een lijst samengesteld van de top 5 waterkokers die uitblinken in al deze aspecten;

 

• Philips HD9318/00 HD9318/20

Deze waterkoker is een geweldig product voor wie op zoek is naar een elektrische waterkoker. Hij heeft een capaciteit van 1,7 liter, wat genoeg is om water te koken voor 2-3 kopjes thee. De waterkoker heeft een automatische uitschakelfunctie die de waterkoker uitschakelt als het water gekookt heeft en hij heeft ook een droogkookbeveiliging die de waterkoker uitschakelt als hij droog begint te koken. Het ontwerp van dit product is strak en stijlvol en het is gemaakt van duurzaam roestvrij staal, zodat het jarenlang meegaat. Het handvat is antislip en ergonomisch ontworpen zodat je gemakkelijk je kokende water kunt inschenken zonder je te verbranden.

• KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

De KitchenBrothers waterkoker is een goed ontworpen product dat gemaakt is van roestvrij staal. Hij heeft een roterende basis waarmee u gemakkelijk water kunt gieten. De waterkoker is ook gemakkelijk schoon te maken en wordt geleverd met een levenslange garantie. Deze waterkoker van KitchenBrothers is een van de weinige producten op de markt die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal. Je kunt deze waterkoker gebruiken voor het koken van water in huis en hij zal u jarenlang van dienst zijn.

 

• Daewoo DSWK40AT

Deze instant waterkoker is een geweldig product om te gebruiken voor het koken van water. Hij heeft een zeer strak design, en het water kookt zeer snel.  Het ontwerp van deze waterkoker is een van zijn beste eigenschappen. De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal en heeft een strak design dat in elke keuken goed zal staan. Bovendien is de tuit van deze waterkoker zo ontworpen dat hij helemaal niet druppelt, dus perfect voor wie hem wil gebruiken om thee- of warme chocolademelk te maken!

• MOA Waterkoker MOADKBTr

De beste elektrische waterkoker op de markt is de MOA Kettle-shaped MOADKBT. Hij heeft een roestvrijstalen afwerking en een modern ontwerp met knoppen op het aanraakscherm aan de zijkant om de temperatuurinstelling te regelen. Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie om ervoor te zorgen dat het water niet oververhit raakt of overkookt als je het lange tijd niet gebruikt.

• Princess 236023 418392

De waterkoker heeft een strak en modern design dat perfect is voor elke keuken. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter, wat geweldig is voor het snel koken van water, het zetten van thee of koffie en het koken van pasta. De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal, wat betekent dat hij na verloop van tijd niet zal roesten of aantasten. Het handvat van de waterkoker is ook van roestvrij staal en blijft koel aanvoelen, zelfs als het water in de waterkoker kokend heet is.

 

Deze waterkokers van De specialist Wooninformatie.nl zijn onmisbare keukenapparatuur en het is het meest gebruikte apparaat in de keuken. Het is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven. Je moet ervoor zorgen dat je goed voor de waterkoker zorgt. Door hem regelmatig schoon te maken blijft deze lang goed.

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Lokaal nieuws vrijdag 21 oktober 2022

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk
Gouda, 19 oktober 2022 – Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5 e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.

CEO Woningborg Groep, WytzeJan de Jong : “ De Woningborg Groep staat al geruime tijd klaar om volgens de nieuwe Wkb aan het werk te gaan. Wij vinden het betreurenswaardig voor de betrokken partijen dat er in deze tijd van onzekerheid door inflatie, hoge kosten in de bouw, nu ook weer meer onzekerheid komt door het zoveelste uitstel. Als de overheid over zou gaan op een flexibelere manier van werken, dan zou de omgevingswet in onze optiek op een gefaseerde manier ingevoerd kunnen worden. Alle betrokken partijen zouden profiteren van de procesoptimalisatie van Wkb en de d aaruit voortvloeiende lagere faalkosten in de bouw”.

De bouwsector en verzekeraars, waaronder Woningborg Verzekeren en kwaliteitsborger WTT, werken al sinds 2019 aan een soepele introductie van de wetgeving. De Woningborg Groep is er klaar voor. Nu er wederom uitstel komt, slechts 10 weken voor geplande startdatum, zorgt dat voor veel onrust in de markt. Woningborg hoopt dat het ministerie in samenwerking met alle belanghebbende stakeholders kan werken aan een betrouwbare planning en dat 1 juli 2023 een harde invoerdatum voor de nieuwe wet wordt.

Over Woningborg Groep

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Bij alles wat we doen, staat 1 doel voorop: duurzaam leven in kwalitatief goede gebouwen tot gemeengoed maken in Nederland. Om dit te realiseren, voert Woningborg Groep twee merken: Woningborg Verzekeren en WTT (Toetsing en Toezicht). Beide merken zijn ondergebracht in aparte entiteiten en voeren een eigen bedrijfsvoering.


Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering Lokaal nieuws maandag 03 oktober 2022

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering

De uiteindelijke waarde van een investering wordt tevens beïnvloed door minder voor de hand liggende factoren: certificering, lage warmteverliezen, ecologische bouwmaterialen, gebruiksvriendelijkheid van het gebouw en toegang tot sociale en culturele infrastructuren. Dit zijn argumenten die vandaag de dag van cruciaal belang zijn voor investeerders.

1. Ecologische bouwcertificering

Sinds de jaren 90 is er een trend gaande om de wereldwijde bouwsector te laten certificeren betreffende impact op het milieu. In Europa is het BREEAM-systeem aangenomen, terwijl in de VS de beginselen van beoordeling van gebouwen in termen van milieu vooral worden ontwikkeld op basis van LEED-certificering. Vermeldenswaardig is ook de DGNB- of EU Green Building-certificering. Certificaten van dit type verhogen de rangorde van een investering en bevestigen de functionaliteit van een gebouw naar een zeer hoog niveau.

Een positieve certificering vertaalt zich uit in hogere huurinkomsten, evenals in het feit dat de financiering door banken en beleggingsfondsen eenvoudiger wordt vanwege het lage energieverbruik en het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen. Dergelijke objecten zijn duurzaam en bieden gebruikers veel comfort, en als bijkomend voordeel is dat de interesse van investeerders groter is. Het bewustzijn van klimaatverandering en de noodzaak om gebouwen aan te passen met duurzame, milieuvriendelijke  materialen wordt steeds groter, ook bij investeerders.

2. Lage warmteverliezen

Moderne, visueel aantrekkelijke gebouwen worden in de regel gekenmerkt door veel beglazing. Ze moeten tegelijkertijd energiezuinig zijn en een hoge thermische isolatie bieden, d.w.z. het vermogen van scheidingsvlakken (wanden, ramen, deuren, plafonds en daken) om warmte in het gebouw vast te houden. Hoe groter deze is, hoe meer warmte wordt vastgehouden in het gebouw, wat voldoende comfort en een lager energieverbruik betreffende het verwarmen van het gebouw oplevert.

Bij ramen en deuren is het noodzakelijk om energiezuinige raam-deursystemen in te zetten, die naast een uitstekende thermische isolatie ook zeer hoge akoestische isolatie, afdichting en hoge structurele duurzaamheid bieden.

3. Ecologie en toepassing van moderne bouwmaterialen

Het traditionele bouwmodel heeft rekening gehouden met drie basiselementen: bruikbaarheid, duurzaamheid en comfort. De moderne bouw houdt ook rekening met het ecologische aspect, wat ook voor investeerders steeds belangrijker wordt. Dit vloeit voort uit het steeds verder groeiende milieubewustzijn, en ook uit de klimaatpolitiek van de Europese landen – ecologische investeringen genieten steeds meer interesse van klanten en mogen rekenen op voordelige financiering van banken, en ook in de ogen van investeerders zijn ze veelbelovender (de huidige regelgeving is niet bevorderlijk voor niet-ecologische gebouwen).

De markt waardeert oplossingen die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, evenals ecologische technologieën waarmee rekening rekening wordt gehouden in de ontwerpfase. Deze zijn bedoeld om het energieverbruik en de koolstofvoetafdruk te verlagen. Het gebruik van ecologische bouwmaterialen is hierbij doorslaggevend:

Aluminium – kan vele malen worden verwerkt zonder verlies van eigenschappen en structurele veranderingen. Aluminium is ook een grondstof die geschikte parameters biedt op het vlak van thermische isolatie, stijfheid en weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Glas – kan vrijwel onbeperkt worden verwerkt dankzij smelten en raffineren. Bovendien is het een grondstof waarbij de vervaardiging geen grote hoeveelheden energie vergt. Glas is bovendien onbrandbaar en bestand tegen corrosie, waardoor de gebruiksmogelijkheden vergroten.

Hout – na gepaste behandeling en impregnering is het een grondstof die niet alleen zeer duurzaam is, maar ook brandbestendig.

4. Gebruiksvriendelijke gebouwen

Een ecologisch gebouw moet niet alleen in harmonie zijn met de natuur, maar ook met de mens. In moderne architectuurprojecten hebben gebruikers een veel groter contact met de omliggende omgeving en gebruiken ze meer natuurlijk licht. Dit komt door de toepassing van:


veel beglazing − zowel in de vorm van ramen als glazen gevels. De frames zijn gemaakt van aluminium, en deze energiebesparende ramen en de gevels bieden een zeer goede wind /waterdichtheid en thermische isolatie;


groene gevels, levende muren en groene daken – de vegetatie waaruit ze bestaan ontdoet de lucht van zwevend stof, produceert zuurstof, vermindert het gehalte aan koolstofdioxide in de lucht en houdt ook vocht vast. Een groene laag absorbeert bovendien zonnestraling die op de gevel valt en genereert schaduw, waardoor de behoefte aan koeling van het gebouw vermindert. De vegetatie dempt ook het geluid van buiten en verhoogt zo het akoestische comfort van de gebruikers van het gebouw. Groen werkt kalmerend, spaart het gezichtsvermogen en heeft een positief effect op de stemming.

5. Toegang tot sociale en culturele infrastructuur

Sinds het begin van het modernistische tijdperk is een beslissende factor voor de keuze van vastgoed altijd de locatie en de beschikbaarheid van oplossingen en voorzieningen geweest. Tegenwoordig combineren moderne, zelfvoorzienende en multifunctionele gebouwen residentiële, commerciële en culturele functies en benaderen modernistische idealen.


Gebouwen hoeven zich tegenwoordig niet meer in het stadscentrum te bevinden om aan alle behoeften van de bewoners te voldoen. Hierdoor zijn mensen niet langer afhankelijk van auto's als belangrijkste vorm van transport, waardoor er minder files zijn, de levensvreugde toeneemt en de concentratie van uitlaatemissies vermindert. De omgeving trekt dus meer mensen op verschillende tijdstippen van de dag aan, wat de veiligheid ten goede komt en zich vertaalt in een betere werking van de lokale bedrijven.


Voor wat betreft toegang tot sociaal-culturele infrastructuur is het van belang om het project harmonieus te verbinden met de omgeving – hierbij spelen pleinen, infrastructuur voor kinderen, openlucht fitness en andere algemene ruimten die de integratie van de lokale gemeenschap bevorderd een belangrijke rol.

Hourglass in Amsterdam

Hourglass in Amsterdam is een gebouw dat het centrale gebied van de Zuidas markeert – het snelst groeiende financiële district van de stad. Het gebouw is ontworpen in de geest van duurzame ontwikkeling, wat wordt bevestigd door het BREEAM EXCELLENT-certificaat dat het verkreeg. De naam verwijst naar de vorm van een 80 meter hoge zandloper. De sleutel tot succes van het project van de geometrische gevel was de combinatie van natuursteen met aluminium.


Aluprof als een van de leidende, globale leveranciers van aluminium systemen had zijn aandeel in het project. De fabrikant ontwikkelde een speciale hoekoplossing op basis van het MB-SR60N-systeem, waarmee verschillende wandhellingen kunnen worden verwerkt. De overige structuurelementen van de gebouwgevel op de benedenverdiepingen zijn vooral gebaseerd op het MB-SR50N-systeem, de meest populaire stijl-balk-oplossing die het bedrijf aanbiedt.


De vorm van de stijlen en balken maakt het mogelijk om esthetische glazen wanden te bouwen met zichtbare smalle scheidingslijnen, die duurzaamheid en sterkte van de constructie bieden. De stenen gevel is voorzien van vaste en kantelbare ramen op basis van de systemen MB-86SI en MB-86US SI. Deze producten worden gekenmerkt door een uitstekende thermische isolatie en een hoge profielsterkte, waardoor constructies van groot formaat kunnen worden gemaakt. In het MB-86US SI-systeem zit het vleugelprofiel verborgen achter het kozijnprofiel, en ligt het glasoppervlak in de te openen en vaste panelen in één vlak gemonteerd. Hierdoor zien de te openen en vaste ramen er van buiten identiek uit.

Let’s build a better future

Bovenstaande factoren dragen bij aan betere marketingmogelijkheden, en als positief gevolg aan een grotere belangstelling voor gebouwen in aanbouw. Het milieubewustzijn neemt elk jaar toe en tegenwoordig heeft de architectuur een grotere impact op de natuurlijke omgeving dan ooit tevoren. Duurzaam bouwen is een langetermijnrichting die de hele sector aangaat.
Artikel gesponsord door Aluprof

ALUPROF NETHERLANDS B.V.
KVK-nummer 67919340
Ommelseweg 44D
5721WV Asten
+31 49 37 69 004
aluprof.com/nl

 

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Hier begint een goede verhuizing Lokaal nieuws dinsdag 20 september 2022

Hier begint een goede verhuizing

Ga je verhuizen? Dan staat er je zeker veel te doen! Een verhuizing is namelijk geen kleine onderneming. Integendeel, een verhuizing kan enorm veel frustratie en stress bezorgen als deze slecht verloopt. Voor een goede verhuizing is een goede planning nodig en misschien zelfs wat voorwerk, zoals het wegblazen van bladeren van de stoep met bladblazers , zodat niemand uitglijdt tijdens het tillen. Er zijn enorm veel dingen voor te bereiden voordat er echt verhuisd gaat worden. Lees hier meer over hoe je een goede verhuizing plant.

Houdt gereedschap bij de hand

Wanneer je een verhuizing plant zal je zeker makita gereedschap bij de hand moeten hebben wanneer de verhuizing in volle gang is. Het kan namelijk voorkomen dat je iets uit elkaar moet halen of juist iets moet repareren voordat het verhuist kan worden. In deze gevallen is het juist belangrijk gereedschap bij de hand te hebben. Zorg er daarom voor dat je je gereedschap niet inpakt voor de verhuizing maar juist even in de keuken legt voor gebruik.

Pak alles georganiseerd in

Alles goed inpakken is het halve werk! Wanneer je gaat verhuizen is het handig om alvast je spullen in te pakken in dozen. Het is belangrijk om de dozen te labelen, zo weet je waar elke doos naar toe moet gaan in je nieuwe huis. Als je echt alles bij de hand wilt blijven hebben dan is het handig om de dozen te labelen en een beschrijving te geven van de producten die erin zitten. Dit doe je door alles te noteren in een notitieboekje. Zo zal je gelijk bij je tandenborstel kunnen!

Blijf gehydrateerd

Verhuizen is een fysieke bezigheid, daardoor zal je tijdens het verhuizen veel vocht verliezen. Probeer dit te voorkomen door van te voren veel water in te slaan. Zo zal je sneller naar wat drinken grijpen en blijf je gehydrateerd. Dit is ook handig voor iedereen die je komt helpen met verhuizen!

Verhuis op een doordeweekse dag

Een andere handige tip is om je verhuizing te plannen op een doordeweekse dag. Meeste mensen verhuizen in het weekend, omdat ze deze dagen vrij zijn van werk. Maar dit betekent ook dat de rest van Nederland vrij is. De wegen en paden zijn hierdoor extra druk dan wanneer je er doordeweeks gebruik maakt. Daarom is het te adviseren dat je op een doordeweekse dag verhuisd. Hiervoor zal je wel vrij moeten nemen, maar het is het zeker waard!

5 x tips om je nieuwbouwhuis voordelig in te richten Lokaal nieuws vrijdag 16 september 2022

5 x tips om je nieuwbouwhuis voordelig in te richten

De meeste nieuwbouwhuizen worden casco opgeleverd en dat houdt vooral in dat dat er nog heel veel moet gebeuren. Van de muren schilderen tot het leggen van de vloer en dan hebben we het nog niet eens over het interieur! Het vinden van een goedkope vloer , het verfmerk met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de muren, het is allemaal écht te realiseren. Want zeker als je een klein budget hebt, kan het moeilijk zijn om betaalbare manieren te vinden om je nieuwe huis als thuis te laten voelen. Maar maak je geen zorgen want er zijn genoeg manieren om je nieuwe huis in te richten zonder bakken met geld uit te geven. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.


Ga op zoek naar de voordeligste merken

Neem de tijd bij het winkelen voor meubels, en vergelijk de prijzen bij verschillende winkels, voordat je grote aankopen doet. Verdiep je ook goed in welke merken het voordeligst zijn door veel recensies te lezen. Op die manier kun je merken en winkels met elkaar vergelijken en zo uitkomen bij het beste merk voor jou. Het kan misschien veel uitzoekwerk lijken, maar op de lange termijn ben je daar blij mee want het zal je een hoop geld schelen. Kijk ook altijd waar er uitverkoop is want veel winkels hebben het hele jaar door aantrekkelijke acties. Dus het is zeker de moeite waard om op kortingen te letten voordat je iets koopt.


Think outside the box!

Om je huis in te richten met weinig geld is het belangrijk om buiten de gebaande paden te denken. Durf dus creatief te zijn! Als het om meubels gaat, kun je ook eens een kijkje nemen in kringloopwinkels. Misschien vind je daar niet de bank van je dromen, maar wel leuke accessoires om je huis mee aan te kleden. Je vindt er met een beetje zoekwerk vaak geweldige én betaalbare items.

 
Doe-het-zelf projecten

Als je zelf een beetje handig bent, overweeg dan te investeren in een aantal doe-het-zelf projecten. Zelf de vloer leggen en de muren schilderen of behangen kan je veel geld besparen. Maar ook het bouwen van je eigen meubels kan een leuk project zijn! Een steigerhouten eettafel of salontafel die je zelf hebt gemaakt geeft ook weer meer karakter aan je interieur.

Met een beetje onderzoek en moeite is het inrichten van je nieuwe huis met een klein budget zeker mogelijk. Laat je dus niet ontmoedigen! Ga wat rond shoppen en kijk wat je allemaal op de kop kunt tikken.

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

3 tips hoe je razendsnel aan een baan kunt komen (ook zonder diploma) Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

3 tips hoe je razendsnel aan een baan kunt komen (ook zonder diploma)

Nu de arbeidsmarkt zit te schreeuwen om personeel is het een stuk gemakkelijker om aan een baan te komen. Er wordt uiteraard nog steeds wel naar de competenties van werknemers gekeken, maar de persoonlijke houding speelt een steeds belangrijker rol. Wie graag zijn handen uit de mouwen steekt, een positieve instelling heeft, en een grote mate van flexibiliteit aan de dag legt, kan ook zonder diploma aan de slag en werken als bouwopruimer . Je moet dan alleen een VCA certificaat hebben. Maar dat kan bij een uitzendbureau als Binckwerk snel worden geregeld.

Laat je inschrijven

De eerste tip om snel een baan te vinden en te werken zonder diploma is dus dat je een positieve houding hebt. De volgende tip is, dat je jezelf met die houding laat inschrijven bij een uitzendbureau. Omdat er veel werk beschikbaar is in de bouw en in het verkeer, is het slim om te kiezen voor een uitzendbureau, dat zich daarop focust. Je bent bij Binckwerk dan aan het goede adres. Bij elke nieuwe uitzendkracht wordt eerst gekeken naar de ervaring die iemand al heeft. Als het nodig is wordt er een cursus of opleiding georganiseerd, die door het team van Binckwerk wordt gegeven.

Neem alle uitdagingen aan

Bij het vinden van werk is het een hele stap om voor de eerste keer naar een opdrachtgever te gaan, die het uitzendbureau voor je heeft gevonden. Als je bij Binckwerk bent ingeschreven hoef je niet bang te zijn dat je bij een bedrijf terechtkomt voor werkzaamheden die niet bij je passen. Binckwerk is uiterst precies in het zorgen voor een goede match. Dat is de reden waarom er zoveel tijd wordt ingeruimd voor het intakegesprek. Als Binckwerk een opdrachtgever voor je heeft gevonden mag je er op vertrouwen dat dit een klus is die bij jou en de opdrachtgever tot tevredenheid leidt.

Financieel interessant

Vanwege de grote schaarste aan personeel in de bouw en het verkeer, kun je daar een hoog salaris verdienen, zelfs als je ergens werkt via een uitzendbureau. Het fijne van het werken via Binckwerk is, dat je bij verschillende opdrachtgevers werkt. Het komt regelmatig voor dat een werknemer ergens zo goed presteert, dat de opdrachtgever besluit om zo’n werknemer een vast contract te geven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je werk met plezier uitvoeren. De rest volgt dan vanzelf.

Hoe installeer je internet in je nieuwe huis in Amsterdam? Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoe installeer je internet in je nieuwe huis in Amsterdam?

Wanneer je naar een nieuwe woning bent verhuisd, is het eerste wat je waarschijnlijk wilt doen het instellen van je nieuwe internet service. Immers, hoe kun je googelen "hoe zet je een IKEA kast in elkaar" zonder Wi-Fi? Nou, natuurlijk is dit gewoon mogelijk als je voor je smartphone een  sim only aanbieding  hebt afgesloten. Hiermee kun je overal en nergens gebruik maken van internet op je mobiel. Als je net verhuisd bent, is dit handig, maar op de lange termijn is Wi-Fi in huis toch echt beter. Lees daarom snel dit artikel door zodat je weet hoe je in je nieuwe woning in  Amsterdam  internet moet installeren!

Vind de juiste provider

Als je in een bruisende metropool woont, heb je waarschijnlijk de keuze uit een groot aantal internetproviders. Woon je echter in een landelijk of afgelegen gebied, dan heb je er waarschijnlijk maar één of twee. Hoe dan ook, de factoren die je wilt overwegen bij het selecteren van een internet service provider zijn snelheid, betrouwbaarheid en prijs. Aan de hand van deze punten moet je de beschikbare internetproviders met elkaar vergelijken om vervolgens bij één van de opties een internetabonnement af te sluiten.

Installeer de apparatuur

Zodra je je hebt aangemeld voor een internetabonnement, moet je de apparatuur die nodig is om je internetverbinding tot stand te brengen, installeren of laten installeren door een professional. Als je plan vereist dat je nieuwe kabel te graven of aan te sluiten op elektriciteitspalen, is het sowieso nodig om een professional in te schakelen, en een paar internet service providers vereisen professionele installatie voor hun premium plannen om ervoor te zorgen dat de verbinding perfect is. Buiten deze scenario's heb je waarschijnlijk de keuze tussen het inschakelen van een professional of het zelf doen van de klus. Over het algemeen is het beter om hiervoor een expert in te schakelen, je weet dan zeker dat de apparatuur goed geïnstalleerd wordt.

Stel je draadloze netwerk in

Veel apparaten in je huis zullen waarschijnlijk draadloos verbinding maken met je netwerk, dus je moet een draadloos netwerk instellen om je apparaten aan de gang te krijgen. Maak eerst verbinding met je router. Als je een nieuwere router hebt, kun je dit misschien doen met een app op je telefoon al heb je dan mogelijk een sim only abonnement nodig, en als je een oudere router hebt, kun je dit handmatig doen met een webbrowser en het IP-adres van je router, dat ofwel in je gebruikershandleiding staat of op een sticker op de router zelf. 

 

Zodra je het IP-adres van je router hebt, sluit je een apparaat op je router aan met een Ethernet-kabel en typ je het adresnummer in je browser in om de beveiligingsinstellingen van je router te bereiken. Log vervolgens in op je router met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je je router uit een vorig huis hebt meegenomen, blijven deze gegevens hetzelfde. Als het een nieuwe router is, staat de informatie in de gebruikershandleiding of op een sticker op de router zelf. Log daarmee in, verander de netwerknaam ( SSID ), stel je beveiligingsprotocol in op WPA2 en maak een nieuw wachtwoord aan.

 

 

4 tips om je huis energie-efficiënter te maken Lokaal nieuws dinsdag 06 september 2022

4 tips om je huis energie-efficiënter te maken

Veel gebouwen die vóór 1973 werden gebouwd, waren niet energie-efficiënt en waren afhankelijk van niet-hernieuwbare energiebronnen, zoals aardolie, aardgas en steenkool. Een  energie contract afsluiten  kost de eigenaar van zo’n huis vaak veel geld. Als het op energieverbruik aankomt, is het doel voor elke gebouweigenaar of zelfs huiseigenaar om geld te besparen en toch energie te besparen. Hiervoor is  energie vergelijken op Overstappen.nl  een goed idee, terwijl je je huis ook energie-efficiënter kunt maken met de volgende tips. 

 

Gebruik een efficiëntere koel-/verwarmingsapparatuur

Als de verwarmings- en koelapparatuur in een gebouw of huis meer dan 10 jaar oud is, vaak moet worden gerepareerd en de energierekeningen blijven stijgen, kan het tijd zijn om te upgraden naar iets efficiënters. De juiste dimensionering en installatie zijn de sleutelelementen om de HVAC-efficiëntie te bepalen. Als bijvoorbeeld de geïnstalleerde airconditioner te groot is voor het gebouw, zal hij de vochtigheid niet voldoende afvoeren. En een te kleine unit zal niet in staat zijn om een comfortabele temperatuur te handhaven op de warmste dagen. Zelfs als je verwarmings- of koelapparatuur slechts 10 jaar oud is, kun je nog steeds 20 tot 40 procent op je energiekosten besparen door deze te vervangen door een nieuwer, efficiënter model.

 

Verbeter de isolatie van het huis

Er bestaat een verband tussen de energie-efficiëntie van een gebouw en de isolatie ervan. Volgens experts kan het grondig isoleren van vloeren, muren en plafonds helpen om tot 10 procent te besparen op de totale jaarlijkse energiekosten van een gebouw. Met een betere isolatie hoeft een gebouw de verwarmings- en koelsystemen minder vaak te laten draaien, wat energie bespaart. Als een gebouw niet goed is afgedicht, zullen luchtlekken het binnenklimaat beïnvloeden, waardoor de HVAC-systemen vaker moeten draaien, wat energie- en geldverspilling is.

 

Focus op hernieuwbare energiebronnen

Voordat de technologie werd ontwikkeld waarmee energie uit de natuur kan worden gewonnen, werden fossiele brandstoffen, zoals steenkool, aardgas en olie, als brandstof gebruikt. Fossiele brandstoffen worden nog steeds in aanzienlijke mate gebruikt. Ongeveer 74% van de energiebehoefte van de wereld komt van fossiele brandstoffen. Helaas put de verbranding van fossiele brandstoffen de natuurlijke hulpbronnen uit en kan zij het milieu schaden.  Om dit probleem te vermijden worden hernieuwbare energiebronnen gebruikt, omdat zij relatief weinig afval produceren en nog jarenlang vrij beschikbaar zijn. Vooruitgang in de technologie omvat het gebruik van zonnecellen, een vorm van hernieuwbare energie die gewoonlijk op zonnepanelen wordt gebruikt. 

 

Gebruik energie-efficiënte verlichting

Een andere manier om energie te besparen in gebouwen is het gebruik van energie-efficiënte verlichting, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het gebouw. Gloeilampen kunnen worden vervangen door fluorescentielampen, die volgens de Environmental Encyclopedia ten minste 75 procent minder energie verbruiken dan gloeilampen, en vaak 20 keer langer meegaan. Zoiets eenvoudigs als een paar gloeilampen vervangen kan al een verschil maken. En omdat fluorescentielampen langer meegaan dan gloeilampen, hoeven ze niet zo vaak te worden vervangen. Een nog betere optie zijn LED lampen en armaturen, die energiezuiniger zijn en tot vijf keer langer meegaan dan fluorescentielampen. LED's werken ook veel koeler, wat voor sommige commerciële gebouwen de koellast van het gebouw kan verminderen.

 

De ideale samenstelling van je woonkamer Lokaal nieuws dinsdag 23 augustus 2022

De ideale samenstelling van je woonkamer

Het is de plek waar je naast je slaapkamer de meeste tijd doorbrengt, je woonkamer. Maar hoe zorg je ervoor dat het de ideale plek wordt waar je zowel kan ontspannen als een gezellig vriendenavond kan hebben. In deze blog gaan we je dat allemaal uitleggen.

Meubels

Een woonkamer zonder meubels bestaat natuurlijk niet. De meubels die dan ook niet kunnen ontbreken zijn een bank, een tv kast en een bijzettafel. Over het algemeen is het belangrijk dat je de grote meubels in lichte kleuren uitzoekt. Dit geldt ook voor de muren in je huis. Hiermee creëer je niet alleen rust voor jezelf, maar geeft het ook een goede sfeer af. De kleuren van een bank kunnen bijvoorbeeld bruin, grijs of wit worden en dit kan gecombineerd worden met een salontafel wit. Daarnaast geven open kasten ook meer ruimte en dienen ze ook als een extra opslagruimte voor je spullen. Ook een kleed kan zorgen voor een scheiding tussen de woonkamer en eetkamer, wanneer deze in dezelfde ruimte zitten. Maar ook de bank kan hiervoor een scheiding bieden, door de bank met de rug naar de eethoek te zetten.

Accessoires

Als je de hoofdelementen dezelfde lichte kleuren hebt gekozen, zoals een salontafel wit , kun je meer kleur brengen in de accessoires in je huis. Maar ook met lampen kun je een sfeer creëren. Tegenwoordig zijn er namelijk een hoop design lampen die een goede sfeer in je woonkamer kunnen creëren. Maar een andere vorm van licht krijgen in je woonkamer, kan door middel van kaarsen. Kaarsen zijn er tegenwoordig in veel verschillende vormen en groottes en sommige geven ook nog een heerlijke geur af. Een dubbel feest, zeker nu de gas prijzen hoog zijn, kan het aansteken van een kaars een beetje helpen tegen de hoge prijzen. Kaarsen geven namelijk ook een warmte af waardoor je je verwarming ook niet te hoog hoeft te zetten. Ook kan een kleedje op de bank voor meer sfeer zorgen en kan je deze ook 's avonds lekker om je heen doen.

Voor een goede indeling van je woonkamer is het belangrijk om de juiste meubels uit te kiezen en deze met de juiste kleuren goed op elkaar af te stemmen. Dit zorgt niet alleen voor eenheid, maar creëert ook rust. Wanneer je ervoor hebt gekozen om de meubels licht te houden, kun je kleur aanbrengen door te kiezen voor kleurrijke accessoires.

Wat is een opleveringskeuring? Lokaal nieuws vrijdag 19 augustus 2022

Wat is een opleveringskeuring?

Eindelijk is het zo ver: je nieuwe huis wordt eindelijk opgeleverd. De tijd van wachten is voorbij, maar er is nog een belangrijk ding wat je zeker niet moet vergeten. Dat is het controleren van de werkzaamheden. Hiervoor een  bouwkundige keuring aanvragen  kan je veel zekerheid bieden.

Een opleveringskeuring uitgelegd


Zodra je huis wordt opgeleverd, is het gebruikelijk om samen met de aannemer een tour door het huis te doen. Hierbij kan een proces-verbaal worden opgemaakt, waarin alle gebreken van het huis gemeld kunnen worden. Als hierbij per ongeluk een gebrek over het hoofd wordt gezien, kun je hier later helaas niet meer op terugkomen.Wil je dus sterker in je schoenen staan met dit proces-verbaal, kan een opleveringskeuring je helpen. Tijdens de tour door het huis worden jij en de aannemer vergezeld door een bouwkundig expert, die tegelijkertijd zijn eigen rapport over het huis opstelt. Met dit tweede rapport is de kans dat gebreken over het hoofd gezien worden een stuk kleiner en kun je je aannemer makkelijker aansprakelijk stellen voor eventuele gebreken. 


Hoe werkt een opleveringskeuring?


Vaak kun je online eenvoudig een afspraak maken voor een opleveringskeuring. Op de door jou gekozen dag komen de aannemer en de onafhankelijke bouwkundige dag, samen met jou, kijken bij je huis. Met zijn drieën lopen jullie door het huis en noteren jullie eventuele gebreken. Het is slim om hier veel vragen te stellen: zo krijg je direct uitleg over hoe alles werkt en geef je misschien direct een zetje in de juiste richting om een eventueel gebrek te vinden.Als jullie elke ruimte in het huis gecontroleerd hebben en zowel het proces-verbaal van de aannemer als het rapport van de bouwkundige ingevuld zijn, is het tijd om deze documenten officieel te maken. hiervoor zetten jullie je handtekening onder het document. Na het tekenen krijg je vaak al binnen een dag het rapport dat bij de  opleveringskeuring  hoort. Het is belangrijk dit rapport goed te bewaren, zodat je de gebreken op een later moment altijd aan kunt tonen.

De voor- en nadelen van een grote tuin Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

De voor- en nadelen van een grote tuin

Het is natuurlijk heel fijn om een grote tuin te hebben. Echter, moet er ook worden gedacht aan een aantal andere zaken. Wat je namelijk met zo’n grote tuin en hoe kun je dit het beste onderhouden? Natuurlijk wil je uiteindelijk een sfeervolle tuin hebben, waarin je heerlijk kunt genieten van het weer en lekker kan ontspannen. Een sfeervolle tuin inrichten, die ook bij jou past, kan een enorme klus zijn. Plaats je een  buitentafel  in de tuin of toch liever iets anders? In dit artikel zijn er aantal voor- en nadelen verzameld van een grote tuin. Ben jij ook benieuwd? Lees er hier meer over.
 

Voordelen

Een grote tijd biedt je veel mogelijkheden aan. Zo heb je genoeg ruimte voor het plaatsen van tuindecor, zoals  tuinstoelen . Een grote tuin hebben heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen van een grote tuin is dat er op momenten lekker veel zon door de tuin zal schijnen. Hierdoor vangt je woning natuurlijke lichtstralen op. Door de warmte van de zon, groeien de planten en bloemen in je tuin en woning veel beter. Groen in een grote tuin hebben, zorgt voor vochtregulering. Hierdoor krijg je minder last van vocht, algen en mos. Dit bespaart schoonmaakwerk. Bij veel ruimte in de tuin, kun je natuurlijk veel kwijt. Dat betekent ook dat bij lekker weer je heerlijk de kleren buiten kan laten uitwaaien. De kleren droger dan sneller en de wasdroger hoeft niet steeds aan.


Nadelen

Wanneer de warme zon schijnt, kan het heerlijk zijn wanneer deze doorschemerd in je tuin en woning. Maar dat betekent ook dat het behoorlijk warm kan worden. Dat is niet ideaal wanneer je juist behoefte hebt om even te schuilen van de warme zon en thuis wilt afkoelen. Een warme tuin betekent ook vaker sproeien. Al het groen in de tuin wordt door de zon snel droog, waardoor je tuin geen verzorgde look overhoudt. In het geval dat er tuinmeubelen en kussens in de tuin staan, kan de zon ervoor zorgen dat ze van kleur veranderen. Het onderhoud van een grote tijd neemt veel tijd in beslag.
 
Kortom, het hebben van een grote tuin brengt voor- en nadelen met zich mee. Zo heb je genoeg ruimte een sfeervolle tuin te creëren met tuinmeubelen en plantjes. Daarnaast kun je gemakkelijk genieten van het mooie weer. Echter, neemt het onderhouden van een grote tuin veel tijd in beslag. Ook kan veel warmte in de tuin ervoor zorgen dat het binnen het huis erg warm kan worden.

 

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 28 juli 2022

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam

Bij een lekkage in je nieuwbouwwoning is het zaak om zo gauw mogelijk een specialist in te schakelen. Moorman Totaal techniek is dé specialist in lekdetectie en staat voor je klaar om de lekkage binnen korte tijd succesvol te detecteren en verhelpen. Bij hen ben je zeker van een snelle en professionele oplossing en service tegen de een eerlijke prijs. Ontdek in dit artikel waarom het belangrijk is om alert te zijn en snel hulp in te schakelen bij lekkage, en waarom je daarvoor bij Moorman Totaal techniek geheel aan het juiste adres bent.

Lekkages zo snel mogelijk oplossen

Vanwege verschillende redenen is het belangrijk om een lekkage op korte termijn te laten detecteren en op te lossen. Uiteraard wil je in de eerste plaats zo min mogelijk schade aan je woning en inboedel oplopen en ervoor zorgen dat je kostbare en dierbare spullen veilig zijn.

Vanwege schimmels die ontstaan door vochtigheid loop je daarnaast eventueel gevaar op voor je gezondheid. Bovendien zijn deze zichtbare en onzichtbare schimmels vaak lastig te verwijderen.
Ook kun je last hebben van de wat meer onzichtbare lekkages, die mogelijk onopgemerkt de gehele constructie van je woning in gevaar kunnen brengen. Om te onderzoeken of er sprake is van zowel zichtbare als onzichtbare lekkage, is het verstandig om preventief of zo gauw mogelijk een expert naar de oorzaak te laten kijken. Moorman Totaal techniek is al jarenlang gespecialiseerd op het gebied van lekdetectie. Zij sporen de lekkage voor je op en weten precies hoe ze deze in korte tijd efficiënt kunnen verhelpen.

Hoe het werkt

Vaak is een lek niet eenvoudig om zelf te vinden. Aangezien er met innovatieve instrumenten zoals bijvoorbeeld een infrarood camera wordt gewerkt, kan de exacte plaats van de lek via deze slimme techniek schadeloos worden gedetecteerd. Er is geen hak en breekwerk nodig en de specialist ziet precies hoe de lekkage effectief kan worden opgelost. Ook nemen zij graag je zorgen uit handen wat betreft een indicatie over de bijkomende schade, reparatie en zaken die met de verzekering geregeld moeten worden. De experts denken graag met je mee over hoe je de rekening zo laag mogelijk kunt houden.

Vind eenvoudig een specialist in jouw regio

Omdat het bedrijf werkzaam is over heel Nederland, zijn er geen wachttijden en lange aanrijtijden. Hierdoor is het mogelijk om binnen zeer korte tijd hulp in lekdetectie te regelen en op locatie te laten komen. Zoek je bijvoorbeeld een specialist lekdetectie Amsterdam ? Dan kun je direct bellen en word je razendsnel geholpen! Zowel voor een directe oplossing van een lekkage, als voor het laten controleren van de staat van je dak. Kortom, kies voor Moorman Totaal techniek en profiteer van een topservice voor een scherpe prijs!

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

4 redenen om een LED bouwlamp te gebruiken Lokaal nieuws vrijdag 15 juli 2022

4 redenen om een LED bouwlamp te gebruiken

Eindelijk de sleutels van jouw nieuwe woning? Maar moet er nog ongelooflijk veel geklust worden voordat hier gewoond kan worden? Dan heb je waarschijnlijk ook baat bij goede verlichting. Vergeet dit zeker niet. Goede verlichting maakt het werken namelijk niet alleen een heel stuk veiliger, maar ook veel makkelijker. Dankzij de juiste verlichting is het namelijk veel prettiger om tot in de late uurtjes door te werken en kan er bij weer en wind gewoon altijd doorgewerkt worden. Zo is jouw grootschalige project binnen mum van tijd af. Een LED bouwlamp is hiervoor erg geschikt. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel geven we je vier redenen om LED bouwlampen te gebruiken.

1. Financiële meevaller

Een van de grootste voordelen van LED bouwlampen is dat ze op financieel vlak veel kunnen bieden. De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met de talloze voordelen van LED verlichting. Dat is met een LED bouwlamp niet anders. De lamp zet elektriciteit veel effectiever om in licht. Hierdoor is het energieverbruik tot wel 80 procent lager dan bij conventionele verlichting. Daarnaast beschikt een LED bouwlamp over een veel langere levensduur dan de meeste andere lichtbronnen. Hoewel de aanschafprijs doorgaans wat hoger ligt, verdien je deze extra kosten dus alweer heel snel terug. Verbouwen is immers al duur genoeg.

2. Milieubewust

Door de jaren heen zijn we steeds meer gaan denken aan het milieu. Zeker tijdens het verbouwen. Zo worden veel nieuwbouwwoningen al standaard gasloos, aangesloten op een warmtepomp en soms zelfs met zonnepanelen opgeleverd. De keuzes die je op dat moment maakt, kunnen namelijk allesbepalend zijn voor jouw totale ecologische voetafdruk. Het stroomverbruik is bij een LED bouwlamp aanzienlijk lager. Daardoor is het tevens een zeer milieubewuste keuze. Er zijn zelfs LED bouwlampen die op zonne-energie werken. Hiermee zet je alvast de eerste stappen naar een duurzame verbouwing.

3. Geen extra hitte

Een groot nadeel van veel bouwlampen is dat ze naarmate de uren verstrijken enorm warm worden. Daarom moet er rekening worden gehouden met een afkoelperiode. Je kunt de lamp niet uren achtereen laten branden. Anders is de kans een stuk groter dat er brand uitbreekt. Het laatste wat je wilt is dat materialen waarmee de lamp in aanraking komt in brand vliegen. Denk aan vloerbedekking of ander vlambaar materiaal. Je kunt deze kans aanzienlijk verkleinen door van een LED bouwlamp gebruik te maken. Deze lamp blijft koel. Hierdoor kan er veilig gewerkt worden en kan de lamp ook direct weer opgeborgen worden na gebruik. Ook fijn voor vaklieden die na gebruik snel naar huis willen. Ze hoeven de lamp immers niet eerst geruime tijd af te laten koelen voordat ze deze kunnen vervoeren.

4. Direct de juiste lichtsterkte

LED lampen hebben niet alleen geen afkoelingsperiode nodig, maar hoeven ook nog eens niet op te ‘warmen’ om op volle sterkte te komen. Bij het aanzetten van de ledlamp, is deze direct op volledige kracht. Hierdoor gaat er tijdens de verbouwing geen kostbare tijd verloren en beschik je direct over kwalitatief werklicht.

De beste makelaars in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 13 juli 2022

De beste makelaars in Amsterdam

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kun je dit het beste doen door een makelaar in te schakelen. Makelaars zijn professionals die de nodige ervaring en eigenschappen hebben om te bemiddelen bij het kopen of verkopen van een woning. Zij zullen er dus voor zorgen dat je jouw woning voor een goede prijs kunt verkopen. Door een makelaar in te schakelen zorg je ervoor dat je jezelf een hoop tijd en energie kunt besparen. Heb jij een huis in Amsterdam die je wilt verkopen? En wil je hiervoor gebruik maken van een makelaar in Amsterdam? In dit artikel zullen wij je vertellen wat de beste makelaars zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Een makelaar kiezen

Als je een huis in Amsterdam hebt die je wilt verkopen kan dit een hele klus zijn. Echter kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van een makelaar. Kies uit de beste makelaars van Amsterdam om ervoor te zorgen dat je voor deskundigheid en kwaliteit kiest. Je kunt eenvoudig online makelaars met elkaar vergelijken. Zo kun je zien welke makelaar het meeste aan jouw wensen en behoeften voldoet. Je kunt deze makelaars dan vergelijken op basis van tarieven, hoe goed zij presteren, maar ook op basis van de beoordelingen die zij ontvangen hebben. Daarnaast kun je ook zien hoe snel alle makelaars jouw huis kunnen verkopen. Om dit te kunnen doen hoef je enkel je postcode en huisnummer bij de hand te houden. Deze vergelijkingen zijn niet alleen onafhankelijk, maar ook nog eens vrijblijvend en gratis.

Top makelaars in Amsterdam

Vind de beste makelaars voor de verkoop van jouw huis in amsterdam door te kijken naar wie het beste beoordeeld is. Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk fijn als je weet wie er in de top drie staan. Op dit moment staat Keizerskroon Makelaars op nummer 1 als beste makelaar in Amsterdam. Zij krijgen het voor elkaar om de meeste huizen in Amsterdam te verkopen. Daarnaast zijn ze er ook snel en efficiënt in. Zo zorgen zij ervoor dat zij snel een koper vinden die geïnteresseerd is in jouw woning. Tot slot zorgen zij er ook nog eens voor dat jouw huis voor een mooie prijs verkocht wordt. Op de tweede plaats staat Makelaar in Amsterdam. Door hun deskundigheid weten ook zij de juiste service te verlenen aan klanten die een huis willen kopen of verkopen. De derde plek heeft Dutch Real Estate Company weten te bemachtigen. Ook zij weten in te spelen op de wensen en behoeften van hun klanten en zorgen er ze ervoor dat zij jouw woning zo snel mogelijk in het zicht van potentiële kopers weten te krijgen. Wanneer je gaat kijken en vergelijken is het een goed idee om bij deze top drie te beginnen en dan door te gaan naar andere makelaars totdat je de beste gevonden hebt.

Kortom, als je ervoor kiest om gebruik te maken van de diensten van een makelaar, kun je ervoor zorgen dat jouw woning op een deskundige manier verkocht wordt. Zo kun je jouw huis voor een goede prijs verkopen. Wanneer je gaat kiezen uit een makelaar, kun je het beste beginnen met het aflopen van de top drie makelaars in Amsterdam: Keizerskroon makelaars, Makelaar in Amsterdam en Dutch Real Estate Company.

Verspil geen energie: Laat het aan ELIX over Lokaal nieuws woensdag 13 juli 2022

Verspil geen energie: Laat het aan ELIX over

Flink besparen door te verduurzamen

Als bedrijf kun je er anno 2022 niet meer omheen; het zuiniger omspringen met energie. In ruime zin word je als ondernemer door de maatschappij aangespoord om te verduurzamen. De overheid stimuleert dit met subsidies wanneer je hierin meegaat, maar zal aan de andere kant een hoger verbruik in de toekomst extra belasten. Het is sowieso slim om zuinig om te springen met de beschikbare energie, in de vorm van elektriciteit en gas. Er zijn veel factoren die een behoorlijke stempel drukken op de prijs, zoals oorlog, grondstofprijzen en de winstmarges die energiebedrijven hanteren. Belangrijk om zelf de vinger aan de pols te houden. Ervoor zorgen dat je niet al te veel afhankelijk bent van wat er gebeurt op het wereldtoneel en de daaraan gekoppelde energiebehoefte. Dat dan weer invloed heeft op de prijs. Een middelgrote onderneming dat zuinig omspringt met energie bespaart zo al duizenden euro's op jaarbasis.

ELIX onderhandelt voor je

Maar het kan nog beter. Dat is zakelijke energie tegen kostprijs. Rechtstreeks toegang krijgen tot de energiemarkt voor een vast bedrag per maand. ELIX zorgt ervoor dat je als bedrijf direct profiteert van de dynamische tarieven voor stroom en gas. Zelf naar energieleveranciers stappen en informeren om na te gaan waar je de beste deal uit kunt slepen is tijdrovend. Om over de kosten nog maar te zwijgen wanneer je een werknemer een hele dag laat bellen en mailen. ELIX neemt je al dit werk uit handen. Gespecialiseerd in het vergelijken van offertes en leveringsvoorwaarden onderhandelt ELIX met energieleveranciers over de beste deals. Maar ze kijken ook naar je huidige energiesituatie door het maken van een analyse en brengen aan het licht wat er mogelijk is qua besparingen. Met zakelijke energie van ELIX breng je de winstgevende verduurzamingsplannen van je bedrijf in een stroomversnelling. Het begint bij inzicht, dat is de eerste stap.

Een CO2-neutrale toekomst

Het gehele traject wordt voor je geregeld. Stap 2 in het proces is het adviesrapport en dient als blauwdruk voor het actief uitvoeren van de verduurzamings- en bespaarplannen. Het reduceren van de CO2-uitstoot en het daarmee vooroplopen op de kabinetsplannen zijn daarbij leidraad. Stap 3 is de uiteindelijke realisatie en overlapt de eerste twee stappen. ELIX regelt alles op basis van de wettelijke- en juridische eisen en neemt je het werk uit handen. Als bedrijf moet je anticiperen op de ontstane omstandigheden en inspelen op toekomstscenario's die zich met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen voordoen. Het veranderende klimaat is zo'n zekerheid. Maar als bedrijf ga je het verschil maken. Het gaat niet alleen maar om die grote besparing op energie die je in samenwerking met ELIX doet, je werkt ook nog eens mee aan het gezonde klimaat van morgen.

Drie populaire glassoorten Lokaal nieuws vrijdag 01 juli 2022

Drie populaire glassoorten

Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning? En weet je door het ruime aanbod niet meer wat je moet kiezen? Dat is niet gek, want er bestaan allerlei soorten glas waar je uit kunt kiezen. Iedere glassoort heeft andere voordelen, dus het is belangrijk om je goed in te lezen in de verschillen de soorten. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten en wat de bijbehorende voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

Dubbel glas

Dubbel glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte, die zorgt voor een goede isolerende werking. Het voordeel van dubbel glas is dat het inbraak werend en geluiddempend is. Daarnaast verbeterd dubbel glas de isolatiewaarde in huis en wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten. Tot slot is dubbel glas goedkoper dan triple of HR++ glas.

Triple glas

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een ruimte. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee platen. Triple glas heeft dus ook een extra tussenruimte. Hierdoor is triple glas nog sterker dan dubbel glas. Ook heeft triple glas een betere isolerende werking dan dubbel glas, door de extra glasplaat en tussenruimte. Dit bespaart stookkosten in de winter en in de zomer blijft het hierdoor koeler in huis.

HR++ glas

HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een ruimte die gevuld is met een isolerend gas. Het verschil met dubbel glas, is dat in deze tussenruimte een gas zit dat nog beter isoleert. HR++ glas is duurder in de aanschaf dan dubbel glas, maar uiteindelijk is het de investering waard. Door de goede isolatiewaarde bespaar je namelijk in de winter veel stookkosten. Doordat het glas ook warmte van buiten tegenhoudt in de zomer, heb je minder snel een airco nodig.

Laat je adviseren

Nu je weet wat de populairste glassoorten zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant . Deze partij heeft een groot aanbod aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas . Heb je vragen of wil je meer informatie over een van deze soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een specialist over alle mogelijkheden.

 

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt Lokaal nieuws woensdag 22 juni 2022

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt

Amsterdam is een van de meest dichtbevolkte steden in Nederland. Daarnaast is het een enorm populaire stad onder de toeristen. Dat Amsterdam zo geliefd is komt door haar mooie grachten, alle bezienswaardigheden, al haar mooie parken en geweldige evenementen. Amsterdam is dé stad waar jij helemaal jezelf kan zijn, het is een stad die streeft naar vrijheid. In Amsterdam kun je heerlijk wonen. Zie jij jezelf al wonen in een van de mooiste steden van Nederland? Schakel een makelaar in Amsterdam in en wie weet heb jij in een mum van tijd jouw droomhuis gevonden!

Waarom een makelaar inschakelen?

Het is tegenwoordig erg lastig om zelf een koopwoning te vinden. De huizenmarkt wordt steeds krapper en de prijzen van de huizen stijgen. Een makelaar is als geen ander gespecialiseerd in de huizenmarkt en kan jou helpen met het vinden van een perfecte woning. Een makelaar in Amsterdam weet erg goed welke huizen te koop staan en welke huizen er nog in de verkoop komen. Daarnaast heeft de makelaar al jarenlange ervaring, hij of zij kan jou dus het allerbeste helpen. In Amsterdam kan je op veel verschillende plekken wonen, je kan in het centrum wonen, in Amsterdam-Oost, in Amsterdam-West, in Amsterdam-Noord en in Amsterdam-Zuid. Aangezien er zoveel verschillende wijken zijn kan het enorm lastig zijn om een goede woning te vinden. Een makelaar heeft een groot klantenbestand en netwerk en weet goed welke wijk en welke woning bij jou past. Daarnaast kan een makelaar zorgen voor een goede onderhandeling wat betreft de prijs, hij of zij zorgt ervoor dat je een eerlijk en goed bod kan plaatsen. Maak gebruik van de diensten van een makelaar en ervaar zelf alle voordelen!

Verkoop jouw huis razendsnel!

Ben je op zoek naar een nieuw huis, maar wil je eerst jouw huidige woning verkopen? Een makelaar kan jou ook helpen met het verkopen van jouw huidige huis. Naast dat een makelaar in Amsterdam gespecialiseerd is in het kopen van woningen is hij of zij ook erg deskundig in het verkopen ervan. Hoe gaat het verkopen van een huis met behulp van een makelaar in zijn werk? Allereerst is er een kennismakingsgesprek, in dit gesprek worden de wensen besproken. Daarnaast wordt er gekeken naar de status van het huis. Vervolgens wordt er een verkoopofferte en adviesprijs gegeven. Daarna wordt het verkoopplan opgesteld, er worden verkoopactiviteiten gedaan en er worden kijk momenten ingepland. De makelaar houd jou op de hoogte van de verkoop met behulp van een rapportage. De makelaar zorgt ervoor dat jij een goed bod ontvangt. Als het huis verkocht is, dan worden de schriftelijke afspraken in een koopakte verwerkt. De makelaar begeleidt jou tijdens het verkoopproces en probeert al jouw vragen te beantwoorden. Wil jij ook jouw huis verkopen? Schakel dan een makelaar in Amsterdam in en wie weet is jouw huis snel verkocht!

 

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm Lokaal nieuws maandag 20 juni 2022

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm

Het aanschaffen van hoogwaardige zonwering is een verstandige keuze. Je zorgt voor meer comfort in je huis en op het terras of in de tuin. Binnenshuis loopt de temperatuur minder snel op en buitenshuis kun je lekker zitten zonder dat je midden in de brandende zon zit. Het is een slimme investering in je huis. Maar toch zijn er enkele valkuilen in de wereld van zonwering en zonneschermen, die ook wel knikarmschermen worden genoemd. We hebben vier belangrijke tips voor je genoteerd, zodat jij goed voorbereid bent als je op zoek gaat naar jouw zonnescherm.

1. Bedenk eerst je budget

Wanneer je gaat kijken naar de verschillende soorten zonneschermen zul je zien dat er enorm veel keuze is. Van simpele handbediende schermen tot volautomatische zonneschermen van topkwaliteit in prachtige kleuren. Maar je zult begrijpen dat er ook een prijskaartje aan hangt. Afhankelijk van het aantal meters waar je zonwering voor nodig hebt en je gekozen merken en materialen kan het een prijzige aangelegenheid worden. Door vooraf je budget te bepalen loop je niet later in je proces tegen vervelende verrassingen aan.

2. Voor welk zonnescherm ga je?

Er zijn doorgaans twee soorten zonneschermen: met cassette en met semi-cassette. Een zonnescherm met cassette zit volledig in de cassette wanneer hij gesloten is. Dit beschermt het zonnescherm tegen de weersomstandigheden en andere factoren als vallende takken en bladeren, of vogels. Door deze gesloten cassette is dit een goede keuze voor een strak design. Bij een semi-cassette zonnescherm is de onderkant van de cassette open. Dit geeft een iets losser uiterlijk en is vaak goedkoper dan een zonnescherm met gesloten cassette.

3. Kies de juiste kleur zonwering

Het kiezen van het juiste knikarmscherm is niet alleen een kwestie van budget, ruimte en cassettes. Uiteraard is de kleur van je zonnescherm een zeer belangrijke factor. Het zal je niet verbazen dat de verschillende kleuren uiteenlopende effecten hebben qua reflectie en temperatuur, maar ook qua sfeer. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat de juiste sfeer is voor jouw tuin of terras. Uiteraard wil je graag ook dat het van de buitenkant er mooi uitziet! Bij twijfel kun je een expert raadplegen over de mogelijkheden.

4. Werk met het juiste bedrijf

Het installeren van een zonnescherm is iets dat mensen soms zelf doen. Als je een beetje handig bent kan dat eventueel. Maar het plaatsen van een knikarmscherm is een precies werkje. Als je het verkeerd doet is er altijd de mogelijkheid dat je de zonneschermen, of je gevel, ernstig beschadigt. Als je voor zekerheid wilt gaan, neem dan een professional in de arm. Die helpen je met iedere stap, van het kiezen tot de installatie. Het is het geld zeker waard als jij vervolgens verzekerd bent van jarenlang plezier met je zonneschermen.

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden