Actueel

Nieuws

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat? Lokaal nieuws zaterdag 07 september 2019

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het loont om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Energie besparen is namelijk goed voor de portemonnee én het klimaat. Er zijn ontzettend veel manieren om jouw woning energiezuiniger te maken. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Zorg voor een goede isolatie

Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn? Dat is hartstikke zonde, want een goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De bekendste vormen van isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Welke isolatiemaatregelen er nodig zijn, is afhankelijk van het bouwjaar van de woning .

De woning duurzaam verwarmen

Als je flink wilt besparen op de energierekening, is het op de juiste manier verwarmen van de woning essentieel. Gemiddeld 50% van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Kies dus bij voorkeur voor een HR-ketel in combinatie met een zonneboiler of hybride warmtepomp. Je kunt tegenwoordig aantrekkelijke subsidies krijgen voor deze twee zaken. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van het apparaat en het bijbehorende vermogen. Naast subsidie kun je ook een Energiebespaarlening afsluiten. Plaats ook een slimme thermostaat . Deze thermostaat kan je helpen om de woning zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. De thermostaat is op afstand te bedienen en past zich aan op het leefgedrag van de bewoners. Op deze manier bespaar je ongeveer 20% op de stookkosten.

Kies voor ledverlichting

Je kunt flink op de energierekening besparen door jouw woning op een duurzame manier te verlichten. Wist jij dat een ledlamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp? Daarnaast verbruikt ledverlichting 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te besparen op de verlichting. Doe bijvoorbeeld altijd alle verlichting uit als je een ruimte verlaat. Maak daarnaast optimaal gebruik van het daglicht in de woning, zodat de verlichting minder vaak aan moet. Vergeet ook de verlichting buiten niet.

Plaats zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn als het ware jouw eigen duurzame energiebron aan huis. Je energierekening zal uiteindelijk een stuk lager zijn en je draagt bij aan een beter milieu. Zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Anno 2018 ligt de gemiddelde terugverdientijd ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Een aantal jaar geleden was dit nog 15 jaar.

Kies voor een groene energieleverancier

Bij een duurzame woning, hoort een groene energieleverancier. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Wist jij dat je honderden euro's per jaar kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Online vind je de goedkoopste energie én vergelijk je de contracten meteen op kwaliteit én duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een groene energieleverancier.

Besparen op je energiekosten Lokaal nieuws dinsdag 03 september 2019

Besparen op je energiekosten

Je huis isoleren is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor het comfortabel wonen maar ook voor de energierekening. Besparen op je energie doe je niet alleen door het gunstigste contract af te sluiten maar ook door daadwerkelijk minder te gebruiken. Daarnaast stoot u ook nog eens minder CO2 uit op deze manier wat ook goed is voor het milieu.

Spouwmuurisolatie

Een woning isoleren begint vaak bij de bouw. Daarom is het verstandig om voor het bouwen van uw huis na te denken over welke isolatiemethode het beste werkt.

Spouwmuurisolatie is wat dat betreft de beste methode als het gaat om de isolatie van gevels. In zo’n 4 jaar bespaar je door deze methode zoveel op je energierekening dat je de kosten als het ware hebt afbetaald. Kortom na 4 tot 5 jaar (afhankelijk van je verbruik) begint de besparing echt te schelen in de portemonnee.

De berekening:

Het installeren van een spouwmuur kost bij een tussenwoning zo’n € 800,-. Het bureau MilieuCentraal heeft berekent dat zo’n spouwmuur in een tussenwoning zo’n 210 euro per jaar moet besparen op de gemiddelde energiekosten. Na 4 jaar zou dit dus terug verdient moeten zijn.

Toch kan een spouwmuur ook nog worden gecreëerd bij reeds bestaande woningen. De woning moet hiervoor wel een spouwmuur hebben. Voor woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd geld dit. Woningen die voor deze tijd zijn gebouwd beschikken meestal niet over een spouwmuur en hierbij is het dus niet mogelijk.

De besparing die je kunt behalen door middel van spouwmuurisolatie.Besparen op de energierekening

Nog meer besparen op de vaste lasten? Vergelijk op de grootste energievergelijkingssite van Nederland alle aanbieders op de Nederlandse markt. Sinds 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd waardoor energieleveranciers met elkaar moeten concurreren. Opvallend is dat het product wat aangeboden wordt (energie) gewoonweg het zelfde is. Alleen de administratie gebeurt via een ander bedrijf. Energie vergelijken loont dus en zorgt er voor dat je voor het zelfde product minder betaalt.

Maak je nieuwe woning in Amsterdam hooikoorts vrij! Lokaal nieuws dinsdag 27 augustus 2019

Maak je nieuwe woning in Amsterdam hooikoorts vrij!

Hooikoorts is een vervelende allergie waar veel mensen last van hebben. Als je het zelf niet hebt, dan ken je wel iemand die het heeft. Een hooikoorts allergie kan je in verschillende mate last van hebben. Maar of je nu een klein beetje of heel veel last hebt, je wilt er graag helemaal geen last van hebben. Zeker als je een nieuwbouw woning in Amsterdam gaat kopen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om de overlast te verminderen.

Symptomen hooikoorts

Het is ook wel interessant om te kijken naar de symptomen van hooikoorts. Want wat is hooikoorts nu eigenlijk? Hooikoorts is natuurlijk een allergie. Maar wat voor allergie? Als je last hebt van hooikoorts dan krijg je een allergische reactie van pollen. De pollen hebben invloed op je afweersysteem waardoor je lichaam meer histamine aanmaakt. Hierdoor  last krijgt van een aantal symptomen:

Geïrriteerde ogen (branderig, jeukend, tranend)
Opgezwollen en rode oogleden
Een loopneus
Veel niesbuien
Vermoeid en koortsig gevoel
Benauwd gevoel
Hoesten
Pijnlijke en opgezette keel
Jeukend gehemelte
Overlast verminderen

Als je jouw woning hooikoorts vrij wilt maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de pollen uit je woning weert. Het beste zou dan zijn om nooit je ramen en deuren open te zetten. Maar dat wil je natuurlijk niet, zeker niet als het heerlijk weer buiten is. De beste oplossing hiervoor zijn horramen en hordeuren met pollenwerend gaas, zo kan je jouw ramen en deuren gerust open zetten. Dus als je een nieuwbouw woning in Amsterdam gaat kopen, dan is het verstandig om ook direct horren te laten installeren.

Daarnaast kan je de overlast van hooikoorts verminderen met behulp van een aantal andere handige tips:

Zet een zonnebril op als je naar buiten gaat, zo komen de pollen niet in je ogen
Ga voor het slapen douchen, dan spoel je alle pollen af
Hang je was niet buiten op, zo kan het ook niet onder de pollen komen
Gebruik hooikoortspillen, dan worden de symptomen onderdrukt
Wrijf niet in je ogen, dan vergroot je de kans dat er pollen in je ogen komen
Smeer vaseline rondom je neus, dit kan eventueel wat pollen tegenhouden
We hopen dat je met deze tips jouw hooikoorts allergie wat beter kunt verdragen als je bij jouw nieuwbouw woning intrekt.

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm

Het aanschaffen van hoogwaardige zonwering is een verstandige keuze. Je zorgt voor meer comfort in je huis en op het terras of in de tuin. Binnenshuis loopt de temperatuur minder snel op en buitenshuis kun je lekker zitten zonder dat je midden in de brandende zon zit. Het is een slimme investering in je huis. Maar toch zijn er enkele valkuilen in de wereld van zonwering en zonneschermen, die ook wel knikarmschermen worden genoemd. We hebben vier belangrijke tips voor je genoteerd, zodat jij goed voorbereid bent als je op zoek gaat naar jouw zonnescherm.

1. Bedenk eerst je budget

Wanneer je gaat kijken naar de verschillende soorten zonneschermen zul je zien dat er enorm veel keuze is. Van simpele handbediende schermen tot volautomatische zonneschermen van topkwaliteit in prachtige kleuren. Maar je zult begrijpen dat er ook een prijskaartje aan hangt. Afhankelijk van het aantal meters waar je zonwering voor nodig hebt en je gekozen merken en materialen kan het een prijzige aangelegenheid worden. Door vooraf je budget te bepalen loop je niet later in je proces tegen vervelende verrassingen aan.

2. Voor welk zonnescherm ga je?

Er zijn doorgaans twee soorten zonneschermen: met cassette en met semi-cassette. Een zonnescherm met cassette zit volledig in de cassette wanneer hij gesloten is. Dit beschermt het zonnescherm tegen de weersomstandigheden en andere factoren als vallende takken en bladeren, of vogels. Door deze gesloten cassette is dit een goede keuze voor een strak design. Bij een semi-cassette zonnescherm is de onderkant van de cassette open. Dit geeft een iets losser uiterlijk en is vaak goedkoper dan een zonnescherm met gesloten cassette.

3. Kies de juiste kleur zonwering

Het kiezen van het juiste knikarmscherm is niet alleen een kwestie van budget, ruimte en cassettes. Uiteraard is de kleur van je zonnescherm een zeer belangrijke factor. Het zal je niet verbazen dat de verschillende kleuren uiteenlopende effecten hebben qua reflectie en temperatuur, maar ook qua sfeer. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat de juiste sfeer is voor jouw tuin of terras. Uiteraard wil je graag ook dat het van de buitenkant er mooi uitziet! Bij twijfel kun je een expert raadplegen over de mogelijkheden.

4. Werk met het juiste bedrijf

Het installeren van een zonnescherm is iets dat mensen soms zelf doen. Als je een beetje handig bent kan dat eventueel. Maar het plaatsen van een knikarmscherm is een precies werkje. Als je het verkeerd doet is er altijd de mogelijkheid dat je de zonneschermen, of je gevel, ernstig beschadigt. Als je voor zekerheid wilt gaan, neem dan een professional in de arm. Die helpen je met iedere stap, van het kiezen tot de installatie. Het is het geld zeker waard als jij vervolgens verzekerd bent van jarenlang plezier met je zonneschermen.

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 01 augustus 2019

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam

In 2050 wil Nederland vrijwel helemaal klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken moeten alle woningen van het aardgas af. Ook in Amsterdam heeft het streven om in 2040 aardgasvrij te zijn. Daarom streeft de gemeente naar gasloze nieuwbouw. Ook binnen de bestaande bouw werkt Amsterdam aan alternatieven voor aardgasverwarming.

Aardgasvrij wonen in Amsterdam: de stand van zaken

In principe bouwt de gemeente vanaf heden geen woningen meer die op aardgas worden aangesloten. Nieuwbouwprojecten die eerder zijn gestart en waarvoor nog andere afspraken zijn gemaakt, zullen nog wel met een aardgasaansluiting worden gebouwd. Via het Project Aardgasvrije Wijken kijkt Amsterdam hoe het bestaande woningen aardgasvrij kan maken. Belangrijke vragen zijn daarbij: wanneer maakt een wijk geen gebruik meer van aardgas en wanneer stappen de bewoners over op een ander energiesysteem. Ook wordt in dit project gekeken in welke wijken de gemeente begint met het gasloos maken van de woningen en worden bewoners en lokale organisaties geraadpleegd. Nog voor 2020 wil de gemeente de eerste projecten in uitvoering nemen.

Zelf van het aardgas af

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de gemeente om stappen te zetten om jouw woning van het aardgas te halen. Een belangrijk vereiste is een goede isolatie. Door de vloeren en muren te isoleren, houdt de woning warmte beter vast in de winter en blijft het in de zomer koeler. Bij een gasloze woning is er een alternatief nodig voor de apparaten die op gas werken, zoals de cv-ketel en het gasfornuis. Het gasfornuis vervang je door een elektrische of inductiekookplaat. Dit is een vrij simpele eerste stap richting een aardgasvrije woning. Het vervangen van de cv-ketel vraagt om een grotere investering, je hebt namelijk een warmtepomp of zonneboiler nodig die de functie van de cv-ketel overneemt. Een warmtepomp verwarmt de woning en het water door energie te halen uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Een zonneboiler doet dit door zonnewarmte op te vangen. Deze apparaten en randapparatuur zijn behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je van de gemeente Amsterdam mogelijk een subsidie krijgen. Dit is de Subsidie Amsterdam aardgasvrij .

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij kan aangevraagd worden wanneer je zelf een koopwoning bezit of door een Vereniging van Eigenaren. De woning moet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. Voor nieuwbouw geldt deze subsidie niet. De subsidie dekt onder andere de kosten om de woning te verbouwen, zodat die voldoet aan de eisen voor een aardgasloze woning en de kosten om de woning te laten afsluiten van het aardgasnetwerk.

Bij duurzaam wonen hoort groene energie

Wanneer je duurzaam en aardgasvrij woont, gaat de elektriciteitsrekening waarschijnlijk wel omhoog. De apparaten die de taken van de cv-ketel en het gasfornuis overnemen, vreten behoorlijk wat stroom. Een goed moment om te kijken naar een goedkopere energieleverancier. Dat begint met online energie vergelijken . Zo zie je in een oogopslag welke aanbieder ook echt groene stroom biedt en waar je het voordeligst uit bent.

Blijf op de hoogte van woningnieuws in Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven van het laatste woningnieuws in Amsterdam? Hier lees je alles over nieuwbouwprojecten en krijg je het laatste nieuws over het duurzaamheidsbeleid van de gemeenten in de regio.

Daarom kies je voor design in je nieuwe woning Lokaal nieuws woensdag 10 juli 2019

Daarom kies je voor design in je nieuwe woning

Het inrichten van een nieuwe woning is een heerlijke bezigheid. Je verheugt je mogelijk al weken op het moment dat de stukadoor klaar is en de vloer is gelegd. Dan kan het spel van inrichten beginnen. Maar wáár begin je?

In de meeste gevallen heb je al bestaande meubels die meeverhuizen en plaats krijgen in je nieuwe huis. En het liefst voeg je daar iets nieuws aan toe. Je zoekt inspiratie via Pinterest, speurt in woonbladen en kijkt woonprogramma’s op televisie. Je komt erachter dat er zoveel is dat het nog een hele klus lijkt.

Designmeubels kom je ook tijdens je speurtocht tegen. Nu bestaan er heel wat vooroordelen over design. Het zou duur zijn, alleen maar passen in een modern interieur en louter strak van vormgeving zijn.

Flinders veegt vooroordelen over designmeubels van tafel

Woonwinkel Flinders laat het tegendeel zien en veegt deze vooroordelen direct van tafel. Designmeubels heten designmeubels omdat ze van een hoge kwaliteit zijn, niet in massa geproduceerd zijn en zo gecreëerd dat vorm en functie elkaar versterken. Bijkomend aspect is dat design veelal tijdloos is en in ieder interieur past. Of je nu kiest voor modern of klassiek, bohemian of Scandinavisch. Een goede designbank vind er altijd zijn plek. Dat zie je, dat voel je.

Neem nou de Vitra Polder Sofa, ontworpen door Hella Jongerius. Geen ‘gewone bank’, wel betaalbaar en een eyecatcher in ieder interieur. Of, waar je niet zo snel aan denkt misschien, gordijnen. Het bedrijf Kvadrat heeft een scala aan prachtige gordijnstoffen en biedt zelfs kant-en-klaar gordijnen aan. De interieuradviseurs van Flinders kunnen je daar goed over adviseren, zij zijn immers dealer van dit prachtige Deense merk.

Het gaat om de prijskwaliteitverhouding, ook bij design

Ah, en dan nog even over de prijs. Duur is een relatief begrip. Wat de een als veel geld bestempelt, wordt door een ander totaal verschillend beleefd. Het heeft te maken met keuzes. Veelal gebaseerd op de prijskwaliteitverhouding van een product. Als je weet wat een designproduct voor juiste kwaliteiten heeft, dan begrijp je ook de prijs. Dan gaat het niet langer over duur. Dan gaat het over jouw investering in de voor jou gewenste producten voor je ideale woning. Met de juiste sfeer, de juiste functie. En vooral mooi, toch?

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer

Over mooi en functioneel gesproken; wie kent het aloude merk Gispen niet. Oud is het allerminst sinds er in 2008 een nieuwe home collectie kwam met onder andere tafels en uiteraard stoelen. Ook is er Gispen verlichting en dat brengt ons direct op een volgend belangrijk aspect van de inrichting.

Wist je dat de verlichting in je woning, bijvoorbeeld in de huiskamer, voor een groot deel de sfeer bepaalt? Aandacht voor de juiste verlichting is dan ook geen overbodige luxe. Designwinkels kunnen in veel gevallen een lichtplan bieden. Daar kun je enorm je voordeel mee doen. Het is de basis van een woninginrichting en wordt, helaas, nog te vaak vergeten. Als jij een nieuwe woning betrekt is designverlichting een geweldig goede stap voor het creëren van sfeer. De sfeer waar jij je in thuis voelt en die functioneel is.

Een woning in Amsterdam: een droom komt uit! Lokaal nieuws maandag 08 juli 2019

Een woning in Amsterdam: een droom komt uit!

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is populairder dan ooit. Wanneer het gaat om de Amsterdamse woningmarkt, is de berichtgeving vaak pessimistisch. Een koopwoning in Amsterdam is nagenoeg onvindbaar of onbetaalbaar. Het kan een jarenlange exercitie zijn om voet aan wal te krijgen in onze prachtige hoofdstad, maar als het eenmaal zo ver is, komt een ware droom uit.

Als de sleuteloverdracht dan daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en je voor het eerst als bewoner van je nieuwe woning je huis kan betreden, is het vaak het einde van een lange fase van zoeken en onderhandelen. Een nieuwe fase breekt aan en dat is het woonklaar maken van je huis. Uit ervaring weten we dat vele woningen - zeker als deze tegen een scherpe prijs zijn gekocht - nog niet geheel aan de wensen voldoen. In sommige gevallen worden woningen opgeleverd zonder keuken, of waar eerst een hele verbouwing moet plaatsvinden, voordat men überhaupt kan denken aan verhuizen. Praktisch denken, met het kostenplaatje in het achterhoofd, is dan van belang. Je wilt immers niet dat deze fase langer duurt dan strikt noodzakelijk is en je woning zo snel mogelijk betrekken. Daarom geven we je graag enkele tips mee.

Zorg dat je woning goed is gecheckt voordat je begint met verbouwen

Wie slim is, heeft wellicht al een handige bemiddelaar bij een bezichtiging meegenomen. Deze betaalt zich vaak dubbel en dwars terug, omdat deze erop getraind is om de mankementen van een woning feilloos te kunnen aanduiden. Op die wijze kan er veel van de verkoopprijs worden afgehaald. Dat niet alleen: het geeft jou ook een goed beeld welke ‘verborgen gebreken’ je woning op het moment van aankoop heeft, zodat je ook weet wat je moet doen om de randvoorwaarden voor een adequate verbouwing van je huifnis mogelijk te maken. Deze tip is ook van belang, omdat vaak gezien wordt dat mensen al begonnen zijn met de installatie van bijvoorbeeld een keuken of douche, terwijl een achterliggend probleem niet verholpen is. Dat is vaak een ‘bittere pil’, omdat het kan betekenen dat je een blijvende tekortkoming van bijvoorbeeld je keuken of badkamer moet accepteren of de installatie helemaal teniet moet doen. Wij adviseren dan ook om altijd een deskundige klusjesman uit Amsterdam de woning te laten nalopen. Het liefst voorafgaand aan de verkoop; zeker voordat je ook maar iets met de woning gaat doen.

Doe wat je zelf kunt; doe niet wat je niet zelf kunt

Is je hele woning doorgelicht en zijn alle verborgen gebreken verholpen? Dan kun je beginnen met het echte werk, zoals de installatie van je gedroomde keuken of je gedroomde badkamer. Verder zul je uiteraard ook druk bezig zijn met het regelen van de verhuizing en wil je dit graag op een zo efficiënt mogelijke manier doen: niet alleen qua tijd, maar ook zeker qua kosten. Verhuizen naar Amsterdam is nu eenmaal niet goedkoop. Hierdoor kun je in de sterke verleiding komen om zoveel mogelijk dingen zoveel mogelijk zelf op te knappen. Zelf ben je immers geheel gratis. Onze tip is: blijf wel realistisch. Indien je overmoedig wordt en probeert complexe zaken voor elkaar te krijgen die een klusjesman Amsterdam in een handomdraai lukt en jou niet, is het tijd voor een kosten- en batenanalyse. Als je een fout maakt die niet meer te herstellen is, vallen de kosten hoger uit, moet je de rest van de tijd dat je in de woning woont ermee leven en met een beetje pech daalt de waarde van je huis. Schat dus goed bij jezelf in wat je zelf goed kunt doen en wat je beter aan een ander kunt overlaten.

Wat te doen bij onverwachtse schade

Het verbouwen of woonklaar maken van je huis kan altijd mis gaan. Het is daarom goed om te weten dat altijd een loodgieter met spoed in Amsterdam kan worden geregeld om het probleem te verhelpen en meer schade te voorkomen.

Hoe kan je bij een nieuwe woning energie besparen? Lokaal nieuws donderdag 23 mei 2019

Hoe kan je bij een nieuwe woning energie besparen?

Ben jij benieuwd hoe je energie kunt besparen in een nieuwe woning? Dan is dit het juiste artikel voor jou! In dit artikel komen namelijk diverse onderwerpen aan bod zoals groene energie en energierekeningen vergelijken. Interessant? Lees dan vooral door!

Groene energie

Wil jij graag geld besparen op de energierekening? Dan kan groene energie een slimme keus zijn. Voor je begint kun je bepalen of de energie die je woning voorziet van elektriciteit moet komen van fossiele brandstoffen of van duurzame bronnen. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende vormen van duurzame energie, maar ook tussen variabele en vaste tarieven. Als je geld wilt besparen zullen vaste tarieven een goede optie zijn, doordat je bij de meeste aanbieders kortingen krijgt die hoger liggen dan bij variabele tarieven.

Bewuste keuze voor de natuur

Wil je naast het letten op je portemonnee ook letten op de natuur? Dan is een groene energiebron echt iets voor jou. Neem nu bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hiermee je eigen energie opwekken op duurzame wijze. Door je eigen energie op te wekken, gebruik je 100% groene energie en is het niet schadelijk voor de atmosfeer. Hierdoor doe jij je bijdrage aan een beter milieu.

Naast dit bespaar je geld op lange termijn. Dit komt doordat je energierekening aanzienlijk lager zal zijn op maandelijkse basis en daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen gemiddeld genomen binnen 7 jaar terugverdiend. Ieder jaar dat je langer in de woning woont zul je dus kunnen profiteren van gratis stroom. Nu moeten zonnepanelen geproduceerd worden, dit zorgt ook voor uitstoot zul je denken. Dit klopt, echter is de energie die het gekost heeft om te produceren binnen 3,5 jaar terugverdiend per zonnepaneel. Het is op de lange termijn dus een zeer slimme investering. En er zijn nog veel meer vormen van duurzame energie die gebruikt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan windenergie, energie uit de golven (eb en vloed) en veel meer.

Energierekening vergelijken / overstappen

Nu wordt er vaak gedacht dat er een heleboel komt kijken bij  energierekeningen vergelijken. Echter, is dit helemaal niet moeilijk. Maak je dus niet druk, het is makkelijk en veilig. Door energie te vergelijken, kun je voor jezelf een beeld schetsen en een duidelijk overzicht krijgen van wat de voordeligste keuze is. Als je dus wilt besparen, kun je gemakkelijk kijken welke aanbieder het voordeligst is en overstappen. Echter moet je wel opletten. Het heeft namelijk alleen zin om over te stappen als je contract opgezegd kan worden. Als deze optie er niet is, is dit uiteraard geen optie. Als je contract binnen minimaal 8 weken afloopt, kan het een uitstekende keuze zijn.

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost Lokaal nieuws woensdag 22 mei 2019

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost

Verhuizen betekent voor veel mensen een flinke dosis stress. Er valt zoveel te doen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door zoveel mogelijk zaken ruim van tevoren te regelen: zoals je energiecontract.

Verhuis je energiecontract op tijd

Een van de dingen die je alvast kunt doen, is je verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Bij de meeste energiebedrijven kan dat al vanaf zes maanden voor je verhuisdatum. Als je overweegt om over te stappen naar een andere energieleverancier, bijvoorbeeld omdat je wilt besparen op je energierekening, moet je er ook voor zorgen dat je dat op tijd regelt. Bij een overstap ontvang je binnen twee weken een contractbevestiging van het energiebedrijf. Daarmee is nog niets definitief. Je hebt daarna nog twee weken bedenktijd en pas dan wordt het contract afgesloten. Al met al kan dit zo’n zes weken in beslag nemen.

Nog geen contract, toch energie

Wat nu als je op de verhuisdatum nog geen energiecontract hebt afgesloten? In de meeste gevallen is er dan toch gewoon gas, water en elektra in je nieuwe woning. De levering van energie loopt meestal nog even door nadat de vorige bewoner is vertrokken. Je krijgt in dat geval energie geleverd via de netbeheerder. Overigens moet je voor deze energie wel gewoon betalen. Je betaalt die kosten aan je nieuwe energieleverancier zodra je het contract hebt afgesloten.

Let in dit geval wel goed op of er een brief ligt van de netbeheerder. Vaak wordt er een termijn gesteld voor het afsluiten van een energiecontract. Als je die termijn overschrijdt, word je alsnog afgesloten en dat brengt veel ongemak én ook nog eens hoge kosten met zich mee. In zo'n situatie is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder.

In het uiterste geval kan je een spoedaanvraag doen bij je nieuwe energieleverancier. Maar let op: ook een spoedaanvraag kost geld. Bovendien zijn de contracten die je afsluit vaak duurder en wordt er soms een waarborgsom gevraagd.

Hoe zit het met water?

Ook voor het waterleidingbedrijf geldt dat je je verhuizing op tijd moet doorgeven. Er zijn in Nederland tien waterleidingbedrijven. Als je verhuist naar een andere regio kan het dus gebeuren dat je terecht komt bij een andere leverancier dan je gewend bent. Het is verstandig om dit van tevoren te checken . Je verhuizing geef je door aan het waterleidingbedrijf van de regio waar je naartoe verhuist. In dat geval meld je je af bij het huidige waterleidingbedrijf. Je kunt dit overigens eenvoudig online regelen

Waar nog meer aan denken?

Vergeet ook niet om je meterstanden te noteren op de dag van de sleuteloverdracht. Dit geldt voor zowel je oude als je nieuwe woning. En ga je verhuizen naar een groter huis en heb je meer spullen? Kijk dan naar je inboedelverzekering. Het kan door de waardevermeerdering van je inboedel voorkomen dat je onderverzekerd bent. Hetzelfde geldt voor je opstalverzekering.

De vloer als basis voor je interieur Lokaal nieuws maandag 20 mei 2019

De vloer als basis voor je interieur

De inrichting van je huis kan een weerspiegeling zijn van je karakter of tonen wat je ‘nodig’ hebt. Een druk brein heeft vaak behoefte aan een kalm interieur. Je vloer maakt een belangrijk onderdeel uit van je interieur. Sterker nog, het vormt de basis.

Vreemd eigenlijk, dat men bij het woord interieur eerder aan accessoires en verf lijkt te denken. Dit terwijl vloeren tegenwoordig in zoveel maten, kleuren en prints kunnen worden geleverd. Een budgetvriendelijke laminaatvloer met eikenhouten uitstraling of een spierwitte, moderne linoleumvloer is zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer in je woning.

Duurzame vloeren

Genoemde vloeren parkeren we in de categorie populair. Beide zijn onderhoudsvrij, duurzaam en veelzijdig. Laminaat is over het algemeen een iets goedkopere aanschaf.

We zetten de voordelen voor je op een rij:

Linoleum en laminaat: alle voordelen

Een linoleumvloer is een zeer duurzame en sterke vloer. Linoleum staat bekend om zijn geluiddempende, antistatische en allergievriendelijke kwaliteiten. Linoleum is krachtig en bijzonder hygiënisch. Vrijwel alle ziekenhuizen hebben een linoleumvloer om deze redenen. Het is bestand tegen het gewicht van zware meubels en kleurvast. Je hoeft je geen zorgen te maken om het verbleken van de kleur door bijvoorbeeld zonlicht. Kies je voor een laminaatvloer, dan pak je een goede prijs-kwaliteitverhouding mee. Laminaat heeft weinig onderhoud nodig en is in uiteenlopende prints en kleuren verkrijgbaar. Laminaatvloeren kunnen makkelijk 25 jaar mee. Let op: hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit.

Neem geen risico

Ga je voor linoleum? Laat het leggen door een vakman. Wegens de dikte moet de ondergrond goed geëgaliseerd worden. Daarna moeten de linoleumstroken of linoleumtegels rechtstreeks op de ondergrond worden gelijmd. De naden moeten vervolgens aan elkaar worden gelast. Neem geen risico en laat het over aan een expert.

Liever laminaat? Ook dat kan tricky zijn. Wat is de juiste ondergrond? Zijn er vervelende hoeken? En wil je wellicht ook bijpassende plinten? Dit zijn zaken die je aan een specialist in laminaatvloeren kunt overlaten. Zo heb jij gegarandeerd lang woonplezier.

Nieuwe kledingkast kopen: Handige tips! Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2019

Nieuwe kledingkast kopen: Handige tips!

De kledingkast wordt elke dag gebruikt. Door het vele gebruik is de kledingkast op een gegeven moment toe aan vervanging. En dan is niet erg, want een nieuwe kledingkast kopen is leuk!

Er zijn natuurlijk wel een aantal puntjes waar je op moet letten als je kiest voor een nieuwe kledingkast.

Verschillende type kledingkasten

Als je een nieuwe kledingkast gaat kopen, dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn voor een kledingkast. Afhankelijk van de grootte en vorm van de kamer kan je kiezen voor de volgende kledingkasten:

Een hoek kledingkast
Een inbouw kledingkast
Een lage kledingkast
Een smalle kledingkast
Een kledingkast onder een schuin dak
Een kledingkast met schuifdeuren
Kies een kledingkast die niet teveel ruimte van de kamer inneemt, maar wel genoeg ruimte biedt om al jouw spullen op te ruimen.

Waar moet je rekening mee houden?

Een nieuwe kast voor je kleding is een leuk project waarmee je je bezig kan houden. Er zijn echter een aantal punten waar je goed rekening mee moet houden als je een nieuwe kledingkast wilt plaatsen. Er zijn 5 punten waar je eigenlijk goed op moet letten:

De afmetingen
Het is zeer belangrijk dat je afmetingen van te voren goed in beeld brengt. Zeker met een kledingkast op maat is dit zeer belangrijk.

De type deuren
Wat voor deuren wil je op jouw kledingkast? Wil je schuifdeuren of draaideuren?

De deurvulling
Met de vulling van de deur wordt het uiterlijk van de deur bedoeld. Dus welke kleur krijgen de deuren of worden het glazen deuren of misschien toch spiegeldeuren?

De indeling
De indeling van de kledingkast is natuurlijk heel belangrijk. Hoeveel hang- en legruimte heb je nodig? En hoeveel ladeblokken wil je hebben?

Accessoires
Je kunt natuurlijk ook nadenken over accessoires zoals een garderobelift, verlichting of een schoenenrek.

Voor een nieuwe kledingkast moet je dus best wel veel dingen vooraf bepalen. Daarom is het ook handig om advies te vragen. Bij Kastengigant kun je een inmeetafspraak inplannen. Je krijgt dan persoonlijk advies bij jou thuis en de maten worden direct opgemeten!

Modern wonen in een historische stad Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2019

Modern wonen in een historische stad

Wie op de site van Nieuwbouw in Amsterdam rondkijkt, komt bijzondere toekomstige woonprojecten tegen. PUUUR IJCE op bijvoorbeeld, een modern project met de ambitie om er energieneutraal en gasloos te kunnen wonen. Of Create@Noord, waar vrije kavels worden aangeboden en waar je dus zelf je droomhuis kunt realiseren. En wat te denken van Sluishuis, dat dé architectonische landmark van Amsterdam moet worden en waar de functies wonen, commercie en publieke ruimte zullen vermengen. Prachtig, al die moderne architectuur en duurzame woonprojecten. En dat in een stad met een enorme rijke historie en prachtige oude gebouwen. Wat weet je daar eigenlijk van, van de architectuur in Amsterdam? Als het antwoord ‘weinig is, ‘lees dan vooral verder.

De Amsterdamse pakhuizen bijvoorbeeld kun je heel goed vanaf het water bekijken, van een kant die je normaalgesproken niet ziet. De eerste pakhuizen werden rond 1600 gebouwd en door kooplieden gebruikt voor opslag. Veel ervan hebben een hijsbalk, waarmee de goederen omhoog gehesen werden. De bebouwing langs het Entrepotdok, de Brouwersgracht en de Oude Schans bestaat voor het grootste gedeelte uit deze vaak smalle en diepe, in baksteen opgetrokken bouwwerken.

De populaire grachtengordel bestaat ruim 400 jaar en staat sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter langs de grachten en kijk vooral omhoog. De panden zijn in de loop van de eeuwen verschillende malen verbouwd en er zijn veel verschillende architectuurstijlen en gevels.

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein is een historische museumgebouw met rode bakstenen dat dateert uit 1895. Een bezoek aan de collectie is zeker aan te raden, maar van buiten is het museum ook de moeite waard. Sinds 2012 is er een nieuw modern gebouw toegevoegd aan het oude gedeelte, dat ‘de badkuip’ wordt genoemd. Het zorgt voor een uniek contrast aan de buitenkant, terwijl binnen alles soepel in elkaar overloopt en voelt als één gebouw.

Het Rijksmuseum stamt uit 1885 en werd ontworpen door architect P.J.H. Cuypers. Ook dit gebouw onderging kortgeleden een grote renovatie, die maar liefst tien jaar duurde. Veel oorspronkelijke elementen uit de tijd van Cuypers zijn daarbij in ere hersteld. Ben je er na de verbouwing nog niet geweest? Je bestelt je tickets voor het Rijksmuseum makkelijk online.

Als je het over Amsterdamse architectuur hebt kun je de Amsterdamse School, ontstaan in het kantoor van architect Cuypers, natuurlijk niet onbenoemd laten. Wandel door de Rivierenbuurt of boek een tour om deze bouwstijl uit 1910-1930 in al haar glorie te bekijken. Voorbeelden van gebouwen in deze stijl zijn het Scheepvaarthuis, het Olympisch Stadion, de Jeruzalemkerk, het Sieraad en museum Het Schip. Het Schip organiseert regelmatig rondleidingen langs bouwwerken van de Amsterdamse school.

Voor wie toch meer houdt van moderne architectuur: Filmmuseum Eye is een eyecatcher uit 2012 en ontworpen door het Oostenrijks architectenbureau Delugan Meissl. Het heeft een filmisch uitzicht op het IJ.
Foto: Wikimedia

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips

Je interieur is onbewust een belangrijk onderdeel van je leven. Kom je thuis van een  vermoeiende dag werken? Plof dan neer op de bank en kom tot rust door je interieur.  Heb je een dagje vrij? Ontspan met een kopje thee en geniet eindeloos van jouw gekozen interieur! In dit blog geef ik je 5 tips om je interieur te pimpen!

#1: Persoonlijkheid is vrolijkheid

Niets is beter dan herinneringen ophalen. Ga je huis eens door, haal je oude fotoboeken van zolder en ga op zoek naar foto’s waar jij blij van wordt. Zijn het vakantieherinneringen? Of herinneringen naar vroeger? Stop ze in een lijstje en hang ze op. Zo denk jij iedere dag terug aan die fijne tijden!

#2: Ga voor kleuren waar jij van houdt

Je interieur is een stukje persoonlijkheid die bij jou past. Houd jij van felle kleuren? Of zijn neutrale houtkleuren meer jouw ding? Door te kiezen voor kleuren die bij jou passen, kun je jouw interieur helemaal naar jouw smaak inrichten

#3: Groen moet je doen

Kamerplanten zijn hot! Wat is nou leuker dan planten in je interieur op te nemen die jij echt mooi vindt en er helemaal thuis vindt passen? Ga je voor een pannenkoekenplant of is de yucca helemaal jouw ding? Het belangrijkste is: ga voor iets wat jij in je woonkamer vindt passen.

#4 Een kleed is the way to go

Wat is nou fijner tijdens deze koude winterdagen om een warm kleed onder je voeten te hebben? Het is niet alleen lekker warm, ook is het energiebesparend door het warmte-isolerende vermogen van het kleed, multifunctioneel dus!

#5 Last but not least: raamdecoratie

Voor veel mensen is raamdecoratie een onderdeel waar niet veel aandacht aan besteed wordt. Een gemist kans! Ga bijvoorbeeld voor een houten jaloezie .  Houten jaloezieën geven een enorme boost aan de sfeer van je interieur. Ook ben je volledig de baas ov er je privacy doordat je zelf bepaalt hoe je de jaloezieën afstelt!

Ga jij opnieuw je woonkamer inrichten? Met deze 5 tips kun jij je interieur helemaal naar jouw smaak inrichten. Ik ben benieuwd of jij de stap aandurft om je interieur te pimpen!

Welke keuken past bij jouw levensstijl? Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

Welke keuken past bij jouw levensstijl?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Als het om keukens gaat is er enorm veel mogelijk. Mensen kiezen een keuken die bij hen past en dat kan alle kanten op. Afhankelijk van je karakter en levensstijl. Van modern en strak tot aan landelijk en met veel accessoires.

Of misschien kies je wel een keuken op thema. Als je liefhebber bent van de jaren zestig, waarom zou je dan geen rock ’n roll keuken kunnen hebben? Het kan allemaal worden gerealiseerd. Met professioneel advies en een dosis creativiteit kom je een heel eind.

Ook de stijl van het huis vraagt om een zekere keukeninrichting, alhoewel er natuurlijk geen wet is die zegt dat dat moet. Een moderne keuken past immers prima in een jaren dertig woning, en een landelijke keuken in een nieuwbouwhuis misstaat allerminst.

Laten we de meest populaire stijlen eens onder de loep nemen.

De landelijke keuken

Wat is eigenlijk een landelijke keuken ? In de meeste gevallen zal deze keuken worden gecreëerd met natuurlijke materialen. Hout en (natuur) steen zijn daar belangrijke ingrediënten van. Soms is een vrijstaand fornuis een echte eyecather is zo’n keuken en is het ingericht als een ware woonkeuken, met een flinke eettafel in het midden waar de hele familie kan plaats nemen. Een landelijke keuken is ook vaak een stoere keuken. Alle materialen kunnen een stootje hebben. Laten we het een leefkeuken noemen.

De moderne keuken

Strakke lijnen, apparatuur mooi weggewerkt, glanzende kastfronten en regelmatig ingericht met een kookeiland. Zo ziet een moderne keuken er in de meeste gevallen uit. Denk hierbij ook aan een bar om aan te eten, met prachtige hoge krukken daarbij. Of een bijzondere designtafel met heerlijk zittende stoelen. Is de landelijke keuken vaak van wat donker hout en zwaar materiaal, de moderne keuken oogt veelal licht en ruim. Greepjes op kasten zijn niet zichtbaar en de kraan heeft een moderne strakke look. Denk ook aan materialen als roestvrijstaal, glas en hoogwaardig kunststof.

De tijdloze keuken

De omschrijving van een tijdloze keuken is zo gemakkelijk nog niet, behalve dat de inrichting en de gebruikte materialen de tand des tijds kunnen doorstaan. Hier geen trendy materialen, en de nieuwste modekleur. Nee, deze keuken kan eigenlijk altijd en overal. Op zo’n keuken raak je zelden uitgekeken. Hoe dat komt? Deze is functioneel, kent kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen. De keuken past bij het huis, bij de bewoners en behoeft geen commentaar. Het past, het voelt goed, het heeft sfeer en is voorzien van goeie spullen. Ook al kun je zeggen dat dat voor iedere keuken moet opgaan. De tijdloze keuken heeft het in ieder geval.

6 praktische producten voor in je tuin Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

6 praktische producten voor in je tuin

Nog een paar maanden en de zomer staat alweer voor de deur; een mooi moment om de achtertuin alvast helemaal zomerklaar te maken. Zeker na de aanschaf van een nieuwbouwwoning mag er flink wat gebeuren in de tuin. Maar om te beginnen is het wel zo handig om al de nodige tools en producten bij de hand te hebben zodat je onverstoord aan de slag kan. Van een goede parasolvoet tot de juiste gereedschappen: we zetten alle praktische producten die jij nodig hebt in je tuin voor je op een rij.

1. Een hogedrukreiniger

Heb je tegels in de tuin? Dan is een hogedrukreiniger een van de eerste apparaten die je in huis wilt halen. Niet alleen heb je de tegels in no-time schoongemaakt; ook de buitenkant van de woning, je fiets of zelfs je auto is perfect schoon te maken met dit handige apparaat.

2. Parasol of winddoek

Om jezelf wat extra privacy te geven, lekker in de schaduw te zitten en de wind buiten de tuin te houden zorg je ook voor een parasol of winddoek in de tuin. Zo kun je ook in de zomer lekker genieten van het warme weer, zonder direct te verbranden. Zorg natuurlijk ook voor een stevige parasolvoet zodat de parasol mooi op zijn plek blijft.

3. Gereedschap voor de tuin

Nu hoef je niet je hele schuur vol gereedschap te leggen, maar er zijn wel een aantal handige tools die je bij de hand wilt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heggenschaar voor het snoeien van de haag. Deze heggenschaar kan daarnaast ook gebruikt worden om de zijkanten van je gazon bij te houden. Multifunctioneel dus! Zorg dat je deze multifunctionele gereedschappen zeker bij de hand hebt:

Een schop
Een krabber
Een schoffel
Een hark
Een heggenschaar
4. Een grasmaaier

Heb je gras in je achtertuin? Dan is een grasmaaier een échte must-have. Of je nu voor een geautomatiseerde grasmaaier gaat, of gewoon lekker met de hand achter het apparaat aanloopt. Als jij je gras netjes bij wilt houden heb je er echt eentje nodig.

5. Het juiste meubilair

Daarnaast wil je ook lekker kunnen zitten; en daar is natuurlijk tuinmeubilair voor nodig. Het hoeft ook echt niet duur te zijn. Een leuke loungeset met een tafeltje in de hoek en je bent klaar voor de zomer!

6. Sfeerverlichting

Zodra de avond valt is het wel fijn om nog wat te kunnen zien in de tuin. Zorg dus ook dat je voldoende verlichting geplaatst hebt en verlichting in de opslag hebt liggen. Valt er een lampje uit, dan kun je het zo vervangen. Schaf solar lampjes aan om te besparen op de energiekosten en een stap te zetten richting duurzaam wonen !

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips Lokaal nieuws donderdag 11 april 2019

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips

Eindelijk is het dan zo ver: je hebt de sleutel van je nieuwbouwwoning ontvangen en kunt aan het inrichten gaan. Zo’n kale woning is natuurlijk een geweldig blank canvas, maar heeft nog wel wat nodig om het van een huis om te toveren naar een thuis. Om te beginnen is het kiezen van de juiste raamdecoratie een stap in de goede richting. Maar ga je nu voor jaloezieën , rolgordijnen, of toch lekker ouderwets voor de grote hangende gordijnen? We geven je wat handige tips.

1. Welke sfeer wil je neerzetten?

Wat voor sfeer je in je nieuwbouwhuis wilt creëren hangt vaak af van de interieurstijl die je besluit te hanteren. Een modern interieur vraagt bijvoorbeeld om een andere soort raamdecoratie dan een industrieel interieur. Houd ook in de gaten dat raamdecoratie de ideale manier kan zijn om een strak, koud of minimalistisch interieur wat warmer te laten voelen. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieen in het geval van een industrieel interieur, of mooie houten jaloezieën of rolgordijnen wanneer je een landelijke stijl hanteert.

2. Wat past er in de ruimte?

De raamdecoratie moet de ruimte natuurlijk wel op een goede manier benadrukken en de ruimte niet onnodig groter, kleiner of kouder aan laten voelen. Je kunt de raamdecoratie dan ook gebruiken om de ruimte een bepaald gevoel mee te geven. Verticale raamdecoratie kan ervoor zorgen dat de ruimte hoger aanvoelt, en laaghangende gordijnen kunnen weer een gevoel van sfeer en warmte neerzetten in een grote ruimte. Horizontale raamdecoratie zoals bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën zorgen er op hun beurt weer voor dat de ruimte breder aanvoelt.  

3. De functie van de raamdecoratie

Wil je de raamdecoratie gebruiken om de ruimte warmer te maken of juist lekker fris te houden? Hoewel je nieuwbouwwoning waarschijnlijk voorzien is van dubbelglas, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat de ramen wat kou doorlaten. In dat geval zijn normale gordijnen van een dikke stof natuurlijk ideaal; en dat bespaart ook weer op de energiekosten . Wil je de warmte juist buiten houden dan kun je beter kiezen voor raamdecoratie dat gemaakt is van een warmtewerend materiaal.

4. Hoeveel licht mag het doorlaten?

Wil je de raamdecoratie op de slaapkamer plaatsen, dan is het misschien wel fijn als het zo min mogelijk licht doorlaat zodat je lekker door kunt slapen . Hangt het daarentegen in de woonkamer dan mag de raamdecoratie waarschijnlijk wat meer licht doorlaten. Kijk per ruimte even hoeveel licht en privacy je in deze ruimte wilt creëren, en pas je keuze hierop aan.

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting? Lokaal nieuws dinsdag 02 april 2019

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting?

Het moderne kantoor ziet er heel anders uit dan vroeger. Weg met de witte muren en saaie schermen die de bureaus van elkaar scheiden. Het kantoor moet vooral als ‘thuis’ aanvoelen, zodat werknemers het maximale aan prestaties leveren. Een nieuwe kantoorinrichting vraagt om een financiering. Welke mogelijkheden zijn er?

Financiering van een nieuwe kantoorinrichting

De zakelijke lening is bij uitstek geschikt voor het financiëren van bedrijfsmiddelen. Helaas is het niet voor alle ondernemers mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat de bank er geen vertrouwen in heeft of je geen concrete cijfers kunt aantonen. Dit gebeurt vaker wanneer er een kans bestaat dat de ondernemer de rentelasten en aflossingen niet kan betalen. De bank zal soms ook om een eigen inbreng vragen. Voordeel is dat een zakelijke lening aftrekbaar is, mits deze aan de zakelijke voorwaarden voldoet.

Doorlopend krediet als zakelijke lening

Het doorlopend krediet helpt startende en bestaande ondernemers met de financiering van een nieuwe kantoorinrichting. Het gewone doorlopende krediet is niet hetzelfde als een ondernemerskrediet. Bij het doorlopend krediet wordt er naar de persoonlijke situatie gekeken. Voordeel van een doorlopend krediet is dat er altijd nieuw geld beschikbaar is: het bedrag dat reeds is afgelost. Rente en looptijd staan niet vast, wat voor wisselende kosten kan zorgen. Tussentijds aflossen is volledig boetevrij.

Het doorlopend krediet is aan te raden wanneer er nu maar ook op een later moment behoefte is aan financiering. Bijvoorbeeld voor uitbreiding of verbouwing van het kantoorpand.

De persoonlijke lening als financieringsvorm

Een persoonlijke lening wordt geheel op iemands persoonlijke situatie afgestemd. Vooraf staat het te lenen bedrag vast, net als de looptijd en de rente. Ideaal voor het eenmalig financiëren van de kantoorinrichting. Is er daarna behoefte aan meer geld, dan is het nodig om een nieuwe lening af te sluiten.

De persoonlijke lening is de meest voordelige leenvormen. Tussentijds aflossen, met welk bedrag dan ook, is boetevrij. Hierdoor kan bedrijfswinst worden ingezet voor het vervroegd aflossen van deze lening.

Zoeken naar een investeerder

Wie hier de mogelijkheden toe heeft, kan ook op zoek naar een investeerder. De investeerder ziet zijn investering terug in de vorm van aandelen, winstdeling of anders. Het is belangrijk om dit soort zaken goed vast te leggen: dit voorkomt achteraf een hoop onenigheid. Sommige investeerders vragen geen geld of aandelen maar naamsbekendheid, vaak in de vorm van reclame. Ook hierover worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden