Actueel

Nieuws

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen! Lokaal nieuws woensdag 29 mei 2024

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen!

Met woningprijzen op recordhoogte kom je als woningeigenaar mogelijk in aanmerking voor korting op je hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met de verhouding tussen jouw openstaande hypotheekschuld en de waarde van je woning. Wel moet je hier zelf een verzoek voor indienen bij de geldverstrekker. Check in ieder geval of het in jouw situatie van toepassing is. 

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2024

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt

In de eerste week van mei ging de hypotheekrente bij veel geldverstrekkers omhoog. Hiermee werd de hoogste gemiddelde hypotheekrente in 2024 bereikt. De afgelopen week verliep rustiger, diverse geldverstrekkers voerden juist een verlaging van de hypotheekrente door. Zeker in deze beweeglijke markt is het goed om de hypotheekrentes goed te vergelijken als je van plan bent om een huis te kopen, of wanneer de rentetermijn van je hypotheek bijna afloopt.

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2024

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld

Als je een autoverzekering aanvraagt, ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het opgeven van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Opvallend genoeg blijkt uit gegevens van verzekeraars dat maar liefst de helft van deze opgaven niet klopt. Het nieuwe systeem dat hier verandering in moet brengen wordt uitgesteld. 

Wat is aanrijdbeveiliging? Lokaal nieuws vrijdag 19 april 2024

Wat is aanrijdbeveiliging?

In de wereld van veiligheid en preventie speelt aanrijdbeveiliging een cruciale rol. Dit systeem, ontworpen om mensen, voertuigen, en structuren te beschermen tegen ongelukken veroorzaakt door voertuigen, is een essentiële investering voor vele industrieën. Maar wat houdt aanrijdbeveiliging precies in, en waarom is het zo belangrijk? Dit blog duikt dieper in de materie en biedt antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Wat is het doel van aanrijdbeveiliging?

Aanrijdbeveiliging heeft als hoofddoel het voorkomen van schade en letsel veroorzaakt door aanrijdingen. In industriële omgevingen, waar zware voertuigen en machines deel uitmaken van de dagelijkse operaties, is het risico op aanrijdingen significant. Aanrijdbeveiligingsoplossingen zoals vangrails, bollards (paaltjes), en veiligheidshekken zijn ontworpen om een fysieke barrière te vormen tussen voertuigen en belangrijke infrastructuur of loopgebieden, waardoor de veiligheid voor personeel en bezoekers aanzienlijk wordt verhoogd.

Hoe werkt aanrijdbeveiliging?

Aanrijdbeveiliging maakt gebruik van een reeks producten en systemen om de impact van een voertuig te minimaliseren of volledig te stoppen voordat het schade kan aanrichten. De keuze van de bescherming hangt af van verschillende factoren, zoals de verwachte impactkracht (gebaseerd op voertuigtype en -snelheid) en de specifieke behoeften van een locatie. Materialen zoals staal en beton worden vaak gebruikt vanwege hun duurzaamheid en vermogen om hoge krachten te weerstaan. Moderne aanrijdbeveiliging kan ook innovatieve technologieën omvatten, zoals schokabsorberende elementen, die de kracht van de impact verder verminderen.

Voor wie is aanrijdbeveiliging essentieel?

Aanrijdbeveiliging is van cruciaal belang in een breed scala van settings, waaronder magazijnen, productiefaciliteiten, parkeerterreinen, en commerciële gebieden. Eigenlijk is het overal waar voertuigen en voetgangers dicht bij elkaar komen, van groot belang. Het beschermt niet alleen mensen, maar ook kostbare uitrusting en infrastructuur tegen mogelijke schade, wat kan leiden tot hoge reparatiekosten en operationele verstoringen.

Welke soorten aanrijdbeveiliging zijn er?

De markt biedt een verscheidenheid aan aanrijdbeveiligingsproducten, aangepast aan specifieke behoeften en omstandigheden. Enkele van de meest voorkomende oplossingen zijn:

Vangrails: Ontworpen om voertuigen binnen bepaalde gebieden te houden en te voorkomen dat ze van de weg raken.
Bollards: Sterke, verticale palen die voetgangersgebieden beschermen tegen voertuigen.
Veiligheidshekken: Bieden een fysieke barrière rond gevaarlijke of beperkte gebieden.
Aanrijdbescherming voor kolommen en palen: Speciale beschermers die structurele elementen beschermen tegen aanrijdingen.

Hoe kies ik de juiste aanrijdbeveiliging voor mijn situatie?

Het selecteren van de juiste aanrijdbeveiliging vereist een grondige analyse van uw specifieke omstandigheden. Factoren zoals de locatie, het type en de snelheid van de voertuigen die in de buurt opereren, en de specifieke risico's die aanwezig zijn, moeten allemaal in overweging worden genomen. Begin met een risicoanalyse om te bepalen welke gebieden de hoogste prioriteit hebben voor bescherming. Vervolgens kunt u samen met een expert van aanrijdbeveiliging.nl de producten selecteren die het beste passen bij uw unieke eisen, zoals de energie-absorberende bollards voor gebieden met veel voetgangers of robuuste vangrails voor zones met zwaar voertuigverkeer.

Kan aanrijdbeveiliging worden aangepast aan mijn omgeving?

Ja, aanrijdbeveiliging hoeft niet ten koste te gaan van de esthetiek. Fabrikanten begrijpen het belang van het behouden van een aangename uitstraling, vooral in commerciële en openbare ruimtes. Daarom zijn er producten beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en ontwerpen die niet alleen een hoge mate van bescherming bieden, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een strak, modern ontwerp of iets dat naadloos opgaat in een meer traditionele omgeving, er is een aanrijdbeveiligingsoplossing die aan uw wensen voldoet.

Waarom kiezen voor aanrijdbeveiliging.nl?

Voor wie op zoek is naar hoogwaardige aanrijdbeveiligingsoplossingen, is aanrijdbeveiliging.nl de aangewezen partner. Met een breed assortiment aan producten en een team van ervaren specialisten, biedt aanrijdbeveiliging.nl niet alleen topkwaliteit bescherming maar ook deskundig advies op maat. Of het nu gaat om een magazijn, parkeerterrein, of een andere omgeving, aanrijdbeveiliging.nl heeft de expertise en producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

 

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Kun je de kosten koper financieren? Lokaal nieuws donderdag 11 april 2024

Kun je de kosten koper financieren?

Wanneer je een woning gaat kopen, dan krijg je natuurlijk te maken met een aantal kosten. Een van de kosten is de bekende kosten koper. Deze zijn alleen van toepassing bij een bestaande woning overigens, aangezien je bij een nieuwbouwwoning te maken hebt met ‘vrij op naam’. Omdat de kosten koper vaak een stuk hoger liggen, is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden om deze eventueel te kunnen meefinancieren. Want laten we eerlijk zijn, als je een hypotheek van 5 ton opneemt, maakt die 20 euro per maand extra om dit mee te kunnen financieren ook niet veel meer uit. Omdat het goed is om eens te kijken hoe dit precies zit, leggen we je eerst uit wat ‘kosten koper’ precies inhoudt en vertellen we je daarna meer over de mogelijkheden met betrekking tot het kunnen meefinancieren ervan.

Wat zijn de kosten koper?

De kosten koper zijn alle kosten die gepaard gaan met de aankoop van een woning, behalve de koopsom zelf. Hierbij kun je denken aan onder andere overdrachtsbelasting, notariskosten en makelaarskosten. Deze kosten kunnen al snel oplopen tot zo'n 6% van de totale koopsom. We hoeven je dus niet uit te leggen dat dit bij een huis van een paar ton een serieus bedrag is. Vooral wanneer je als starter de woningmarkt opgaat en je eventueel ook nog moet overbieden om een huis te kunnen kopen, wordt het vaak al erg lastig om de boel rond te krijgen. Hoe fijn is het dan dat de mogelijkheid er is om dit volledig of in ieder geval deels mee te kunnen financieren?

Het financieren van de kosten koper

Wanneer je niet zelf het geld hebt om de kosten koper te kunnen betalen, is het mogelijk om dit te laten financieren. Helaas kan dit niet in de hypotheek zelf, aangezien je maximaal 100% van de koopsom kunt opnemen. Een mogelijkheid die er wel is, is om dit te doen via een persoonlijke lening. De rente hiervoor ligt wel een stuk hoger, maar kan er wel voor zorgen dat je het huis van je dromen wel kunt kopen. Voordat je zomaar een persoonlijke lening afsluit, is het raadzaam om verschillende geldverstrekkers te vergelijken op geld.nl . Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat je niet te veel rente betaalt, maar dat ook de andere voorwaarden gunstig zijn, zoals het vroegtijdig aflossen op je lening. Dit kan namelijk niet in alle gevallen zonder boete te moeten betalen.

Vraag vrienden of familie

Het is algemeen bekend dat je een groot deel van de kosten koper af kunt trekken van de belasting tijdens de belastingaangifte van het volgende jaar. Tot die tijd moet je dit geld dus wel eerst zelf hebben. Omdat het niet altijd mogelijk is om een persoonlijke lening af te sluiten, is het ook mogelijk om eens bij vrienden of familie aan te kloppen of je een bepaald bedrag van ze kunt lenen. Het advies wat je alleen wel wil geven, is dat je hierover duidelijke afspraken maakt. Het lenen van geld kan namelijk tot vervelende situaties leiden op het moment dat er geen goede afspraken zijn of je verzuimd deze na te komen.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

Een nieuwbouwwoning in Amsterdam: check deze 5 tips Lokaal nieuws dinsdag 12 maart 2024

Een nieuwbouwwoning in Amsterdam: check deze 5 tips

Wonen in een grachtenpand heeft zeker zijn charmes. Nu zijn er alleen twee grote minpunten. Om te beginnen is het voor 99% van de Amsterdammers niet te betalen. Daarnaast staat de stad, net als de rest van de wereld, voor een uitdaging op het gebied van verduurzaming. En dan kan het nog best op gaan lopen als je een tochtend grachtenpand moet omtoveren in een duurzaam pand. Nieuwbouw is op dat vlak een betere keuze. In Amsterdam zijn er doorlopend projecten om op in te schrijven. Als je dat van plan bent, is het goed om deze 5 tips te bekijken.

Het beste financieel advies

Woningen in Amsterdam zijn in trek. Dat geldt zowel voor het eerder genoemde grachtenpand als voor een nieuwbouwwoning. De Amsterdamse woningmarkt is sowieso een geval apart. Je moet rekening houden met prijzen die hoog liggen. Daarom is het belangrijk om het beste financieel advies te krijgen. Het voordeel van Excellent Finance is dat ze een brede expertise en ruime ervaring hebben. Daarnaast kennen ze de lokale markt erg goed, zodat dit de perfecte partner is voor een nieuwbouwwoning in Amsterdam.

Weet welke hypotheek je neemt

In hypotheken kan aardig wat verschil zitten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze afgelost moeten worden, maar daar houden de overeenkomsten wel op. Het is slim om een onafhankelijk hypotheekadvies aan te vragen. Dan weet je namelijk zeker dat je de juiste lening afsluit, zonder dat er dubbele belangen zijn. Voor een nieuwbouwwoning is er bijvoorbeeld een speciale hypotheek. Ben je ondernemer? Dan kan het weer gunstiger zijn om een ondernemershypotheek te nemen. Je ziet het, advies komt uitstekend van pas.

Een tophuis of een topplek?

Het perfecte bestaat zeker, alleen is dat vaak in films of boeken. In 99 van de 100 gevallen zul je de plus- en minpunten tegen elkaar weg moeten strepen. Een van de keuzes waar je waarschijnlijk voor komt te staan is of je voor je gewenste droomhuis gaat of voor een wijk waar je per se wilt wonen. Geen eenvoudige keuze, die je dan ook beter vooraf maakt. Kies twee of drie wijken uit waar je wilt wonen en houd het daarbij.

Bel een interieurontwerper

Een nieuwbouwwoning is wat anders dan een grachtenpand. Een voordeel is dat je de woning zelf kunt inrichten. Je doet er goed aan om een afspraak met een interieurontwerper te maken. Samen komen jullie tot het perfecte plaatje voor de woning.

Houd rekening met uitloop

Je weet nooit wat er gebeurt. De bouw is een sector die gevoelig is voor externe factoren. Denk maar aan de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Houd altijd rekening met een uitloop en zorg voor een plan B, voor als je op de verwachte datum nog niet in je woning kan. Overdrijf dit trouwens niet, vanwege mogelijke dubbele lasten.

 

Tips voor het kiezen van de beste verhuurmakelaar in Amsterdam voor jouw woning Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Tips voor het kiezen van de beste verhuurmakelaar in Amsterdam voor jouw woning

Het vinden van de beste verhuurmakelaar in Amsterdam is essentieel voor een soepel en succesvol verhuurproces. Met de juiste verhuurmakelaar aan jouw zijde kun je jouw woning effectief op de markt brengen en betrouwbare huurders vinden. In deze gids bespreken we de belangrijkste stappen om de perfecte verhuurmakelaar Amsterdam voor jouw woning te kiezen.

Onderzoek en vergelijk

Begin met het doen van onderzoek naar verschillende verhuurmakelaars in Amsterdam. Vergelijk hun diensten, tarieven en reputatie. Bekijk hun websites en lees recensies van eerdere verhuurders om een goed beeld te krijgen van hun werk.

Ervaring en expertise telt

Kies voor een verhuurmakelaar met ruime ervaring en expertise in de Amsterdamse vastgoedmarkt. Een ervaren verhuurmakelaar begrijpt de lokale marktomstandigheden en kan jou adviseren over de beste prijsstelling en verhuurstrategie voor jouw woning.

Diensten en specialisaties

Bedenk welke diensten je nodig hebt en zoek een verhuurmakelaar die hierin gespecialiseerd is. Sommige verhuurmakelaars zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het verhuren van gemeubileerde woningen aan expats, terwijl anderen zich richten op studentenhuisvesting of gezinswoningen. Kies een verhuurmakelaar die ervaring heeft met het type woning dat je wilt verhuren.

Persoonlijke aandacht en communicatie

Kies een verhuurmakelaar die persoonlijke aandacht en open communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Zoek naar een verhuurmakelaar die bereikbaar is, snel reageert op vragen en duidelijk communiceert over alle aspecten van het verhuurproces.

Kosten en tarieven

Vraag om een gedetailleerd overzicht van alle kosten en tarieven van de verhuurmakelaar voordat je een beslissing neemt. Vergelijk de kosten van verschillende verhuurmakelaars en kies degene die de beste waarde biedt voor jouw budget.

Betrouwbaarheid en reputatie

Kies voor een verhuurmakelaar met een goede reputatie en betrouwbaarheid. Lees recensies van eerdere verhuurders en vraag om referenties om een goed beeld te krijgen van de reputatie van de verhuurmakelaar.

Kennis van de lokale markt

Kies een verhuurmakelaar die goed bekend is met de lokale markt en de verschillende wijken in Amsterdam. Een verhuurmakelaar met lokale kennis kan jou adviseren over de beste prijsstelling, verhuurstrategieën en de juiste doelgroep voor jouw woning.

Het kiezen van de beste verhuurmakelaar in Amsterdam is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op het succes van de verhuur van jouw woning. Neem de tijd om verschillende verhuurmakelaars te onderzoeken en te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Met de juiste verhuurmakelaar aan jouw zijde, kun je jouw woning effectief op de markt brengen en een betrouwbare huurder vinden.

Tip: Op zoek naar een betrouwbare verhuurmakelaar? Check dan Interimmo.nl voor meer informatie.

 

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2024

Zo wordt een voorlopig koopcontract definitief

Het bieden op een huis is goed gegaan. Jij en de verkopend makelaar zijn akkoord. Tijd om het voorlopig koopcontract, ofwel ‘koopovereenkomst woning’ te tekenen. Aan dit koopcontract voor jouw huis is overigens weinig voorlopig. Behalve als het aankomt op de ontbindende voorwaarden en de bedenktijd.

Bootverhuur in Amsterdam: Perfect voor toeristen én locals Lokaal nieuws dinsdag 27 februari 2024

Bootverhuur in Amsterdam: Perfect voor toeristen én locals

Als je denkt aan bootverhuur in Amsterdam, denk je misschien gelijk aan toeristen die door de grachten varen en genieten van de stad vanaf het water. Maar wist je dat bootverhuur in Amsterdam ook een geweldige optie is voor jou als local? Of je nu een klein feestje wilt organiseren, een romantisch avondje uit wilt plannen of gewoon een unieke manier zoekt om de stad te ontdekken, er zijn genoeg redenen om eens een boot te huren en Amsterdam vanaf het water te bewonderen.

Ontsnap aan de drukte van de stad

Als je in Amsterdam woont, weet je hoe druk het kan zijn op straat. Vooral op mooie dagen kan het erg druk zijn in de stad, met veel toeristen en fietsers die allemaal op dezelfde plekken willen zijn . Door een boot te huren en over de grachten te varen, ontsnap je aan de drukte van de stad en kun je genieten van een rustige en ontspannen omgeving. Het is een geweldige manier om even te ontspannen en te genieten van de prachtige stad vanuit een ander perspectief.

Ideaal voor speciale gelegenheden

Het huren van een boot is niet alleen ideaal voor toeristen die de stad willen ontdekken, het is ook een fantastische optie voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch diner met je partner, een verjaardagsfeestje of een jubileum. Het is ook een geweldige optie voor zakelijke evenementen zoals een teambuildingsdag of een vergadering. Je kunt de boot volledig aanpassen aan je wensen en ervoor zorgen dat het een unieke en onvergetelijke ervaring wordt.

Ervaar de stad op een unieke manier

Als inwoner van Amsterdam ben je waarschijnlijk wel bekend met de beroemde bezienswaardigheden van de stad, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en de Dam. Maar wist je dat je deze bezienswaardigheden ook vanaf het water kunt bewonderen? Door een boot te huren en over de grachten te varen, krijg je een uniek perspectief op de stad en zie je dingen die je anders misschien nooit zou hebben opgemerkt. Het is een geweldige manier om je stad op een nieuwe manier te ervaren en te ontdekken.

Een privé schipper voor ontspanning

Als je een boot huurt in Amsterdam, krijg je hier meestal een privé schipper bij. Dit betekent dat je zelf niet achter het stuur hoeft te zitten en je je volledig kunt richten op het genieten van de omgeving en het gezelschap van je vrienden of familie. De schipper kent de stad goed en kan je leuke weetjes vertellen over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je volledig ontspannen.

Amsterdam vanuit een nieuw perspectief met bootverhuur

Als inwoner van Amsterdam heb je misschien wel het gevoel dat je alles al gezien hebt. Maar door een boot te huren en over de grachten te varen, krijg je een heel nieuw perspectief op de stad en ontdek je nieuwe bezienswaardigheden en plekken die je nog niet eerder gezien hebt. Het is een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen.

Toerist in eigen stad met bootverhuur in Amsterdam 

Kortom, bootverhuur in Amsterdam is niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor de inwoners van onze mooie hoofdstad zelf. Of je nu een klein feestje wilt organiseren, een romantisch avondje uit wilt plannen, de stad vanuit een ander perspectief wilt zien of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, bootverhuur in Amsterdam is een fantastische optie . Met een privé schipper die de stad goed kent, hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je volop genieten van de unieke ervaring. Dus waar wacht je nog op? Huur een boot en ontdek Amsterdam vanaf het water!

Veilig Wonen in Amsterdam: Tips van een Slotenmaker voor Inbraakpreventie Lokaal nieuws vrijdag 23 februari 2024

Veilig Wonen in Amsterdam: Tips van een Slotenmaker voor Inbraakpreventie

In een stad als Amsterdam, waar het bruisende stadsleven en de levendige atmosfeer de norm zijn, is het essentieel om aandacht te besteden aan de veiligheid van je huis. Als ervaren slotenmaker begrijp ik de noodzaak van effectieve inbraakpreventie. Hier zijn enkele waardevolle tips om je huis veiliger te maken in Amsterdam.

Houd je Sloten Up-to-Date

Het begint allemaal met de sloten op je deuren en ramen. Zorg ervoor dat je sloten van hoge kwaliteit hebt die voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen. Regelmatig onderhoud en indien nodig vervanging van oude sloten kunnen de kans op inbraken aanzienlijk verminderen. Slotenmaker Amsterdam kan je hierbij helpen!

Verlichting en Zichtbaarheid

Een goed verlichte woning schrikt potentiële indringers af. Investeer in buitenverlichting met bewegingssensoren rondom je huis. Dit verhoogt de zichtbaarheid en maakt het moeilijker voor inbrekers om ongezien binnen te komen.

Beveilig je Ramen

Naast deuren zijn ramen vaak een zwakke plek in de beveiliging van een woning. Installeer raamsloten en overweeg het gebruik van veiligheidsroosters of -folie om het moeilijker te maken voor indringers om naar binnen te komen.

Maak Gebruik van Technologie

Moderne technologie kan een waardevolle aanvulling zijn op traditionele beveiligingsmaatregelen. Overweeg het installeren van een alarmsysteem met bewakingscamera's en slimme sloten die je op afstand kunt bedienen.

Buurtwacht en Samenwerking

Sluit je aan bij een buurtwacht of buurtgroep en werk samen met je buren om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Samenwerking en sociale betrokkenheid kunnen een krachtig afschrikmiddel vormen tegen criminaliteit.

Professioneel Advies en Diensten

Wanneer je twijfelt over de beveiliging van je huis, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen bij een ervaren slotenmaker. Zij kunnen een uitgebreide beveiligingscontrole uitvoeren en aanbevelingen doen die specifiek zijn afgestemd op jouw situatie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat preventie de sleutel is tot het veilig houden van je huis in Amsterdam. Door proactieve maatregelen te nemen en samen te werken met je gemeenschap, kun je de kans op inbraken aanzienlijk verminderen.
Slotenmaker Amsterdam kan je helpen bij het verbeteren van de beveiliging van je huis, het herstellen van eventuele schade veroorzaakt door inbraken, en kan je assisteren bij het professioneel sloten openen in Amsterdam , zonder je privacy in gevaar te brengen.

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid Lokaal nieuws woensdag 21 februari 2024

Hypotheekrente kort of lang vastzetten? Risico versus zekerheid

Vorig jaar constateerden we het al, huizenkopers kiezen vaker voor een korte rentevaste termijn bij het afsluiten van hun hypotheek. Marktpartijen zien dat dit nog steeds het geval is en waarschuwen voor de risico’s. Waarom zou jij kiezen voor een rentevaste termijn van 5, 10, 20 of zelfs 30 jaar? We nemen in dit artikel de belangrijkste overwegingen door.

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is Lokaal nieuws maandag 12 februari 2024

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is


Mensen kiezen om verschillende redenen ervoor om hun woning te verhuren. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van je woning in Amsterdam en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een verhuurmakelaar in Amsterdam.

Zo verhuur jij je woning

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun woning verhuren is bijvoorbeeld omdat de bewoner langere tijd naar het buitenland gaat. Dan is het ideaal om je woning te verhuren zodat je wat extra inkomsten hebt als je weg bent én je huis veiliger is wat betreft inbraak. Ook wanneer je je woning niet wil verkopen maar gewoon wat extra inkomen wil genereren, is verhuren een goede optie. Als je ervoor kiest om je woning in Amsterdam te verhuren, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat de huurprijs is die je kunt vragen voor je woning. Om hier inzicht in te krijgen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de huizenmarkt en wat er zoal gevraagd wordt voor vergelijkbare woningen in jouw buurt. Daarnaast moet je ook weten welke regels er gelden voor het verhuren van je woning in Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld specifieke regels omtrent de huurprijs, de huurperiode en de vergunningen die je nodig hebt om je woning te verhuren. Het is daarom verstandig om je hier goed over te laten informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Overweeg het inschakelen van een professional eens.

Schakel expertise in

Een verhuurmakelaar in Amsterdam is op de hoogte van alle regels en wetten omtrent het verhuren van woningen in Amsterdam en kan jou hierover adviseren. Daarnaast kan een verhuurmakelaar je helpen bij het vinden van geschikte huurders en het opstellen van het huurcontract. Een verhuurmakelaar zorgt ook voor de juiste presentatie van je woning. Dit betekent dat je woning goed in de markt wordt gezet, bijvoorbeeld via online kanalen en advertenties. Ook hoef je je niet druk te maken over bezichtigingen door potentiële huurders; dit wordt allemaal voor je geregeld en vindt plaats wanneer het jou uitkomt. Een ander voordeel van het inschakelen van een verhuurmakelaar is dat hij of zij een netwerk van betrouwbare huurders heeft. Dit verkleint de kans op problemen met huurders die bijvoorbeeld niet op tijd betalen of de woning beschadigen. Stel altijd samen een inventarisatielijst op, waarop staat welke spullen er in je woning aanwezig zijn en in welke staat deze verkeren. Wil jij jouw woning verhuren Amsterdam ? Dan raden wij je zeker aan om de hulp in te schakelen van een expert. Zo bespaar je tijd en energie én het draagt bij aan je gemoedsrust.

 

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 12 februari 2024

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam

Bij een lekkage in je nieuwbouwwoning is het zaak om zo gauw mogelijk een specialist in te schakelen. Moorman Totaal techniek is dé specialist in lekdetectie en staat voor je klaar om de lekkage binnen korte tijd succesvol te detecteren en verhelpen. Bij hen ben je zeker van een snelle en professionele oplossing en service tegen de een eerlijke prijs. Ontdek in dit artikel waarom het belangrijk is om alert te zijn en snel hulp in te schakelen bij lekkage, en waarom je daarvoor bij Moorman Totaal techniek geheel aan het juiste adres bent.

Lekkages zo snel mogelijk oplossen

Vanwege verschillende redenen is het belangrijk om een lekkage op korte termijn te laten detecteren en op te lossen. Uiteraard wil je in de eerste plaats zo min mogelijk schade aan je woning en inboedel oplopen en ervoor zorgen dat je kostbare en dierbare spullen veilig zijn.

Vanwege schimmels die ontstaan door vochtigheid loop je daarnaast eventueel gevaar op voor je gezondheid. Bovendien zijn deze zichtbare en onzichtbare schimmels vaak lastig te verwijderen.
Ook kun je last hebben van de wat meer onzichtbare lekkages, die mogelijk onopgemerkt de gehele constructie van je woning in gevaar kunnen brengen. Om te onderzoeken of er sprake is van zowel zichtbare als onzichtbare lekkage, is het verstandig om preventief of zo gauw mogelijk een expert naar de oorzaak te laten kijken. Moorman Totaal techniek is al jarenlang gespecialiseerd op het gebied van lekdetectie. Zij sporen de lekkage voor je op en weten precies hoe ze deze in korte tijd efficiënt kunnen verhelpen.

Hoe het werkt

Vaak is een lek niet eenvoudig om zelf te vinden. Aangezien er met innovatieve instrumenten zoals bijvoorbeeld een infrarood camera wordt gewerkt, kan de exacte plaats van de lek via deze slimme techniek schadeloos worden gedetecteerd. Er is geen hak en breekwerk nodig en de specialist ziet precies hoe de lekkage effectief kan worden opgelost. Ook nemen zij graag je zorgen uit handen wat betreft een indicatie over de bijkomende schade, reparatie en zaken die met de verzekering geregeld moeten worden. De experts denken graag met je mee over hoe je de rekening zo laag mogelijk kunt houden.

Vind eenvoudig een specialist in jouw regio

Omdat het bedrijf werkzaam is over heel Nederland, zijn er geen wachttijden en lange aanrijtijden. Hierdoor is het mogelijk om binnen zeer korte tijd hulp in lekdetectie te regelen en op locatie te laten komen. Zoek je bijvoorbeeld een specialist lekdetectie Amsterdam ? Dan kun je direct bellen en word je razendsnel geholpen! Zowel voor een directe oplossing van een lekkage, als voor het laten controleren van de staat van je dak. Kortom, kies voor Moorman Totaal techniek en profiteer van een topservice voor een scherpe prijs!

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties Lokaal nieuws woensdag 07 februari 2024

Een verbouwing financieren? Dit zijn de opties

Verhuizen naar een andere plek kan een mooi nieuw avontuur zijn. Toch is verbouwen soms een betere optie. Zeker als je het nog naar je zin hebt in de buurt waar je woont. Door te verbouwen kun je helemaal zelf bepalen waar je meer ruimte creëert of hoe de nieuwe keuken eruit komt te zien. Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. We lichten de meest gebruikelijke toe. 

Nieuwbouwwoning laten bouwen? Denk ook direct aan de tuin Lokaal nieuws donderdag 25 januari 2024

Nieuwbouwwoning laten bouwen? Denk ook direct aan de tuin

Wanneer je kiest voor het (laten) bouwen van een nieuwbouwwoning, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Anders dan bij het kopen van een bestaande woning, moet je over letterlijk alles nadenken. Nu hebben de meesten gelukkig wel een architect die dit voor ze doet, maar ook dan wordt er natuurlijk wel van je verwacht dat je hierin meedenkt. Van het aantal stopcontacten tot de ramen, letterlijk alles moet nog worden bepaald. Nu is er wel een verschil tussen volledig nieuwbouw waarbij je alles zelf bepaalt of projectbouw waarbij in grote lijnen al is bepaald hoe het huis eruit komt te zien. Toch zien we dat met name de tuin een ondergeschoven kindje is en dus ook lang niet altijd wordt meegenomen in de plannen. Ontzettend zonde, aangezien de tuin niet alleen de waarde van je woning direct verhoogt, maar natuurlijk ook zorgt voor een stuk extra woongenot. Daarom vertellen wij je waarom het zo belangrijk is om direct vanaf het begin ook aan je tuin te denken.

Het belang van een goed ontworpen tuin

Een tuin die goed is ontworpen, zorgt niet alleen voor een veel mooier aanzicht van het huis, maar heeft ook de nodige praktische en functionele voordelen. Zo biedt een tuin die goed is ontworpen, je ook de mogelijkheid om tijdens de zomermaanden gezellig buiten te eten. Handig is dan alleen wel om een goed knikarm zonnescherm aan te schaffen en te laten plaatsen, zodat je ook wat schaduw hebt, mocht dit nodig zijn. Vooral in de zomermaanden kan het kwik aardig stijgen. Daarnaast is het ook handig om een apart gedeelte te hebben van waar de kinderen kunnen spelen, zodat ook zij zich lekker buiten kunnen vermaken.

Een tuin die past bij jouw wensen

Bij het laten bouwen van een nieuwe woning wil je natuurlijk ook direct nadenken over de tuin. Het is belangrijk om hier al in een vroeg stadium over na te denken, zodat de tuin perfect aansluit bij jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de gewenste grootte van de tuin, de ligging ten opzichte van de zon en eventuele speciale wensen. Misschien vind je het wel leuk om een moestuin te beginnen of is het altijd al een droom van je geweest om een zwembad te laten plaatsen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je ook nadenkt over het financiële plaatje, aangezien je rekening moet houden met dat de tuin zo’n 10% van de totale waarde van de woning is als het gaat om de kosten.

Schakel een goede tuinarchitect in

We staan er vaak niet bij stil, maar het aanleggen van een tuin is een vrij complexe aangelegenheid. Je moet namelijk met allerlei zaken rekening houden, waaronder bijvoorbeeld het aantal uren zon, maar ook stroompunten en natuurlijk de kwaliteit van de bodem. Dus wil je dat alles direct goed wordt geregeld, dan is het aan te raden om een goede tuinarchitect in te schakelen, die niet alleen kijkt naar het visuele aspect, maar ook goed meedenkt over de praktische zaken.

Van dip naar stijging op de woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2024

Van dip naar stijging op de woningmarkt

In 2023 lag de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning 2,8% lager dan in 2022. Dit was de eerste keer in tien jaar dat de prijzen gemiddeld lager waren dan in het voorgaande jaar. Kijken we naar de meest recente cijfers, dan valt op dat de kleine dip alweer weggepoetst is. 

De prijsindex van bestaande koopwoningen bereikte in 2022 het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 1995. Vanaf augustus 2022 begonnen de huizenprijzen te dalen. Omdat deze daling ook in 2023 aanhield, eindigde het jaar met een min ten opzichte van heel 2022.

Ontdek de charme van wonen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 22 januari 2024

Ontdek de charme van wonen in Amsterdam

Benieuwd geraakt om te gaan wonen in Amsterdam door de indrukwekkende nieuwbouwprojecten die de stad te bieden heeft? Amsterdam, bekend om haar schilderachtige grachten, historische gebouwen en bruisende cultuur, is niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een gewilde locatie voor nieuwe bewoners. Met een groeiend aantal moderne nieuwbouwprojecten biedt Amsterdam een unieke combinatie van historische charme en hedendaags wooncomfort.

De aantrekkingskracht van nieuwbouw in Amsterdam

De recente ontwikkeling van nieuwbouwprojecten in Amsterdam is een antwoord op de groeiende vraag naar moderne en duurzame woonruimtes. Deze projecten, vaak gelegen in opkomende wijken, bieden een scala aan mogelijkheden voor zowel jonge professionals als gezinnen. Van luxe appartementen tot betaalbare starterswoningen, er is voor ieder wat wils.

Duurzaamheid en innovatie

Veel van deze nieuwbouwprojecten zijn gericht op duurzaamheid en innovatie. Ze bieden moderne voorzieningen zoals energiezuinige systemen, groene daken en slimme thuisoplossingen, waardoor ze niet alleen comfortabel maar ook milieuvriendelijk zijn.

Verhuizen naar Amsterdam

Een verhuizing naar Amsterdam vraagt om een zorgvuldige planning, vooral als het gaat om het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf Amsterdam. Of je nu van binnen of buiten de stad verhuist, de juiste verhuisservice kan het verschil maken.

Kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij het selecteren van een verhuisbedrijf is het belangrijk om te kiezen voor een service die bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. "Budgetverhuisservice", bekend in Amsterdam en omstreken, biedt professionele verhuisdiensten aan die zorgen voor een soepele en efficiënte verhuizing.

Genieten van Amsterdam

Eenmaal gesetteld in Amsterdam, openbaart de stad haar ware schoonheid. De combinatie van historische architectuur, culturele diversiteit en een levendige stedelijke sfeer maakt Amsterdam een unieke plek om te wonen. De stad biedt talloze culturele evenementen, wereldklasse musea, en een dynamische culinaire scene.

Amsterdam: een stad vol mogelijkheden

Culturele rijkdom: Van het Van Gogh Museum tot het Anne Frank Huis, de culturele rijkdom van Amsterdam is ongeëvenaard.
Groene ruimtes: Geniet van de rust in de vele parken en groene ruimtes die de stad te bieden heeft.
Waterwegen: Ontdek de stad vanaf het water met een boottocht door de beroemde grachten.

Klaar voor Amsterdam?

Of je nu aangetrokken bent door de nieuwbouwprojecten, de historische allure of de levendige stadsdynamiek, Amsterdam biedt een uitzonderlijke woonervaring. Met de juiste voorbereiding en de hulp van een betrouwbaar verhuisbedrijf zoals " Budgetverhuisservice ", wordt je verhuizing naar Amsterdam een avontuur om naar uit te kijken.

Welkom in Amsterdam, een stad die niet alleen bewonderd maar ook beleefd moet worden.

 

 

Innovatieve vloeroplossingen voor nieuwbouw woningen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Innovatieve vloeroplossingen voor nieuwbouw woningen in Amsterdam

Gietvloeren of een beton ciré vloer vormen de perfecte stijl, duurzaamheid en functionaliteit voor nieuwbouw woningen in Amsterdam. Deze vloeren onderscheiden zich door hun naadloze afwerking, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Ze zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk, een essentiële eigenschap voor een druk stadsleven. Bovendien zijn deze vloeren bestand tegen vocht en slijtage, wat ze ideaal maakt voor zowel privéwoningen als commerciële ruimtes.

Voordelen ten opzichte van traditionele vloeren

Gietvloeren en beton ciré hebben meerdere voordelen ten opzichte van traditionele vloeroplossingen zoals hout, tegels of PVC:

Duurzaamheid en lange levensduur: Deze vloeren zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen dagelijkse slijtage, wat ze een slimme investering maakt voor elke nieuwbouwwoning.

Onderhoudsgemak: In tegenstelling tot houten vloeren of tegels, die regelmatig onderhoud en reiniging vereisen, zijn gietvloeren en beton ciré eenvoudig schoon te houden. Dit bespaart tijd en moeite, vooral in een stad als Amsterdam, waar elke minuut telt.

Flexibiliteit: Deze vloeren bieden een scala aan kleuren en afwerkingen, passend bij elke interieurstijl. Of je nu gaat voor een industriële look of een minimalistisch design, gietvloeren en Beton Ciré kunnen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak.

Comfort: Gietvloeren voelen warm en comfortabel aan onder de voeten, in tegenstelling tot de harde oppervlakken van tegels of sommige houtsoorten. Dit maakt ze ideaal voor woon- en werkruimtes.

Gezondheidsvoordelen: Deze vloeren zijn allergievriendelijk. Ze trekken geen stof en pollen aan, wat een gezondere leefomgeving creëert.

De keuze voor gietvloeren of beton ciré van Coatingvloer.nl voor je nieuwbouwwoning in Amsterdam biedt niet alleen een aantrekkelijke basis voor je interieur, maar zorgt ook voor een duurzame, onderhoudsarme en comfortabele leefomgeving. Deze moderne vloeroplossingen zijn een duidelijke upgrade ten opzichte van traditionele vloeren, zowel in functionaliteit als in stijl.


Nadelen van een pvc vloer of een houten vloer

PVC- en houten vloeren hebben enkele nadelen vergeleken met gietvloeren en beton ciré vloeren. PVC-vloeren kunnen soms minder duurzaam zijn en zijn gevoeliger voor krassen en deuken. Ze kunnen ook minder milieuvriendelijk zijn, afhankelijk van de productiemethoden. Houten vloeren vereisen meer onderhoud, zijn gevoelig voor water- en vochtschade, en kunnen krimpen of uitzetten onder verschillende klimaatomstandigheden. Beide vloertypes missen de naadloze en moderne afwerking die gietvloeren en beton ciré bieden, en zijn vaak minder flexibel in ontwerpopties.

Waarom een vloer bestellen bij Coatingvloer.nl?

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in het leveren van diverse soorten gietvloeren, waaronder epoxy- en polyurethaanvloeren, evenals beton ciré. Hun website biedt uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloeren die ze aanbieden, inclusief details over materialen, toepassingen en beschikbare kleuren. Wat betreft het bestelproces, klanten kunnen direct contact opnemen via de website voor een offerte. Er wordt een persoonlijk advies gegeven op basis van de specifieke behoeften en wensen van de klant.

 

 

 

 

Hoe kies je een plantenbak op maat Lokaal nieuws maandag 15 januari 2024

Hoe kies je een plantenbak op maat

Een tuin of binnenruimte met bomen en planten maakt een omgeving vrolijker, stijlvoller en/of meer uitgedacht. Een plantenbak op maat om je buitenruimte te verbeteren is dan ook een goede optie. Een aantal essentiële tips om ervoor te zorgen dat jouw tuin een bloeiend paradijs wordt.

Houtsoort

Bij het selecteren van de houtsoort voor jouw op maat gemaakte plantenbak is het belangrijk om in gedachten te houden waar deze geplaatst zal worden. Als de plantenbak buiten komt te staan, is het aan te raden te kiezen voor een houtsoort die geschikt is voor buitengebruik. Duurzame keuzes zoals lariks, douglas of steigerhout zijn bestand tegen de weersinvloeden, wat de levensduur van jouw plantenbak op maat aanzienlijk verlengt.

Plaatsing

Om te voorkomen dat jouw prachtige plantenbak een slordige indruk maakt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze waterpas staat. Een plantenbak die scheef staat, kan niet alleen afbreuk doen aan het visuele aspect, maar het kan er ook voor zorgen dat de planten binnenin niet goed gedijen. Gebruik een waterpas tijdens het plaatsen om ervoor te zorgen dat de plantenbak in perfecte balans staat.

Onderhoud

Een regelmatige schoonmaakroutine is van groot belang om de frisheid van jouw plantenbak te behouden en de groei van ongewenste algen of schimmels te voorkomen. Afhankelijk van de locatie en het klimaat kan het nodig zijn om de plantenbak periodiek schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of doek om vuil te verwijderen en behoud zo niet alleen de esthetiek, maar ook de gezondheid van jouw bloeiende groen.

Door deze eenvoudige tips in acht te nemen, kun je met een plantenbak op maat niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je tuin realiseren, maar ook een gezonde en bloeiende omgeving voor jouw geliefde planten creëren. Maak van jouw buitenruimte een waar paradijs met de perfecte plantenbak op maat.

 

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt? Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Kiezen voor variabel nu de hypotheekrente daalt?

In de afgelopen weken regende het verlagingen van de hypotheekrente. De verwachting is dat deze dalende trend door zal zetten, zeker als Centrale Banken de rentes verlagen in de komende tijd. Sta jij op het punt om een hypotheek af te sluiten? In een markt met dalende hypotheekrentes kan het zinvol zijn om (deels) te kiezen voor een variabele of kortlopende rente. Wat is daar het voordeel van?

 

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 10 januari 2024

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam

Heb je een nieuwe woning in Amsterdam, maar moet je het doen met beperkte ruimte, dan is het als het gaat om het inrichten van de woning extra belangrijk om functioneel en decoratief met elkaar te combineren. Vooral in de binnenstad, waar de huizen vaak niet veel groter zijn dan tussen de 60 en 80 vierkante meter, is het belangrijk een goed plan te maken en niet zomaar te beginnen met het inrichten van je huis. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, maar die zullen we in een ander artikel met je bespreken. In dit artikel zullen we daarom de nadruk leggen op het inrichten van een kleine woning in onze hoofdstad.

Kies voor grote meubels

Het klinkt gek, maar nadat je woning voor zover mogelijk klaar is en dus is voorzien van glasvlies behang en is opgeleverd, is het tijd om de boel te gaan inrichten. Dit kun je op een aantal manieren doen. Waar we vaak zien dat veel mensen in een kleine woning vooral met veel kleine spullen werken, is dit juist niet de bedoeling. Kies je namelijk voor veel kleine items, dan lijkt het geheel al erg snel rommelig en dat wil je ten koste van alles proberen te voorkomen. Kies je voor één of twee grote meubels, dan lijkt het net alsof je woonkamer opties een stuk groter lijkt, dan het in werkelijkheid is. Nu is het niet de bedoeling dat je kiest voor een enorme hoekbank die net tussen de twee muren past, maar een beetje groot is niets mis mee.

Praktisch en comfort in één

In een kleine woning is het belangrijk om alle ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zorg er daarom dus ook voor dat je bepaalde meubelstukken kunt combineren. Een goed voorbeeld zijn de eetkamerstoelen. Kies je voor draaibare stoelen, dan kun je deze bijvoorbeeld eenvoudig bij het zitgedeelte betrekken op het moment dat je visite hebt. Zo hoef je naast je bank niet extra twee fauteuils neer te zetten, maar kun je door je stoelen van de eettafel in de kamer direct een aantal extra plekken creëren.

De juiste kleuren

Hoe donkerder de ruimte, des te kleiner het lijkt. Kies daarom voor lichte kleuren, zodat je woonkamer een stuk ruimer oogt. Zo kun je online vaak wel een scherpe glasvezelbehang aanbieding vinden, waarmee je niet alleen je muren een stuk strakker kunt laten ogen, maar je ook de vrijheid hebt om de muren in iedere gewenste kleur te kunnen sausen.

De vloer

Een woning is natuurlijk niet compleet zonder een mooie vloer. Zo kun je kiezen voor een pvc vloer , maar er zijn ook allerlei andere opties. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een neutrale kleur vloer. De reden om dit te doen is vrij eenvoudig. Mocht je willen veranderen van stijl, dan kan dit met een neutrale vloer een stuk gemakkelijker, dan wanneer je vloer een uitgesproken kleur of patroon heeft. Houd hier dus rekening mee, want dit kan je een hoop geld en ook werk besparen.

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring Lokaal nieuws vrijdag 05 januari 2024

Dit moet je weten over een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring Amsterdam is een grondig onderzoek van de bouwtechnische staat van een gebouw, uitgevoerd door een gekwalificeerde bouwkundige inspecteur. Deze inspectie geeft inzicht in de algehele conditie van een pand en identificeert eventuele gebreken, tekortkomingen of potentiële problemen. Of je nu een huis koopt, verkoopt, renoveert of gewoon de staat van je eigendom wilt controleren, een bouwkundige keuring biedt net als een taxatie huis waardevolle informatie die van invloed kan zijn op belangrijke beslissingen met betrekking tot vastgoedtransacties en onderhoudsstrategieën.

Waarom is een bouwkundige keuring belangrijk?


Vaststellen van de bouwkundige staat:

Een bouwkundige keuring biedt een gedetailleerd inzicht in de huidige staat van het gebouw, inclusief de fundering, muren, dak, vloeren, ramen en deuren. Door de bouwkundige staat vast te stellen, krijgen kopers, verkopers en eigenaren een duidelijk beeld van eventuele problemen of gebreken.

Identificeren van gebreken en tekortkomingen:

De bouwkundige inspecteur gaat systematisch door het gebouw en identificeert mogelijke gebreken, zoals scheuren in muren, lekkages, houtrot, verzakkingen en andere constructieve problemen. Het tijdig ontdekken van deze tekortkomingen kan helpen bij het voorkomen van grotere schade en onverwachte kosten in de toekomst.

Inschatten van onderhoudsbehoefte:

De bouwkundige keuring geeft niet alleen inzicht in de huidige staat van het pand, maar kan ook helpen bij het inschatten van de toekomstige onderhoudsbehoefte. Dit is waardevolle informatie voor eigenaren om een plan op te stellen voor preventief onderhoud en reparaties, waardoor onverwachte kosten worden geminimaliseerd.

Ondersteuning bij aankoopbeslissingen:

Voor potentiële kopers is een bouwkundige keuring een essentieel instrument bij het nemen van aankoopbeslissingen. Het stelt hen in staat om de staat van het pand te begrijpen, eventuele reparatiekosten in overweging te nemen en hun bod dienovereenkomstig aan te passen. Het geeft hen ook de mogelijkheid om af te zien van een aankoop als de geïdentificeerde gebreken te ernstig zijn.

Onderhandelingspositie versterken:

Voor verkopers kan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voorafgaand aan de verkoop hen helpen om eventuele gebreken te repareren of transparant te zijn over de staat van het pand. Dit kan de onderhandelingspositie versterken en het vertrouwen van potentiële kopers vergroten.

Voldoen aan wettelijke eisen:

In sommige gevallen kan een bouwkundige keuring nodig zijn om te voldoen aan wettelijke vereisten, zoals bij de verkoop van een woning. Het kan ook nodig zijn bij het aanvragen van een hypotheek of bij het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden.

Veiligheid van bewoners garanderen:

Een bouwkundige keuring richt zich niet alleen op de bouwtechnische aspecten, maar kan ook veiligheidsrisico's identificeren, zoals elektrische problemen, gebrekkige verwarmingssystemen of andere potentiële gevaren. Dit draagt bij aan het waarborgen van de veiligheid van de bewoners.

Rendement op investering verbeteren:

Voor investeerders in vastgoed kan een bouwkundige keuring helpen bij het identificeren van kansen om de waarde van het pand te verhogen. Het biedt inzicht in mogelijke renovaties of verbeteringen die kunnen bijdragen aan een beter rendement op de investering.

Een bouwkundige keuring is geen luxe, maar eerder een verstandige investering in vastgoedzekerheid. Het biedt gedetailleerde informatie over de bouwtechnische staat van een pand, waardoor eigenaren, kopers en verkopers weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

 

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie Lokaal nieuws vrijdag 29 december 2023

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie

Ben je op zoek naar een tijdelijke manier om inkijk tegen te gaan? Dan is raamfolie nog wel eens een goede optie. Het is namelijk niet permanent en altijd gemakkelijk te verwijderen. Dit is een goed product voor tijdens het verbouwen. Je bent namelijk lang bezig in huis en je wilt niet constant bekeken worden. Mensen kijken namelijk toch snel naar binnen als ze ergens beweging zien. Als er verbouwd wordt liggen er ook vaak waardevolle spullen in huis. Denk hierbij aan materialen die geïnstalleerd worden en ook gereedschap. Het komt helaas vaak voor dat er in verbouw huizen ingebroken wordt. Dit komt doordat er niet de hele dag iemand in huis aanwezig is. Dan is het heel erg fijn om je ramen af te plakken met raamfolie . De beste optie hiervoor is melkglas- of gezandstraald raamfolie. Dit geeft namelijk een matte look waar niet doorheen gekeken kan worden. Omdat het een erg doorgaande folie is kan je deze vaak wel in statisch en met een lijmlaag krijgen. Ga je voor tijdelijk? Dan is statisch folie aan te raden. Dit kun je als je het niet meer nodig hebt gemakkelijk verwijderen. Statische folie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Hierdoor heb je geen gedoe met het verwijderen van lijm achteraf.

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van raamfolie is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Wel is het een klusje waar je jouw aandacht bij moet houden. Ook is het aan te raden het niet in je eentje op te plakken. Hierdoor verklein je namelijk de kans dat er een beschadiging of fout ontstaat. Het kan namelijk niet gemakkelijk dubbel gaan hierdoor. Wij hebben een aantal tips waardoor je jouw raamfolie gemakkelijker op kan plakken:

• Zorg altijd dat je raam goed gereinigd is. Hierdoor komt er geen vuil tussen het raam en het folie. Hiermee creëer je een langere levensduur.

• Plak je raamfolie altijd nat op het raam. Spray met een plantenspuit het folie en het raam in. Hierdoor hecht het raamfolie niet gelijk en kun je het nog corrigeren.

• Meet altijd het raam goed op. Om zeker te zijn dat je genoeg hebt is het handig iets extra af te snijden. Hierdoor voorkom je dat je niet genoeg hebt bij het plakken.

• Zorg altijd voor de juiste gereedschappen. Denk hierbij aan een scherp Stanleymesje, een rakel en een rolmaat. Een goed begin is het halve werk!

Drie populaire glassoorten Lokaal nieuws vrijdag 29 december 2023

Drie populaire glassoorten

Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning? En weet je door het ruime aanbod niet meer wat je moet kiezen? Dat is niet gek, want er bestaan allerlei soorten glas waar je uit kunt kiezen. Iedere glassoort heeft andere voordelen, dus het is belangrijk om je goed in te lezen in de verschillen de soorten. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten en wat de bijbehorende voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

Dubbel glas

Dubbel glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte, die zorgt voor een goede isolerende werking. Het voordeel van dubbel glas is dat het inbraak werend en geluiddempend is. Daarnaast verbeterd dubbel glas de isolatiewaarde in huis en wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten. Tot slot is dubbel glas goedkoper dan triple of HR++ glas.

Triple glas

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een ruimte. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee platen. Triple glas heeft dus ook een extra tussenruimte. Hierdoor is triple glas nog sterker dan dubbel glas. Ook heeft triple glas een betere isolerende werking dan dubbel glas, door de extra glasplaat en tussenruimte. Dit bespaart stookkosten in de winter en in de zomer blijft het hierdoor koeler in huis.

HR++ glas

HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een ruimte die gevuld is met een isolerend gas. Het verschil met dubbel glas, is dat in deze tussenruimte een gas zit dat nog beter isoleert. HR++ glas is duurder in de aanschaf dan dubbel glas, maar uiteindelijk is het de investering waard. Door de goede isolatiewaarde bespaar je namelijk in de winter veel stookkosten. Doordat het glas ook warmte van buiten tegenhoudt in de zomer, heb je minder snel een airco nodig.

Laat je adviseren

Nu je weet wat de populairste glassoorten zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant . Deze partij heeft een groot aanbod aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas . Heb je vragen of wil je meer informatie over een van deze soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een specialist over alle mogelijkheden.

 

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023) Lokaal nieuws donderdag 21 december 2023

Onderzoek naar houten vloer voorkeuren in Nederland (2019-2023)

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met klanten, is een duidelijke voorkeur voor lichte houtkleuren naar voren gekomen. Eiken vloeren, vooral in wit, naturel en licht eiken, zijn bijzonder populair. Deze trend is consistent in bijna alle provincies en over de jaren heen, met enkele regionale nuances:

Enkele onderzoeksresultaten:

• Ruim 70% van de showroombezoekers hebben een voorkeur voor de afwerking van houten vloeren in lichte kleuren.

• Het klassieke houten vloeren patroon (60.6%) is veruit het meest populaire legpatroon in Nederland, gevolgd door de visgraat vloer (31.6%).

• Hoewel lichte kleuren het meest populair zijn bij het klassieke houten vloeren patroon en de visgraat vloer, worden het Hongaarse punt en Versailles patroon daarnaast ook regelmatig in bruine, grijze of zwarte kleuren gelegd.

Bekijk alle resultaten op het blog van Uipkes.
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/onderzoek-houten-vloer-voorkeuren-2019-2023

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden