Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws woensdag 11 juli 2018

Wonen in Amsterdam

Een uitgebreide grachtennetwerk, mooie authentieke en smalle gevelhuizen en oneindig veel artistiek vermaak… Amsterdam heeft het allemaal. De Nederlandse hoofdstad staat bekend om haar erfenis uit de Gouden Eeuw en de vele etnische invloeden die haar nu tot een echte wereldstad maken. Wonen in Amsterdam is dan ook een geweldige beleving. Altijd gezelligheid om je heen, develen activiteiten in Amsterdam en de cultuur om je heen maken Amsterdam een unieke plek om te wonen.

Huurwoningen en Koopwoningen aan de Amsterdamse Grachten
Wanneer je mensen naar Amsterdam vraagt, krijg je geheid te horen dat de velen grachten typerend voor Amsterdam zijn. En dit klopt ook! Amsterdam heeft meer grachten dan het populaire Venetië.
Met 165 grachten en vier keer zoveel bruggen dan Venetië, staat Amsterdam ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Rondom de gracht van Amsterdam vindt je voornamelijk koopwoningen, maar ook  huurhuizen  .In 2010 is de Amsterdamse grachtengordel zelfs op de UNESCO World Heritage List geplaatst: de grachten van Amsterdam zijn een monument van wereldformaat!

Naast de mooie grachten en gevelhuizen van Amsterdam, heeft Amsterdam ook de meeste museumsper vierkante meter van alle steden op de wereld. Er zijn welgeteld 51 geregistreerde musea te vinden in ‘Mokum’, de bijnaam voor Amsterdam (Hebreeuws voor ‘stad’). In het Museumkwartier zelf al bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en
Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Daarnaast zijn er ook altijd vele straatartiesten en is er veel streetart te vinden, wat Amsterdam haar artistieke karakter geeft. En eventjes picknicken of barbecueën in de buitenlucht is als vanzelfsprekend in Amsterdam. Er zijn verschillende parken (groot en klein) waar altijd mensen zijn, waar kinderen met elkaar spelen en waar de leukste festiviteiten worden georganiseerd.

Fietsen
Alles is in de dominante stad van Nederland te doen. Het gemak dat je op de fiets kan springen om even naar de film of een museum te gaan is in andere plaatsen niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien heeft Amsterdam meer fietsen dan inwoners. In Amsterdam zijn namelijk meer dan één miljoen fietsen te vinden, terwijl er rond de achthonderdduizend mensen wonen.

Bovendien is Amsterdam een van de weinige steden in de hele wereld waar je een parkeergarage kan vinden voor fietsen. Dat Amsterdam dan ook ruim vierhonderd kilometer aan fietspaden heeft, is niet gek. De mobiliteit in de stad per fiets is dus erg hoog.

Openbaar vervoer
Wanneer het Nederlandse weer je tegenhoudt om de fiets te pakken, zijn er genoeg andere mogelijkheden om je te verplaatsen in de Nederlandse hoofdstad. Met vijftien tramlijnen, drieënveertig buslijnen, vier metrolijnen en zes veerverbindingen kan je je zowel overdag als ’snachts makkelijk verplaatsen. De veerverbindingen over het IJ voor voetgangers, fietsers en
bromfietsers zijn zelfs gratis en brengen je dag en nacht van Amsterdam Noord naar het Centraal Station en andersom. De andere openbaar vervoer mogelijkheden zijn ook altijd goedkoper dan een auto in Amsterdam.
Bovendien heb je de zekerheid dat je overal kan komen, wat met een auto niet altijd mogelijk is en ben je milieubewuster bezig.
Wonen op vijf minuten loopafstand van de drukbezochtste winkelstraat van Nederland, de Amsterdamse Kalverstraat, of in een van de vele wijken rondom het centrum van Amsterdam klinkt dus als muziek in de oren voor mensen die van gezelligheid houden. Er zijn veel mogelijkheden qua woningen in Amsterdam. Van authentieke gevelhuizen langs de grachten tot gezellige rijtjeshuizen inrustige wijken en van ruim 2.500 woonboten tot landhuizen, er is keus genoeg! De diversiteit aan woonmogelijkheden trekt ook verschillende mensen aan. Met de 175 verschillende nationaliteiten die Amsterdam telt, is het de stad met de meeste verschillende afkomsten ter wereld.

En met deverschillende winkeltjes en cafeetjes die Amsterdam rijk is, kan jij heerlijk genieten. Goed nieuws voor de koffieliefhebbers: Amsterdam is de op één na grootste koffie consumerende stad ter wereld, gemiddeld worden er 3,2 kopjes koffie per persoon gedronken op een dag. Kortom, meer redenen
heb je niet nodig om in Amsterdam te wonen!

Lokaal nieuws donderdag 24 mei 2018

Dit zijn de belangrijkste plannen van de nieuwe coalitie

Wat wil de nieuwe coalitie met Amsterdam? Dit zijn de belangrijkste plannen uit het coalitieakkoord op een rij, per thema.

Lokaal nieuws vrijdag 18 mei 2018

Amsterdammers pikken Utrechtse koopwoningen in

Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht, en dat zorgt ervoor dat woningen in de stad onbetaalbaar worden voor mensen die niet uit Amsterdam komen.

Lokaal nieuws woensdag 16 mei 2018

4 tips over energie voor als je verhuist naar een nieuwbouwwoning

Wie een nieuwbouwwoning heeft gekocht, gaat een drukke periode tegemoet. Er is veel te regelen. Dan is het wel zo handig als van bepaalde zaken overzichtelijk staat uitgelegd wat je dient te doen, zoals de energiezaken. In dit artikel lees je de vier meest gestelde vragen over het regelen van gas en stroom bij een nieuwbouwwoning.

Wie regelt de gas- en elektriciteitsaansluiting voor mijn nieuwbouwwoning?

Per nieuwbouwproject verschilt het of jij voor een gas- en elektriciteitsaansluiting moet zorgen of dat het de taak is van de aannemer. Doe je de verbouwing zelf dan is het uiteraard ook jouw verantwoordelijkheid om een energie-aansluiting te regelen.

Wanneer een aannemer of een projectontwikkelaar de verbouwing regelt, dan zijn hier afspraken over gemaakt. Bij nieuwbouwprojecten regelt over het algemeen de aannemer de aansluiting, maar controleer voor de zekerheid wat er in het contract staat. De netbeheerder is uiteindelijk degene die de gas- en elektriciteitsaansluiting daadwerkelijk plaatst.

Een aanvraag voor een aansluiting verloopt via www.huisaansluitingen.nl . Je geeft aan om wat voor locatie het gaat, wat voor aansluiting je nodig hebt en op welke dag je deze geplaatst wilt hebben. Daarna ontvang je een offerte van de netbeheerder die actief is in de regio van jouw nieuwbouwwoning. Dan rest alleen nog het bevestigen van de offerte.

 Moet je het huidige energiecontract opzeggen?

Je hoeft niet het energiecontract op te zeggen als je verhuist. Per type energiecontract, voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd, verschilt echter het advies wat je het beste kunt doen.

Energiecontract voor bepaalde tijd
Een energiecontract is persoonsgebonden en niet huisgebonden. Dus wanneer jij van een bestaande woning naar een nieuwbouwwoning verhuist, dien je het energiecontract mee te nemen naar je nieuwe adres. Je riskeert een boete als je toch het energiecontract opzegt terwijl de einddatum nog ver in de toekomst ligt. Eindigt je energiecontract binnen twee maanden, dan kun je wel zonder risico het energiecontract opzeggen en alvast een nieuw contract aanvragen voor op je nieuwe adres. 

Energiecontract voor onbepaalde tijd
Wanneer jij nooit bent geswitcht van energieleverancier of als dit jaren geleden is, heb je een energiecontract voor onbepaalde tijd. Je mag ieder moment opzeggen en hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van een maand. Een contract voor onbepaalde tijd is erg onvoordelig omdat het dure variabele energietarieven bevat. Dit is zonde van het geld. Ga liever voor een energiecontract met een looptijd van een jaar en scherpe actietarieven. Vaak krijg je dan ook nog een hoge welkomstkorting. Zie de verhuizing daarom als een goed moment om een nieuw energiecontract te regelen.

Wanneer geef ik welke informatie door aan de energieleverancier?
Neem je het huidige energiecontract niet mee naar je nieuwe adres dan dien je zelf het oude energiecontract op te zeggen als je een nieuwe hebt aangevraagd.

Wanneer je het huidige energiecontract meeneemt naar je nieuwbouwwoning, dan geef je uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum de adreswijziging door. De energieleverancier heeft zo voldoende tijd om de wijziging te verwerken. Ga je in het gebied van een andere netbeheerder wonen dan zorgt de energieleverancier dat ook hij op de hoogte is van je verhuizing.

Als laatste heeft je energieleverancier de meterstanden van je oude woning nodig. Meestal noteer je die samen met de nieuwe bewoners. Bij een slimme meter worden de meterstanden vanaf afstand uitgelezen en hoef je niks door te geven. Bij een oude analoge meter dien je wel zelf de meterstanden door te geven.

Tip: noteer altijd de meterstanden. Ongeacht je type energiemeter. Zodra je energieleverancier je een bericht stuurt over de meterstanden kun je controleren of het klopt met de standen die jij hebt opgeschreven. 

Verandert mijn termijnbedrag?

Het termijnbedrag dat je maandelijks betaalt voor je energieverbruik is normaal gesproken gebaseerd op het historisch verbruik van de afgelopen 3 jaar op het betreffende adres. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning dan is er geen sprake van historisch verbruik. In dit geval maakt de energieleverancier een inschatting door te kijken naar de grootte van de woning, de locatie en de mate van isolatie. Je kunt altijd vragen of het termijnbedrag omlaag of omhoog mag als je denkt dat je teveel of te weinig gaat betalen. 

Heb je besloten om een nieuw energiecontract aan te vragen voor je nieuwbouwwoning dan wil je vast en zeker een voordelige energieleverancier. Het helpt als je online gaat energie vergelijken . Weet je nog niet je toekomstige energieverbruik, dan maakt de energievergelijker een schatting op basis van het aantal personen waaruit je huishouden bestaat. Vervolgens zie je een duidelijk overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik en dan is het alleen nog een kwestie van kiezen en aangeven op welke dag het energiecontract in moet gaan.  

Lokaal nieuws zaterdag 12 mei 2018

Directeur Bouwonderneming: Woonbeleid Amsterdam lost tekort niet op

Het woonbeleid van de gemeente Amsterdam lost de huidige schaarste aan woningen niet op. Er is dringend behoefte aan bouwprojecten die snel kunnen worden opgeleverd.

Lokaal nieuws dinsdag 08 mei 2018

Bewoners Noord: liever groen dan nieuwe weg naar A10

Een weg vanaf het Hamerkwartier in Noord richting A10 zou voor de auto handig zijn. Bewoners van de Nieuwendammer- en Schellingwouderdijk zien het niet zitten.

Lokaal nieuws vrijdag 27 april 2018

West heeft grootste groene dak binnen de ring

Met een financieel steuntje in de rug van stadsdeel West en een bijdrage van Albert Heijn, hebben 89 huiseigenaren in West het grootste groene dak binnen de ring gerealiseerd.

Lokaal nieuws donderdag 19 april 2018

Ladingen crimineel geld liggen klaar voor Amsterdamse huizenmarkt

Honderden miljoenen euro's van een kleine groep Amsterdamse criminelen liggen klaar om geïnvesteerd te worden in de Amsterdamse economie. Het gaat niet alleen om de exploitatie van horecagelegenheden.

Lokaal nieuws donderdag 12 april 2018

Huizenprijzen Amsterdam met zo'n 12 procent gestegen

De huizenprijzen in Amsterdam zijn ten opzichte van vorig jaar met ongeveer 12 procent gestegen in het eerste kwartaal.Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Lokaal nieuws zondag 08 april 2018

Amsterdamse architectuur moet beter worden beschermd

Er wordt weer op ongekende schaal gesloopt in Amsterdam. Wetenschappers van de UvA roepen op tot betere bescherming van de Amsterdamse architectuur.

Regionaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Gasloos bouwen Wormer begint bij woningen Beschuitstoren

WormerWonen ziet de drie woningen die bij de Beschuitstoren in Wormer komen als een proef voor gasloos bouwen.

Lokaal nieuws dinsdag 27 maart 2018

Waarom een hypotheek bij SNS?

Als je een hypotheek afsluit, is het belangrijk dat die bij 
je past. Nu én in de toekomst. Daarom kun je bij ons kiezen 
uit verschillende hypotheekaanbieders. En houden we samen in de gaten of je SNS Hypotheek nog bij je past.   3 redenen voor een hypotheek bij SNS

Met SNS Huisselectie een breed aanbod hypotheekaanbieders
We denken met je mee van het begin tot het einde van je hypotheek 
Altijd een SNS Adviseur in de buurt
SNS Hypotheek Looptijdservice

Bij een SNS Hypotheek krijg je  SNS Hypotheek Looptijdservice . Hiermee houden we contact van het begin tot het einde van je hypotheek. Want in die tijd kan er veel veranderen. Met de service kijken we samen of je hypotheek tussentijds beter kan. Dat doen we op 3 manieren:

Een seintje: Je krijgt elk jaar een seintje als je hypotheekrente misschien omlaag kan.
Onderhoud: Je krijgt elke 2 jaar een uitnodiging voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.
Korting: Je krijgt korting op je hypotheekrente in combinatie met een SNS Betaalrekening.
Advies: Je krijgt snel advies van een doorstroomspecialist die veel weet over je hypotheek en of die mee kan verhuizen.
Bij ons valt er echt wat te kiezen

Als een van de weinige banken in Nederland hebben we eigen hypotheken en nemen we ook het aanbod van  andere hypotheekaanbieders  mee in ons advies. Omdat we vinden dat je met een hypotheek naar huis moet gaan die écht bij je past. Of je nu nieuwbouw of bestaande bouw koopt, je rente langer wilt vastzetten, starter óf een  ondernemer  bent. 

Met de banken en verzekeraars in de   SNS Huisselectie  weet je zeker dat we je altijd een hypotheek kunnen bieden met een scherpe rente én uitstekende voorwaarden.

Altijd een SNS Adviseur in de buurt

Ben je klaar voor een gesprek? Dan gaan we eerst met elkaar kennismaken in een oriëntatiegesprek. Dat is bij ons gratis. En een oriëntatiegesprek kan door de bijna 200 SNS Winkels in het land altijd wel ergens bij je in de buurt. 
Bevalt het gesprek? Dan gaan we voor je aan de slag in een adviesgesprek. Voor het gesprek met een gediplomeerde hypotheekadviseur krijg je van ons een duidelijk overzicht wat je van het gesprek kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden.

Bekijk waarvoor je terecht kunt in een SNS Winkel

Advies van een doorstroomspecialist

Heb je al een hypotheek bij ons? En wil je verhuizen? Dan kun je terecht bij onze adviseur. Hij is ook doorstroomspecialist en weet dus waar je allemaal rekening mee moet houden. Voor je oude én je nieuwe huis. Bijvoorbeeld of je hypotheek mee kan verhuizen. Wat de regels zijn als je overwaarde op je huis hebt. Of wat verstandig is als je een restschuld hebt. En hij is je vaste aanspreekpunt. Appen en mailen met jouw specialist hoort er dus gewoon bij. Is het tijd om iets te regelen voor je nieuwe stek? Dan kun je soms al binnen 1 werkdag met elkaar aan tafel. Nog een voordeel: onze doorstroomspecialist kan een gratis, onafhankelijke waardebepaling aanvragen. Dat kan je helpen bij het bepalen van je verkoopprijs of een goed bod.

Direct een afspraak maken? Klik hier

Lokaal nieuws donderdag 15 maart 2018

Europarlement stemt voor medicijnagentschap in Amsterdam

Het Europees Parlement heeft de verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van Londen naar Amsterdam goedgekeurd. Het parlement stemde met een grote meerderheid voor: 507 tegen 112.

Lokaal nieuws donderdag 15 maart 2018

Belegger vergroot kans op huizenbubbel in Amsterdam

De rol van beleggers op de Amsterdamse huizenmarkt is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ze vergroten hiermee de kans op een huizenbubbel.

Regionaal nieuws woensdag 14 maart 2018

Nieuwbouw Volendam duurzaam mits betaalbaar

Als het verder verduurzamen van nieuwbouwwoningen in de Broeckgouw in Volendam tot een te grote prijsstijging leidt, kan dat voor de gemeente reden zijn om van die extra opties af te zien.

Lokaal nieuws woensdag 14 maart 2018

Amsterdams vastgoed in trek bij Europese beleggers

Vastgoedbeleggers tonen grote interesse in Amsterdam. Voor het eerst staat de stad in de top-3 van Europese steden waarin beleggers de komende anderhalf jaar van plan zijn te investeren.

Lokaal nieuws maandag 12 maart 2018

Bestemmingsplan Oud-West beschermt bewoners te weinig

Bewonersorganisaties in Oud-West zijn ontevreden over het ‘ondermaatse’ nieuwe concept-bestemmingsplan voor de buurt.

Lokaal nieuws dinsdag 06 maart 2018

Amsterdam niet meer beste stad om te wonen als millennial

Amsterdam is voor millennials niet meer de beste stad om in te wonen. Amsterdam staat nu op de vierde plaats, achter Berlijn, Montreal en Londen.

Regionaal nieuws maandag 05 maart 2018

Plan voor woningbouw pal langs A9 Amstelveen

Gemeente Amstelveen ziet mogelijkheden om naast het kantorencomplex aan Krijgsman langs Rijksweg A9 nieuwe woningen te realiseren.

Regionaal nieuws vrijdag 02 maart 2018

Kun je goedkoop wonen in Bloemendaal?

Sociale woningbouw in Bloemendaal? Het is er, al moet je de woningen met een lampje zoeken. Veel is het niet: 16 procent van de woningen in de gemeente behoort tot de sociale sector.

Regionaal nieuws dinsdag 27 februari 2018

65 woningen op Korsnas-terrein in Edam

Op het Korsnas-terrein in Edam worden ongeveer 65 gasloze woningen gebouwd, geschikt voor een brede doelgroep.

Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Beleggers en projectontwikkelaars domineren ook komende jaren woningbouw Amsterdam

CommerciÃle ontwikkelaars en beleggers blijven de komende jaren in Amsterdam de dominante partij in de woningbouw. Vijf van de zes nieuwbouwwoningen (83 procent) hebben een bouwvergunning op naam van een marktpartij.

Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Bieden op nieuwbouw stimuleert gekte op de woningmarkt

Het bieden op nieuwbouwwoningen werkt 'de gekte op de Amsterdamse woningmarkt' in de hand, zegt wethouder Laurens Ivens (Wonen). "Het is een zorgelijke ontwikkeling, maar ik kan er als wethouder niet veel aan doen."

Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Geen ergernis maar woongenot

Er zit maar een dun lijntje tussen ergernis en woongenot, meent Joop Kits van Vloerdeluxe uit Enschede. “Als je tien jaar lang bij mensen thuis komt om hun vloer te onderhouden, wil je maar één ding: exact bieden wat de klant wenst in een hoge kwaliteit. Daarvoor moet je heel transparant zijn en de juiste informatie geven. Alleen op die manier houd je ergernis buiten de deur.”

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning moeten er razend veel keuzes worden gemaakt. Denk maar aan een nieuwe keuken en de inrichting van de badkamer. Daar wordt veelal flink in geïnvesteerd. Niet alleen in euro’s, maar zeker zoveel in tijd. Het is wikken en wegen en alle voor- en nadelen passeren de revue.

Dan moet er ook nog een vloer worden gekozen. In veel gevallen wordt er een keuze gemaakt tussen hout of pvc, en daar blijft het bij. “Mensen zijn niet altijd op de hoogte van wat er werkelijk mogelijk is, als het om bijvoorbeeld een houten vloer gaat. Ik hoor nog maar al te vaak dat er gedacht wordt dat er vanwege de vloerverwarming geen houten vloer gelegd kan worden. Ik pleit er dan ook voor dat mensen heel goed worden geïnformeerd. Niet vanuit een showroom, maar bij hen thuis. Aan de keukentafel.”

‘Daar miste de bezieling’

Aan het woord is Joop Kits, één van de eigenaren van Vloerenstudio Vloerdeluxe uit Enschede. Een landelijk opererend vloerenbedrijf, ontstaan als groothandel/fabrikant. “In de beginjaren leverden wij vloeren en zat er een verkoper tussen, maar ik vond al snel dat daar de bezieling miste. Een vloer is beeldbepalend in een woning, is een flinke investering en ik wilde echt de mensen daar goed over voorlichten. Als houthandelaren hadden wij de kennis en kunde om dat te doen en vandaar dat we zelf de verkoop wilden gaan verzorgen. De klant moet een gerichte eigen keuze kunnen maken, moet krijgen wat hij wenst en wil, op basis van de juiste gegevens. Hij moet weten wat wel en niet mogelijk is. Dat geeft woongenot en bespaart veel ergernis. Die twee liggen dicht bij elkaar en daarom pakken we dat heel zorgvuldig op.”

Wij bieden een Total Care-programma

“Nederlanders zijn gevoelig voor wat iets kost. Dat is niet erg, als je maar weet wat je er voor krijgt en daar ontbreekt het vaak aan. Ik maak klanten altijd opmerkzaam op waar de vloer vandaan komt, welke kwaliteit deze heeft, hoe deze is opgebouwd, wat er mogelijk is in verband met bijvoorbeeld vloerverwarming en hoeveel onderhoud de vloer nodig heeft. Dat onderhoud bijvoorbeeld kan het verschil maken tussen genot en ergernis. Zo bieden wij mensen een Total Care-programma. Tien jaar lang wordt de vloer iedere 2,5 jaar gereinigd en opnieuw afgewerkt met een slijtvaste laag.”

De houten vloer blijft levenslang goed

Dat onderhoudsplan zit al bij de aanschafprijs van de vloer in. Als klant kom je niet voor verrassingen te staan. “Een klant betaalt voor de vloer een vaste prijs. Dan heb je een duurzame vloer die voldoet aan alle milieu-eisen, in de gewenste kleur, geschikt voor vloerverwarming. Veelal een houten vloer met een multiplex onderlaan en een 4 millimeter dikke toplaag die het zo sterk maakt als een massieve vloer. Die toplaag is maar liefst drie keer te schuren en heeft dezelfde levensduur als een massieve vloer, maar door dit duo-systeem werkt de vloer veel minder en is daarmee een stuk sterker en duurzamer. Eigenlijk blijft de vloer levenslang goed.”

Een groen gecertificeerde PVC vloer

PVC is een vloer waar nog weinig over bekend is. Joop Kits: “Het zou een sterke onderhoudsvrije vloer zijn en dat is alles wat men vaak weet. Wat de klant vaak niet weet is dat de gemiddelde pvc vloer nogal wat slechte stoffen in zich draagt, zoals fosfaten. Daar laat je dan je kinderen over kruipen en spelen. Wat dat met de gezondheid doet op de lange termijn, is nog niet bekend, maar in Engeland en Ierland worden er al serieuze maatregelen tegen getroffen. Ik wil de klant hier absoluut bewust van maken en het zal je niet verbazen dat wij met een heel andere pvc vloer werken, een groen gecertificeerde vloer. Daarin huizen geen gevaarlijke stoffen. Deze zijn vervangen door materialen uit de speelgoedindustrie. Veilig en duurzaam. Dàt is wat de klant echt moet weten en daar sta ik voor.”

Onderhoudsvrij is een pvc vloer overigens niet altijd. “Deze zul je ook om de 2,5 jaar met polish moeten behandelen om onder andere krassen te verwijderen. Ook hiervoor bieden wij het Total Care-programma. En weet even: als je tien jaar lang bij mensen over de vloer komt, dan bied je kwaliteit. Daarin nemen wij geen enkel risico. Wij willen tevreden klanten en doen daar alles aan.  Als de klant geen ergernis ervaart, ervaren wij die ook niet.”

Meer informatie vind je www.vloerdeluxe.nl.

Lokaal nieuws donderdag 22 februari 2018

Wonen in Amsterdam inmiddels bijna onbetaalbaar

Er is snel landelijke wetgeving nodig om te voorkomen dat wonen in Amsterdam en andere populaire steden onbetaalbaar wordt voor middeninkomens.

Lokaal nieuws donderdag 22 februari 2018

Kwart van Amsterdam verdient twee keer modaal

Amsterdam wordt rijker. Het aantal hoge inkomens groeit, terwijl de groep lage inkomens slinkt. Gemiddeld verdienen we 188 euro per maand meer dan twee jaar geleden.

Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Permanente broedplaats tegenover Station Amstel

Amsterdam zet in de zoektocht naar meer permanente broedplaatsen nu ook nieuwbouw in. Dat gebeurt voor het eerst in gebouw B&C dat nabij Station Amstel komt.

Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Ernstige geluidshinder in de stad is flink toegenomen

De toegenomen drukte zorgt voor meer lawaai in de stad. Door meer verkeer en meer woningen stijgt het aantal Amsterdammers dat hiervan ernstige hinder ondervindt.

Lokaal nieuws zondag 18 februari 2018

Schinkelbuurt vindt British School te groot

De komst van de British School naar de voormalige gevangenis in de Havenstraat leidt tot protest onder buurtbewoners. Te groot voor deze plek zeggen zij. Verderop, in Buitenveldert, stuit nÃg zo'n internationale school op weerstand.

Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Veel klachten vanaf de Amsterdamse grachten

De stad scoort ” net als in 2015 ” een gemiddelde van 7,5 op buurttevredenheid. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek dat de gemeente vandaag naar buiten brengt.

Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Noord krijgt eerste rookvrije straat van Amsterdam

De eerste rookvrije straat van Amsterdam, en mogelijk van Nederland, wordt volgende week in Noord geopend. De aanjager is de bevlogen huisarts David Koetsier.

Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Amsterdammers geven hun buurt een 7,5

Amsterdammers waarderen hun buurt gemiddeld met een 7,5. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek naar de leefbaarheid in Amsterdam. En dat is een dikke vette voldoende.

Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Opnieuw hoger cijfer leefbaarheid West en Nieuw-West

Inwoners van West geven hun buurt een 7,7. Dat cijfer is opnieuw hoger dan voorgaande jaren. Vooral in Bos en Lommer en Oud-West/De Baarsjes steeg de waardering.

Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Bewoners binnenstad Amsterdam minder positief over toekomst van buurt

De bewoners van het stadsdeel Centrum in Amsterdam zijn minder positief over de toekomst van hun buurt dan in 2015. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van de gemeente Amsterdam naar de leefbaarheid van de woonomgeving in de stad.

Regionaal nieuws dinsdag 13 februari 2018

Stadshart Amstelveen gaat op de schop

Na veel gedoe krijgt Stadshart Amstelveen nu toch een gedaanteverwisseling. De eigenaar gaat 200 miljoen euro investeren in het winkelcentrum.

Lokaal nieuws dinsdag 13 februari 2018

Brede steun voor woonplicht nieuwbouw

Een ruime meerderheid van de middenpartijen in de Amsterdamse gemeenteraad steunt een woonplicht voor nieuwbouwwoningen.

Lokaal nieuws zaterdag 10 februari 2018

Huizenbezitters Bijlmer profiteren van gekte op woningmarkt

Een aantal jaar geleden werden woningen in de Bijlmer nauwelijks verkocht, maar door de gekte op de huizenmarkt in de stad, lijkt het tij voor de wijk in Zuidoost definitief gekeerd.

Lokaal nieuws dinsdag 06 februari 2018

Moeten 150 huizen wijken door bouwplannen in Noord?

In de Van der Pekbuurt en op het IJplein is grote bezorgdheid ontstaan over nieuwe bouwplannen rond de Sixhaven. Die kunnen uitdraaien op sloop van circa 150 woningen.

Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Zef Hemel: Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners

Hoogleraar Zef Hemel (1957) is een visionair. Hij ziet de ongekende verstedelijking in de wereld en de bloei van metropolen. Amsterdam maakt zich te klein. Als bekleder van de Amsterdamse Wibautleerstoel houdt hij de stad een spiegel voor.

Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Zef Hemel: "Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners"

Hoogleraar Zef Hemel (1957) is een visionair. Hij ziet de ongekende verstedelijking in de wereld en de bloei van metropolen. Amsterdam maakt zich te klein. Als bekleder van de Amsterdamse Wibautleerstoel houdt hij de stad een spiegel voor.

Lokaal nieuws vrijdag 02 februari 2018

Nieuwe straatnamen IJburg: masculien en moeilijk te spellen

Hollands glorie herleeft in de nieuwbouw van IJburg, nu de Amsterdamse straatnamencommissie heeft besloten de naamgeving van het nieuwe Centrumeiland te wijden aan de Slag om de Zuiderzee uit 1573.

Lokaal nieuws maandag 29 januari 2018

Amsterdam in cijfers

Eén stad, verdeeld in zeven stadsdelen met elk hun eigen buurten. Die allemaal hun eigen karakter hebben, zoals ook elke Amsterdammer uniek is. We lichten hier per stadsdeel één kenmerk uit

Lokaal nieuws vrijdag 26 januari 2018

Nieuw Amsterdam Park in Noord moet er zijn in 2025

In het feestjaar 2025 moet het er zijn, het Nieuw Amsterdam Park, op en rond 24 duwbakken voor de NDSM-werf: een park voor alle (sub)culturen van Amsterdam.

Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2018

Amsterdam wint slag in strijd tegen toeristenwinkels

Amsterdam heeft de eerste slag gewonnen in de strijd tegen de overvloed aan toeristenwinkels in de binnenstad. De Cheese Company was naar de rechter gestapt om te voorkomen dat ze haar nieuwste filiaal moet sluiten. Maar de rechtbank veegt haar bezwaren van tafel.

Lokaal nieuws maandag 22 januari 2018

Amsterdam gaat jonge docenten voorrang geven op woningen

De gemeente Amsterdam gaat huizen reserveren voor docenten om het oplopende lerarentekort terug te dringen.

Regionaal nieuws zondag 21 januari 2018

Starters op woningmarkt kunnen weer aanspraak maken op lening

Starters op de woningmarkt die net een deel van hun financiering tekort komen om hun eerste huis te kopen kunnen straks weer aanspraak maken op een starterslening. De gemeenteraad bespreekt een plan daartoe.

Lokaal nieuws zondag 21 januari 2018

Amsterdam moet oppassen dat het imago bij bedrijven niet verliest

Techstad Amsterdam barst uit zijn voegen. Zijn kenniswerkers en techbedrijven de nieuwe paria's van de stad? Deel 3 van een serie: de starters van voorheen staan nu in de kou.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden