content marketing CliQi

Actueel

Nieuws

Wat is een opleveringskeuring? Lokaal nieuws vrijdag 19 augustus 2022

Wat is een opleveringskeuring?

Eindelijk is het zo ver: je nieuwe huis wordt eindelijk opgeleverd. De tijd van wachten is voorbij, maar er is nog een belangrijk ding wat je zeker niet moet vergeten. Dat is het controleren van de werkzaamheden. Hiervoor een  bouwkundige keuring aanvragen  kan je veel zekerheid bieden.

Een opleveringskeuring uitgelegd


Zodra je huis wordt opgeleverd, is het gebruikelijk om samen met de aannemer een tour door het huis te doen. Hierbij kan een proces-verbaal worden opgemaakt, waarin alle gebreken van het huis gemeld kunnen worden. Als hierbij per ongeluk een gebrek over het hoofd wordt gezien, kun je hier later helaas niet meer op terugkomen.Wil je dus sterker in je schoenen staan met dit proces-verbaal, kan een opleveringskeuring je helpen. Tijdens de tour door het huis worden jij en de aannemer vergezeld door een bouwkundig expert, die tegelijkertijd zijn eigen rapport over het huis opstelt. Met dit tweede rapport is de kans dat gebreken over het hoofd gezien worden een stuk kleiner en kun je je aannemer makkelijker aansprakelijk stellen voor eventuele gebreken. 


Hoe werkt een opleveringskeuring?


Vaak kun je online eenvoudig een afspraak maken voor een opleveringskeuring. Op de door jou gekozen dag komen de aannemer en de onafhankelijke bouwkundige dag, samen met jou, kijken bij je huis. Met zijn drieën lopen jullie door het huis en noteren jullie eventuele gebreken. Het is slim om hier veel vragen te stellen: zo krijg je direct uitleg over hoe alles werkt en geef je misschien direct een zetje in de juiste richting om een eventueel gebrek te vinden.Als jullie elke ruimte in het huis gecontroleerd hebben en zowel het proces-verbaal van de aannemer als het rapport van de bouwkundige ingevuld zijn, is het tijd om deze documenten officieel te maken. hiervoor zetten jullie je handtekening onder het document. Na het tekenen krijg je vaak al binnen een dag het rapport dat bij de  opleveringskeuring  hoort. Het is belangrijk dit rapport goed te bewaren, zodat je de gebreken op een later moment altijd aan kunt tonen.

De voor- en nadelen van een grote tuin Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

De voor- en nadelen van een grote tuin

Het is natuurlijk heel fijn om een grote tuin te hebben. Echter, moet er ook worden gedacht aan een aantal andere zaken. Wat je namelijk met zo’n grote tuin en hoe kun je dit het beste onderhouden? Natuurlijk wil je uiteindelijk een sfeervolle tuin hebben, waarin je heerlijk kunt genieten van het weer en lekker kan ontspannen. Een sfeervolle tuin inrichten, die ook bij jou past, kan een enorme klus zijn. Plaats je een  buitentafel  in de tuin of toch liever iets anders? In dit artikel zijn er aantal voor- en nadelen verzameld van een grote tuin. Ben jij ook benieuwd? Lees er hier meer over.
 

Voordelen

Een grote tijd biedt je veel mogelijkheden aan. Zo heb je genoeg ruimte voor het plaatsen van tuindecor, zoals  tuinstoelen . Een grote tuin hebben heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen van een grote tuin is dat er op momenten lekker veel zon door de tuin zal schijnen. Hierdoor vangt je woning natuurlijke lichtstralen op. Door de warmte van de zon, groeien de planten en bloemen in je tuin en woning veel beter. Groen in een grote tuin hebben, zorgt voor vochtregulering. Hierdoor krijg je minder last van vocht, algen en mos. Dit bespaart schoonmaakwerk. Bij veel ruimte in de tuin, kun je natuurlijk veel kwijt. Dat betekent ook dat bij lekker weer je heerlijk de kleren buiten kan laten uitwaaien. De kleren droger dan sneller en de wasdroger hoeft niet steeds aan.


Nadelen

Wanneer de warme zon schijnt, kan het heerlijk zijn wanneer deze doorschemerd in je tuin en woning. Maar dat betekent ook dat het behoorlijk warm kan worden. Dat is niet ideaal wanneer je juist behoefte hebt om even te schuilen van de warme zon en thuis wilt afkoelen. Een warme tuin betekent ook vaker sproeien. Al het groen in de tuin wordt door de zon snel droog, waardoor je tuin geen verzorgde look overhoudt. In het geval dat er tuinmeubelen en kussens in de tuin staan, kan de zon ervoor zorgen dat ze van kleur veranderen. Het onderhoud van een grote tijd neemt veel tijd in beslag.
 
Kortom, het hebben van een grote tuin brengt voor- en nadelen met zich mee. Zo heb je genoeg ruimte een sfeervolle tuin te creëren met tuinmeubelen en plantjes. Daarnaast kun je gemakkelijk genieten van het mooie weer. Echter, neemt het onderhouden van een grote tuin veel tijd in beslag. Ook kan veel warmte in de tuin ervoor zorgen dat het binnen het huis erg warm kan worden.

 

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 28 juli 2022

De beste professionele hulp bij lekdetectie in Amsterdam

Bij een lekkage in je nieuwbouwwoning is het zaak om zo gauw mogelijk een specialist in te schakelen. Moorman Totaal techniek is dé specialist in lekdetectie en staat voor je klaar om de lekkage binnen korte tijd succesvol te detecteren en verhelpen. Bij hen ben je zeker van een snelle en professionele oplossing en service tegen de een eerlijke prijs. Ontdek in dit artikel waarom het belangrijk is om alert te zijn en snel hulp in te schakelen bij lekkage, en waarom je daarvoor bij Moorman Totaal techniek geheel aan het juiste adres bent.

Lekkages zo snel mogelijk oplossen

Vanwege verschillende redenen is het belangrijk om een lekkage op korte termijn te laten detecteren en op te lossen. Uiteraard wil je in de eerste plaats zo min mogelijk schade aan je woning en inboedel oplopen en ervoor zorgen dat je kostbare en dierbare spullen veilig zijn.

Vanwege schimmels die ontstaan door vochtigheid loop je daarnaast eventueel gevaar op voor je gezondheid. Bovendien zijn deze zichtbare en onzichtbare schimmels vaak lastig te verwijderen.
Ook kun je last hebben van de wat meer onzichtbare lekkages, die mogelijk onopgemerkt de gehele constructie van je woning in gevaar kunnen brengen. Om te onderzoeken of er sprake is van zowel zichtbare als onzichtbare lekkage, is het verstandig om preventief of zo gauw mogelijk een expert naar de oorzaak te laten kijken. Moorman Totaal techniek is al jarenlang gespecialiseerd op het gebied van lekdetectie. Zij sporen de lekkage voor je op en weten precies hoe ze deze in korte tijd efficiënt kunnen verhelpen.

Hoe het werkt

Vaak is een lek niet eenvoudig om zelf te vinden. Aangezien er met innovatieve instrumenten zoals bijvoorbeeld een infrarood camera wordt gewerkt, kan de exacte plaats van de lek via deze slimme techniek schadeloos worden gedetecteerd. Er is geen hak en breekwerk nodig en de specialist ziet precies hoe de lekkage effectief kan worden opgelost. Ook nemen zij graag je zorgen uit handen wat betreft een indicatie over de bijkomende schade, reparatie en zaken die met de verzekering geregeld moeten worden. De experts denken graag met je mee over hoe je de rekening zo laag mogelijk kunt houden.

Vind eenvoudig een specialist in jouw regio

Omdat het bedrijf werkzaam is over heel Nederland, zijn er geen wachttijden en lange aanrijtijden. Hierdoor is het mogelijk om binnen zeer korte tijd hulp in lekdetectie te regelen en op locatie te laten komen. Zoek je bijvoorbeeld een specialist lekdetectie Amsterdam ? Dan kun je direct bellen en word je razendsnel geholpen! Zowel voor een directe oplossing van een lekkage, als voor het laten controleren van de staat van je dak. Kortom, kies voor Moorman Totaal techniek en profiteer van een topservice voor een scherpe prijs!

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

4 redenen om een LED bouwlamp te gebruiken Lokaal nieuws vrijdag 15 juli 2022

4 redenen om een LED bouwlamp te gebruiken

Eindelijk de sleutels van jouw nieuwe woning? Maar moet er nog ongelooflijk veel geklust worden voordat hier gewoond kan worden? Dan heb je waarschijnlijk ook baat bij goede verlichting. Vergeet dit zeker niet. Goede verlichting maakt het werken namelijk niet alleen een heel stuk veiliger, maar ook veel makkelijker. Dankzij de juiste verlichting is het namelijk veel prettiger om tot in de late uurtjes door te werken en kan er bij weer en wind gewoon altijd doorgewerkt worden. Zo is jouw grootschalige project binnen mum van tijd af. Een LED bouwlamp is hiervoor erg geschikt. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel geven we je vier redenen om LED bouwlampen te gebruiken.

1. Financiële meevaller

Een van de grootste voordelen van LED bouwlampen is dat ze op financieel vlak veel kunnen bieden. De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met de talloze voordelen van LED verlichting. Dat is met een LED bouwlamp niet anders. De lamp zet elektriciteit veel effectiever om in licht. Hierdoor is het energieverbruik tot wel 80 procent lager dan bij conventionele verlichting. Daarnaast beschikt een LED bouwlamp over een veel langere levensduur dan de meeste andere lichtbronnen. Hoewel de aanschafprijs doorgaans wat hoger ligt, verdien je deze extra kosten dus alweer heel snel terug. Verbouwen is immers al duur genoeg.

2. Milieubewust

Door de jaren heen zijn we steeds meer gaan denken aan het milieu. Zeker tijdens het verbouwen. Zo worden veel nieuwbouwwoningen al standaard gasloos, aangesloten op een warmtepomp en soms zelfs met zonnepanelen opgeleverd. De keuzes die je op dat moment maakt, kunnen namelijk allesbepalend zijn voor jouw totale ecologische voetafdruk. Het stroomverbruik is bij een LED bouwlamp aanzienlijk lager. Daardoor is het tevens een zeer milieubewuste keuze. Er zijn zelfs LED bouwlampen die op zonne-energie werken. Hiermee zet je alvast de eerste stappen naar een duurzame verbouwing.

3. Geen extra hitte

Een groot nadeel van veel bouwlampen is dat ze naarmate de uren verstrijken enorm warm worden. Daarom moet er rekening worden gehouden met een afkoelperiode. Je kunt de lamp niet uren achtereen laten branden. Anders is de kans een stuk groter dat er brand uitbreekt. Het laatste wat je wilt is dat materialen waarmee de lamp in aanraking komt in brand vliegen. Denk aan vloerbedekking of ander vlambaar materiaal. Je kunt deze kans aanzienlijk verkleinen door van een LED bouwlamp gebruik te maken. Deze lamp blijft koel. Hierdoor kan er veilig gewerkt worden en kan de lamp ook direct weer opgeborgen worden na gebruik. Ook fijn voor vaklieden die na gebruik snel naar huis willen. Ze hoeven de lamp immers niet eerst geruime tijd af te laten koelen voordat ze deze kunnen vervoeren.

4. Direct de juiste lichtsterkte

LED lampen hebben niet alleen geen afkoelingsperiode nodig, maar hoeven ook nog eens niet op te ‘warmen’ om op volle sterkte te komen. Bij het aanzetten van de ledlamp, is deze direct op volledige kracht. Hierdoor gaat er tijdens de verbouwing geen kostbare tijd verloren en beschik je direct over kwalitatief werklicht.

De beste makelaars in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 13 juli 2022

De beste makelaars in Amsterdam

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kun je dit het beste doen door een makelaar in te schakelen. Makelaars zijn professionals die de nodige ervaring en eigenschappen hebben om te bemiddelen bij het kopen of verkopen van een woning. Zij zullen er dus voor zorgen dat je jouw woning voor een goede prijs kunt verkopen. Door een makelaar in te schakelen zorg je ervoor dat je jezelf een hoop tijd en energie kunt besparen. Heb jij een huis in Amsterdam die je wilt verkopen? En wil je hiervoor gebruik maken van een makelaar in Amsterdam? In dit artikel zullen wij je vertellen wat de beste makelaars zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Een makelaar kiezen

Als je een huis in Amsterdam hebt die je wilt verkopen kan dit een hele klus zijn. Echter kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door gebruik te maken van een makelaar. Kies uit de beste makelaars van Amsterdam om ervoor te zorgen dat je voor deskundigheid en kwaliteit kiest. Je kunt eenvoudig online makelaars met elkaar vergelijken. Zo kun je zien welke makelaar het meeste aan jouw wensen en behoeften voldoet. Je kunt deze makelaars dan vergelijken op basis van tarieven, hoe goed zij presteren, maar ook op basis van de beoordelingen die zij ontvangen hebben. Daarnaast kun je ook zien hoe snel alle makelaars jouw huis kunnen verkopen. Om dit te kunnen doen hoef je enkel je postcode en huisnummer bij de hand te houden. Deze vergelijkingen zijn niet alleen onafhankelijk, maar ook nog eens vrijblijvend en gratis.

Top makelaars in Amsterdam

Vind de beste makelaars voor de verkoop van jouw huis in amsterdam door te kijken naar wie het beste beoordeeld is. Om dit te kunnen doen, is het natuurlijk fijn als je weet wie er in de top drie staan. Op dit moment staat Keizerskroon Makelaars op nummer 1 als beste makelaar in Amsterdam. Zij krijgen het voor elkaar om de meeste huizen in Amsterdam te verkopen. Daarnaast zijn ze er ook snel en efficiënt in. Zo zorgen zij ervoor dat zij snel een koper vinden die geïnteresseerd is in jouw woning. Tot slot zorgen zij er ook nog eens voor dat jouw huis voor een mooie prijs verkocht wordt. Op de tweede plaats staat Makelaar in Amsterdam. Door hun deskundigheid weten ook zij de juiste service te verlenen aan klanten die een huis willen kopen of verkopen. De derde plek heeft Dutch Real Estate Company weten te bemachtigen. Ook zij weten in te spelen op de wensen en behoeften van hun klanten en zorgen er ze ervoor dat zij jouw woning zo snel mogelijk in het zicht van potentiële kopers weten te krijgen. Wanneer je gaat kijken en vergelijken is het een goed idee om bij deze top drie te beginnen en dan door te gaan naar andere makelaars totdat je de beste gevonden hebt.

Kortom, als je ervoor kiest om gebruik te maken van de diensten van een makelaar, kun je ervoor zorgen dat jouw woning op een deskundige manier verkocht wordt. Zo kun je jouw huis voor een goede prijs verkopen. Wanneer je gaat kiezen uit een makelaar, kun je het beste beginnen met het aflopen van de top drie makelaars in Amsterdam: Keizerskroon makelaars, Makelaar in Amsterdam en Dutch Real Estate Company.

Verspil geen energie: Laat het aan ELIX over Lokaal nieuws woensdag 13 juli 2022

Verspil geen energie: Laat het aan ELIX over

Flink besparen door te verduurzamen

Als bedrijf kun je er anno 2022 niet meer omheen; het zuiniger omspringen met energie. In ruime zin word je als ondernemer door de maatschappij aangespoord om te verduurzamen. De overheid stimuleert dit met subsidies wanneer je hierin meegaat, maar zal aan de andere kant een hoger verbruik in de toekomst extra belasten. Het is sowieso slim om zuinig om te springen met de beschikbare energie, in de vorm van elektriciteit en gas. Er zijn veel factoren die een behoorlijke stempel drukken op de prijs, zoals oorlog, grondstofprijzen en de winstmarges die energiebedrijven hanteren. Belangrijk om zelf de vinger aan de pols te houden. Ervoor zorgen dat je niet al te veel afhankelijk bent van wat er gebeurt op het wereldtoneel en de daaraan gekoppelde energiebehoefte. Dat dan weer invloed heeft op de prijs. Een middelgrote onderneming dat zuinig omspringt met energie bespaart zo al duizenden euro's op jaarbasis.

ELIX onderhandelt voor je

Maar het kan nog beter. Dat is zakelijke energie tegen kostprijs. Rechtstreeks toegang krijgen tot de energiemarkt voor een vast bedrag per maand. ELIX zorgt ervoor dat je als bedrijf direct profiteert van de dynamische tarieven voor stroom en gas. Zelf naar energieleveranciers stappen en informeren om na te gaan waar je de beste deal uit kunt slepen is tijdrovend. Om over de kosten nog maar te zwijgen wanneer je een werknemer een hele dag laat bellen en mailen. ELIX neemt je al dit werk uit handen. Gespecialiseerd in het vergelijken van offertes en leveringsvoorwaarden onderhandelt ELIX met energieleveranciers over de beste deals. Maar ze kijken ook naar je huidige energiesituatie door het maken van een analyse en brengen aan het licht wat er mogelijk is qua besparingen. Met zakelijke energie van ELIX breng je de winstgevende verduurzamingsplannen van je bedrijf in een stroomversnelling. Het begint bij inzicht, dat is de eerste stap.

Een CO2-neutrale toekomst

Het gehele traject wordt voor je geregeld. Stap 2 in het proces is het adviesrapport en dient als blauwdruk voor het actief uitvoeren van de verduurzamings- en bespaarplannen. Het reduceren van de CO2-uitstoot en het daarmee vooroplopen op de kabinetsplannen zijn daarbij leidraad. Stap 3 is de uiteindelijke realisatie en overlapt de eerste twee stappen. ELIX regelt alles op basis van de wettelijke- en juridische eisen en neemt je het werk uit handen. Als bedrijf moet je anticiperen op de ontstane omstandigheden en inspelen op toekomstscenario's die zich met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen voordoen. Het veranderende klimaat is zo'n zekerheid. Maar als bedrijf ga je het verschil maken. Het gaat niet alleen maar om die grote besparing op energie die je in samenwerking met ELIX doet, je werkt ook nog eens mee aan het gezonde klimaat van morgen.

Drie populaire glassoorten Lokaal nieuws vrijdag 01 juli 2022

Drie populaire glassoorten

Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning? En weet je door het ruime aanbod niet meer wat je moet kiezen? Dat is niet gek, want er bestaan allerlei soorten glas waar je uit kunt kiezen. Iedere glassoort heeft andere voordelen, dus het is belangrijk om je goed in te lezen in de verschillen de soorten. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten en wat de bijbehorende voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

Dubbel glas

Dubbel glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte, die zorgt voor een goede isolerende werking. Het voordeel van dubbel glas is dat het inbraak werend en geluiddempend is. Daarnaast verbeterd dubbel glas de isolatiewaarde in huis en wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten. Tot slot is dubbel glas goedkoper dan triple of HR++ glas.

Triple glas

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een ruimte. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee platen. Triple glas heeft dus ook een extra tussenruimte. Hierdoor is triple glas nog sterker dan dubbel glas. Ook heeft triple glas een betere isolerende werking dan dubbel glas, door de extra glasplaat en tussenruimte. Dit bespaart stookkosten in de winter en in de zomer blijft het hierdoor koeler in huis.

HR++ glas

HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een ruimte die gevuld is met een isolerend gas. Het verschil met dubbel glas, is dat in deze tussenruimte een gas zit dat nog beter isoleert. HR++ glas is duurder in de aanschaf dan dubbel glas, maar uiteindelijk is het de investering waard. Door de goede isolatiewaarde bespaar je namelijk in de winter veel stookkosten. Doordat het glas ook warmte van buiten tegenhoudt in de zomer, heb je minder snel een airco nodig.

Laat je adviseren

Nu je weet wat de populairste glassoorten zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant . Deze partij heeft een groot aanbod aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas . Heb je vragen of wil je meer informatie over een van deze soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een specialist over alle mogelijkheden.

 

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt Lokaal nieuws woensdag 22 juni 2022

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt

Amsterdam is een van de meest dichtbevolkte steden in Nederland. Daarnaast is het een enorm populaire stad onder de toeristen. Dat Amsterdam zo geliefd is komt door haar mooie grachten, alle bezienswaardigheden, al haar mooie parken en geweldige evenementen. Amsterdam is dé stad waar jij helemaal jezelf kan zijn, het is een stad die streeft naar vrijheid. In Amsterdam kun je heerlijk wonen. Zie jij jezelf al wonen in een van de mooiste steden van Nederland? Schakel een makelaar in Amsterdam in en wie weet heb jij in een mum van tijd jouw droomhuis gevonden!

Waarom een makelaar inschakelen?

Het is tegenwoordig erg lastig om zelf een koopwoning te vinden. De huizenmarkt wordt steeds krapper en de prijzen van de huizen stijgen. Een makelaar is als geen ander gespecialiseerd in de huizenmarkt en kan jou helpen met het vinden van een perfecte woning. Een makelaar in Amsterdam weet erg goed welke huizen te koop staan en welke huizen er nog in de verkoop komen. Daarnaast heeft de makelaar al jarenlange ervaring, hij of zij kan jou dus het allerbeste helpen. In Amsterdam kan je op veel verschillende plekken wonen, je kan in het centrum wonen, in Amsterdam-Oost, in Amsterdam-West, in Amsterdam-Noord en in Amsterdam-Zuid. Aangezien er zoveel verschillende wijken zijn kan het enorm lastig zijn om een goede woning te vinden. Een makelaar heeft een groot klantenbestand en netwerk en weet goed welke wijk en welke woning bij jou past. Daarnaast kan een makelaar zorgen voor een goede onderhandeling wat betreft de prijs, hij of zij zorgt ervoor dat je een eerlijk en goed bod kan plaatsen. Maak gebruik van de diensten van een makelaar en ervaar zelf alle voordelen!

Verkoop jouw huis razendsnel!

Ben je op zoek naar een nieuw huis, maar wil je eerst jouw huidige woning verkopen? Een makelaar kan jou ook helpen met het verkopen van jouw huidige huis. Naast dat een makelaar in Amsterdam gespecialiseerd is in het kopen van woningen is hij of zij ook erg deskundig in het verkopen ervan. Hoe gaat het verkopen van een huis met behulp van een makelaar in zijn werk? Allereerst is er een kennismakingsgesprek, in dit gesprek worden de wensen besproken. Daarnaast wordt er gekeken naar de status van het huis. Vervolgens wordt er een verkoopofferte en adviesprijs gegeven. Daarna wordt het verkoopplan opgesteld, er worden verkoopactiviteiten gedaan en er worden kijk momenten ingepland. De makelaar houd jou op de hoogte van de verkoop met behulp van een rapportage. De makelaar zorgt ervoor dat jij een goed bod ontvangt. Als het huis verkocht is, dan worden de schriftelijke afspraken in een koopakte verwerkt. De makelaar begeleidt jou tijdens het verkoopproces en probeert al jouw vragen te beantwoorden. Wil jij ook jouw huis verkopen? Schakel dan een makelaar in Amsterdam in en wie weet is jouw huis snel verkocht!

 

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm Lokaal nieuws maandag 20 juni 2022

4 belangrijke tips bij de aankoop van een zonnescherm

Het aanschaffen van hoogwaardige zonwering is een verstandige keuze. Je zorgt voor meer comfort in je huis en op het terras of in de tuin. Binnenshuis loopt de temperatuur minder snel op en buitenshuis kun je lekker zitten zonder dat je midden in de brandende zon zit. Het is een slimme investering in je huis. Maar toch zijn er enkele valkuilen in de wereld van zonwering en zonneschermen, die ook wel knikarmschermen worden genoemd. We hebben vier belangrijke tips voor je genoteerd, zodat jij goed voorbereid bent als je op zoek gaat naar jouw zonnescherm.

1. Bedenk eerst je budget

Wanneer je gaat kijken naar de verschillende soorten zonneschermen zul je zien dat er enorm veel keuze is. Van simpele handbediende schermen tot volautomatische zonneschermen van topkwaliteit in prachtige kleuren. Maar je zult begrijpen dat er ook een prijskaartje aan hangt. Afhankelijk van het aantal meters waar je zonwering voor nodig hebt en je gekozen merken en materialen kan het een prijzige aangelegenheid worden. Door vooraf je budget te bepalen loop je niet later in je proces tegen vervelende verrassingen aan.

2. Voor welk zonnescherm ga je?

Er zijn doorgaans twee soorten zonneschermen: met cassette en met semi-cassette. Een zonnescherm met cassette zit volledig in de cassette wanneer hij gesloten is. Dit beschermt het zonnescherm tegen de weersomstandigheden en andere factoren als vallende takken en bladeren, of vogels. Door deze gesloten cassette is dit een goede keuze voor een strak design. Bij een semi-cassette zonnescherm is de onderkant van de cassette open. Dit geeft een iets losser uiterlijk en is vaak goedkoper dan een zonnescherm met gesloten cassette.

3. Kies de juiste kleur zonwering

Het kiezen van het juiste knikarmscherm is niet alleen een kwestie van budget, ruimte en cassettes. Uiteraard is de kleur van je zonnescherm een zeer belangrijke factor. Het zal je niet verbazen dat de verschillende kleuren uiteenlopende effecten hebben qua reflectie en temperatuur, maar ook qua sfeer. Hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat de juiste sfeer is voor jouw tuin of terras. Uiteraard wil je graag ook dat het van de buitenkant er mooi uitziet! Bij twijfel kun je een expert raadplegen over de mogelijkheden.

4. Werk met het juiste bedrijf

Het installeren van een zonnescherm is iets dat mensen soms zelf doen. Als je een beetje handig bent kan dat eventueel. Maar het plaatsen van een knikarmscherm is een precies werkje. Als je het verkeerd doet is er altijd de mogelijkheid dat je de zonneschermen, of je gevel, ernstig beschadigt. Als je voor zekerheid wilt gaan, neem dan een professional in de arm. Die helpen je met iedere stap, van het kiezen tot de installatie. Het is het geld zeker waard als jij vervolgens verzekerd bent van jarenlang plezier met je zonneschermen.

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Binnenkort in verhuur Koningsplein 10 Part Two Lokaal nieuws woensdag 04 mei 2022

Binnenkort in verhuur Koningsplein 10 Part Two

Binnenkort start de verhuur van Koningsplein 10 Part Two met huisnummers 10A2, 10C, 10D en 10E. 

Geen indeling is hetzelfde. Deze karaktervolle en speelse appartementen zijn tussen de 52 en 136 m² groot. De huurprijzen lopen uiteen van € 1.650,-  tot € 3.350,- per maand. Imposante raampartijen, veelal hoge plafonds en vaak een fijne buitenruimte bepalen de sfeer. De afwerking van de keuken en badkamer is luxe. Daarbij zijn de appartementen voorzien van wand- en vloerafwerking. Verhuizen en genieten maar. Precies zoals je in dit segment mag verwachten.

 

Verhuur en informatie

Om goed te kunnen kiezen kun je een bezichtiging aanvragen via de Amsterdamse Maatschappij, uiteraard is dit geheel vrijblijvend, dit kan via 020 2050787 of per email via verhuur@amsterdamsemaatschappij.nl. Op deze manier kun je al je vragen stellen en kijken welk appartement jou beste past! 

Koningsdag 2022 Lokaal nieuws dinsdag 26 april 2022

Koningsdag 2022

Het mag weer: Koningsdag! We kunnen weer ouderwets gezellig deze oranje feestdag vieren. In de stad is natuurlijk van alles te doen, zoals de vrijmarkten afstruinen, de vele bootjes bekijken of naar live muziek luisteren. Zo is er bijvoorbeeld tussen het Koningsplein en de Vijzelstraat van 19:00 tot 24:00 uur live muziek op straat. 
Zie je jezelf al genieten van alles wat koningsdag te bieden heeft vanuit het comfort van je eigen huis (denk drankjes uit de koelkast en gebruik maken van je eigen schone toilet)? Dan is dit je kans!

Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Verhuur en informatie: Amsterdamse Maatschappij | 020 - 205 07 87

Droomhuis in Amsterdam vinden: een stappenplan Lokaal nieuws woensdag 20 april 2022

Droomhuis in Amsterdam vinden: een stappenplan

Wil jij in Amsterdam wonen en het huis van je dromen vinden? Maak dan een plan en ga stapsgewijs te werk. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Of je nu je op zoek bent naar je eerste huis of toe bent aan een volgende woning maakt niet uit.

1. Zet je wensen op een rij

Om te beginnen is het verstandig om na te denken over je woonwensen en dit op te schrijven. Houd hierbij rekening met de samenstelling van je gezin. Dit helpt je al om te bepalen hoeveel slaapkamers je nieuwe woning moet hebben. Vervolgens kun je denken aan een bepaalde stijl en de aanwezigheid van voorzieningen. Verder is het aan jou of je een huis met een tuin zoekt of dat je graag in een appartement wilt wonen. Wellicht heb je al een voorkeur voor een bepaalde buurt of kom je daar achter door verschillende Amsterdamse wijken te bezoeken. Het maken van een collage met foto’s van woningen die je mooi vindt helpt je ook om een duidelijker beeld te krijgen van je wensen. Bekijk verder in hoeverre je eventueel wilt afwijken van je woonwensen en wees dus realistisch.

2. Krijg inzicht in je financiële mogelijkheden

Naast je woonwensen is je financiële situatie van belang. Ga langs bij een hypotheekadviseur om je financiële mogelijkheden door te nemen. Op deze manier kom je er achter hoeveel geld je kunt besteden aan jouw droomhuis. Wie weet is het in jouw geval verstandig om nog een tijdje te sparen zodat je een lagere hypotheek hoeft af te sluiten. Verder kan de hypotheekadviseur je informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden, want er zijn verschillende hypotheekvormen.

3. Zoek online

Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning. Online zoeken is erg gemakkelijk en het geeft je een idee van het actuele aanbod. Het is ook ideaal om verschillende opties te vergelijken en een indruk te krijgen van de vraagprijzen. Kijk ook op de websites van makelaars. Een makelaar in Amsterdam zet veelal eerst het nieuwe aanbod op de eigen internetsite voordat dit bijvoorbeeld op Funda te vinden is.

4. Schakel een aankoopmakelaar in

Je zult heel snel merken dat jij zeker niet de enige bent die een droomhuis in Amsterdam zoekt. Wist je dat een aankoopmakelaar je kan helpen om sneller een geschikte woning te vinden? Een aankoopmakelaar Amsterdam kent de markt en weet precies wat er (binnenkort) te koop is. Deze deskundige heeft bovendien een kritische blik en kan je een eerlijk advies geven. Daarnaast biedt hij hulp bij het onderhandelen en het doen van een bod.

5. Doe een aantrekkelijk bod

Heb je een mooie woning op het oog? Dan is het tijd om een aantrekkelijk bod te doen. Probeer er achter te komen wat de verkoper belangrijk vindt. Gaat het vooral om de hoogste bieding of spelen ook andere factoren een rol? Door hier op in te spelen vergroot je de kans dat je het kunt kopen.

Slenteren door de Leidsestraat… Lokaal nieuws vrijdag 08 april 2022

Slenteren door de Leidsestraat…

Als je de voordeur uitstapt bij Koningplein 10, sta je vrijwel gelijk in de Leidsestraat. Een levendige straat met een vooral rijke joodse historie. Vele modezaken, bontwerkers-en handelaren, kleermakers, schoenenzaken, boekhandels, meubelzaken, delicatessenzaken, schoonheidssalons en restaurants waren begin negentiende- en twintigste eeuw gevestigd in de Leidsestraat. Een chique straat met luxe winkels die zich richtte op de rijke en intellectuele bewoners van de Amsterdamse grachtengordel. Het DNA van de Leidsestraat vind je vandaag de dag nog steeds terug in het winkelaanbod. Vele grote internationale mode-en schoenenzaken hebben zich door de jaren heen hier gevestigd. Je vindt er bijvoorbeeld Levi’s, Amsterdam Originals, COS, PME Legend, Timberland, Abercrombie & Fitch en nog vele anderen. Dus als je gezellig wilt shoppen en een hapje wilt eten, slenter eens door de Leidsestraat!

ASR Real Estate heeft vrij recent de winkelruimten in de plint van Koningsplein 10 verhuurd aan Arket en Victoria Secret. Twee toonaangevende, internationale merken die mooi passen op deze prominente plek met rijke historie aan het Koningsplein. Zie jij jezelf op deze prachtige plek in hartje Amsterdam wonen? Er zijn nog diverse appartementen beschikbaar. Het actuele huuraanbod kun je vinden via; https://www.superprimerentals-amsterdam.com/huuraanbod/ of neem contact op met de Amsterdamse Maatschappij via 020 – 205 07 87 of via verhuur@amsterdamsemaatschappij.nl.

 

Gevel uit begin 1900 Lokaal nieuws maandag 04 april 2022

Gevel uit begin 1900

Aan Koningplein 10 werkt Woodspecials op dit moment hard aan de realisatie van de monumentale gevel. De originele gevel uit begin 1900 is volledig in 3D uitgewerkt en kan door middel van een CNC frees exact worden nagemaakt. Na de assemblage zullen onze collega’s de gevel monteren. Deze prachtige gevel vormt het magnifieke sluitstuk boven de entree van dit unieke project.

Belangrijke onderdelen bij de inrichting van jouw nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Belangrijke onderdelen bij de inrichting van jouw nieuwbouwwoning

Als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht, komt er een hoop op je af. Je moet namelijk alles vanaf het begin inrichten en dat kan best een flinke klus worden. Echter is het natuurlijk wel hartstikke leuk om te doen, want hierdoor kun je jouw woning helemaal naar je eigen wensen inrichten. Maar wat zijn eerste belangrijke stappen om over na te denken bij de inrichting van jouw nieuwbouwhuis? Wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

De indeling

De inrichting van een nieuwbouwwoning begint natuurlijk allemaal bij de indeling. Je moet namelijk eerst bepalen welke ruimte in huis je waarvoor gaat gebruiken. Waar komen de slaapkamer, de keuken en de badkamer? Het kan helpen om een plattegrond te maken, zodat je een steeds beter beeld krijgt van hoe de indeling van jouw woning eruit komt te zien. Zodra je indeling officieel is, kun je na gaan denken over andere belangrijke stappen van de inrichting

Isolatie

Belangrijk om over na te denken bij de inrichting van jouw nieuwbouwwoning, is isolatie . Een goede isolatie in huis is van groot belang, dus probeer hier zeker voor te zorgen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie en ga zo maar door. Hoe beter jouw isolatie, hoe hoger het wooncomfort in huis. De temperatuur in huis wordt zo aangenamer en met een goede isolatie kun je vocht- en tochtproblemen voorkomen. Bovendien stijgt je woningwaarde en kun je besparen op energiekosten. Kortom: een goede isolatie is belangrijk om optimaal van je nieuwe woning te genieten. Schakel dus vooral een isolatiebedrijf in om dit in huis te kunnen realiseren.

Vloer en muren

Waar je natuurlijk ook over na moet denken als je jouw huis gaat inrichten, is wat je met de vloer en muren gaat doen. Qua vloeren kun je natuurlijk alle kanten op. Er zijn veel verschillende vloeren waar je uit kunt kiezen. Van een houten vloer of laminaatvloer tot PVC-vloer of tegelvloer: je hebt veel keuze. Denk er ook over na of je graag over vloerverwarming beschikt of niet. Wat betreft de muren in huis is het natuurlijk goed om na te denken wat je hiermee wilt doen. Wil je jouw muren in huis graag verven of behangen? Of in de ene ruimte verven en in de andere ruimte behangen? Er zijn veel mogelijkheden, dus denk hier goed over na. Doe veel inspiratie op, zodat je goed weet wat je wel en niet wilt.

Raamdecoratie

Ook van belang om over na te denken, is de raamdecoratie in huis. Met behulp van raamdecoratie kun je bepalen hoeveel licht je graag naar binnen wilt laten komen. Bovendien is het natuurlijk een sfeervolle toevoeging aan je huis. Je kunt bij raamdecoratie bijvoorbeeld denken aan rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, lamellen of jaloezieën.

Meubels

Meubels zijn natuurlijk onmisbaar in een huis, dus ook bij jouw nieuwbouwwoning. Om de juiste meubels uit te kiezen, is genoeg inspiratie verzamelen goed om te doen. Bij meubels voor je nieuwbouwwoning moet je uiteraard over veel nadenken. Van een eettafel en bijzettafel tot je bank en tv-meubel: het past allemaal in je interieur. Probeer de meubels in je woning te laten matchen met elkaar, zodat het een mooi samenhangend geheel wordt.

Accessoires

Wat ook niet kan ontbreken in huis, zijn accessoires. Dit is echter pas de laatste stap bij de inrichting, want eerst moeten de basiselementen geregeld worden. Met behulp van accessoires geef je jouw huis meer sfeer. Je kunt bij woonaccessoires bijvoorbeeld denken aan een vloerkleed, kamerplant, kandelaren, vazen, schilderijen, fotolijstjes, sierkussens en plaids. Je kunt jouw huis zo gezellig maken als je zelf wilt.

Deze bovenstaande dingen zijn goed om over na te denken als je binnenkort gaat beginnen met de inrichting van jouw nieuwbouwhuis. Er komt een hoop bij kijken, maar het inrichten is uiteraard wel een proces dat leuk is om te doen. Omdat je het vanaf het begin kunt inrichten kun je het echt jouw droomhuis laten worden!

 

Deze voordelen biedt een warmtepomp Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Deze voordelen biedt een warmtepomp

Amsterdam staat al eeuwenlang bekend als innovatieve en vooruitstrevende stad. Als stad gebouwd op palen zijn ze hier dan ook als geen ander bekend met watermanagement. En juist dat watermanagement zal in de toekomst hard nodig zijn. Gelegen in het lagere gedeelte van ons land, staat Amsterdam op de nominatielijst om te overstromen bij een stijgende zeespiegel. En dat is ook wat er zal gebeuren, als we niets doen om klimaatverandering tegen te gaan. Hoe jij een steentje bij kunt dragen aan het stoppen van klimaatverandering? Dat doe je door zo snel mogelijk over te stappen op een duurzame manier van verwarming van je woning.

Een warmtepomp: de voordelen

Dat klimaatverandering een gevaar gaat vormen voor de mensheid, is al langer bekend. Het is alleen de afgelopen decennia wel vooral gebleven bij erover praten. Hoewel de noodzaak om actie te ondernemen nu langzaamaan door begint te dringen, wijzen sommige mensen (en overheden) toch vooral nog vaak naar anderen. Om dat te doorbreken kun je juist zelf de eerste stappen gaan zetten en het goede voorbeeld geven. Door de aanschaf van een warmtepomp ga je flink minder gas verbruiken, waarmee je zorgt voor een lagere CO₂-uitstoot. Er zijn echter nog meer voordelen van een warmtepomp . Het zal je immers niet ontgaan zijn dat de gasprijzen de afgelopen maanden behoorlijk zijn gestegen. Verbruik je minder gas om je woning te verwarmen, dan zal dat ook zichtbaar zijn op je energierekening.

Duurzaam verwarmen: warmtenet of warmtepomp

De gemeente Amsterdam heeft in ieder geval goede ambities als het gaat om de energietransitie . Sinds 1 juli 2018 worden er al geen nieuwbouwhuizen meer gebouwd met een gasaansluiting. In 2040 willen ze daarnaast alleen nog maar hernieuwbare energie gebruiken, en helemaal aardgasvrij zijn. Heb je een nieuwbouwwoning in Amsterdam op het oog? Check dan op welke manier de woning bij oplevering verwarmd zal worden, en welke toekomstplannen er zijn in de wijk. Hoewel de uitbreiding van het warmtenet in diverse stadsdelen momenteel onderzocht wordt, zal een bepaald gedeelte van de woningen toch aangewezen zijn op een warmtepomp.

Niet afwachten, maar aan de slag!

Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk stappen gezet gaan worden. Daarvoor hoef je niet te gaan wachten op 2040. Nieuwbouwwoningen die optimaal geïsoleerd zijn, hebben waarschijnlijk voldoende aan enkel een warmtepomp om de woning een comfortabel binnenklimaat te geven. Oudere woningen die nog niet geheel geïsoleerd zijn, hebben nu ook al veel aan een hybride warmtepomp. Hierbij verwarm je je woning grotendeels met de warmte die uit de omgeving gehaald wordt, maar kan een cv-ketel door middel van gasverbranding bijspringen als dat nodig is.

Al een aantal blije huurders! Lokaal nieuws woensdag 16 maart 2022

Al een aantal blije huurders!

In de afgelopen week hebben we een aantal kandidaten blij kunnen maken door hen een woning van hun voorkeur toe te kunnen toewijzen. Met trots mogen we ze nu onze “huurders” noemen! Nog niet alle appartementen zijn verhuurd. In de woningzoeker kun je precies zien welke huisnummers er nog vrij zijn, onder optie of verhuurd. Heb je interesse in een appartement? Maak een eigen account aan in de woningzoeker of bel naar Amsterdamse Maatschappij, telefoon 020 – 205 0787 en vraag naar het verhuurteam Koningsplein. Zij helpen je graag verder.

Already many happy tenants! Lokaal nieuws woensdag 16 maart 2022

Already many happy tenants!

In the past week, we were able to make a number of candidates happy by being able to assign them their preferred home. We are now proud to call them our "tenants"! Not all apartments have been rented yet. In the property finder you can see exactly which house numbers are still available, under option or rented out. Are you interested in an apartment? Create your own account in the property finder or call Amsterdamse Maatschappij, telephone 020 - 205 0787 and ask for the Koningsplein rental team. They will be happy to help you.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Spring is in the air... Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Spring is in the air...

Have you noticed it already? The days are getting longer, blue skies and you can hear the birds singing again. Spring is coming! Amsterdam wakes up and the Flower Market is filled with bunches of tulips. Almost immediately you hear the well-known song "Tulips from Amsterdam" softly in your head. From Koningsplein 10 you can cross the street and find yourself in the middle of the Flower Market. The Flower Market was located on the St. Lucienwal until 1862. After the filling in of the Nieuwezijds Voorburgwal the permanent market for flowers and plants moved to the Singel. The market stalls are located on boats floating in the Singel. Previously only flowers and plants were sold, nowadays most stalls specialize. Largely tulips are sold. Because tulips still attract the most attention, from foreign tourists but also the locals do not skip the Flower Market when they come to town for a day. Tulips are sold in all shapes, colors and sizes. Black, curled or dotted tulips, you'll find them all there in large numbers! They instantly brighten up your beautiful apartment! How about apartment 10C spread over 3 floors with a spacious living room and a beautiful view over the Singel? Or would apartment 10D suit you better, a spacious apartment with 2 bedrooms and a private terrace? Signing up for the second allocation round is still possible! Do not forget to complete your registration, because only then you can be included in the allocation.

Met een tuin bij je nieuwbouwhuis kun je alle kanten op Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Met een tuin bij je nieuwbouwhuis kun je alle kanten op

Je voelt je in deze tijd zeker bevoorrecht als je in de randstad in steden zoals Amsterdam, Den Haag of Utrecht een nieuwbouwhuis kunt realiseren. Door de zwaar oververhitte woningmarkt is het steeds moeilijker om een geschikt huis op een geschikte plek te bemachtigen. Ben je de gelukkige om een nieuwbouw huis te laten bouwen dan begint het avontuur pas echt.

Het proces van tekening naar uiteindelijk het openen van de voordeur is altijd een spannende. Het is heerlijk om je dan volledig op de inrichting te storten. Wat is er mooier dan een inrichting met een industriële look of een woonkeuken met een prachtige bar en bijpassende luxe barkruk . Staat je huis in een nieuwe straat of een nieuwbouwwijk dan is er vaak ook veel werk aan de winkel om alles mooi aan te kleden met bomen, bloemen en planten. Vaak is het in het begin nog een behoorlijk modderige bedoening als al het bouwmateriaal uit de nieuwbouwwijk is vertrokken.

Inrichting

Woon je in een nieuw huis of ben je net verhuisd dan is het nu de periode om flink in je tuin aan de slag te gaan. Bij nieuwbouw begin je meestal vanaf scratch op een min of meer kale vlakte. Je kunt dus nog alle kanten op met het ontwerp van je tuin. Je kunt natuurlijk een hovenier inhuren, maar toch zie je dat er binnen een gezin altijd wel iemand is die zelf heel graag tuiniert en groene vingers heeft.

Ontwerp

Ga je zelf aan de slag dan vind je vast veel inspiratie in de glossy tuinmagazines of kijk je op televisie naar een tuinprogramma. Daarnaast ga je natuurlijk flink surfen op internet en verzamel je de actueelste tuintrends op Pinterest. Naast mooie bomen, struiken, planten en bloemen ga je natuurlijk ook op zoek naar stijlvolle meubels voor in je tuin, terras, balkon of veranda. Je mag daarbij best eens uitpakken en de standaard grijze loungeset achterwege laten. Trek de verfijnde stijl die je hebt toegepast in je interieur ook eens door naar buiten. Dat doe je met prachtige tuinmeubels van Borek tuinmeubelen , zoals tafels, stoelen, ligbedden en parasols.

Kruidentuin

Je tuin kan daarbij ook multifunctioneel zijn. Daarbij kun je denken aan verschillende zithoekjes een mooie buitenkeuken of een permanente barbecue. Naast mooi en kleurrijk kan er binnen je ontwerp best een stuk eetbare tuin gerealiseerd worden. De eetbare tuin is namelijk dé trend van 2022. Je kunt daarbij juist nu denken aan het plaatsen van een mooie kweekkas die tegenwoordig wel stormbestendig moet zijn. Hoewel het in maart nog wel eens sporadisch kan vriezen is de kas echt een aanrader. Het is toch een heerlijke gedachte als je na een stressvolle dag met plantjes en zaadjes bezig kunt gaan om je gedachten te verzetten.

Wil je niet dat groenten zoals palmkool of broccoli een te grote plek in je tuin innemen dan zijn kruiden ideaal. Je kunt ze als plantjes kopen maar ook bij het plaatselijke tuincentrum als zakjes zaad. Het proces van groeien tot verwerken in je maaltijd geeft altijd voldoening. En wat is er mooier als je vanuit je loungeset heerlijk kunt genieten van een bereide maaltijd waarvan de kruiden of groenten uit eigen tuin komen.

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus

Wonen in Amsterdam, een nieuwe mijlpaal breekt aan. Eentje waar je nieuw en oud gaat combineren. Want los van alle ideeën om je nieuwe huis vorm te geven en in te richten heb je waarschijnlijk ook nog meubels en interieur uit je huidige woning. Die moeten ook allemaal mee. Maar wanneer het aankomt op de verhuisdag dan ben je vast bekend met dit probleem: de verhuisbus. Waar? Hoe duur? Verborgen kosten? Borg? Hoelaat moet je de bus terug brengen? En, is er wel genoeg laadruimte?

Wat als je een optie had die verhuizen leuk, voordelig en eenvoudig maakt, en ook nog eens goed is voor het klimaat?

Als het aankomt op een auto huren in Amsterdam en omstreken, kiezen mensen op hun verhuisdag steeds vaker voor een deelauto. Maar waarom zou je autodelen?

Met autodelen draag je bij aan de deeleconomie. Je huurt dan namelijk je verhuisbus bij jou in de buurt (of je nieuwe buurt) - gewoon van iemand die een bus ter beschikking heeft. Geen dure verhuurmaatschappijen met verborgen kosten, flinke borgsommen, of onhandige ophaallocaties. Nee, het is simpel, voordelig, en leuk!

Daarnaast is autodelen een van de meest duurzame vormen van mobiliteit. Kies je voor autodelen dan kies je ook voor ons klimaat. Een deelauto in de wijk, betekent dat er 10 auto’s minder nodig zijn op de weg. Oftewel: groenere straten, minder files en flink lagere CO2 emissies. Wie kiest daar nou niet voor?

Maar hoe huur je een (verhuis)bus?

Via SnappCar. SnappCar is Nederlands grootste deelautoplatform waar je duizenden deelauto’s kunt vinden. Verhuisbusjes, elektrische auto’s, sportwagens, familiebusjes, oldtimers: de lijst is eindeloos. De voordelen: je bus huren is veel goedkoper dan via een verhuurmaatschappij, je bent volledig verzekerd én je helpt je eigen buurt.

Kies bij je volgende verhuizing - of die van je vrienden en familie - voor een deelauto. Je kunt al goedkoop een busje huren in Amsterdam via SnappCar. Dat kan met de app of via je computer. Volledig verzekerd, snel, klimaatbewust, en de leukste verhuizing die je zal meemaken. Kijk vandaag nog op SnappCar en ervaar het zelf.

Sneak Peak! Lokaal nieuws vrijdag 04 maart 2022

Sneak Peak!

Nog steeds wordt er hard gewerkt door de vele vakkundige bouwers, maar voor een aantal appartementen is de voltooiing nabij!

 

Wat vind je bijvoorbeeld van deze prachtige PVC vloer die standaard in elk appartement wordt gelegd? PVC is een duurzame vloer die gemakkelijk schoon te houden is, om die reden hebben we ook bij de keuken voor deze vloer gekozen. De luxe keukens worden volledig afgewerkt en uitgerust met inbouwapparatuur. De badkamer evenals het separate toilet worden tot het plafond betegeld met grote tegels in een prachtige zandkleur. De inloopdouches zijn hoogwaardig afgewerkt en elke badkamer heeft een designradiator waar je heerlijk de handdoeken op kunt verwarmen. En kijk nu eens naar het prachtige uitzicht?

Zie je jezelf hier al wonen?  Dat kan! Onder andere appartement 10B1, 10C, 10D, 10E en 10U zijn nog te huur!  Aanmelden voor de tweede toewijzingsronde is dus nog mogelijk! Vergeet niet uw inschrijving volledig af te ronden, want alleen dan kunt u meegenomen worden in de toewijzing. 

Sneak Peak! Lokaal nieuws vrijdag 04 maart 2022

Sneak Peak!

The many skilled builders are still working hard, but for a number of appartements the completion is near.

What do you think, for example, of this beautiful PVC floor that is being installed as standard in each apartment? PVC is a durable floor that is easy to keep clean, which is why we also chose this floor for the kitchen. The luxury kitchens are fully finished and equipped with appliances. The bathroom and separate toilet are tiled to the ceiling with large tiles in a beautiful sand color. The walk-in showers are finished to a high standard and each bathroom has a design radiator where you can warm your towels. And now look at the beautiful view?

Can you see yourself living here already? You can! Among others, apartment 10B1, 10C, 10D, 10E and 10U are still for rent. Signing up for the second allocation round is still possible! Do not forget to complete your registration, because only then you can be included in the allocation.

Vier tips om je terras in de stad een groene oase te maken Lokaal nieuws dinsdag 01 maart 2022

Vier tips om je terras in de stad een groene oase te maken

Heb je pas je intrek genomen in een nieuw appartement, dan ben je misschien nog op zoek naar manieren om je terras in te richten. Zorg hierbij voor de nodige planten. Een groen terras is niet alleen leuk om naar te kijken. Je zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je altijd verse kruiden binnen handbereik hebt. En planten zorgen daarnaast voor de nodige zuurstof in het drukke stadsleven, zodat je buitenplek letterlijk een groene oase in de stad wordt. Een terras is dus echt een plaats om te herademen en inspiratie te krijgen over je woning en hoe je wil leven .

In dit artikel geven we je vier tips hoe je met een minimum aan middelen midden in de stad geniet van het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoe verbind je binnen en buiten in je flat? Vaak volstaan enkele kleine creatieve projecten.

Tip 1: Plantenbakken op maat lijmen

Ben je op zoek naar plantenbakken om in je stadstuin te genieten van kleine heesters of eenjarige planten? Maar vind je niet direct iets van je gading in het aanbod bestaande plantenbakken? Dan is het een goed idee om zelf plantenbakken te maken, bijvoorbeeld van steigerhout. Je kunt in de doe-het-zelf zaak planken in steigerhout op maat laten zagen en ze vervolgens verlijmen tot een mooie plantenbak . Je vindt heel wat tips en tricks online om zelf een plantenbak te maken .

Tip 2: Een verticale tuin

Je hoeft niet zo nodig je hele terras vol met plantenbakken te plaatsen om te genieten van groen in een stedelijke omgeving. Een verticale tuin of een plantenmuur is een mooi alternatief, waar je heel wat ruimte mee bespaart. Je kunt bijvoorbeeld zelf een plantenrek knutselen of hier paletten voor gebruiken. Een verticale tuin is een goed geluidsscherm en in de zomer zorgt een plantenmuur ervoor dat het minder warm wordt in je flat. Je kunt diverse planten een plaatsje in je verticale tuin geven. Kijkt je keuken uit op je terras, dan ga je op je terras verse kruiden halen om je maaltijd smaak te geven.

Tip 3: Plantenhoekje maken met bakstenen

Heb je nog wat bakstenen als overschot van een nieuwbouw of een verbouwing? Dan kun je deze gebruiken om een mooie plantenhoek te maken op je terras. Je stapelt de stenen zoals je dit zelf wilt en houdt bijvoorbeeld rekening met de lichtinval. Je hebt ook de keuze om te werken met bepaalde niveauverschillen. Vergeet ook zeker niet om de nodige labels te plaatsen bij de planten, zodat iedereen weet welke planten je in huis hebt.

Tip 4: Werken met textiel

Met diverse soorten textiel kun je planten verwennen op je terras. Denk bijvoorbeeld maar aan de verticale tuin hierboven, waarbij je planten kunt laten groeien in jute zakken. Je kunt daarnaast ook planten aan de wanden hangen en erop letten dat de planten en het textiel op je terras aansluiten op de eigen wanddecoratie in huis .

Je merkt het, er bestaan heel wat manieren om van je flat en je terras een harmonieus geheel te maken. Met deze tips om van je terras een groene oase te maken is je woning niet alleen groen en gezond, je geniet ook op elk moment van het jaar van je eigen creatieve inbreng.

Zo pas je de Japandi-trend toe in jouw interieur Lokaal nieuws maandag 21 februari 2022

Zo pas je de Japandi-trend toe in jouw interieur

In 2021 werd er al over gefluisterd, maar in 2022 is de Japandi-trend echt booming! Deze woonstijl combineert invloeden uit Japan en Scandanavië. Wat deze culturen vooral gemeen hebben is een voorkeur voor rustige interieurs. Dat wil niet zeggen dat alles super strak is. Strakke lijnen mogen zeker, maar dan wel in combinatie met organische vormen. Het gaat allemaal om balans. Hoe jij die harmonie in je eigen stijl haalt? Dat vertellen we je aan de hand van een vijftal kenmerken.

Kleurenpalet

We beginnen met het kleurenpalet. Deze bestaat uit basiskleuren met een warme ondertoon. Deze neutrals combineren heel goed met pasteltinten. Lichtroze of -blauw bijvoorbeeld. Houd de muren bij voorkeur neutraal. De pasteltinten kan je vervolgens toepassen in woonaccessoires. Of in raambekleding! Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn in een pasteltint.

Materiaalgebruik

Binnen een Japandi interieur staat balans centraal. Dit zie je ook in het materiaalgebruik: Een evenwichtige mix van harde en zachte materialen. Een koele betonvloer in combinatie met warme gordijnen bijvoorbeeld. Een Japandi interieur is bovendien niet compleet zonder een goede dosis hout. Denk aan houten vloeren en wandpanelen.

Meubelstukken

Zoals eerder genoemd zien we veel blank hout terug in Japandi interieurs. Geen zwaar mango- of teakhout meubilair dus. Maar juist ranke meubelstukken van beuken- of berkenhout. Deze meubelstukken zijn bovendien slank en luchtig. Tafels met dunne bladen en ranke poten bijvoorbeeld. Hierdoor voelt het interieur ruimtelijk aan. Kies bovendien voor een mix van zowel strakke lijnen als ronde vormen. Dit zorgt voor de kenmerkende balans.

Traditioneel

Tot slot zien we in vrijwel elk Japandi interieur een traditionele knipoog. Typisch Japanse elementen zijn lampion lampen, kraanvogel beeldjes en bloesemtakken. Maar ook bamboe details geven je interieur een Oosters sfeertje. Kies bijvoorbeeld voor bamboe in plaats van houten jaloezieën! Ook bamboe vazen en lampenkappen doen het goed in een Japandi interieur.
 
Dit artikel is geschreven in opdracht van onlinerolgordijnen.nl

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden