Actueel

Nieuws

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam

Een van de populairste steden om te winkelen in Nederland is natuurlijk Amsterdam. Maar waarom kiezen toch zo veel mensen, vanuit binnen- en buitenland, ervoor om in Amsterdam te gaan winkelen? Amsterdam heeft veel te bieden als het gaat om winkelen. Wat de voordelen zijn van het winkelen in deze toffe stad? Je leest het in dit artikel.

Veel verschillende winkelstraten

Een groot voordeel aan winkelen in Amsterdam is dat je hierbij de keuze hebt uit veel verschillende winkelstraten. De stad heeft namelijk heel veel te bieden als het gaat om winkelen. Dit is dus ideaal voor een dagje shoppen, want je kunt in Amsterdam oneindig winkelen als je dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shopsessie in de Kalverstraat, P.C. Hooftstraat of Nieuwendijk, maar ook gaan voor bijvoorbeeld de 9 Straatjes.

Veel variatie

Doordat er in Amsterdam veel winkelstraten zijn, is er ook veel variatie in winkels. Dit is fijn, want omdat er zo veel verschillende soorten winkels zijn zit er hoe dan ook iets voor je bij. Als je gaat winkelen in Amsterdam kun je designer winkels, exclusieve winkels, vintage winkels, boetiekjes en allerlei winkels van toffe merken verwachten. Je kunt hier dus terecht voor bijvoorbeeld luxe merken als Prada, Louis Vuitton en Michael Kors, maar aan de andere kant zijn er in Amsterdam ook leuke boetiekjes en vintage winkels te vinden. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor Amsterdam enorm geliefd is als winkelstad. Doordat er zoveel variatie is in deze stad, is de kans groot dat je hier kunt slagen als je hier gaat winkelen.

Markten

Niet alleen de vele winkelstraten van Amsterdam zijn een groot voordeel, dit geldt ook voor de typische Amsterdamse markten. Als je gaat winkelen, is het dan ook zeker aan te raden om hier een van te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Cuypmarkt, de markt op het Waterlooplein of de Noordermarkt in de Jordaan. Op deze markten is van alles te verkrijgen. Van verse groenten en fruit tot meubels, kleding en andere leuke kleinigheidjes: je kunt hier terecht voor allerlei verschillende spullen.

Gezelligheid

Nog een groot voordeel aan Amsterdam is dat het hier gezellig is. In de diverse winkelstraten zijn namelijk niet alleen winkels te vinden, ook zijn er zat leuke restaurants en cafés te vinden. Een hapje eten of even iets drinken maakt jouw dagje winkelen natuurlijk nog net even wat leuker. Winkelen in Amsterdam kan op deze manier echt een leuk uitstapje zijn, want je gaat een gezellige dag tegemoet!

Als jij binnenkort graag gaat shoppen maar nog geen bestemming in je hoofd had, kun je Amsterdam dus zeker in je achterhoofd houden. Deze stad kan jou als winkelliefhebber namelijk veel bieden. Amsterdam is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook parkeren in Amsterdam is een goede optie. Op zoek naar een parkeerplaats in Amsterdam? Kijk dan eens bij Parkeren Amsterdam voor de mogelijkheden. Hoe je ook naar de stad reist, als je met tassen vol nieuwe spullen naar huis wilt gaan ben je in Amsterdam zeker aan het juiste adres!

De eerste appartementen op Cruquiuswerf zijn opgeleverd! Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

De eerste appartementen op Cruquiuswerf zijn opgeleverd!

Afgelopen donderdag 25 maart kregen de eerste bewoners van Cruquiuswerf de sleutels! De bewoners uit gebouwen A en B hebben het afgelopen weekend al druk geklust. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier!

 

De Cruquiuswerf Micro-Dorp-App

 

Via de “de Cruquiuswerf-App” kunnen de toekomstige bewoners hun buren de komende periode gemakkelijk leren kennen. Zo kun je kennismaken met nieuwe buren, een afspraak maken wanneer jij verhuist en de lift reserveren voor tijdens je verhuizing. Ook zijn er verschillende interessegroepen die je kunt volgen. Zo leen je straks makkelijk een boormachine of deel je een fiets met jouw buren. En heeft iemand een pakketje voor je aangenomen? Via het burenoverzicht vind je deze buur snel terug en stuur je een privéberichtje.

 

Binnenkort verwachten we in verhuur te gaan met de laatste appartementen op Cruquiuswerf. Schrijf je direct in als geïnteresseerde om op de hoogte te blijven van de start verhuur!

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Hoe bepaal je de waarde van een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws donderdag 18 maart 2021

Hoe bepaal je de waarde van een nieuwbouwhuis?

1. Gebruik online waardering tools voor Taxatie Amsterdam

Zoeken naar 'hoeveel is mijn huis waard?' online onthult tientallen schatters van de woningwaarde. Volgens de enquête gebruikte 22% van de huiseigenaren in de Nederland die de waarde van hun huis bepaalden, een online schatter. De technische term voor deze tools is een geautomatiseerd waarderingsmodel, en ze worden doorgaans aangeboden door kredietverstrekkers of onroerend goed sites. Met behulp van openbare registers, zoals eigendomsoverdrachten, eigendomsakten en belastingaanslagen, samen met een aantal wiskundige modellen, proberen deze tools de waarde van uw huis te voorspellen op basis van recente verkoop- en vermelding prijzen in het gebied. Een betrouwbaarheidsscore van 90% betekent dat de schatting bijvoorbeeld binnen 10% van de marktwaarde ligt, hoewel elke tool zijn eigen manier heeft om de betrouwbaarheid te berekenen. Maar u moet altijd met een lokale vastgoedexpert praten om meer inzicht te krijgen in elke online taxatie.

2. Krijg een vergelijkende marktanalyse

Als u klaar bent om dieper in de waarde van uw huis te duiken, kunt u een lokale makelaar om een vergelijkende marktanalyse vragen. Hoewel niet zo gedetailleerd als een professionele beoordeling, geeft deze een beoordeling van het huis en de markt. Lokale makelaars kunnen dit voor weinig of geen kosten verstrekken, maar let op: ze kunnen dit doen in de hoop te worden ingehuurd als uw verkoopmakelaar.

Evalueer vergelijkbare eigenschappen

Een ding dat taxaties en tools gemeen hebben, is dat ze afhankelijk zijn van de recente verkoopwaarde van vergelijkbare eigendommen, ook wel 'comps' genoemd. Ruim de helft (56%) van de huiseigenaren in de Nederland schatte de waarde van hun huis door naar vergelijkbare eigendommen te kijken. Op het eerste gezicht lijkt deze benadering het eenvoudigst. Compensaties trekken is een manier om de marktwaarde te bepalen zonder een taxateur te betalen, maar gebruik uw gezond verstand. Bedenk welke eigendommen een koper zouden interesseren als de uwe niet beschikbaar zou zijn. Zoek naar vergelijkbare grootte, locatie, staat en upgrades.

Starten

Blader door een site waar vermeldingen worden weergegeven om de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in uw buurt van Amsterdam te vinden. Als er niet genoeg recente verkopen zijn, kijk dan naar de vermelding prijzen, maar onthoud dat ze misschien niet realistisch zijn. U heeft ten minste drie geldige vergelijkingen nodig om een waarschijnlijke marktwaarde voor je huis te bepalen. Als u eenmaal vergelijkbare eigendommen heeft gekozen, wordt het een beetje lastig. U zult moeten corrigeren voor verschillen tussen uw huis en de composities, zoals het toevoegen van waarde aan de comp-prijs als het meer slaapkamers heeft dan uw huis of het aftrekken van waarde als het interieur bijvoorbeeld verouderd is. Hoeveel u optelt of aftrekt, hangt af van de omstandigheden in uw markt, die sterk kunnen variëren. Kijk na het aanpassen van de waarden naar uw hoogste en laagste composities. Een ruwe schatting van uw woningwaarde ligt ergens in het midden.

Deze wanddecoratie trends mogen niet ontbreken in jouw nieuwe huis! Lokaal nieuws woensdag 17 maart 2021

Deze wanddecoratie trends mogen niet ontbreken in jouw nieuwe huis!

Het begin van een nieuw jaar kan altijd een verlangen opwekken om je huis op te frissen en het een beetje anders te maken. Hoewel nieuw meubilair duur is, heb je misschien ook niet de tijd of zin om je muren opnieuw te schilderen. Dus, hoe geef je de kamers in je huis een geheel nieuwe, trendy look en verander je het allemaal een beetje? Dat kan alsnog heel simpel! De snelste en meest effectieve manier om je interieur te veranderen is namelijk door nieuwe ingelijste prints, posters en kunst toe te voegen. Hierdoor zul je elke ruimte kunnen vernieuwen met behulp van wanddecoratie . Op dit gebied zijn er op het moment een aantal belangrijke trends. Onderstaand kun je daar vier prachtige voorbeelden van vinden.

Kaarten en locaties

Dit is een trend in het interieur die zich volledig richt op de verbinding met de huiseigenaar. Het wordt het binnen het huis- en interieurontwerp namelijk steeds populairder om kunstwerken toe te voegen die persoonlijk en sentimenteel zijn voor degenen die het bezitten. Net zoals kleding en mode aangeven wie we van binnen zijn als mensen, zijn onze huizen een weerspiegeling van onszelf en moeten ze onze ervaringen uitbeelden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een wereldkaart , wat een type wanddecoratie dat met name past bij mensen die ervan houden om de wereld te verkennen. Mensen die last hebben van wanderlust dus. Je favoriete locaties kun je bijvoorbeeld terug laten komen in je interieur met behulp van kunstwerken van deze plekken. Wat dacht je van een poster van New York op de muur?

Lijngetekende kunstwerken

Abstracte, lijngetekende gezichten werden eind 2019 populair in interieurs, maar sindsdien is deze trend echt niet meer te stoppen. Inmiddels worden ze bijvoorbeeld al gedrukt op kussens, handdoeken, vazen, plaids en op behang, maar toch ze zien er het meest verfijnd uit als ingelijste stukken van kunst. De hele look is erg strak en cool. Het werkt vooral goed in lichte, witte en neutrale interieurs. Stijl zo’n canvas schilderij met lichtroze en aardekleurige accessoires. Een vaas vol Pampagras mag echt niet ontbreken in de buurt van dit kunstwerk. Het schilderij hoeft trouwens niet bepaald een lijngetekend gezicht te zijn. Deze trend kan op allerlei manieren toegepast worden, zo kan het zelfs gecombineerd worden met je favoriete locatie. De Taj Mahal in de vorm van een lijngetekend kunstwerk, ook dat is zeker mogelijk.

Japandi

Japandi is een andere grote trend binnen het interieurontwerp voor dit jaar. Het is een geweldige stijl om terug te laten komen in je huis. Dit kun je doen met behulp van prints met oosterse invloeden en een moderne, Scandinavische esthetiek. De kunst zou veel kleur moeten bevatten en in een relatief monochroom palet moeten worden gehouden, maar moet alsnog wel wat invloeden hebben van traditionele oosterse invloeden en symboliek. Combineer Japandi posters en kunst met moderne Deense meubels en accessoires om een draai te geven aan het vaak rigide, gestripte minimalisme van de Scandinavische interieurs. Kijk ook eens op bijvoorbeeld Pinterest om inspiratie te vinden over hoe je Japandi terug kunt laten komen in de inrichting van je nieuwe woning.

Biophilic Design

Er is een enorme focus op Biophilic Design voor 2021. Hierbij wordt de natuurlijke wereld via het interieur naar binnen gebracht. Dit doen we graag omdat we allemaal meer verlangen naar een kalmerende, vredige omgeving die stress vermindert en ons helpt te ontspannen. Groen is dit jaar ingesteld op de grootste verftrendkleur en de verkoop van kamerplanten is enorm gestegen, maar het is ook mogelijk om Biophilic Design te omarmen via de foto's en kunstwerken die onze muren sieren. Afbeeldingen van natuurlijke landschappen, bloemen, planten en groen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, ze verbinden ons met de natuurlijke omgeving en geven ons een gevoel van welzijn. Biophilic kunst vereist ook veel minder verantwoordelijkheid als je het soort persoon bent dat elke week vergeet de gieter op te halen!

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 10 maart 2021

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente

Vooral door het oversluiten van hypotheken draait de hypotheekmarkt nog steeds op volle toeren. Dit blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In februari zijn er ruim tien procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand in 2020. Het gaat om ongeveer 45.000 aanvragen. Het hypotheek oversluiten blijft populair door de extreem lage hypotheekrente, doorstromers zijn minder vertegenwoordigd.

Ongeveer een derde (13.000) van de hypotheekaanvragen zijn gedaan door oversluiters. In februari 2020 lag de gemiddelde hypotheeksom van deze groep nog op €234.000. Afgelopen februari is dit met 7,1 procent gestegen naar €252.000. Huiseigenaren kozen bij het hypotheek oversluiten relatief vaak voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment: 

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z! Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z!

Doe Maar Duurzaam is een programma wat wordt uitgezonden door RTL Z. In de afgelopen uitzending van 5 februari werd uitgebreid aandacht besteed aan Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad

Op nummer 6 in  de top 10 trends in de woningmarkt : "Een plekje in de slimme stad". Technologie stopt niet bij de voordeur. Woonblokken, wijken, stadsdelen: technologie dringt door tot op een veel groter schaalniveau. Waar een slimme woning vooral voordelen biedt voor het individu, gaat de ontwikkeling naar slimme steden over het creëren van waarde en voordelen voor de maatschappij als geheel. Synergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen. 

SMART HOMESSynergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen.

Deze zogenaamde smart homes zijn erop gericht om het comfort en gemak in de woning te vergroten. Tegelijkertijd is er een ontwikkeling gaande waarbij een netwerk van slimme woningen, gecombineerd met sensoren, autonome vervoersoplossingen en digitale diensten leiden tot ‘slimme steden’.

 

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws woensdag 24 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

Vijf veranderingen die je huis meer opleveren Lokaal nieuws vrijdag 19 februari 2021

Vijf veranderingen die je huis meer opleveren

Het is niet makkelijk om van je huis een sfeervol geheel te maken. Door de coronacrisis zijn we genoodzaakt om veel tijd door te brengen thuis. Hierdoor kan je je ergeren aan dingen die je daarvoor nooit opgevallen zijn. Tijd om hier iets aan te doen. Lees in dit artikel welke vijf investeringen in je huis de investering waard zijn. Het hoeft overigens niet eens duur te zijn.

1. Creëer sfeer in je badkamer

De badkamer is een plek waar je tot rust komt. Is het rommelig in je badkamer? Ruim dan eerst goed op. Bekijk daarna kritisch op welke punten je verbetering aan kan brengen. Misschien is het tijd voor een nieuwe vloer of een nieuw meubel. Ook kleine aanpassingen zijn mogelijk denk aan een handdoekenrekje of koop eens planten voor in je badkamer. Is het tijd voor een compleet nieuwe badkamer? Een neutrale tijdloze badkamer is goed voor de verkoop, maar weet je zeker dat je nog jaren op hetzelfde adres blijft wonen ga dan voor je eigen wooncomfort.

2. Geef je keuken een andere look

De keuken is bij vele mensen het centrale middelpunt in huis. De plek waar je met zijn allen om de tafel zit en gezellig bij kan kletsen. En waar kinderen hun rugtas rond laten slingeren. Heb je een oude keuken en ben je er niet meer tevreden over? Dan is het tijd voor iets nieuws, het is echt de moeite waard. Het is slim om geld te besteden aan inbouwapparatuur van goede kwaliteit. Mocht je je huis ooit willen verkopen dan stijgt de waarde van je huis hierdoor. Heb je geen groot budget? Dan kan je denken aan het vervangen van grepen, de kastjes overschilderen in een andere kleur of meer sfeerlicht aanbrengen. Een wandlamp die je kan dimmen geeft je keuken meteen meer stijl.

3. Een thuiswerkplek inrichten

Je laptoptas of je schoudertas dames staat momenteel vaker thuis dan op kantoor. Vandaar dat geld spenderen aan een goede werkplek voor sommigen zelfs noodzakelijk is. Het is belangrijk dat je thuis een plek hebt waar je in alle rust kan werken. Dat is beter dan aan de keukentafel. Heb je ergens in huis een plek over? Richt deze plek dan in als thuiswerkkantoor. Zorg voor voldoende daglicht . Dat kan je onder andere doen door je bureau niet ver van het raam af te plaatsen. Natuurlijk licht is het beste om productief te werken. Natuurlijk moet het licht niet meteen op je beeldscherm vallen, want dat is niet prettig.

4. Kijk eens naar de buitenkant van je huis

Een huis kan er van binnen aantrekkelijk uitzien, maar de buitenkant moet je ook niet vergeten. Wanneer je een voortuin hebt die netjes is, een gevel die goed in de verf zit of nieuwe kozijnen voelt het echt als jouw huis. Heb je zelf geen tijd om de buitenkant aan te pakken huur dan een schilder in of een klusjesman die werkzaamheden uit kan voeren. Vergeet niet om leuke planten in je voortuin te planten. Een kleine aanpassing die het aanzicht meteen verbetert.

5. Vergeet de tuin niet

Buitenkeukens zijn enorm in trek. Sowieso wordt de tuin gezien als verlengstuk van je keuken of woonkamer. Het is niet meteen nodig om dure spullen aan te schaffen voor buiten, maar met een kleine investering zoals een mooi terras of een buitenkeuken heb je net even iets extra’s.

Zoals je ziet zijn er verschillende opties om te investeren in je huis, van groot tot klein. Ben je handig dan kan je zelf de klussen uitvoeren. Ben je niet zo’n klusser? Laat het dan over aan vakmannen.

Laat je droomtuin realiseren vanuit een 3D schets Lokaal nieuws dinsdag 16 februari 2021

Laat je droomtuin realiseren vanuit een 3D schets

Als je een nieuw huis laat bouwen in Amsterdam dan zul je natuurlijk niet alleen rekening moeten houden met het inrichten van je woning. Alhoewel dit extreem belangrijk is en veel werk gaat kosten, moet je nog meer doen. Zo zul je ook de inrichting van de tuin van je nieuwe huis in Amsterdam moeten doen. Wil je dit liever niet zelf doen omdat het te veel tijd gaat kosten of omdat je er niet genoeg kennis van hebt? Het is dan zeker een goed idee om JLU tuinen in te schakelen. Door deze experts in te huren zul je namelijk zeker weten dat zowel de voortuin als de achtertuin van je nieuwbouwhuis in onze hoofdstad er prachtig uit zal gaan zien. Dit zal onder meer gedaan worden met behulp van een 3D tuinontwerp. Hierdoor zul je al een goed idee krijgen van hoe je tuin ingericht zal worden door JLU tuinen.

Waarom moet een tuin goed ingericht worden?

Een tuin moet je zien als een stukje natuur aan huis. Je zult in dit stukje natuur aan huis veel tijd gaan doorbrengen, wat natuurlijk met name het geval is in de zomer. We zitten met het warme weer immers liever buiten dan binnen. Een tuin zal als de temperatuur het toelaat zorgen voor gezelligheid en plezier, maar ook voor de nodige ontspanning. Zo kun je hier leuk spelen met je kinderen, maar je kunt in de tuin ook gezellige barbecues organiseren met familie en vrienden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je iets moois wilt maken van je tuin. Het moet hierbij dus ook zeker goed ingericht worden. Met behulp van een 3D schets is dit zonder twijfel mogelijk, wat JLU tuinen dus voor je kan doen bij je nieuwe woning.

Waarom is het verstandig om een 3D tuinontwerp te gebruiken?

Op het moment zal de tuin van je nieuwbouwhuis naar alle waarschijnlijkheid nog niet bepaald mooi zijn. Sterker nog, de kans is zelfs heel groot dat het momenteel eigenlijk gewoon een stuk grond is. Daar word je natuurlijk niet blij van. Je zult dan ook niet leuk in de tuin kunnen zitten in de zomer. Om hier verandering in te brengen kun je JLU tuinen inschakelen. Deze experts kunnen een 3D schets maken. Dit is een schets van hoe zij de tuin van je nieuwe huis voor ogen hebben. Als jij voor dit ontwerp toestemming geeft dan kunnen deze specialisten vervolgens je tuin omtoveren tot een paradijs, waar jij elk jaar weer veel plezier van zult hebben in de warme maanden. Je kunt genieten van de sfeervolle uitstraling, maar je kunt je in de tuin natuurlijk ook heerlijk ontspannen en vermaken.

Hoe gaat dit proces precies in zijn werk?

Met behulp van een 3D schets zul je een goed beeld krijgen van de diverse mogelijkheden die je eigen tuin te bieden heeft. Dit ontwerp wordt immers speciaal voor je tuin gemaakt. Je kunt bij JLU tuinen dus dit design laten doen. Alhoewel deze experts natuurlijk zelf een idee in gedachten hebben voor hoe ze je tuin willen ontwerpen, zullen ze alsnog naar je ideeën luisteren. Ook je wensen voor de tuin zullen zeker meegenomen worden in de 3D schets die later gemaakt zal worden door een specialist van JLU tuinen. Bevalt de tekening je nog niet helemaal? Op basis van je feedback zal het dan veranderd worden. Dit zal gedaan worden totdat je op een gegeven moment helemaal tevreden bent met het ontwerp van je tuin. JLU tuinen zal dan het design gebruiken om je tuin daadwerkelijk een nieuwe look te geven.

Nieuwe appartementen in maart in verhuur Lokaal nieuws donderdag 11 februari 2021

Nieuwe appartementen in maart in verhuur

In maart starten we met de verhuur van de laatste 73 appartementen in de gebouwen G, K en L. Hier vind je 2 bijzondere studio's, 13 fijne tweekamerappartementen, 32 ruime driekamerappartementen en 26 royale vierkamerappartementen. Zo zit er voor iedereen een passend appartement tussen! Vanuit de appartementen heb je altijd zicht op de kade of het groene binnengebied. 

Er wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we de appartementen op Cruquiuswerf zo snel mogelijk kunnen opleveren. Naar verwachting kunnen we de eerste appartementen in de gebouwen A en B eind april aan de huurders overdragen. We verwachten dat alle appartementen eind juli zijn opgeleverd. Dan zit je nog deze zomer in jouw nieuwe appartement! 

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden! Lokaal nieuws woensdag 10 februari 2021

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden!

Gemiddeld bestaan de maandelijkse vaste lasten voor woningeigenaren voor 30% uit de hypotheek. Al met al nemen hypotheeklasten dus een flinke hap uit het huishoudbudget. Veel mensen letten wel op de prijs van boodschappen maar houden zich niet bezig met besparen op de hypotheek. Dit terwijl er meer te winnen valt dan het voordeel van een goedkoper pak hagelslag. Onderzoek of oversluiten, rentemiddelen of andere mogelijkheden in jouw situatie interessant zijn.

Het afsluiten van een hypotheek is een tijdrovende en spannende aangelegenheid. Als het afsluiten eindelijk is gelukt, gaan de papieren vaak met een zucht van verlichting de kast in. Om daar vervolgens te verstoffen. Dit kan je duur komen te staan. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes flink gedaald en de huizenprijzen gestegen. Hier kan je mogelijk van profiteren.  Globaal zijn er vijf manieren om te profiteren van een lagere rente. 

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws dinsdag 09 februari 2021

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis?

De een houdt van een oude woning, de ander woont juist het liefst zo modern mogelijk. Neig je meer naar de tweede optie? Dan is een nieuwbouwwoning zeker iets voor jou! Er worden in ons land en in Amsterdam veel nieuwe woningen gebouwd, wat dit absoluut een aantrekkelijke keuze maakt wat de koop betreft. We zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Vrij op naam

In de meeste gevallen koop je een nieuwbouwhuis vrij op naam, in tegenstelling tot de koop van een bestaand huis. Dit houdt in dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen, en dat de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen zijn in de koopprijs. Dat zijn financiële zaken die zeker voordelig zijn! Ben je niet bekend met deze termen? Een aankoopmakelaar Amsterdam helpt je hier graag bij en maakt alles voor je duidelijk: wel zo prettig bij de aankoop van een huis!

Modern wonen

Voor liefhebbers van een moderne woonstijl is een nieuwbouwwoning een perfecte match. Zo’n huis is immers voorzien van de nieuwste designs, wat betreft bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Wat een heerlijk vooruitzicht! Er wordt natuurlijk op allerlei locaties in de stad gebouwd, waarbij er bij ieder woonproject weer net een andere stijl wordt aangehouden. Een goede makelaar Amsterdam is precies van alle bouwprojecten op de hoogte: handig voor jou om die hulp in te schakelen. Zo hoef je niet zelf alle research te doen, wat natuurlijk weer de nodige tijd bespaart.

Duurzaam wonen

Niet alleen de moderne woonstijl telt mee bij een nieuwbouwhuis, je gaat ook nog eens een stuk duurzamer wonen. Zo zijn moderne woningen goed geïsoleerd, ingericht op laag energieverbruik en regelmatig voorzien van slimme systemen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Dat is een prettige manier van wonen, voor nu én in de toekomst.

Weinig onderhoudskosten

Niet alleen je energiekosten zijn lager bij een nieuwe woning, je hebt ook nog eens weinig onderhoudskosten. Zeker in de eerste jaren! Dat is natuurlijk wel anders met een bestaande woning. Hoe nieuwer het huis is, hoe beter alles in elkaar steekt – en de komende jaren ook nog wel in orde zal blijven. Een ideaal vooruitzicht.

Zelf keuzes maken voor de inrichting

Bij sommige nieuwbouwprojecten heb je de kans om zelf actief mee te denken over de precieze aankleding van je huis. Je bent immers de eerste persoon die er gaat wonen, aan jou de eer om hierover na te denken! Van de afwerking van de muren tot de stopcontacten, om maar wat voorbeelden te geven. Als het je tof lijkt om hierover mee te denken, is een nieuwbouwhuis zeker passend bij jouw woonwensen!

Welke energieleverancier bij een overschot aan zonnestroom? Lokaal nieuws maandag 01 februari 2021

Welke energieleverancier bij een overschot aan zonnestroom?

Indien je zonnepanelen op jaarbasis meer stroom produceren dan je in je woning verbruikt, kun je geld verdienen met de extra kWh’s. Energiebedrijven zijn namelijk wettelijk verplicht om alle stroom die je panelen opwekken af te nemen. Maar ze hebben de ruimte om zelf een prijs vast te stellen voor het overschot. Ook andere belangrijke voorwaarden, zoals dag- en nachttarieven, opslagkosten en vaste leveringskosten zijn niet aan overheidsregels gebonden. Om in dit open en concurrerend klimaat maximaal financieel voordeel uit je zonnepanelen te halen , is energieleveranciers vergelijken zeker de moeite waard.

Vergoeding voor extra stroom van je zonnepanelen

Je energiemeter loopt op wanneer er energie van het net naar je woning gaat en loopt terug wanneer er zonne-energie van je woning naar het net gaat. Of wellicht heb je een slimme meter. Die loopt niet terug, maar registreert wel de stroom die je op piekmomenten opwekt en verrekent dit met het tekort op andere momenten. Dit wordt salderen genoemd, waarbij de kWh’s dus gewoon worden geruild. Pas wanneer je een overschot op jaarbasis hebt, komt er een prijs per kWh in beeld. De vergoeding voor stroomoverschot is bij nagenoeg elke energieleverancier anders. Bij Main Energy ontvang je bijvoorbeeld 5 cent per kWh, bij Essent 7 cent en bij Greenchoice 11 cent. Wanneer je nagaat wat de terugleververgoeding van een leverancier is, moet je op het normaaltarief letten en niet op het daltarief of het dubbeltarief (combinatie normaal- en daltarief). Je zonnepanelen produceren immers alleen overdag stroom, waardoor je aanspraak maakt op het hogere normaaltarief.

De meeste bedrijven verrekenen de energie op je jaarrekening. Als je zonnepanelen gedurende het jaar 4000 kWh hebben geproduceerd terwijl het totale verbruik van je huishouden maar 3000 kWh was, zul je over het overschot van 1000 kWh de vergoeding ontvangen. Hierop wordt helaas nog btw ingehouden. Bij sommige energieleveranciers is de btw al in de terugleververgoeding verwerkt en bij anderen nog niet.

Waarop je nog meer moet letten

Als je je slechts richt op het tarief voor teruggeleverde stroom, kun je weleens bedrogen uitkomen. Er zijn nog enkele andere componenten die bepalen hoeveel geld je uiteindelijk ontvangt. Zo brengen alle energieleveranciers vaste leveringskosten (vastrecht) in rekening. Ook als je per saldo geen stroom afneemt, moet je de vaste leveringskosten betalen. Momenteel is het goedkoopste vastrecht 2,24 euro per maand bij Anode Energie terwijl VandeBron met 8.75 euro per maand vastrecht het duurste is.

Sommige energieleveranciers brengen ook nog opslagkosten in rekening. Het argument hierachter is dat het bedrijf kosten maakt om jouw kWh's op te slaan, voor distributie naar andere huishoudens. Energieleveranciers vergelijken voor het overschot van je zonnepanelen luistert dus best wel nauw en vraagt om zorgvuldigheid. Maar dan geniet je wel van maximaal rendement.

Waarom een houtkachel in jouw huis niet mag ontbreken? Lokaal nieuws dinsdag 26 januari 2021

Waarom een houtkachel in jouw huis niet mag ontbreken?

Op deze vraag geven we in onderstaand blog graag antwoord.

Een houtkachel, een echte sfeerbrenger

Een woning zonder houtkachel is als een klok zonder klepel. Er ontbreekt een essentieel iets. Een houtkachel voegt namelijk enorm veel sfeer aan je woning toe. Verlies je in het steeds maar weer wisselende vlammenspel, de heerlijke stralingswarmte of het bijvullen van de houtkachel met hout. Het echte vuur, de vlammen en de geur van brandend hout zorgen voor het ultieme haardgevoel. Hoe gezellig is dat, met z'n allen rondom een gezellig brandende houtkachel zitten, wat drinken en goede gesprekken voeren. Daarnaast is een houtkachel voor sommigen een stukje nostalgie omdat de woonhuizen vroeger enkel en alleen op hout werden gestookt. Tegenwoordig zijn er zulke mooie houtkachels verkrijgbaar, daar moet je wel naar blijven kijken ook wanneer ze niet branden.

Bespaar op je energiekosten

Behalve de gezelligheid is het stoken van een houtkachel ook “gezellig” voor uw portemonnee. Een goed gestookte houtkachel levert heel veel warmte op terwijl de brandstof, het hout relatief goedkoop is. Vanwege het hoge rendement van een houtkachel, soms 75%, gaat er bijna geen warmte door de schoorsteen verloren.

Wanneer je de kachel koppelt met je verwarmingssysteem kun je nog veel meer op de energiekosten besparen. Hiervoor moet wel een hiervoor geschikte houtkachel worden aangeschaft omdat er aanvoer- en retourleidingen op moeten worden aangesloten.

Stook alleen met geschikt hout

Al is je houtkachel nog zo mooi, wanneer die niet op de juiste manier wordt gestookt zal het rendement niet optimaal zijn, belemmeren ruitjes vol roet het zicht op de vlammen en komt er ook nog rooklucht de kamer binnengekringeld.

Je kunt jezelf een hoop ellende besparen door alleen met de juiste houtsoorten te stoken.

Stook alleen schoon hout, dus geen hout dat is geschilderd of is geïmpregneerd. Verder moet het hout droog zijn, dat wil zeggen dat het minstens twee jaar moet hebben gedroogd. Je kunt het hout zelf drogen maar ook kopen.

Geschikt zijn de volgende houtsoorten: 


Essenhout -> brandt traag en geeft een mooi vlammenspel
Eikenhout -> brandt traag, geeft knetterende vlammen en ontwikkelt weinig rook
Berkenhout -> brandt traag, geeft veel warmte af en brandt extra schoon
Elzenhout -> brandt sneller maar geeft ook sneller warmte af


Een aanwinst in je interieur

Met het enorme grote aanbod van mooie, moderne, prachtige maar ook verschillende soorten houtkachels is er altijd wel een die in jouw woning kan worden toegepast.

Wat dacht je van een houtkachel als roomdivider? Of een houtkachel die je naar believen naar links of naar rechts kunt draaien? Er zijn zelfs vrijhangende houtkachels die een zeer ruimtelijk effect hebben. Ook nemen vrijhangende houtkachels weinig ruimte in beslag omdat ze niet op de vloer hoeven te worden geplaatst.

Dan is er nog de doorkijkkachel, waarbij je van twee kanten van de vlammen en de warmte kunt genieten.

Natuurlijk kun je ook voor een zeer strakke inbouw houtkachel kiezen of voor een vrijstaand model. Wil je liever een houtkachel met een draaideur of een liftdeur, een met een moderne of landelijke uitstraling?

De huidige houtkachels zijn zo mooi, daar zit vast jouw droomkachel bij.

Voor welke houtkachel je ook kiest, met kachels van Droomkachels zit je altijd goed. Droomkachels heeft bekende merken als Jøtul, Dik Geurts, Dru, Scan en Barbas in het assortiment opgenomen.

Zo help je kamerplanten de winter door! Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Zo help je kamerplanten de winter door!

De herfst -en winterperiode zijn killers voor je mooie, groene planten. Vooral de planten die een vochtige lucht, warmte en zon heel fijn vinden, houden niet zo van de winterse kou. Daarnaast stoken we onze verwarming hoog op, wat een dooddoener is voor de luchtvochtigheidsgraad. Bij deze enkele manieren om je planten alsnog een aangenaam binnenklimaat te bieden.

Doe een grondige check

Welke kamerplanten heb jij in huis staan? Het is handig om te weten welke soorten je hebt staan, zodat je op elk moment kunt opzoeken wat voor soort verzorging ze nodig hebben. Een kamerplant verzorgen is helaas niet de makkelijkste taak, maar gelukkig kun je online heel veel informatie vinden. Een snelle Google-search kan je direct hulp opleveren. Zo kunnen bruine randen duiden op te veel zon en gele bladeren op te veel water. Probeer ook niet een quick fix te vinden, want het kost tijd om je planten te herstellen als ze het even wat minder goed doen.

Zet ze in de badkamer

De badkamer is voor sommige planten echt een uitkomst. Doordat deze ruimte vaak warm en vochtig tegelijk is, bloeien je planten helemaal op! Je kunt ze zelfs even bij jou in de douche zetten (als het kleinere planten zijn) om ze even goed water te geven. Zorg wel dat je ze vervolgens weer goed uit laat lekken, anders verzuip je ze! Let wel goed op wat voor soort planten je hier neerzet, want niet elke plant is op deze omgeving gesteld.

Besproei ze

Wanneer je zelf merkt dat de lucht wat droger aanvoelt in huis, wordt het tijd om de luchtvochtigheid een boost te geven. Je kunt dit op de ouderwetse manier doen, waarbij je bakjes met water aan de verwarming hangt. Door de warmte wordt het water vanzelf verdampt in de ruimte. Je kunt ook de plantenspuit erbij pakken en je grote planten voor binnen om de dag even flink besproeien. Zo valt het water op de bladeren en kunnen ze dit makkelijk opnemen.

Het blijft voor je planten elk jaar weer goed volhouden om de lente te halen. Waarschijnlijk geven ze nauwelijks nieuwe bladeren en zullen ze in deze periode niet heel veel groeien. Dat is heel normaal, want ze gaan in een soort winterslaap. Schrijf ze ook niet direct af wanneer het lijkt alsof ze dood zijn, want het kan zomaar zijn dat ze in de lente ineens een opleving krijgen! Wanneer je nog even geduldig bent zal je zien dat je planten over enkele maanden weer als een speer gaan!

3x musthave verlichting tijdens grauwe dagen Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

3x musthave verlichting tijdens grauwe dagen

Tijdens de winterperiode hebben we allemaal toch wat meer last van de winterdip. Doordat er weinig zonlicht is, hebben we minder energie en motivatie om de dag productief en positief door te komen. Daarom is het geen slecht idee om te zorgen dat je huis voorzien is van goede, maar vooral sfeervolle verlichting. Bekijk deze drie ideeën om alvast wat inspiratie op te doen.

Voor je thuiskantoor

Nu veel van ons thuiswerken, is het een must om je werkplek comfortabel te maken. Hadden ze voorheen bij jou op kantoor ook van die felle TL-lampen? Dat hoeft gelukkig niet in je eigen thuiskantoor! Ga in deze ruimte niet voor super sfeervolle verlichting, want je moet wel geconcentreerd (en vooral wakker!) blijven. Kies daarom bijvoorbeeld voor sfeervolle verlichting in de gehele ruimte en voeg een goede spot toe op je bureau. Zo blijf je gefocust achter je computer, maar wel in een gezellige ruimte zonder klaslokaallicht.

In de woonkamer

In de woonkamer zal je de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het essentieel om hier goede verlichting te hebben, vooral als je ’s avonds na je werk neerploft op de bank. Zorg voor een knusse sfeer door verschillende staande lampen met bijvoorbeeld industriële hanglampen te combineren. Zo creëer je een supermoderne look, maar wel met een knusse sfeer. Als je ook nog zorgt dat je de lampen kunt dimmen, is jouw woonkamer een heerlijke plek om de grauwe dagen door te komen.

Soorten slaapkamerverlichting

In de slaapkamer wil je tot rust komen. Hierbij geldt; ga vooral voor sfeervol en zeker niet te fel. Je kunt een voor een hanglamp gaan in het midden van de kamer, of juist kiezen voor aparte lampjes aan beide zijden van het bed. Zo kunnen jij en je partner zelf het licht uitdoen wanneer jullie willen slapen. Wellicht lees je nog een boek of tijdschrift voordat je naar bed gaat, dan is een feller bedlampje echt wel een must. Kies een combinatie van een sfeerlamp en een spot die je op je boek kunt richten. Er zijn ontzettend veel soorten bedlampen om uit te kiezen, dus bedenk je goed waar je het licht voor nodig hebt.

Verlichting tijdens deze dagen is echt wel heel belangrijk voor je gemoedstoestand en kan ervoor zorgen dat je humeur verbetert. Door elk van de bovenstaande ruimtes goed te verlichten, versterk je je activiteiten in deze kamer. Zo zorg je dat je productiviteit boost in je werktijd, positiviteit vindt in de woonkamer en rust ervaart in je slaapkamer. Doe jezelf dus een plezier en gun jezelf wat mooie verlichting in huis tijdens de komende grijze maanden.

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van home mady by mb helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van home mady by mb ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Brandeis Woonprofessionals helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Brandeis Woonprofessionals ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 13 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Wonen in een happy stukje stad Lokaal nieuws woensdag 13 januari 2021

Wonen in een happy stukje stad

Architect Irma van Oort - partner bij KCAP Architects&Planners - vertelt over Cruquiuswerf: ‘Het belangrijkste aspect van Cruquiuswerf is dat wij nieuwe buurten willen maken waar mensen fijn kunnen wonen. Waar een kleine community ontstaat van bewoners die samenwonen én leven en zo ook zorg dragen voor hun omgeving.’

 

Een uitgebalanceerde mix

Een kwalitatief hoogwaardige woning is de basis waaruit van Oort altijd werkt. Dit is ook bij Cruquiuswerf als belangrijk uitgangspunt genomen. ‘Zo houden we rekening met veel lichtinval en een goede oriëntatie van het appartement. Maar ook toevallige ontmoetingen met de buren worden mogelijk door de ligging van de voordeur. In Cruquiuswerf wordt dit direct gevolgd door dé perfecte relatie tussen de gebouwen, het groene binnenplein (tussen de gebouwen), het water en de omgeving. Op die manier voelen bewoners zich hier straks helemaal thuis. Cruquiuswerf wordt een zeer divers gebied met veel verschillende appartementen, voor evenzoveel verschillende mensen. Zo creëren we een levendig woongebied waar 24/7 activiteit en reuring is. Én groen: openbaar groen, maar ook kleine privé tuintjes, balkons en dakterrassen.’

Community

Cruquiuswerf is vanuit alle opzichten ontwikkeld om het ontstaan van een community te faciliteren en stimuleren. ‘Zo vind je in Cruquiuswerf straks een groen binnengebied, verschillende pleintjes en een kade. Hierdoor ontstaan ontmoetingen tussen bewoners én gezamenlijke activiteiten vanzelf: een rondje joggen, een buurtfeestje of ontspannen een boekje lezen op een van de bankjes. Alles is mogelijk! Maar uiteraard zijn het de bewoners zélf die straks de buurt maken.’ 

Licht, lucht en vrijheid

De ligging van Cruquiuswerf is écht een buitenkans binnen Amsterdam. ‘Je woont hier binnen de ring, op de kruising van twee waterwegen: het Amsterdam-Rijnkanaal en het Onderlangs. Waar niet alleen plezierjachten en sloepjes varen, maar ook grote vrachtschepen die herinneren aan een industrieel verleden. Vanaf het begin was het dan ook helder dat de oriëntatie van de gebouwen in Cruquiuswerf zó moest zijn, dat alle bewoners zicht hebben op het water. Dat geeft een gevoel van licht, lucht en vrijheid.’  

Ruig en robuust op menselijke schaal

De ruigheid en robuustheid van het voormalige industriegebied geeft Cruquiuswerf een geheel eigen karakter. ‘Deze eigenschappen hebben we gebruikt door materialen toe te passen zoals baksteen, glas, staal en aluminium. De grote bakstenen gebouwen en het gebruik van grote tegels in de bestrating zijn statements die refereren aan de ruigte van het gebied. Dit komt ook tot uiting in de kade, die we met zijn robuuste roestige damwanden zo laten. Geen tierlantijntjes, franjes of kleine details. Tegelijkertijd verliezen we de menselijke maat niet uit het oog. Er is een voetgangersroute dwars door het gebied, onderbroken door groene pleintjes met bankjes, om je buren te ontmoeten. De groene ruimte tussen de gebouwen loopt geruisloos over in de kade wat zorgt voor een aangename open sfeer.’ 

Bovendien is het binnengebied van Cruquiuswerf autoluw ‘Kinderen kunnen er veilig buitenspelen. De warme kleuren van de bakstenen, goudgeel, groengeel en terracotta, zorgen voor een verdeling in de gebouwen. Daarnaast geeft de kleurstelling identiteit én smeedt het gebied tegelijkertijd tot één geheel. Deze kleuren zorgen, óók als het regent, voor een zonnig humeur!’ Kortom, een ideale woonomgeving voor de toekomst!

Welke verzekeringen zijn nodig voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Welke verzekeringen zijn nodig voor een nieuwbouwhuis?


Of je nu een bestaand huis koop of een nieuwbouwhuis; je krijgt te maken met een aantal verplichte verzekeringen. Ook zijn er verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel nuttig zijn om af te sluiten. De belangrijkste verzekeringen voor jouw nieuwbouwhuis en meer praktische tips over huisverzekeringen lees je hier.

Inboedel- en opstalverzekering

De opstalverzekering is een hele belangrijke. De hypotheekverstrekker verplicht je namelijk om een opstalverzekering af te sluiten op het moment dat je een hypotheek afsluit. Deze verzekering dekt eventuele schade aan jouw woonhuis en alles wat daaraan vastzit. Ga er even voor zitten om een goede opstalverzekering uit te zoeken. Net als autoverzekering vergelijken wanneer je een andere auto koopt, is het verstandig om diverse opstalverzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze bestaan vaak uit verschillende modules waardoor je zelf de dekking uit kunt zoeken die je nodig hebt, zonder dat je teveel betaald. Daarnaast valt het aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee bescherm je jouw inboedel tegen schade als gevolg van water, brand en inbraak. Uit praktisch oogpunt valt het aan te raden om deze verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Bij schade ontstaat dan geen discussie over welke verzekeraar deze moet vergoeden.

Overlijdensrisicoverzekering

Ook de overlijdensrisicoverzekering kan verplicht gesteld worden door de bank als je een hypotheek afsluit zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Bij een hypotheek met NHG is de overlijdensrisicoverzekering sinds januari 2018 niet meer verplicht. Indien de bank wenst dat je deze verzekering afsluit, ben je wel vrij om zelf de verzekeringsmaatschappij te kiezen. Deze verzekering voorkomt dat jouw gezinsleden de hypotheek niet meer kunnen betalen in het geval van jouw overlijden. Wanneer je niet getrouwd bent maar een samenlevingscontract hebt , kun je een verblijfsbeding in het samenlevingscontract vastleggen. Ondanks dat een overlijdensrisicoverzekering niet in alle gevallen verplicht is, kan het zeker een goed idee zijn om er een af te sluiten. Je hypotheekadviseur kan je hierover adviseren.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is niet verplicht, maar kan wel praktisch zijn. Met deze verzekering kun je jouw woonlasten door blijven betalen als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Vaak wordt deze verzekering aangeraden in combinatie met een hypotheek. Met de woonlastenverzekering verzeker je het maandelijkse bedrag dat je nodig hebt om de hypotheek af te kunnen lossen in het geval van arbeidsongeschiktheid. Je bepaalt zelf welk bedrag je wil verzekeren afhankelijk van de financiële situatie. Mocht je arbeidsongeschikt raken, keert de verzekeraar het verzekerde bedrag voor de woonlasten maandelijks aan je uit gedurende een vooraf vastgesteld aantal jaren. Daarnaast is het mogelijk om een verzekering tegen werkloosheid af te sluiten. Deze dekking kent vaak een korte uitkeringsduur en moet gezien worden als overbrugging of tijdelijke oplossing.

Kies de juiste keuken voor je nieuwe woning Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Kies de juiste keuken voor je nieuwe woning


Het leukste aan een nieuwbouwwoning is dat je op een gegeven moment de inrichting moet bepalen van onder andere de badkamer en keuken. De keuken speelt een belangrijke rol in de woning. Steeds vaker wordt de keuken betrokken bij de woonkamer en ontstaat er een soort van leefkeuken. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe keuken?

Kwaliteit van de keuken

Een gemiddelde keuken kost zo'n €10.000,- tot €15.000,-. Voor zo'n bedrag wil je natuurlijk wel een keuken van goede kwaliteit die vele jaren meegaat en die ook aan jouw wensen voldoet. De keuken moet voldoen aan je wensen betreffende design, maar ook gebruiksvriendelijkheid. Je moet bijvoorbeeld nadenken of je keukenkasten en laden van gelamineerd hout wilt of massief hout. Het spreek voor zich dat massief hout garant staat voor hoge kwaliteit, maar de kwaliteit van gelamineerd hout is tegenwoordig ook erg goed. Design en kleuren van de keuken zijn uiteraard geheel afhankelijk van eigen wensen. Keukenapparatuur is ook een onderdeel van de keuken dat aandacht moet krijgen. Ten eerste heb je de keuze of je kiest voor inbouwapparatuur of losse apparaten. In de meeste moderne keukens zijn apparaten ingebouwd. Let er wel op dat inbouwapparatuur gezien wordt als verbonden met de woning en dus onder de opstalverzekering valt. Losse keukenapparatuur valt niet onder de opstalverzekering, maar onder de inboedelverzekering. Losse keukenapparatuur kan namelijk gemakkelijk meegenomen worden bij een verhuizing.

Kookeiland?

Een kookeiland is aantrekkelijk, want hiermee creëer je een luxe keuken. Heel trendy natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je hier voldoende ruimte voor hebt. Niet alleen om het kookeiland te plaatsen, ook de ruimte rondom een kookeiland. Er zijn mensen die zich laten verleiden tot aankoop van een kookeiland, maar er later achter komen dat de bewegingsruimte wel erg krap is. Wil je een kookeiland? Dan begint je keuze bij het opmeten van je keuken. Zorg dat je de afmetingen van het gewenste kookeiland goed in het oog houdt en ook de afmetingen rondom het kookeiland. Mocht je geen ruimte hebben voor een kookeiland? Er zijn meer dan voldoende trendy keukens zonder kookeiland te koop.

Goede afzuigkap

Er zijn talloze verschillende soorten afzuigkappen te koop. Daarbij moet je een eerste keuze maken voor een afzuigkap met een direct afvoer naar buiten, via een centraal afvoersysteem of een afzuigkap zonder afvoerkanaal. De afvoer van de afzuigkap zal bepalen of je een afzuigkap met of zonder motor moet aanschaffen. Daarna kies je het type afzuigkap dat het beste bij jouw keuken past. Het lastige bij de aankoop van een afzuigkap is dat je deze in de keukenzaak niet kunt uitproberen. Er is dus een kans dat je een afzuigkap koopt die niet voldoende vermogen heeft om alle keukengeurtjes op te nemen. Het kan daarom geen kwaad te kiezen voor wat extra vermogen. Dit is misschien iets duurder, maar je zult er geen spijt van krijgen. 

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home

Ga je een nieuw huis (laten) bouwen? Dan is dat de ideale gelegenheid om meteen een aantal zaken mee te nemen bij de bouw. Zo kun je bijvoorbeeld alvast rekening houden met een Smart Home. Door dat direct bij de bouw te integreren, is het veel gemakkelijker om je huis Smart te maken. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met allerlei slimme apparaten, die natuurlijk energie en een internetverbinding nodig hebben.

Wat is een Smart Home?

Een Smart Home is een woning die voorzien is van een aantal slimme systemen en apparaten. Je kunt deze systemen op afstand besturen, meestal via je smartphone of tablet. In een wat verder gevorderd Smart Home kunnen de apparaten ook met elkaar samenwerken om zo nog betere resultaten te boeken. Smart Home inrichting wordt ingezet om je woning comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken.

Slimme beveiliging van de woning

Allereerst wil je natuurlijk je nieuwe huis beveiligen . Dat kun je op verschillende slimme manieren doen. Zo kies je bijvoorbeeld voor IP-camera’s buitenom het huis. Deze zullen je een seintje geven als er iemand langsloopt, waardoor je direct op de hoogte bent. Verder monteer je slimme rookmelders en een slimme koolmonoxide melder. Je hoort dan ook je rookmelder afgaan als je niet thuis bent, via je telefoon. Je kunt het beveiligingssysteem zo maken dat de rookmelders, koolmonoxidemelder en camera’s met elkaar samenwerken in één omgeving. Is er een probleem, dan kun je meteen zien wat er aan de hand is en de juiste hulp inschakelen.

Comfortabel maken van de nieuwbouw woning

Je wilt je nieuwbouw woning lekker comfortabel inrichten. Ook daar kun je Smart Home voor toepassen. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting, die je op afstand kunt bedienen. Er zijn slimme lampen die op afstand te dimmen zijn en aan- en uitgeschakeld kunnen worden. Maar er zijn ook slimme lampen die je in allerlei kleuren kunt instellen. Smart Home kan ook toegepast worden in de keuken, bijvoorbeeld door een slimme koelkast te gebruiken. Deze kan je doorgeven welke etenswaren je nog in huis hebt, terwijl jij al in de winkel staat. Zo zijn er nog meer slimme apparaten die het leven een stukje gemakkelijker en comfortabeler maken.

Je woning extra efficiënt maken

Naast veiligheid en comfort is er nog een goede reden om te kiezen voor een Smart Home: efficiëntie. Je kunt veel energie besparen door middel van slimme apparaten. Zo is een slimme thermostaat heel precies in te stellen en kun je hem ook op afstand bedienen. Een slimme oven kun je ook op afstand aanzetten en instellen. Je hoeft hem dus niet eerst voor onbepaalde tijd voor te verwarmen en ovenschotels hoeven nooit langer dan nodig verwarmd te worden. Slimme wasmachines regelen perfect de hoeveelheid wasmiddel die nodig is en gebruiken ook nog eens minder energie en water om de was schoon te maken. Kortom: de meeste slimme apparaten die horen bij het Smart Home besparen energie en werken efficiënter dan ‘gewone’ apparaten.

Je huis inrichten als Smart Home doe je idealiter al bij de bouw. Dan kun je al rekening houden met de plaatsen voor stopcontacten en aansluitingen. Het is bijvoorbeeld erg praktisch om de kabels voor je beveiligingssysteem al meteen bij de bouw mee te nemen. Dat scheelt je later veel moeite om de kabels netjes weg te werken.

Een duurzame inrichting voor je woning Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Een duurzame inrichting voor je woning

Energiebesparende maatregelen aan je woning, we kennen ze inmiddels van buiten. Je neemt een zuinige HR-ketel of een waterpomp, je kunt zonnepanelen kopen om je eigen groene stroom te produceren en je isoleert je muren, dak en vloeren. Maar duurzaamheid is meer dan energie besparen. Ook de belasting voor het milieu en levensduur zijn factoren om mee te wegen. Daarom geven we tips voor een duurzame inrichting voor je woning.

Waterontharder

Afhankelijk van waar je woont in Nederland, kan het kalkgehalte in je water relatief hoog zijn. Dit noemt met dan ‘hard water’. De oorzaak hiervan is de bron waar vanuit het water opgepompt wordt. Het gevolg van hard water voor je woning is dat je te maken krijgt met kalkaanslag. Deze is in de wasbak of het toilet nog wel met een ontkalker te verwijderen, maar in apparaten als de wasmachine en de afwasmachine en in de douchekop is dit niet zo eenvoudig. Het gevolg kan zijn dat deze objecten eerder kapot gaan en vervangen moeten worden. Ook leidingen raken er eerder door verstopt. Dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Een waterontharder kan uitkomst bieden. Dit is een zuiveringssysteem dat het water dat uit de kraan komt onthardt, waardoor het dus minder kalk bevat. Interesse? Klik op de link voor meer waterontharder info .

Vloeren

Ook in de keuze voor je vloeren kun je voor duurzaam gaan. Kunststoffen vloeren zoals PVC-vloeren worden geproduceerd van aardolie, wat een fossiele brandstof is. Daardoor zijn deze vloeren vanuit milieuperspectief niet duurzaam. Houten vloeren zijn vrij van schadelijke stoffen en gaan lang mee. Daarnaast zijn ook kurk en marmoleum duurzame keuzes. Ook zijn bepaalde gietvloeren duurzaam.

Duurzame verf

Natuurlijk neem je bij het inrichten van je woning ook de kwast ter hand om je muren te voorzien van een mooi kleurtje. De meeste verf zit echter vol met stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en daarom niet duurzaam te noemen zijn. Gelukkig zijn er alternatieven. Fabrikanten als Fairf, Mommypaint of Farrow & Ball maken verf op waterbasis met nagenoeg geen chemische stoffen. Je merkt dit ook in het feit dat deze verf bijna geurloos is. Fairf maakt de binder voor hun verf zelfs van gerecycled sloophout. Uiteraard is deze verf ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen.

Duurzaam textiel

Ook de keuze voor het textiel in huis kan duurzamer. Let hierbij op de GOTS-certificering. Dit is een indicatie van het feit dat je met biologisch katoen te maken hebt. Dat houdt in dat er bij de verwerking geen gebruik ik gemaakt van pesticiden of chemicaliën. Je kunt hier op letten bij de aanschaf van zaken als beddengoed, hand- en theedoeken en badjassen maar ook dekens, lakens en kussens.

Verlichting

De verlichting in je huis kan duurzaam zijn wanneer je kiest voor LED-verlichting. LED-lampen gaan namelijk langer mee dan klassieke soorten van verlichting. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook nog eens tot 60 procent minder stroom verbruiken dan klassieke verlichting. Dat maakt de investering in LED-verlichting zeker ook rendabel.

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam

Ben jij voor je bedrijf op zoek naar een ander bedrijfspand? Amsterdam is al eeuwenlang het centrum van bedrijvigheid in Nederland. The place to be dus als populaire vestigingsplaats voor veel bedrijven. Maar hoe pak je het aan om in deze plaats een pand te vinden dat voldoet aan alle wensen en eisen? Er zijn immers veel zaken om te overwegen. Door de huidige krapte op de commerciële vastgoedmarkt is het goed om je prioriteiten op een rijtje te hebben. Hieronder vind je vijf aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam.

Huren of kopen?

Wil je kantoorruimte vinden , dan kun je je richten op zowel huur als koop. Het kopen van een bedrijfspand heeft als voordelen dat je vermogen opbouwt, en dat het pand mogelijk zelfs nog meer waard wordt in de toekomst. Bij nieuwbouw heb je daarnaast ook nog eens een bepaalde vrijheid als het gaat om indeling en inrichting. Kopen vraagt alleen wel een bepaalde investering. Is er niet voldoende vermogen aanwezig, dan is huren een goede optie. Dit biedt flexibiliteit en gemak, doordat kantoorruimte turn-key en gemeubileerd wordt opgeleverd soms.

Het beschikbare budget

Of je nu een bedrijfspand wil gaan kopen of huren, je bent waarschijnlijk gebonden aan een bepaald budget. Hoewel het budget nooit allesbepalend mag zijn, is het bij het vinden van kantoorruimte in Amsterdam wel nodig realistisch te zijn. Waar een paar jaar geleden nog sprake was van een grote leegstand, is dit nu in bepaalde wijken omgeslagen in een tekort aan ruimte. Dit heeft geresulteerd in fors gestegen prijzen, bijvoorbeeld in het centrum en de Zuidas. Je vindt echter wel nog goed betaalbare kantoorruimte in Amsterdam in opkomende wijken zoals Sloterdijk.

Bereikbaarheid

Het aantal files op de Nederlandse wegen is het afgelopen jaar met bijna 20 procent gestegen. Ook het openbaar vervoer kent een grote drukte tijdens de spitstijden. Wil je je als bedrijf in Amsterdam vestigen, dan is het dus belangrijk goed over de locatie na te denken. Medewerkers en klanten moeten het bedrijf immers snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Goede bereikbaarheid is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een grote plus voor bedrijven.

Goede telecomvoorzieningen

Er is haast geen sector of bedrijf meer te noemen die niet sterk afhankelijk is van telecom. Of het nu gaat om telefonische bereikbaarheid, of snel internet voor bijvoorbeeld het efficiënt kunnen uitvoeren van werkzaamheden, ontvangen van orders en uitvoeren van de boekhouding. Hoewel er veel aandacht is voor draadloze verbindingen (zeker met de komst van 5G) wordt zakelijk nog veel bekabeld gewerkt. Bij het huren van een bedrijfspand zijn de kosten voor telecom soms al opgenomen in de servicekosten.

Het energielabel

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoor groter dan 100 vierkante meter een energielabel C of hoger hebben. Door nu een nieuw gebouwd of al langer bestaand bedrijfspand met een hoog energielabel te kopen of te huren, voorkom je dat je in een pand zit dat de komende jaren alsnog gerenoveerd moet worden. Een energielabel C of hoger scheelt natuurlijk ook in de energiekosten.

Maak kennis met deze sterke blokken! Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Maak kennis met deze sterke blokken!

Stappelblokken of toch liever jumboblokken?

Investeren in een veilige infrastructuur of gewoon opzoek naar duurzaam bouwmateriaal voor dat leuke tuinideetje waar je al enige tijd meezit? Het kan tegenwoordig heel eenvoudig! Daarom willen wij je alvast laten kennis maken met deze sterke en toch betrouwbare blokken. Wij hebben het hier namelijk over de stapel- en jumboblokken. Deze hebben elk hun eigen toepassingsgebied die het leven op verschillende vlakken toch wat simpeler maken en waarvan je de voordelen elke dag opnieuw opmerkt. Laat je alvast inspireren door het veelzijdig gebruik van deze bouwcomponenten.

Wat zijn nu eigenlijk jumbo of stapelblokken?

Ja, een goeie vraag! Een jumboblok (ook wel een stootband of ‘biggenrug’ genoemd) is een ovaalgevormde meestal betonnen obstakel dat een infrastructurele functie heeft. Deze worden veelal geplaatst op een wegdek om het te ver in- of doorrijden te vermijden. Het is ook een halfronde massieve blok met een redelijk gewicht dus daar kan je ook niet zomaar mee aan de haal en het kan tegen een stootje, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

De stapelblokken hebben een ander einddoel aangezien zij ook een extra esthetische meerwaarde leveren in tegenstelling tot de jumboblokken . Het is een bouwcomponent of als het ware een duurzame blok die je op verschillende locaties kan gebruiken en op elkaar kan stapelen, meestal wordt het in de tuin gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid.

Meer veiligheid door de Jumboblok

Zoals je al eerder las worden deze vaak geplaatst op wegdekken, terreinen en pleinen om het te veel inrijden of verkeerd parkeren te ontmoedigen. Maar wist je dat bedrijven deze ook plaatsen om inbraakgevoelige panden en showrooms te beschermen? Dankzij deze plaatsing worden zelfs plofkraken vermeden bij grote kostengevoelige raampartijen. Ook worden jumboblokken door meer en meer gemeenten gebruikt als bochtbeschermers voor zwaar vrachtverkeer of om hun parkeerbeleid te versterken. Een opvallende kleur die in de nacht helpt om de zichtbaarheid van een bermrand te verbeteren behoren ook allemaal tot de mogelijkheden.

Eenvoudig in gebruik

Stapelblokken zijn helemaal eigentijds en actueler dan ooit! Naast het eenvoudig gebruik van deze blokken volgens het principe van op elkaar stapelen is een ander groot voordeel dat ze niet gemetseld hoeven te worden en dat de mogelijk bestaat om ze gewoonweg met lijm aan elkaar vast te hechten. In een handomdraai kan je zo al een afscheiding in je tuin, een hoge plantenbak of zelfs een bank creëren en je buur alvast grote ogen laten opzetten.

Het ziet er ook goed uit

Stapel- en jumboblokken hebben ook het voordeel dat er op esthetisch vlak veel gespeeld kan worden. Aangezien deze blokken op maat gemaakt kunnen worden kan er ook geopteerd worden voor een bepaalde kleurenpallet om het nog eens extra te laten opvallen. Dit kan uit veiligheidsoverwegingen of gewoonweg omdat je het leuk vindt.

Ontmoedig inbrekers Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Ontmoedig inbrekers

Om de woning optimaal te beveiligen moet je denken als een inbreker. Alles wat inbrekers aantrekt moet je precies het tegenovergestelde doen in jouw woning. Zo houden indringers van stilte, daarom maken alarmsystemen enorm veel lawaai. Hoe je iedere woning optimaal kunt beveiligen leggen we uit op deze pagina.

Ontmoedig inbrekers

Als je echt een gok wilt wagen kun je de woning op de volgende wijze beveiligen. Zet de voordeur wagenwijd open, leg een rode loper uit van de stoep tot aan de dorpel en zorg dat er voldoende licht aanwezig is. De kans is groot dat er nooit ingebroken wordt in jouw huis. Want inbrekers vinden dit een heel eigenaardige situatie die eruitziet als een val. Een gelijksoortig experiment is uitgevoerd met een portemonnee op straat. Een losse portemonnee op straat wordt opgepakt, wanneer er een opvallende cirkel omheen wordt getekend loopt iedereen door. Want opvallend is gevaarlijk, en dat is ook het uitgangspunt van huisbeveiliging.

Licht in de duisternis

Een inbreker is allergisch voor licht. Wanneer je de woning voldoende van binnen én buiten verlicht, dan is de kans op inbraak veel kleiner. Buiten kun je denken aan zuinige LED verlichting. Die kun je dag en nacht laten branden, maar dit hoeft niet. Je kunt ook bewegingsmelders installeren die je (draadloos) koppelt aan de lampen. Wanneer de melder beweging registreert zal de lamp automatisch inschakelen. Dit is ook reuze handig wanneer je ‘s avonds thuiskomt. Er zijn volop lampen met eenvoudige PIR sensoren te koop, je kunt ook een stap verder gaan met een huisautomatiseringssysteem dat je verschillende apparaten aan elkaar laat koppelen. Zo kun je het Somfy TaHoma systeem koppelen aan diverse soorten detectie waaronder beweging, licht of een onderbrekingsmelder op ramen en deuren.

Het energieverbruik van LED lampen buiten weegt niet op tegen de preventieve werking die van licht uitgaat. Omdat het ook prettiger is voor de bewoners biedt buitenverlichting meerdere toepassingen. Let er wel op dat deze verlichting bestand is tegen regen, en dat kabels veilig zijn voor ongedierte en andere soorten schade. Er zijn kleine lampjes die op zonnecellen werken, dan hoef je ook geen kabels te trekken.

Altijd iemand thuis

Inbrekers zitten niet te wachten op confrontaties met bewoners, daarom breken ze in bij woningen die verlaten lijken te zijn. Door de lampen op een timer te zetten zorg je ervoor dat de woning er altijd bewoond uitziet. Je kunt hier nog een stap verder in gaan door gemotoriseerde raamdecoratie te installeren zoals de PoweredBlinds van Somfy. Je kunt dan instellen wanneer de gordijnen moeten openen of sluiten. In de winterperiode kan het al donker zijn voordat je thuiskomt van het werk. Dan laat je de verlichting inschakelen en de gordijnen automatisch sluiten. De hele dag de gordijnen dicht, of de lichten aan is een duidelijk teken van afwezigheid. Dat elektrische gordijnen daarnaast ook nog eens heel praktisch is voor de bewoners is dan mooi meegenomen. In de zomer kunnen gordijnen ook heel goed dienen als zonwering.

Een smart home is ook een safe home. Door de lichten en gordijnen een ‘eigen leven’ te laten leiden ziet de woning er altijd bewoond uit, wat inbrekers helemaal niet prettig vinden. Wanneer er onverhoopt in de nacht toch iemand het waagt om dicht bij de woning te komen, dan kun je met smart home apparatuur precies bepalen welke acties er plaats moeten vinden. Misschien het licht aan in de gang, een (stille) notificatie op je smartphone of een luid alarmsignaal. Van heel subtiel tot enorm luid en opvallend, er zijn allerlei mogelijkheden om inbrekers te snel af te zijn.

Hoe werkt PIR detectie?

De meeste bewegingsmelders, zoals deze ook vaak in beveiligingscamera's aanwezig zijn, werken met PIR detectie. Dit is een detectie van warmte, er is een klein rooster voor de infrarood detector aanwezig die veranderingen in omgevingstemperatuur kan waarnemen. Dit werkt in principe het hele jaar door, met temperaturen tussen pakweg 0 en 25 graden Celsius. Met een slimme bewakingscamera kun je naast PIR detectie ook vertrouwen op beeldherkenning. PIR werkt niet wanneer er een venster tussen wordt geplaatst, een camera wel. Per merk en model kunnen de functies afwijken.

Andere vormen van beveiliging

Automatische verlichting in combinatie met geautomatiseerde raamdecoratie verhoogt niet alleen het wooncomfort, het maakt de woning ook aanzienlijk veiliger. Wanneer je kiest voor een smart home systeem zoals de TaHoma van Somfy kun je ook andere apparaten en diensten toevoegen zoals rookmelders, smart locks op de deuren of cloud opslag, zodat je wereldwijd de woning in de gaten kunt houden. Combineer praktisch gebruik met een veilig gevoel door automatische verlichting en andere smart home oplossingen.

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken

Wanneer je houdt van een interieur met een stoere uitstraling en natuurlijke materialen is de industriële interieurstijl écht wat voor jou! Pas hem toe in de keuken voor een uniek en sfeervol uiterlijk. Doormiddel van robuuste objecten, passende kleuren en natuurlijke elementen maak je koken nog leuker, want wie wil er nu niet koken in een stoere en stijlvolle keuken? Lees in deze blog hoe jij jouw keuken omtovert tot een industriële keuken.

Natuurlijke elementen

Met behulp van natuurlijke materialen creëer je gemakkelijk een industriële look in je keuken. Binnen de industriële interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van materialen, zoals metaal, leer, beton, hout of baksteen. Deze materialen kun je verwerken in je muren, vloer, meubels en accessoires.

Wanneer je voor een stoere en robuuste muur gaat, kun je kiezen voor een steen- of betonmuur. Vind je dit een beetje teveel? Dan kun je er ook voor kiezen om één muur een industriële look te geven en de overige muren neutraal te houden. Deze kun je vervolgens decoreren met wandrekjes of met stoere fotolijstjes met daarin foto’s of posters.

Voor een typisch industriële vloer kun je kiezen voor een beton- of gietvloer in aardse kleuren of zwart of grijs. Ga je voor een warm uiterlijk? Kies dan voor een mooie houten vloer. Deze hoeft niet perfect afgewerkt te zijn en mag juist wat schoonheidsfoutjes hebben!

Verwerk materialen als metaal en leer door te kiezen voor een grote robuuste tafel met een metalen frame en houten tafelblad en zet er stoelen bij met een prachtige leren bekleding. Tenslotte kun je ook accessoires in de keuken plaatsen waarin materialen als hout of metaal verwerkt zitten.

De keuken

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door een robuust en onafgewerkt uiterlijk. Jouw keuken hoeft dus niet strak afgewerkt te zijn, want schoonheidsfoutjes horen juist helemaal thuis in deze stijl! Pas de industriële interieurstijl toe door te kiezen voor een stoer aanrechtblad van beton of roestvrijstaal. Plaats op de kastjes en lades greepjes van roestvrijstaal.

Kleuren die veel worden gebruikt binnen de industriële interieurstijl zijn zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren stralen rust uit en hebben een stoer uiterlijk. Ook blauw- of groentinten kun je mooi verwerken in deze interieurstijl. Kies voor één van deze kleuren wanneer je een keukenblok gaat kiezen. Creëer daarnaast met behulp van accessoires contrast door donkere en lichte kleuren in de keuken met elkaar te combineren.

Maak tenslotte de inrichting compleet met behulp van accessoires. Schaf een robuuste messen set aan en zet deze op het aanrecht, leg een houten snijplank neer en hang houten spatels en lepels aan haakjes aan de muur. Kies ook voor roestvrijstalen keukenapparatuur, zodat alles een geheel vormt. Tenslotte kun je nog kruidenrekjes ophangen voor een gezellige sfeer en hier kun je vervolgens verse kruidenplantjes in zetten.

Sfeermakers

Maak tenslotte je industriële keuken compleet door sfeermakers te plaatsen. Met behulp van verlichting creëer je gemakkelijk een warme en gezellige sfeer. Kies voor industriële verlichting, zoals een robuuste vloer- of hanglamp. Je kunt ook kiezen voor kale peertjes met zichtbare bekabeling aan het plafond.

Ook met behulp van raamdecoratie creëer je sfeer en kun je spelen met de lichtinval in de keuken. Het is van belang om te kiezen voor raamdecoratie dat vuil- en vochtbestendig is. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de industriële interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor in de keuken, omdat ze bestand zijn tegen vocht, vuil en vet. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Aluminium jaloezieën geven een strak en stoer uiterlijk en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo zitten er altijd aluminium jaloezieën tussen die perfect bij jouw industriële keuken passen! Kijk voor aluminium jaloezieën en andere raamdecoratie op   www.ilumio.nl .

Voor de finishing touch kun je nog accessoires toevoegen aan je keuken, zodat de industriële interieurstijl tot in de puntjes verwerkt is. Plaats kaarsen voor de gezelligheid, hang stoere lijstjes met foto’s of posters aan de muur en plaats op verschillende plekken robuuste vazen met bloemen. Nu is jouw industriële keuken helemaal compleet!

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing

Voordat je echt kunt verhuizen naar je nieuwbouwwoning, moeten er een aantal zaken geregeld worden. In dit artikel zetten we graag een paar belangrijke punten op een rij. We begrijpen namelijk dat je in deze stressvolle periode wel eens wat dingen vergeet. Lees alle verhuistips rustig door en zet ze eventueel voor jezelf op papier.

Huur een opslagruimte in de buurt

Het is vaak fijner om niet direct je complete inboedel te verhuizen naar de nieuwe woning. In een overvol huis raak je snel het overzicht kwijt. Kies er daarom voor om alleen de spullen te verhuizen die je echt nodig hebt. De rest doe je gesorteerd in stevige dozen en sla je tijdelijk op in een opslagruimte. Er is altijd wel een opslaglocatie bij je in de buurt! Om nog efficiënter te werken kun je ook kiezen voor de thuisbezorgd service van Kubox. Hierbij wordt de opslag thuisbezorgd in Amsterdam . Helemaal tot aan jouw voordeur. Je kunt de opslagbox dus vanuit huis inladen en daarna laten ophalen. De spullen worden veilig opgeslagen bij een vestiging in jouw omgeving. Zodra alles in je nieuwbouwwoning op orde is, kun je de box gewoon weer laten bezorgen.

Controleer je nieuwbouwhuis op gebreken

Controleer de woning kritisch op gebreken bij de oplevering . Er is namelijk altijd wel iets aan te merken. Meld deze ‘opleverpunten’ zo snel mogelijk, zodat het nog op korte termijn opgelost kan worden.

Zorg voor tijdelijke verlichting

Een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen opgeleverd zonder verlichting. Maar tijdens het verhuizen is een beetje licht wel zo handig. Koop daarom een aantal verhuisfittingen om tijdelijk licht te creëren in de kamers. Deze fittingen zijn heel eenvoudig op te hangen en weer te vervangen.

Maak een pad naar de voordeur

Is de voortuin nog een grote zandhoop? Maak dan in ieder geval een stevig pad voordat je aan de verhuizing begint. Dit is niet alleen veiliger, maar het zorgt er ook voor dat er minder zand in je nieuwe schone woning komt. Dat scheelt weer een avondje vegen en stofzuigen!

Houd rekening met vocht

In een nieuwbouwwoning zit altijd een hoop vocht. Het kan zelfs 2 jaar duren voordat het helemaal is verdwenen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de vloer en wandbekleding.

Beveilig je nieuwbouwwoning

Nieuwbouwhuizen zijn erg aantrekkelijk voor inbrekers . Het is verstandig om je woning zo snel mogelijk te beveiligen. Breng daarnaast je waardevolle spullen tijdelijk naar de opslag zolang je er nog niet woont. Via Kubox.nl kun je al een kleine opslagruimte van 1 kubieke meter huren!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Een kijkje in de appartementen Lokaal nieuws donderdag 17 december 2020

Een kijkje in de appartementen

Mooi nieuws: de eerste appartementen op Cruquiuswerf zijn inmiddels verhuurd! We snappen dat je reuze nieuwsgierig bent naar hoe de appartementen eruit komen te zien. Daarom hebben we een korte video opgenomen waarin we vertellen wat je van een huurappartement op Cruquiuswerf kunt verwachten.

 

Alle appartementen worden bijvoorbeeld luxe afgewerkt en hebben in de basis een luxe keuken met moderne inbouwapparatuur en een mooie badkamer. Benieuwd naar hoe de keuken en badkamer eruitziet? Bekijk dan gauw de video die wij in de appartementen hebben gemaakt! Ook hier wonen? Medio maart 2021 gaan er nieuwe appartementen op Cruquiuswerf in verhuur. Schrijf je direct in als geïnteresseerde. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte.

 

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn Lokaal nieuws woensdag 16 december 2020

Verkoopintentie gestegen, kopers huis doen water bij de wijn

Voor het eerst sinds maanden is de intentie om een woning te verkopen gestegen. De krapte op de woningmarkt is desondanks nog steeds ongekend. Steeds vaker zijn kopers bereid om water bij de wijn te doen als ze daarmee meer kans op een woning maken. Vooral op het gebied van prijs en ruimte doen kopers concessies.

Maandelijks brengt woningsite Funda een rapport uit over de stand van de woningmarkt. Al enige tijd bleef de koopintentie - plannen om te kopen - groeien, terwijl de verkoopintentie bleef dalen. In november kwam hier een einde aan en is de verkoopintentie met 2,6% gestegen ten opzichte van oktober. Het is te vroeg om van een kantelpunt te spreken. Het gat tussen vraag en aanbod is daarvoor nog te groot. 

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning

Duurzaamheid is een term waar we niet meer omheen kunnen. Het streven naar duurzaamheid is dan ook een belangrijke doelstelling van zowel de overheid, het bedrijfsleven en veel burgers. Ook de gemeente Amsterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil de verduurzaming van de stad zo veel mogelijk versnellen. Zo wil de gemeente in 2040 aardgasvrij zijn en is er het streven om in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie op te wekken en 20% minder energie te verbruiken. Ook in nieuwbouwprojecten is verduurzaming een vereiste en met het streven van de stad om ruim 52.000 nieuwe woningen te bouwen in zeven jaar, zal aan de verduurzaming in de stad nog meer invulling krijgen.

Rol van de burger

De burger speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen op het gebied van duurzaamheid. Het opwekken van energie is duur en milieubelastend. Het is dus van belang het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Je kunt bij het betrekken van je nieuwbouwwoning een aantal aanpassingen in je woning aanbrengen om je energieverbruik terug te dringen, zodat kostbare warmte niet verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Voor een aantal aanpassingen die je woning verduurzamen is zelfs (op gemeentelijk niveau) financiële ondersteuning beschikbaar.

Isolatie

Je huis verwarmen is kostbaar en vaak nog niet milieuvriendelijk, vooral als het met gas gebeurt. Het grootste deel van de energierekening gaat dan ook op aan stookkosten. Daarom is het belangrijk om de warmte niet via allerlei wegen te laten ontsnappen. Het isoleren van je huis is daar een zeer geschikte methode voor. Je kunt je dak, gevel, spouwmuur en vloer isoleren. In een gemiddeld huishouden zonder isolatie wordt per jaar ongeveer 3.300 kubieke meter gas verbruikt. Bij een goed geïsoleerde woning, daalt dit verbruik naar 600 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op een besparing van zo’n 2.000 euro.

Zonnepanelen

In 2018 kwam bijna 2 procent van het totale stroomverbruik in Nederland uit zonnepanelen . Dit is een groei ten opzichte van het jaar ervoor, maar dat percentage moet veel verder omhoog. De landelijke subsidie vanuit de overheid op het plaatsen van zonnepanelen is in 2019 komen te vervallen. Op gemeentelijk niveau is het nog wel mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Vaak moet hiernaast echter nog een ander energiebesparingsproduct worden aangeschaft, bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor de isolatie van je huis. Maar ook zonder de ondersteuning vanuit de gemeente loont het om voor zonnepanelen te kiezen. In gemiddeld 7 jaar tijd heb je de investering terugverdiend en na die tijd blijf je de, dan, gratis stroom ontvangen. De levensduur van de zonnepanelen kan oplopen tot 40 jaar. Fabrikanten geven vaak 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Kleine aanpassingen in huis

Naast het isoleren van je huis zijn er nog een aantal aanpassingen die je in je huis kunt aanbrengen die relatief goedkoop zijn. Je kunt zelf de kieren en naden in je huis dichten, zodat de warmte in huis niet verloren gaat en je dus minder kosten kwijt bent aan het verwarmen van je huis. Daarnaast kun je reflecterend radiatorfolie achter je radiator plaatsen . Dit zorgt ervoor dat de warmte die door de verwarming afgegeven wordt terug wordt gekaatst de kamer in en niet via de muur verloren gaat. Ook kun je speciale gordijnen ophangen die door hun honingraatstructuur extra isolerend werken. En vervang tot slot gloei- en halogeenlampen in je woning door ledlampen. Deze zijn tot 85% zuiniger dan een gloeilamp.

Kies de goedkoopste energieleverancier

Een manier om op je energiekosten te besparen die verder geen aanpassingen aan je woning behoeft, is het overstappen op een andere energieleverancier bij het aflopen van je huidige contract. Dat kan meestal 2 maanden vooraf. Ga daarvoor energieleveranciers vergelijken om de goedkoopste contracten te vinden. Het is zeer de moeite waard om het aanbod van de verschillende energieleveranciers naast elkaar te houden en de voordeligste te kiezen.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 27 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van HMB - Ariane Prowoto.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. HMB - Ariane Prowoto gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
HMB - Ariane Prowoto doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij HMB - Ariane Prowoto en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws donderdag 26 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Brandeis Woonprofessionals.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Brandeis Woonprofessionals gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Brandeis Woonprofessionals doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Brandeis Woonprofessionals en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website: http://www.homemadeby.nl

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 18 november 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

NA HET FAILLISSEMENT: INTERVIEW FAMILIE VAN NIEUWKERK Lokaal nieuws dinsdag 17 november 2020

NA HET FAILLISSEMENT: INTERVIEW FAMILIE VAN NIEUWKERK

Het nieuwbouwproject Eilandrijk in Rijswijk is een voorbeeld van wat het bieden van zekerheid met het waarborg-certificaat van Woningborg betekent voor kopers van een nieuwbouwhuis. De bouw van project Eilandrijk is gestart in het voorjaar van 2018. In oktober 2019 is bouwondernemer Schouten failliet verklaard.

Woningborg heeft overeenstemming bereikt met Ter Steege Bouw Vastgoed West voor de afbouw van de 29 woningen en in januari 2020 is de bouw hervat. In het najaar 2020 kunnen de toekomstige bewoners hun langverwachte intrek nemen in hun nieuwbouwhuis.

Op vrijdag 10 juli waren er blije gezichten te zien bij de borrel, die  Ter Steege Bouw Vastgoed West  had georganiseerd ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwbouwproject Eilandrijk te Rijswijk. Wij spraken de familie van Nieuwkerk over hun woning in nieuwbouwproject Eilandrijk in Rijswijk en wat ze hebben meegemaakt toen de bouwonderneming failliet ging.

Amsterdamse plinten als finishing touch Lokaal nieuws vrijdag 13 november 2020

Amsterdamse plinten als finishing touch

Elk huis is uniek. Zo ook een nieuwbouwhuis. Toch is van een nieuwbouwhuis een unieke eigen woning maken, misschien wat lastiger dan van een eeuwenoud grachtenpand. Aan de andere kant, niets is natuurlijk leuker dan dat jij de nieuwe historie van een huis gaat bepalen.

Een nieuw huis is als een onbeschreven blad waaraan jij herinneringen gaat toevoegen. Een huis waar je leven in gaat brengen, een thuis met een verhaal van gaat maken. En dat kan, als je je eigen touch maar toevoegt.

Stralend wit

Kies je voor een witte basis, dan start je met een kleur die vele gezichten heeft en die ook nooit uit het interieurbeeld zal verdwijnen. Je kiest voor een basis waar je heel gemakkelijk kleuraccenten aan kunt toevoegen. Waarbij je, als je het slim aanpakt, je met details in kleur kunt wisselen in seizoenen, trends en jouw humeur.

Wit is een basis. Een pure onderlaag die zo mooi is dat zij zichtbaar en onzichtbaar tegelijk veel invloed heeft. Want juist in een witte basis kun je accenten laten stralen. Kun je licht vangen en subtiele details een koninklijk plekje geven.

Mooie plafonds als grondvoorwaarde

Het lijkt alsof je het niet ziet, maar mooie strakke wanden of plafonds geven rust in een ruimte. Bij een nieuwbouwwoning ben je dan wel voorzien van nieuwe wanden en plafonds maar toch hebben ze enige afwerking nodig om die basis te leggen waarop jij verder kunt bouwen. Die basis leg je bijvoorbeeld met mooi strak gestucte laag zonder oneffenheden of scheuren. Ga dus niet zelf je nieuwbouw stucen maar kies liever voor een goede stukadoor. De basis die een stukadoorsbedrijf legt, is echt een meerwaarde voor je huis. Je huis uniek maken is dus eenvoudiger dan je denkt. Een gesprek met stukadoor Amsterdam geeft je genoeg ideeën voor een uniek huis

Amsterdamse touch

Hadden we vroeger de unieke gevels die per regio verschillend waren, kun je jouw huis natuurlijk best een eigen touch geven. Niet alleen door het ontwerp van je huis of de kleur van de voordeur of dakpannen maar binnen; uitbundig of heel subtiel. Denk maar eens aan de oude prachtige gebouwen van vroeger. Met glas in lood ramen bijvoorbeeld. Of de paleizen die versierd werden met muurschilderingen en zelfs plafondschilderingen. Geen gebouw was hetzelfde. Soms uitbundig maar ook subtiel met prachtige  ornamenten of bladgoud wat een statige maar ook een geheel eigen touch aan de kamer toevoegde.

Anno 2021 kiezen we niet voor overweldigende tierelantijntjes maar voor subtiel aangebrachte details. Accenten die je huis wel die unieke en persoonlijke touch geven meegeven maar toch de rust bewaren. Een knipoog naar de stad maak je bijvoorbeeld met mooie platte sierlijsten die niet voor niets de bijnaam “Amsterdamse plinten” dragen. Je laat ze aanbrengen in je woonkamer of als welkom in de hal. Maar ook je badkamer geef je hiermee een eigen uitstraling. Een unieke persoonlijke touch zonder afbreuk te doen aan ruimte en design.

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia Lokaal nieuws vrijdag 13 november 2020

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad van de wereld. Zowel binnen Nederland als ver daarbuiten kent Amsterdam een bepaalde aantrekkingskracht. Deze kracht gaat decennia terug, toen Amsterdam zich naar voren duwde als open, vrije stad. Er trokken massaal veel binnen- en buitenlandse mensen naartoe, wat een forse stijging van de huizenprijzen betekende.

De Amsterdamse huizenmarkt vandaag

Toen men vroeger naar de grote stad vertrok, waren er nog niet al te veel huizen verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met het bouwen van grote appartementencomplexen om van de stad een betaalbare vestigingsplaats te maken. Men kon echter niet opbouwen tegen het enorme aanbod dat er ook toen al was. En deze vraag is eigenlijk nooit weggegaan. Het gevolg is: hoge prijzen voor koopwoningen en lange wachtrijen voor het huren van een huis, appartement of kamer.

Amsterdam centrum

Wanneer je in het centrum van de stad wilt vestigen, wordt de zoektocht nog net iets lastiger. Omdat juist daar de vraag erg hoog is, is het belangrijk dat jij van tevoren een goede afweging maakt van wat je wel en niet wilt. 

Welke elementen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam moet je er per se in hebben en welke onderdelen zijn een “nice-to-have”. Om dit te bepalen is het handig om vergelijkbare woningen op waarde te schatten. Zoek naar meer nieuwbouw Amsterdam om een indruk op te doen van de elementen die echt nodig zijn.

Voorbereiding 

Wanneer je dan uiteindelijk hebt besloten waar je in Amsterdam wilt vestigen, is het belangrijk om een goed plan op te stellen. Neem hier de tijd voor, het zal je helpen in je uiteindelijk koopproces. Je zult sneller kunnen reageren op juist en alleen die woningen die binnen jouw kader passen en je verliest geen tijd aan andere woningen.Soort woning: Ga je voor een appartement of een huis? Beide woningen kennen uiteraard voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op.


Budget, niet onbelangrijk natuurlijk. Bepaal wat je wilt uitgeven en stel deze in als filters op de website waarop je zoekt. Zo raak je niet in de verleiding om net iets boven budget te kijken.


Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Ook hier hebben beide opties voor- en nadelen. Wat voor de één belangrijk is, hoeft voor jou wellicht geen deal-breaker te zijn. Wanneer je uiteindelijk heel specifiek gaat zoeken, dan zal jouw voorbereidingstraject een perfect hulpmiddel zijn om snel tot de juiste beslissing te komen. 

Een kijkje op de bouw Lokaal nieuws maandag 09 november 2020

Een kijkje op de bouw

Er wordt hard gewerkt in Cruquiuswerf. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien zijn de gevels van gebouwen A en B prachtig afgewerkt met baksteen en natuursteen. Hoog tijd voor een korte update vanaf de bouw!

 

Nutsvoorzieningen en balkons

In Cruquiuswerf wordt momenteel druk doorgewerkt om alle nutsvoorzieningen aan te leggen. Wist je dat ieder appartement in Cruquiuswerf een eigen balkon krijgt? Wat hangen ze er al zonnig bij! Alle balkons krijgen een ingestippeld grasmotief. Zo kijk je heerlijk groen weg.. Naar verwachting worden de appartementen in Blok A en Blok B aan het einde van het eerste kwartaal in 2021 opgeleverd.

Zie jij jezelf hier ook wonen? Begin volgend jaar gaan er nieuwe appartementen in verhuur! Schrijf je snel in als geïnteresseerden! 

Klik op onderstaande foto's om ze groter te bekijken

 

Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Hypotheek aanvragen voor klussen en oversluiten blijft populair

Het aantal hypotheekaanvragen was in oktober vergelijkbaar met het niveau in dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van HDN (Hypotheken Data Netwerk). Starters en doorstromers namen een minder groot deel voor hun rekening. Dit werd gecompenseerd door huiseigenaren die een hypotheekaanvraag deden voor een verbouwing. Al eerder werd duidelijk, veel Nederlanders zijn aan het verbouwen geslagen tijdens deze coronacrisis.

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat? Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het loont om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Energie besparen is namelijk goed voor de portemonnee én het klimaat. Er zijn ontzettend veel manieren om jouw woning energiezuiniger te maken. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Zorg voor een goede isolatie

Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn? Dat is hartstikke zonde, want een goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De bekendste vormen van isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Welke isolatiemaatregelen er nodig zijn, is afhankelijk van het bouwjaar van de woning .

De woning duurzaam verwarmen

Als je flink wilt besparen op de energierekening, is het op de juiste manier verwarmen van de woning essentieel. Gemiddeld 50% van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Kies dus bij voorkeur voor een HR-ketel in combinatie met een zonneboiler of hybride warmtepomp. Je kunt tegenwoordig aantrekkelijke subsidies krijgen voor deze twee zaken. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van het apparaat en het bijbehorende vermogen. Naast subsidie kun je ook een Energiebespaarlening afsluiten. Plaats ook een slimme thermostaat . Deze thermostaat kan je helpen om de woning zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. De thermostaat is op afstand te bedienen en past zich aan op het leefgedrag van de bewoners. Op deze manier bespaar je ongeveer 20% op de stookkosten.

Kies voor ledverlichting

Je kunt flink op de energierekening besparen door jouw woning op een duurzame manier te verlichten. Wist jij dat een ledlamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp? Daarnaast verbruikt ledverlichting 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te besparen op de verlichting. Doe bijvoorbeeld altijd alle verlichting uit als je een ruimte verlaat. Maak daarnaast optimaal gebruik van het daglicht in de woning, zodat de verlichting minder vaak aan moet. Vergeet ook de verlichting buiten niet.

Plaats zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn als het ware jouw eigen duurzame energiebron aan huis. Je energierekening zal uiteindelijk een stuk lager zijn en je draagt bij aan een beter milieu. Zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Anno 2018 ligt de gemiddelde terugverdientijd ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Een aantal jaar geleden was dit nog 15 jaar.

Kies voor een groene energieleverancier

Bij een duurzame woning, hoort een groene energieleverancier. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Wist jij dat je honderden euro's per jaar kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Online vind je de goedkoopste energie én vergelijk je de contracten meteen op kwaliteit én duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een groene energieleverancier.

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam

In 2050 wil Nederland vrijwel helemaal klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken moeten alle woningen van het aardgas af. Ook in Amsterdam heeft het streven om in 2040 aardgasvrij te zijn. Daarom streeft de gemeente naar gasloze nieuwbouw. Ook binnen de bestaande bouw werkt Amsterdam aan alternatieven voor aardgasverwarming.

Aardgasvrij wonen in Amsterdam: de stand van zaken

In principe bouwt de gemeente vanaf heden geen woningen meer die op aardgas worden aangesloten. Nieuwbouwprojecten die eerder zijn gestart en waarvoor nog andere afspraken zijn gemaakt, zullen nog wel met een aardgasaansluiting worden gebouwd. Via het Project Aardgasvrije Wijken kijkt Amsterdam hoe het bestaande woningen aardgasvrij kan maken. Belangrijke vragen zijn daarbij: wanneer maakt een wijk geen gebruik meer van aardgas en wanneer stappen de bewoners over op een ander energiesysteem. Ook wordt in dit project gekeken in welke wijken de gemeente begint met het gasloos maken van de woningen en worden bewoners en lokale organisaties geraadpleegd. Nog voor 2020 wil de gemeente de eerste projecten in uitvoering nemen.

Zelf van het aardgas af

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de gemeente om stappen te zetten om jouw woning van het aardgas te halen. Een belangrijk vereiste is een goede isolatie. Door de vloeren en muren te isoleren, houdt de woning warmte beter vast in de winter en blijft het in de zomer koeler. Bij een gasloze woning is er een alternatief nodig voor de apparaten die op gas werken, zoals de cv-ketel en het gasfornuis. Het gasfornuis vervang je door een elektrische of inductiekookplaat. Dit is een vrij simpele eerste stap richting een aardgasvrije woning. Het vervangen van de cv-ketel vraagt om een grotere investering, je hebt namelijk een warmtepomp of zonneboiler nodig die de functie van de cv-ketel overneemt. Een warmtepomp verwarmt de woning en het water door energie te halen uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Een zonneboiler doet dit door zonnewarmte op te vangen. Deze apparaten en randapparatuur zijn behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je van de gemeente Amsterdam mogelijk een subsidie krijgen. Dit is de Subsidie Amsterdam aardgasvrij .

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij kan aangevraagd worden wanneer je zelf een koopwoning bezit of door een Vereniging van Eigenaren. De woning moet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. Voor nieuwbouw geldt deze subsidie niet. De subsidie dekt onder andere de kosten om de woning te verbouwen, zodat die voldoet aan de eisen voor een aardgasloze woning en de kosten om de woning te laten afsluiten van het aardgasnetwerk.

Bij duurzaam wonen hoort groene energie

Wanneer je duurzaam en aardgasvrij woont, gaat de elektriciteitsrekening waarschijnlijk wel omhoog. De apparaten die de taken van de cv-ketel en het gasfornuis overnemen, vreten behoorlijk wat stroom. Een goed moment om te kijken naar een goedkopere energieleverancier. Dat begint met online energie vergelijken . Zo zie je in een oogopslag welke aanbieder ook echt groene stroom biedt en waar je het voordeligst uit bent.

Blijf op de hoogte van woningnieuws in Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven van het laatste woningnieuws in Amsterdam? Hier lees je alles over nieuwbouwprojecten en krijg je het laatste nieuws over het duurzaamheidsbeleid van de gemeenten in de regio.

De drie leukste speelplekken vlakbij Cruquiuswerf Lokaal nieuws woensdag 28 oktober 2020

De drie leukste speelplekken vlakbij Cruquiuswerf

In Cruquiuswerf is het straks heerlijk wonen. Je woont hier ontzettend centraal dus hebt alles binnen handbereik! Leuke winkels, hippe boetiekjes en mooie parken. Ook voor kinderen is het in Cruquiuswerf fijn wonen. Ze kijken hun ogen uit naar de voorbijvarende boten en kunnen heerlijk veilig op het balkon spelen. En zijn ze al iets ouders? Dan kunnen ze verderop spelen in de speeltuin bij Brouwerij Krux. Maar er zijn ook grote speelplekken, binnen 10 minuten fietsen, waar ze zich een hele middag kunnen vermaken. Wij hebben de drie tofste gratis speelplekken voor je op een rij gezet.

 

1. De binnentuin van Cruquiuswerf

De makkelijkste speelplek voor kinderen in Cruquiuswerf is de binnentuin. Deze is straks helemaal autoluw, dus kinderen kunnen hier veilig spelen! Er zijn verschillende plantsoentjes met mooie bloemen waar kinderen op zoek kunnen naar grappige insecten. Maar ze kunnen hier ook fijn stoepkrijten en verstoppertje spelen achter de verschillende bomen. En dat allemaal in jullie 'achtertuin'!

2. Jeugdland / Maakland

Wil je toch iets meer afwisseling? Breng dan een bezoekje aan Jeugdland Oost. Op een kleine vijf minuten fietsen vind je deze geweldige speelplek in Amsterdam-Oost. Jeugdland is ruim opgezet, middenin het groen! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en bouwen in een natuurlijke omgeving. Ook zijn er verschillende knutselactiviteiten en is er een grote speeltuin. In de zomer mogelijk kunnen kinderen hier hun eigen fruit en groente kweken en heerlijk water te spelen. De wat oudere kinderen hoeven zich ook niet te vervelen, want zij kunnen hier hun eigen hut bouwen. Gegarandeerd urenlang speelplezier! Meer informatie vind je op de website van Jeugdland.

2. Speeltuin Wittenburg

Op ongeveer tien minuten fietsen vind je Speeltuin Wittenburg. Dit is een van de grootste speeltuinen in Amsterdam Centrum/Oost! Kinderen kunnen hier fijn spelen in de zandbak en op de schommels. Maar er zijn ook verschillende draai- en klimapparaten én er is zelfs een echte kabelbaan. De iets oudere kinderen kunnen hier een potje voetballen in de voetbalkooi.  

Speeltuin Wittenburg vind je aan de Fortuinstraat 4 in Amsterdam Oost. 

Geen tijd voor onderhandeling bij koop woning Lokaal nieuws woensdag 21 oktober 2020

Geen tijd voor onderhandeling bij koop woning

NVM-makelaars hebben een prima kwartaal achter de rug. Het aantal verkopen kende een stijging van 14,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. Ondanks dit succes is er ook reden tot zorg. De schaarste op de markt dwingt kopers hun portemonnee te trekken. De verkoopprijs ligt maar liefst 11,6 procent hoger dan vorig jaar. De concurrentie onder kopers is groot en tijd om te onderhandelen ontbreekt bij de gemiddelde koop.

Inschrijftermijn met één week verlengd Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

Inschrijftermijn met één week verlengd

De inschrijftermijn van Cruquiuswerf is met één week verlengd. Je hebt dus nog tot en met maandag 19 oktober, 23.59 uur om je inschrijving compleet te maken! 

Verlengt

We hebben de inschrijftermijn met één week verlengt, zodat je alle tijd hebt om jouw Verklaring arbeidsverleden UWV te verzamelen en te uploaden in jouw online inschrijfformulier. Je hebt tot en met maandag 19 oktober, 23.59 uur om je inschrijving aan te vullen en het formulier (opnieuw) in te sturen. Hoe je je inschrijft voor een appartment naar keus lees je hier.

Divers aanbod

In Cruquiuswerf vind je een divers aanbod aan huurappartementen. Zo zijn er 25 Friends appartementen, die je al vanaf €650,- per persoon per maand kunt huren! Ook vind je er 6 Vierkamerappartementen. Deze ruime appartementen zijn ideaal als je een aparte werk- of speelkamer wil creëren. Benieuwd naar alle woningen? Breng dan een bezoekje aan onze woningselector en maak jouw keus!

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden