Actueel

Nieuws

Waarom een hypotheek bij SNS? Lokaal nieuws dinsdag 27 maart 2018

Waarom een hypotheek bij SNS?

Als je een hypotheek afsluit, is het belangrijk dat die bij 
je past. Nu én in de toekomst. Daarom kun je bij ons kiezen 
uit verschillende hypotheekaanbieders. En houden we samen in de gaten of je SNS Hypotheek nog bij je past.   3 redenen voor een hypotheek bij SNS

Met SNS Huisselectie een breed aanbod hypotheekaanbieders
We denken met je mee van het begin tot het einde van je hypotheek 
Altijd een SNS Adviseur in de buurt
SNS Hypotheek Looptijdservice

Bij een SNS Hypotheek krijg je  SNS Hypotheek Looptijdservice . Hiermee houden we contact van het begin tot het einde van je hypotheek. Want in die tijd kan er veel veranderen. Met de service kijken we samen of je hypotheek tussentijds beter kan. Dat doen we op 3 manieren:

Een seintje: Je krijgt elk jaar een seintje als je hypotheekrente misschien omlaag kan.
Onderhoud: Je krijgt elke 2 jaar een uitnodiging voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.
Korting: Je krijgt korting op je hypotheekrente in combinatie met een SNS Betaalrekening.
Advies: Je krijgt snel advies van een doorstroomspecialist die veel weet over je hypotheek en of die mee kan verhuizen.
Bij ons valt er echt wat te kiezen

Als een van de weinige banken in Nederland hebben we eigen hypotheken en nemen we ook het aanbod van  andere hypotheekaanbieders  mee in ons advies. Omdat we vinden dat je met een hypotheek naar huis moet gaan die écht bij je past. Of je nu nieuwbouw of bestaande bouw koopt, je rente langer wilt vastzetten, starter óf een  ondernemer  bent. 

Met de banken en verzekeraars in de   SNS Huisselectie  weet je zeker dat we je altijd een hypotheek kunnen bieden met een scherpe rente én uitstekende voorwaarden.

Altijd een SNS Adviseur in de buurt

Ben je klaar voor een gesprek? Dan gaan we eerst met elkaar kennismaken in een oriëntatiegesprek. Dat is bij ons gratis. En een oriëntatiegesprek kan door de bijna 200 SNS Winkels in het land altijd wel ergens bij je in de buurt. 
Bevalt het gesprek? Dan gaan we voor je aan de slag in een adviesgesprek. Voor het gesprek met een gediplomeerde hypotheekadviseur krijg je van ons een duidelijk overzicht wat je van het gesprek kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden.

Bekijk waarvoor je terecht kunt in een SNS Winkel

Advies van een doorstroomspecialist

Heb je al een hypotheek bij ons? En wil je verhuizen? Dan kun je terecht bij onze adviseur. Hij is ook doorstroomspecialist en weet dus waar je allemaal rekening mee moet houden. Voor je oude én je nieuwe huis. Bijvoorbeeld of je hypotheek mee kan verhuizen. Wat de regels zijn als je overwaarde op je huis hebt. Of wat verstandig is als je een restschuld hebt. En hij is je vaste aanspreekpunt. Appen en mailen met jouw specialist hoort er dus gewoon bij. Is het tijd om iets te regelen voor je nieuwe stek? Dan kun je soms al binnen 1 werkdag met elkaar aan tafel. Nog een voordeel: onze doorstroomspecialist kan een gratis, onafhankelijke waardebepaling aanvragen. Dat kan je helpen bij het bepalen van je verkoopprijs of een goed bod.

Direct een afspraak maken? Klik hier

Lokaal nieuws donderdag 15 maart 2018

Europarlement stemt voor medicijnagentschap in Amsterdam

Het Europees Parlement heeft de verhuizing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van Londen naar Amsterdam goedgekeurd. Het parlement stemde met een grote meerderheid voor: 507 tegen 112.

Belegger vergroot kans op huizenbubbel in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 15 maart 2018

Belegger vergroot kans op huizenbubbel in Amsterdam

De rol van beleggers op de Amsterdamse huizenmarkt is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ze vergroten hiermee de kans op een huizenbubbel.

Amsterdams vastgoed in trek bij Europese beleggers Lokaal nieuws woensdag 14 maart 2018

Amsterdams vastgoed in trek bij Europese beleggers

Vastgoedbeleggers tonen grote interesse in Amsterdam. Voor het eerst staat de stad in de top-3 van Europese steden waarin beleggers de komende anderhalf jaar van plan zijn te investeren.

Bestemmingsplan Oud-West beschermt bewoners te weinig Lokaal nieuws maandag 12 maart 2018

Bestemmingsplan Oud-West beschermt bewoners te weinig

Bewonersorganisaties in Oud-West zijn ontevreden over het ‘ondermaatse’ nieuwe concept-bestemmingsplan voor de buurt.

Amsterdam niet meer beste stad om te wonen als millennial Lokaal nieuws dinsdag 06 maart 2018

Amsterdam niet meer beste stad om te wonen als millennial

Amsterdam is voor millennials niet meer de beste stad om in te wonen. Amsterdam staat nu op de vierde plaats, achter Berlijn, Montreal en Londen.

Beleggers en projectontwikkelaars domineren ook komende jaren woningbouw Amsterdam Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Beleggers en projectontwikkelaars domineren ook komende jaren woningbouw Amsterdam

CommerciÃle ontwikkelaars en beleggers blijven de komende jaren in Amsterdam de dominante partij in de woningbouw. Vijf van de zes nieuwbouwwoningen (83 procent) hebben een bouwvergunning op naam van een marktpartij.

Bieden op nieuwbouw stimuleert gekte op de woningmarkt Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Bieden op nieuwbouw stimuleert gekte op de woningmarkt

Het bieden op nieuwbouwwoningen werkt 'de gekte op de Amsterdamse woningmarkt' in de hand, zegt wethouder Laurens Ivens (Wonen). "Het is een zorgelijke ontwikkeling, maar ik kan er als wethouder niet veel aan doen."

Geen ergernis maar woongenot Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Geen ergernis maar woongenot

Er zit maar een dun lijntje tussen ergernis en woongenot, meent Joop Kits van Vloerdeluxe uit Enschede. “Als je tien jaar lang bij mensen thuis komt om hun vloer te onderhouden, wil je maar één ding: exact bieden wat de klant wenst in een hoge kwaliteit. Daarvoor moet je heel transparant zijn en de juiste informatie geven. Alleen op die manier houd je ergernis buiten de deur.”

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning moeten er razend veel keuzes worden gemaakt. Denk maar aan een nieuwe keuken en de inrichting van de badkamer. Daar wordt veelal flink in geïnvesteerd. Niet alleen in euro’s, maar zeker zoveel in tijd. Het is wikken en wegen en alle voor- en nadelen passeren de revue.

Dan moet er ook nog een vloer worden gekozen. In veel gevallen wordt er een keuze gemaakt tussen hout of pvc, en daar blijft het bij. “Mensen zijn niet altijd op de hoogte van wat er werkelijk mogelijk is, als het om bijvoorbeeld een houten vloer gaat. Ik hoor nog maar al te vaak dat er gedacht wordt dat er vanwege de vloerverwarming geen houten vloer gelegd kan worden. Ik pleit er dan ook voor dat mensen heel goed worden geïnformeerd. Niet vanuit een showroom, maar bij hen thuis. Aan de keukentafel.”

‘Daar miste de bezieling’

Aan het woord is Joop Kits, één van de eigenaren van Vloerenstudio Vloerdeluxe uit Enschede. Een landelijk opererend vloerenbedrijf, ontstaan als groothandel/fabrikant. “In de beginjaren leverden wij vloeren en zat er een verkoper tussen, maar ik vond al snel dat daar de bezieling miste. Een vloer is beeldbepalend in een woning, is een flinke investering en ik wilde echt de mensen daar goed over voorlichten. Als houthandelaren hadden wij de kennis en kunde om dat te doen en vandaar dat we zelf de verkoop wilden gaan verzorgen. De klant moet een gerichte eigen keuze kunnen maken, moet krijgen wat hij wenst en wil, op basis van de juiste gegevens. Hij moet weten wat wel en niet mogelijk is. Dat geeft woongenot en bespaart veel ergernis. Die twee liggen dicht bij elkaar en daarom pakken we dat heel zorgvuldig op.”

Wij bieden een Total Care-programma

“Nederlanders zijn gevoelig voor wat iets kost. Dat is niet erg, als je maar weet wat je er voor krijgt en daar ontbreekt het vaak aan. Ik maak klanten altijd opmerkzaam op waar de vloer vandaan komt, welke kwaliteit deze heeft, hoe deze is opgebouwd, wat er mogelijk is in verband met bijvoorbeeld vloerverwarming en hoeveel onderhoud de vloer nodig heeft. Dat onderhoud bijvoorbeeld kan het verschil maken tussen genot en ergernis. Zo bieden wij mensen een Total Care-programma. Tien jaar lang wordt de vloer iedere 2,5 jaar gereinigd en opnieuw afgewerkt met een slijtvaste laag.”

De houten vloer blijft levenslang goed

Dat onderhoudsplan zit al bij de aanschafprijs van de vloer in. Als klant kom je niet voor verrassingen te staan. “Een klant betaalt voor de vloer een vaste prijs. Dan heb je een duurzame vloer die voldoet aan alle milieu-eisen, in de gewenste kleur, geschikt voor vloerverwarming. Veelal een houten vloer met een multiplex onderlaan en een 4 millimeter dikke toplaag die het zo sterk maakt als een massieve vloer. Die toplaag is maar liefst drie keer te schuren en heeft dezelfde levensduur als een massieve vloer, maar door dit duo-systeem werkt de vloer veel minder en is daarmee een stuk sterker en duurzamer. Eigenlijk blijft de vloer levenslang goed.”

Een groen gecertificeerde PVC vloer

PVC is een vloer waar nog weinig over bekend is. Joop Kits: “Het zou een sterke onderhoudsvrije vloer zijn en dat is alles wat men vaak weet. Wat de klant vaak niet weet is dat de gemiddelde pvc vloer nogal wat slechte stoffen in zich draagt, zoals fosfaten. Daar laat je dan je kinderen over kruipen en spelen. Wat dat met de gezondheid doet op de lange termijn, is nog niet bekend, maar in Engeland en Ierland worden er al serieuze maatregelen tegen getroffen. Ik wil de klant hier absoluut bewust van maken en het zal je niet verbazen dat wij met een heel andere pvc vloer werken, een groen gecertificeerde vloer. Daarin huizen geen gevaarlijke stoffen. Deze zijn vervangen door materialen uit de speelgoedindustrie. Veilig en duurzaam. Dàt is wat de klant echt moet weten en daar sta ik voor.”

Onderhoudsvrij is een pvc vloer overigens niet altijd. “Deze zul je ook om de 2,5 jaar met polish moeten behandelen om onder andere krassen te verwijderen. Ook hiervoor bieden wij het Total Care-programma. En weet even: als je tien jaar lang bij mensen over de vloer komt, dan bied je kwaliteit. Daarin nemen wij geen enkel risico. Wij willen tevreden klanten en doen daar alles aan.  Als de klant geen ergernis ervaart, ervaren wij die ook niet.”

Meer informatie vind je www.vloerdeluxe.nl.

Wonen in Amsterdam inmiddels bijna onbetaalbaar Lokaal nieuws donderdag 22 februari 2018

Wonen in Amsterdam inmiddels bijna onbetaalbaar

Er is snel landelijke wetgeving nodig om te voorkomen dat wonen in Amsterdam en andere populaire steden onbetaalbaar wordt voor middeninkomens.

Kwart van Amsterdam verdient twee keer modaal Lokaal nieuws donderdag 22 februari 2018

Kwart van Amsterdam verdient twee keer modaal

Amsterdam wordt rijker. Het aantal hoge inkomens groeit, terwijl de groep lage inkomens slinkt. Gemiddeld verdienen we 188 euro per maand meer dan twee jaar geleden.

Permanente broedplaats tegenover Station Amstel Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Permanente broedplaats tegenover Station Amstel

Amsterdam zet in de zoektocht naar meer permanente broedplaatsen nu ook nieuwbouw in. Dat gebeurt voor het eerst in gebouw B&C dat nabij Station Amstel komt.

Ernstige geluidshinder in de stad is flink toegenomen Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Ernstige geluidshinder in de stad is flink toegenomen

De toegenomen drukte zorgt voor meer lawaai in de stad. Door meer verkeer en meer woningen stijgt het aantal Amsterdammers dat hiervan ernstige hinder ondervindt.

Schinkelbuurt vindt British School te groot Lokaal nieuws zondag 18 februari 2018

Schinkelbuurt vindt British School te groot

De komst van de British School naar de voormalige gevangenis in de Havenstraat leidt tot protest onder buurtbewoners. Te groot voor deze plek zeggen zij. Verderop, in Buitenveldert, stuit nÃg zo'n internationale school op weerstand.

Veel klachten vanaf de Amsterdamse grachten Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Veel klachten vanaf de Amsterdamse grachten

De stad scoort ” net als in 2015 ” een gemiddelde van 7,5 op buurttevredenheid. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek dat de gemeente vandaag naar buiten brengt.

Noord krijgt eerste rookvrije straat van Amsterdam Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Noord krijgt eerste rookvrije straat van Amsterdam

De eerste rookvrije straat van Amsterdam, en mogelijk van Nederland, wordt volgende week in Noord geopend. De aanjager is de bevlogen huisarts David Koetsier.

Amsterdammers geven hun buurt een 7,5 Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Amsterdammers geven hun buurt een 7,5

Amsterdammers waarderen hun buurt gemiddeld met een 7,5. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek naar de leefbaarheid in Amsterdam. En dat is een dikke vette voldoende.

Opnieuw hoger cijfer leefbaarheid West en Nieuw-West Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Opnieuw hoger cijfer leefbaarheid West en Nieuw-West

Inwoners van West geven hun buurt een 7,7. Dat cijfer is opnieuw hoger dan voorgaande jaren. Vooral in Bos en Lommer en Oud-West/De Baarsjes steeg de waardering.

Bewoners binnenstad Amsterdam minder positief over toekomst van buurt Lokaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Bewoners binnenstad Amsterdam minder positief over toekomst van buurt

De bewoners van het stadsdeel Centrum in Amsterdam zijn minder positief over de toekomst van hun buurt dan in 2015. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek van de gemeente Amsterdam naar de leefbaarheid van de woonomgeving in de stad.

Brede steun voor woonplicht nieuwbouw Lokaal nieuws dinsdag 13 februari 2018

Brede steun voor woonplicht nieuwbouw

Een ruime meerderheid van de middenpartijen in de Amsterdamse gemeenteraad steunt een woonplicht voor nieuwbouwwoningen.

Huizenbezitters Bijlmer profiteren van gekte op woningmarkt Lokaal nieuws zaterdag 10 februari 2018

Huizenbezitters Bijlmer profiteren van gekte op woningmarkt

Een aantal jaar geleden werden woningen in de Bijlmer nauwelijks verkocht, maar door de gekte op de huizenmarkt in de stad, lijkt het tij voor de wijk in Zuidoost definitief gekeerd.

Moeten 150 huizen wijken door bouwplannen in Noord? Lokaal nieuws dinsdag 06 februari 2018

Moeten 150 huizen wijken door bouwplannen in Noord?

In de Van der Pekbuurt en op het IJplein is grote bezorgdheid ontstaan over nieuwe bouwplannen rond de Sixhaven. Die kunnen uitdraaien op sloop van circa 150 woningen.

Zef Hemel: Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Zef Hemel: Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners

Hoogleraar Zef Hemel (1957) is een visionair. Hij ziet de ongekende verstedelijking in de wereld en de bloei van metropolen. Amsterdam maakt zich te klein. Als bekleder van de Amsterdamse Wibautleerstoel houdt hij de stad een spiegel voor.

Zef Hemel: "Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners" Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Zef Hemel: "Amsterdam moet naar twee miljoen inwoners"

Hoogleraar Zef Hemel (1957) is een visionair. Hij ziet de ongekende verstedelijking in de wereld en de bloei van metropolen. Amsterdam maakt zich te klein. Als bekleder van de Amsterdamse Wibautleerstoel houdt hij de stad een spiegel voor.

Nieuwe straatnamen IJburg: masculien en moeilijk te spellen Lokaal nieuws vrijdag 02 februari 2018

Nieuwe straatnamen IJburg: masculien en moeilijk te spellen

Hollands glorie herleeft in de nieuwbouw van IJburg, nu de Amsterdamse straatnamencommissie heeft besloten de naamgeving van het nieuwe Centrumeiland te wijden aan de Slag om de Zuiderzee uit 1573.

Amsterdam in cijfers Lokaal nieuws maandag 29 januari 2018

Amsterdam in cijfers

Eén stad, verdeeld in zeven stadsdelen met elk hun eigen buurten. Die allemaal hun eigen karakter hebben, zoals ook elke Amsterdammer uniek is. We lichten hier per stadsdeel één kenmerk uit

Nieuw Amsterdam Park in Noord moet er zijn in 2025 Lokaal nieuws vrijdag 26 januari 2018

Nieuw Amsterdam Park in Noord moet er zijn in 2025

In het feestjaar 2025 moet het er zijn, het Nieuw Amsterdam Park, op en rond 24 duwbakken voor de NDSM-werf: een park voor alle (sub)culturen van Amsterdam.

Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2018

Amsterdam wint slag in strijd tegen toeristenwinkels

Amsterdam heeft de eerste slag gewonnen in de strijd tegen de overvloed aan toeristenwinkels in de binnenstad. De Cheese Company was naar de rechter gestapt om te voorkomen dat ze haar nieuwste filiaal moet sluiten. Maar de rechtbank veegt haar bezwaren van tafel.

Amsterdam gaat jonge docenten voorrang geven op woningen Lokaal nieuws maandag 22 januari 2018

Amsterdam gaat jonge docenten voorrang geven op woningen

De gemeente Amsterdam gaat huizen reserveren voor docenten om het oplopende lerarentekort terug te dringen.

Amsterdam moet oppassen dat het imago bij bedrijven niet verliest Lokaal nieuws zondag 21 januari 2018

Amsterdam moet oppassen dat het imago bij bedrijven niet verliest

Techstad Amsterdam barst uit zijn voegen. Zijn kenniswerkers en techbedrijven de nieuwe paria's van de stad? Deel 3 van een serie: de starters van voorheen staan nu in de kou.

Lokaal nieuws dinsdag 16 januari 2018

Huizen in Amsterdam zijn goud waard, zien ook particuliere beleggers

Particuliere beleggers zijn sterk in opkomst op de Amsterdamse woningmarkt. Dat leidt tot zorgen: zijn huizen om in te wonen of om winst mee te maken?

Immigratie in Amsterdam naar recordhoogte Lokaal nieuws zaterdag 06 januari 2018

Immigratie in Amsterdam naar recordhoogte

Afgelopen jaar is een recordaantal migranten naar Amsterdam gekomen: bijna 38.000. Ze zijn vooral expat of student uit Engeland, India en de Verenigde Staten

Lokaal nieuws dinsdag 02 januari 2018

Laatste fase vernieuwing De Banne in Amsterdam start

an het Banneplein in Amsterdam-Noord komen ruim 250 koop- en huurwoningen. Ontwikkelcombinatie Banne Binnen en BAM Wonen hebben hiervoor een uitvoeringsovereenkomst getekend.

De paradox van de ideale stad: mooi, maar duur Lokaal nieuws zaterdag 30 december 2017

De paradox van de ideale stad: mooi, maar duur

Ja, het is erg dat jonge gezinnen de stad verlaten, schrijven PvdA'ers Jeroen van Berkel en Marjolein Moorman. Voor Amsterdam-West is het funest.

Lokaal nieuws woensdag 27 december 2017

Duizenden huizen in Amsterdam zijn blijvend bezet door toeristen

Amsterdam telt zeker 6000 illegale Airbnb-hotels: appartementen, huizen en woonboten die langdurig worden verhuurd aan toeristen. Bijna 5000 woningen worden permanent verhuurd en dus ontrokken aan de woningmarkt.

Gat tussen vraag en aanbod op woningmarkt Lokaal nieuws donderdag 14 december 2017

Gat tussen vraag en aanbod op woningmarkt

Het aanbod aan Amsterdamse woningen sluit niet aan bij de vraag. Meer dan tachtig procent van de huishoudens zoekt een woning van zestig vierkante meter of meer, terwijl slechts 40 procent van de Amsterdamse woningen zo groot zijn.

Duurdere woningen en minder nieuwbouw: ontwikkelaars waarschuwen gemeente voor bouwregels Lokaal nieuws woensdag 13 december 2017

Duurdere woningen en minder nieuwbouw: ontwikkelaars waarschuwen gemeente voor bouwregels

Een ‘woningbouwexplosie’, zo betitelde de gemeente vorige week haar nieuwbouwcijfers over 2017. Dit jaar werd met de bouw van maar liefst 7300 woningen gestart. Toch vrezen veel projectontwikkelaars voor de toekomst.

Lokaal nieuws woensdag 13 december 2017

5400 woningen voor studenten en statushouders Nieuw-West

Donderdag opent de gemeente 110 nieuwe woningen op het voormalige ACTA-terrein voor jongeren en statushouders die daar een hechte gemeenschap moeten vormen.

Wonen in een tiny house op een half uur van Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 12 december 2017

Wonen in een tiny house op een half uur van Amsterdam

In Oosterwold, op een half uurtje rijden van Amsterdam, wordt binnenkort gebouwd aan een ecologisch minidorp. 'Wij worden de achtertuin van Amsterdam.'

Lokaal nieuws woensdag 06 december 2017

Oostenburgereiland beste woningbouw van 2017

De Zuiderkerkprijs, de prijs van de gemeente Amsterdam voor het meest geslaagde bouwproject van 2017, is toegekend aan Wiener & Co op het Oostenburgereiland.

Amsterdam schiet doelstelling bouw nieuwe woningen ruim voorbij Lokaal nieuws woensdag 06 december 2017

Amsterdam schiet doelstelling bouw nieuwe woningen ruim voorbij

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar meer dan zevenduizend woningen in aanbouw genomen. Hiermee schiet de stad de doelstelling van minimaal vijfduizend huizen per jaar ruimschoots voorbij.

Wint woning of natuur op Kavel X in Westerpark? Lokaal nieuws woensdag 29 november 2017

Wint woning of natuur op Kavel X in Westerpark?

Je moet het maar durven: in tijden van grote woningnood de bouw van 128 woningen tegenhouden om het Westerpark een klein stukje uit te breiden.

Dit zijn de toekomstige wijken van Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 29 november 2017

Dit zijn de toekomstige wijken van Amsterdam

Vanwege een nijpend tekort aan huizen stampt Amsterdam de komende jaren duizenden woningen uit de grond. Een overzicht van wat ons te wachten staat.

Winst op huis gemiddeld 32.000 euro, Amsterdammer spant de kroon met 131.000 Lokaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Winst op huis gemiddeld 32.000 euro, Amsterdammer spant de kroon met 131.000

Woningverkopers houden steeds meer geld over aan de verkoop van hun huis. Gemiddeld maakten ze dit jaar 32.000 euro winst op de verkoop. Amsterdammers hielden het meeste over, gemiddeld 131.000 euro.

Lokaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Ymere doet Haarlemmerpoort in de verkoop

Nu de verbouwing van de Haarlemmerpoort in Centrum van start is gegaan, maakt woningcorporatie Ymere bekend het monumentale pand in december te koop te zetten.

Pandjesbaas de ideale zondebok Lokaal nieuws zaterdag 25 november 2017

Pandjesbaas de ideale zondebok

De Amsterdamse SP-wethouder Laurens Ivens wil particuliere huizenbeleggers aanpakken omdat ze de prijzen opdrijven. Dat is begrijpelijk vanuit zijn socialistische ideologie, maar in werkelijkheid spelen ’huisjesmelkers’ slechts een bijrol.

Nieuwe wijk Haven-Stad Amsterdam weer een stap dichterbij Lokaal nieuws vrijdag 24 november 2017

Nieuwe wijk Haven-Stad Amsterdam weer een stap dichterbij

De ontwikkeling van een nieuwe wijk ter grootte van de stad Leiden is weer een stap dichterbij. Het college van B & W heeft op 21 november ingestemd met de Ontwikkelstrategie Haven-Stad.

Woningcorporaties verkopen minimaal aantal woningen Lokaal nieuws dinsdag 21 november 2017

Woningcorporaties verkopen minimaal aantal woningen

De Amsterdamse woningcorporaties verkopen samen dit jaar minder dan 1000 woningen. Dat is het laagste aantal verkopen in de afgelopen 15 jaar.

Lokaal nieuws donderdag 16 november 2017

Stad bouwt komende tijd tientallen nieuwe scholen

De gemeente bouwt de komende jaren 40 tot 50 nieuwe basisschoolgebouwen en 8 tot 10 nieuwe middelbare schoolgebouwen. Vooral in gebieden waar nieuwe woningen worden gebouwd, komen nieuwe scholen te staan.

Tot 6700 woningen in het nieuwe Hamerkwartier Lokaal nieuws dinsdag 14 november 2017

Tot 6700 woningen in het nieuwe Hamerkwartier

Het Hamerkwartier is met potentieel 6700 woningen een slapende reus onder de nieuwbouwlocaties van de stad. Illustere namen als Draka, Stork én Hotel de Goudfazant wijken voor de honger naar woonruimte.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden