Actueel

Nieuws

Waar let je op bij een nieuwe inrichting Lokaal nieuws woensdag 08 augustus 2018

Waar let je op bij een nieuwe inrichting

Er zijn meerderen zaken waar je rekening mee houdt bij het opnieuw inrichten van je woning. Het kan voor de toekomst heel handig zijn als je nu goed nadenkt over de meubels die je koopt. Gemiddeld woont iemand 7 jaar in zijn huis en wordt er daarna verhuist. Wel zo handig als meubels die langer meegaan ook in je nieuwe huis passen. Zo voorkom je dat je meerdere keren moet investeren in meubels.

De tips op een rij:

Overzicht
Probeer voor jezelf een overzicht te maken van de meubels die je denkt nodig te hebben. Praten we over een gehele nieuwe inrichting of hou je bestaande meubels aan. Als je een volledig nieuwe inboedel wilt is het handig om eerst te starten met de basis, oftewel meubels als een bank, eetkamertafel, stoelen en een fauteuil. Als later blijkt dat je voldoende ruimte over hebt dan kun je altijd nog meer meubels of accessoires aanschaffen.

Maten
Zorg dat de afmetingen van de ruimtes duidelijk opgemeten zijn. Dit geldt zeker bij een totaal nieuwe inrichting om te bepalen of alles past en of er voldoende bewegingsruimte is. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe bank is het van belang op te weten of deze groter of kleiner is dan de huidige bank. Het maken van een plattegrond kan hier uitkomst bieden.

Tip: kijk ook goed naar de afmetingen van ramen of deuren en of een meubel daar doorheen past. Een nieuw meubel moet tenslotte wel je huis in kunnen.

Stijl
Bepaal van tevoren wat je stijl is en waar je naar op zoek bent. Oriënteren is goed en helpt je vaak op weg naar de juiste stijl. Je eigen stijl weten gaat je in ieder geval een hoop tijd schelen. Internet is hierbij een prima raadgever zijn, sites als Pinterest en de diverse online meubelwinkels geven inspiratie. Heb je een partner? Bespreek dan wat je mooi vind zodat je samen tot de juiste invulling komt.

Budget
Net als bij veel zaken kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Het is in ieder geval verstandig om vooraf je budget te bepalen; wat wil je per meubelstuk en in totaal uitgeven. Probeer in elk geval altijd te onderhandelen over de prijs want zeker wanneer je meerdere meubels bij 1 winkel koopt is er nog onderhandelingsruimte. 

Spaargeld of koop op afbetaling?
Koop je de meubels met spaargeld en past het binnen je budget dan hoef je nergens over na te denken, mogelijk moet je bij de bank even je pinlimiet ophogen en het spaargeld op je betaalrekening overboeken als de meubels geleverd worden. Koop op afbetaling kan ook een prima oplossing zijn als je even niet over voldoende geld beschikt. Het is dan wel verstandig om van tevoren te kijken naar de kosten die je hiervoor moet betalen. Koop op af betaling is vaak weer duurder dan een officiële lening aanvragen , mogelijk is dat dan ook een prima alternatief voor je.

Kom je er niet uit of heb je meer hulp nodig bij het vinden van de juiste meubels? Dan kun je natuurlijk altijd nog een expert of stylist in de arm nemen.

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 31 juli 2018

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam

In 2050 wil Nederland vrijwel helemaal klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken moeten alle woningen van het aardgas af. Ook in Amsterdam heeft het streven om in 2040 aardgasvrij te zijn. Daarom streeft de gemeente naar gasloze nieuwbouw. Ook binnen de bestaande bouw werkt Amsterdam aan alternatieven voor aardgasverwarming.

Aardgasvrij wonen in Amsterdam: de stand van zaken

In principe bouwt de gemeente vanaf heden geen woningen meer die op aardgas worden aangesloten. Nieuwbouwprojecten die eerder zijn gestart en waarvoor nog andere afspraken zijn gemaakt, zullen nog wel met een aardgasaansluiting worden gebouwd. Via het Project Aardgasvrije Wijken kijkt Amsterdam hoe het bestaande woningen aardgasvrij kan maken. Belangrijke vragen zijn daarbij: wanneer maakt een wijk geen gebruik meer van aardgas en wanneer stappen de bewoners over op een ander energiesysteem. Ook wordt in dit project gekeken in welke wijken de gemeente begint met het gasloos maken van de woningen en worden bewoners en lokale organisaties geraadpleegd. Nog voor 2020 wil de gemeente de eerste projecten in uitvoering nemen.

Zelf van het aardgas af

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de gemeente om stappen te zetten om jouw woning van het aardgas te halen. Een belangrijk vereiste is een goede isolatie. Door de vloeren en muren te isoleren, houdt de woning warmte beter vast in de winter en blijft het in de zomer koeler. Bij een gasloze woning is er een alternatief nodig voor de apparaten die op gas werken, zoals de cv-ketel en het gasfornuis. Het gasfornuis vervang je door een elektrische of inductiekookplaat. Dit is een vrij simpele eerste stap richting een aardgasvrije woning. Het vervangen van de cv-ketel vraagt om een grotere investering, je hebt namelijk een warmtepomp of zonneboiler nodig die de functie van de cv-ketel overneemt. Een warmtepomp verwarmt de woning en het water door energie te halen uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Een zonneboiler doet dit door zonnewarmte op te vangen. Deze apparaten en randapparatuur zijn behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je van de gemeente Amsterdam mogelijk een subsidie krijgen. Dit is de Subsidie Amsterdam aardgasvrij .

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij kan aangevraagd worden wanneer je zelf een koopwoning bezit of door een Vereniging van Eigenaren. De woning moet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. Voor nieuwbouw geldt deze subsidie niet. De subsidie dekt onder andere de kosten om de woning te verbouwen, zodat die voldoet aan de eisen voor een aardgasloze woning en de kosten om de woning te laten afsluiten van het aardgasnetwerk.

Bij duurzaam wonen hoort groene energie

Wanneer je duurzaam en aardgasvrij woont, gaat de elektriciteitsrekening waarschijnlijk wel omhoog. De apparaten die de taken van de cv-ketel en het gasfornuis overnemen, vreten behoorlijk wat stroom. Een goed moment om te kijken naar een goedkopere energieleverancier. Dat begint met online energie vergelijken . Zo zie je in een oogopslag welke aanbieder ook echt groene stroom biedt en waar je het voordeligst uit bent.

Blijf op de hoogte van woningnieuws in Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven van het laatste woningnieuws in Amsterdam? Hier lees je alles over nieuwbouwprojecten en krijg je het laatste nieuws over het duurzaamheidsbeleid van de gemeenten in de regio.

Wonen in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 11 juli 2018

Wonen in Amsterdam

Een uitgebreide grachtennetwerk, mooie authentieke en smalle gevelhuizen en oneindig veel artistiek vermaak… Amsterdam heeft het allemaal. De Nederlandse hoofdstad staat bekend om haar erfenis uit de Gouden Eeuw en de vele etnische invloeden die haar nu tot een echte wereldstad maken. Wonen in Amsterdam is dan ook een geweldige beleving. Altijd gezelligheid om je heen, develen activiteiten in Amsterdam en de cultuur om je heen maken Amsterdam een unieke plek om te wonen.

Huurwoningen en Koopwoningen aan de Amsterdamse Grachten
Wanneer je mensen naar Amsterdam vraagt, krijg je geheid te horen dat de velen grachten typerend voor Amsterdam zijn. En dit klopt ook! Amsterdam heeft meer grachten dan het populaire Venetië.
Met 165 grachten en vier keer zoveel bruggen dan Venetië, staat Amsterdam ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Rondom de gracht van Amsterdam vindt je voornamelijk koopwoningen, maar ook  huurhuizen  .In 2010 is de Amsterdamse grachtengordel zelfs op de UNESCO World Heritage List geplaatst: de grachten van Amsterdam zijn een monument van wereldformaat!

Naast de mooie grachten en gevelhuizen van Amsterdam, heeft Amsterdam ook de meeste museumsper vierkante meter van alle steden op de wereld. Er zijn welgeteld 51 geregistreerde musea te vinden in ‘Mokum’, de bijnaam voor Amsterdam (Hebreeuws voor ‘stad’). In het Museumkwartier zelf al bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en
Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Daarnaast zijn er ook altijd vele straatartiesten en is er veel streetart te vinden, wat Amsterdam haar artistieke karakter geeft. En eventjes picknicken of barbecueën in de buitenlucht is als vanzelfsprekend in Amsterdam. Er zijn verschillende parken (groot en klein) waar altijd mensen zijn, waar kinderen met elkaar spelen en waar de leukste festiviteiten worden georganiseerd.

Fietsen
Alles is in de dominante stad van Nederland te doen. Het gemak dat je op de fiets kan springen om even naar de film of een museum te gaan is in andere plaatsen niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien heeft Amsterdam meer fietsen dan inwoners. In Amsterdam zijn namelijk meer dan één miljoen fietsen te vinden, terwijl er rond de achthonderdduizend mensen wonen.

Bovendien is Amsterdam een van de weinige steden in de hele wereld waar je een parkeergarage kan vinden voor fietsen. Dat Amsterdam dan ook ruim vierhonderd kilometer aan fietspaden heeft, is niet gek. De mobiliteit in de stad per fiets is dus erg hoog.

Openbaar vervoer
Wanneer het Nederlandse weer je tegenhoudt om de fiets te pakken, zijn er genoeg andere mogelijkheden om je te verplaatsen in de Nederlandse hoofdstad. Met vijftien tramlijnen, drieënveertig buslijnen, vier metrolijnen en zes veerverbindingen kan je je zowel overdag als ’snachts makkelijk verplaatsen. De veerverbindingen over het IJ voor voetgangers, fietsers en
bromfietsers zijn zelfs gratis en brengen je dag en nacht van Amsterdam Noord naar het Centraal Station en andersom. De andere openbaar vervoer mogelijkheden zijn ook altijd goedkoper dan een auto in Amsterdam.
Bovendien heb je de zekerheid dat je overal kan komen, wat met een auto niet altijd mogelijk is en ben je milieubewuster bezig.
Wonen op vijf minuten loopafstand van de drukbezochtste winkelstraat van Nederland, de Amsterdamse Kalverstraat, of in een van de vele wijken rondom het centrum van Amsterdam klinkt dus als muziek in de oren voor mensen die van gezelligheid houden. Er zijn veel mogelijkheden qua woningen in Amsterdam. Van authentieke gevelhuizen langs de grachten tot gezellige rijtjeshuizen inrustige wijken en van ruim 2.500 woonboten tot landhuizen, er is keus genoeg! De diversiteit aan woonmogelijkheden trekt ook verschillende mensen aan. Met de 175 verschillende nationaliteiten die Amsterdam telt, is het de stad met de meeste verschillende afkomsten ter wereld.

En met deverschillende winkeltjes en cafeetjes die Amsterdam rijk is, kan jij heerlijk genieten. Goed nieuws voor de koffieliefhebbers: Amsterdam is de op één na grootste koffie consumerende stad ter wereld, gemiddeld worden er 3,2 kopjes koffie per persoon gedronken op een dag. Kortom, meer redenen
heb je niet nodig om in Amsterdam te wonen!

Lokaal nieuws donderdag 24 mei 2018

Dit zijn de belangrijkste plannen van de nieuwe coalitie

Wat wil de nieuwe coalitie met Amsterdam? Dit zijn de belangrijkste plannen uit het coalitieakkoord op een rij, per thema.

Lokaal nieuws vrijdag 18 mei 2018

Amsterdammers pikken Utrechtse koopwoningen in

Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht, en dat zorgt ervoor dat woningen in de stad onbetaalbaar worden voor mensen die niet uit Amsterdam komen.

4 tips over energie voor als je verhuist naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 16 mei 2018

4 tips over energie voor als je verhuist naar een nieuwbouwwoning

Wie een nieuwbouwwoning heeft gekocht, gaat een drukke periode tegemoet. Er is veel te regelen. Dan is het wel zo handig als van bepaalde zaken overzichtelijk staat uitgelegd wat je dient te doen, zoals de energiezaken. In dit artikel lees je de vier meest gestelde vragen over het regelen van gas en stroom bij een nieuwbouwwoning.

Wie regelt de gas- en elektriciteitsaansluiting voor mijn nieuwbouwwoning?

Per nieuwbouwproject verschilt het of jij voor een gas- en elektriciteitsaansluiting moet zorgen of dat het de taak is van de aannemer. Doe je de verbouwing zelf dan is het uiteraard ook jouw verantwoordelijkheid om een energie-aansluiting te regelen.

Wanneer een aannemer of een projectontwikkelaar de verbouwing regelt, dan zijn hier afspraken over gemaakt. Bij nieuwbouwprojecten regelt over het algemeen de aannemer de aansluiting, maar controleer voor de zekerheid wat er in het contract staat. De netbeheerder is uiteindelijk degene die de gas- en elektriciteitsaansluiting daadwerkelijk plaatst.

Een aanvraag voor een aansluiting verloopt via www.huisaansluitingen.nl . Je geeft aan om wat voor locatie het gaat, wat voor aansluiting je nodig hebt en op welke dag je deze geplaatst wilt hebben. Daarna ontvang je een offerte van de netbeheerder die actief is in de regio van jouw nieuwbouwwoning. Dan rest alleen nog het bevestigen van de offerte.

 Moet je het huidige energiecontract opzeggen?

Je hoeft niet het energiecontract op te zeggen als je verhuist. Per type energiecontract, voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd, verschilt echter het advies wat je het beste kunt doen.

Energiecontract voor bepaalde tijd
Een energiecontract is persoonsgebonden en niet huisgebonden. Dus wanneer jij van een bestaande woning naar een nieuwbouwwoning verhuist, dien je het energiecontract mee te nemen naar je nieuwe adres. Je riskeert een boete als je toch het energiecontract opzegt terwijl de einddatum nog ver in de toekomst ligt. Eindigt je energiecontract binnen twee maanden, dan kun je wel zonder risico het energiecontract opzeggen en alvast een nieuw contract aanvragen voor op je nieuwe adres. 

Energiecontract voor onbepaalde tijd
Wanneer jij nooit bent geswitcht van energieleverancier of als dit jaren geleden is, heb je een energiecontract voor onbepaalde tijd. Je mag ieder moment opzeggen en hoeft alleen rekening te houden met een opzegtermijn van een maand. Een contract voor onbepaalde tijd is erg onvoordelig omdat het dure variabele energietarieven bevat. Dit is zonde van het geld. Ga liever voor een energiecontract met een looptijd van een jaar en scherpe actietarieven. Vaak krijg je dan ook nog een hoge welkomstkorting. Zie de verhuizing daarom als een goed moment om een nieuw energiecontract te regelen.

Wanneer geef ik welke informatie door aan de energieleverancier?
Neem je het huidige energiecontract niet mee naar je nieuwe adres dan dien je zelf het oude energiecontract op te zeggen als je een nieuwe hebt aangevraagd.

Wanneer je het huidige energiecontract meeneemt naar je nieuwbouwwoning, dan geef je uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum de adreswijziging door. De energieleverancier heeft zo voldoende tijd om de wijziging te verwerken. Ga je in het gebied van een andere netbeheerder wonen dan zorgt de energieleverancier dat ook hij op de hoogte is van je verhuizing.

Als laatste heeft je energieleverancier de meterstanden van je oude woning nodig. Meestal noteer je die samen met de nieuwe bewoners. Bij een slimme meter worden de meterstanden vanaf afstand uitgelezen en hoef je niks door te geven. Bij een oude analoge meter dien je wel zelf de meterstanden door te geven.

Tip: noteer altijd de meterstanden. Ongeacht je type energiemeter. Zodra je energieleverancier je een bericht stuurt over de meterstanden kun je controleren of het klopt met de standen die jij hebt opgeschreven. 

Verandert mijn termijnbedrag?

Het termijnbedrag dat je maandelijks betaalt voor je energieverbruik is normaal gesproken gebaseerd op het historisch verbruik van de afgelopen 3 jaar op het betreffende adres. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning dan is er geen sprake van historisch verbruik. In dit geval maakt de energieleverancier een inschatting door te kijken naar de grootte van de woning, de locatie en de mate van isolatie. Je kunt altijd vragen of het termijnbedrag omlaag of omhoog mag als je denkt dat je teveel of te weinig gaat betalen. 

Heb je besloten om een nieuw energiecontract aan te vragen voor je nieuwbouwwoning dan wil je vast en zeker een voordelige energieleverancier. Het helpt als je online gaat energie vergelijken . Weet je nog niet je toekomstige energieverbruik, dan maakt de energievergelijker een schatting op basis van het aantal personen waaruit je huishouden bestaat. Vervolgens zie je een duidelijk overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik en dan is het alleen nog een kwestie van kiezen en aangeven op welke dag het energiecontract in moet gaan.  

Lokaal nieuws zaterdag 12 mei 2018

Directeur Bouwonderneming: Woonbeleid Amsterdam lost tekort niet op

Het woonbeleid van de gemeente Amsterdam lost de huidige schaarste aan woningen niet op. Er is dringend behoefte aan bouwprojecten die snel kunnen worden opgeleverd.

Lokaal nieuws dinsdag 08 mei 2018

Bewoners Noord: liever groen dan nieuwe weg naar A10

Een weg vanaf het Hamerkwartier in Noord richting A10 zou voor de auto handig zijn. Bewoners van de Nieuwendammer- en Schellingwouderdijk zien het niet zitten.

Lokaal nieuws vrijdag 27 april 2018

West heeft grootste groene dak binnen de ring

Met een financieel steuntje in de rug van stadsdeel West en een bijdrage van Albert Heijn, hebben 89 huiseigenaren in West het grootste groene dak binnen de ring gerealiseerd.

Lokaal nieuws donderdag 19 april 2018

Ladingen crimineel geld liggen klaar voor Amsterdamse huizenmarkt

Honderden miljoenen euro's van een kleine groep Amsterdamse criminelen liggen klaar om geïnvesteerd te worden in de Amsterdamse economie. Het gaat niet alleen om de exploitatie van horecagelegenheden.

Lokaal nieuws donderdag 12 april 2018

Huizenprijzen Amsterdam met zo'n 12 procent gestegen

De huizenprijzen in Amsterdam zijn ten opzichte van vorig jaar met ongeveer 12 procent gestegen in het eerste kwartaal.Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Lokaal nieuws zondag 08 april 2018

Amsterdamse architectuur moet beter worden beschermd

Er wordt weer op ongekende schaal gesloopt in Amsterdam. Wetenschappers van de UvA roepen op tot betere bescherming van de Amsterdamse architectuur.

Regionaal nieuws donderdag 29 maart 2018

Gasloos bouwen Wormer begint bij woningen Beschuitstoren

WormerWonen ziet de drie woningen die bij de Beschuitstoren in Wormer komen als een proef voor gasloos bouwen.

Waarom een hypotheek bij SNS? Lokaal nieuws dinsdag 27 maart 2018

Waarom een hypotheek bij SNS?

Als je een hypotheek afsluit, is het belangrijk dat die bij 
je past. Nu én in de toekomst. Daarom kun je bij ons kiezen 
uit verschillende hypotheekaanbieders. En houden we samen in de gaten of je SNS Hypotheek nog bij je past.   3 redenen voor een hypotheek bij SNS

Met SNS Huisselectie een breed aanbod hypotheekaanbieders
We denken met je mee van het begin tot het einde van je hypotheek 
Altijd een SNS Adviseur in de buurt
SNS Hypotheek Looptijdservice

Bij een SNS Hypotheek krijg je  SNS Hypotheek Looptijdservice . Hiermee houden we contact van het begin tot het einde van je hypotheek. Want in die tijd kan er veel veranderen. Met de service kijken we samen of je hypotheek tussentijds beter kan. Dat doen we op 3 manieren:

Een seintje: Je krijgt elk jaar een seintje als je hypotheekrente misschien omlaag kan.
Onderhoud: Je krijgt elke 2 jaar een uitnodiging voor een persoonlijk oriëntatiegesprek.
Korting: Je krijgt korting op je hypotheekrente in combinatie met een SNS Betaalrekening.
Advies: Je krijgt snel advies van een doorstroomspecialist die veel weet over je hypotheek en of die mee kan verhuizen.
Bij ons valt er echt wat te kiezen

Als een van de weinige banken in Nederland hebben we eigen hypotheken en nemen we ook het aanbod van  andere hypotheekaanbieders  mee in ons advies. Omdat we vinden dat je met een hypotheek naar huis moet gaan die écht bij je past. Of je nu nieuwbouw of bestaande bouw koopt, je rente langer wilt vastzetten, starter óf een  ondernemer  bent. 

Met de banken en verzekeraars in de   SNS Huisselectie  weet je zeker dat we je altijd een hypotheek kunnen bieden met een scherpe rente én uitstekende voorwaarden.

Altijd een SNS Adviseur in de buurt

Ben je klaar voor een gesprek? Dan gaan we eerst met elkaar kennismaken in een oriëntatiegesprek. Dat is bij ons gratis. En een oriëntatiegesprek kan door de bijna 200 SNS Winkels in het land altijd wel ergens bij je in de buurt. 
Bevalt het gesprek? Dan gaan we voor je aan de slag in een adviesgesprek. Voor het gesprek met een gediplomeerde hypotheekadviseur krijg je van ons een duidelijk overzicht wat je van het gesprek kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden.

Bekijk waarvoor je terecht kunt in een SNS Winkel

Advies van een doorstroomspecialist

Heb je al een hypotheek bij ons? En wil je verhuizen? Dan kun je terecht bij onze adviseur. Hij is ook doorstroomspecialist en weet dus waar je allemaal rekening mee moet houden. Voor je oude én je nieuwe huis. Bijvoorbeeld of je hypotheek mee kan verhuizen. Wat de regels zijn als je overwaarde op je huis hebt. Of wat verstandig is als je een restschuld hebt. En hij is je vaste aanspreekpunt. Appen en mailen met jouw specialist hoort er dus gewoon bij. Is het tijd om iets te regelen voor je nieuwe stek? Dan kun je soms al binnen 1 werkdag met elkaar aan tafel. Nog een voordeel: onze doorstroomspecialist kan een gratis, onafhankelijke waardebepaling aanvragen. Dat kan je helpen bij het bepalen van je verkoopprijs of een goed bod.

Direct een afspraak maken? Klik hier

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden