Actueel

Nieuws

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 23 maart 2020

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam

Ben jij voor je bedrijf op zoek naar een ander bedrijfspand? Amsterdam is al eeuwenlang het centrum van bedrijvigheid in Nederland. The place to be dus als populaire vestigingsplaats voor veel bedrijven. Maar hoe pak je het aan om in deze plaats een pand te vinden dat voldoet aan alle wensen en eisen? Er zijn immers veel zaken om te overwegen. Door de huidige krapte op de commerciële vastgoedmarkt is het goed om je prioriteiten op een rijtje te hebben. Hieronder vind je vijf aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam.

Huren of kopen?

Wil je kantoorruimte vinden , dan kun je je richten op zowel huur als koop. Het kopen van een bedrijfspand heeft als voordelen dat je vermogen opbouwt, en dat het pand mogelijk zelfs nog meer waard wordt in de toekomst. Bij nieuwbouw heb je daarnaast ook nog eens een bepaalde vrijheid als het gaat om indeling en inrichting. Kopen vraagt alleen wel een bepaalde investering. Is er niet voldoende vermogen aanwezig, dan is huren een goede optie. Dit biedt flexibiliteit en gemak, doordat kantoorruimte turn-key en gemeubileerd wordt opgeleverd soms.

Het beschikbare budget

Of je nu een bedrijfspand wil gaan kopen of huren, je bent waarschijnlijk gebonden aan een bepaald budget. Hoewel het budget nooit allesbepalend mag zijn, is het bij het vinden van kantoorruimte in Amsterdam wel nodig realistisch te zijn. Waar een paar jaar geleden nog sprake was van een grote leegstand, is dit nu in bepaalde wijken omgeslagen in een tekort aan ruimte. Dit heeft geresulteerd in fors gestegen prijzen, bijvoorbeeld in het centrum en de Zuidas. Je vindt echter wel nog goed betaalbare kantoorruimte in Amsterdam in opkomende wijken zoals Sloterdijk.

Bereikbaarheid

Het aantal files op de Nederlandse wegen is het afgelopen jaar met bijna 20 procent gestegen. Ook het openbaar vervoer kent een grote drukte tijdens de spitstijden. Wil je je als bedrijf in Amsterdam vestigen, dan is het dus belangrijk goed over de locatie na te denken. Medewerkers en klanten moeten het bedrijf immers snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Goede bereikbaarheid is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een grote plus voor bedrijven.

Goede telecomvoorzieningen

Er is haast geen sector of bedrijf meer te noemen die niet sterk afhankelijk is van telecom. Of het nu gaat om telefonische bereikbaarheid, of snel internet voor bijvoorbeeld het efficiënt kunnen uitvoeren van werkzaamheden, ontvangen van orders en uitvoeren van de boekhouding. Hoewel er veel aandacht is voor draadloze verbindingen (zeker met de komst van 5G) wordt zakelijk nog veel bekabeld gewerkt. Bij het huren van een bedrijfspand zijn de kosten voor telecom soms al opgenomen in de servicekosten.

Het energielabel

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoor groter dan 100 vierkante meter een energielabel C of hoger hebben. Door nu een nieuw gebouwd of al langer bestaand bedrijfspand met een hoog energielabel te kopen of te huren, voorkom je dat je in een pand zit dat de komende jaren alsnog gerenoveerd moet worden. Een energielabel C of hoger scheelt natuurlijk ook in de energiekosten.

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home Lokaal nieuws maandag 20 januari 2020

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home

Ga je een nieuw huis (laten) bouwen? Dan is dat de ideale gelegenheid om meteen een aantal zaken mee te nemen bij de bouw. Zo kun je bijvoorbeeld alvast rekening houden met een Smart Home. Door dat direct bij de bouw te integreren, is het veel gemakkelijker om je huis Smart te maken. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met allerlei slimme apparaten, die natuurlijk energie en een internetverbinding nodig hebben.

Wat is een Smart Home?

Een Smart Home is een woning die voorzien is van een aantal slimme systemen en apparaten. Je kunt deze systemen op afstand besturen, meestal via je smartphone of tablet. In een wat verder gevorderd Smart Home kunnen de apparaten ook met elkaar samenwerken om zo nog betere resultaten te boeken. Smart Home inrichting wordt ingezet om je woning comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken.

Slimme beveiliging van de woning

Allereerst wil je natuurlijk je nieuwe huis beveiligen . Dat kun je op verschillende slimme manieren doen. Zo kies je bijvoorbeeld voor IP-camera’s buitenom het huis. Deze zullen je een seintje geven als er iemand langsloopt, waardoor je direct op de hoogte bent. Verder monteer je slimme rookmelders en een slimme koolmonoxide melder. Je hoort dan ook je rookmelder afgaan als je niet thuis bent, via je telefoon. Je kunt het beveiligingssysteem zo maken dat de rookmelders, koolmonoxidemelder en camera’s met elkaar samenwerken in één omgeving. Is er een probleem, dan kun je meteen zien wat er aan de hand is en de juiste hulp inschakelen.

Comfortabel maken van de nieuwbouw woning

Je wilt je nieuwbouw woning lekker comfortabel inrichten. Ook daar kun je Smart Home voor toepassen. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting, die je op afstand kunt bedienen. Er zijn slimme lampen die op afstand te dimmen zijn en aan- en uitgeschakeld kunnen worden. Maar er zijn ook slimme lampen die je in allerlei kleuren kunt instellen. Smart Home kan ook toegepast worden in de keuken, bijvoorbeeld door een slimme koelkast te gebruiken. Deze kan je doorgeven welke etenswaren je nog in huis hebt, terwijl jij al in de winkel staat. Zo zijn er nog meer slimme apparaten die het leven een stukje gemakkelijker en comfortabeler maken.

Je woning extra efficiënt maken

Naast veiligheid en comfort is er nog een goede reden om te kiezen voor een Smart Home: efficiëntie. Je kunt veel energie besparen door middel van slimme apparaten. Zo is een slimme thermostaat heel precies in te stellen en kun je hem ook op afstand bedienen. Een slimme oven kun je ook op afstand aanzetten en instellen. Je hoeft hem dus niet eerst voor onbepaalde tijd voor te verwarmen en ovenschotels hoeven nooit langer dan nodig verwarmd te worden. Slimme wasmachines regelen perfect de hoeveelheid wasmiddel die nodig is en gebruiken ook nog eens minder energie en water om de was schoon te maken. Kortom: de meeste slimme apparaten die horen bij het Smart Home besparen energie en werken efficiënter dan ‘gewone’ apparaten.

Je huis inrichten als Smart Home doe je idealiter al bij de bouw. Dan kun je al rekening houden met de plaatsen voor stopcontacten en aansluitingen. Het is bijvoorbeeld erg praktisch om de kabels voor je beveiligingssysteem al meteen bij de bouw mee te nemen. Dat scheelt je later veel moeite om de kabels netjes weg te werken.

Samenlevingscontract: naast liefde de praktische basis onder je relatie Lokaal nieuws dinsdag 14 januari 2020

Samenlevingscontract: naast liefde de praktische basis onder je relatie

Verliefd, verloofd, getrouwd. Een redelijk achterhaald fenomeen, alhoewel er natuurlijk niets op tegen is. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor samenzijn op basis van een ander contract, een samenlevingscontract.

Voor de liefde is immers een verloving of bruiloft niet noodzakelijk. Als er een leuk huis is gevonden waar mensen samen gelukkig kunnen zijn, kan dat met een goed samenlevingscontract prima bezegeld worden.

Kan het dan niet gewoon zonder? Zeker wel, maar de juiste afspraken over financiën, erfenis en wat er gebeurt bij overlijden, zijn van groot belang. Zeker als er gezamenlijk een huis wordt gekocht. In dat geval is een samenlevingscontract zelfs noodzakelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten. De andere mogelijkheden zijn geregistreerd partnerschap of trouwen.

Wat leg je vast?

In een samenlevingscontract leg je onder andere de financiële verdeling van de kosten van onder meer levensonderhoud vast, het huishouden, de verdeling van de bankrekeningen, en de kosten die het koophuis met zich meebrengt (hypotheek, onderhoud).

Je kunt tevens een verblijfsbeding in je samenlevingscontract vastleggen. Dat bepaalt wat er met de bezittingen van jullie samen gebeurt als een van beiden overlijdt. In dat geval gaan de spullen automatisch over naar de partner ofwel de nabestaande. Familieleden kunnen er dan niet tussenkomen.

Ook regel je in het contract de handel en wandel als je uit elkaar gaat (verdeling van spullen, pensioen, omgang kinderen en allerhande kosten). Aan dat laatste wil je natuurlijk niet denken als je gaat samenwonen, maar het geeft rust als alles goed geregeld is. Omdat de afspraken duidelijk zijn, vermijd je ruzie mocht er sprake zijn van ontbinding van het contract.

Huis kopen? Dan is notarieel contract nodig

Een samenlevingscontract stel je veelal op bij een notaris. In tegenstelling tot een zelf samengesteld contract, wat ook mogelijk is. Als je deze bij een notaris regelt zijn daar kosten aan verbonden, die verschillen per kantoor. Laat je daar goed over informeren.

Met zo’n contract ben je dus fiscaal partner en ben je ook in de gelegenheid samen een huis te kopen. Je kunt dan namelijk een hypotheek aangaan. Een hypotheekverstrekker zal in de meeste gevallen naar een notarieel vastgelegd samenlevingscontract vragen. Je hoeft niet per se beiden eigenaar van de woning te worden, dat kun je vastleggen in de koop- en hypotheekakte.

Wat kost een samenlevingscontract?

Nu is een samenlevingscontract geen formuliertje dat je via internet kunt downloaden en invullen. Je moet er fysiek voor naar de notaris, omdat zo’n contract helemaal naar wens kan worden samengesteld. Van een basiscontract tot een uitgebreider exemplaar. Mede daarom kunnen de kosten samenlevingscontract nogal uiteenlopen. Een notaris bepaalt zelf, en op basis van die vorm, het tarief. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de 150 euro en 750 euro.

Je kunt ook zelf een contract opstellen, dat je beiden ondertekent. Dat is rechtsgeldig. Let wel op dat je geen ‘afspraken’ over het hoofd ziet. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je samen een eenvoudig contract opstelt via de notaris daar minder kosten mee gepaard gaan, dan wanneer je uitgebreidere afspraken vast wilt leggen. Denk aan afspraken over het verdelen van de lasten en verdeling van goederen en een huis mocht de relatie eindigen.

Omdat die kosten nogal flink kunnen verschillen per notaris is het aan te raden er goed naar te informeren en er desnoods een blokje voor om te rijden. Dat kan je veel geld besparen. Staat natuurlijk voorop dat de afspraken die je wilt maken, wel goed op papier komen en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost Lokaal nieuws maandag 13 januari 2020

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost

Verhuizen betekent voor veel mensen een flinke dosis stress. Er valt zoveel te doen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door zoveel mogelijk zaken ruim van tevoren te regelen: zoals je energiecontract.

Verhuis je energiecontract op tijd

Een van de dingen die je alvast kunt doen, is je verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Bij de meeste energiebedrijven kan dat al vanaf zes maanden voor je verhuisdatum. Als je overweegt om over te stappen naar een andere energieleverancier, bijvoorbeeld omdat je wilt besparen op je energierekening, moet je er ook voor zorgen dat je dat op tijd regelt. Bij een overstap ontvang je binnen twee weken een contractbevestiging van het energiebedrijf. Daarmee is nog niets definitief. Je hebt daarna nog twee weken bedenktijd en pas dan wordt het contract afgesloten. Al met al kan dit zo’n zes weken in beslag nemen.

Nog geen contract, toch energie

Wat nu als je op de verhuisdatum nog geen energiecontract hebt afgesloten? In de meeste gevallen is er dan toch gewoon gas, water en elektra in je nieuwe woning. De levering van energie loopt meestal nog even door nadat de vorige bewoner is vertrokken. Je krijgt in dat geval energie geleverd via de netbeheerder. Overigens moet je voor deze energie wel gewoon betalen. Je betaalt die kosten aan je nieuwe energieleverancier zodra je het contract hebt afgesloten.

Let in dit geval wel goed op of er een brief ligt van de netbeheerder. Vaak wordt er een termijn gesteld voor het afsluiten van een energiecontract. Als je die termijn overschrijdt, word je alsnog afgesloten en dat brengt veel ongemak én ook nog eens hoge kosten met zich mee. In zo'n situatie is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder.

In het uiterste geval kan je een spoedaanvraag doen bij je nieuwe energieleverancier. Maar let op: ook een spoedaanvraag kost geld. Bovendien zijn de contracten die je afsluit vaak duurder en wordt er soms een waarborgsom gevraagd.

Hoe zit het met water?

Ook voor het waterleidingbedrijf geldt dat je je verhuizing op tijd moet doorgeven. Er zijn in Nederland tien waterleidingbedrijven. Als je verhuist naar een andere regio kan het dus gebeuren dat je terecht komt bij een andere leverancier dan je gewend bent. Het is verstandig om dit van tevoren te checken . Je verhuizing geef je door aan het waterleidingbedrijf van de regio waar je naartoe verhuist. In dat geval meld je je af bij het huidige waterleidingbedrijf. Je kunt dit overigens eenvoudig online regelen

Waar nog meer aan denken?

Vergeet ook niet om je meterstanden te noteren op de dag van de sleuteloverdracht. Dit geldt voor zowel je oude als je nieuwe woning. En ga je verhuizen naar een groter huis en heb je meer spullen? Kijk dan naar je inboedelverzekering. Het kan door de waardevermeerdering van je inboedel voorkomen dat je onderverzekerd bent. Hetzelfde geldt voor je opstalverzekering.

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia Lokaal nieuws woensdag 18 december 2019

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad van de wereld. Zowel binnen Nederland als ver daarbuiten kent Amsterdam een bepaalde aantrekkingskracht. Deze kracht gaat decennia terug, toen Amsterdam zich naar voren duwde als open, vrije stad. Er trokken massaal veel binnen- en buitenlandse mensen naartoe, wat een forse stijging van de huizenprijzen betekende.

De Amsterdamse huizenmarkt vandaag

Toen men vroeger naar de grote stad vertrok, waren er nog niet al te veel huizen verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met het bouwen van grote appartementencomplexen om van de stad een betaalbare vestigingsplaats te maken. Men kon echter niet opbouwen tegen het enorme aanbod dat er ook toen al was. En deze vraag is eigenlijk nooit weggegaan. Het gevolg is: hoge prijzen voor koopwoningen en lange wachtrijen voor het huren van een huis, appartement of kamer.

Amsterdam centrum

Wanneer je in het centrum van de stad wilt vestigen, wordt de zoektocht nog net iets lastiger. Omdat juist daar de vraag erg hoog is, is het belangrijk dat jij van tevoren een goede afweging maakt van wat je wel en niet wilt. 

Welke elementen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam moet je er per se in hebben en welke onderdelen zijn een “nice-to-have”. Om dit te bepalen is het handig om vergelijkbare woningen op waarde te schatten. Zoek naar meer nieuwbouw Amsterdam om een indruk op te doen van de elementen die echt nodig zijn.

Voorbereiding 

Wanneer je dan uiteindelijk hebt besloten waar je in Amsterdam wilt vestigen, is het belangrijk om een goed plan op te stellen. Neem hier de tijd voor, het zal je helpen in je uiteindelijk koopproces. Je zult sneller kunnen reageren op juist en alleen die woningen die binnen jouw kader passen en je verliest geen tijd aan andere woningen.Soort woning: Ga je voor een appartement of een huis? Beide woningen kennen uiteraard voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op.


Budget, niet onbelangrijk natuurlijk. Bepaal wat je wilt uitgeven en stel deze in als filters op de website waarop je zoekt. Zo raak je niet in de verleiding om net iets boven budget te kijken.


Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Ook hier hebben beide opties voor- en nadelen. Wat voor de één belangrijk is, hoeft voor jou wellicht geen deal-breaker te zijn. Wanneer je uiteindelijk heel specifiek gaat zoeken, dan zal jouw voorbereidingstraject een perfect hulpmiddel zijn om snel tot de juiste beslissing te komen. 

Daarom is hartje winter hét moment voor een zomers tuin - of terrasplan Lokaal nieuws maandag 16 december 2019

Daarom is hartje winter hét moment voor een zomers tuin - of terrasplan

De zomers worden warmer, en daarmee de mogelijkheden om de tuin of het dakterras te gebruiken groter. Heerlijk toch! Dit is een prima tijd om nieuwe tuin- of terrasplannen te maken. 

Hoewel het hartje winter is, is het helemaal niet zo gek om vast een plan te maken voor de tuin, voor als het licht terugkeert en we ons weer gaan verheugen op een beetje warmte van de zon. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Weerbureau Weeronline voorspelt immers dat onze zomers warmer worden. Vorig jaar werd de warmste zomer ooit gemeten met gemiddeld 18,9 graden, terwijl dat normaal 17 graden is. 

Tot en met 2022 warmere zomers

Klimaatonderzoeker Sybren Drijfhout voorspelde in 2018 al dat de komende vier zomers, waarvan we er dus nog drie te gaan hebben, warmer worden. Drijfhout legt uit hoe hij daarbij komt. “We kijken met een aantal onderzoekers naar wat het weer vandaag is, en ook wat het gisteren en eergisteren was. Zo kan je reeksen maken die we vergelijken met historische weergegevens.”

Het voert te ver om dat hier allemaal uit de doeken te doen, maar deze uitkomsten worden gebruikt om te bepalen hoe het weer en de temperatuur per jaar veranderen. Het zit er dik in dat de zomers tot en met 2022 warmer zullen zijn dan normaal. Volgens Drijfhout is dat eigenlijk vrij zeker. 

Lekker in eigen tuin of op je terras

Al met al wordt hiermee de tuin, met zowel zon- als schaduwplekken, voor ons Nederlanders steeds belangrijker. We hoeven voor aangename temperaturen niet meer per se naar het zuiden, naar Frankrijk of Spanje. Wie in eigen land blijft, kan zich verheugen op een heerlijke zomer. 

Het bouwen van een schaduwplek in de tuin is in ieder geval geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld van mooi  tuinhout  met doeken rondom of erboven. Er is op dat gebied veel mogelijk. En het is hartstikke leuk om daar nu vast plannen voor te maken. Ga eens googelen en kijk op Pinterest. Veel groen en veel duurzaam hout is absoluut de trend voor komende zomer. 

Lichtgewicht dakterras past overal 

En heb je geen tuin, maar wel een dakterras? Maak er dan iets fraais van met planten in potten bijvoorbeeld en een heerlijke loungebank of -stoel. Zorg ervoor dat dat alles stevig staat en dat je ook op blote voeten lekker het dakterras op kan. Je moet wel beseffen dat het gewicht op een dakterras beperkt moet blijven.  Lichtgewicht composiet vlonderplanken  kunnen hier hun dienst bewijzen. 

Deze planken, van composiet kunststof, geven een mooi beeld en zijn onderhoudsvrij. Doordat ze licht zijn en makkelijk te plaatsen, passen ze op ieder Amsterdams dakterras. Pas bij composiet wel op de kwaliteit, er is veel rommel op de markt. Kies voor Europese A-merken zoals Resysta, Felixwood of Megawood. Wil je hier meer over weten bezoek dan de Gadero showroom in Breukelen nabij Amsterdam. Zie je jezelf al zitten in het zonnetje? 

Een nieuwe vloer! Lokaal nieuws donderdag 28 november 2019

Een nieuwe vloer!

Misschien ga jij binnenkort verhuizen? Woon je al jaren in een huis met een ‘saaie’ vloer? Of heb jij gewoon erg veel zin in een nieuwe verandering? Het kan allemaal. Er zijn zo veel verschillende opties als het gaat om vloeren. Denk aan tapijt, laminaat of een gietvloer bijvoorbeeld. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? Je leest het in deze blog. Let’s begin.

Kijk naar je interieurstijl

Voordat je een keuze gaat maken is het belangrijk om te kijken naar je eigen huis. Wat voor stijl heb je en wat past hier goed bij? Kijk altijd eventjes op Pinterest voor wat inspiratie en je bent alweer een stapje verder. Heb jij boho stijl? Dan staat een houten vloer prachtig in huis. Heb jij een moderne/stoere inrichting? Dan staat een gietvloer perfect.

Marmer

Er zijn veel verschillende soorten vloeren en wil beginnen met marmer. Wat een prachtige look geeft dit! Marmer straalt luxe en exclusiviteit uit en zie je ook veel in badkamers en keukens. Ben jij dol op marmer en past dit helemaal in jouw huis? Zorg er dan ook voor dat je een bijzettafel, keukenblad of een wandje ook in het marmer hebt. Zo creëer je direct een eenheid in huis.

Hout

Een houten vloer is al een lange tijd erg populair. Hout geeft een natuurlijke look en is met veel verschillende stijlen en kleuren in huis te combineren. Er zijn veel soorten houten vloeren. Heb jij een klein huis? Neem dan een lichte kleur, zo lijkt de ruimte groter. Heb jij een wat groter huis? Dan staat een donkere vloer erg warm.

Leren vloer

Misschien is dit wel de eerste keer dat je ervan hoort! Heel vaak kom je dit namelijk niet tegen, maar origineel is het wel. Een leren vloer is onderscheidend en daarnaast heeft het ook een aantal voordelen. Het is namelijk milieuvriendelijk en recyclebaar. Ook is het goed schoon te houden, ideaal dus ;-). Door het lopen op de vloer ontstaan er zachte krassen. Dit geeft juist een stoer, geleefd effect.

Gietvloer

Een gietvloer staat erg stijlvol en is daarnaast ook nog eens tijdloos. Duurzaam en kwaliteit staan voorop bij deze vloeren en hierdoor gaat het jarenlang mee. Een gietvloer wordt gegoten en bestaat uit verschillende lagen. Daarnaast zijn de vloeren in verschillende kleuren te krijgen. Zo kies je de juiste kleur die past in jouw interieur.

Voordelen van een gietvloer

Er zitten een aantal fijne voordelen aan het hebben van een gietvloer. Zoals ik net al vertelde zijn de vloeren erg duurzaam, omdat je hier jaren mee kunt doen. Daarnaast is het leggen ook erg snel gedaan. Zo wordt een gietvloer in één keer gelegd in tegenstelling tot een houten vloer bijvoorbeeld. Als laatste is het schoonmaken erg gemakkelijk, je kunt namelijk goed stofzuigen en dweilen op deze vloer.

Welke stijl past goed bij een gietvloer?

Een gietvloer staat goed in vrijwel elk interieur. Toch zijn er een aantal stijlen die eruit springen. Denk bijvoorbeeld aan een modern, Scandinavisch of een industrieel interieur. Ben jij ook zo enthousiast over een gietvloer en wil je meer weten hierover? Neem dan een kijkje op de site Van Hollandse bodem .

 

Welke vloer past het beste bij jou in huis? Hopelijk ben je iets wijzer geworden na het lezen van deze blog!

 

 

 

Klusjes die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Klusjes die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren

Een Amsterdamse klusjesman inhuren is tegenwoordig uiterst simpel te doen. Je hoeft alleen maar deze twee woorden op Google in te tikken en je vindt ontiegelijk veel werklieden die jouw klusjes kunnen uitvoeren. Toch heeft dit natuurlijk ook een groot nadeel, het kost namelijk geld. Een klusjesman is duur, zo simpel is het. Daarom is het aan te raden om zulke kleine klusjes zelf uit te voeren, wat gemakkelijk kan. Je hoeft hiervoor niet veel ervaring te hebben, terwijl je ook niet al te veel kennis hoeft te hebben.

Wat je wel nodig moet hebben is goed gereedschap, dat is niet meer dan logisch. Het is overigens sowieso een erg goed idee om een standaard set gereedschap in huis te hebben, je weet maar nooit waarvoor je het nodig hebt. Waarvoor je het zonder meer nodig hebt is om klusjes uit te kunnen voeren. Een verzameling van gereedschap dat je eigenlijk zeker moet hebben zal bestaan uit schroevendraaiers, een hamer, een meetlat, een waterpas , een sleutelset, een combinatietang, een plamuurmes, een hobbymes, een boormachine en een metaalzaag. Deze exemplaren hoeven niet perse duur te zijn, ook goedkoop gereedschap kan zeker goed genoeg zijn.

Nu je alle gereedschappen in huis hebt die je nodig hebt om de klusjes uit te kunnen voeren is het klaar om je hier gereed voor te maken. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met het internet. De world wide web staat vol met handige video’s en handleidingen over hoe je dergelijke reparaties zelf kunt uitvoeren. Bovendien zijn er fora waarop je vragen kunt stellen aan deskundigen, wat zonder meer ontzettend handig is.

Er zijn een paar klussen in huis die je vaak kunt tegenkomen, een voorbeeld hiervan is het ophangen van een schilderij of een foto. Hiervoor heb je een boormachine nodig, net zoals een waterpas en schroevendraaiers. Hoe je zo een lijst ophangt kun je dus vinden op het internet. Ook kan het voorkomen dat je een kraan moet vervangen of repareren, waarvoor je een sleutelset nodig hebt. Een ander voorbeeld van een klus dat vaak voorkomt is het vastzetten van losse deurklinken. Dit is in principe heel gemakkelijk te doen, je hebt dan ook alleen maar een schroevendraaier nodig om dit uit te kunnen voeren.

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning Lokaal nieuws woensdag 30 oktober 2019

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning

Duurzaamheid is een term waar we niet meer omheen kunnen. Het streven naar duurzaamheid is dan ook een belangrijke doelstelling van zowel de overheid, het bedrijfsleven en veel burgers. Ook de gemeente Amsterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil de verduurzaming van de stad zo veel mogelijk versnellen. Zo wil de gemeente in 2040 aardgasvrij zijn en is er het streven om in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie op te wekken en 20% minder energie te verbruiken. Ook in nieuwbouwprojecten is verduurzaming een vereiste en met het streven van de stad om ruim 52.000 nieuwe woningen te bouwen in zeven jaar, zal aan de verduurzaming in de stad nog meer invulling krijgen.

Rol van de burger

De burger speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen op het gebied van duurzaamheid. Het opwekken van energie is duur en milieubelastend. Het is dus van belang het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Je kunt bij het betrekken van je nieuwbouwwoning een aantal aanpassingen in je woning aanbrengen om je energieverbruik terug te dringen, zodat kostbare warmte niet verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Voor een aantal aanpassingen die je woning verduurzamen is zelfs (op gemeentelijk niveau) financiële ondersteuning beschikbaar.

Isolatie

Je huis verwarmen is kostbaar en vaak nog niet milieuvriendelijk, vooral als het met gas gebeurt. Het grootste deel van de energierekening gaat dan ook op aan stookkosten. Daarom is het belangrijk om de warmte niet via allerlei wegen te laten ontsnappen. Het isoleren van je huis is daar een zeer geschikte methode voor. Je kunt je dak, gevel, spouwmuur en vloer isoleren. In een gemiddeld huishouden zonder isolatie wordt per jaar ongeveer 3.300 kubieke meter gas verbruikt. Bij een goed geïsoleerde woning, daalt dit verbruik naar 600 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op een besparing van zo’n 2.000 euro.

Zonnepanelen

In 2018 kwam bijna 2 procent van het totale stroomverbruik in Nederland uit zonnepanelen . Dit is een groei ten opzichte van het jaar ervoor, maar dat percentage moet veel verder omhoog. De landelijke subsidie vanuit de overheid op het plaatsen van zonnepanelen is in 2019 komen te vervallen. Op gemeentelijk niveau is het nog wel mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Vaak moet hiernaast echter nog een ander energiebesparingsproduct worden aangeschaft, bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor de isolatie van je huis. Maar ook zonder de ondersteuning vanuit de gemeente loont het om voor zonnepanelen te kiezen. In gemiddeld 7 jaar tijd heb je de investering terugverdiend en na die tijd blijf je de, dan, gratis stroom ontvangen. De levensduur van de zonnepanelen kan oplopen tot 40 jaar. Fabrikanten geven vaak 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Kleine aanpassingen in huis

Naast het isoleren van je huis zijn er nog een aantal aanpassingen die je in je huis kunt aanbrengen die relatief goedkoop zijn. Je kunt zelf de kieren en naden in je huis dichten, zodat de warmte in huis niet verloren gaat en je dus minder kosten kwijt bent aan het verwarmen van je huis. Daarnaast kun je reflecterend radiatorfolie achter je radiator plaatsen . Dit zorgt ervoor dat de warmte die door de verwarming afgegeven wordt terug wordt gekaatst de kamer in en niet via de muur verloren gaat. Ook kun je speciale gordijnen ophangen die door hun honingraatstructuur extra isolerend werken. En vervang tot slot gloei- en halogeenlampen in je woning door ledlampen. Deze zijn tot 85% zuiniger dan een gloeilamp.

Kies de goedkoopste energieleverancier

Een manier om op je energiekosten te besparen die verder geen aanpassingen aan je woning behoeft, is het overstappen op een andere energieleverancier bij het aflopen van je huidige contract. Dat kan meestal 2 maanden vooraf. Ga daarvoor energieleveranciers vergelijken om de goedkoopste contracten te vinden. Het is zeer de moeite waard om het aanbod van de verschillende energieleveranciers naast elkaar te houden en de voordeligste te kiezen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden