Actueel

Nieuws

Daarom kies je voor design in je nieuwe woning Lokaal nieuws woensdag 10 juli 2019

Daarom kies je voor design in je nieuwe woning

Het inrichten van een nieuwe woning is een heerlijke bezigheid. Je verheugt je mogelijk al weken op het moment dat de stukadoor klaar is en de vloer is gelegd. Dan kan het spel van inrichten beginnen. Maar wáár begin je?

In de meeste gevallen heb je al bestaande meubels die meeverhuizen en plaats krijgen in je nieuwe huis. En het liefst voeg je daar iets nieuws aan toe. Je zoekt inspiratie via Pinterest, speurt in woonbladen en kijkt woonprogramma’s op televisie. Je komt erachter dat er zoveel is dat het nog een hele klus lijkt.

Designmeubels kom je ook tijdens je speurtocht tegen. Nu bestaan er heel wat vooroordelen over design. Het zou duur zijn, alleen maar passen in een modern interieur en louter strak van vormgeving zijn.

Flinders veegt vooroordelen over designmeubels van tafel

Woonwinkel Flinders laat het tegendeel zien en veegt deze vooroordelen direct van tafel. Designmeubels heten designmeubels omdat ze van een hoge kwaliteit zijn, niet in massa geproduceerd zijn en zo gecreëerd dat vorm en functie elkaar versterken. Bijkomend aspect is dat design veelal tijdloos is en in ieder interieur past. Of je nu kiest voor modern of klassiek, bohemian of Scandinavisch. Een goede designbank vind er altijd zijn plek. Dat zie je, dat voel je.

Neem nou de Vitra Polder Sofa, ontworpen door Hella Jongerius. Geen ‘gewone bank’, wel betaalbaar en een eyecatcher in ieder interieur. Of, waar je niet zo snel aan denkt misschien, gordijnen. Het bedrijf Kvadrat heeft een scala aan prachtige gordijnstoffen en biedt zelfs kant-en-klaar gordijnen aan. De interieuradviseurs van Flinders kunnen je daar goed over adviseren, zij zijn immers dealer van dit prachtige Deense merk.

Het gaat om de prijskwaliteitverhouding, ook bij design

Ah, en dan nog even over de prijs. Duur is een relatief begrip. Wat de een als veel geld bestempelt, wordt door een ander totaal verschillend beleefd. Het heeft te maken met keuzes. Veelal gebaseerd op de prijskwaliteitverhouding van een product. Als je weet wat een designproduct voor juiste kwaliteiten heeft, dan begrijp je ook de prijs. Dan gaat het niet langer over duur. Dan gaat het over jouw investering in de voor jou gewenste producten voor je ideale woning. Met de juiste sfeer, de juiste functie. En vooral mooi, toch?

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer

Over mooi en functioneel gesproken; wie kent het aloude merk Gispen niet. Oud is het allerminst sinds er in 2008 een nieuwe home collectie kwam met onder andere tafels en uiteraard stoelen. Ook is er Gispen verlichting en dat brengt ons direct op een volgend belangrijk aspect van de inrichting.

Wist je dat de verlichting in je woning, bijvoorbeeld in de huiskamer, voor een groot deel de sfeer bepaalt? Aandacht voor de juiste verlichting is dan ook geen overbodige luxe. Designwinkels kunnen in veel gevallen een lichtplan bieden. Daar kun je enorm je voordeel mee doen. Het is de basis van een woninginrichting en wordt, helaas, nog te vaak vergeten. Als jij een nieuwe woning betrekt is designverlichting een geweldig goede stap voor het creëren van sfeer. De sfeer waar jij je in thuis voelt en die functioneel is.

Een woning in Amsterdam: een droom komt uit! Lokaal nieuws maandag 08 juli 2019

Een woning in Amsterdam: een droom komt uit!

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is populairder dan ooit. Wanneer het gaat om de Amsterdamse woningmarkt, is de berichtgeving vaak pessimistisch. Een koopwoning in Amsterdam is nagenoeg onvindbaar of onbetaalbaar. Het kan een jarenlange exercitie zijn om voet aan wal te krijgen in onze prachtige hoofdstad, maar als het eenmaal zo ver is, komt een ware droom uit.

Als de sleuteloverdracht dan daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en je voor het eerst als bewoner van je nieuwe woning je huis kan betreden, is het vaak het einde van een lange fase van zoeken en onderhandelen. Een nieuwe fase breekt aan en dat is het woonklaar maken van je huis. Uit ervaring weten we dat vele woningen - zeker als deze tegen een scherpe prijs zijn gekocht - nog niet geheel aan de wensen voldoen. In sommige gevallen worden woningen opgeleverd zonder keuken, of waar eerst een hele verbouwing moet plaatsvinden, voordat men überhaupt kan denken aan verhuizen. Praktisch denken, met het kostenplaatje in het achterhoofd, is dan van belang. Je wilt immers niet dat deze fase langer duurt dan strikt noodzakelijk is en je woning zo snel mogelijk betrekken. Daarom geven we je graag enkele tips mee.

Zorg dat je woning goed is gecheckt voordat je begint met verbouwen

Wie slim is, heeft wellicht al een handige bemiddelaar bij een bezichtiging meegenomen. Deze betaalt zich vaak dubbel en dwars terug, omdat deze erop getraind is om de mankementen van een woning feilloos te kunnen aanduiden. Op die wijze kan er veel van de verkoopprijs worden afgehaald. Dat niet alleen: het geeft jou ook een goed beeld welke ‘verborgen gebreken’ je woning op het moment van aankoop heeft, zodat je ook weet wat je moet doen om de randvoorwaarden voor een adequate verbouwing van je huifnis mogelijk te maken. Deze tip is ook van belang, omdat vaak gezien wordt dat mensen al begonnen zijn met de installatie van bijvoorbeeld een keuken of douche, terwijl een achterliggend probleem niet verholpen is. Dat is vaak een ‘bittere pil’, omdat het kan betekenen dat je een blijvende tekortkoming van bijvoorbeeld je keuken of badkamer moet accepteren of de installatie helemaal teniet moet doen. Wij adviseren dan ook om altijd een deskundige klusjesman uit Amsterdam de woning te laten nalopen. Het liefst voorafgaand aan de verkoop; zeker voordat je ook maar iets met de woning gaat doen.

Doe wat je zelf kunt; doe niet wat je niet zelf kunt

Is je hele woning doorgelicht en zijn alle verborgen gebreken verholpen? Dan kun je beginnen met het echte werk, zoals de installatie van je gedroomde keuken of je gedroomde badkamer. Verder zul je uiteraard ook druk bezig zijn met het regelen van de verhuizing en wil je dit graag op een zo efficiënt mogelijke manier doen: niet alleen qua tijd, maar ook zeker qua kosten. Verhuizen naar Amsterdam is nu eenmaal niet goedkoop. Hierdoor kun je in de sterke verleiding komen om zoveel mogelijk dingen zoveel mogelijk zelf op te knappen. Zelf ben je immers geheel gratis. Onze tip is: blijf wel realistisch. Indien je overmoedig wordt en probeert complexe zaken voor elkaar te krijgen die een klusjesman Amsterdam in een handomdraai lukt en jou niet, is het tijd voor een kosten- en batenanalyse. Als je een fout maakt die niet meer te herstellen is, vallen de kosten hoger uit, moet je de rest van de tijd dat je in de woning woont ermee leven en met een beetje pech daalt de waarde van je huis. Schat dus goed bij jezelf in wat je zelf goed kunt doen en wat je beter aan een ander kunt overlaten.

Wat te doen bij onverwachtse schade

Het verbouwen of woonklaar maken van je huis kan altijd mis gaan. Het is daarom goed om te weten dat altijd een loodgieter met spoed in Amsterdam kan worden geregeld om het probleem te verhelpen en meer schade te voorkomen.

Hoe kan je bij een nieuwe woning energie besparen? Lokaal nieuws donderdag 23 mei 2019

Hoe kan je bij een nieuwe woning energie besparen?

Ben jij benieuwd hoe je energie kunt besparen in een nieuwe woning? Dan is dit het juiste artikel voor jou! In dit artikel komen namelijk diverse onderwerpen aan bod zoals groene energie en energierekeningen vergelijken. Interessant? Lees dan vooral door!

Groene energie

Wil jij graag geld besparen op de energierekening? Dan kan groene energie een slimme keus zijn. Voor je begint kun je bepalen of de energie die je woning voorziet van elektriciteit moet komen van fossiele brandstoffen of van duurzame bronnen. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende vormen van duurzame energie, maar ook tussen variabele en vaste tarieven. Als je geld wilt besparen zullen vaste tarieven een goede optie zijn, doordat je bij de meeste aanbieders kortingen krijgt die hoger liggen dan bij variabele tarieven.

Bewuste keuze voor de natuur

Wil je naast het letten op je portemonnee ook letten op de natuur? Dan is een groene energiebron echt iets voor jou. Neem nu bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hiermee je eigen energie opwekken op duurzame wijze. Door je eigen energie op te wekken, gebruik je 100% groene energie en is het niet schadelijk voor de atmosfeer. Hierdoor doe jij je bijdrage aan een beter milieu.

Naast dit bespaar je geld op lange termijn. Dit komt doordat je energierekening aanzienlijk lager zal zijn op maandelijkse basis en daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen gemiddeld genomen binnen 7 jaar terugverdiend. Ieder jaar dat je langer in de woning woont zul je dus kunnen profiteren van gratis stroom. Nu moeten zonnepanelen geproduceerd worden, dit zorgt ook voor uitstoot zul je denken. Dit klopt, echter is de energie die het gekost heeft om te produceren binnen 3,5 jaar terugverdiend per zonnepaneel. Het is op de lange termijn dus een zeer slimme investering. En er zijn nog veel meer vormen van duurzame energie die gebruikt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan windenergie, energie uit de golven (eb en vloed) en veel meer.

Energierekening vergelijken / overstappen

Nu wordt er vaak gedacht dat er een heleboel komt kijken bij  energierekeningen vergelijken. Echter, is dit helemaal niet moeilijk. Maak je dus niet druk, het is makkelijk en veilig. Door energie te vergelijken, kun je voor jezelf een beeld schetsen en een duidelijk overzicht krijgen van wat de voordeligste keuze is. Als je dus wilt besparen, kun je gemakkelijk kijken welke aanbieder het voordeligst is en overstappen. Echter moet je wel opletten. Het heeft namelijk alleen zin om over te stappen als je contract opgezegd kan worden. Als deze optie er niet is, is dit uiteraard geen optie. Als je contract binnen minimaal 8 weken afloopt, kan het een uitstekende keuze zijn.

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost Lokaal nieuws woensdag 22 mei 2019

Tips voor een verhuizing die je weinig energie kost

Verhuizen betekent voor veel mensen een flinke dosis stress. Er valt zoveel te doen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken door zoveel mogelijk zaken ruim van tevoren te regelen: zoals je energiecontract.

Verhuis je energiecontract op tijd

Een van de dingen die je alvast kunt doen, is je verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Bij de meeste energiebedrijven kan dat al vanaf zes maanden voor je verhuisdatum. Als je overweegt om over te stappen naar een andere energieleverancier, bijvoorbeeld omdat je wilt besparen op je energierekening, moet je er ook voor zorgen dat je dat op tijd regelt. Bij een overstap ontvang je binnen twee weken een contractbevestiging van het energiebedrijf. Daarmee is nog niets definitief. Je hebt daarna nog twee weken bedenktijd en pas dan wordt het contract afgesloten. Al met al kan dit zo’n zes weken in beslag nemen.

Nog geen contract, toch energie

Wat nu als je op de verhuisdatum nog geen energiecontract hebt afgesloten? In de meeste gevallen is er dan toch gewoon gas, water en elektra in je nieuwe woning. De levering van energie loopt meestal nog even door nadat de vorige bewoner is vertrokken. Je krijgt in dat geval energie geleverd via de netbeheerder. Overigens moet je voor deze energie wel gewoon betalen. Je betaalt die kosten aan je nieuwe energieleverancier zodra je het contract hebt afgesloten.

Let in dit geval wel goed op of er een brief ligt van de netbeheerder. Vaak wordt er een termijn gesteld voor het afsluiten van een energiecontract. Als je die termijn overschrijdt, word je alsnog afgesloten en dat brengt veel ongemak én ook nog eens hoge kosten met zich mee. In zo'n situatie is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder.

In het uiterste geval kan je een spoedaanvraag doen bij je nieuwe energieleverancier. Maar let op: ook een spoedaanvraag kost geld. Bovendien zijn de contracten die je afsluit vaak duurder en wordt er soms een waarborgsom gevraagd.

Hoe zit het met water?

Ook voor het waterleidingbedrijf geldt dat je je verhuizing op tijd moet doorgeven. Er zijn in Nederland tien waterleidingbedrijven. Als je verhuist naar een andere regio kan het dus gebeuren dat je terecht komt bij een andere leverancier dan je gewend bent. Het is verstandig om dit van tevoren te checken . Je verhuizing geef je door aan het waterleidingbedrijf van de regio waar je naartoe verhuist. In dat geval meld je je af bij het huidige waterleidingbedrijf. Je kunt dit overigens eenvoudig online regelen

Waar nog meer aan denken?

Vergeet ook niet om je meterstanden te noteren op de dag van de sleuteloverdracht. Dit geldt voor zowel je oude als je nieuwe woning. En ga je verhuizen naar een groter huis en heb je meer spullen? Kijk dan naar je inboedelverzekering. Het kan door de waardevermeerdering van je inboedel voorkomen dat je onderverzekerd bent. Hetzelfde geldt voor je opstalverzekering.

De vloer als basis voor je interieur Lokaal nieuws maandag 20 mei 2019

De vloer als basis voor je interieur

De inrichting van je huis kan een weerspiegeling zijn van je karakter of tonen wat je ‘nodig’ hebt. Een druk brein heeft vaak behoefte aan een kalm interieur. Je vloer maakt een belangrijk onderdeel uit van je interieur. Sterker nog, het vormt de basis.

Vreemd eigenlijk, dat men bij het woord interieur eerder aan accessoires en verf lijkt te denken. Dit terwijl vloeren tegenwoordig in zoveel maten, kleuren en prints kunnen worden geleverd. Een budgetvriendelijke laminaatvloer met eikenhouten uitstraling of een spierwitte, moderne linoleumvloer is zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer in je woning.

Duurzame vloeren

Genoemde vloeren parkeren we in de categorie populair. Beide zijn onderhoudsvrij, duurzaam en veelzijdig. Laminaat is over het algemeen een iets goedkopere aanschaf.

We zetten de voordelen voor je op een rij:

Linoleum en laminaat: alle voordelen

Een linoleumvloer is een zeer duurzame en sterke vloer. Linoleum staat bekend om zijn geluiddempende, antistatische en allergievriendelijke kwaliteiten. Linoleum is krachtig en bijzonder hygiënisch. Vrijwel alle ziekenhuizen hebben een linoleumvloer om deze redenen. Het is bestand tegen het gewicht van zware meubels en kleurvast. Je hoeft je geen zorgen te maken om het verbleken van de kleur door bijvoorbeeld zonlicht. Kies je voor een laminaatvloer, dan pak je een goede prijs-kwaliteitverhouding mee. Laminaat heeft weinig onderhoud nodig en is in uiteenlopende prints en kleuren verkrijgbaar. Laminaatvloeren kunnen makkelijk 25 jaar mee. Let op: hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit.

Neem geen risico

Ga je voor linoleum? Laat het leggen door een vakman. Wegens de dikte moet de ondergrond goed geëgaliseerd worden. Daarna moeten de linoleumstroken of linoleumtegels rechtstreeks op de ondergrond worden gelijmd. De naden moeten vervolgens aan elkaar worden gelast. Neem geen risico en laat het over aan een expert.

Liever laminaat? Ook dat kan tricky zijn. Wat is de juiste ondergrond? Zijn er vervelende hoeken? En wil je wellicht ook bijpassende plinten? Dit zijn zaken die je aan een specialist in laminaatvloeren kunt overlaten. Zo heb jij gegarandeerd lang woonplezier.

Nieuwe kledingkast kopen: Handige tips! Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2019

Nieuwe kledingkast kopen: Handige tips!

De kledingkast wordt elke dag gebruikt. Door het vele gebruik is de kledingkast op een gegeven moment toe aan vervanging. En dan is niet erg, want een nieuwe kledingkast kopen is leuk!

Er zijn natuurlijk wel een aantal puntjes waar je op moet letten als je kiest voor een nieuwe kledingkast.

Verschillende type kledingkasten

Als je een nieuwe kledingkast gaat kopen, dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn voor een kledingkast. Afhankelijk van de grootte en vorm van de kamer kan je kiezen voor de volgende kledingkasten:

Een hoek kledingkast
Een inbouw kledingkast
Een lage kledingkast
Een smalle kledingkast
Een kledingkast onder een schuin dak
Een kledingkast met schuifdeuren
Kies een kledingkast die niet teveel ruimte van de kamer inneemt, maar wel genoeg ruimte biedt om al jouw spullen op te ruimen.

Waar moet je rekening mee houden?

Een nieuwe kast voor je kleding is een leuk project waarmee je je bezig kan houden. Er zijn echter een aantal punten waar je goed rekening mee moet houden als je een nieuwe kledingkast wilt plaatsen. Er zijn 5 punten waar je eigenlijk goed op moet letten:

De afmetingen
Het is zeer belangrijk dat je afmetingen van te voren goed in beeld brengt. Zeker met een kledingkast op maat is dit zeer belangrijk.

De type deuren
Wat voor deuren wil je op jouw kledingkast? Wil je schuifdeuren of draaideuren?

De deurvulling
Met de vulling van de deur wordt het uiterlijk van de deur bedoeld. Dus welke kleur krijgen de deuren of worden het glazen deuren of misschien toch spiegeldeuren?

De indeling
De indeling van de kledingkast is natuurlijk heel belangrijk. Hoeveel hang- en legruimte heb je nodig? En hoeveel ladeblokken wil je hebben?

Accessoires
Je kunt natuurlijk ook nadenken over accessoires zoals een garderobelift, verlichting of een schoenenrek.

Voor een nieuwe kledingkast moet je dus best wel veel dingen vooraf bepalen. Daarom is het ook handig om advies te vragen. Bij Kastengigant kun je een inmeetafspraak inplannen. Je krijgt dan persoonlijk advies bij jou thuis en de maten worden direct opgemeten!

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips

Je interieur is onbewust een belangrijk onderdeel van je leven. Kom je thuis van een  vermoeiende dag werken? Plof dan neer op de bank en kom tot rust door je interieur.  Heb je een dagje vrij? Ontspan met een kopje thee en geniet eindeloos van jouw gekozen interieur! In dit blog geef ik je 5 tips om je interieur te pimpen!

#1: Persoonlijkheid is vrolijkheid

Niets is beter dan herinneringen ophalen. Ga je huis eens door, haal je oude fotoboeken van zolder en ga op zoek naar foto’s waar jij blij van wordt. Zijn het vakantieherinneringen? Of herinneringen naar vroeger? Stop ze in een lijstje en hang ze op. Zo denk jij iedere dag terug aan die fijne tijden!

#2: Ga voor kleuren waar jij van houdt

Je interieur is een stukje persoonlijkheid die bij jou past. Houd jij van felle kleuren? Of zijn neutrale houtkleuren meer jouw ding? Door te kiezen voor kleuren die bij jou passen, kun je jouw interieur helemaal naar jouw smaak inrichten

#3: Groen moet je doen

Kamerplanten zijn hot! Wat is nou leuker dan planten in je interieur op te nemen die jij echt mooi vindt en er helemaal thuis vindt passen? Ga je voor een pannenkoekenplant of is de yucca helemaal jouw ding? Het belangrijkste is: ga voor iets wat jij in je woonkamer vindt passen.

#4 Een kleed is the way to go

Wat is nou fijner tijdens deze koude winterdagen om een warm kleed onder je voeten te hebben? Het is niet alleen lekker warm, ook is het energiebesparend door het warmte-isolerende vermogen van het kleed, multifunctioneel dus!

#5 Last but not least: raamdecoratie

Voor veel mensen is raamdecoratie een onderdeel waar niet veel aandacht aan besteed wordt. Een gemist kans! Ga bijvoorbeeld voor een houten jaloezie .  Houten jaloezieën geven een enorme boost aan de sfeer van je interieur. Ook ben je volledig de baas ov er je privacy doordat je zelf bepaalt hoe je de jaloezieën afstelt!

Ga jij opnieuw je woonkamer inrichten? Met deze 5 tips kun jij je interieur helemaal naar jouw smaak inrichten. Ik ben benieuwd of jij de stap aandurft om je interieur te pimpen!

6 praktische producten voor in je tuin Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

6 praktische producten voor in je tuin

Nog een paar maanden en de zomer staat alweer voor de deur; een mooi moment om de achtertuin alvast helemaal zomerklaar te maken. Zeker na de aanschaf van een nieuwbouwwoning mag er flink wat gebeuren in de tuin. Maar om te beginnen is het wel zo handig om al de nodige tools en producten bij de hand te hebben zodat je onverstoord aan de slag kan. Van een goede parasolvoet tot de juiste gereedschappen: we zetten alle praktische producten die jij nodig hebt in je tuin voor je op een rij.

1. Een hogedrukreiniger

Heb je tegels in de tuin? Dan is een hogedrukreiniger een van de eerste apparaten die je in huis wilt halen. Niet alleen heb je de tegels in no-time schoongemaakt; ook de buitenkant van de woning, je fiets of zelfs je auto is perfect schoon te maken met dit handige apparaat.

2. Parasol of winddoek

Om jezelf wat extra privacy te geven, lekker in de schaduw te zitten en de wind buiten de tuin te houden zorg je ook voor een parasol of winddoek in de tuin. Zo kun je ook in de zomer lekker genieten van het warme weer, zonder direct te verbranden. Zorg natuurlijk ook voor een stevige parasolvoet zodat de parasol mooi op zijn plek blijft.

3. Gereedschap voor de tuin

Nu hoef je niet je hele schuur vol gereedschap te leggen, maar er zijn wel een aantal handige tools die je bij de hand wilt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heggenschaar voor het snoeien van de haag. Deze heggenschaar kan daarnaast ook gebruikt worden om de zijkanten van je gazon bij te houden. Multifunctioneel dus! Zorg dat je deze multifunctionele gereedschappen zeker bij de hand hebt:

Een schop
Een krabber
Een schoffel
Een hark
Een heggenschaar
4. Een grasmaaier

Heb je gras in je achtertuin? Dan is een grasmaaier een échte must-have. Of je nu voor een geautomatiseerde grasmaaier gaat, of gewoon lekker met de hand achter het apparaat aanloopt. Als jij je gras netjes bij wilt houden heb je er echt eentje nodig.

5. Het juiste meubilair

Daarnaast wil je ook lekker kunnen zitten; en daar is natuurlijk tuinmeubilair voor nodig. Het hoeft ook echt niet duur te zijn. Een leuke loungeset met een tafeltje in de hoek en je bent klaar voor de zomer!

6. Sfeerverlichting

Zodra de avond valt is het wel fijn om nog wat te kunnen zien in de tuin. Zorg dus ook dat je voldoende verlichting geplaatst hebt en verlichting in de opslag hebt liggen. Valt er een lampje uit, dan kun je het zo vervangen. Schaf solar lampjes aan om te besparen op de energiekosten en een stap te zetten richting duurzaam wonen !

Welke keuken past bij jouw levensstijl? Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

Welke keuken past bij jouw levensstijl?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Als het om keukens gaat is er enorm veel mogelijk. Mensen kiezen een keuken die bij hen past en dat kan alle kanten op. Afhankelijk van je karakter en levensstijl. Van modern en strak tot aan landelijk en met veel accessoires.

Of misschien kies je wel een keuken op thema. Als je liefhebber bent van de jaren zestig, waarom zou je dan geen rock ’n roll keuken kunnen hebben? Het kan allemaal worden gerealiseerd. Met professioneel advies en een dosis creativiteit kom je een heel eind.

Ook de stijl van het huis vraagt om een zekere keukeninrichting, alhoewel er natuurlijk geen wet is die zegt dat dat moet. Een moderne keuken past immers prima in een jaren dertig woning, en een landelijke keuken in een nieuwbouwhuis misstaat allerminst.

Laten we de meest populaire stijlen eens onder de loep nemen.

De landelijke keuken

Wat is eigenlijk een landelijke keuken ? In de meeste gevallen zal deze keuken worden gecreëerd met natuurlijke materialen. Hout en (natuur) steen zijn daar belangrijke ingrediënten van. Soms is een vrijstaand fornuis een echte eyecather is zo’n keuken en is het ingericht als een ware woonkeuken, met een flinke eettafel in het midden waar de hele familie kan plaats nemen. Een landelijke keuken is ook vaak een stoere keuken. Alle materialen kunnen een stootje hebben. Laten we het een leefkeuken noemen.

De moderne keuken

Strakke lijnen, apparatuur mooi weggewerkt, glanzende kastfronten en regelmatig ingericht met een kookeiland. Zo ziet een moderne keuken er in de meeste gevallen uit. Denk hierbij ook aan een bar om aan te eten, met prachtige hoge krukken daarbij. Of een bijzondere designtafel met heerlijk zittende stoelen. Is de landelijke keuken vaak van wat donker hout en zwaar materiaal, de moderne keuken oogt veelal licht en ruim. Greepjes op kasten zijn niet zichtbaar en de kraan heeft een moderne strakke look. Denk ook aan materialen als roestvrijstaal, glas en hoogwaardig kunststof.

De tijdloze keuken

De omschrijving van een tijdloze keuken is zo gemakkelijk nog niet, behalve dat de inrichting en de gebruikte materialen de tand des tijds kunnen doorstaan. Hier geen trendy materialen, en de nieuwste modekleur. Nee, deze keuken kan eigenlijk altijd en overal. Op zo’n keuken raak je zelden uitgekeken. Hoe dat komt? Deze is functioneel, kent kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen. De keuken past bij het huis, bij de bewoners en behoeft geen commentaar. Het past, het voelt goed, het heeft sfeer en is voorzien van goeie spullen. Ook al kun je zeggen dat dat voor iedere keuken moet opgaan. De tijdloze keuken heeft het in ieder geval.

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips Lokaal nieuws donderdag 11 april 2019

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips

Eindelijk is het dan zo ver: je hebt de sleutel van je nieuwbouwwoning ontvangen en kunt aan het inrichten gaan. Zo’n kale woning is natuurlijk een geweldig blank canvas, maar heeft nog wel wat nodig om het van een huis om te toveren naar een thuis. Om te beginnen is het kiezen van de juiste raamdecoratie een stap in de goede richting. Maar ga je nu voor jaloezieën , rolgordijnen, of toch lekker ouderwets voor de grote hangende gordijnen? We geven je wat handige tips.

1. Welke sfeer wil je neerzetten?

Wat voor sfeer je in je nieuwbouwhuis wilt creëren hangt vaak af van de interieurstijl die je besluit te hanteren. Een modern interieur vraagt bijvoorbeeld om een andere soort raamdecoratie dan een industrieel interieur. Houd ook in de gaten dat raamdecoratie de ideale manier kan zijn om een strak, koud of minimalistisch interieur wat warmer te laten voelen. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieen in het geval van een industrieel interieur, of mooie houten jaloezieën of rolgordijnen wanneer je een landelijke stijl hanteert.

2. Wat past er in de ruimte?

De raamdecoratie moet de ruimte natuurlijk wel op een goede manier benadrukken en de ruimte niet onnodig groter, kleiner of kouder aan laten voelen. Je kunt de raamdecoratie dan ook gebruiken om de ruimte een bepaald gevoel mee te geven. Verticale raamdecoratie kan ervoor zorgen dat de ruimte hoger aanvoelt, en laaghangende gordijnen kunnen weer een gevoel van sfeer en warmte neerzetten in een grote ruimte. Horizontale raamdecoratie zoals bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën zorgen er op hun beurt weer voor dat de ruimte breder aanvoelt.  

3. De functie van de raamdecoratie

Wil je de raamdecoratie gebruiken om de ruimte warmer te maken of juist lekker fris te houden? Hoewel je nieuwbouwwoning waarschijnlijk voorzien is van dubbelglas, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat de ramen wat kou doorlaten. In dat geval zijn normale gordijnen van een dikke stof natuurlijk ideaal; en dat bespaart ook weer op de energiekosten . Wil je de warmte juist buiten houden dan kun je beter kiezen voor raamdecoratie dat gemaakt is van een warmtewerend materiaal.

4. Hoeveel licht mag het doorlaten?

Wil je de raamdecoratie op de slaapkamer plaatsen, dan is het misschien wel fijn als het zo min mogelijk licht doorlaat zodat je lekker door kunt slapen . Hangt het daarentegen in de woonkamer dan mag de raamdecoratie waarschijnlijk wat meer licht doorlaten. Kijk per ruimte even hoeveel licht en privacy je in deze ruimte wilt creëren, en pas je keuze hierop aan.

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting? Lokaal nieuws dinsdag 02 april 2019

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting?

Het moderne kantoor ziet er heel anders uit dan vroeger. Weg met de witte muren en saaie schermen die de bureaus van elkaar scheiden. Het kantoor moet vooral als ‘thuis’ aanvoelen, zodat werknemers het maximale aan prestaties leveren. Een nieuwe kantoorinrichting vraagt om een financiering. Welke mogelijkheden zijn er?

Financiering van een nieuwe kantoorinrichting

De zakelijke lening is bij uitstek geschikt voor het financiëren van bedrijfsmiddelen. Helaas is het niet voor alle ondernemers mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat de bank er geen vertrouwen in heeft of je geen concrete cijfers kunt aantonen. Dit gebeurt vaker wanneer er een kans bestaat dat de ondernemer de rentelasten en aflossingen niet kan betalen. De bank zal soms ook om een eigen inbreng vragen. Voordeel is dat een zakelijke lening aftrekbaar is, mits deze aan de zakelijke voorwaarden voldoet.

Doorlopend krediet als zakelijke lening

Het doorlopend krediet helpt startende en bestaande ondernemers met de financiering van een nieuwe kantoorinrichting. Het gewone doorlopende krediet is niet hetzelfde als een ondernemerskrediet. Bij het doorlopend krediet wordt er naar de persoonlijke situatie gekeken. Voordeel van een doorlopend krediet is dat er altijd nieuw geld beschikbaar is: het bedrag dat reeds is afgelost. Rente en looptijd staan niet vast, wat voor wisselende kosten kan zorgen. Tussentijds aflossen is volledig boetevrij.

Het doorlopend krediet is aan te raden wanneer er nu maar ook op een later moment behoefte is aan financiering. Bijvoorbeeld voor uitbreiding of verbouwing van het kantoorpand.

De persoonlijke lening als financieringsvorm

Een persoonlijke lening wordt geheel op iemands persoonlijke situatie afgestemd. Vooraf staat het te lenen bedrag vast, net als de looptijd en de rente. Ideaal voor het eenmalig financiëren van de kantoorinrichting. Is er daarna behoefte aan meer geld, dan is het nodig om een nieuwe lening af te sluiten.

De persoonlijke lening is de meest voordelige leenvormen. Tussentijds aflossen, met welk bedrag dan ook, is boetevrij. Hierdoor kan bedrijfswinst worden ingezet voor het vervroegd aflossen van deze lening.

Zoeken naar een investeerder

Wie hier de mogelijkheden toe heeft, kan ook op zoek naar een investeerder. De investeerder ziet zijn investering terug in de vorm van aandelen, winstdeling of anders. Het is belangrijk om dit soort zaken goed vast te leggen: dit voorkomt achteraf een hoop onenigheid. Sommige investeerders vragen geen geld of aandelen maar naamsbekendheid, vaak in de vorm van reclame. Ook hierover worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt.

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning Lokaal nieuws dinsdag 19 maart 2019

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning

Duurzaamheid is een term waar we niet meer omheen kunnen. Het streven naar duurzaamheid is dan ook een belangrijke doelstelling van zowel de overheid, het bedrijfsleven en veel burgers. Ook de gemeente Amsterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil de verduurzaming van de stad zo veel mogelijk versnellen. Zo wil de gemeente in 2040 aardgasvrij zijn en is er het streven om in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie op te wekken en 20% minder energie te verbruiken. Ook in nieuwbouwprojecten is verduurzaming een vereiste en met het streven van de stad om ruim 52.000 nieuwe woningen te bouwen in zeven jaar, zal aan de verduurzaming in de stad nog meer invulling krijgen.

Rol van de burger

De burger speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen op het gebied van duurzaamheid. Het opwekken van energie is duur en milieubelastend. Het is dus van belang het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Je kunt bij het betrekken van je nieuwbouwwoning een aantal aanpassingen in je woning aanbrengen om je energieverbruik terug te dringen, zodat kostbare warmte niet verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Voor een aantal aanpassingen die je woning verduurzamen is zelfs (op gemeentelijk niveau) financiële ondersteuning beschikbaar.

Isolatie

Je huis verwarmen is kostbaar en vaak nog niet milieuvriendelijk, vooral als het met gas gebeurt. Het grootste deel van de energierekening gaat dan ook op aan stookkosten. Daarom is het belangrijk om de warmte niet via allerlei wegen te laten ontsnappen. Het isoleren van je huis is daar een zeer geschikte methode voor. Je kunt je dak, gevel, spouwmuur en vloer isoleren. In een gemiddeld huishouden zonder isolatie wordt per jaar ongeveer 3.300 kubieke meter gas verbruikt. Bij een goed geïsoleerde woning, daalt dit verbruik naar 600 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op een besparing van zo’n 2.000 euro.

Zonnepanelen

In 2018 kwam bijna 2 procent van het totale stroomverbruik in Nederland uit zonnepanelen . Dit is een groei ten opzichte van het jaar ervoor, maar dat percentage moet veel verder omhoog. De landelijke subsidie vanuit de overheid op het plaatsen van zonnepanelen is in 2019 komen te vervallen. Op gemeentelijk niveau is het nog wel mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Vaak moet hiernaast echter nog een ander energiebesparingsproduct worden aangeschaft, bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor de isolatie van je huis. Maar ook zonder de ondersteuning vanuit de gemeente loont het om voor zonnepanelen te kiezen. In gemiddeld 7 jaar tijd heb je de investering terugverdiend en na die tijd blijf je de, dan, gratis stroom ontvangen. De levensduur van de zonnepanelen kan oplopen tot 40 jaar. Fabrikanten geven vaak 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Kleine aanpassingen in huis

Naast het isoleren van je huis zijn er nog een aantal aanpassingen die je in je huis kunt aanbrengen die relatief goedkoop zijn. Je kunt zelf de kieren en naden in je huis dichten, zodat de warmte in huis niet verloren gaat en je dus minder kosten kwijt bent aan het verwarmen van je huis. Daarnaast kun je reflecterend radiatorfolie achter je radiator plaatsen . Dit zorgt ervoor dat de warmte die door de verwarming afgegeven wordt terug wordt gekaatst de kamer in en niet via de muur verloren gaat. Ook kun je speciale gordijnen ophangen die door hun honingraatstructuur extra isolerend werken. En vervang tot slot gloei- en halogeenlampen in je woning door ledlampen. Deze zijn tot 85% zuiniger dan een gloeilamp.

Kies de goedkoopste energieleverancier

Een manier om op je energiekosten te besparen die verder geen aanpassingen aan je woning behoeft, is het overstappen op een andere energieleverancier bij het aflopen van je huidige contract. Dat kan meestal 2 maanden vooraf. Ga daarvoor energieleveranciers vergelijken om de goedkoopste contracten te vinden. Het is zeer de moeite waard om het aanbod van de verschillende energieleveranciers naast elkaar te houden en de voordeligste te kiezen.

Tips voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 12 maart 2019

Tips voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning betrekken is ideaal aangezien je alles naar je eigen hand kunt zetten. Daarnaast weet je al lang van tevoren in welk huis je gaan wonen , dus heb je zeeën van tijd om voorbereidingen te treffen. Wij begrijpen dat je staat te trappelen om zo snel mogelijk je nieuwe huis te betrekken en daarom geven wij je een aantal tips voor de verhuizing naar je nieuwbouwwoning.

Smart home

Doordat je naar een nieuwbouwwoning verhuist, kun je het gehele huis aansluiten op een smarthome systeem. Dat zorgt ervoor dat je straks met een druk op de knop, alle elektrische apparaten in huis kunt besturen. Dit kan altijd en overal met een mobiel device. Het voordeel is dat je het systeem nu zonder overlast kunt laten installeren in je gehele nieuwbouwwoning.

Keuken & badkamer

Het is aan te raden om eerst een mooie keuken badkamer uit te zoeken zodat je ervoor kan zorgen dat de rest van de woning hierop aansluit. De keuken en badkamer kun je namelijk niet zomaar vervangen en bijvoorbeeld gordijnen wel. Daarnaast duurt het soms lang voordat een keuken geïnstalleerd kan worden, dus is het voordelig om er vroeg bij te zijn. Er zijn verschillende soorten keukens en badkamers waaruit je kan kiezen. Zorg dat deze past bij je persoonlijke stijl. Hieronder noemen wij een aantal stijlen waaruit je kan kiezen.

· Een industriële stijl in huis, is op het moment erg populair. Er wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit hout en metalen om deze look te creëren.

· De landelijke stijl kenmerkt zich door een nostalgische look. Het geeft een sfeervol uiterlijk waardoor deze stijl populair is onder gezinnen met kinderen.

· Moderne stijl heeft veel strakke vormen en is licht. Deze stijl is fijn als je zelf niet een stijl hebt waar je helemaal fan van bent. Deze stijl is namelijk makkelijk te combineren met andere meubels die niet per se binnen een stijl vallen.

Vloer, muren, raambekleding

Nu is het tijd om te bepalen wat je wil doen met de vloer, de muren en de raambekleding in je nieuwbouwwoning. Wil je in je nieuwe woning hout, laminaat of juist vloerbedekking? Of in elke ruimte wat anders? Wat staat mooi bij de keuken en badkamer? Ga eens langs een expert en laat je adviseren. Neem foto’s van je keuken mee zodat de expert een idee heeft van de sfeer die je in huis wil creëren.

Na de vloeren kun je bedenken welke kleur je op de muren wil. Misschien wil je alles wit houden, of er juist behang op plakken. Als je kinderen hebt is het leuk om hen zelf een behang uit te laten zoeken. Zo betrek je ze op een leuke manier bij de verhuizing.

Voor raambekleding zijn zo veel opties dat het hier eveneens verstandig is om je te laten adviseren door een expert. Heb jij compleet verduisterende gordijnen nodig? Of wil je liever lamellen? En wat voor soort wil je dan? Een expert helpt je bij deze keuzes.

Meubels

Nu eigenlijk de basis van je woning is geregeld, kun je nadenken over de inrichting van de kamers in je nieuwbouwwoning. Heb je nieuwe meubels nodig? Of heb je al veel meubels die mooi in het nieuwe huis passen. Doordat je lang de tijd hebt omdat je nieuwe huis nog gebouwd moet worden, kun je langzaamaan je spullen vervangen zodat je niet alles in een keer hoeft te betalen.

De verhuizing

De laatste stap is de verhuizing zelf. Je hebt alle meubels en van elke kamer is de inrichting bepaald. Als je op tijd een afspraak maakt bij een verhuisbedrijf hoef je, je geen zorgen te maken of het verhuisbedrijf beschikbaar is.

Nog een tip is om als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Amsterdam, een Verhuisbedrijf uit Amsterdam in te huren . Dit scheelt enorm in tijd en kosten. Zij kennen namelijk de weg en weten welke vergunningen er nodig zijn in de regio, voor bijvoorbeeld het parkeren van de bus. Bij een verhuisservice in Amsterdam weken vaak studentverhuizers die snel en efficiënt kunnen verhuizen. Op die manier is de rekening van de verhuizing niet schrikbarend hoog. Wij begrijpen namelijk dat de verhuizing onderhand al genoeg heeft gekost. Op deze manier word je goed en snel geholpen door een verhuisbedrijf uit Amsterdam.

Nieuw huis? Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over je verzekering Lokaal nieuws dinsdag 26 februari 2019

Nieuw huis? Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over je verzekering

Heb je dan eindelijk de sleutel van je nieuwe huis mogen ontvangen? Dan is het tijd om dat te vieren! Nieuwe meubelstukken, decoratieve items en de verfstalen zijn waarschijnlijk al in huis. Maar voordat de pret kan beginnen is het belangrijk om even naar de verzekeringen te kijken. We leggen je dan ook graag uit welke verzekeringen je mogelijk allemaal nodig hebt, en wat deze verzekeringen precies voor je doen.

1. De opstalverzekering

Een opstalverzekering afsluiten is een van de eerste stappen die je moet zetten wanneer je het nieuwe huis betrekt. De opstalverzekering van bijvoorbeeld FBTO zorgt namelijk voor dekking in geval van brand, water- of stormschade aan de woning zelf én alles wat aan de woning vast zit. Zo dekt deze verzekering bijvoorbeeld de schade aan muren en leidingen, maar ook aan je toilet (dit zit vast in je huis). De fundering van je woning zit over het algemeen niet in dit pakket inbegrepen; maar kan vaak wel apart toegevoegd worden.

2. Inboedelverzekering

Zoals je waarschijnlijk al wel weet dekt de inboedelverzekering de schade aan de spullen in en rondom je woning. Denk aan schade door inbraak, brand of bijvoorbeeld een storm. Bijvoorbeeld als een brand je bank vernield, of als door inbraak de nieuwe TV is meegenomen. Je kunt de inboedelverzekering in verschillende varianten aanschaffen; ieder met een eigen dekking. Heb je veel waardevolle spullen in de woning, dan zoek je natuurlijk naar een hogere dekking.

Tip: je inboedelverzekering dekt de schade van waardevolle spullen in de woning; maar deze dekking is niet altijd even breed. Wil je zeker zijn dat je spullen (denk aan een duur horloge) altijd goed verzekerd zijn? Overweeg dan het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering. Met deze verzekering zijn je spullen ook verzekerd wanneer je in het buitenland bent, ze mee buiten de woning neemt of zelfs wanneer je ze per ongeluk verliest.

3. Brand- en glasverzekering

Hoewel de brand- en glasverzekering al onderdeel kunnen zijn van je inboedel of opstalverzekering, is dit niet altijd het geval. In sommige gevallen moet de brandverzekering bijvoorbeeld apart als aanvullend pakket afgesloten worden. Check dit dus altijd even bij je verzekeraar! Hetzelfde geldt voor de glasverzekering; deze zit vaak al als onderdeel bij de opstalverzekering. Deze aanvullende verzekeringen zijn er vooral om er zeker van te zijn dat je dekking zo goed mogelijk geregeld is.

4. Stormschade verzekering

De stormschade verzekering is net als de brand- en glasverzekering een aanvullende mogelijkheid. Hoewel deze verzekering vaak al onderdeel is van een pakket, is een aanvulling ook hierop mogelijk. Wel zo handig met dat veranderende klimaat in Nederland!

Nieuwbouw versus een bestaande woning Lokaal nieuws donderdag 21 februari 2019

Nieuwbouw versus een bestaande woning

De afweging tussen een bestaande woning en nieuwbouw kan ingewikkeld zijn. Wat voor jou belangrijk is hoeft niet voor iedereen te gelden. Wat zijn de voor en nadelen van nieuwbouw?

Is nieuwbouw goed voor je portemonnee?

Nieuwbouwhuizen zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas. Hierdoor woon je zeer energiezuinig en bespaar je flink. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een bestaande woning, die dit soort voorzieningen vaak niet heeft. Ook mag je meer lenen bij de bank voor een energiezuinige woning. Mits je (gezamenlijke) inkomen bruto 33.500 euro is.

Nog meer financiële voordelen

De volgende lasten kunnen de deur uit bij het kopen van een nieuwbouwhuis:

- Overdrachtsbelasting: als je een huis koopt betaal je daar belasting over. Deze belasting vervalt echter als als je een nieuw huis koopt. Er is geen sprake van overdracht, dus hier worden ook geen kosten voor gerekend.

- Taxatiekosten: bij het kopen van een bestaand huis ben je verplicht de waarde te laten bepalen. Hier betaal je taxatiekosten voor. Bij nieuwbouw hoeft het huis niet getaxeerd te worden, de waarde wordt bij de bouw bepaald. Taxatiekosten zijn dus ook niet van toepassing. 

In en om het nieuwe huis

Een nieuwbouwwoning kan je helemaal indelen zoals je zelf wilt, want er heeft natuurlijk nog niemand anders in gewoond. Wat er buiten je huis gebeurt, kan in de beginfase nog wel eens kil overkomen. Nieuwbouwwijken ogen in het begin voor veel mensen niet heel gezellig. Vaak is dit wel een kwestie van tijd. Een nieuwe wijk heeft nou eenmaal even tijd nodig om tot leven te komen.

Enkele nadelen van nieuwbouw op een rij

- Het aanbod van nieuwbouw is beperkter, vooral in de stad. In heel 2018 werden er in Nederland 65 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dit is aanzienlijk minder dan het totaal aantal woningen. Op 1 januari 2018 waren dit er ruim 7,7 miljoen.

- Je beslist uiteindelijk aan de hand van een (digitale) tekening. De tekeningen ogen abstract voor veel mensen. Hierdoor kan het een ingewikkelde keuze zijn.

- Nadat je de knoop hebt doorgehakt, kan je nog niet direct je nieuwe huis in. Houd rekening met het wachten op de oplevering. In sommige gevallen kan dit wel anderhalf jaar in beslag nemen. Hierbij liggen problemen zoals een vertraging of opdoeking op de loer, maar je hebt ook renteverlies.

Het kostenplaatje bij een nieuwe woning

Er komen wat extra kosten kijken bij een nieuw huis . Hierbij moet je denken aan de opleveringskeuring en de bouwrente. De hoogte van de bouwrente kan van tevoren nog onduidelijk zijn. Je betaalt ook voor het afsluiten van een hypotheek en het registreren bij de notaris. De kosten van de notaris liggen wel lager dan bij bestaande bouw. Je betaalt alleen voor een hypotheekakte. Bij een bestaande woning zou je er ook een leveringsakte bij moeten betalen.

Bestaande bouw

De sfeer in een woning kan voor kopers doorslaggevend zijn. In de bestaande bouw is er binnen- en buitenshuis over het algemeen sprake van een fijne ambiance. Het huis en de omgeving zijn doorleefder. Natuurlijk is dit persoonlijke smaak.

Als je kiest voor bestaande bouw is de keuze groter en gevarieerder dan nieuwbouw. Ook hoef je niet te wachten op de oplevering. Dat scheelt weer wachten tot je in het nieuwe stulpje zit.

Extra kosten bij een bestaande woning

Bij sommige huizen kan je delen van het interieur overnemen. Dit kan kosten besparen. Vergeet alleen niet dat je vaak wel geld kwijt bent aan onderhoudskosten. Let op de staat waarin je het huis koopt. Achterstallig onderhoud of een nieuwe keuken kunnen het kostenplaatje compleet omgooien. Bij het kopen van nieuwbouw kun je er bijna altijd zeker van zijn dat je aan onderhoud geen kosten meer kwijt bent. Een bestaande woning brengt daarnaast de kosten van een taxatie, bouwkundige keuring, makelaar en overdrachtsbelasting met zich mee.

Kortom, weeg de plus- en minpunten van nieuwbouw tegen elkaar af. Kies verstandig!

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat? Lokaal nieuws vrijdag 01 februari 2019

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het loont om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Energie besparen is namelijk goed voor de portemonnee én het klimaat. Er zijn ontzettend veel manieren om jouw woning energiezuiniger te maken. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Zorg voor een goede isolatie

Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn? Dat is hartstikke zonde, want een goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De bekendste vormen van isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Welke isolatiemaatregelen er nodig zijn, is afhankelijk van het bouwjaar van de woning .

De woning duurzaam verwarmen

Als je flink wilt besparen op de energierekening, is het op de juiste manier verwarmen van de woning essentieel. Gemiddeld 50% van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Kies dus bij voorkeur voor een HR-ketel in combinatie met een zonneboiler of hybride warmtepomp. Je kunt tegenwoordig aantrekkelijke subsidies krijgen voor deze twee zaken. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van het apparaat en het bijbehorende vermogen. Naast subsidie kun je ook een Energiebespaarlening afsluiten. Plaats ook een slimme thermostaat . Deze thermostaat kan je helpen om de woning zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. De thermostaat is op afstand te bedienen en past zich aan op het leefgedrag van de bewoners. Op deze manier bespaar je ongeveer 20% op de stookkosten.

Kies voor ledverlichting

Je kunt flink op de energierekening besparen door jouw woning op een duurzame manier te verlichten. Wist jij dat een ledlamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp? Daarnaast verbruikt ledverlichting 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te besparen op de verlichting. Doe bijvoorbeeld altijd alle verlichting uit als je een ruimte verlaat. Maak daarnaast optimaal gebruik van het daglicht in de woning, zodat de verlichting minder vaak aan moet. Vergeet ook de verlichting buiten niet.

Plaats zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn als het ware jouw eigen duurzame energiebron aan huis. Je energierekening zal uiteindelijk een stuk lager zijn en je draagt bij aan een beter milieu. Zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Anno 2018 ligt de gemiddelde terugverdientijd ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Een aantal jaar geleden was dit nog 15 jaar.

Kies voor een groene energieleverancier

Bij een duurzame woning, hoort een groene energieleverancier. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Wist jij dat je honderden euro's per jaar kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Online vind je de goedkoopste energie én vergelijk je de contracten meteen op kwaliteit én duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een groene energieleverancier.

Nieuwbouwwoning kopen? 3 tips van financieel adviseur Anne-Fleur Schotema Lokaal nieuws dinsdag 29 januari 2019

Nieuwbouwwoning kopen? 3 tips van financieel adviseur Anne-Fleur Schotema

Droomt u ervan te verhuizen naar een gloednieuwe woning in een nieuwbouwwijk? Anne-Fleur Schotema, financieel adviseur van de Kredieter, weet alles over het kopen van nieuwbouwwoningen. Ze heeft 3 belangrijke tips voor mensen die staan te springen om zich voor een nieuwbouwproject in te schrijven.
Anne-Fleur zit al een tijd in het wereldje. Voorheen werkte ze bij de Rabobank als financieel adviseur en vertegenwoordiger voor intermediairs en projectontwikkelaars. Bij de Kredieter bekijkt ze de zaken vanuit een heel ander oogpunt; die van intermediair in plaats van geldverstrekker. 
 
Dit houdt in dat ze dagelijks mensen begeleidt in het proces van een woning kopen tot een geschikte hypotheek is gevonden die bij hen past. Het leukste van haar werk? Het idee dat ze duidelijkheid kan bieden in het soms complexe proces.
 
‘’Moeilijke materie makkelijk uit kunnen leggen is belangrijk’’, zegt ze. ‘’Mijn doel is eigenlijk dat wanneer een geïnteresseerd stel naar buiten loopt, ze het gevoel hebben dat ze alles begrijpen. Dat ze een helder idee hebben van wat ze te wachten staat.’’
 
Het is namelijk niet niks, een nieuwbouwwoning financieren. U ondertekent soms al het koopcontract voordat de eerste paal is geslagen. Het kan jaren duren voordat u de sleutel krijgt. Hoe kan u het beste te werk gaan bij de aankoop van nieuwbouw?

1. Kies voor een vrijblijvend gesprek

‘’Mijn eerste tip is om direct de financiële mogelijkheden in kaart te brengen’’, zegt Anne-Fleur. ‘’Ga een vrijblijvend gesprek aan met een onafhankelijke hypotheekadviseur, zoals de Kredieter. Wij kunnen in beeld brengen wat uw financiële mogelijkheden zijn. Niet alleen als de woning klaar is, maar nu al.’’

2. Houd rekening met dubbele woonlasten 

Ook belangrijk: vergeet de dubbele woonlasten niet als u een nieuwbouwwoning wilt kopen. ‘’Bij nieuwbouw is dit essentieel. U moet immers nog een tijdje wachten op de woning. Het is niet zoals bij bestaande bouw dat u de sleutel krijgt, de huur kan opzeggen en bij wijze van spreken morgen in het nieuwe huis trekt. Nee, de kans is groot dat u een tijd lang dubbele woonlasten hebt.’’
 
In de voorbeeldberekening die Anne-Fleur maakt na het vrijblijvende gesprek, houdt ze daarom ook rekening met zaken als huurlasten en spaargeld. ‘’Als het nog een tijd duurt voordat de nieuwbouwwoning beschikbaar is, kan het zijn dat er dankzij de dubbele woonlasten te weinig spaargeld is. Het is belangrijk om dit mee te nemen in de schatting.’’

3. Een nieuwbouwwoning kiezen

Als u een idee heeft wat u kan lenen en met welke kosten u rekening moet houden, kan de pret beginnen. Het is tijd om u in te schrijven voor uw nieuwbouwwoning. ‘’Houd zoveel mogelijk projectsites in de gaten. Als u een woning tegenkomt die u bevalt en bij uw financiële plaatje past, schrijf u dan snel in.’’ 
 
In de meeste gevallen heeft u twee maanden de tijd om de financiering te regelen. Gedurende deze periode gaat Anne-Fleur samen met u op zoek naar een hypotheek die bij u past én die u begrijpt. ‘’Dat vinden we ook erg belangrijk. Niet alleen een hypotheek die voordelig is, maar ook eentje met goede voorwaarden die van a tot z begrijpt. U krijgt dat stukje persoonlijke aandacht dat nodig is.’’
 
Wilt u een nieuwbouwwoning kopen?  Maak nu vrijblijvend een afspraak  om uw persoonlijke situatie te bespreken en door te rekenen.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op kredieter.nl. Klik hier voor het originele bericht .

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden