Actueel

Nieuws

Nieuwbouw financieren met zakelijke vastgoedfinanciering Lokaal nieuws donderdag 23 maart 2023

Nieuwbouw financieren met zakelijke vastgoedfinanciering

Als je van plan bent om vastgoed te laten bouwen, dan heb je daar een zakelijke vastgoed financiering voor nodig. Nieuwbouw kan worden ingezet voor het verhuren aan derden, waarbij je de woningen commercieel inzet. Je hebt daarvoor startkapitaal nodig en eigen geld om een dergelijke nieuwbouw te financieren. Indien je niet volledig zelfstandig kunt beleggen, dan kun je een aanvraag doen voor een vastgoed financiering . In sommige gevallen kun je tot wel 85% van de marktwaarde in verhuurde staat gefinancierd krijgen. Als je met de juiste adviseurs in gesprek gaat, ben je goed op de hoogte van de financieringsvoorwaarden en weet je waar je aan toe bent.

Een vastgoed financiering regelen

Door te beleggen in commercieel vastgoed, kun je een extra stroom aan inkomsten realiseren. Ook kan een dergelijke investering een welkome aanvulling vormen op de pensioenvoorziening. Door een woning te verhuren aan particulieren of studenten, kun je maandelijks huur innen en inkomsten realiseren. Er is eigen geld nodig voor het laten bouwen van nieuwbouw of het aankopen van een bestaande woning. Met een vastgoed financiering hoef je minder geld zelf in te brengen en wordt het een stuk sneller mogelijk om te beleggen in vastgoed. Ervaren financiële adviseurs kunnen je voorzien van support en uitleg over hoe een vastgoed financiering kan worden aangevraagd en welke voordelen dit heeft voor het uiteindelijk verkrijgen van commercieel vastgoed als aanvulling op inkomsten of oudedagsvoorziening.

Lening vertrekken voor vastgoedfinanciering

Wanneer je een zakelijke lening aanvraagt, met oog op vastgoed voor commercieel gebruik dan wordt de financiering enkel verstrekt voor dit doeleinde. Je kunt zakelijk vastgoed financieren met een zakelijke vastgoedfinanciering, waarbij tot wel 85% loan-to-value kan worden geboden. Hiermee bespaar je op eigen vermogen wat in de aanbouw van nieuwbouw of het aankopen van bestaande woningen hoeft worden ingelegd. Ook voor het herfinancieren van een bestaande lening, zal de zakelijke vastgoed financiering onder de loep moeten worden genomen. Gunstigere rentetarieven op een nieuwe lening zijn mogelijk, echter zal rekening moeten worden gehouden met potentiële boetes bij de huidige hypotheekverstrekker. Met de juiste adviezen kan een geschikte vastgoedfinanciering worden opgesteld, waardoor nieuwbouw voor verhuur van woningen mogelijk wordt.

Zakelijke financiering voor vastgoed

Heb je plannen voor nieuwbouw van zakelijk vastgoed? Dan kun je een zakelijke vastgoed financiering aanvragen om dergelijke projecten mogelijk te maken. Vastgoedspecialisten kunnen met je meekijken en bespreken met jou de financieringsbehoefte, het projectplan en de vergunningen die nodig zijn om dergelijke projecten van de grond te krijgen. Door zakelijk vastgoed te financieren kun je beleggen in vastgoed en inkomsten realiseren op basis van verhuur van woningen aan derden.

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Met deze vier stappen maak je jouw nieuwbouwwoning klaar voor gebruik Lokaal nieuws maandag 20 maart 2023

Met deze vier stappen maak je jouw nieuwbouwwoning klaar voor gebruik

Beschik jij over een nieuwbouwwoning in Amsterdam? Vanzelfsprekend wil je hier zo snel mogelijk volop van kunnen genieten. Er zijn echter een aantal zaken waar je goed over na moet denken om je woning klaar voor gebruik te maken. Ben jij benieuwd wat je moet doen om dit voor elkaar te krijgen? In dit artikel vertellen we je precies wat er op je to-do lijst zal moeten staan om dit te bewerkstelligen.

Alle sloten installeren

Het eerste wat je hoort te doen met je nieuwbouwwoning om ervoor te zorgen dat je er zo snel mogelijk in kan trekken, is door alle sloten te installeren. Je wil er namelijk zeker van zijn dat je altijd de deuren van je woning zowel kan openen als op slot kan doen. Daarom is het slim om bijvoorbeeld via slotenmaker365-amsterdam.nl dit voor elkaar te krijgen. Bovendien kan het geen kwaad om wat extra sloten te laten installeren doordat je hiermee indringers het nog moeilijker maakt om bijvoorbeeld in te breken.


Gas, water en elektriciteit aanzetten

Muren en vloeren afwerken

Gemeubileerd afleveren

Heb je een nieuwbouw woning in Amsterdam? Met deze 4 tips verkoop je hem eenvoudig Lokaal nieuws maandag 20 maart 2023

Heb je een nieuwbouw woning in Amsterdam? Met deze 4 tips verkoop je hem eenvoudig

Nieuwbouwwoningen in Amsterdam zijn helemaal trendy geworden. Niemand zit op een oud grachtenpand te wachten waarbij er geen heet water is. Daarom kopen steeds meer mensen nieuwbouwwoningen in deze regio. Wil jij ook je huis verkopen amsterdam op een eenvoudige wijze? In deze blog geven we je enkele tips om dit voor elkaar te krijgen, dus lees zeker verder!

Maak volop gebruik van een makelaar

In de eerste plaats is het van groot belang om een makelaar in te schakelen. Makelaar zijn namelijk geroemd om hun expertise in het verkopen van woningen. Ze kennen veel mensen, waardoor ze je woning vrijwel onmiddellijk op de kaart kunnen zetten. Hierdoor zul je binnen mum van tijd passende kopers voor je woning kunnen vinden. Gebruik hierbij wel een makelaar dat een vast tarief hanteert zoals Kijck.nl om de verkoopkosten zo laag mogelijk te houden, want dit kan flink wat geld voor je schelen.

Laat een interieur expert je woning mooier maken

Hanteer een goede vraagprijs

Verkoop op het juiste moment van het jaar

6 manieren om de tuin van jouw woning een opknapbeurt te geven Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

6 manieren om de tuin van jouw woning een opknapbeurt te geven

Een mooie tuin is een waardevolle aanvulling op je woning. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Maar na verloop van tijd kan je tuin wellicht een opknapbeurt nodig hebben. Gelukkig zijn er veel manieren om je tuin een frisse uitstraling te geven, van het toevoegen van kleurrijke bloemen tot het gebruik van goedkope betontegels. In dit artikel delen we 6 tips om je tuin nieuw leven in te blazen en weer een heerlijke plek te maken om te vertoeven.

 

Maak een ontwerpplan

Voordat je aan de slag gaat met het opknappen van je tuin, is het belangrijk om een ontwerpplan te maken. Denk na over welke elementen je in je tuin wilt hebben, zoals een terras, overkappingen , bloemperken, een vijver of een moestuin. Maak een plattegrond van je tuin en schets de gewenste elementen in. Zo krijg je een goed beeld van hoe je tuin eruit zal komen te zien en kun je gerichter aan de slag.

 

Voeg kleuren toe

Kleur kan je tuin een enorme oppepper geven. Je kunt bijvoorbeeld kleurrijke bloemen planten in verschillende bloempotten of bloemperken. Maar ook gekleurde meubels of accessoires, zoals kussens, kandelaars of vazen, kunnen voor een vrolijke noot zorgen. Zorg er wel voor dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt. Anders kan het geheel rommelig ogen.

 

Creëer sfeer met verlichting

Goede verlichting kan je tuin een sfeervolle uitstraling geven. Vooral als je 's avonds nog graag buiten zit. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting verkrijgbaar, van kleine lichtjes tot grote staande lampen. Kies voor verlichting die past bij de stijl van je tuin en zorg dat de verlichting niet te fel is.

 

Verzorg je gazon en planten

Een groen en verzorgd gazon kan je tuin direct een opfrisbeurt geven. Zorg dat je het gras regelmatig maait en bemest en verwijder onkruid en dode plekken. Ook je planten verdienen immers de nodige aandacht. Snoei takken en verwijder dode bladeren en bloemen. Voeg vervolgens eventueel nieuwe planten toe als je tuin wat meer groen kan gebruiken.

 

Gebruik goedkope betontegels

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope manier om je tuin op te knappen, overweeg dan het gebruik van goedkope betontegels . Betontegels zijn duurzaam, gemakkelijk te leggen en relatief goedkoop. Je kunt ze gebruiken voor een terras, paden of een opstelplaats voor je tuinmeubilair. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen, dus je kunt de tegels kiezen die het beste bij jouw stijl passen. Om het geheel wat interessanter te maken, kun je de betontegels combineren met bijvoorbeeld kiezelstenen, grind of houtsnippers.

 

Maak gebruik van hoogteverschillen

Als je tuin wat hoogteverschillen heeft, kun je hier goed gebruik van maken. Plaats bijvoorbeeld een verhoogd terras, maak een trapje van plantenbakken of creëer een verhoogd bloemenperk. Door verschillende hoogtes toe te voegen, krijgt je tuin meer diepte en dimensie. En dat kan net voor een unieke uitstraling zorgen waarin jouw tuin net onderscheidend is.

 

En nu is het jouw beurt!

Met deze vijf tips kun je je tuin een flinke opknapbeurt geven. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen, zodat je tuin er altijd op zijn best uitziet. Wij wensen je veel succes met je tuin.


 

Bootverhuur in Amsterdam: Perfect voor toeristen én locals Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

Bootverhuur in Amsterdam: Perfect voor toeristen én locals

Als je denkt aan bootverhuur in Amsterdam, denk je misschien gelijk aan toeristen die door de grachten varen en genieten van de stad vanaf het water. Maar wist je dat bootverhuur in Amsterdam ook een geweldige optie is voor jou als local? Of je nu een klein feestje wilt organiseren, een romantisch avondje uit wilt plannen of gewoon een unieke manier zoekt om de stad te ontdekken, er zijn genoeg redenen om eens een boot te huren en Amsterdam vanaf het water te bewonderen.

Ontsnap aan de drukte van de stad

Als je in Amsterdam woont, weet je hoe druk het kan zijn op straat. Vooral op mooie dagen kan het erg druk zijn in de stad, met veel toeristen en fietsers die allemaal op dezelfde plekken willen zijn . Door een boot te huren en over de grachten te varen, ontsnap je aan de drukte van de stad en kun je genieten van een rustige en ontspannen omgeving. Het is een geweldige manier om even te ontspannen en te genieten van de prachtige stad vanuit een ander perspectief.

Ideaal voor speciale gelegenheden

Het huren van een boot is niet alleen ideaal voor toeristen die de stad willen ontdekken, het is ook een fantastische optie voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch diner met je partner, een verjaardagsfeestje of een jubileum. Het is ook een geweldige optie voor zakelijke evenementen zoals een teambuildingsdag of een vergadering. Je kunt de boot volledig aanpassen aan je wensen en ervoor zorgen dat het een unieke en onvergetelijke ervaring wordt.

Ervaar de stad op een unieke manier

Als inwoner van Amsterdam ben je waarschijnlijk wel bekend met de beroemde bezienswaardigheden van de stad, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en de Dam. Maar wist je dat je deze bezienswaardigheden ook vanaf het water kunt bewonderen? Door een boot te huren en over de grachten te varen, krijg je een uniek perspectief op de stad en zie je dingen die je anders misschien nooit zou hebben opgemerkt. Het is een geweldige manier om je stad op een nieuwe manier te ervaren en te ontdekken.

Een privé schipper voor ontspanning

Als je een boot huurt in Amsterdam, krijg je hier meestal een privé schipper bij. Dit betekent dat je zelf niet achter het stuur hoeft te zitten en je je volledig kunt richten op het genieten van de omgeving en het gezelschap van je vrienden of familie. De schipper kent de stad goed en kan je leuke weetjes vertellen over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je volledig ontspannen.

Amsterdam vanuit een nieuw perspectief met bootverhuur

Als inwoner van Amsterdam heb je misschien wel het gevoel dat je alles al gezien hebt. Maar door een boot te huren en over de grachten te varen, krijg je een heel nieuw perspectief op de stad en ontdek je nieuwe bezienswaardigheden en plekken die je nog niet eerder gezien hebt. Het is een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen.

Toerist in eigen stad met bootverhuur in Amsterdam 

Kortom, bootverhuur in Amsterdam is niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor de inwoners van onze mooie hoofdstad zelf. Of je nu een klein feestje wilt organiseren, een romantisch avondje uit wilt plannen, de stad vanuit een ander perspectief wilt zien of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, bootverhuur in Amsterdam is een fantastische optie . Met een privé schipper die de stad goed kent, hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je volop genieten van de unieke ervaring. Dus waar wacht je nog op? Huur een boot en ontdek Amsterdam vanaf het water!

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Wat zijn de nadelen van PVC vloeren? Lokaal nieuws dinsdag 07 maart 2023

Wat zijn de nadelen van PVC vloeren?

PVC (PolyVinylChloride) is een thermoplast (kunststof) die wordt toegepast in allerlei producten, onder andere in PVC vloeren. Door de vele toepassingsmogelijkheden is het gebruik van PVC enorm toegenomen. Er komen echter steeds meer berichten naar buiten over de nadelen van PVC.

Een PVC vloer bevat vinyl chloride, dit is een chemische grondstof die mogelijk schadelijk is voor het milieu en de gezondheid. De zorgen lijken serieus en ook al langer bekend te zijn. Een paar jaar geleden publiceerde de HCWH (Health Care Without Harm) Europe een onderzoek over waarom PVC een problematisch materiaal blijft.

In het onderzoek werd onder andere gesteld dat in iedere levensfase van PVC (productie, gebruik en afvalcyclus) het product alles behalve duurzaam is. Een PVC vloer is daardoor dus ook geen duurzame vloerkeuze.

Naast duurzaamheidsproblematiek zijn er ook andere nadelen aan PVC vloeren. Lees er meer over op het blog van Uipkes.

https://www.uipkesvloeren.nl/nieuws-blog/nadelen-van-pvc-vloeren

Manieren om de waarde van je huis te verhogen Lokaal nieuws maandag 06 maart 2023

Manieren om de waarde van je huis te verhogen

Het bezitten van een huis is niet alleen een emotionele ervaring. Het is ook een financiële beslissing die zijn vruchten kan afwerpen als je vermogen opbouwt in je huis en de waarde van je woning na verloop van tijd ziet stijgen. De snelheid van deze waardestijging kan afhangen van een aantal verschillende factoren, waaronder de gemeenschap waar je huis zich bevindt, de lokale vraag naar woningen en de economie als geheel. Maar huiseigenaren kunnen de waarde van hun huis na verloop van tijd ook beïnvloeden door upgrades en veranderingen aan te brengen die het huis aantrekkelijker maken en een hogere verkoopprijs opleveren.

 

Of je nu van plan bent om in de nabije toekomst te verkopen of gewoon de waarde van je woninginvestering wilt laten groeien, er zijn veel stappen die je kunt nemen om de waarde van je huis te verhogen. Hier zijn een aantal bewezen strategieën die hun vruchten kunnen afwerpen wanneer het eindelijk tijd is om te verkopen.

1. Werk de afwerking van je huis bij.

Oppervlakkige veranderingen kunnen een grotere impact hebben op kopers dan intensievere renovaties. Veel makelaars zijn enthousiast over het verschil dat een verse laag verf kan maken - vooral gezien de lage kosten van deze upgrade. 

 

Sommige deskundigen beweren dat een verse laag verf in uw huis kan het huis verkoopprijs te verhogen met maar liefst 5 procent. Andere eenvoudige upgrades, van het vervangen van oude verlichtingsarmaturen tot het veranderen van uw voordeur, kan ook uw huis een mooie hobbel in waarde geven. 

2. Upgrade naar energie-efficiënte functies en apparaten.

Energie-efficiënte upgrades verlagen je energierekening terwijl je het huis bezit. Wanneer het tijd is om te verkopen, zullen deze upgrades ook meer aantrekkingskracht hebben op kopers, van wie velen geïnteresseerd zijn in energie-efficiënte functies om hun eigen kosten als huiseigenaar te verlagen.

 

Als jouw huis momenteel oude apparaten heeft die energie slurpen en je interieur verouderen, kan een upgrade, zelfs als het gaat om het installeren van bescheiden geprijsde moderne apparaten je helpen een hogere verkoopprijs te realiseren.

3. Investeer in een geweldige keuken en badkamer

Veel makelaars zullen je vertellen dat keukens en badkamers de kamers zijn die je huis een hogere verkoopwaarde geven. In veel gevallen kun je zelf een keuken of badkamer verbouwen en meer rendement maken op je eigen gemaakte investering. Een luxe wijnklimaatkast 2 zones of een wijnkoelkast inbouw in de keuken geeft bijvoorbeeld een zachte en luxe uitstraling aan je keuken.

4. Opruimen en schoonmaken voordat je jouw huis laat zien.

Wanneer je verkoopt of een taxatie van je woning ontvangt, kan een beetje grondige schoonmaak een lange weg te gaan zijn. Maak van deze gelegenheid gebruik om op hoge plaatsen af te stoffen, je plinten te wassen, vloeren een goede dweilbeurt te geven en overtollige troep en rommel naar een donatie centrum te brengen.
 

Zo zorg je deze lente voor meer bloemen, planten en dieren in je tuin Lokaal nieuws maandag 06 maart 2023

Zo zorg je deze lente voor meer bloemen, planten en dieren in je tuin

De lente is de perfecte tijd om na te denken over het toevoegen van meer bloemen, planten en dieren in de tuin. Een goed ontworpen tuin kan niet alleen de buitenruimte verbeteren, maar ook een toevluchtsoord zijn voor wilde dieren en een bron van verse producten. Hier lees je hoe je dit voorjaar meer bloemen, planten en dieren in jouw tuin kunt krijgen.

Maak een plan voor de tuinindeling

Voordat je planten en bloemen aan de tuin toevoegt, is het essentieel om de indeling van de tuin te plannen. Houd rekening met de hoeveelheid zon en schaduw die elk deel van de tuin krijgt, maar ook het bodemtype en de waterafvoer. Met deze informatie kun je bepalen welke planten en bloemen goed zullen gedijen in elk deel van de tuin.

Kies de juiste bloemen en planten

Bij het kiezen van bloemen en planten voor uw tuin moet je rekening houden met de zon en schaduw die elk gebied krijgt. Je dient ook rekening te houden met de bloeitijd van elke plant, zodat je het hele groeiseizoen lang kleur hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vroegbloeiende bollen, zoals tulpen of narcissen, maar ook door vaste planten, zoals pioenrozen of rozen.

Creëer een habitat voor wilde dieren

Een van de beste manieren om meer dieren in uw tuin te krijgen is het creëren van leefgebieden voor vogels en andere (wilde) dieren. Dit kan door inheemse planten te planten, vogelvoeders en vogelbaden te te bestellen of een vlinderkast te installeren. Je kunt ook een vijver of fontein, om vogels, kikkers en andere dieren aan te trekken. Door het creëren van een habitat voor wilde dieren, kun je een veilige en ondersteunende omgeving voor wilde dieren en genieten uit het comfort van je eigen huis.

Begin een moestuin

Het aanleggen van een moestuin is een geweldige manier om meer verse producten in je dieet te krijgen en waarde toe te voegen aan de buitenruimte. Zo zorg je voor extra woonplezier in én buitenshuis! Overweeg groenten te kweken die gemakkelijk te verzorgen zijn én lekker zijn, zoals tomaten, sla en kruiden. Je kunt ook overwegen om groenten en kruiden samen te planten, waarbij je groenten en kruiden samen plant die elkaars groei aanvullen. Zo kan het planten van basilicum in de buurt van tomaten helpen om de smaak en ontwikkeling van beide te verbeteren.

Gebruik containertuinieren

Als je een beperkte buitenruimte hebt, kun je overwegen om containertuinieren in je tuinontwerp op te nemen. Container tuinieren is een geweldige manier om meer bloemen, planten en kruiden toe te voegen aan de buitenruimte zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Je kunt containers kiezen die bij de tuinstijl passen, zoals traditionele terra cotta potten of modernere plantenbakken, en een verscheidenheid aan bloemen, planten en kruiden planten die bij jouw wensen en smaak passen.

Gebruik compost

Het gebruik van compost in de tuin is een geweldige manier om de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren en vocht vast te houden. Het helpt onkruid te onderdrukken, reguleert de bodemtemperatuur en beschermt de wortels van de planten tegen extreme weersomstandigheden. Ook levert het voedingsstoffen voor de planten en helpt het de bodemstructuur te verbeteren.

Met compost kun je ervoor zorgen dat planten en bloemen optimaal gedijen en groeien.

Onderhoud de tuin regelmatig

Tot slot is het cruciaal om de tuin regelmatig te onderhouden zodat de tuin er op zijn best blijft uitzien. Denk aan water geven, snoeien, onkruid wieden en de planten te controleren op plagen en ziekten. Door de tuin regelmatig te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het een toevluchtsoord voor wilde dieren en een bron van verse producten blijft.

De lente is een uitstekende tijd om je voor te bereiden op de uitbreiding van jouw tuin met nieuwe vegetatie en fauna. Zorg dit voorjaar voor meer bloemen, planten en dieren in de tuin door de indeling van de tuin te plannen, de juiste bloemen en planten te kiezen, een habitat voor wilde dieren te creëren, een moestuin te beginnen en compost te gebruiken!

Ben je de trotse eigenaar van een huis in Amsterdam? Lokaal nieuws woensdag 01 maart 2023

Ben je de trotse eigenaar van een huis in Amsterdam?

Houd hier dan alvast rekening mee op het gebied van isolatie
 

Hoe gaaf is het dat je een nieuwbouwwoning in Amsterdam hebt gevonden! Na de ondertekening van het contract, is het van belang dat jij je in het vervolgproces voor de oplevering van je woning laat betrekken. Op deze pagina kom je erachter waarom het belangrijk is om bij een nieuwbouwhuis in Amsterdam voor goede isolatie mogelijkheden te kiezen. Je komt erachter wanneer vloerisolatie een interessante keuze voor je is, maar ook wanneer je bijvoorbeeld het beste voor geluidsisolatie kunt kiezen. Geniet in ieder geval van het proces rondom het betrekken van je nieuwe huis in de stad.


Kies ervoor om je vloer direct goed te laten isoleren om problemen in de toekomst te voorkomen
Als je op zoek bent naar een manier om je nieuwe huis in Amsterdam nog comfortabeler te maken, is het een goed idee om na te denken over vloerisolatie . Vloerisolatie is een van de meest effectieve manieren om de warmte in je huis vast te houden en tegelijkertijd te besparen op je energierekening. Door je vloer goed te isoleren, voorkom je dat er warmte verloren gaat en er vervelende vochtproblemen ontstaan. Het isoleren van je vloer is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een goed geïsoleerde vloer zorgt voor een lagere energierekening en een hogere waarde van je huis.

Als je ervoor kiest om je vloer te isoleren, is het belangrijk om dit direct goed te laten doen. Een goede isolatie voorkomt problemen in de toekomst, zoals vochtproblemen en schimmelvorming. Bovendien is het een stuk makkelijker en goedkoper om je vloer direct goed te laten isoleren dan om het later te moeten corrigeren.

Wat is geluidsisolatie en waarom is dit in Amsterdam absoluut onmisbaar in je nieuwe huis?
Geluidsisolatie is een belangrijk aspect bij het bouwen of verbouwen van een huis. Het gaat om het verminderen van geluidsoverlast dat zowel van binnen als buiten het huis te horen kan zijn. Geluidsisolatie kan bestaan uit verschillende materialen en technieken, zoals dubbel glas, geluiddempende materialen en het aanbrengen van geluidswerende wanden. In Amsterdam is geluidsisolatie absoluut onmisbaar in nieuwbouwhuizen. De stad staat bekend om zijn bruisende sfeer en het drukke stadsleven. Helaas gaat dit gepaard met veel geluidsoverlast, zoals van het verkeer, de trams en de vliegtuigen. Wanneer je in een nieuwbouwhuis woont, wil je hier graag van kunnen genieten zonder continu gestoord te worden door harde geluiden.

Daarnaast is geluidsisolatie niet alleen belangrijk om geluidsoverlast van buitenaf te voorkomen, maar ook voor de geluidsisolatie tussen verschillende kamers in het huis. Niets is vervelender dan geluiden van andere kamers te horen, vooral als je wilt slapen of studeren. Is het jouw droom om in Amsterdam te komen wonen? Blijf dan op de hoogte van de actualiteiten via Nieuwbouw in Amsterdam . 

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Cv-ketel storingen Lokaal nieuws maandag 20 februari 2023

Cv-ketel storingen

Een cv-ketel gaat zo’n 12 tot 15 jaar mee. Je zal merken dat na die 15 jaar de meeste ketels regelmatig storingen krijgen of kapot gaan. Deze worden met name veroorzaakt doordat bepaalde onderdelen stuk gaan of vervuild raken.. Gelukkig zijn er een aantal dingen die zelf te doen zijn in het geval van storingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om cv-storingen te voorkomen door regelmatig onderhoud.

Storingen door de jaren heen

1-2 jaar: storingvrije jaren

In de beginjaren van een cv-ketel hoort de ketel zeer goed te functioneren. Mensen hebben over het algemeen dan weinig te maken met storingen en dat is uiteraard niet meer dan logisch. Toch kan het zo zijn dat er af en toe een kleine storing optreedt door externe factoren zoals extreme buitentemperaturen in de winter.

3-4 jaar: kapotte warmtewisselaar

Na 3-4 jaar, kan de warmtewisselaar van de cv-ketel vervuild raken. Dit kan komen door hoge temperaturen, katalysators, ende langdurige werking van de ketel., Een cv-ketel staat namelijk nooit uit. Een mogelijk gevolg van de vervuiling kan zijn dat de cv-ketel niet meer optimaal functioneert of zelfs dichtslibt. Daarnaast kan ook de branderpakking uitharden en vervolgens uitbranden. Isolatieplaten kunnen dan ook beschadigd raken waardoor brandgevaar ontstaat.

5-6 jaar: defecte automatische ontluchter

In deze periode kan de automatische ontluchter kapotgaan, wat vaak samengaat met een lekkage. Dit zorgt vervolgens voor het verroesten van ketelonderdelen. In dit geval is een grondige reiniging noodzakelijk. Daarnaast is het vervangen van ketelonderdelen zelfs noodzakelijk wanneer er veel schade is aangericht.

7-8 jaar: vervuiling + lekkage

Na 7 tot 8 jaar kan de ventilator en de luchtdrukschakelaar van de cv-ketel vervuild raken. Een kapotte ventilator is vaak kenmerkend door harde geluiden die uit de cv-ketel komen. Daarnaast kan het expansievat kapotgaan waardoor de kans op waterlekkage wordt vergroot.

9-15 jaar: storingen in elektronische gedeelte

Tegen de tijd dat de cv-ketel al 9 tot 15 jaar in gebruik is, kunnen er storingen ontstaan in het elektronische gedeelte van de cv-ketel. Een voorbeeld hiervan is de brander automaat. Hierdoor kunnen verkeerde meetwaardes worden gegeven waardoor de ventilator niet meer aangestuurd wordt. Daarnaast kan er een lekkage ontstaan bij de rookgasafvoer, wat zeer gevaarlijk kan zijn. Na 15 jaar wordt het tijd voor een nieuwe cv-ketel.

Onderhoudsopties

De hierboven genoemde storingen zijn storingen die kunnen optreden tijdens het jarenlange gebruik van cv-ketels, maar dit hoeft uiteraard niet altijd te gebeuren. In uitzonderlijke gevallen gaan ketels 12 jaar mee zonder enige storing.

Om storingen te voorkomen is regelmatig onderhoud een aanrader. Feenstra biedt bijvoorbeeld verschillende onderhoudsabonnementen aan voor cv-ketel onderhoud, maar stimuleert cv-ketel eigenaren ook om zelf met hun ketel aan de slag te gaan bij lichte onderhoudsklussen. Lichte klussen zijn bijvoorbeeld het bijvullen van een cv-ketel of het ontluchten van de radiatoren.

 

Zo kies je het beste meubilair voor jouw werkplek Lokaal nieuws maandag 20 februari 2023

Zo kies je het beste meubilair voor jouw werkplek


Het zoeken naar het juiste, en het vinden van het beste, meubilair voor je werkplek is niet altijd een makkelijke opgave. Maar zeker een taak die serieus genomen moet worden! Het is namelijk een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen als het gaat om jouw werkplek. Want op die plek zul je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen. Van ergonomische bureaustoelen tot een bureau die je in hoogte kunt verstellen, het kan allemaal van grote invloed zijn op jouw productiviteit en natuurlijk ook op je gezondheid. Zo is het hebben van ergonomisch meubilair echt een must als je vage lichamelijke klachten, afkomstig van een verkeerde houding, op de lange termijn wilt voorkomen. En omdat er zoveel afhangt van een ogenschijnlijk klein detail (zoals het meubilair), wil je de tijd nemen om het goed te doen. Hieronder lees je meer over hoe je het beste meubilair voor jouw werkplek kunt kiezen.


Denk na over het gebruik

Een van de eerste dingen waar je bij het kopen van het beste meubilair voor jouw werkplek rekening mee moet houden is hoe en hoe vaak het zal worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een vergaderzaal in wilt richten, zul je waarschijnlijk op zoek gaan naar stoelen die comfortabel genoeg zijn voor lange vergaderingen. Maar ook als je een kantoor aan huis wilt inrichten. Dan zijn de bureaustoel en het bureau de belangrijkste meubelstukken om mee te beginnen. Je wilt gaan voor ergonomische items die comfortabel zitten én er goed uitzien. Onmogelijk? Nee hoor! Er is genoeg keuze op het gebied van deze ergonomische meubelstukken, dus je vindt vast en zeker iets wat precies bij je past. Werk je regelmatig thuis? Houd dan rekening met de grootte van de meubels en de indeling van de woonkamer. .

Kies kwaliteitsmaterialen

Je hoeft niet altijd voor de duurste optie te gaan, maar als je wat extra geld tot je beschikking hebt, loont het meestal wel om te investeren in hoogwaardige materialen. Niet alleen gaan ze langer mee dan goedkopere tegenhangers, maar ze zien er vaak ook mooier uit, wat zich vertaalt in een betere algemene indruk van je werkplek.


Denk aan ergonomie en comfort

Het is al eerder benoemd, maar als het gaat om het kiezen van het beste meubilair staan deze woorden hoog in het vaandel! Ergonomie en comfort moeten daarom ook topprioriteiten zijn bij het kiezen van meubilair voor elke werkplek. Je zit namelijk elke dag uren achter een computer of bureau. Ergonomische stoelen en bureaus helpen het risico van nek- en rugpijn te verminderen en stimuleren een goede lichaamshouding. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar kan ook de productiviteit verhogen doordat je je beter op je werk kunt concentreren zonder voortdurend je stoel te hoeven aanpassen of continu last krijgt van je ogen door slechte verlichting.

Met zoveel factoren om rekening mee te houden bij het zoeken naar kantoormeubilair, is het makkelijk om je snel te laten ontmoedigen en voor het eerste het beste te kiezen. Maar als je deze tips in gedachten houdt tijdens je zoektocht, denk aan het bedoelde gebruik, voor kwaliteitsmaterialen kiezen en ergonomie en comfort prioriteit geven. Dan kun je de perfecte stukken vinden die aan al je behoeften voldoen en ook budgetvriendelijk zijn. Veel succes en plezier gewenst!

Zo creëer je de badkamer van je dromen Lokaal nieuws vrijdag 17 februari 2023

Zo creëer je de badkamer van je dromen

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. Daarom is het essentieel om een badkamer te creëren die niet alleen functioneel maar ook mooi is. In dit artikel leiden we je door het proces om de badkamer van je dromen te creëren, van het kiezen van de juiste douchewand tot het selecteren van de perfecte inrichting en afwerking, lees snel verder!

Je badkamerdesign plannen

De eerste stap bij het creëren van je droombadkamer is het plannen. Denk na over de grootte van de badkamer en hoe je wilt dat deze eruitziet en aanvoelt. Denk na over de sfeer die je wilt creëren en welke voorzieningen je wilt inbouwen. Enkele populaire voorzieningen in badkamers zijn inloopdouches, badkuipen, dubbele wastafel en verwarmde vloeren. Zodra je een idee hebt van wat je wilt, is het tijd om de juiste materialen te kiezen.

Douchewanden zijn een cruciaal aspect van elke badkamer

Ze zorgen niet alleen voor privacy, maar helpen ook voorkomen dat water de rest van de badkamer beschadigt. Er zijn verschillende opties voor wanden, waaronder tegels, glas en steen.

Tegels zijn een populaire keuze voor douchewanden

Dit omdat ze duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Ook zijn ze er in een verscheidenheid van kleuren en patronen. Kies tegels die het algemene ontwerp van je badkamer aanvullen en bij jouw stijl passen.

Stenen douchewanden zijn een luxe optie, omdat ze textuur en diepte toevoegen aan de badkamer. Steen is ook duurzaam. Overweeg natuursteen zoals graniet of marmer voor een hoogwaardige uitstraling.

Ook glazen douchewanden worden steeds populairder, omdat ze een strakke en moderne uitstraling hebben. Glas is gemakkelijk schoon te maken en biedt een duidelijk zicht op de rest van de badkamer. Kies gehard glas voor de veiligheid en overweeg mat of geëtst glas voor privacy.

Inrichting en afwerking van de badkamer

Zodra je de juiste douchewanden hebt gekozen, is het tijd om de inrichting en afwerking van je badkamer te kiezen. Hieronder vallen zaken als kranen, douchekoppen en verlichting. Kranen zijn er in verschillende stijlen en afwerkingen, van eigentijds tot traditioneel. Ook douchekoppen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van regendouchekoppen tot handdouchekoppen. Houd bij het kiezen van een douchekop rekening met de grootte van de douche en de lengte van de personen die de douche gebruiken.

Verlichting is een essentieel aspect van elke badkamer

De verlichting in huis biedt zowel functionaliteit als sfeer. Overweeg een combinatie van hoofdverlichting en taakverlichting, zoals kandelaars of inbouwspots, om een goed verlichte badkamer te creëren.

De accessoires en decoraties die je kiest voor je badkamer vormen de finishing touch. Kies onderdelen die niet alleen bij je gevoel voor stijl passen en voor woonplezier zorgen, maar ook de uitstraling van de rest van de badkamer versterken. Handdoeken, douchegordijnen en tapijten in een bepaalde kleur bijvoorbeeld!

Gordijnen voor douches kunnen worden gekocht in een breed scala van ontwerpen en patronen. Kies een douchegordijn dat niet alleen uw persoonlijke ruimte beschermt, maar ook past bij de esthetiek van de rest van uw badkamer.

Vloerkleden in de badkamer? Jazeker!

Vloerkleden zijn een geweldige manier om zowel comfort als design in je badkamerinrichting te verwerken. Kies een vloerkleed voor je badkamer dat het kleurenschema aanvult en een comfortabele plek biedt om te staan.

Het begint allemaal bij een planning

Het creëren van de badkamer van je dromen is een proces dat zorgvuldige planning vereist. Het vergt ook aandacht voor details. Van het kiezen van de juiste douchewanden tot het selecteren van de juiste armaturen en afwerkingen, over elk aspect van je badkamer moet goed worden nagedacht. Wees niet bang om materialen en stijlen te combineren om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren. Met de juiste planning en uitvoering heb je binnen no-time de badkamer van je dromen!

 

De vloertrends van 2023 Lokaal nieuws dinsdag 14 februari 2023

De vloertrends van 2023

De vloeren van 2023 zijn stijlvol, functioneel en onderhoudsarm. Er zijn verschillende trends te ontdekken, waaronder natuurlijke materialen, luxe vinyl en geglazuurde tegels. Daarnaast is het gebruik van een hoogpolig vloerkleed ook steeds populairder. Hieronder bespreken we de een aantal populaire vloeren van 2023 en waarom ze zo geliefd zijn bij huiseigenaren en ontwerpers. Lees verder!

Vloerkleden

Hoogpolig vloerkleed is een van de belangrijkste vloertrends in 2023. Het biedt een warme en comfortabele sfeer aan elke kamer en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, materialen en patronen. Het hoogpolige ontwerp geeft een diepere textuur en meer verfijning, waardoor het een ideale keuze is voor een moderne en stijlvolle woning. Een van de grootste voordelen van een hoogpolig vloerkleed is het comfort. Het zachte materiaal biedt een warme en comfortabele ondergrond voor je voeten en is bovendien geschikt voor kinderen en huisdieren om op te spelen. Bovendien is een hoogpolig vloerkleed gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en kun je het eenvoudig verplaatsen als je de indeling van je huis verandert. Deze vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder synthetische vezels en natuurlijke vezels zoals wol en sisal. Synthetische vezels zijn duurzaam en budgetvriendelijk, terwijl natuurlijke vezels meer comfort bieden en een warmere uitstraling hebben.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn een populair materiaal voor vloeren, vanwege hun duurzaamheid, schoonheid en unieke uiterlijk. Ze worden gemaakt van natuurlijke stenen zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, en elke tegel is uniek door de verschillende kleuren, textuur en aders in het oppervlak. Een van de voordelen van natuursteen tegels is hun duurzaamheid. Natuursteen is onverwoestbaar en biedt een lange levensduur, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor vloeren. Het is ook bestand tegen krassen, slijtage en vervaging door zonlicht. Bovendien is het weerbestendig, waardoor het geschikt is voor binnen- en buitengebruik. Ook de schoonheid van natuursteen tegels is een groot pluspunt. Het natuurlijke uiterlijk van de tegels geeft een aangename sfeer aan elke ruimte en ze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor ze gemakkelijk aangepast kunnen worden aan elke interieurstijl. Het zijn ook veelzijdige tegels, omdat ze gebruikt kunnen worden voor vloeren, wanden, douchewanden en nog veel meer.

Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels zijn een andere trend die in 2023 op de voorgrond staat. Deze tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen en bieden een veelzijdige en moderne look. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zijn ze weerbestendig, waardoor ze perfect zijn voor badkamers en keukens.

Luxe vinyl

Luxe vinyl is een andere populaire trend van 2023, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Dit materiaal biedt de uitstraling en textuur van natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar is bovendien sterk, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan elke ruimte.

Houten vloeren

Houten vloeren blijven een populaire keuze, en de trend van 2023 is gericht op ruwe en robuuste texturen. Dit kan zijn in de vorm van geborsteld hout of ruwe planken, en geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan elke ruimte. Bovendien zijn houten vloeren duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Nu je de nieuwste vloertrends van 2023 kent, kun jij vast en zeker beslissen welke vloer jij graag wilt!

 

De badkamer als centraal punt in een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 14 februari 2023

De badkamer als centraal punt in een nieuwbouwwoning

Je ziet steeds vaker nieuwbouwwoningen met een prachtige badkamer. Een badkamer is meer dan alleen een plaats om te douchen en je handen te wassen. Een waskom badkamer is hiervoor handig, maar dit is lang niet alles wat bij je badkamer komt kijken. De badkamer is een centrale plek in het huis en de badkamer in nieuwbouwwoningen is vaak een hele verbetering ten opzichte van oudere woningen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp badkamer in nieuwbouwwoningen en bekijken we welke factoren hierbij een rol spelen.

De voordelen van een nieuwe badkamer

Een badkamer in een nieuwbouwwoning heeft een aantal voordelen ten opzichte van oudere woningen. Ten eerste is de kwaliteit van de materialen vaak veel hoger. Nieuwe badkamers worden meestal gebouwd met hoogwaardige materialen zoals tegels, sanitair en kranen, waardoor de badkamer langer meegaat en er minder onderhoud nodig is. Ten tweede kunnen nieuwe badkamers vaak makkelijker worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van de bewoners. Er zijn een aantal opties om een badkamer aan te passen, zoals het verhogen van de douche, het installeren van een bad, het toevoegen van meer opslagruimte, etc. Ten derde is de badkamer in een nieuwbouwwoning meestal voorzien van moderne technologie, zoals LED-verlichting, bewegingssensoren, spa-achtige douches en badkuipen, enz. Al met al biedt een nieuwe badkamer je zoveel voordelen dat je dit bijna niet achterwege kan laten.

De nadelen van een nieuwe badkamer

Hoewel er veel voordelen zijn aan het hebben van een badkamer in een nieuwbouwwoning, zijn er ook een aantal nadelen. Zo kunnen de kosten voor het bouwen en aanpassen van een badkamer in een nieuwbouwwoning aanzienlijk zijn, het kan moeilijk zijn om de nieuwe badkamer te laten passen bij de rest van het huis en het kan lastig zijn om de oude badkamer te verwijderen als er al een bestaat. Hier gaat veel tijd in zitten.

Wat is belangrijk om te overwegen?

Als je een badkamer in een nieuwbouwwoning overweegt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je moet ervoor zorgen dat de badkamer is ontworpen met de juiste afmetingen en functionaliteit. Je moet rekening houden met de kosten van het bouwen en aanpassen van de badkamer en ook moet je ervoor zorgen dat de badkamer goed past bij de rest van je huis. Je wilt namelijk dat jouw badkamer een geheel vormt met de rest van jouw huis en je er lang plezier van hebt.

 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Wat is de beste bouwstofzuiger? Lokaal nieuws dinsdag 31 januari 2023

Wat is de beste bouwstofzuiger?

Ben je op zoek naar de  beste bouwstofzuiger ? Je bent in dit artikel dan aan het juiste adres! Zo’n machine kopen is vaak erg belangrijk. Of je nu professionele bouwers in huis hebt of op een doe-het-zelf-missie bent, je zult merken dat je standaardstofzuiger niet opgewassen is tegen het fijne stof dat in elk hoekje en gaatje terechtkomt, evenals groter vuil zoals puin en afsnijdingen. Koop daarom een van de onderstaande bouwstofzuigers!

 
Karcher WD4

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor bouwstof, kom je tijdens je zoektocht waarschijnlijk natte en droge stofzuigers tegen. Deze stofzuigers zijn superkrachtig en ontworpen met zuigkracht, waardoor ze ideaal zijn voor stof en puin, maar ook voor vloeistoffen, of dat nu water is dat zich heeft verzameld in je aan het weer blootgestelde aanbouw of gemorste verf. De WD4-stofzuiger van Karcher is een perfect voorbeeld, ontworpen om het soort rotzooi aan te pakken dat een standaard stofzuiger niet aankan, of dat nu stof, zwaar puin of gemorste vloeistoffen zijn. Hij wordt geleverd met tal van accessoires voor allerlei soorten klussen, en deze kunnen allemaal op de stofzuiger zelf worden opgeborgen, waardoor het een handige stofzuiger is om in huis te hebben. 

 

Charles CVC370-2

Charles is een ander lid van de Numatic-stofzuigerfamilie; in tegenstelling tot Henry is deze stofzuiger echter zowel een nat- als een droogzuiger. Hoewel de Charles CVC370-2 een stuk groter is met een capaciteit van maximaal 15 liter droge stof, is hij eigenlijk lichter (als hij leeg is) dan de kleinere Henry-stofzuigers, terwijl hij is verpakt in een krachtige 1060W-motor die ervoor zorgt dat hij een stoot heeft die kan worden gebruikt voor alles van lichte schoonmaak van uw huis tot het ontstoppen van afvoeren. 

 

Henry HVR160

Henry is een direct herkenbaar stofzuigermerk, maar hij is niet alleen een designicoon, hij is ook een robuuste en gebruiksvriendelijke stofzuiger voor een renovatielocatie. Met een sterke zuigkracht en een aantal verschillende hulpstukken is het geen probleem om nog grotere hoeveelheden vuil op te zuigen. De HVR160 is een iets compacter model, waardoor hij iets lichter is dan andere versies van Henry, maar met dezelfde zuigkracht en hetzelfde snoer van 10 meter. Dit betekent dat het een iets kleinere stofzak heeft dan zijn grotere tijdgenoten, zoals de Henry HVR200-11-stofzuiger, maar zijn inhoud van 6 liter is meer dan royaal genoeg. 

 

Makita VC2512L

Makita, het populaire merk van elektrisch gereedschap, is misschien niet je eerste gedachte voor een stofzuiger, maar het VC2512L-model is een uitstekende keuze voor een drukke locatie. Deze nat- en droogzuiger is krachtig genoeg om zowel zware materialen als stof op te zuigen, waaronder gips dat wordt gebruikt in gips, zacht hout, gipsplaat en zelfs steenslag van werkbladen zoals Corian. Natuurlijk, met dit extra vermogen komt een hoger prijskaartje, en zelfs als je een deal vindt voor een Makita VC2512L, zul je merken dat het ongeveer 4 of 5 keer de prijs is van de goedkoopste bouwstofzuigers. Helaas is dat wel een nadeel, maar deze fantastische bouwstofzuiger is het geld zeker waard. 

 

De nieuwbouw in Amsterdam Lokaal nieuws maandag 30 januari 2023

De nieuwbouw in Amsterdam

Nieuwbouw Amsterdam is een term die wordt gebruikt om de recente bouwactiviteiten in Amsterdam aan te duiden. Amsterdam heeft een lange geschiedenis van stedelijke vernieuwing en nieuwbouw heeft hierbij een grote rol gespeeld in de transformatie van de stad. Ben je zelf op zoek naar een woning? Wil je je maximale hypotheek berekenen of heb je dat al gedaan, dan heb je vast ook gehoord van de nieuwe woningen (nieuwbouw). In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen en nadelen van nieuwbouw in Amsterdam, de bouwplannen, de lokale economie en de milieueffecten. Lees verder!

Voordelen van de nieuwbouw

Nieuwbouw in Amsterdam biedt een aantal voordelen voor de stad. Ten eerste draagt nieuwbouw bij aan de lokale economie. Nieuwbouwprojecten brengen werk en inkomsten naar de stad, waardoor de lokale bevolking en economie worden gestimuleerd. Bovendien kan nieuwbouw de woningschaarste in Amsterdam verlichten, waardoor meer mensen toegang hebben tot betaalbare woning. Je kunt je hypotheek berekenen en erachter komen welke soort woningen je kunt betalen. Ook heeft de nieuwbouw een positieve invloed op de lokale economie. Nieuwbouwprojecten creëren banen en inkomsten in de stad, waardoor meer mensen in staat zijn om te werken en te wonen in Amsterdam. Bovendien levert nieuwbouw nieuwe bedrijvigheid en mogelijkheden voor toerisme en investeringen.

Nadelen

Nieuwbouw heeft ook een aantal negatieve milieueffecten. Nieuwbouwprojecten vereisen veel grondstoffen en energie, waardoor de impact op het milieu zal toenemen. Bovendien kan nieuwbouw leiden tot een toename van verkeer en luchtvervuiling, wat slecht is voor het milieu. Om deze negatieve milieueffecten te beperken, is het belangrijk dat alle nieuwbouwprojecten milieuvriendelijk en op de juiste manier worden uitgevoerd.

Bouwplannen

Amsterdam heeft een aantal ambitieuze bouwplannen gepresenteerd die de stad de komende jaren zullen transformeren en met sommige plannen zijn ze ook al begonnen. Een van de meest ambitieuze projecten is de Bijlmerbajes-redevelopment, waarbij oude gevangenissen worden omgebouwd tot woningen, kantoren en openbare ruimtes. Er zijn ook verschillende nieuwbouwprojecten in de pipeline, waaronder een nieuwe binnenstad, een nieuwe haven en een nieuwe luchthaven.

Geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning?

Het berekenen van een hypotheek voor nieuwbouw in Amsterdam is een belangrijke stap in het kopen van een woning. Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het bepalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Je inkomen en de kredietwaardigheid zijn twee belangrijke factoren bij het bepalen van de hypotheeklasten. Je inkomen bepaalt hoeveel hypotheek je kunt lenen, terwijl de kredietwaardigheid bepaalt hoeveel rente je betaalt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je inkomen en kredietwaardigheid zo goed mogelijk zijn voordat je een hypotheek aanvraagt. Ook is het cruciaal om je te verdiepen in de rente. Het is slim om deze tarieven te vergelijken. Zo maak je een juiste keuze en heb je uiteindelijk lagere lasten. Mocht je al vergeleken hebben en weet je niet hoe je geld kunt besparen? Je kunt de rente verlagen door een hypotheek met een langere looptijd te kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om een hogere aanbetaling te doen om jouw maandelijkse lasten te verlagen.

 

Hoe zet je een minikraan in voor de verbouwing van jouw woning? Lokaal nieuws maandag 30 januari 2023

Hoe zet je een minikraan in voor de verbouwing van jouw woning?

Een minikraan is een compacte, flexibele en krachtige bouwmachine die een onmisbare hulp is bij verbouwingen van een woning. Met een minikraan kun je zware materialen gemakkelijk verplaatsen, dakkapellen installeren, dakpannen verwijderen en nog veel meer. In deze blog zullen we bespreken hoe je een minikraan kunt inzetten tijdens de verbouwing van jouw woning.


Soorten minikranen

Ten eerste is het belangrijk om te weten welk type minikraan het beste is voor jouw project. Er zijn twee belangrijke types minikranen: de telescoopkraan en de minikraan. De telescoopkraan is geschikt voor het verplaatsen van zware materialen over grote afstanden, terwijl de minikraan flexibeler is en geschikt is voor het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen.

 

Dakkapellen plaatsen

Een minikraan kan een grote hulp zijn bij het installeren van dakkapellen. De kraan kan de dakkapel optillen en verplaatsen naar de juiste plek op het dak, waardoor het installeren een stuk eenvoudiger wordt. De minikraan kan ook worden gebruikt om dakpannen te verwijderen of om nieuwe dakpannen te plaatsen. Dit kan veel tijd besparen en is een stuk veiliger dan het werken op een ladder.

 

Overige klussen rondom huis

Een minikraan kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van schoorstenen, het plaatsen van zonnepanelen op het dak, of het verwijderen van bomen in de tuin. De minikraan is ideaal voor deze klussen omdat deze zich snel en efficiënt kan verplaatsen in verschillende richtingen, terwijl het ook veilig is om te gebruiken.

 

Verbouwingsprojecten

Maar een minikraan kan ook worden gebruikt voor andere verbouwingsprojecten, zoals het verwijderen van muren of het installeren van ramen. Met een minikraan kun je gemakkelijk zware materialen verplaatsen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, waardoor verbouwen een stuk efficiënter wordt. Bovendien, door het gebruik van een minikraan, wordt het verwijderen of installeren van deze elementen veiliger voor de werknemers, omdat ze niet hoeven te werken op hoogtes of onveilige situaties, zoals op een ladder of een onstabiele ondergrond.
 

Renovatieprojecten

Minikranen zijn ook een efficiënte oplossing voor renovatieprojecten, zoals het vervangen van oude verwarmings- of airconditioningsystemen. De minikraan kan oude systemen gemakkelijk verwijderen en nieuwe systemen snel en veilig installeren. Hierdoor kan een renovatieproject sneller en gemakkelijker worden uitgevoerd, waardoor de tijd en kosten voor de verbouwing worden verminderd.

 

Professioneel bedrijf

Ga je een minikraan huren voor de verbouwing van jouw woning? Zorg er dan voor dat je een professioneel bedrijf kiest. Het is belangrijk om te zorgen dat de kraan in goede staat is en dat de operator een gecertificeerde professional is. Dit zorgt ervoor dat je kunt rekenen op veilige en efficiënte verbouwingen.

 

In samenvatting, een minikraan is een onmisbare hulp bij verbouwingen van een woning. Of het nu gaat om het installeren van dakkapellen, verwijderen van dakpannen of plaatsen van veranda's, een minikraan maakt het werk sneller, veiliger en efficiënter. Als je besluit om een minikraan te huren voor de verbouwing van jouw woning, zorg er dan voor dat je een professioneel bedrijf kiest en dat de kraan in goede staat is. Hierdoor kun je rekenen op veilige en efficiënte verbouwingen.

 

4 redenen waarom je een traprenovatie zou moeten overwegen Lokaal nieuws maandag 30 januari 2023

4 redenen waarom je een traprenovatie zou moeten overwegen

Als je de inrichting van je huis wilt verbeteren zijn er meerdere manieren om dit te doen. Het is uiteraard volledig afhankelijk van je budget, maar als je de boel eens flink onder handen wilt nemen denk dan eens aan je trap renoveren. Van het veranderen van de kleur tot het vervangen van de stootborden en treden, er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van je trap te veranderen. En het heeft veel voordelen. Want niet alleen zal de uitstraling van je huis meteen anders zijn, je onderhoud de trap ook waardoor hij weer langer mee kan gaan. Je maakt dus niet alleen een statement met je gerenoveerde trap, maar er zijn ook veel andere voordelen die hiermee gepaard gaan. Hier lees je 4 redenen waarom je een traprenovatie zou moeten overwegen.

Meer ruimte

Een open trap kan een effectieve manier zijn om meer ruimte in je huis te creëren zonder het helemaal uit te breiden. Deze trappen nemen iets minder ruimte in beslag dan traditionele trappen, wat betekent dat je ze in kleinere ruimtes zoals gangen of hoeken kunt plaatsen. Daardoor komt er meer ruimte vrij voor andere meubels of accessoires in je huis. Bovendien kunnen ze de functionaliteit verbeteren en de ruimte optisch groter laten lijken dan dat je met een dichte trap doet.

Verbeteren van de veiligheid

Een andere reden om je trap te renoveren is het verbeteren van de veiligheid. Bij renovaties kun je versleten onderdelen vervangen, zoals oude treden of leuningen, die gevaarlijk kunnen zijn als je ze laat zitten of niet correct vervangt. Bovendien, als er onvoldoende verlichting bij de trap is, kan het installeren van wat verlichting de trap 's nachts ook een stuk veiliger maken.

Positieve invloed op de waarde van je huis

Als je van plan bent je huis op enig moment te verkopen , dan zal het renoveren van je trap zeker de interesse van potentiële kopers vergroten. Wat misschien ook tot een hogere verkoopprijs kan leiden. Afhankelijk van de materialen die je voor het renovatieproject kiest, kun je echt de waarde van je huis verhogen.

Verhoogt het comfort in huis

Een traprenovatie kan het comfort in huis verhogen door het makkelijker te maken voor mensen om zich te bewegen tussen de verdiepingen. Je hoeft je dan namelijk geen zorgen meer te maken over onvaste trapleuningen of struikelen over losse onderdelen die in de loop der tijd los zijn geraakt door het vele gebruik. Door deze onderdelen bij te werken kan het op en aflopen van de trap veel soepeler gaan dan voorheen, wat door iedereen in huis gewaardeerd zal worden!

Een traprenovatie lijkt op het eerste gezicht misschien een onnodige uitgave, maar als het goed wordt gedaan kan het een van de beste investeringen zijn die je doet. Zowel voor het uiterlijk als de functionaliteit. Je geeft je huis een upgrade en verhoogt waarschijnlijk ook de waarde van je huis. Dat is weer positief voor een eventuele verkoop in de toekomst!

Tips en tricks voor het onderhouden van jouw tuinset Lokaal nieuws donderdag 26 januari 2023

Tips en tricks voor het onderhouden van jouw tuinset

Een tuinset is een investering voor in jouw tuin en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat. Met de juiste zorg en onderhoud kun je ervoor zorgen dat jouw tuinset er jarenlang uitstekend uitziet en dat wil je natuurlijk als je een nieuwbouwhuis hebt bijvoorbeeld. In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks voor het onderhoud van jouw tuinset. Lees de tips eerst goed door voor je denkt aan een tuinset kopen bij Tuinmeubelshop , zodat je goed voorbereid bent op wat er allemaal bij komt kijken.

Regelmatig reinigen

Het eerste wat je kunt doen om jouw tuinset in goede staat te houden, is het regelmatig reinigen van de meubels. Dit houdt in dat je de meubels afveegt met een vochtige doek of een milde zeepoplossing om stof en vuil te verwijderen. Doe dit bij meubels die vaak in de zon staan, aangezien de UV-stralen van de zon kunnen bijdragen aan het verweren van de meubels.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een ander belangrijk aspect van het onderhoud van tuinsets is bescherming tegen weersinvloeden. Bescherm je tuinset tegen regen, sneeuw en hagel. Dit kan door het gebruik van een afdekzeil of door het opbergen van de meubels in een schuur of garage als je die hebt aangrenzend aan jouw nieuwbouwwoning. Hierdoor voorkom je dat de meubels beschadigd raken door weersinvloeden.

Onderhoud van materialen

Het onderhoud van tuinsets varieert afhankelijk van het materiaal (hout, metaal, kunststof, rieten en wicker) waarvan de meubels zijn gemaakt. Hieronder geven we je een aantal tips voor het onderhoud van de meest courante materialen voor tuinsets.

Hout

Houten tuinsets vereisen regelmatig onderhoud met een houten beits of olie om de houten meubels in goede staat te houden. Dit helpt om het hout te beschermen tegen vocht en UV-straling.

Metaal

Metalen tuinsets, zoals aluminium of staal, vereisen weinig onderhoud. Het is echter wel belangrijk om deze meubels af en toe af te vegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen en zo langer plezier te hebben van jouw tuinset.

Kunststof

Ook kunststof tuinsets zijn onderhoudsvriendelijk en vereisen weinig onderhoud. Ook bij deze tuinsets is het belangrijk om af en toe met een vochtige doek stof en vuil te verwijderen van de tuinset.

Rieten en wicker tuinsets

Rieten en wicker tuinsets zijn prachtig maar vereisen wel regelmatig onderhoud. Verwijder stof en vuil regelmatig om lang te genieten van jouw tuinset. Ook is het aanbevolen om de meubels af en toe te behandelen met een speciaal product om de vezels te beschermen tegen vocht en UV-straling.

 

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer? Lokaal nieuws maandag 23 januari 2023

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw duurzaam verwarmen? Overweeg dan een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en een prachtige houten vloer! Met een warmtepomp wordt warmte opgewekt uit de buitenlucht of het grondwater. Voordeel is dat de waterpomp werkt op elektriciteit in plaats van aardgas. Dit maakt een warmtepomp een stuk milieuvriendelijker en energiezuiniger dan een CV ketel.

Wist je dat je een warmtepomp goed kunt combineren met lage temperatuur vloerverwarming? Je hebt slechts een temperatuur van 30 tot 40 graden nodig om een ruimte te verwarmen, in vergelijking tot de 60 tot 75 graden die nodig zijn bij traditionele radiatoren. De lage temperatuur vloerverwarming is goed geschikt om te combineren met een houten vloer in de vorm van lamelparket.

Bij Uipkes hebben we ruim 25 jaar ervaring met het leggen van houten vloeren in combinatie met  vloerverwarming. We kunnen ook de aanleg van de vloerverwarming voor je verzorgen, zodat je slechts één aanspreekpunt hebt voor jouw project. Leer meer over waterpompen, vloerverwarming en natuurlijke eiken vloeren op het Uipkes blog.

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. 

3 tips hoe jij je nieuwe badkamer kunt inrichten in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 10 januari 2023

3 tips hoe jij je nieuwe badkamer kunt inrichten in Amsterdam

Als je net een nieuw huis hebt gekocht in Amsterdam is het belangrijk om na te denken over de inrichting van je nieuwe ruimtes in huis, zo ook je badkamer. Er zijn veel verschillende stijlen en opties beschikbaar als het gaat om de inrichting van een badkamer. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te bepalen wat voor jou werkt. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je nieuwe badkamer perfect is voor jou en je familie. Wij nemen je mee!

 

Denk na over de stijl in je badkamer

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke stijl je wilt creëren in je nieuwe badkamer. Wil je een rustgevende oase? Of ben je op zoek naar iets meer energieks? Het is belangrijk om hierover na te denken voordat je begint met het uitzoeken van wastafels , kranen en andere badkamermeubels. Als je weet welke sfeer je wilt bereiken, zal dit het uitzoek proces aanzienlijk een stuk makkelijker én leuker maken.

 

Wat zijn de mogelijkheden in jouw ruimte?

Bij het uitzoeken van wastafels en kranen is het belangrijk rekening te houden met de ruimte die je hebt beschikbaar. Als je een kleine badkamer hebt, dan wil je misschien overwegen wastafels en kranen te kiezen die minder ruimte innemen. Dit kan ervoor zorgen dat de ruimte luchtiger aanvoelt en er ruimte overblijft voor andere elementen die je wilt toevoegen aan de ruimte, zoals een toilet of bidet. Als je echter meer ruimte tot beschikking hebt, kun je kiezen voor grotere wastafels of zelfs dubbele wastafels met RVS wastafelkranen of zwarte wastafelkranen , als dat beter bij jouw smaak past.

 

De pasvorm van het sanitair

Ook is het belangrijk om na te denken over de pasvorm van de wastafel en de kraan die je selecteert. Je wilt misschien wel eens verschillende modellen uit in de winkel proberen voordat je tot aankoop overgaat. Op die manier weet je zeker dat de pasvorm perfect is voor jouw badkamer en dat alles goed met elkaar samenhangt. Dit kan helpen voorkomen dat er ongelukken gebeuren terwijl alles wordt geïnstalleerd. Of natuurlijk tijdens het gebruik ervan.

 

Ga je jouw huis verkopen? Start met een grondige schoonmaak! Lokaal nieuws vrijdag 06 januari 2023

Ga je jouw huis verkopen? Start met een grondige schoonmaak!

Als je op het punt staat om je huis in de verkoop te zetten, is het verstandig om jouw woning eens een grote poetsbeurt te geven. Niet alleen zorgt dit voor betere foto’s, het vergroot ook je kansen op een hoger bod. In dit artikel vertellen we precies hoe jij jouw huis voorbereidt op de toekomstige verkoop, ongeacht of je woont in een uithoek van het land of in onze hoofdstad. Hoewel dit laatste wel een groot voordeel is, omdat je dan jouw grote schoonmaak Amsterdam gewoon uit handen kunt geven aan een betrouwbaar schoonmaakbedrijf.

Begin met opruimen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het schoonmaken van je woning, is het verstandig om je huis eerst te ontdoen van overbodige spullen. Bekijk of er spullen zijn die weg kunnen worden gegooid of naar de kringloop kunnen. Begin ook alvast met het inpakken van je spullen en denk hierbij met name aan persoonlijke items en prullaria. Hoewel deze spullen jou waarschijnlijk ontzettend gelukkig maken, kan het voor een potentiële koper lastig zijn om zichzelf te zien wonen in het huis als dit vol staat met jouw persoonlijke spulletjes. Probeer een zo neutraal mogelijk beeld te creëren.

Deel kamers anders in

Nu je huis ontdaan is van spullen die je in eerste instantie niet nodig hebt, is het verstandig om hetzelfde te doen voor je grotere meubels. Als er meubels zijn die je niet gebruikt en niet mee wil nemen, kan het slim zijn om deze alvast uit de woning te halen. Een kamer die vol staat met meubilair kan namelijk de indruk wekken dat een ruimte veel kleiner is. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde meubels met een uitgesproken stijl tijdelijk op te slaan. Als je het lastig vindt om dit zelf te bepalen, vraag dan iemand anders die niet in het huis woont om met je mee te kijken.

Maak de belangrijkste ruimtes eerst schoon

Begin met het schoonmaken van de woonkamer en de keuken, gezien dit voor de meeste mensen de meest belangrijke ruimtes zijn en vaak doorslaggevend zijn voor een verkoop. Stel dat je in tijdsnood komt tijdens de grote schoonmaak, zijn deze belangrijke ruimtes in ieder geval spik en span.

Pak ook de buitenruimte aan

Vergeet bij het schoonmaken van jouw huis eventuele buitenruimtes niet. Veel huizenzoekers vinden het lastig om door rommel, maar ook om door onkruid heen te kijken, waardoor het verstandig is om ook een tuin of balkon goed onderhanden te nemen. Begroeiing is positief, alleen zorg ervoor dat er ruimte is voor een gezellig zitje of een BBQ. Probeer ook buiten er zo uit te laten zien, dat potentiële kopers het gevoel hebben dat ze er zo in kunnen trekken.

Geef het schoonmaakwerk uit handen

Als je geen tijd of zin hebt om je huis zelf onder handen te nemen, kun je (afhankelijk van je woonlocatie) deze taak gewoon uit handen geven. Schoonmaakbedrijf Acacia is een voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf die schoonmaakdiensten levert in Noord-Holland. Met meer dan 10 jaar ervaring zorgen zij ervoor dat jouw huis binnen een mum van tijd verkoop klaar is. Het voordeel van het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf is, dat ze jouw woning schoonmaken op de beste en snelste manier.

 

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Hoe een nieuw huis te bouwen in Amsterdam Lokaal nieuws vrijdag 16 december 2022

Hoe een nieuw huis te bouwen in Amsterdam

Het bouwen van een nieuw huis in Amsterdam kan een ingewikkeld proces zijn. Er zijn bepaalde regels en voorschriften die door de gemeente Amsterdam worden opgelegd. Je moet dan ook een aantal dingen in gedachten houden bij het bouwen van een nieuw huis in de hoofdstad. Allereerst is het verkrijgen van een lening natuurlijk wel handig. Zo kun je online verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken en uiteindelijk een passende  lening  voor je huis afsluiten.

Stap voor stap

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde vergunningen en documenten hebt die door de gemeente Amsterdam worden verplicht. Deze documenten kunnen variëren afhankelijk van het type huis dat je wilt bouwen. je moet ook een bouwaanvraag indienen bij de gemeente, die het bouwproject zal beoordelen en er zeker van zal zijn dat het aan de regels en voorschriften voldoet.Ten tweede moet je een erkende aannemer inhuren om je nieuwe huis te bouwen. De aannemer zal ervoor zorgen dat je bouwproject aan alle vereisten voldoet. Zorg ervoor dat je een aannemer kiest die ervaring heeft met het bouwen in Amsterdam. Ten derde moet je een architect inhuren om een ​​ontwerp te maken voor je nieuwe huis. De architect zal ervoor zorgen dat het ontwerp aan alle regels en voorschriften voldoet. Zorg er ook voor dat je een architect kiest die ervaring heeft met het bouwen in Amsterdam. Als je alle bovenstaande stappen hebt voltooid, kun je beginnen met het bouwen van je nieuwe huis. Hou er echter rekening mee dat er mogelijk nog meer stappen moeten worden ondernomen om ervoor te zorgen dat je bouwproject aan alle regels en voorschriften voldoet. Neem contact op met de gemeente Amsterdam als u nog vragen heeft over het bouwproces.

Tijd om je huis in te richten

Decoratie is een geweldige manier om je huis persoonlijker en gezelliger te maken. Je kunt het karakter van je huis veranderen door middel van verschillende decoratieve elementen. Maar hoe kun je jouw huis het beste decoreren? Om je een idee te geven, hebben we een aantal praktische tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Bepaal je stijl

Denk na over de stijl die je wilt creëren. Wil je een klassieke, moderne of rustieke stijl? Kies een kleurenschema dat aansluit bij de stijl die je wilt creëren. Kies ook meubels die passen bij je stijl.

Ga voor een eyecatcher

Selecteer  decoratieve elementen  die je stijl versterken. Denk aan lampen, kussens, kunstwerken, vazen en bloemen. Met decoratie kun je ook je kamer meer diepte geven. Hang bijvoorbeeld gordijnen of voeg wandplanken toe om kleine decoratieve elementen te tonen.

Vul de woning met accessoires

Voeg accessoires toe die je huis gezelliger maken. Denk aan kleedjes, kussens, vloerkleden, kussens en kunstwerken. Je kunt ook accessoires toevoegen die helemaal bij de stijl van je  huis in Amsterdam  passen.

Geen je huis een persoonlijke touche

Voeg wat persoonlijkheid toe. Voeg je favoriete foto's, verzamelingen of souvenirs toe aan je huis. Door dit te doen maak je je huis meer persoonlijk en uniek. Door deze tips toe te passen kun je je huis stijlvol inrichten. Kies je stijl, voeg de juiste elementen toe die passen bij je stijl, voeg accessoires toe en voeg wat persoonlijkheid toe. Je zult zien dat het resultaat uiteindelijk verbluffend zal zijn.

 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie

Ben je op zoek naar een tijdelijke manier om inkijk tegen te gaan? Dan is raamfolie nog wel eens een goede optie. Het is namelijk niet permanent en altijd gemakkelijk te verwijderen. Dit is een goed product voor tijdens het verbouwen. Je bent namelijk lang bezig in huis en je wilt niet constant bekeken worden. Mensen kijken namelijk toch snel naar binnen als ze ergens beweging zien. Als er verbouwd wordt liggen er ook vaak waardevolle spullen in huis. Denk hierbij aan materialen die geïnstalleerd worden en ook gereedschap. Het komt helaas vaak voor dat er in verbouw huizen ingebroken wordt. Dit komt doordat er niet de hele dag iemand in huis aanwezig is. Dan is het heel erg fijn om je ramen af te plakken met raamfolie . De beste optie hiervoor is melkglas- of gezandstraald raamfolie. Dit geeft namelijk een matte look waar niet doorheen gekeken kan worden. Omdat het een erg doorgaande folie is kan je deze vaak wel in statisch en met een lijmlaag krijgen. Ga je voor tijdelijk? Dan is statisch folie aan te raden. Dit kun je als je het niet meer nodig hebt gemakkelijk verwijderen. Statische folie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Hierdoor heb je geen gedoe met het verwijderen van lijm achteraf.

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van raamfolie is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Wel is het een klusje waar je jouw aandacht bij moet houden. Ook is het aan te raden het niet in je eentje op te plakken. Hierdoor verklein je namelijk de kans dat er een beschadiging of fout ontstaat. Het kan namelijk niet gemakkelijk dubbel gaan hierdoor. Wij hebben een aantal tips waardoor je jouw raamfolie gemakkelijker op kan plakken:

• Zorg altijd dat je raam goed gereinigd is. Hierdoor komt er geen vuil tussen het raam en het folie. Hiermee creëer je een langere levensduur.

• Plak je raamfolie altijd nat op het raam. Spray met een plantenspuit het folie en het raam in. Hierdoor hecht het raamfolie niet gelijk en kun je het nog corrigeren.

• Meet altijd het raam goed op. Om zeker te zijn dat je genoeg hebt is het handig iets extra af te snijden. Hierdoor voorkom je dat je niet genoeg hebt bij het plakken.

• Zorg altijd voor de juiste gereedschappen. Denk hierbij aan een scherp Stanleymesje, een rakel en een rolmaat. Een goed begin is het halve werk!

Naar Amsterdam verhuizen in de zomer? Dit zijn goede tips Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Naar Amsterdam verhuizen in de zomer? Dit zijn goede tips


Ben je van plan om aankomende zomer naar Amsterdam te verhuizen? Dan wil je natuurlijk dat straks alles op rolletjes loopt. Verhuizen doe je echter niet zomaar, dit kost tijd en moeite. Het inpakken van je spullen, het zoeken naar verhuisbedrijven in jouw regio , het doorgeven van je adreswijzing: het zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ga je verhuizen in de zomer, dan is het ook mogelijk dat het in die periode ontzettend warm is. Hoe je een verhuizing in de zomer zorgeloos laat verlopen? Wij geven wat goede tips!

Begin op tijd

Als je geen fan bent van extreme hitte is het slim om op tijd te beginnen met de voorbereidingen, zodat je niet alle onderdelen moet uitvoeren als het ontzettend warm is. Beginnen met inpakken kan al een stuk vroeger, doe dit in een geleidelijk tempo. Het is juist handig om hier op tijd mee te beginnen, zodat je niet last-minute ineens stress hebt. Door op tijd te beginnen is het makkelijker te verdelen en hoef je dus niet alles op de hele hete dagen te doen.

Draag luchtige kleding

Verhuizen is zwaar, maar al helemaal als de temperaturen hoog zijn. Het is daarom slim om tijdens het verhuizen luchtige kleding te dragen. Verhuisdozen sjouwen terwijl het boven de 25 graden is, laat je namelijk hoe dan ook wel zweten. Kies daarom echt voor luchtige kleding, zodat je het niet nog zwaarder voor jezelf maakt. Verhuizen kost al energie genoeg!

Verhuis vroeg in de ochtend of later op de dag

Als het een warme zomerdag belooft te worden, is het in de middaguren op het heetst. Je moet proberen te voorkomen dat je precies rond die tijd aan het verhuizen bent. Het is slimmer om te beginnen met verhuizen vroeg in de ochtend of juist later op de dag, zodat de hitte wat minder extreem is.

Doe het niet alleen

Alleen verhuizen is bijna niet te doen, zeker als je veel spullen van A naar B moet verhuizen. Hulp inschakelen is daarom verstandig om te doen. Zeker bij hoge temperaturen komt hulp goed van pas. Denk aan het inschakelen van de hulp van je vrienden of familie of hulp van experts. Een verhuisbedrijf inzetten is een goede mogelijkheid. Er zijn diverse verhuisbedrijven in Amsterdam om uit te kiezen. Kies je voor professionele verhuizers, dan heeft dit als voordeel dat je profiteert van de ervaring en kennis van experts.

Zorg voor voldoende water

Of je nu aan het inpakken bent of met dozen aan het sjouwen bent: als de temperaturen hoog zijn kost het veel energie. Het is daarom belangrijk om jezelf te blijven hydrateren. Voldoende water hebben is daarvoor een must. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die jou bij de verhuizing helpen.

Met deze tips overleef jij de verhuizing naar Amsterdam op een warme zomerdag. Zie je hoge temperaturen rond de dag van je verhuizing? Gebruik deze tips dan zeker!

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Je vloer in de kijker zetten met deze tips Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Je vloer in de kijker zetten met deze tips

Er zijn verschillende manieren waarop je elke kamer van je huis kunt aanvullen in  Amsterdam . Je denkt misschien dat het kopen van een  slaaptrainer van Yobby  en mooie schilderijen voldoende is. Maar misschien heb je het mis, want je laat een van de meest voor de hand liggende onderdelen van het huis liggen, namelijk de vloer. Om de uitstraling van je vloer te verbeteren, kun je gebruik maken van visgraat- en geometrische patronen. Beide zijn recentelijk in populariteit toegenomen. Mensen gebruiken beide patronen al vele jaren. Tegenwoordig zijn ze nog populairder dan voorheen. Ze hebben de tand des tijds en de golf van ideeën doorstaan. Je kunt voor een van deze patronen kiezen om een vleugje natuur toe te voegen. In dit artikel bespreken we de visgraatmotieven en geometrische patronen die je kunt gebruiken voor je vloer. Daarnaast bespreken we nog 1 tip die je kunt gebruiken om je vloer in de kijkers te zetten. Lees hier verder!

Je vloer esthetischer maken met visgraatmotieven

Je hebt ergens visgraat vloeren gezien, en je je vraagt je af of het een mooie ontwerpkeuze is voor de vloer van je huis. Je moet hier zeker goed over nadenken. Niemand wil vloeren installeren die niet passen bij de stijl van de rest van het huis. Visgraat vloeren wordt steeds populairder. Je weet misschien dat het visgraatmotief is geïnspireerd op de haring vis. De visgraat patroon op visgraat vloeren doet denken aan het skelet van de haring. Elke kamer met dit vloerontwerp zal een prachtige esthetische aantrekkingskracht hebben. Tegenwoordig zijn er veel professionals die het voor je kunnen installeren. Voor hen is het installeren van visgraat vloeren net zo eenvoudig als het kopen van een  Hammersmith Bionic onkruidverwijderaar .

De vloer verfraaien met unieke geometrische patronen

Het is geen verrassing dat zoveel mensen kiezen voor aangepaste geometrische vloer ontwerpen. Ze doen dit om hun plek te laten opvallen tussen die van anderen. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kunnen geometrische vloerpatronen een delicate aanvulling zijn op je ruimte. Het is deze veelzijdigheid die geometrische vloerpatronen een hoger niveau van verfijning geeft. Meestal zijn geometrische patronen te vinden in door de mens gemaakte voorwerpen zoals gebouwen, gereedschappen en machines. Geometrische patronen lijken lineariteit, beweging, en een gevoel van richting als gevolg van hun frequente optreden. Er zijn veel geometrische patronen die je thuis kunt uitproberen. Als je meer inspiratie wilt, kun je een rondkijken op  Pinterest . Deze website staat vol met ideeën.

Een vleugje natuur toevoegen

Het opnemen van een paar potplanten in het decor is een andere uitstekende manier om je vloeren te accentueren. Je kunt grote planten proberen die een hele hoek van de ruimte in je huis kunnen vullen. Dergelijke planten kunnen een andere kleur toevoegen aan je kamer en een extra vibe bieden aan de visgraat of geometrische vloeren. De meeste binnenhuisarchitecten vinden het prima om ze in meer dan één gebied van je kamer te plaatsen. In het algemeen zijn planten een geweldig alternatief voor interieurdecoratie, omdat je er een stukje natuur mee in huis haalt en de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Daarom is het een keuze die geen nadelen heeft.

 

Wat kost een visgraat vloer? Lokaal nieuws donderdag 03 november 2022

Wat kost een visgraat vloer?

Als je overweegt om een visgraat vloer te kopen heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat de prijzen per winkel flink kunnen verschillen.

De prijsverschillen komen onder andere door het materiaal waarvan de visgraat vloer is gemaakt. Vloeren die van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zoals houten vloeren, zijn duurder dan vloeren waarin plastic is verwerkt, zoals PVC vloeren.

Binnen het aanbod van houten vloeren zijn er bovendien veel factoren die invloed hebben op de prijs per vierkante meter.

Lees het volledige bericht op het blog van Uipkes Houten Vloeren

 

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Een waterleiding naar je vijver aanleggen Lokaal nieuws maandag 31 oktober 2022

Een waterleiding naar je vijver aanleggen

Al een tijdje droom je van die prachtige vijver voor je Koi karpers en eindelijk is de tijd gekomen dat je kan beginnen met het aanleggen. Straks je eigen Koivijver voor de mooiste Koikarpers! Deze koning van de visvijver wordt niet voor niets zo genoemd, kijk maar naar al die wonderlijke kleuren in die fantastische patronen op hun huid. Leg snel die vijver aan en gebruik vooral PVC drukbuizen met PVC druk hulpstukken als verbinding.

Koivijver

Bij de aanleg van je Koivijver is het verstandig om rekening te houden met deze gevoelige vissen. Ze zwemmen nu eenmaal graag in een superieure (bijna koninklijke misschien) waterkwaliteit die perfect en continu gefilterd moet worden. Maar allereerst moet het water natuurlijk van je huis naar de vijver worden getransporteerd. Dat kan je het beste doen met PVC drukbuizen en dan kan je het beste tegelijk ook PVC drukbuis hulpstukken van dezelfde klasse gebruiken. Er zijn namelijk verschillende klassen in PVC drukbuizen en druk hulpstukken verkrijgbaar. Die klasse aanduiding houdt verband met de druk die in bar wordt weergegeven. Nu is de waterdruk in je waterinstallatie thuis meestal ongeveer 2,5 tot 3 bar, dus hoef je geen leidingen aan te leggen die maximaal 20 bar aan kunnen. 8 Bar is in jouw geval voldoende. Daar hoort Klasse PN8 bij, geschikt voor een maximale druk van 8 bar.

Water verversen

Je hebt in vakbladen over visvijvers gelezen dat het aan te raden is het water regelmatig te verversen.
Het water in je vijver verdampt wil eigenlijk zeggen dat het zuivere water verdampt en het vuil achterblijft. Als je niet zou verversen, kan dit vuil tot een te hoge concentratie van mineralen leiden. Je vijverplanten zijn dan ook niet meer in staat om dit tij te keren. Elke dag gooi je voer in de vijver. Als het goed is, wordt dit verteerd door je Koi karpers maar dan ook weer snel uitgescheiden, meestal als ammoniak.  Ammoniak wordt nitriet; en nitriet wordt omgezet in nitraat. Teveel nitraat zorgt voor ziekte en sterfte bij je vissen. Heel vervelend allemaal, verversen dus! Handig als je dan een goed functionerende waterleiding hebt aangelegd naar je Koivijver.

De diepte

Als je het hele jaar door Koi karpers in je vijver wil laten zwemmen moet je jouw vijver minimaal 150 cm diep graven. Koikarpers zou sterke en grote vissen en die wil je wel de ruimte geven. De perfecte watertemperatuur voor een Koivijver ligt tussen 15 en 25 C. De Koikarper houdt van planten en begroeiing in en rond het water. Waterlelies en andere vijverbeplanting zorgen voor zuurstof en bescherming.

Conclusie

Maak een goed ontwerp van je visvijver. Hoe groot wordt deze en waar in de tuin komt hij? Op die manier kan je berekenen hoeveel meters PVC drukbuizen en hoeveel en wat voor PVC druk hulpstukken als verbindingen je nodig hebt. Veel plezier met uitdenken, realiseren en vooral genieten!
 
 

 

Beste waterkokers voor in huis Lokaal nieuws woensdag 26 oktober 2022

Beste waterkokers voor in huis

Water is essentieel voor het leven. We hebben het nodig om te koken, schoon te maken en zelfs om te drinken. Om water te koken heb je een waterkoker nodig. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten waterkokers op de markt. Welke waterkoker je moet kopen, hangt af van je behoeften en budget. De verschillende soorten waterkokers zijn elektrische waterkoker, fluitketel en cooker. De beste waterkoker om water te koken is er een die duurzaam is, gemakkelijk te reinigen, goedkoop en een ergonomische schenktuit heeft. Waterkokers zijn een van de meest voorkomende keukenapparaten die in bijvoorbeeld elk nieuwbouw-huishouden-in-Amsterdam te vinden zijn. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar het belangrijkste is dat ze water kunnen koken.

Zaken om te overwegen bij het kopen van een waterkoker

Waterkokers zijn een van de meest voorkomende keukenapparaten in elk huishouden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, maar het belangrijkste is dat ze water kunnen koken. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een waterkoker koopt, zoals de grootte, het materiaal en het type verwarmingselement dat wordt gebruikt. 

Top 5 waterkokers voor in huis

Wij hebben een lijst samengesteld van de top 5 waterkokers die uitblinken in al deze aspecten;

 

• Philips HD9318/00 HD9318/20

Deze waterkoker is een geweldig product voor wie op zoek is naar een elektrische waterkoker. Hij heeft een capaciteit van 1,7 liter, wat genoeg is om water te koken voor 2-3 kopjes thee. De waterkoker heeft een automatische uitschakelfunctie die de waterkoker uitschakelt als het water gekookt heeft en hij heeft ook een droogkookbeveiliging die de waterkoker uitschakelt als hij droog begint te koken. Het ontwerp van dit product is strak en stijlvol en het is gemaakt van duurzaam roestvrij staal, zodat het jarenlang meegaat. Het handvat is antislip en ergonomisch ontworpen zodat je gemakkelijk je kokende water kunt inschenken zonder je te verbranden.

• KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

De KitchenBrothers waterkoker is een goed ontworpen product dat gemaakt is van roestvrij staal. Hij heeft een roterende basis waarmee u gemakkelijk water kunt gieten. De waterkoker is ook gemakkelijk schoon te maken en wordt geleverd met een levenslange garantie. Deze waterkoker van KitchenBrothers is een van de weinige producten op de markt die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal. Je kunt deze waterkoker gebruiken voor het koken van water in huis en hij zal u jarenlang van dienst zijn.

 

• Daewoo DSWK40AT

Deze instant waterkoker is een geweldig product om te gebruiken voor het koken van water. Hij heeft een zeer strak design, en het water kookt zeer snel.  Het ontwerp van deze waterkoker is een van zijn beste eigenschappen. De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal en heeft een strak design dat in elke keuken goed zal staan. Bovendien is de tuit van deze waterkoker zo ontworpen dat hij helemaal niet druppelt, dus perfect voor wie hem wil gebruiken om thee- of warme chocolademelk te maken!

• MOA Waterkoker MOADKBTr

De beste elektrische waterkoker op de markt is de MOA Kettle-shaped MOADKBT. Hij heeft een roestvrijstalen afwerking en een modern ontwerp met knoppen op het aanraakscherm aan de zijkant om de temperatuurinstelling te regelen. Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie om ervoor te zorgen dat het water niet oververhit raakt of overkookt als je het lange tijd niet gebruikt.

• Princess 236023 418392

De waterkoker heeft een strak en modern design dat perfect is voor elke keuken. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter, wat geweldig is voor het snel koken van water, het zetten van thee of koffie en het koken van pasta. De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal, wat betekent dat hij na verloop van tijd niet zal roesten of aantasten. Het handvat van de waterkoker is ook van roestvrij staal en blijft koel aanvoelen, zelfs als het water in de waterkoker kokend heet is.

 

Deze waterkokers van De specialist Wooninformatie.nl zijn onmisbare keukenapparatuur en het is het meest gebruikte apparaat in de keuken. Het is een belangrijk onderdeel van je dagelijks leven. Je moet ervoor zorgen dat je goed voor de waterkoker zorgt. Door hem regelmatig schoon te maken blijft deze lang goed.

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Lokaal nieuws vrijdag 21 oktober 2022

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk
Gouda, 19 oktober 2022 – Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5 e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.

CEO Woningborg Groep, WytzeJan de Jong : “ De Woningborg Groep staat al geruime tijd klaar om volgens de nieuwe Wkb aan het werk te gaan. Wij vinden het betreurenswaardig voor de betrokken partijen dat er in deze tijd van onzekerheid door inflatie, hoge kosten in de bouw, nu ook weer meer onzekerheid komt door het zoveelste uitstel. Als de overheid over zou gaan op een flexibelere manier van werken, dan zou de omgevingswet in onze optiek op een gefaseerde manier ingevoerd kunnen worden. Alle betrokken partijen zouden profiteren van de procesoptimalisatie van Wkb en de d aaruit voortvloeiende lagere faalkosten in de bouw”.

De bouwsector en verzekeraars, waaronder Woningborg Verzekeren en kwaliteitsborger WTT, werken al sinds 2019 aan een soepele introductie van de wetgeving. De Woningborg Groep is er klaar voor. Nu er wederom uitstel komt, slechts 10 weken voor geplande startdatum, zorgt dat voor veel onrust in de markt. Woningborg hoopt dat het ministerie in samenwerking met alle belanghebbende stakeholders kan werken aan een betrouwbare planning en dat 1 juli 2023 een harde invoerdatum voor de nieuwe wet wordt.

Over Woningborg Groep

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Bij alles wat we doen, staat 1 doel voorop: duurzaam leven in kwalitatief goede gebouwen tot gemeengoed maken in Nederland. Om dit te realiseren, voert Woningborg Groep twee merken: Woningborg Verzekeren en WTT (Toetsing en Toezicht). Beide merken zijn ondergebracht in aparte entiteiten en voeren een eigen bedrijfsvoering.


Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering Lokaal nieuws maandag 03 oktober 2022

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering

De uiteindelijke waarde van een investering wordt tevens beïnvloed door minder voor de hand liggende factoren: certificering, lage warmteverliezen, ecologische bouwmaterialen, gebruiksvriendelijkheid van het gebouw en toegang tot sociale en culturele infrastructuren. Dit zijn argumenten die vandaag de dag van cruciaal belang zijn voor investeerders.

1. Ecologische bouwcertificering

Sinds de jaren 90 is er een trend gaande om de wereldwijde bouwsector te laten certificeren betreffende impact op het milieu. In Europa is het BREEAM-systeem aangenomen, terwijl in de VS de beginselen van beoordeling van gebouwen in termen van milieu vooral worden ontwikkeld op basis van LEED-certificering. Vermeldenswaardig is ook de DGNB- of EU Green Building-certificering. Certificaten van dit type verhogen de rangorde van een investering en bevestigen de functionaliteit van een gebouw naar een zeer hoog niveau.

Een positieve certificering vertaalt zich uit in hogere huurinkomsten, evenals in het feit dat de financiering door banken en beleggingsfondsen eenvoudiger wordt vanwege het lage energieverbruik en het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen. Dergelijke objecten zijn duurzaam en bieden gebruikers veel comfort, en als bijkomend voordeel is dat de interesse van investeerders groter is. Het bewustzijn van klimaatverandering en de noodzaak om gebouwen aan te passen met duurzame, milieuvriendelijke  materialen wordt steeds groter, ook bij investeerders.

2. Lage warmteverliezen

Moderne, visueel aantrekkelijke gebouwen worden in de regel gekenmerkt door veel beglazing. Ze moeten tegelijkertijd energiezuinig zijn en een hoge thermische isolatie bieden, d.w.z. het vermogen van scheidingsvlakken (wanden, ramen, deuren, plafonds en daken) om warmte in het gebouw vast te houden. Hoe groter deze is, hoe meer warmte wordt vastgehouden in het gebouw, wat voldoende comfort en een lager energieverbruik betreffende het verwarmen van het gebouw oplevert.

Bij ramen en deuren is het noodzakelijk om energiezuinige raam-deursystemen in te zetten, die naast een uitstekende thermische isolatie ook zeer hoge akoestische isolatie, afdichting en hoge structurele duurzaamheid bieden.

3. Ecologie en toepassing van moderne bouwmaterialen

Het traditionele bouwmodel heeft rekening gehouden met drie basiselementen: bruikbaarheid, duurzaamheid en comfort. De moderne bouw houdt ook rekening met het ecologische aspect, wat ook voor investeerders steeds belangrijker wordt. Dit vloeit voort uit het steeds verder groeiende milieubewustzijn, en ook uit de klimaatpolitiek van de Europese landen – ecologische investeringen genieten steeds meer interesse van klanten en mogen rekenen op voordelige financiering van banken, en ook in de ogen van investeerders zijn ze veelbelovender (de huidige regelgeving is niet bevorderlijk voor niet-ecologische gebouwen).

De markt waardeert oplossingen die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, evenals ecologische technologieën waarmee rekening rekening wordt gehouden in de ontwerpfase. Deze zijn bedoeld om het energieverbruik en de koolstofvoetafdruk te verlagen. Het gebruik van ecologische bouwmaterialen is hierbij doorslaggevend:

Aluminium – kan vele malen worden verwerkt zonder verlies van eigenschappen en structurele veranderingen. Aluminium is ook een grondstof die geschikte parameters biedt op het vlak van thermische isolatie, stijfheid en weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Glas – kan vrijwel onbeperkt worden verwerkt dankzij smelten en raffineren. Bovendien is het een grondstof waarbij de vervaardiging geen grote hoeveelheden energie vergt. Glas is bovendien onbrandbaar en bestand tegen corrosie, waardoor de gebruiksmogelijkheden vergroten.

Hout – na gepaste behandeling en impregnering is het een grondstof die niet alleen zeer duurzaam is, maar ook brandbestendig.

4. Gebruiksvriendelijke gebouwen

Een ecologisch gebouw moet niet alleen in harmonie zijn met de natuur, maar ook met de mens. In moderne architectuurprojecten hebben gebruikers een veel groter contact met de omliggende omgeving en gebruiken ze meer natuurlijk licht. Dit komt door de toepassing van:


veel beglazing − zowel in de vorm van ramen als glazen gevels. De frames zijn gemaakt van aluminium, en deze energiebesparende ramen en de gevels bieden een zeer goede wind /waterdichtheid en thermische isolatie;


groene gevels, levende muren en groene daken – de vegetatie waaruit ze bestaan ontdoet de lucht van zwevend stof, produceert zuurstof, vermindert het gehalte aan koolstofdioxide in de lucht en houdt ook vocht vast. Een groene laag absorbeert bovendien zonnestraling die op de gevel valt en genereert schaduw, waardoor de behoefte aan koeling van het gebouw vermindert. De vegetatie dempt ook het geluid van buiten en verhoogt zo het akoestische comfort van de gebruikers van het gebouw. Groen werkt kalmerend, spaart het gezichtsvermogen en heeft een positief effect op de stemming.

5. Toegang tot sociale en culturele infrastructuur

Sinds het begin van het modernistische tijdperk is een beslissende factor voor de keuze van vastgoed altijd de locatie en de beschikbaarheid van oplossingen en voorzieningen geweest. Tegenwoordig combineren moderne, zelfvoorzienende en multifunctionele gebouwen residentiële, commerciële en culturele functies en benaderen modernistische idealen.


Gebouwen hoeven zich tegenwoordig niet meer in het stadscentrum te bevinden om aan alle behoeften van de bewoners te voldoen. Hierdoor zijn mensen niet langer afhankelijk van auto's als belangrijkste vorm van transport, waardoor er minder files zijn, de levensvreugde toeneemt en de concentratie van uitlaatemissies vermindert. De omgeving trekt dus meer mensen op verschillende tijdstippen van de dag aan, wat de veiligheid ten goede komt en zich vertaalt in een betere werking van de lokale bedrijven.


Voor wat betreft toegang tot sociaal-culturele infrastructuur is het van belang om het project harmonieus te verbinden met de omgeving – hierbij spelen pleinen, infrastructuur voor kinderen, openlucht fitness en andere algemene ruimten die de integratie van de lokale gemeenschap bevorderd een belangrijke rol.

Hourglass in Amsterdam

Hourglass in Amsterdam is een gebouw dat het centrale gebied van de Zuidas markeert – het snelst groeiende financiële district van de stad. Het gebouw is ontworpen in de geest van duurzame ontwikkeling, wat wordt bevestigd door het BREEAM EXCELLENT-certificaat dat het verkreeg. De naam verwijst naar de vorm van een 80 meter hoge zandloper. De sleutel tot succes van het project van de geometrische gevel was de combinatie van natuursteen met aluminium.


Aluprof als een van de leidende, globale leveranciers van aluminium systemen had zijn aandeel in het project. De fabrikant ontwikkelde een speciale hoekoplossing op basis van het MB-SR60N-systeem, waarmee verschillende wandhellingen kunnen worden verwerkt. De overige structuurelementen van de gebouwgevel op de benedenverdiepingen zijn vooral gebaseerd op het MB-SR50N-systeem, de meest populaire stijl-balk-oplossing die het bedrijf aanbiedt.


De vorm van de stijlen en balken maakt het mogelijk om esthetische glazen wanden te bouwen met zichtbare smalle scheidingslijnen, die duurzaamheid en sterkte van de constructie bieden. De stenen gevel is voorzien van vaste en kantelbare ramen op basis van de systemen MB-86SI en MB-86US SI. Deze producten worden gekenmerkt door een uitstekende thermische isolatie en een hoge profielsterkte, waardoor constructies van groot formaat kunnen worden gemaakt. In het MB-86US SI-systeem zit het vleugelprofiel verborgen achter het kozijnprofiel, en ligt het glasoppervlak in de te openen en vaste panelen in één vlak gemonteerd. Hierdoor zien de te openen en vaste ramen er van buiten identiek uit.

Let’s build a better future

Bovenstaande factoren dragen bij aan betere marketingmogelijkheden, en als positief gevolg aan een grotere belangstelling voor gebouwen in aanbouw. Het milieubewustzijn neemt elk jaar toe en tegenwoordig heeft de architectuur een grotere impact op de natuurlijke omgeving dan ooit tevoren. Duurzaam bouwen is een langetermijnrichting die de hele sector aangaat.
Artikel gesponsord door Aluprof

ALUPROF NETHERLANDS B.V.
KVK-nummer 67919340
Ommelseweg 44D
5721WV Asten
+31 49 37 69 004
aluprof.com/nl

 

Evenementen

01 apr
Zaterdag 1 april NVM Open Huizen Dag Oostzijderpark
Oostzijderpark

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden