Actueel

Nieuws

Welk gevolg heeft goede isolatie op de temperatuur in huis? Lokaal nieuws maandag 26 augustus 2024

Welk gevolg heeft goede isolatie op de temperatuur in huis?

Het kopen van een nieuwbouwhuis is voor veel mensen een droom. Eindelijk een huis naar je eigen wensen, zonder gedoe met verbouwen. Toch zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, vooral als het gaat om isolatie en de temperatuur in huis.

De nadelen van goede isolatie

Moderne nieuwbouwhuizen zijn over het algemeen zeer goed geïsoleerd. Dit is noodzakelijk om aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van energie-efficiëntie te voldoen. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte beter binnen het huis blijft, wat de stookkosten verlaagt. Aan de andere kant kan dit in de zomermaanden juist voor problemen zorgen.

Doordat de warmte minder snel naar buiten kan, kan het binnenin erg warm worden, vooral op zonnige dagen. Dit kan leiden tot een oncomfortabel en benauwend gevoel in huis. Waar je in oudere huizen de ramen open kon zetten om de temperatuur te verlagen, is dat in goed geïsoleerde nieuwbouw vaak geen optie.

Airconditioning: een essentiële oplossing

Om de temperatuur binnen de perken te houden, is een airconditioning-systeem in veel nieuwbouwhuizen essentieel. Door de warmte actief af te voeren, kan de binnentemperatuur op een aangenaam niveau gehouden worden, ook tijdens warme zomerdagen.

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis is het dan ook zeer aan te raden om te onderzoeken of er al een airco-installatie aanwezig is, of dat er in ieder geval ruimte is om er één te installeren. Vaak is dit ook een voorwaarde van de aannemer of projectontwikkelaar.

De aanschaf en installatie van een airco brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar deze wegen ruimschoots op tegen het comfort en de leefbaarheid in huis, vooral in de zomermaanden. Bovendien kan een airco-systeem ook goed gebruikt worden om in de wintermaanden warm te stoken, waardoor het een veelzijdige investering is.

Advies: ben je op zoek naar een goede airco-installateur in de regio Amsterdam? Dan bevelen wij graag HR installatietechniek aan.

Ventilatie: Belangrijk voor luchtkwaliteit

Naast de temperatuur is ook de luchtkwaliteit in een goed geïsoleerd huis een aandachtspunt. Omdat er minder luchtstroming is, kunnen vocht, stof en andere verontreinigingen zich ophopen. Een goede mechanische ventilatie is daarom onmisbaar.

Zorg er bij de aankoop van een nieuwbouwhuis voor dat er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn, zoals roosters of ventilatieroosters. Controleer ook of er al een mechanisch ventilatiesysteem is geïnstalleerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de binnenlucht regelmatig wordt ververst, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Maak een weloverwogen keuze

Al met al is het kopen van een nieuwbouwhuis een grote investering. Besteed daarom voldoende aandacht aan de isolatie, ventilatie en koeling van het huis. Een goed doordachte keuze op dit vlak zorgt voor jarenlang wooncomfort, ongeacht het weer buiten.

Badkamer uitzoeken voor je nieuwbouwwoning? Hier moet je op letten Lokaal nieuws donderdag 22 augustus 2024

Badkamer uitzoeken voor je nieuwbouwwoning? Hier moet je op letten

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht en ben je op zoek naar een badkamer? Dan is het goed om te weten waar je allemaal op moet letten tijdens je zoektocht. Bij het kopen van een badkamer komt een hoop kijken. Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden om de kans op een succesvolle aankoop te vergroten. Wij zetten hieronder op een rij waar je op moet letten!

Je budget

Het is belangrijk om een badkamer te vinden die goed past binnen je financiële mogelijkheden. Het is daarom verstandig om vooraf een budget voor jezelf op te stellen. Met een budget is het mogelijk om gericht te zoeken naar een badkamer die binnen je prijsklasse valt. Stel een budget op voor de totale kosten, waaronder sanitair, meubilair, de vloer, wanden en accessoires.

Houd ook rekening met kosten voor de montage en levering. Door vooraf een duidelijk budget voor jezelf op te stellen, kom je tijdens je zoektocht niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan.

De indeling

Houd tijdens je zoektocht naar de perfecte badkamer altijd de indeling in gedachten. Zorg ervoor dat je van tevoren alles nauwkeurig hebt opgemeten, zodat je de juiste afmetingen hebt. Dit biedt de mogelijkheid om de inrichting af te stemmen op de ruimte die beschikbaar is.

Denk goed na over hoe je de badkamer wilt indelen. Bepaal welk sanitair je nodig hebt en waar je deze wilt plaatsen. Zorg ook voor voldoende opbergruimte voor je spullen. Doe er alles aan om de ruimte praktisch in te richten. Hoe praktischer de inrichting, hoe comfortabeler het voor je is.

De stijl

Bij het zoeken naar een badkamer voor je nieuwbouwhuis is het ook verstandig om te letten op de stijl. Badkamers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, of je nu houdt van modern, industrieel of klassiek. Het is goed om vooraf je wensen voor jezelf op een rij te zetten en inspiratie op te doen. Zo kun je ontdekken wat je mooi vindt en wat niet. Kies voor een design dat past bij je persoonlijke smaak.

Probeer er wel een mooi en samenhangend geheel van te maken. Stem je sanitair, meubilair en accessoires daarom goed op elkaar af. Wil je er zeker van zijn dat alles perfect bij elkaar past? Dan is het een aanrader om te investeren in een complete badkamer .

De kwaliteit

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe badkamer voor je nieuwbouwwoning is het ook slim om rekening te houden met de kwaliteit. Het is een aanrader om te zoeken naar hoge kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit is, hoe mooier de uitstraling en hoe langer de levensduur.

Zoek daarom naar hoogwaardige materialen, sanitair, meubilair en accessoires. Koop bij betrouwbare merken die bekendstaan om hun hoge kwaliteit. Het lijkt misschien aantrekkelijk om voor goedkope opties te kiezen, maar vaak zijn deze sneller aan vervanging toe. Het is daarom beter om gelijk te investeren in kwalitatieve producten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook een essentieel aspect om op te letten als je het belangrijk vindt om je bijdrage te leveren aan een beter milieu. Het is op verschillende manieren mogelijk om duurzame keuzes te maken voor je badkamer . Denk bijvoorbeeld aan het investeren in milieuvriendelijke, hoogwaardige materialen met een lange levensduur en het kopen van energie- en waterbesparende producten.

Hypotheekrente kan omlaag door richting staatsobligaties Lokaal nieuws woensdag 07 augustus 2024

Hypotheekrente kan omlaag door richting staatsobligaties

De rente op staatsobligaties is recent stevig gedaald. Wat heb jij als particulier daarmee te maken? Meer dan je wellicht zou denken. De rente op staatsobligaties, vooral de 10-jaarsrente, is namelijk het uitgangspunt voor de langere hypotheekrente die banken rekenen. De recente daling is dan ook goed nieuws als je een hypotheek wilt afsluiten. 

De standaard van de toekomst: aardgasvrij wonen Lokaal nieuws maandag 29 juli 2024

De standaard van de toekomst: aardgasvrij wonen

De overgang naar aardgasvrij wonen is een grote stap in het verduurzamen van onze wereld. Nieuwbouwwoningen spelen hierbij een sleutelrol. Door vanaf het bouwen meteen aardgasvrije oplossingen te integreren, kunnen we een grote bijdrage leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot en zo de toekomst een stukje duurzamer maken. Maar wat houdt aardgasvrij wonen precies in voor nieuwbouwwoningen en hoe kan dit worden gerealiseerd? 

Wat bedoelen we met aardgasvrij wonen?

Aardgasvrij wonen betekent dat een huis geen gebruik maakt van aardgas voor verwarming, warm water en koken. In plaats daarvan worden alternatieve, duurzamere energiebronnen en technologieën ingezet. Dit is vooral belangrijk voor het strijden tegen klimaatverandering en de noodzaak om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Zonnepanelen zijn essentieel voor aardgasvrij wonen. Ze zetten zonlicht om in elektriciteit, die weer gebruikt kan worden voor verwarming, warm water en andere elektrische apparaten in huis. Nieuwbouwwoningen kunnen worden ontworpen met geïntegreerde zonnepanelen op het dak. 

Duurzaam ontwerp 

Bij het ontwerpen van een nieuwbouwwoning is het essentieel om vanaf het begin met duurzaamheid rekening te houden. Architecten en ingenieurs moeten samenwerken om energie-efficiënte woningen te creëren die optimaal gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen. Ze moeten bijvoorbeeld rekening houden met hoe de woningen gebouwd worden, om optimaal gebruik te kunnen maken van het zonlicht. Ook moet er goed over isolatie nagedacht worden. Door de woning goed te isoleren, is er weinig warmteverlies en blijft de binnentemperatuur constant. Dit verlaagt de behoefte om de verwarming aan te zetten. Nieuwbouwwoningen kunnen worden uitgerust met hoogwaardige isolatiematerialen voor daken, vloeren, muren en ramen. Triple glas kan bijvoorbeeld helpen om warmteverlies via ramen te voorkomen.

Warmtepompen en elektrisch koken

In plaats van traditionele gasgestookte verwarmingssystemen, worden warmtepompen steeds meer de standaard in nieuwbouwwoningen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, waaronder lucht-water, water-water en grond-water warmtepompen. Deze systemen halen warmte uit de lucht, bodem of grondwater en gebruiken deze om de woning te verwarmen. Ze zijn zeer efficiënt en kunnen zelfs bij lage temperaturen effectief werken. Voor het leveren van warm water kunnen nieuwbouwwoningen ook gebruik maken van elektrische boilers of zonneboilers. Voor koken zijn inductiekookplaten het perfecte alternatief voor gasfornuizen. Ze zijn veilig, energie-efficiënt en bieden snelle en nauwkeurige controle over de kooktemperatuur. Omdat inductiekookplaten geen open vlam hebben, dragen ze ook bij aan een veiligere woonomgeving. Deze systemen en aanpassingen kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen voor een nog duurzamere woning en dragen op die manier bij aan een toekomst waarin we allemaal wonen zonder aardgas!

Hypotheek vaker meegenomen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 24 juli 2024

Hypotheek vaker meegenomen bij verhuizing

De meeneemregeling biedt je als huiseigenaar de mogelijkheid om je huidige hypotheek en de bijbehorende rente mee te nemen naar een nieuwe woning. Dit kan voordelig zijn, vooral als je huidige rente lager is dan de actuele hypotheekrente. In het afgelopen kwartaal hebben fors meer mensen gebruik gemaakt van de regeling, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hoe werkt die regeling eigenlijk?

BHV op de bouwplaats: noodzakelijk, maar ook uitdagend Lokaal nieuws woensdag 17 juli 2024

BHV op de bouwplaats: noodzakelijk, maar ook uitdagend

Bedrijfshulpverlening (bhv) is een belangrijke pilaar voor het waarborgen van veiligheid op de werkvloer. Daarom kunnen aangewezen bhv’ers een BHV cursus in Amsterdam volgen. Niet elke werkvloer is echter hetzelfde, en soms kun je zelfs niet in de letterlijke zin over een werkvloer spreken. Dat is bijvoorbeeld het geval in de bouw. Dit terwijl juist daar veel risico’s bestaan rondom veiligheid. Dat maakt bhv op de bouwplaats absoluut noodzakelijk, maar tegelijkertijd is het ook ingewikkeld en uitdagend om het te waarborgen in een werkomgeving die verre van ‘standaard’ is. Hoe moet bhv op de bouwplaats geregeld worden?

Veiligheidsrisico's op de bouwplaats

De bouw mag met recht als een risicovolle sector beschouwd worden. Als je de risico’s in kaart brengt, kun je er een hoop identificeren. Brand is een risico dat bijvoorbeeld veroorzaakt kan worden door lassen en slijpen. Hoogbouwbranden zijn bijzonder gevaarlijk, want daarbij kunnen vele bouwvakkers in gevaar komen, mede omdat er nog geen brandveiligheidsvoorzieningen zijn in het gebouw en de brandweer dus niet veel kan doen. Ook explosies door gas- en zuurstofcilinders zijn mogelijk en ernstige bedreigingen. Andere ernstige veiligheidsrisico’s op de bouwplaats zijn instortingen van constructiedelen, kantelende machines, vast blijven zitten in liften en vallen van hoogtes. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met blikseminslag, wateroverlast, stroomuitval of zelfs elektrocutie door gereedschap en kunnen acties door actievoerders en vandalisme de veiligheid verder in gevaar brengen. Met andere woorden, er is alle reden om de veiligheid op de bouwplaats als een serieus issue te nemen.

Een bhv-organisatie opzetten

Iedere werkgever is verplicht om voor bhv’ers te zorgen binnen de organisatie, ook als hij verantwoordelijk draagt over ingehuurde zzp’ers of uitzendkrachten. Waar het voor een bedrijf met een vaste structuur al best ingewikkeld kan zijn om een bhv-organisatie op te zetten, is dit nog een paar trapjes uitdagender in het geval van een bouwplaats met een dynamische structuur en de aanwezigheid van meerdere onder- en nevenaannemers. Daarnaast zijn er nog geen vaste voorzieningen. De verantwoordelijkheid voor het opzetten van de BHV-organisatie ligt voor bouwprojecten bij de Veiligheids- en Gezondheidscoördinator (V&G-coördinator). Deze moet hij of zij opzetten gebaseerd op alle mogelijke scenario’s op en nabij de bouwplaats en dit opnemen in het V&G-plan. Als onderdeel van dat plan moet een Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) voor het project uitgevoerd worden, en de bhv-organisatie maakt daar onderdeel van uit.

Voor een bhv-plan op maat, is het altijd nodig om te schakelen met de lokale hulpdiensten, zodat men op elkaar ingespeeld kan zijn. Het is voor het plan ook belangrijk om duidelijkheid te krijgen over hoe de plaatselijke hulpdiensten zijn uitgerust en wat hun mogelijkheden zijn om te helpen. Bovendien kunnen zij je informeren over of er extra voorzieningen getroffen moeten worden. Belangrijk is dat ook de opdrachtgever het bhv-plan moet accorderen, en vaak is er goedkeuring van de brandweer nodig om die accordering te ontvangen. Wees je er te allen tijde bewust van dat hulpdiensten beperkt zijn in bepaalde situaties bij hoogbouw en dat zelfredzaamheid van de medewerkers op de werkplek én de uitrusting van de BHV-organisatie daar op zijn ingericht moet zijn. Meer over bedrijfshulpverlening op de bouwplaats lees je hier .

 

Genieten van wonen in Amsterdam … zonder drugs Lokaal nieuws woensdag 26 juni 2024

Genieten van wonen in Amsterdam … zonder drugs

Amsterdam is een bruisende stad waar veel te beleven valt en te doen is. Niet gek dat veel mensen er graag willen wonen. Veel meer dan er kunnen wonen, aangezien uit jaarlijks onderzoek van vastgoedadviseur Capital Value en ABF Research is gebleken dat er momenteel een woningtekort van 45 duizend woningen is. Om dit op te lossen worden er gelukkig nieuwe woningen gebouwd. Deze nieuwbouwprojecten bieden vaak een frisse start voor bewoners, maar zorgen ook voor uitdagingen. Als nieuwe bewoner is het bijvoorbeeld belangrijk op de hoogte te zijn van de alom aanwezige drugs in de stad.

Zaken die kunnen zorgen voor een hoger drugsgebruik

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom juist mensen in nieuwbouwprojecten moeten waken voor drugsgebruik. Enerzijds kan het een risico opleveren omdat een verhuizing naar een grote, onbekende stad stress kan geven of juist een ongekend gevoel van vrijheid waarbij alles mag en kan. Daarbij weet men er vaak minder goed de weg te vinden, als het gaat om hulpinstanties bij problemen. Tot slot is er ook nog eens vaak minder cohesie, aangezien de gemeenschap nog dient te worden opgebouwd. Minder zicht op anderen, zorgt er ook voor dat er minder snel aan de bel wordt getrokken bij problematisch gedrag.

Ben je of ken je iemand die wel eens problematisch drugsgebruik zou kunnen ervaren? Dan is het belangrijk om te weten dat er diverse afkickklinieken zijn in Amsterdam waar je terecht kunt voor verslavingszorg op het gebied van drugs.

GGZ Interventie Amsterdam: het hoofdkantoor biedt intake, ambulante behandeling, ondersteuning voor naasten en nazorg. In bijbehorende klinieken in zowel binnen- als buitenland kun je terecht voor klinische opnames.

Fundamentum : Deze afkickkliniek in Amsterdam biedt de mogelijkheid voor intake bij hun locatie op Geschutswerf 14. In de bijbehorende afkickkliniek in Limburg van Fundamentum kunnen cliënten terecht voor korte detoxbehandelingen (ontgiftiging in medische setting en onder 24 uurs toezicht).

Jellinek: expertisecentrum dat zowel informatie biedt over preventie als behandelingen. Cliënten kunnen terecht voor specialistische begeleiding bij meervoudige problematiek (zoals drugsgebruik dat samengaat met psychische klachten). Hebben meerdere locaties in Noord-Holland en Utrecht, maar houd rekening met mogelijk lange wachtlijsten.

Cijfers over soft- en harddrugsgebruik liegen er niet om

Inwoners van Amsterdam en toeristen die de stad bezoeken, roemen het rijke culturele aanbod van onder meer horeca, evenementen, musea en poppodia. Een minder positief iets waar de stad (internationaal) bekend om staat, zijn drugs. Helaas gaat het hierbij niet alleen om imago, maar is het soft- en harddrugsgebruik bovengemiddeld hoog. Zowel uit een onderzoek gehouden door GGD Amsterdam in 2022, als data van Onderzoeksinstituut KWR van drugsconcentraties in rioolwater van de stad, ligt gebruik van onder meer cannabis, xtc en cocaïne boven het gebruik in andere Europese steden te liggen. Voorkom dat je ook ten prooi valt aan problematisch drugsgebruik, en geniet ook zonder drugs van al het moois dat de stad biedt!

 

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar Lokaal nieuws woensdag 26 juni 2024

Gemiddelde woning 8,6 procent duurder dan vorig jaar

In mei 2024 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland verder gestegen. Gemiddeld waren de woningen 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook in vergelijking met april 2024 zijn de prijzen verder toegenomen, met een stijging van 1,1 procent. Deze gegevens zijn afkomstig uit de prijsindex voor bestaande koopwoningen, gepubliceerd door het CBS en het Kadaster.

Welke verzekeringen heb je nodig voor een nieuwbouwwoning? Lokaal nieuws dinsdag 18 juni 2024

Welke verzekeringen heb je nodig voor een nieuwbouwwoning?

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende onderneming en een hele uitgave natuurlijk. Naast het plannen van de inrichting en het voorbereiden van je verhuizing, is het ook belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten voor je nieuwe woning. Allianz Direct biedt verschillende woonverzekeringen aan, maar welke verzekeringen heb je nu echt nodig voor je nieuwbouwwoning? 

Opstalverzekering

De opstalverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen wanneer je een huis gekocht hebt. Deze verzekering dekt schade aan de woning zelf, inclusief de fundering, muren, dak en andere permanente onderdelen. Zo valt bijvoorbeeld de keuken en badkamer hier ook onder. De verzekering biedt dekking tegen schade door brand, storm, inbraak en andere calamiteiten. Als je nieuwbouwwoning grote ramen of zonnepanelen heeft, is het slim om deze extra te verzekeren. Een glasverzekering dekt schade aan ramen en andere glazen onderdelen van je woning, zoals bijvoorbeeld een lichtstraat. Voor zonnepanelen kan een aparte verzekering nodig zijn om schade door weersomstandigheden of technische storingen te dekken. Over het algemeen valt schade aan zonnepanelen vaak ook onder de opstalverzekering. Bekijk hier wat er qua zonnepanelen precies onder de opstalverzekering valt en wat niet. 

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt de kosten van schade aan of verlies van je persoonlijke eigendommen binnen de woning. Je moet hierbij denken aan je meubels, elektronica, kleding en andere persoonlijke spullen. Waar de opstalverzekering dus de fysieke structuur van je woning verzekerd, beschermt de inboedelverzekering je tegen financiële tegenvallers door beschadiging of diefstal van je inboedel. Het is verstandig om de juiste dekking te kiezen die past bij de waarde van je inboedel.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is essentieel voor iedere huiseigenaar. Deze verzekering beschermt je tegen financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade iemand anders zijn eigendom. Bijvoorbeeld, als iemand uitglijdt en gewond raakt op jouw terrein, kunnen de medische kosten en eventuele juridische kosten door deze verzekering worden gedekt.

Verzekering voor juridische bijstand

Een verzekering voor juridische bijstand kan slim zijn om af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor juridische kosten die kunnen ontstaan bij geschillen rondom je woning. Denk hierbij aan problemen met aannemers, burenruzies of geschillen met de gemeente. Een goede rechtsbijstandverzekering kan je helpen om zonder hoge kosten je recht te halen. In hetzelfde straat kan een bouwverzekering ook slim zijn. Deze verzekering dekt risico's zoals diefstal van bouwmaterialen, schade door brand of storm en ongelukken die tijdens de bouw kunnen plaatsvinden. Aangezien nieuwbouwprojecten vaak maanden duren, biedt deze verzekering rust en financiële bescherming gedurende deze periode.

Een aangename werkplek in de bouw creëer je zo Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

Een aangename werkplek in de bouw creëer je zo

In Amsterdam is, zoals je vast al weet, sprake van  een woningtekort en daarom zijn er nu ook veel nieuwbouwprojecten. In de bouwsector zal er de komende tijd dan ook veel werk zijn. Wanneer je als ondernemer actief bent binnen de bouwsector, dan is het belangrijk om goed voor je personeel te zorgen. Een aangename werkplek zorgt er namelijk voor dat werknemers tevreden arbeid verrichten en dat zal je ook terugzien aan de resultaten. Maar hoe creëer je dan een aangename werkplek op de bouwplaats? In dit artikel komen we met goed advies!

De noodzakelijke voorzieningen op orde

Het begint altijd met de noodzakelijke voorzieningen. Wanneer die niet op orde zijn, dan zal je direct te maken krijgen met gefrustreerde werknemers en daar zit je niet op te wachten als ondernemer binnen de bouw. Maar wat zijn dan de noodzakelijke voorzieningen? Welnu, in de eerste plaats is het relevant dat je werknemers hun behoeften kunnen doen. Zorg daarom voor goede sanitaire units wanneer deze niet aanwezig zijn.

Tegelijkertijd is werken in de bouw ook fysiek zwaar en daarom moet er goed gegeten worden voor meer energie. Een goede schaftkeet heb je dan ook zeker nodig. Al deze producten kun je gelukkig gemakkelijk kopen bij Harmsenunits .

Het belang van voldoening en complimenteren

Er wordt vaak gezegd dat wij Nederlanders een nuchter volk zijn en daar zit natuurlijk een kern van waarheid. De mentaliteit: doe normaal dan doe je al gek genoeg is volgens velen een vuistregel. Natuurlijk is het niet erg om nuchter te zijn, maar tegelijkertijd is het wel belangrijk om complimenten te geven en te ontvangen. Dit hoeft niet op een pathetische manier, maar kan ook prima nuchter en authentiek.

Elk mens heeft namelijk behoefte aan voldoening en een compliment werkt goed voor het beloningssysteem. Als een van je werknemers goed werk heeft verricht, laat hem of haar dit dan ook duidelijk weten. Het klinkt clichématig, maar juist die kleine zaken hebben een grote impact. Overigens: niet alleen als werkgever is het belangrijk om je personeel complimenten te geven, maar het is ook fijn als werknemers elkaar complimenteren. Als er bijvoorbeeld een prachtige muur is gebouwd, of het leidingwerk vakkundig is gelegd.

Scholing is ook belangrijk

Niet iedereen die actief is binnen de bouw heeft behoefte om zich te scholen, maar er is ongetwijfeld een groep die daar wel behoefte aan heeft. Als je de werkplek wilt veraangenamen, dan is het relevant om die ruimte ook te bieden. Het is ook een win-win-situatie. Geschoolde werklieden zijn immers breed inzetbaar en leveren vakwerk af en dat is goed voor de reputatie van je onderneming. En zo zal je sneller gevraagd worden voor andere nieuwbouwprojecten.

 

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019 Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

Eerste renteverlaging door de ECB sinds 2019

Voor het eerst sinds september 2019 heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rente verlaagd. Deze rente daalde met 0,25 procentpunt naar 3,75 procent. De verlaging is goed voor beleggers maar minder voor spaarders. Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 17 juni 2024

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Amsterdam? Dan is het goed om te weten dat er in deze periode veel op je af kan komen dat het behoorlijk stressvol kan zijn. Wellicht heb je daar al ervaring mee, of is het de eerste keer dat je naar een nieuwe woning verhuist. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

 

Schakel hulp in

De beste tip om je verhuizing naar een nieuwbouwwoning zo soepel mogelijk te laten verlopen is door een verhuisbedrijf in Amsterdam te vinden. Zo’n bedrijf kan je helpen met het inpakken, verzamelen en verhuizen van spullen naar je nieuwe woning. Ze helpen je ook met uitpakken en zelfs het ophangen van gordijnen of schilderijen kan worden toegevoegd aan het takenpakket van zo’n bedrijf.
 

Daarnaast helpt de verhuisservice in Amsterdam je ook met het verslepen van grote objecten uit je woning. Denk aan fietsen, een grote hoekbank of zelfs een piano. Niets is te gek voor de verhuisservice, en dankzij jaren ervaring in de verhuisservice, weten ze beter hoe spullen en meubels van A naar B kunnen worden getransporteerd dan jij.

Bovendien hoef je dankzij de verhuisservice ook geen vrije dag meer op te nemen of je weekend te gebruiken om te verhuizen. Dat scheelt weer een hoop stress.

 

Smeer taken uit over een langere periode

Je oude energie- internet- of gascontract opzeggen, spullen in dozen stoppen, rommel wegbrengen naar de vuilstort; het kan overweldigend zijn alles in dezelfde paar dagen of zelfs week te doen voordat je verhuist. Maak om die reden liever een soort lijstje met zaken die je moet doen en begin al een maand van tevoren met zaken te regelen die echt gedaan moeten worden.
 

Daarbij moet je wel voor lief nemen dat je deels in een ruimte woont met veel dozen en andere ingepakte zaken, maar het zorgt er wel voor dat je de kopzorgen van verhuizen niet in één keer over je uitstort.

 

Houd je oude woning wat langer aan

Wanneer verkoop je je oude woning? Het kan slim zijn om je oude woning nog een paar dagen aan te houden voordat je definitief intrekt in je nieuwe huis. Op die manier voorkom je dat je halsoverkop al je nieuwe huis moet intrekken.
 

In je oude woning kun je bijvoorbeeld nog een paar meubels laten staan, zoals stoelen of een bed, zodat je hier nog kunt wonen totdat alles helemaal over is. Pas op de laatste dag breng je ook deze laatste paar spullen en meubeltjes naar je nieuwe woning en kun je zorgeloos starten in je eerste nieuwbouwhuis.

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen! Lokaal nieuws woensdag 29 mei 2024

Korting op hypotheekrente bij hogere woningprijs. Laat geen voordeel liggen!

Met woningprijzen op recordhoogte kom je als woningeigenaar mogelijk in aanmerking voor korting op je hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met de verhouding tussen jouw openstaande hypotheekschuld en de waarde van je woning. Wel moet je hier zelf een verzoek voor indienen bij de geldverstrekker. Check in ieder geval of het in jouw situatie van toepassing is. 

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2024

Verlagingen hypotheekrente in beweeglijke markt

In de eerste week van mei ging de hypotheekrente bij veel geldverstrekkers omhoog. Hiermee werd de hoogste gemiddelde hypotheekrente in 2024 bereikt. De afgelopen week verliep rustiger, diverse geldverstrekkers voerden juist een verlaging van de hypotheekrente door. Zeker in deze beweeglijke markt is het goed om de hypotheekrentes goed te vergelijken als je van plan bent om een huis te kopen, of wanneer de rentetermijn van je hypotheek bijna afloopt.

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld Lokaal nieuws woensdag 01 mei 2024

Nieuw systeem schadevrije jaren uitgesteld

Als je een autoverzekering aanvraagt, ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het opgeven van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Opvallend genoeg blijkt uit gegevens van verzekeraars dat maar liefst de helft van deze opgaven niet klopt. Het nieuwe systeem dat hier verandering in moet brengen wordt uitgesteld. 

Wat is aanrijdbeveiliging? Lokaal nieuws vrijdag 19 april 2024

Wat is aanrijdbeveiliging?

In de wereld van veiligheid en preventie speelt aanrijdbeveiliging een cruciale rol. Dit systeem, ontworpen om mensen, voertuigen, en structuren te beschermen tegen ongelukken veroorzaakt door voertuigen, is een essentiële investering voor vele industrieën. Maar wat houdt aanrijdbeveiliging precies in, en waarom is het zo belangrijk? Dit blog duikt dieper in de materie en biedt antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Wat is het doel van aanrijdbeveiliging?

Aanrijdbeveiliging heeft als hoofddoel het voorkomen van schade en letsel veroorzaakt door aanrijdingen. In industriële omgevingen, waar zware voertuigen en machines deel uitmaken van de dagelijkse operaties, is het risico op aanrijdingen significant. Aanrijdbeveiligingsoplossingen zoals vangrails, bollards (paaltjes), en veiligheidshekken zijn ontworpen om een fysieke barrière te vormen tussen voertuigen en belangrijke infrastructuur of loopgebieden, waardoor de veiligheid voor personeel en bezoekers aanzienlijk wordt verhoogd.

Hoe werkt aanrijdbeveiliging?

Aanrijdbeveiliging maakt gebruik van een reeks producten en systemen om de impact van een voertuig te minimaliseren of volledig te stoppen voordat het schade kan aanrichten. De keuze van de bescherming hangt af van verschillende factoren, zoals de verwachte impactkracht (gebaseerd op voertuigtype en -snelheid) en de specifieke behoeften van een locatie. Materialen zoals staal en beton worden vaak gebruikt vanwege hun duurzaamheid en vermogen om hoge krachten te weerstaan. Moderne aanrijdbeveiliging kan ook innovatieve technologieën omvatten, zoals schokabsorberende elementen, die de kracht van de impact verder verminderen.

Voor wie is aanrijdbeveiliging essentieel?

Aanrijdbeveiliging is van cruciaal belang in een breed scala van settings, waaronder magazijnen, productiefaciliteiten, parkeerterreinen, en commerciële gebieden. Eigenlijk is het overal waar voertuigen en voetgangers dicht bij elkaar komen, van groot belang. Het beschermt niet alleen mensen, maar ook kostbare uitrusting en infrastructuur tegen mogelijke schade, wat kan leiden tot hoge reparatiekosten en operationele verstoringen.

Welke soorten aanrijdbeveiliging zijn er?

De markt biedt een verscheidenheid aan aanrijdbeveiligingsproducten, aangepast aan specifieke behoeften en omstandigheden. Enkele van de meest voorkomende oplossingen zijn:

Vangrails: Ontworpen om voertuigen binnen bepaalde gebieden te houden en te voorkomen dat ze van de weg raken.
Bollards: Sterke, verticale palen die voetgangersgebieden beschermen tegen voertuigen.
Veiligheidshekken: Bieden een fysieke barrière rond gevaarlijke of beperkte gebieden.
Aanrijdbescherming voor kolommen en palen: Speciale beschermers die structurele elementen beschermen tegen aanrijdingen.

Hoe kies ik de juiste aanrijdbeveiliging voor mijn situatie?

Het selecteren van de juiste aanrijdbeveiliging vereist een grondige analyse van uw specifieke omstandigheden. Factoren zoals de locatie, het type en de snelheid van de voertuigen die in de buurt opereren, en de specifieke risico's die aanwezig zijn, moeten allemaal in overweging worden genomen. Begin met een risicoanalyse om te bepalen welke gebieden de hoogste prioriteit hebben voor bescherming. Vervolgens kunt u samen met een expert van aanrijdbeveiliging.nl de producten selecteren die het beste passen bij uw unieke eisen, zoals de energie-absorberende bollards voor gebieden met veel voetgangers of robuuste vangrails voor zones met zwaar voertuigverkeer.

Kan aanrijdbeveiliging worden aangepast aan mijn omgeving?

Ja, aanrijdbeveiliging hoeft niet ten koste te gaan van de esthetiek. Fabrikanten begrijpen het belang van het behouden van een aangename uitstraling, vooral in commerciële en openbare ruimtes. Daarom zijn er producten beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en ontwerpen die niet alleen een hoge mate van bescherming bieden, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een strak, modern ontwerp of iets dat naadloos opgaat in een meer traditionele omgeving, er is een aanrijdbeveiligingsoplossing die aan uw wensen voldoet.

Waarom kiezen voor aanrijdbeveiliging.nl?

Voor wie op zoek is naar hoogwaardige aanrijdbeveiligingsoplossingen, is aanrijdbeveiliging.nl de aangewezen partner. Met een breed assortiment aan producten en een team van ervaren specialisten, biedt aanrijdbeveiliging.nl niet alleen topkwaliteit bescherming maar ook deskundig advies op maat. Of het nu gaat om een magazijn, parkeerterrein, of een andere omgeving, aanrijdbeveiliging.nl heeft de expertise en producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

 

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen Lokaal nieuws woensdag 17 april 2024

NVM ziet druk op de woningmarkt toenemen

De Nederlandse koopwoningmarkt beleefde een sterk eerste kwartaal van het jaar, ondanks dat dit normaal een vrij rustige periode is. Volgens recente gegevens van de NVM zijn er ongeveer 29.500 bestaande koopwoningen verkocht. Dit betekent een stijging van 4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vooral de sterke toename van het aantal nieuwbouwwoningen is opvallend.

Kun je de kosten koper financieren? Lokaal nieuws donderdag 11 april 2024

Kun je de kosten koper financieren?

Wanneer je een woning gaat kopen, dan krijg je natuurlijk te maken met een aantal kosten. Een van de kosten is de bekende kosten koper. Deze zijn alleen van toepassing bij een bestaande woning overigens, aangezien je bij een nieuwbouwwoning te maken hebt met ‘vrij op naam’. Omdat de kosten koper vaak een stuk hoger liggen, is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden om deze eventueel te kunnen meefinancieren. Want laten we eerlijk zijn, als je een hypotheek van 5 ton opneemt, maakt die 20 euro per maand extra om dit mee te kunnen financieren ook niet veel meer uit. Omdat het goed is om eens te kijken hoe dit precies zit, leggen we je eerst uit wat ‘kosten koper’ precies inhoudt en vertellen we je daarna meer over de mogelijkheden met betrekking tot het kunnen meefinancieren ervan.

Wat zijn de kosten koper?

De kosten koper zijn alle kosten die gepaard gaan met de aankoop van een woning, behalve de koopsom zelf. Hierbij kun je denken aan onder andere overdrachtsbelasting, notariskosten en makelaarskosten. Deze kosten kunnen al snel oplopen tot zo'n 6% van de totale koopsom. We hoeven je dus niet uit te leggen dat dit bij een huis van een paar ton een serieus bedrag is. Vooral wanneer je als starter de woningmarkt opgaat en je eventueel ook nog moet overbieden om een huis te kunnen kopen, wordt het vaak al erg lastig om de boel rond te krijgen. Hoe fijn is het dan dat de mogelijkheid er is om dit volledig of in ieder geval deels mee te kunnen financieren?

Het financieren van de kosten koper

Wanneer je niet zelf het geld hebt om de kosten koper te kunnen betalen, is het mogelijk om dit te laten financieren. Helaas kan dit niet in de hypotheek zelf, aangezien je maximaal 100% van de koopsom kunt opnemen. Een mogelijkheid die er wel is, is om dit te doen via een persoonlijke lening. De rente hiervoor ligt wel een stuk hoger, maar kan er wel voor zorgen dat je het huis van je dromen wel kunt kopen. Voordat je zomaar een persoonlijke lening afsluit, is het raadzaam om verschillende geldverstrekkers te vergelijken op geld.nl . Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat je niet te veel rente betaalt, maar dat ook de andere voorwaarden gunstig zijn, zoals het vroegtijdig aflossen op je lening. Dit kan namelijk niet in alle gevallen zonder boete te moeten betalen.

Vraag vrienden of familie

Het is algemeen bekend dat je een groot deel van de kosten koper af kunt trekken van de belasting tijdens de belastingaangifte van het volgende jaar. Tot die tijd moet je dit geld dus wel eerst zelf hebben. Omdat het niet altijd mogelijk is om een persoonlijke lening af te sluiten, is het ook mogelijk om eens bij vrienden of familie aan te kloppen of je een bepaald bedrag van ze kunt lenen. Het advies wat je alleen wel wil geven, is dat je hierover duidelijke afspraken maakt. Het lenen van geld kan namelijk tot vervelende situaties leiden op het moment dat er geen goede afspraken zijn of je verzuimd deze na te komen.

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek Lokaal nieuws woensdag 03 april 2024

Je kind aan een huis helpen? Teken mee op de hypotheek

Betaalbare koopwoningen voor jonge woningkopers zijn schaars. Vaak springen ouders bij om het kopen van een huis toch mogelijk te maken. Je kunt jouw kind op verschillende manieren ondersteunen. Zo is het mogelijk om mee te tekenen op de hypotheek. Wat is het precies en waar moet je op letten voordat je jouw handtekening zet? 

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op? Lokaal nieuws woensdag 20 maart 2024

Extra aflossen voor lagere maandlasten. Wat levert het nu echt op?

Door af te lossen op je hypotheek gaat de schuld in kleine stapjes naar nul. Met extra aflossingen kun je dit proces versnellen en een groot verschil maken. De voordelen van extra aflossen worden vaak onderschat. Je bent niet alleen eerder schuldenvrij, maar ziet ook direct de maandlasten dalen. Tijd voor enkele voorbeelden. 

Evenementen

06 sep
17 september Start verkoopevent
Zoë-Amsterdam

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden