Actueel

Nieuws

Geen tijd voor onderhandeling bij koop woning Lokaal nieuws woensdag 21 oktober 2020

Geen tijd voor onderhandeling bij koop woning

NVM-makelaars hebben een prima kwartaal achter de rug. Het aantal verkopen kende een stijging van 14,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. Ondanks dit succes is er ook reden tot zorg. De schaarste op de markt dwingt kopers hun portemonnee te trekken. De verkoopprijs ligt maar liefst 11,6 procent hoger dan vorig jaar. De concurrentie onder kopers is groot en tijd om te onderhandelen ontbreekt bij de gemiddelde koop.

Inschrijftermijn met één week verlengd Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

Inschrijftermijn met één week verlengd

De inschrijftermijn van Cruquiuswerf is met één week verlengd. Je hebt dus nog tot en met maandag 19 oktober, 23.59 uur om je inschrijving compleet te maken! 

Verlengt

We hebben de inschrijftermijn met één week verlengt, zodat je alle tijd hebt om jouw Verklaring arbeidsverleden UWV te verzamelen en te uploaden in jouw online inschrijfformulier. Je hebt tot en met maandag 19 oktober, 23.59 uur om je inschrijving aan te vullen en het formulier (opnieuw) in te sturen. Hoe je je inschrijft voor een appartment naar keus lees je hier.

Divers aanbod

In Cruquiuswerf vind je een divers aanbod aan huurappartementen. Zo zijn er 25 Friends appartementen, die je al vanaf €650,- per persoon per maand kunt huren! Ook vind je er 6 Vierkamerappartementen. Deze ruime appartementen zijn ideaal als je een aparte werk- of speelkamer wil creëren. Benieuwd naar alle woningen? Breng dan een bezoekje aan onze woningselector en maak jouw keus!

 

Het regent hypotheekrente verlagingen! Lokaal nieuws woensdag 07 oktober 2020

Het regent hypotheekrente verlagingen!

Niet alleen buiten is het regenseizoen begonnen. Deze maand regent het ook hypotheekrente verlagingen. Alleen al afgelopen vrijdag ging de hypotheekrente omlaag bij zes aanbieders, waaronder SNS Bank en RegioBank. Eerder al voerden ING, Rabobank en ABN Amro verlagingen door. De stroom aan verlagingen lijkt nog niet voorbij. Geldverstrekkers proberen de aandacht te trekken met scherpe hypotheekrentes. De concurrentie moet dan volgen om niet achter te blijven.

Let op dekking rechtsbijstandverzekering bij koop van particulier Lokaal nieuws woensdag 07 oktober 2020

Let op dekking rechtsbijstandverzekering bij koop van particulier

Koop je een auto bij de dealer, dan geniet je als consument van wettelijke bescherming. Desondanks kan er toch een conflict ontstaan als de auto er na een korte tijd mee stopt. In die situatie kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Tik je via Marktplaats een auto op de kop? Reken op minder bescherming bij een dergelijke deal. Ook de dekking van je rechtsbijstandverzekering kan afwijken bij een zogenaamde ‘niet-consumentenkoop’, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView.

Eerste 49 appartementen nu in verhuur! Lokaal nieuws maandag 28 september 2020

Eerste 49 appartementen nu in verhuur!

De verhuur van de 49 appartementen in Cruquiuswerf in Amsterdam is gestart! Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor een appartement van jouw keuze en de benodigde documentatie te uploaden. Vergeet ook niet om jouw woningvoorkeuren door te geven.  

Je vindt het complete woningaanbod met plattegronden en prijzen en alle andere benodigde informatie online. Zo kun jij gemakkelijk zien welk appartement jouw voorkeur heeft. Je hebt tot en met maandag 19 oktober, 23.59 uur om jouw inschrijving compleet te maken. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

De inschrijfprocedure

Stap 1: Ga op onze website naar je eigen account omgeving en login met jouw inloggegevens.
Stap 2: Klik op ‘Online inschrijven’ in het menu links.
Stap 3: Vul alle gevraagde gegevens in en upload de gevraagde documenten. Het is mogelijk om het inschrijfformulier tussentijds op te slaan en later in te sturen.
Stap 4: Onderteken het formulier en klik op verzenden. Let op: pas na ondertekening is de inschrijving ontvangen. Zorg ervoor dat je de inschrijving voor maandag 12 oktober 23.59 uur afrondt.
Stap 5: Je hoort binnen twee weken of je een woning hebt toegewezen en welke aanvullende informatie we van je nodig hebben.

Verwachte oplevering

De verwachte oplevering van de eerste appartementen is medio Q1 2021. Dit is een indicatie. De opleverdatum is afhankelijk van de voortgang op de bouw, weerinvloeden en leveringen van materiaal. We hopen voor oplevering nog een kijk- en meetmoment voor de huurders op de bouw te organiseren. 

Meer informatie over de appartementen en het verhuurproces vind je in onze FAQ en bij de Downloads.

 

 

Verhuur eerste appartementen start op 28 september Lokaal nieuws donderdag 24 september 2020

Verhuur eerste appartementen start op 28 september

Op maandag 28 september start de verhuur van de eerste 49 appartementen op Cruquiuswerf! De appartementen liggen verdeeld over de gebouwen A en B. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. In totaal gaan de 122 appartementen op Cruquiuswerf in drie fases in verhuur. 

Verschillende typen appartementen

Deze eerste fase van Cruquiuswerf gaan er 25 Friends appartementen, 11 Tweekamerappartementen, 7 Driekamerappartementen en 6 Vierkamerappartementen in verhuur. De appartementen variëren in oppervlakte tussen 54 en 102 m2. Een aantal appartementen heeft een parkeerplaats toegewezen gekregen in de onderliggende parkeergarage.

Van de appartementen zijn er 5 gereserveerd voor leerkrachten en zorgpersoneel werkzaam in Amsterdam. Je komt hiervoor alleen in aanmerking komen als je via jouw werkgever bij de gemeente Amsterdam bent aangemeld. Meer informatie over hoe je daarvoor in aanmerking komt lees je hier. 

 

Verhuur procedure

Vanaf maandag 28 september is het mogelijk om je in te schrijven voor het appartement van jouw keuze. Dit doe je via jouw account in Nieuwbouw Nederland. Heb je nog geen account aangemaakt? Doen dit dan direct via onze website. Zodra de verhuur is gestart, ontvang je direct een bericht en kun je je inschrijven voor het appartement van jouw keuze. 

 

In jouw account vind je vanaf de start verhuur alle benodigde informatie, zoals de plattegronden van de verschillende appartementen, concept huurovereenkomsten, informatie rondom de parkeerplaatsen, huurprijzen en de toetsingscriteria. Zo krijg je bijvoorbeeld voorrang als je een sociale huurwoning in Amsterdam achterlaat. 

 

Inschrijven op een appartement naar keuze kan tot en met maandag 12 oktober 23.59 uur. Je hoort uiterlijk binnen twee weken van ons of je een appartement voorlopig toegewezen hebt gekregen en welke informatie wij nog van je nodig hebben. 

 

 

Een kijkje op de bouw Lokaal nieuws dinsdag 15 september 2020

Een kijkje op de bouw

In 2019 is de bouw van Cruquiuswerf gestart. De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt, hoog tijd om even een kijkje op de bouw te nemen!

De bouw van blokken A, B en G is al vergevorderd. Deze appartementen gaan nog dit najaar in verhuur! Hetgeen wat Cruquiuswerf zo bijzonder maakt, is de afwisseldende gevelbekleding van de appartementen. Bij blokken A en B is dit al goed te zien. De gevelbekleding is afwisselend metselwerk met aluminium gevelbeplating. Ook de balkons zijn opvallend, want alle balkons in Cruquiuswerf worden uitgevoerd met een gestippeld grasmotief. Zo heb je altijd het gevoel dat je groen weg kijkt!

Omdat Cruquiuswerf een ontzettend groot project is, van maar liefst twaalf gebouwen, verloopt de bouw gefaseerd. Zo zijn ze bij blok G net begonnen met het aanbrengen van het metselwerk. Blok G ligt direct aan de kade, zo kijk je hier heerlijk weg over het water. Zo wordt de kade als het ware een verlengstuk van jouw woonkamer!

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs

De woninghuren gingen afgelopen juli 2020 met gemiddeld 2,9 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder. De grootste stijging na 2014 en meer dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (2,7 procent). Consumentenorganisaties vroegen verhuurders vooraf coulant te zijn in deze crisistijd. Een verzoek dat weinig effect heeft gehad. Vooral huurders die van woning wisselen moeten rekening houden met een forse verhoging.

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn?

Rabobank verwacht dat de coronacrisis vanaf het eerste kwartaal volgend jaar effect zal hebben op de woningmarkt. Eerder ging de bank nog uit van dalende huizenprijzen eind dit jaar. Reden voor de verschuiving is de werkloosheid, die langer op peil blijft door de steunmaatregelen van de overheid. Als kanarie in de kolenmijn noemt Rabobank het toenemende aantal kopers onder de 35 jaar. Gelukkig is al te veel somberheid niet nodig. Naar verwachting gaat het om een tijdelijke en beperkte terugval.

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet?

De gemiddelde WOZ-waarde bedroeg begin januari €270.000. Dit is een stijging van 8,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om de grootste toename sinds jaren en is sowieso de hoogste waarde ooit. Voor jou als huiseigenaar is het positief dat je bezit meer waard wordt. Aan de andere kant loop je het risico op hogere woonlasten.

Steeds meer digitale opleveringen in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 11 augustus 2020

Steeds meer digitale opleveringen in Amsterdam

In Amsterdam worden steeds meer woningen opgeleverd aan de hand van een digitaal rapport. Onder digitaal opleveren wordt het verkopen of verhuren van vastgoed middels digitale systemen bedoeld. Zo kunnen onder meer een Proces Verbaal van Opleveringen, Sleutelovereenkomsten en Opname Meterstanden digitaal worden verwerkt.

Volop nieuwbouw in Amsterdam

In Amsterdam wordt dit jaar veel nieuwbouw opgeleverd. Zo werd onlangs het project NoordDok afgerond. Daarbij werden 309 sociale huurwoningen op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord opgeleverd aan de nieuwe eigenaar Woonstichting De Key. Ondertussen wordt er nog gewerkt aan de innovatieve woontoren BOLD , op Overhoeks Op Overhoeks in Amsterdam-Noord. Daar komt een toren met 25 verdiepingen met in totaal 158 appartementen en penthouses. Naar verwachting zal dit project in 2021 worden opgeleverd. Amsterdam staat dus zeker niet stil; niet in de zin van opleveringen en niet in de zin van innovatie en digitalisering.

Digitaler werken

Steeds vaker werken architecten, projectontwikkelaars en vastgoedverhuurders digitaal. Dat concludeert Incontrol , die een eigen app voor digitale oplevering heeft ontwikkeld. Volgens het bedrijf versnelt het drastisch de tijd van opleveringen. Alle informatie wordt digitaal geregistreerd, waardoor een aantal processen kunnen worden overslagen.

Waar vroeger vooral werd gewerkt in Word en Excel, kan tegenwoordig direct een Proces Verbaal van Oplevering worden gegenereerd vanuit de digitale formulieren-app.

Gegevens op locatie verzamelen

Volgens de experts is een belangrijke reden om te werken met een digitale app de draagbaarheid van informatie. Met een app kan op locatie, dus bij de woning zelf, een verklaring worden gegenereerd en de sleutelovereenkomst kan direct worden ondertekend. Bij een bezoek aan de woning zelf kunnen meteen de meterstanden worden opgenomen.

De gegevens kunnen middels een opleverrapport worden verzonden aan alle betrokken partijen. Deze partijen kunnen een digitale handtekening zetten. Op die manier wordt er efficiënter gewerkt en hoeft geen partij te wachten tot alle informatie is verwerkt.

Opleveringsgebreken voorkomen

Bij een oplevering komt veel kijken . Opleveringsgebreken zijn een flinke kostenpost voor projectontwikkelaars. Ze moeten snel worden afgehandeld en worden regelmatig over het hoofd gezien bij het analoge werken. Wie digitaal werkt, kan een checklist bijhouden en simpelweg vinkjes zetten. Daarbij kan men ook meteen zien welke partijen de meeste gebreken hebben veroorzaakt. Op die manier wordt verspilling voorkomen.

Door met digitale formulieren te werken, kan er direct een foto worden gemaakt ter verduidelijking van het gebrek. Ook kunnen er tekeningen worden bijgevoegd. Alle informatie komt bij elkaar in een digitaal dossier. Zo ontstaat er direct inzicht en overzicht in het opleveringsproces. Het afwerken van gebreken kan op die manier ook digitaal bewaakt worden.

Hogere klanttevredenheid

De belangrijkste reden om digitaal op te leveren is het feit dat er meer structuur zichtbaar is en er wordt gezorgd voor een transparant inzicht in het proces, de bestede tijd en vermindering van de administratie lasten.

De voortgang van de oplevering is te volgen voor zowel de koper of huurder als de vertegenwoordiger. Digitale registratie maakt het eenvoudiger om te evalueren en aan te sturen op verbetering. Uiteindelijk zorgt dat voor een hogere klanttevredenheid, omdat er daadwerkelijk iets met de feedback gebeurt.

 

 

Wonen omringd door water Lokaal nieuws maandag 03 augustus 2020

Wonen omringd door water

In Cruquiuswerf word je omringd door water. Dat is lekker thuiskomen! De luchtfoto's geven een idee hoe fijn je hier straks woont.

In Cruquiuswerf woon je omringd door water. Dat is op deze luchtfoto's van Paul Deelman extra goed te zien! Cruquiuswerf wordt gebouwd in waaiervorm gericht op het water, zodat je vanuit bijna alle appartmenten een prachtig uitzicht hebt op het water of groen voor de deur. Bekijk de luchtfoto's hieronder.

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken Lokaal nieuws vrijdag 31 juli 2020

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken

Wanneer je houdt van een interieur met een stoere uitstraling en natuurlijke materialen is de industriële interieurstijl écht wat voor jou! Pas hem toe in de keuken voor een uniek en sfeervol uiterlijk. Doormiddel van robuuste objecten, passende kleuren en natuurlijke elementen maak je koken nog leuker, want wie wil er nu niet koken in een stoere en stijlvolle keuken? Lees in deze blog hoe jij jouw keuken omtovert tot een industriële keuken.

Natuurlijke elementen

Met behulp van natuurlijke materialen creëer je gemakkelijk een industriële look in je keuken. Binnen de industriële interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van materialen, zoals metaal, leer, beton, hout of baksteen. Deze materialen kun je verwerken in je muren, vloer, meubels en accessoires.

Wanneer je voor een stoere en robuuste muur gaat, kun je kiezen voor een steen- of betonmuur. Vind je dit een beetje teveel? Dan kun je er ook voor kiezen om één muur een industriële look te geven en de overige muren neutraal te houden. Deze kun je vervolgens decoreren met wandrekjes of met stoere fotolijstjes met daarin foto’s of posters.

Voor een typisch industriële vloer kun je kiezen voor een beton- of gietvloer in aardse kleuren of zwart of grijs. Ga je voor een warm uiterlijk? Kies dan voor een mooie houten vloer. Deze hoeft niet perfect afgewerkt te zijn en mag juist wat schoonheidsfoutjes hebben!

Verwerk materialen als metaal en leer door te kiezen voor een grote robuuste tafel met een metalen frame en houten tafelblad en zet er stoelen bij met een prachtige leren bekleding. Tenslotte kun je ook accessoires in de keuken plaatsen waarin materialen als hout of metaal verwerkt zitten.

De keuken

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door een robuust en onafgewerkt uiterlijk. Jouw keuken hoeft dus niet strak afgewerkt te zijn, want schoonheidsfoutjes horen juist helemaal thuis in deze stijl! Pas de industriële interieurstijl toe door te kiezen voor een stoer aanrechtblad van beton of roestvrijstaal. Plaats op de kastjes en lades greepjes van roestvrijstaal.

Kleuren die veel worden gebruikt binnen de industriële interieurstijl zijn zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren stralen rust uit en hebben een stoer uiterlijk. Ook blauw- of groentinten kun je mooi verwerken in deze interieurstijl. Kies voor één van deze kleuren wanneer je een keukenblok gaat kiezen. Creëer daarnaast met behulp van accessoires contrast door donkere en lichte kleuren in de keuken met elkaar te combineren.

Maak tenslotte de inrichting compleet met behulp van accessoires. Schaf een robuuste messen set aan en zet deze op het aanrecht, leg een houten snijplank neer en hang houten spatels en lepels aan haakjes aan de muur. Kies ook voor roestvrijstalen keukenapparatuur, zodat alles een geheel vormt. Tenslotte kun je nog kruidenrekjes ophangen voor een gezellige sfeer en hier kun je vervolgens verse kruidenplantjes in zetten.

Sfeermakers

Maak tenslotte je industriële keuken compleet door sfeermakers te plaatsen. Met behulp van verlichting creëer je gemakkelijk een warme en gezellige sfeer. Kies voor industriële verlichting, zoals een robuuste vloer- of hanglamp. Je kunt ook kiezen voor kale peertjes met zichtbare bekabeling aan het plafond.

Ook met behulp van raamdecoratie creëer je sfeer en kun je spelen met de lichtinval in de keuken. Het is van belang om te kiezen voor raamdecoratie dat vuil- en vochtbestendig is. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de industriële interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor in de keuken, omdat ze bestand zijn tegen vocht, vuil en vet. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Aluminium jaloezieën geven een strak en stoer uiterlijk en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo zitten er altijd aluminium jaloezieën tussen die perfect bij jouw industriële keuken passen! Kijk voor aluminium jaloezieën en andere raamdecoratie op   www.ilumio.nl .

Voor de finishing touch kun je nog accessoires toevoegen aan je keuken, zodat de industriële interieurstijl tot in de puntjes verwerkt is. Plaats kaarsen voor de gezelligheid, hang stoere lijstjes met foto’s of posters aan de muur en plaats op verschillende plekken robuuste vazen met bloemen. Nu is jouw industriële keuken helemaal compleet!

Vier voordelen van samen met een vriend(in) wonen Lokaal nieuws donderdag 23 juli 2020

Vier voordelen van samen met een vriend(in) wonen

In Cruquiuswerf komen in totaal 25 Friendsappartementen. Deze appartementen zijn ideaal voor als je samen met een vriend – of vriendin een huis wil huren. Jullie hebben ieder een eigen slaapkamer mét badkamer en delen de woonkamer en keuken. De appartementen variëren in grootte van 57 tot 71 m2. Wij hebben de vier voordelen van samenwonen met een vriend(in) voor je op een rij gezet.    

1. Samen zullen we (niet) alles delen

Zoals je al hebt kunnen lezen combineer je straks het hebben van een hele eigen plek samen met de voordelen van samenwonen. Je eigen plek bestaat uit een slaapkamer met badkamer. Hier vind je een fijne douche, eigen wastafel en spiegel met LED-verlichting. Zo hoef je geen badkamerschema’s te maken, maar kun je wanneer jij wilt onder de douche stappen – of je tandenpoetsen. Wel zo fijn. De WC, keuken en woonkamer deel je met zijn tweeën.

2. Het is goedkoper

Naast dat je de huurkosten samen deelt, kun je ook alle andere bijkomende kosten delen door twee Denk aan jullie vaste lasten, zoals de kosten voor het water, de elektriciteit en jullie TV en internetabonnement. Maar ook de boodschappen, inrichting van het appartement en de huishoudelijke producten kun je delen. Zo bespaar je gemakkelijk tientallen euro’s op de maandelijkse uitgaven én houd je meer geld over om bij een van de leuke koffiezaakjes, cafés of vintage kledingwinkels uit te geven. 

3. Gezelligheid!

Samenwonen is een stuk gezelliger. Heb je een drukke dag gehad op het werk en behoefte om even je hart te luchten? Dan is er altijd iemand thuis! Maar ook voor de gezellige borrels, filmavonden of game avonden hoef je niet meer op zoek naar een partner in crime. Daar woon je immers mee in een huis. Ook leer je iemand door en door kennen als je samen in een huis woont. Bij thuiskomst is de kans groot dat je elkaar even vertelt over de jullie dag. En dat is een stuk uitgebreider, dan wanneer je elkaar maar een keer per week spreekt. Weet je eindelijk wat het werk van je vriend(in) precies inhoudt!

Maar het voordeel van een Friendsappartement is ook dat je na een drukke dag je ook even helemaal kunt terugtrekken op je eigen kamer om bij te komen. De perfecte balans tussen tijd voor jezelf en gezelligheid.

4. Je houdt meer tijd over

Iets wat je je misschien niet meteen realiseert, maar wanneer je samenwoont bespaar je een hoop tijd.  Je bent namelijk samen verantwoordelijk voor het huishouden. De een kookt, terwijl de andere de tafel dekt. Ook het opruimen en schoonmaken hoef je niet meer alleen te doen. Zo houd je tijd over om andere leuke dingen te doen. Zoals nadenken over de inrichting en het kopen van nieuwe spullen voor in huis.  

Maak kennis met deze sterke blokken! Lokaal nieuws woensdag 15 juli 2020

Maak kennis met deze sterke blokken!

Stappelblokken of toch liever jumboblokken?

Investeren in een veilige infrastructuur of gewoon opzoek naar duurzaam bouwmateriaal voor dat leuke tuinideetje waar je al enige tijd meezit? Het kan tegenwoordig heel eenvoudig! Daarom willen wij je alvast laten kennis maken met deze sterke en toch betrouwbare blokken. Wij hebben het hier namelijk over de stapel- en jumboblokken. Deze hebben elk hun eigen toepassingsgebied die het leven op verschillende vlakken toch wat simpeler maken en waarvan je de voordelen elke dag opnieuw opmerkt. Laat je alvast inspireren door het veelzijdig gebruik van deze bouwcomponenten.

Wat zijn nu eigenlijk jumbo of stapelblokken?

Ja, een goeie vraag! Een jumboblok (ook wel een stootband of ‘biggenrug’ genoemd) is een ovaalgevormde meestal betonnen obstakel dat een infrastructurele functie heeft. Deze worden veelal geplaatst op een wegdek om het te ver in- of doorrijden te vermijden. Het is ook een halfronde massieve blok met een redelijk gewicht dus daar kan je ook niet zomaar mee aan de haal en het kan tegen een stootje, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

De stapelblokken hebben een ander einddoel aangezien zij ook een extra esthetische meerwaarde leveren in tegenstelling tot de jumboblokken . Het is een bouwcomponent of als het ware een duurzame blok die je op verschillende locaties kan gebruiken en op elkaar kan stapelen, meestal wordt het in de tuin gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid.

Meer veiligheid door de Jumboblok

Zoals je al eerder las worden deze vaak geplaatst op wegdekken, terreinen en pleinen om het te veel inrijden of verkeerd parkeren te ontmoedigen. Maar wist je dat bedrijven deze ook plaatsen om inbraakgevoelige panden en showrooms te beschermen? Dankzij deze plaatsing worden zelfs plofkraken vermeden bij grote kostengevoelige raampartijen. Ook worden jumboblokken door meer en meer gemeenten gebruikt als bochtbeschermers voor zwaar vrachtverkeer of om hun parkeerbeleid te versterken. Een opvallende kleur die in de nacht helpt om de zichtbaarheid van een bermrand te verbeteren behoren ook allemaal tot de mogelijkheden.

Eenvoudig in gebruik

Stapelblokken zijn helemaal eigentijds en actueler dan ooit! Naast het eenvoudig gebruik van deze blokken volgens het principe van op elkaar stapelen is een ander groot voordeel dat ze niet gemetseld hoeven te worden en dat de mogelijk bestaat om ze gewoonweg met lijm aan elkaar vast te hechten. In een handomdraai kan je zo al een afscheiding in je tuin, een hoge plantenbak of zelfs een bank creëren en je buur alvast grote ogen laten opzetten.

Het ziet er ook goed uit

Stapel- en jumboblokken hebben ook het voordeel dat er op esthetisch vlak veel gespeeld kan worden. Aangezien deze blokken op maat gemaakt kunnen worden kan er ook geopteerd worden voor een bepaalde kleurenpallet om het nog eens extra te laten opvallen. Dit kan uit veiligheidsoverwegingen of gewoonweg omdat je het leuk vindt.

Een duurzame inrichting voor je woning Lokaal nieuws maandag 13 juli 2020

Een duurzame inrichting voor je woning

Energiebesparende maatregelen aan je woning, we kennen ze inmiddels van buiten. Je neemt een zuinige HR-ketel of een waterpomp, je kunt zonnepanelen kopen om je eigen groene stroom te produceren en je isoleert je muren, dak en vloeren. Maar duurzaamheid is meer dan energie besparen. Ook de belasting voor het milieu en levensduur zijn factoren om mee te wegen. Daarom geven we tips voor een duurzame inrichting voor je woning.

Waterontharder

Afhankelijk van waar je woont in Nederland, kan het kalkgehalte in je water relatief hoog zijn. Dit noemt met dan ‘hard water’. De oorzaak hiervan is de bron waar vanuit het water opgepompt wordt. Het gevolg van hard water voor je woning is dat je te maken krijgt met kalkaanslag. Deze is in de wasbak of het toilet nog wel met een ontkalker te verwijderen, maar in apparaten als de wasmachine en de afwasmachine en in de douchekop is dit niet zo eenvoudig. Het gevolg kan zijn dat deze objecten eerder kapot gaan en vervangen moeten worden. Ook leidingen raken er eerder door verstopt. Dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Een waterontharder kan uitkomst bieden. Dit is een zuiveringssysteem dat het water dat uit de kraan komt onthardt, waardoor het dus minder kalk bevat. Interesse? Klik op de link voor meer waterontharder info .

Vloeren

Ook in de keuze voor je vloeren kun je voor duurzaam gaan. Kunststoffen vloeren zoals PVC-vloeren worden geproduceerd van aardolie, wat een fossiele brandstof is. Daardoor zijn deze vloeren vanuit milieuperspectief niet duurzaam. Houten vloeren zijn vrij van schadelijke stoffen en gaan lang mee. Daarnaast zijn ook kurk en marmoleum duurzame keuzes. Ook zijn bepaalde gietvloeren duurzaam.

Duurzame verf

Natuurlijk neem je bij het inrichten van je woning ook de kwast ter hand om je muren te voorzien van een mooi kleurtje. De meeste verf zit echter vol met stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en daarom niet duurzaam te noemen zijn. Gelukkig zijn er alternatieven. Fabrikanten als Fairf, Mommypaint of Farrow & Ball maken verf op waterbasis met nagenoeg geen chemische stoffen. Je merkt dit ook in het feit dat deze verf bijna geurloos is. Fairf maakt de binder voor hun verf zelfs van gerecycled sloophout. Uiteraard is deze verf ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen.

Duurzaam textiel

Ook de keuze voor het textiel in huis kan duurzamer. Let hierbij op de GOTS-certificering. Dit is een indicatie van het feit dat je met biologisch katoen te maken hebt. Dat houdt in dat er bij de verwerking geen gebruik ik gemaakt van pesticiden of chemicaliën. Je kunt hier op letten bij de aanschaf van zaken als beddengoed, hand- en theedoeken en badjassen maar ook dekens, lakens en kussens.

Verlichting

De verlichting in je huis kan duurzaam zijn wanneer je kiest voor LED-verlichting. LED-lampen gaan namelijk langer mee dan klassieke soorten van verlichting. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook nog eens tot 60 procent minder stroom verbruiken dan klassieke verlichting. Dat maakt de investering in LED-verlichting zeker ook rendabel.

Welke energieleverancier bij een overschot aan zonnestroom? Lokaal nieuws woensdag 08 juli 2020

Welke energieleverancier bij een overschot aan zonnestroom?

Indien je zonnepanelen op jaarbasis meer stroom produceren dan je in je woning verbruikt, kun je geld verdienen met de extra kWh’s. Energiebedrijven zijn namelijk wettelijk verplicht om alle stroom die je panelen opwekken af te nemen. Maar ze hebben de ruimte om zelf een prijs vast te stellen voor het overschot. Ook andere belangrijke voorwaarden, zoals dag- en nachttarieven, opslagkosten en vaste leveringskosten zijn niet aan overheidsregels gebonden. Om in dit open en concurrerend klimaat maximaal financieel voordeel uit je zonnepanelen te halen , is energieleveranciers vergelijken zeker de moeite waard.

Vergoeding voor extra stroom van je zonnepanelen

Je energiemeter loopt op wanneer er energie van het net naar je woning gaat en loopt terug wanneer er zonne-energie van je woning naar het net gaat. Of wellicht heb je een slimme meter. Die loopt niet terug, maar registreert wel de stroom die je op piekmomenten opwekt en verrekent dit met het tekort op andere momenten. Dit wordt salderen genoemd, waarbij de kWh’s dus gewoon worden geruild. Pas wanneer je een overschot op jaarbasis hebt, komt er een prijs per kWh in beeld. De vergoeding voor stroomoverschot is bij nagenoeg elke energieleverancier anders. Bij Main Energy ontvang je bijvoorbeeld 5 cent per kWh, bij Essent 7 cent en bij Greenchoice 11 cent. Wanneer je nagaat wat de terugleververgoeding van een leverancier is, moet je op het normaaltarief letten en niet op het daltarief of het dubbeltarief (combinatie normaal- en daltarief). Je zonnepanelen produceren immers alleen overdag stroom, waardoor je aanspraak maakt op het hogere normaaltarief.

De meeste bedrijven verrekenen de energie op je jaarrekening. Als je zonnepanelen gedurende het jaar 4000 kWh hebben geproduceerd terwijl het totale verbruik van je huishouden maar 3000 kWh was, zul je over het overschot van 1000 kWh de vergoeding ontvangen. Hierop wordt helaas nog btw ingehouden. Bij sommige energieleveranciers is de btw al in de terugleververgoeding verwerkt en bij anderen nog niet.

Waarop je nog meer moet letten

Als je je slechts richt op het tarief voor teruggeleverde stroom, kun je weleens bedrogen uitkomen. Er zijn nog enkele andere componenten die bepalen hoeveel geld je uiteindelijk ontvangt. Zo brengen alle energieleveranciers vaste leveringskosten (vastrecht) in rekening. Ook als je per saldo geen stroom afneemt, moet je de vaste leveringskosten betalen. Momenteel is het goedkoopste vastrecht 2,24 euro per maand bij Anode Energie terwijl VandeBron met 8.75 euro per maand vastrecht het duurste is.

Sommige energieleveranciers brengen ook nog opslagkosten in rekening. Het argument hierachter is dat het bedrijf kosten maakt om jouw kWh's op te slaan, voor distributie naar andere huishoudens. Energieleveranciers vergelijken voor het overschot van je zonnepanelen luistert dus best wel nauw en vraagt om zorgvuldigheid. Maar dan geniet je wel van maximaal rendement.

Hout bepaalt voor groot deel sfeer van ons interieur Lokaal nieuws donderdag 02 juli 2020

Hout bepaalt voor groot deel sfeer van ons interieur

Hout is altijd een mooi materiaal geweest om meubels van te maken. Nog altijd kiest een groot aantal mensen voor hout in de huiskamer, keuken, tuin en zelfs in de badkamer. We geven enkele voorbeelden.

Nu steigerhout minder vaak binnen, maar vooral buitenshuis wordt ingezet, wil dat niet zeggen dat we geen hout meer toepassen bij de inrichting van ons huis. We kiezen echter voor een andere houtsoort. Er wordt gekozen voor een hoge kwaliteit massief hout dat eventueel wordt bewerkt om nog duurzamer te zijn.

Houten wastafelmeubel in de badkamer? Kan prima

Dat is bijvoorbeeld het geval in onze badkamer. Nog niet zo lang geleden werd hout in de badkamer afgeraden. Het zou kromtrekken vanwege het vocht en geen lang leven beschoren zijn. Dit is inmiddels achterhaald. Een wastafelmeubel van massief hout, dat een beschermende behandeling heeft ondergaan met een speciale lak kan jarenlang mee. Het trekt niet krom en scheurt of verkleurt niet.

Houten ronde eettafel is een eye-catcher

In de eetkamer of keuken kiezen we regelmatig voor hout en behalve een houten keukenblad is de eettafel een belangrijk item. Vooral de ronde eettafel wint meer en meer terrein. Dat is niet voor niets. Het is een de vorm die ervoor zorgt dat je elkaar veel beter ziet en het geeft een huiselijke sfeer. Sommige bladen zijn gemaakt van centimeters dik eiken en dat mag gerust een eye-catcher in het interieur worden genoemd. Zeker als daar ook een zwart stalen frame onder zit. Bij een diameter van een ruime meter kun je er makkelijk met vier mensen aan plaatsnemen. Wil je met meer mensen zitten dan schuif je gemakkelijk krukjes bij of kiest voor een tafel met een diameter van anderhalve meter. Daar kunnen wel zeven mensen aan samenzitten.

Comfortabel in de tuin: steigerhouten loungebanken

De tuin kan in deze tijd van het jaar natuurlijk niet achterblijven. En hout in de tuin is altijd prachtig. Een loungeban k van steigerhout past geweldig mooi, zeker als er lekker comfortabele dikke kussens op liggen. Dan kun je je de hele zomer prima in de tuin vermaken. Op zwoele zomeravonden is de keuze voor lekker lang buiten zitten snel gemaakt. Zo’n loungeset is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Met salontafel, hocker en de juiste kussens heb je een complete tuininrichting te pakken. Het mooie van steigerhout voor buiten is dat het in ongeveer een jaar mooi vergrijst.

De bewogen geschiedenis van het Cruquiuseiland Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

De bewogen geschiedenis van het Cruquiuseiland

Het Cruquiuseiland heeft een rijke en bewogen geschiedenis. Het is je haast niet voor te stellen als je langs de kade loopt, maar vroeger was het een drassig moerasland waar voornamelijk riet groeide. Een wild en ongeremd gebied waar altijd gevreesd werd voor overstromingen én een gebied die tegelijkertijd een smokkelroute vormde naar de stad. Als je tegenwoordig over het Cruquiuseiland loopt kom je nog genoeg karakteristieke en historische gebouwen tegen uit de glorietijd van het Oostelijk Havengebied, maar je moet ze wel weten te herkennen.

Het Oostelijk Havengebied met daarin het Cruquiuseiland is ontstaan vanuit de behoefte om Amsterdam als wereldhaven neer te zetten. Dankzij het inpolderen verdwenen de Moeraslanden met hun smokkelroute en ontstond er steeds meer ruimte voor industrie. De groeiende handel zorgde ervoor dat er telkens gezocht werd naar nieuwe gebieden om uit te breiden. Eind negentiende eeuw werd de Entrepothaven gegraven tussen het Borneo-eiland en het Cruquiusgebied. Dit was het begin van de glorietijd voor Cruquius.  

Maandag tot en met Zondag

De Entrepothaven zorgde ervoor dat steeds meer schepen met exotische producten zoals koffie, thee, tabak en specerijen uit Nederlands-Indië in Amsterdam aanlegde. Omdat er over deze goederen nog invoerrechten betaald moesten worden, werden deze tijdelijk opgeslagen in grote entrepotpakhuizen met de namen Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag. Als je tegenwoordig langs de Zeeburgkade loopt vind je hier nog steeds de pakhuizen als overgebleven stukje geschiedenis. Wél hebben ze eind 20ste eeuw een andere functie gekregen. De pakhuizen zijn getransformeerd tot fijne appartementen met een prachtige ligging aan het water. 

Op het goede spoor

In de bloei van de Amsterdamse haven was het ook op Cruquius enorm hectisch. Schepen vol exotische producten die af- en aanvoeren. Loopjongens langs de kant die klaar stonden om de lading zo snel mogelijk lossen. Maar, om te blijven concurreren met andere havens was er een modernisering nodig. De industriële revolutie was al lang in volle gang toen er in 1974 op Cruquius een spoorlijn werd aangelegd. Goederenwagons vol scheepslading reden richting het westelijk deel van Cruquius. Daar werd alles tijdelijk opgeslagen in de pakhuizen Maandag tot en met Zondag. Dankzij de spoorlijn over Cruquius werd het laad- en losproces in de Entrepothaven versneld en nam de efficiëntie toe. Hiermee bleef de haven van Amsterdam hiermee een waardige concurrent van landen als Engeland en België. 
Een klein deel van de spoorlijn is bewaard gebleven als herinnering aan de industrialisatie van Cruquius. Je kan dit stukje volgen langs de kade en genieten van de zonsondergang op een warme zomeravond.   

Huisje Insulinde

Een van de eerste bedrijven die zich op Cruquius vestigde was de N.V. Insulinde, die kokosolie won uit het vruchtvlees van kokosnote uit Java. De Eerste Wereldoorlog zorgde voor een enorme vraag naar plantaardige olie en het bedrijf groeide mee. Helaas was deze groei van korte duur, want net zo snel als het bedrijf opkwam stortte het na de eerste wereldoorlog ook weer in. Het Ketelhuis, Pomphuis en kantoorpand (het Insulinde huisje) aan de Cruquiusweg bleven als enige herinnering over na het faillissement in 1926. Het Insulinde huisje is afgebroken en wordt op een nieuwe plek in oude glorie opgebouwd. Hier gaat het huisje de thuisbasis te worden van Café Bruut waar je kan genieten van een zelf gebrouwen biertje. Maar ook het oude Pompgebouw en het Ketelhuis worden in eer hersteld en krijgen uiteindelijk een nieuwe functie op Cruquius.  

Een rijke geschiedenis

Het Cruquiuseiland is onlosmakend verbonden met exotische producten uit Nederlands-Indië, zoals koffie, thee, tabak en specerijen. Maar er was meer aan de hand op het eiland. Een karakteristieke oude kraan herinnert aan een staal- en ijzerverleden. Een icoon voor Cruquiuseiland, die momenteel in restauratie is. De kraan komt misschien zelfs terug als creatieve ontmoetingsplek of als unieke hotelkamer. 
Van wijnsilo naar woonkamer 
Het is haast niet meer voor te stellen, maar tot begin van deze eeuw had Cruquius vijf wijnsilo’s die tot de nok gevuld waren met wijnen vanuit heel de wereld. Schepen vol met wijn voeren af en aan en deze wijn werd tijdelijk opgeslagen tot de invoerrechten waren betaald. Vervolgens werd de wijn hier gebotteld en verkocht. Dit ging jarenlang goed, totdat begin deze eeuw de regelgeving werd aangepast en de wijn gebotteld moet worden in het land van herkomst. Hierdoor kwamen de silo’s leeg te staan. Je vindt nog drie wijnsilo’s op het parkeerterrein van The Harbour Club. Deze zouden eigenlijk verloren gaan, maar er is inmiddels een nieuwe bestemming voor gevonden. De silo’s staan tijdelijk bij The Harbour Club, maar krijgen een woonfunctie. Als je snel bent kan je nog een kijkje nemen in de silo’s. De ingang ligt verstopt tussen het onkruid en geeft toegang tot de enorme ruimte die jarenlang liters wijn heeft opgeslagen

6 hotspots op het Cruquiuseiland die je moet bezoeken Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

6 hotspots op het Cruquiuseiland die je moet bezoeken

Het Cruquiuseiland is nog volop in ontwikkeling. Tóch is er ook al van alles te beleven! Het is natuurlijk dé uitgelegen plek om culturele events te organiseren en upcoming sportstudio’s of stoere brouwerijen te vestigen. Wij hebben 6 ‘oude’ én nieuwe hotspots voor je op een rijtje gezet, zodat je je nooit hoeft te vervelen.  

 

1. Een wandeling langs de kade

Het Cruquiuseiland is van zichzelf al een toffe plek om eens te bezoeken. Als je langs de Zeeburgerkade loopt, vind je hier de Pakhuizen Maandag tot en met Zondag. Deze pakhuizen werden vroeger gebruikt als opslagplaats voor goederen waar nog invoerrechten over betaald moesten worden. Eind 20ste eeuw zijn ze getransformeerd tot appartementengebouwen met een prachtige ligging aan het water. 
En wil je genieten van de zonsondergang tijdens een wandeling langs de kade? Kijk dan om je heen of je nog de overblijfselen van de oude spoorlijn kan terugvinden. Deze werd in 1974 langs de kade aangelegd om goederen te vervoeren van en naar de pakhuizen. 

2. Brouwwerf Krux

Brouwwerf Krux vind je op het Cruquiuseiland, in het oude Huisje Insulinde. Ooit deed het ooit dienstdeed als hoofdkantoor van de voormalige Oliefabriek Insulinde, nu geniet je hier van zelfgebrouwen bieren, lekkere happen en Amsterdamse gezelligheid.

Cruquiusweg 83D, Amsterdam | www.krux.nl

3. QRU

QRU is zoals zij zichzelf omschrijven een ‘culturele buurtloods’. Zij organiseren regelmatig evenementen waar veel mensen op af komen. Denk bijvoorbeeld aan livemuziek in de vorm van een lig-luisterconcert, open podia, vinyl- en platenbeurzen en een rommelmarkt waarbij iedereen uitgenodigd wordt om een eigen kleedje mee te nemen. Vooral de rommelmarkt is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Houd de agenda in de gaten wanneer QRU open is en kom eens langs. Tijdens events kan je ook terecht in hun café voor een drankje en hapje.

Cruquiusweg 144, Amsterdam | www.qru.amsterdam

4. Cruquius Local

Cruquius Local is een van de nieuwe hotspots op het Cruquiuseiland. Ook wel dé huiskamer van Cruquiuseiland genoemd. Hier ontmoet je jouw buurtbewoners onder het genot van een hapje en drankje, maar kan je ook terecht voor een privé borrel of feestje. Ook organiseren ze regelmatig thema-avonden, zoals Oyster Friday. Bijzonder aan de locatie is het fijne terras vlakbij het water. Lees hier de krant onder het genot van een cappuccino in het (winter)zonnetje of geniet van de ruimte om je heen.

Metselstraat 44, Amsterdam | www.cruquiuslocal.nl

5. Studio Henk

Ben jij nog op zoek naar de tofste spullen voor in jouw nieuwe appartement of toekomstige woning in Cruquiuswerf? Breng dan eens een bezoekje aan Studio Henk. Studio Henk is een meubelontwerpstudio. Zij laten zich inspireren door dagelijkse momenten en maken minimalistische designmeubels. De meubels zijn helemaal aan te passen aan jouw interieur. Zo kies je zelf uit een breed aanbod van maten, afwerking, stoffen en kleuren. Je ontwerpt zelf een uniek meubelstuk voor jouw interieur. 

Cruquiusweg 94C, Amsterdam | www.studio-henk.nl

6. Greatstudio

Na het succes van Great Zuid is er nu ook een vestiging op het Cruquiuseiland, Great Oost. Great is niet zomaar een sportschool, het is een Boutique Fitness Studio. Ze bieden een complete sportervaring binnen 60 minuten – ideaal voor als je een drukke agenda hebt. Daarnaast hebben ze een speciaal programma waarbij je begeleid wordt om binnen 8 weken je doelen te halen. Bij Greatstudio’s kan je terecht voor HIIT- (High Intensity Interval Training), Spinning- en Yogalessen. Je vindt hier chique ingerichte kleedkamers en een spinningruimte met club vibes. Daarnaast kan je hier terecht voor HIIT-lessen. Mét uitzicht op de Entrepothaven. De perfecte plek om aan je gezondheid te werken.

Zeeburgerkade 1314-1316 | www.greatclub.nl

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing Lokaal nieuws maandag 22 juni 2020

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing

Voordat je echt kunt verhuizen naar je nieuwbouwwoning, moeten er een aantal zaken geregeld worden. In dit artikel zetten we graag een paar belangrijke punten op een rij. We begrijpen namelijk dat je in deze stressvolle periode wel eens wat dingen vergeet. Lees alle verhuistips rustig door en zet ze eventueel voor jezelf op papier.

Huur een opslagruimte in de buurt

Het is vaak fijner om niet direct je complete inboedel te verhuizen naar de nieuwe woning. In een overvol huis raak je snel het overzicht kwijt. Kies er daarom voor om alleen de spullen te verhuizen die je echt nodig hebt. De rest doe je gesorteerd in stevige dozen en sla je tijdelijk op in een opslagruimte. Er is altijd wel een opslaglocatie bij je in de buurt! Om nog efficiënter te werken kun je ook kiezen voor de thuisbezorgd service van Kubox. Hierbij wordt de opslag thuisbezorgd in Amsterdam . Helemaal tot aan jouw voordeur. Je kunt de opslagbox dus vanuit huis inladen en daarna laten ophalen. De spullen worden veilig opgeslagen bij een vestiging in jouw omgeving. Zodra alles in je nieuwbouwwoning op orde is, kun je de box gewoon weer laten bezorgen.

Controleer je nieuwbouwhuis op gebreken

Controleer de woning kritisch op gebreken bij de oplevering . Er is namelijk altijd wel iets aan te merken. Meld deze ‘opleverpunten’ zo snel mogelijk, zodat het nog op korte termijn opgelost kan worden.

Zorg voor tijdelijke verlichting

Een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen opgeleverd zonder verlichting. Maar tijdens het verhuizen is een beetje licht wel zo handig. Koop daarom een aantal verhuisfittingen om tijdelijk licht te creëren in de kamers. Deze fittingen zijn heel eenvoudig op te hangen en weer te vervangen.

Maak een pad naar de voordeur

Is de voortuin nog een grote zandhoop? Maak dan in ieder geval een stevig pad voordat je aan de verhuizing begint. Dit is niet alleen veiliger, maar het zorgt er ook voor dat er minder zand in je nieuwe schone woning komt. Dat scheelt weer een avondje vegen en stofzuigen!

Houd rekening met vocht

In een nieuwbouwwoning zit altijd een hoop vocht. Het kan zelfs 2 jaar duren voordat het helemaal is verdwenen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de vloer en wandbekleding.

Beveilig je nieuwbouwwoning

Nieuwbouwhuizen zijn erg aantrekkelijk voor inbrekers . Het is verstandig om je woning zo snel mogelijk te beveiligen. Breng daarnaast je waardevolle spullen tijdelijk naar de opslag zolang je er nog niet woont. Via Kubox.nl kun je al een kleine opslagruimte van 1 kubieke meter huren!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Welke verzekeringen zijn nodig voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Welke verzekeringen zijn nodig voor een nieuwbouwhuis?


Of je nu een bestaand huis koop of een nieuwbouwhuis; je krijgt te maken met een aantal verplichte verzekeringen. Ook zijn er verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel nuttig zijn om af te sluiten. De belangrijkste verzekeringen voor jouw nieuwbouwhuis en meer praktische tips over huisverzekeringen lees je hier.

Inboedel- en opstalverzekering

De opstalverzekering is een hele belangrijke. De hypotheekverstrekker verplicht je namelijk om een opstalverzekering af te sluiten op het moment dat je een hypotheek afsluit. Deze verzekering dekt eventuele schade aan jouw woonhuis en alles wat daaraan vastzit. Ga er even voor zitten om een goede opstalverzekering uit te zoeken. Net als autoverzekering vergelijken wanneer je een andere auto koopt, is het verstandig om diverse opstalverzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze bestaan vaak uit verschillende modules waardoor je zelf de dekking uit kunt zoeken die je nodig hebt, zonder dat je teveel betaald. Daarnaast valt het aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee bescherm je jouw inboedel tegen schade als gevolg van water, brand en inbraak. Uit praktisch oogpunt valt het aan te raden om deze verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Bij schade ontstaat dan geen discussie over welke verzekeraar deze moet vergoeden.

Overlijdensrisicoverzekering

Ook de overlijdensrisicoverzekering kan verplicht gesteld worden door de bank als je een hypotheek afsluit zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Bij een hypotheek met NHG is de overlijdensrisicoverzekering sinds januari 2018 niet meer verplicht. Indien de bank wenst dat je deze verzekering afsluit, ben je wel vrij om zelf de verzekeringsmaatschappij te kiezen. Deze verzekering voorkomt dat jouw gezinsleden de hypotheek niet meer kunnen betalen in het geval van jouw overlijden. Wanneer je niet getrouwd bent maar een samenlevingscontract hebt , kun je een verblijfsbeding in het samenlevingscontract vastleggen. Ondanks dat een overlijdensrisicoverzekering niet in alle gevallen verplicht is, kan het zeker een goed idee zijn om er een af te sluiten. Je hypotheekadviseur kan je hierover adviseren.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is niet verplicht, maar kan wel praktisch zijn. Met deze verzekering kun je jouw woonlasten door blijven betalen als je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Vaak wordt deze verzekering aangeraden in combinatie met een hypotheek. Met de woonlastenverzekering verzeker je het maandelijkse bedrag dat je nodig hebt om de hypotheek af te kunnen lossen in het geval van arbeidsongeschiktheid. Je bepaalt zelf welk bedrag je wil verzekeren afhankelijk van de financiële situatie. Mocht je arbeidsongeschikt raken, keert de verzekeraar het verzekerde bedrag voor de woonlasten maandelijks aan je uit gedurende een vooraf vastgesteld aantal jaren. Daarnaast is het mogelijk om een verzekering tegen werkloosheid af te sluiten. Deze dekking kent vaak een korte uitkeringsduur en moet gezien worden als overbrugging of tijdelijke oplossing.

Kies de juiste keuken voor je nieuwe woning Lokaal nieuws woensdag 03 juni 2020

Kies de juiste keuken voor je nieuwe woning


Het leukste aan een nieuwbouwwoning is dat je op een gegeven moment de inrichting moet bepalen van onder andere de badkamer en keuken. De keuken speelt een belangrijke rol in de woning. Steeds vaker wordt de keuken betrokken bij de woonkamer en ontstaat er een soort van leefkeuken. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe keuken?

Kwaliteit van de keuken

Een gemiddelde keuken kost zo'n €10.000,- tot €15.000,-. Voor zo'n bedrag wil je natuurlijk wel een keuken van goede kwaliteit die vele jaren meegaat en die ook aan jouw wensen voldoet. De keuken moet voldoen aan je wensen betreffende design, maar ook gebruiksvriendelijkheid. Je moet bijvoorbeeld nadenken of je keukenkasten en laden van gelamineerd hout wilt of massief hout. Het spreek voor zich dat massief hout garant staat voor hoge kwaliteit, maar de kwaliteit van gelamineerd hout is tegenwoordig ook erg goed. Design en kleuren van de keuken zijn uiteraard geheel afhankelijk van eigen wensen. Keukenapparatuur is ook een onderdeel van de keuken dat aandacht moet krijgen. Ten eerste heb je de keuze of je kiest voor inbouwapparatuur of losse apparaten. In de meeste moderne keukens zijn apparaten ingebouwd. Let er wel op dat inbouwapparatuur gezien wordt als verbonden met de woning en dus onder de opstalverzekering valt. Losse keukenapparatuur valt niet onder de opstalverzekering, maar onder de inboedelverzekering. Losse keukenapparatuur kan namelijk gemakkelijk meegenomen worden bij een verhuizing.

Kookeiland?

Een kookeiland is aantrekkelijk, want hiermee creëer je een luxe keuken. Heel trendy natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je hier voldoende ruimte voor hebt. Niet alleen om het kookeiland te plaatsen, ook de ruimte rondom een kookeiland. Er zijn mensen die zich laten verleiden tot aankoop van een kookeiland, maar er later achter komen dat de bewegingsruimte wel erg krap is. Wil je een kookeiland? Dan begint je keuze bij het opmeten van je keuken. Zorg dat je de afmetingen van het gewenste kookeiland goed in het oog houdt en ook de afmetingen rondom het kookeiland. Mocht je geen ruimte hebben voor een kookeiland? Er zijn meer dan voldoende trendy keukens zonder kookeiland te koop.

Goede afzuigkap

Er zijn talloze verschillende soorten afzuigkappen te koop. Daarbij moet je een eerste keuze maken voor een afzuigkap met een direct afvoer naar buiten, via een centraal afvoersysteem of een afzuigkap zonder afvoerkanaal. De afvoer van de afzuigkap zal bepalen of je een afzuigkap met of zonder motor moet aanschaffen. Daarna kies je het type afzuigkap dat het beste bij jouw keuken past. Het lastige bij de aankoop van een afzuigkap is dat je deze in de keukenzaak niet kunt uitproberen. Er is dus een kans dat je een afzuigkap koopt die niet voldoende vermogen heeft om alle keukengeurtjes op te nemen. Het kan daarom geen kwaad te kiezen voor wat extra vermogen. Dit is misschien iets duurder, maar je zult er geen spijt van krijgen. 

Tips voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Tips voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning betrekken is ideaal aangezien je alles naar je eigen hand kunt zetten. Daarnaast weet je al lang van tevoren in welk huis je gaan wonen , dus heb je zeeën van tijd om voorbereidingen te treffen. Wij begrijpen dat je staat te trappelen om zo snel mogelijk je nieuwe huis te betrekken en daarom geven wij je een aantal tips voor de verhuizing naar je nieuwbouwwoning.

Smart home

Doordat je naar een nieuwbouwwoning verhuist, kun je het gehele huis aansluiten op een smarthome systeem. Dat zorgt ervoor dat je straks met een druk op de knop, alle elektrische apparaten in huis kunt besturen. Dit kan altijd en overal met een mobiel device. Het voordeel is dat je het systeem nu zonder overlast kunt laten installeren in je gehele nieuwbouwwoning.

Keuken & badkamer

Het is aan te raden om eerst een mooie keuken badkamer uit te zoeken zodat je ervoor kan zorgen dat de rest van de woning hierop aansluit. De keuken en badkamer kun je namelijk niet zomaar vervangen en bijvoorbeeld gordijnen wel. Daarnaast duurt het soms lang voordat een keuken geïnstalleerd kan worden, dus is het voordelig om er vroeg bij te zijn. Er zijn verschillende soorten keukens en badkamers waaruit je kan kiezen. Zorg dat deze past bij je persoonlijke stijl. Hieronder noemen wij een aantal stijlen waaruit je kan kiezen.

· Een industriële stijl in huis, is op het moment erg populair. Er wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit hout en metalen om deze look te creëren.

· De landelijke stijl kenmerkt zich door een nostalgische look. Het geeft een sfeervol uiterlijk waardoor deze stijl populair is onder gezinnen met kinderen.

· Moderne stijl heeft veel strakke vormen en is licht. Deze stijl is fijn als je zelf niet een stijl hebt waar je helemaal fan van bent. Deze stijl is namelijk makkelijk te combineren met andere meubels die niet per se binnen een stijl vallen.

Vloer, muren, raambekleding

Nu is het tijd om te bepalen wat je wil doen met de vloer, de muren en de raambekleding in je nieuwbouwwoning. Wil je in je nieuwe woning hout, laminaat of juist vloerbedekking? Of in elke ruimte wat anders? Wat staat mooi bij de keuken en badkamer? Ga eens langs een expert en laat je adviseren. Neem foto’s van je keuken mee zodat de expert een idee heeft van de sfeer die je in huis wil creëren.

Na de vloeren kun je bedenken welke kleur je op de muren wil. Misschien wil je alles wit houden, of er juist behang op plakken. Als je kinderen hebt is het leuk om hen zelf een behang uit te laten zoeken. Zo betrek je ze op een leuke manier bij de verhuizing.

Voor raambekleding zijn zo veel opties dat het hier eveneens verstandig is om je te laten adviseren door een expert. Heb jij compleet verduisterende gordijnen nodig? Of wil je liever lamellen? En wat voor soort wil je dan? Een expert helpt je bij deze keuzes.

Meubels

Nu eigenlijk de basis van je woning is geregeld, kun je nadenken over de inrichting van de kamers in je nieuwbouwwoning. Heb je nieuwe meubels nodig? Of heb je al veel meubels die mooi in het nieuwe huis passen. Doordat je lang de tijd hebt omdat je nieuwe huis nog gebouwd moet worden, kun je langzaamaan je spullen vervangen zodat je niet alles in een keer hoeft te betalen.

De verhuizing

De laatste stap is de verhuizing zelf. Je hebt alle meubels en van elke kamer is de inrichting bepaald. Als je op tijd een afspraak maakt bij een verhuisbedrijf hoef je, je geen zorgen te maken of het verhuisbedrijf beschikbaar is.

Nog een tip is om als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Amsterdam, een Verhuisbedrijf uit Amsterdam in te huren . Dit scheelt enorm in tijd en kosten. Zij kennen namelijk de weg en weten welke vergunningen er nodig zijn in de regio, voor bijvoorbeeld het parkeren van de bus. Bij een verhuisservice in Amsterdam weken vaak studentverhuizers die snel en efficiënt kunnen verhuizen. Op die manier is de rekening van de verhuizing niet schrikbarend hoog. Wij begrijpen namelijk dat de verhuizing onderhand al genoeg heeft gekost. Op deze manier word je goed en snel geholpen door een verhuisbedrijf uit Amsterdam.

Nieuw huis? Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over je verzekering Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Nieuw huis? Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over je verzekering

Heb je dan eindelijk de sleutel van je nieuwe huis mogen ontvangen? Dan is het tijd om dat te vieren! Nieuwe meubelstukken, decoratieve items en de verfstalen zijn waarschijnlijk al in huis. Maar voordat de pret kan beginnen is het belangrijk om even naar de verzekeringen te kijken. We leggen je dan ook graag uit welke verzekeringen je mogelijk allemaal nodig hebt, en wat deze verzekeringen precies voor je doen.

1. De opstalverzekering

Een opstalverzekering afsluiten is een van de eerste stappen die je moet zetten wanneer je het nieuwe huis betrekt. De opstalverzekering van bijvoorbeeld FBTO zorgt namelijk voor dekking in geval van brand, water- of stormschade aan de woning zelf én alles wat aan de woning vast zit. Zo dekt deze verzekering bijvoorbeeld de schade aan muren en leidingen, maar ook aan je toilet (dit zit vast in je huis). De fundering van je woning zit over het algemeen niet in dit pakket inbegrepen; maar kan vaak wel apart toegevoegd worden.

2. Inboedelverzekering

Zoals je waarschijnlijk al wel weet dekt de inboedelverzekering de schade aan de spullen in en rondom je woning. Denk aan schade door inbraak, brand of bijvoorbeeld een storm. Bijvoorbeeld als een brand je bank vernield, of als door inbraak de nieuwe TV is meegenomen. Je kunt de inboedelverzekering in verschillende varianten aanschaffen; ieder met een eigen dekking. Heb je veel waardevolle spullen in de woning, dan zoek je natuurlijk naar een hogere dekking.

Tip: je inboedelverzekering dekt de schade van waardevolle spullen in de woning; maar deze dekking is niet altijd even breed. Wil je zeker zijn dat je spullen (denk aan een duur horloge) altijd goed verzekerd zijn? Overweeg dan het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering. Met deze verzekering zijn je spullen ook verzekerd wanneer je in het buitenland bent, ze mee buiten de woning neemt of zelfs wanneer je ze per ongeluk verliest.

3. Brand- en glasverzekering

Hoewel de brand- en glasverzekering al onderdeel kunnen zijn van je inboedel of opstalverzekering, is dit niet altijd het geval. In sommige gevallen moet de brandverzekering bijvoorbeeld apart als aanvullend pakket afgesloten worden. Check dit dus altijd even bij je verzekeraar! Hetzelfde geldt voor de glasverzekering; deze zit vaak al als onderdeel bij de opstalverzekering. Deze aanvullende verzekeringen zijn er vooral om er zeker van te zijn dat je dekking zo goed mogelijk geregeld is.

4. Stormschade verzekering

De stormschade verzekering is net als de brand- en glasverzekering een aanvullende mogelijkheid. Hoewel deze verzekering vaak al onderdeel is van een pakket, is een aanvulling ook hierop mogelijk. Wel zo handig met dat veranderende klimaat in Nederland!

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting? Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Hoe financier je een nieuwe kantoorinrichting?

Het moderne kantoor ziet er heel anders uit dan vroeger. Weg met de witte muren en saaie schermen die de bureaus van elkaar scheiden. Het kantoor moet vooral als ‘thuis’ aanvoelen, zodat werknemers het maximale aan prestaties leveren. Een nieuwe kantoorinrichting vraagt om een financiering. Welke mogelijkheden zijn er?

Financiering van een nieuwe kantoorinrichting

De zakelijke lening is bij uitstek geschikt voor het financiëren van bedrijfsmiddelen. Helaas is het niet voor alle ondernemers mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat de bank er geen vertrouwen in heeft of je geen concrete cijfers kunt aantonen. Dit gebeurt vaker wanneer er een kans bestaat dat de ondernemer de rentelasten en aflossingen niet kan betalen. De bank zal soms ook om een eigen inbreng vragen. Voordeel is dat een zakelijke lening aftrekbaar is, mits deze aan de zakelijke voorwaarden voldoet.

Doorlopend krediet als zakelijke lening

Het doorlopend krediet helpt startende en bestaande ondernemers met de financiering van een nieuwe kantoorinrichting. Het gewone doorlopende krediet is niet hetzelfde als een ondernemerskrediet. Bij het doorlopend krediet wordt er naar de persoonlijke situatie gekeken. Voordeel van een doorlopend krediet is dat er altijd nieuw geld beschikbaar is: het bedrag dat reeds is afgelost. Rente en looptijd staan niet vast, wat voor wisselende kosten kan zorgen. Tussentijds aflossen is volledig boetevrij.

Het doorlopend krediet is aan te raden wanneer er nu maar ook op een later moment behoefte is aan financiering. Bijvoorbeeld voor uitbreiding of verbouwing van het kantoorpand.

De persoonlijke lening als financieringsvorm

Een persoonlijke lening wordt geheel op iemands persoonlijke situatie afgestemd. Vooraf staat het te lenen bedrag vast, net als de looptijd en de rente. Ideaal voor het eenmalig financiëren van de kantoorinrichting. Is er daarna behoefte aan meer geld, dan is het nodig om een nieuwe lening af te sluiten.

De persoonlijke lening is de meest voordelige leenvormen. Tussentijds aflossen, met welk bedrag dan ook, is boetevrij. Hierdoor kan bedrijfswinst worden ingezet voor het vervroegd aflossen van deze lening.

Zoeken naar een investeerder

Wie hier de mogelijkheden toe heeft, kan ook op zoek naar een investeerder. De investeerder ziet zijn investering terug in de vorm van aandelen, winstdeling of anders. Het is belangrijk om dit soort zaken goed vast te leggen: dit voorkomt achteraf een hoop onenigheid. Sommige investeerders vragen geen geld of aandelen maar naamsbekendheid, vaak in de vorm van reclame. Ook hierover worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt.

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Je nieuwbouwhuis voorzien van raamdecoratie: 4 tips

Eindelijk is het dan zo ver: je hebt de sleutel van je nieuwbouwwoning ontvangen en kunt aan het inrichten gaan. Zo’n kale woning is natuurlijk een geweldig blank canvas, maar heeft nog wel wat nodig om het van een huis om te toveren naar een thuis. Om te beginnen is het kiezen van de juiste raamdecoratie een stap in de goede richting. Maar ga je nu voor jaloezieën , rolgordijnen, of toch lekker ouderwets voor de grote hangende gordijnen? We geven je wat handige tips.

1. Welke sfeer wil je neerzetten?

Wat voor sfeer je in je nieuwbouwhuis wilt creëren hangt vaak af van de interieurstijl die je besluit te hanteren. Een modern interieur vraagt bijvoorbeeld om een andere soort raamdecoratie dan een industrieel interieur. Houd ook in de gaten dat raamdecoratie de ideale manier kan zijn om een strak, koud of minimalistisch interieur wat warmer te laten voelen. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieen in het geval van een industrieel interieur, of mooie houten jaloezieën of rolgordijnen wanneer je een landelijke stijl hanteert.

2. Wat past er in de ruimte?

De raamdecoratie moet de ruimte natuurlijk wel op een goede manier benadrukken en de ruimte niet onnodig groter, kleiner of kouder aan laten voelen. Je kunt de raamdecoratie dan ook gebruiken om de ruimte een bepaald gevoel mee te geven. Verticale raamdecoratie kan ervoor zorgen dat de ruimte hoger aanvoelt, en laaghangende gordijnen kunnen weer een gevoel van sfeer en warmte neerzetten in een grote ruimte. Horizontale raamdecoratie zoals bijvoorbeeld mooie houten jaloezieën zorgen er op hun beurt weer voor dat de ruimte breder aanvoelt.  

3. De functie van de raamdecoratie

Wil je de raamdecoratie gebruiken om de ruimte warmer te maken of juist lekker fris te houden? Hoewel je nieuwbouwwoning waarschijnlijk voorzien is van dubbelglas, kan het zijn dat je het gevoel hebt dat de ramen wat kou doorlaten. In dat geval zijn normale gordijnen van een dikke stof natuurlijk ideaal; en dat bespaart ook weer op de energiekosten . Wil je de warmte juist buiten houden dan kun je beter kiezen voor raamdecoratie dat gemaakt is van een warmtewerend materiaal.

4. Hoeveel licht mag het doorlaten?

Wil je de raamdecoratie op de slaapkamer plaatsen, dan is het misschien wel fijn als het zo min mogelijk licht doorlaat zodat je lekker door kunt slapen . Hangt het daarentegen in de woonkamer dan mag de raamdecoratie waarschijnlijk wat meer licht doorlaten. Kijk per ruimte even hoeveel licht en privacy je in deze ruimte wilt creëren, en pas je keuze hierop aan.

6 praktische producten voor in je tuin Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

6 praktische producten voor in je tuin

Nog een paar maanden en de zomer staat alweer voor de deur; een mooi moment om de achtertuin alvast helemaal zomerklaar te maken. Zeker na de aanschaf van een nieuwbouwwoning mag er flink wat gebeuren in de tuin. Maar om te beginnen is het wel zo handig om al de nodige tools en producten bij de hand te hebben zodat je onverstoord aan de slag kan. Van een goede parasolvoet tot de juiste gereedschappen: we zetten alle praktische producten die jij nodig hebt in je tuin voor je op een rij.

1. Een hogedrukreiniger

Heb je tegels in de tuin? Dan is een hogedrukreiniger een van de eerste apparaten die je in huis wilt halen. Niet alleen heb je de tegels in no-time schoongemaakt; ook de buitenkant van de woning, je fiets of zelfs je auto is perfect schoon te maken met dit handige apparaat.

2. Parasol of winddoek

Om jezelf wat extra privacy te geven, lekker in de schaduw te zitten en de wind buiten de tuin te houden zorg je ook voor een parasol of winddoek in de tuin. Zo kun je ook in de zomer lekker genieten van het warme weer, zonder direct te verbranden. Zorg natuurlijk ook voor een stevige parasolvoet zodat de parasol mooi op zijn plek blijft.

3. Gereedschap voor de tuin

Nu hoef je niet je hele schuur vol gereedschap te leggen, maar er zijn wel een aantal handige tools die je bij de hand wilt hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heggenschaar voor het snoeien van de haag. Deze heggenschaar kan daarnaast ook gebruikt worden om de zijkanten van je gazon bij te houden. Multifunctioneel dus! Zorg dat je deze multifunctionele gereedschappen zeker bij de hand hebt:


Een schop
Een krabber
Een schoffel
Een hark
Een heggenschaar


4. Een grasmaaier

Heb je gras in je achtertuin? Dan is een grasmaaier een échte must-have. Of je nu voor een geautomatiseerde grasmaaier gaat, of gewoon lekker met de hand achter het apparaat aanloopt. Als jij je gras netjes bij wilt houden heb je er echt eentje nodig.

5. Het juiste meubilair

Daarnaast wil je ook lekker kunnen zitten; en daar is natuurlijk tuinmeubilair voor nodig. Het hoeft ook echt niet duur te zijn. Een leuke loungeset met een tafeltje in de hoek en je bent klaar voor de zomer!

6. Sfeerverlichting

Zodra de avond valt is het wel fijn om nog wat te kunnen zien in de tuin. Zorg dus ook dat je voldoende verlichting geplaatst hebt en verlichting in de opslag hebt liggen. Valt er een lampje uit, dan kun je het zo vervangen. Schaf solar lampjes aan om te besparen op de energiekosten en een stap te zetten richting duurzaam wonen !

Maak je nieuwe woning in Amsterdam hooikoorts vrij! Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Maak je nieuwe woning in Amsterdam hooikoorts vrij!

Hooikoorts is een vervelende allergie waar veel mensen last van hebben. Als je het zelf niet hebt, dan ken je wel iemand die het heeft. Een hooikoorts allergie kan je in verschillende mate last van hebben. Maar of je nu een klein beetje of heel veel last hebt, je wilt er graag helemaal geen last van hebben. Zeker als je een nieuwbouw woning in Amsterdam gaat kopen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om de overlast te verminderen.

Symptomen hooikoorts

Het is ook wel interessant om te kijken naar de symptomen van hooikoorts. Want wat is hooikoorts nu eigenlijk? Hooikoorts is natuurlijk een allergie. Maar wat voor allergie? Als je last hebt van hooikoorts dan krijg je een allergische reactie van pollen. De pollen hebben invloed op je afweersysteem waardoor je lichaam meer histamine aanmaakt. Hierdoor  last krijgt van een aantal symptomen:


Geïrriteerde ogen (branderig, jeukend, tranend)
Opgezwollen en rode oogleden
Een loopneus
Veel niesbuien
Vermoeid en koortsig gevoel
Benauwd gevoel
Hoesten
Pijnlijke en opgezette keel
Jeukend gehemelte


Overlast verminderen

Als je jouw woning hooikoorts vrij wilt maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de pollen uit je woning weert. Het beste zou dan zijn om nooit je ramen en deuren open te zetten. Maar dat wil je natuurlijk niet, zeker niet als het heerlijk weer buiten is. De beste oplossing hiervoor zijn horramen en hordeuren met pollenwerend gaas, zo kan je jouw ramen en deuren gerust open zetten. Dus als je een nieuwbouw woning in Amsterdam gaat kopen, dan is het verstandig om ook direct horren te laten installeren.

Daarnaast kan je de overlast van hooikoorts verminderen met behulp van een aantal andere handige tips:


Zet een zonnebril op als je naar buiten gaat, zo komen de pollen niet in je ogen
Ga voor het slapen douchen, dan spoel je alle pollen af
Hang je was niet buiten op, zo kan het ook niet onder de pollen komen
Gebruik hooikoortspillen, dan worden de symptomen onderdrukt
Wrijf niet in je ogen, dan vergroot je de kans dat er pollen in je ogen komen
Smeer vaseline rondom je neus, dit kan eventueel wat pollen tegenhouden


We hopen dat je met deze tips jouw hooikoorts allergie wat beter kunt verdragen als je bij jouw nieuwbouw woning intrekt.

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Pimp je interieur met deze 5 interieurtips

Je interieur is onbewust een belangrijk onderdeel van je leven. Kom je thuis van een  vermoeiende dag werken? Plof dan neer op de bank en kom tot rust door je interieur.  Heb je een dagje vrij? Ontspan met een kopje thee en geniet eindeloos van jouw gekozen interieur! In dit blog geef ik je 5 tips om je interieur te pimpen!

#1: Persoonlijkheid is vrolijkheid

Niets is beter dan herinneringen ophalen. Ga je huis eens door, haal je oude fotoboeken van zolder en ga op zoek naar foto’s waar jij blij van wordt. Zijn het vakantieherinneringen? Of herinneringen naar vroeger? Stop ze in een lijstje en hang ze op. Zo denk jij iedere dag terug aan die fijne tijden!

#2: Ga voor kleuren waar jij van houdt

Je interieur is een stukje persoonlijkheid die bij jou past. Houd jij van felle kleuren? Of zijn neutrale houtkleuren meer jouw ding? Door te kiezen voor kleuren die bij jou passen, kun je jouw interieur helemaal naar jouw smaak inrichten

#3: Groen moet je doen

Kamerplanten zijn hot! Wat is nou leuker dan planten in je interieur op te nemen die jij echt mooi vindt en er helemaal thuis vindt passen? Ga je voor een pannenkoekenplant of is de yucca helemaal jouw ding? Het belangrijkste is: ga voor iets wat jij in je woonkamer vindt passen.

#4 Een kleed is the way to go

Wat is nou fijner tijdens deze koude winterdagen om een warm kleed onder je voeten te hebben? Het is niet alleen lekker warm, ook is het energiebesparend door het warmte-isolerende vermogen van het kleed, multifunctioneel dus!

#5 Last but not least: raamdecoratie

Voor veel mensen is raamdecoratie een onderdeel waar niet veel aandacht aan besteed wordt. Een gemist kans! Ga bijvoorbeeld voor een houten jaloezie .  Houten jaloezieën geven een enorme boost aan de sfeer van je interieur. Ook ben je volledig de baas ov er je privacy doordat je zelf bepaalt hoe je de jaloezieën afstelt!

Ga jij opnieuw je woonkamer inrichten? Met deze 5 tips kun jij je interieur helemaal naar jouw smaak inrichten. Ik ben benieuwd of jij de stap aandurft om je interieur te pimpen!

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning Lokaal nieuws donderdag 30 april 2020

Besparen op energiekosten door (duurzame) aanpassingen in woning

Duurzaamheid is een term waar we niet meer omheen kunnen. Het streven naar duurzaamheid is dan ook een belangrijke doelstelling van zowel de overheid, het bedrijfsleven en veel burgers. Ook de gemeente Amsterdam heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil de verduurzaming van de stad zo veel mogelijk versnellen. Zo wil de gemeente in 2040 aardgasvrij zijn en is er het streven om in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie op te wekken en 20% minder energie te verbruiken. Ook in nieuwbouwprojecten is verduurzaming een vereiste en met het streven van de stad om ruim 52.000 nieuwe woningen te bouwen in zeven jaar, zal aan de verduurzaming in de stad nog meer invulling krijgen.

Rol van de burger

De burger speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen op het gebied van duurzaamheid. Het opwekken van energie is duur en milieubelastend. Het is dus van belang het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Je kunt bij het betrekken van je nieuwbouwwoning een aantal aanpassingen in je woning aanbrengen om je energieverbruik terug te dringen, zodat kostbare warmte niet verloren gaat. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Voor een aantal aanpassingen die je woning verduurzamen is zelfs (op gemeentelijk niveau) financiële ondersteuning beschikbaar.

Isolatie

Je huis verwarmen is kostbaar en vaak nog niet milieuvriendelijk, vooral als het met gas gebeurt. Het grootste deel van de energierekening gaat dan ook op aan stookkosten. Daarom is het belangrijk om de warmte niet via allerlei wegen te laten ontsnappen. Het isoleren van je huis is daar een zeer geschikte methode voor. Je kunt je dak, gevel, spouwmuur en vloer isoleren. In een gemiddeld huishouden zonder isolatie wordt per jaar ongeveer 3.300 kubieke meter gas verbruikt. Bij een goed geïsoleerde woning, daalt dit verbruik naar 600 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op een besparing van zo’n 2.000 euro.

Zonnepanelen

In 2018 kwam bijna 2 procent van het totale stroomverbruik in Nederland uit zonnepanelen . Dit is een groei ten opzichte van het jaar ervoor, maar dat percentage moet veel verder omhoog. De landelijke subsidie vanuit de overheid op het plaatsen van zonnepanelen is in 2019 komen te vervallen. Op gemeentelijk niveau is het nog wel mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Vaak moet hiernaast echter nog een ander energiebesparingsproduct worden aangeschaft, bijvoorbeeld isolatiemateriaal voor de isolatie van je huis. Maar ook zonder de ondersteuning vanuit de gemeente loont het om voor zonnepanelen te kiezen. In gemiddeld 7 jaar tijd heb je de investering terugverdiend en na die tijd blijf je de, dan, gratis stroom ontvangen. De levensduur van de zonnepanelen kan oplopen tot 40 jaar. Fabrikanten geven vaak 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Kleine aanpassingen in huis

Naast het isoleren van je huis zijn er nog een aantal aanpassingen die je in je huis kunt aanbrengen die relatief goedkoop zijn. Je kunt zelf de kieren en naden in je huis dichten, zodat de warmte in huis niet verloren gaat en je dus minder kosten kwijt bent aan het verwarmen van je huis. Daarnaast kun je reflecterend radiatorfolie achter je radiator plaatsen . Dit zorgt ervoor dat de warmte die door de verwarming afgegeven wordt terug wordt gekaatst de kamer in en niet via de muur verloren gaat. Ook kun je speciale gordijnen ophangen die door hun honingraatstructuur extra isolerend werken. En vervang tot slot gloei- en halogeenlampen in je woning door ledlampen. Deze zijn tot 85% zuiniger dan een gloeilamp.

Kies de goedkoopste energieleverancier

Een manier om op je energiekosten te besparen die verder geen aanpassingen aan je woning behoeft, is het overstappen op een andere energieleverancier bij het aflopen van je huidige contract. Dat kan meestal 2 maanden vooraf. Ga daarvoor energieleveranciers vergelijken om de goedkoopste contracten te vinden. Het is zeer de moeite waard om het aanbod van de verschillende energieleveranciers naast elkaar te houden en de voordeligste te kiezen.

De schoonheid van nieuwbouw Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

De schoonheid van nieuwbouw


Nieuwbouw wordt niet door iedereen zonder meer positief ervaren. Mensen gaan het liefst voor pittoresk, oud en 'karakter'. Maar anderen willen gewoon een huis dat voldoet aan praktische eisen zoals duurzaam, ruim, licht, degelijk en makkelijk bereikbaar. En je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Toch schuilt er in kakelverse nieuwbouwwijk zeker schoonheid .

Eisen

Nieuwbouw is allereerst een signaal dat het goed gaat met een stad of land. Op deze plek willen veel mensen wonen en een gezin stichten. Smaken verschillen, maar over één ding is men het eens: er is behoefte aan meer woonruimte. Of dit nu om gezinnen, studenten of zelfs daklozen gaat. Gemeente, projectontwikkelaars, architecten en ondernemers doen veel onderzoek naar de wensen van potentiële bewoners. En die lopen enorm uiteen. In ieder geval is duurzaamheid prominent, maar we willen ook groen om ons heen. Een tuin. Winkels in de buurt. En het moet natuurlijk móói zijn. Ga er maar aan staan.

Mooi wordt het vanzelf

De behoefte aan pittoresk, oud en karaktervol is niet immer zaligmakend in de praktijk. Wie een grachtenpand heeft bemachtigd, zit vaak tot het einde der tijden en tot aan zijn nek in de hypotheekschuld en moet keihard werken om daaraan te voldoen. Afgezien van de kosten die in het onderhoud gaan zitten. Maar dat grachtenpand is ook ooit nieuwbouw geweest. Het heeft in de loop der jaren het label 'pittoresk' gekregen. Wanneer we nu een stad als New York zouden neerzetten in de polder, zou men schande spreken van zo veel hoog- en nieuwbouw. En kijk eens hoe populair New York nu is.

Met andere ogen

Sterker, een nieuwbouwwijk heeft een bepaalde schoonheid. Alles is er fris. De buurt ademt één en al opluchting, toekomst en levenslust. Mensen die er wonen hebben gekozen voor ruime, oersterke huizen die met de nieuwste technieken gerealiseerd zijn, voorzien van de grootste gemakken. De kersverse buurtbewoners hebben groene energie geregeld, een tuin waar hun kinderen spelen, razendsnelle wifi dankzij hun alles in 1 pakket, een gloednieuwe (elektrische) auto voor de deur. Er hangt een sfeer van 'nu is alles nog kaal, maar we gaan er wat moois van maken met z'n allen'. De boompjes, die nu nog als takjes uit de grond steken, worden ooit metershoge, groene bladerenmassa's. Ooit is het hier ook New York. Ze willen er dus voorlopig niet weg, scharrelen rond in de parkjes, doen hun boodschappen bij een grote, nagelnieuwe supermarkt en hebben al vrienden gemaakt in de buurt. Wie met andere ogen kijkt, ziet de schoonheid van dat geluk.


 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden