Mobiele airco 12000 btu

Actueel

Nieuws

Professionele klusser? Deze items zijn onmisbaar Lokaal nieuws maandag 29 november 2021

Professionele klusser? Deze items zijn onmisbaar

Ben jij iemand die veel aan het klussen is? Dan ben je inmiddels vast al wel een professionele klusser. En bij een professionele klusser hoort natuurlijk ook professionele gereedschap. Er zijn dan ook een aantal items die onmisbaar zijn als jij op serieus niveau aan het klussen bent. Benieuwd naar welke items dit zijn? Wij zetten er een aantal voor je op een rij, dus lees snel verder!

Goede werkkleding

Als professioneel klusser weet je vast als geen ander dat je veiligheid altijd voorop staat. Daarom is het ook van belang dat je er alles aan doet om je eigen veiligheid te waarborgen. Wat daarom onmisbaar is om te hebben als professionele klusser, is goede werkkleding. En dan bedoelen we geen oude spijkerbroek met een T-shirt, maar echt professionele werkkleding. Als je hier nog niet over beschikt, is het dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een goede werkbroek, werktrui of shirt en werkjas. Belangrijk hierbij is dat je kledingstukken kiest die én goed zijn voor de veiligheid én dat deze comfortabel zitten. Naast een werkbroek, werkshirt en werkjas, zijn ook stevige werkschoenen en goede werkhandschoenen van groot belang om te hebben. En laten we de veiligheidsbril en het stofmasker niet vergeten!

Goede werklampen

Wat ook zeker belangrijk is om te hebben, zijn goede werklampen. Zeker als je ook regelmatig in de avonduren werkt, is het van belang om deze te hebben. Voldoende licht tijdens jouw werkzaamheden is tenslotte enorm belangrijk. Op deze manier kun je jouw werkzaamheden namelijk nauwkeuriger uitvoeren. Werklampen zijn te koop in verschillende soorten en formaten. Kijk dus goed naar wat jij zelf fijn vindt werken!

Een zaagtafel

Ben je veel bezig met het zagen van bepaald materiaal? Dan kan het een aanrader zijn om te beschikken over een stevige zaagtafel . Dit kan handig zijn om plaatmateriaal of balken te verwerken in de lengterichting. Er zijn best wat verschillende soorten zaagtafels, waardoor je hier genoeg keuze in hebt. Beschik je hier nog niet over? Dan is het een aanrader om hier zeker naar te kijken als je voor jouw klussen veel aan het zagen bent.  

Een werkbank

Voor welke klus je ook bezig bent, een goede werkbank komt als professionele klusser vaak goed van pas. Of je nu aan het klussen bent in jouw schuur, buiten of in de garage: het kan handig zijn om een werkbank te plaatsen. Ben je aan het klussen op verschillende plekken? Dan kan een instapklare werkbank goed van pas komen. Deze kun je dus gemakkelijk inklappen en zo weer naar een andere plek verplaatsen. En dat is als professionele klusser natuurlijk enorm handig.

Deze bovenstaande dingen zijn eigenlijk onmisbaar voor iedere professionele klusser. Deze items kunnen namelijk bij veel klussen van pas gaan komen. Als je hier nog niet over beschikt, kan het dus zeker goed zijn om over na te denken. Je dient er tenslotte wat voor over te hebben om die klussen optimaal uit te voeren!

 

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt Lokaal nieuws donderdag 25 november 2021

Amsterdam: dé plek waar je je thuis voelt

Amsterdam is een van de meest dichtbevolkte steden in Nederland. Daarnaast is het een enorm populaire stad onder de toeristen. Dat Amsterdam zo geliefd is komt door haar mooie grachten, alle bezienswaardigheden, al haar mooie parken en geweldige evenementen. Amsterdam is dé stad waar jij helemaal jezelf kan zijn, het is een stad die streeft naar vrijheid. In Amsterdam kun je heerlijk wonen. Zie jij jezelf al wonen in een van de mooiste steden van Nederland? Schakel een makelaar in Amsterdam in en wie weet heb jij in een mum van tijd jouw droomhuis gevonden!

Waarom een makelaar inschakelen?

Het is tegenwoordig erg lastig om zelf een koopwoning te vinden. De huizenmarkt wordt steeds krapper en de prijzen van de huizen stijgen. Een makelaar is als geen ander gespecialiseerd in de huizenmarkt en kan jou helpen met het vinden van een perfecte woning. Een makelaar in Amsterdam weet erg goed welke huizen te koop staan en welke huizen er nog in de verkoop komen. Daarnaast heeft de makelaar al jarenlange ervaring, hij of zij kan jou dus het allerbeste helpen. In Amsterdam kan je op veel verschillende plekken wonen, je kan in het centrum wonen, in Amsterdam-Oost, in Amsterdam-West, in Amsterdam-Noord en in Amsterdam-Zuid. Aangezien er zoveel verschillende wijken zijn kan het enorm lastig zijn om een goede woning te vinden. Een makelaar heeft een groot klantenbestand en netwerk en weet goed welke wijk en welke woning bij jou past. Daarnaast kan een makelaar zorgen voor een goede onderhandeling wat betreft de prijs, hij of zij zorgt ervoor dat je een eerlijk en goed bod kan plaatsen. Maak gebruik van de diensten van een makelaar en ervaar zelf alle voordelen!

Verkoop jouw huis razendsnel!

Ben je op zoek naar een nieuw huis, maar wil je eerst jouw huidige woning verkopen? Een makelaar kan jou ook helpen met het verkopen van jouw huidige huis. Naast dat een makelaar in Amsterdam gespecialiseerd is in het kopen van woningen is hij of zij ook erg deskundig in het verkopen ervan. Hoe gaat het verkopen van een huis met behulp van een makelaar in zijn werk? Allereerst is er een kennismakingsgesprek, in dit gesprek worden de wensen besproken. Daarnaast wordt er gekeken naar de status van het huis. Vervolgens wordt er een verkoopofferte en adviesprijs gegeven. Daarna wordt het verkoopplan opgesteld, er worden verkoopactiviteiten gedaan en er worden kijk momenten ingepland. De makelaar houd jou op de hoogte van de verkoop met behulp van een rapportage. De makelaar zorgt ervoor dat jij een goed bod ontvangt. Als het huis verkocht is, dan worden de schriftelijke afspraken in een koopakte verwerkt. De makelaar begeleidt jou tijdens het verkoopproces en probeert al jouw vragen te beantwoorden. Wil jij ook jouw huis verkopen? Schakel dan een makelaar in Amsterdam in en wie weet is jouw huis snel verkocht!

 

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia Lokaal nieuws donderdag 11 november 2021

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad van de wereld. Zowel binnen Nederland als ver daarbuiten kent Amsterdam een bepaalde aantrekkingskracht. Deze kracht gaat decennia terug, toen Amsterdam zich naar voren duwde als open, vrije stad. Er trokken massaal veel binnen- en buitenlandse mensen naartoe, wat een forse stijging van de huizenprijzen betekende.

De Amsterdamse huizenmarkt vandaag

Toen men vroeger naar de grote stad vertrok, waren er nog niet al te veel huizen verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met het bouwen van grote appartementencomplexen om van de stad een betaalbare vestigingsplaats te maken. Men kon echter niet opbouwen tegen het enorme aanbod dat er ook toen al was. En deze vraag is eigenlijk nooit weggegaan. Het gevolg is: hoge prijzen voor koopwoningen en lange wachtrijen voor het huren van een huis, appartement of kamer.

Amsterdam centrum

Wanneer je in het centrum van de stad wilt vestigen, wordt de zoektocht nog net iets lastiger. Omdat juist daar de vraag erg hoog is, is het belangrijk dat jij van tevoren een goede afweging maakt van wat je wel en niet wilt. 

Welke elementen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam moet je er per se in hebben en welke onderdelen zijn een “nice-to-have”. Om dit te bepalen is het handig om vergelijkbare woningen op waarde te schatten. Zoek naar meer nieuwbouw Amsterdam om een indruk op te doen van de elementen die echt nodig zijn.

Voorbereiding 

Wanneer je dan uiteindelijk hebt besloten waar je in Amsterdam wilt vestigen, is het belangrijk om een goed plan op te stellen. Neem hier de tijd voor, het zal je helpen in je uiteindelijk koopproces. Je zult sneller kunnen reageren op juist en alleen die woningen die binnen jouw kader passen en je verliest geen tijd aan andere woningen.Soort woning: Ga je voor een appartement of een huis? Beide woningen kennen uiteraard voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op.


Budget, niet onbelangrijk natuurlijk. Bepaal wat je wilt uitgeven en stel deze in als filters op de website waarop je zoekt. Zo raak je niet in de verleiding om net iets boven budget te kijken.


Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Ook hier hebben beide opties voor- en nadelen. Wat voor de één belangrijk is, hoeft voor jou wellicht geen deal-breaker te zijn. Wanneer je uiteindelijk heel specifiek gaat zoeken, dan zal jouw voorbereidingstraject een perfect hulpmiddel zijn om snel tot de juiste beslissing te komen. 

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Maak kennis met deze sterke blokken! Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Maak kennis met deze sterke blokken!

Stappelblokken of toch liever jumboblokken?

Investeren in een veilige infrastructuur of gewoon opzoek naar duurzaam bouwmateriaal voor dat leuke tuinideetje waar je al enige tijd meezit? Het kan tegenwoordig heel eenvoudig! Daarom willen wij je alvast laten kennis maken met deze sterke en toch betrouwbare blokken. Wij hebben het hier namelijk over de stapel- en jumboblokken. Deze hebben elk hun eigen toepassingsgebied die het leven op verschillende vlakken toch wat simpeler maken en waarvan je de voordelen elke dag opnieuw opmerkt. Laat je alvast inspireren door het veelzijdig gebruik van deze bouwcomponenten.

Wat zijn nu eigenlijk jumbo of stapelblokken?

Ja, een goeie vraag! Een jumboblok (ook wel een stootband of ‘biggenrug’ genoemd) is een ovaalgevormde meestal betonnen obstakel dat een infrastructurele functie heeft. Deze worden veelal geplaatst op een wegdek om het te ver in- of doorrijden te vermijden. Het is ook een halfronde massieve blok met een redelijk gewicht dus daar kan je ook niet zomaar mee aan de haal en het kan tegen een stootje, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

De stapelblokken hebben een ander einddoel aangezien zij ook een extra esthetische meerwaarde leveren in tegenstelling tot de jumboblokken . Het is een bouwcomponent of als het ware een duurzame blok die je op verschillende locaties kan gebruiken en op elkaar kan stapelen, meestal wordt het in de tuin gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid.

Meer veiligheid door de Jumboblok

Zoals je al eerder las worden deze vaak geplaatst op wegdekken, terreinen en pleinen om het te veel inrijden of verkeerd parkeren te ontmoedigen. Maar wist je dat bedrijven deze ook plaatsen om inbraakgevoelige panden en showrooms te beschermen? Dankzij deze plaatsing worden zelfs plofkraken vermeden bij grote kostengevoelige raampartijen. Ook worden jumboblokken door meer en meer gemeenten gebruikt als bochtbeschermers voor zwaar vrachtverkeer of om hun parkeerbeleid te versterken. Een opvallende kleur die in de nacht helpt om de zichtbaarheid van een bermrand te verbeteren behoren ook allemaal tot de mogelijkheden.

Eenvoudig in gebruik

Stapelblokken zijn helemaal eigentijds en actueler dan ooit! Naast het eenvoudig gebruik van deze blokken volgens het principe van op elkaar stapelen is een ander groot voordeel dat ze niet gemetseld hoeven te worden en dat de mogelijk bestaat om ze gewoonweg met lijm aan elkaar vast te hechten. In een handomdraai kan je zo al een afscheiding in je tuin, een hoge plantenbak of zelfs een bank creëren en je buur alvast grote ogen laten opzetten.

Het ziet er ook goed uit

Stapel- en jumboblokken hebben ook het voordeel dat er op esthetisch vlak veel gespeeld kan worden. Aangezien deze blokken op maat gemaakt kunnen worden kan er ook geopteerd worden voor een bepaalde kleurenpallet om het nog eens extra te laten opvallen. Dit kan uit veiligheidsoverwegingen of gewoonweg omdat je het leuk vindt.

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

5 Aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam

Ben jij voor je bedrijf op zoek naar een ander bedrijfspand? Amsterdam is al eeuwenlang het centrum van bedrijvigheid in Nederland. The place to be dus als populaire vestigingsplaats voor veel bedrijven. Maar hoe pak je het aan om in deze plaats een pand te vinden dat voldoet aan alle wensen en eisen? Er zijn immers veel zaken om te overwegen. Door de huidige krapte op de commerciële vastgoedmarkt is het goed om je prioriteiten op een rijtje te hebben. Hieronder vind je vijf aandachtspunten bij het uitkiezen van een bedrijfspand in Amsterdam.

Huren of kopen?

Wil je kantoorruimte vinden , dan kun je je richten op zowel huur als koop. Het kopen van een bedrijfspand heeft als voordelen dat je vermogen opbouwt, en dat het pand mogelijk zelfs nog meer waard wordt in de toekomst. Bij nieuwbouw heb je daarnaast ook nog eens een bepaalde vrijheid als het gaat om indeling en inrichting. Kopen vraagt alleen wel een bepaalde investering. Is er niet voldoende vermogen aanwezig, dan is huren een goede optie. Dit biedt flexibiliteit en gemak, doordat kantoorruimte turn-key en gemeubileerd wordt opgeleverd soms.

Het beschikbare budget

Of je nu een bedrijfspand wil gaan kopen of huren, je bent waarschijnlijk gebonden aan een bepaald budget. Hoewel het budget nooit allesbepalend mag zijn, is het bij het vinden van kantoorruimte in Amsterdam wel nodig realistisch te zijn. Waar een paar jaar geleden nog sprake was van een grote leegstand, is dit nu in bepaalde wijken omgeslagen in een tekort aan ruimte. Dit heeft geresulteerd in fors gestegen prijzen, bijvoorbeeld in het centrum en de Zuidas. Je vindt echter wel nog goed betaalbare kantoorruimte in Amsterdam in opkomende wijken zoals Sloterdijk.

Bereikbaarheid

Het aantal files op de Nederlandse wegen is het afgelopen jaar met bijna 20 procent gestegen. Ook het openbaar vervoer kent een grote drukte tijdens de spitstijden. Wil je je als bedrijf in Amsterdam vestigen, dan is het dus belangrijk goed over de locatie na te denken. Medewerkers en klanten moeten het bedrijf immers snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Goede bereikbaarheid is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een grote plus voor bedrijven.

Goede telecomvoorzieningen

Er is haast geen sector of bedrijf meer te noemen die niet sterk afhankelijk is van telecom. Of het nu gaat om telefonische bereikbaarheid, of snel internet voor bijvoorbeeld het efficiënt kunnen uitvoeren van werkzaamheden, ontvangen van orders en uitvoeren van de boekhouding. Hoewel er veel aandacht is voor draadloze verbindingen (zeker met de komst van 5G) wordt zakelijk nog veel bekabeld gewerkt. Bij het huren van een bedrijfspand zijn de kosten voor telecom soms al opgenomen in de servicekosten.

Het energielabel

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vanaf 1 januari 2023 moet ieder kantoor groter dan 100 vierkante meter een energielabel C of hoger hebben. Door nu een nieuw gebouwd of al langer bestaand bedrijfspand met een hoog energielabel te kopen of te huren, voorkom je dat je in een pand zit dat de komende jaren alsnog gerenoveerd moet worden. Een energielabel C of hoger scheelt natuurlijk ook in de energiekosten.

Ontmoedig inbrekers Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Ontmoedig inbrekers

Om de woning optimaal te beveiligen moet je denken als een inbreker. Alles wat inbrekers aantrekt moet je precies het tegenovergestelde doen in jouw woning. Zo houden indringers van stilte, daarom maken alarmsystemen enorm veel lawaai. Hoe je iedere woning optimaal kunt beveiligen leggen we uit op deze pagina.

Ontmoedig inbrekers

Als je echt een gok wilt wagen kun je de woning op de volgende wijze beveiligen. Zet de voordeur wagenwijd open, leg een rode loper uit van de stoep tot aan de dorpel en zorg dat er voldoende licht aanwezig is. De kans is groot dat er nooit ingebroken wordt in jouw huis. Want inbrekers vinden dit een heel eigenaardige situatie die eruitziet als een val. Een gelijksoortig experiment is uitgevoerd met een portemonnee op straat. Een losse portemonnee op straat wordt opgepakt, wanneer er een opvallende cirkel omheen wordt getekend loopt iedereen door. Want opvallend is gevaarlijk, en dat is ook het uitgangspunt van huisbeveiliging.

Licht in de duisternis

Een inbreker is allergisch voor licht. Wanneer je de woning voldoende van binnen én buiten verlicht, dan is de kans op inbraak veel kleiner. Buiten kun je denken aan zuinige LED verlichting. Die kun je dag en nacht laten branden, maar dit hoeft niet. Je kunt ook bewegingsmelders installeren die je (draadloos) koppelt aan de lampen. Wanneer de melder beweging registreert zal de lamp automatisch inschakelen. Dit is ook reuze handig wanneer je ‘s avonds thuiskomt. Er zijn volop lampen met eenvoudige PIR sensoren te koop, je kunt ook een stap verder gaan met een huisautomatiseringssysteem dat je verschillende apparaten aan elkaar laat koppelen. Zo kun je het Somfy TaHoma systeem koppelen aan diverse soorten detectie waaronder beweging, licht of een onderbrekingsmelder op ramen en deuren.

Het energieverbruik van LED lampen buiten weegt niet op tegen de preventieve werking die van licht uitgaat. Omdat het ook prettiger is voor de bewoners biedt buitenverlichting meerdere toepassingen. Let er wel op dat deze verlichting bestand is tegen regen, en dat kabels veilig zijn voor ongedierte en andere soorten schade. Er zijn kleine lampjes die op zonnecellen werken, dan hoef je ook geen kabels te trekken.

Altijd iemand thuis

Inbrekers zitten niet te wachten op confrontaties met bewoners, daarom breken ze in bij woningen die verlaten lijken te zijn. Door de lampen op een timer te zetten zorg je ervoor dat de woning er altijd bewoond uitziet. Je kunt hier nog een stap verder in gaan door gemotoriseerde raamdecoratie te installeren zoals de PoweredBlinds van Somfy. Je kunt dan instellen wanneer de gordijnen moeten openen of sluiten. In de winterperiode kan het al donker zijn voordat je thuiskomt van het werk. Dan laat je de verlichting inschakelen en de gordijnen automatisch sluiten. De hele dag de gordijnen dicht, of de lichten aan is een duidelijk teken van afwezigheid. Dat elektrische gordijnen daarnaast ook nog eens heel praktisch is voor de bewoners is dan mooi meegenomen. In de zomer kunnen gordijnen ook heel goed dienen als zonwering.

Een smart home is ook een safe home. Door de lichten en gordijnen een ‘eigen leven’ te laten leiden ziet de woning er altijd bewoond uit, wat inbrekers helemaal niet prettig vinden. Wanneer er onverhoopt in de nacht toch iemand het waagt om dicht bij de woning te komen, dan kun je met smart home apparatuur precies bepalen welke acties er plaats moeten vinden. Misschien het licht aan in de gang, een (stille) notificatie op je smartphone of een luid alarmsignaal. Van heel subtiel tot enorm luid en opvallend, er zijn allerlei mogelijkheden om inbrekers te snel af te zijn.

Hoe werkt PIR detectie?

De meeste bewegingsmelders, zoals deze ook vaak in beveiligingscamera's aanwezig zijn, werken met PIR detectie. Dit is een detectie van warmte, er is een klein rooster voor de infrarood detector aanwezig die veranderingen in omgevingstemperatuur kan waarnemen. Dit werkt in principe het hele jaar door, met temperaturen tussen pakweg 0 en 25 graden Celsius. Met een slimme bewakingscamera kun je naast PIR detectie ook vertrouwen op beeldherkenning. PIR werkt niet wanneer er een venster tussen wordt geplaatst, een camera wel. Per merk en model kunnen de functies afwijken.

Andere vormen van beveiliging

Automatische verlichting in combinatie met geautomatiseerde raamdecoratie verhoogt niet alleen het wooncomfort, het maakt de woning ook aanzienlijk veiliger. Wanneer je kiest voor een smart home systeem zoals de TaHoma van Somfy kun je ook andere apparaten en diensten toevoegen zoals rookmelders, smart locks op de deuren of cloud opslag, zodat je wereldwijd de woning in de gaten kunt houden. Combineer praktisch gebruik met een veilig gevoel door automatische verlichting en andere smart home oplossingen.

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Maak je nieuwbouwwoning klaar voor de verhuizing

Voordat je echt kunt verhuizen naar je nieuwbouwwoning, moeten er een aantal zaken geregeld worden. In dit artikel zetten we graag een paar belangrijke punten op een rij. We begrijpen namelijk dat je in deze stressvolle periode wel eens wat dingen vergeet. Lees alle verhuistips rustig door en zet ze eventueel voor jezelf op papier.

Huur een opslagruimte in de buurt

Het is vaak fijner om niet direct je complete inboedel te verhuizen naar de nieuwe woning. In een overvol huis raak je snel het overzicht kwijt. Kies er daarom voor om alleen de spullen te verhuizen die je echt nodig hebt. De rest doe je gesorteerd in stevige dozen en sla je tijdelijk op in een opslagruimte. Er is altijd wel een opslaglocatie bij je in de buurt! Om nog efficiënter te werken kun je ook kiezen voor de thuisbezorgd service van Kubox. Hierbij wordt de opslag thuisbezorgd in Amsterdam . Helemaal tot aan jouw voordeur. Je kunt de opslagbox dus vanuit huis inladen en daarna laten ophalen. De spullen worden veilig opgeslagen bij een vestiging in jouw omgeving. Zodra alles in je nieuwbouwwoning op orde is, kun je de box gewoon weer laten bezorgen.

Controleer je nieuwbouwhuis op gebreken

Controleer de woning kritisch op gebreken bij de oplevering . Er is namelijk altijd wel iets aan te merken. Meld deze ‘opleverpunten’ zo snel mogelijk, zodat het nog op korte termijn opgelost kan worden.

Zorg voor tijdelijke verlichting

Een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen opgeleverd zonder verlichting. Maar tijdens het verhuizen is een beetje licht wel zo handig. Koop daarom een aantal verhuisfittingen om tijdelijk licht te creëren in de kamers. Deze fittingen zijn heel eenvoudig op te hangen en weer te vervangen.

Maak een pad naar de voordeur

Is de voortuin nog een grote zandhoop? Maak dan in ieder geval een stevig pad voordat je aan de verhuizing begint. Dit is niet alleen veiliger, maar het zorgt er ook voor dat er minder zand in je nieuwe schone woning komt. Dat scheelt weer een avondje vegen en stofzuigen!

Houd rekening met vocht

In een nieuwbouwwoning zit altijd een hoop vocht. Het kan zelfs 2 jaar duren voordat het helemaal is verdwenen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de vloer en wandbekleding.

Beveilig je nieuwbouwwoning

Nieuwbouwhuizen zijn erg aantrekkelijk voor inbrekers . Het is verstandig om je woning zo snel mogelijk te beveiligen. Breng daarnaast je waardevolle spullen tijdelijk naar de opslag zolang je er nog niet woont. Via Kubox.nl kun je al een kleine opslagruimte van 1 kubieke meter huren!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Een duurzame inrichting voor je woning Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Een duurzame inrichting voor je woning

Energiebesparende maatregelen aan je woning, we kennen ze inmiddels van buiten. Je neemt een zuinige HR-ketel of een waterpomp, je kunt zonnepanelen kopen om je eigen groene stroom te produceren en je isoleert je muren, dak en vloeren. Maar duurzaamheid is meer dan energie besparen. Ook de belasting voor het milieu en levensduur zijn factoren om mee te wegen. Daarom geven we tips voor een duurzame inrichting voor je woning.

Waterontharder

Afhankelijk van waar je woont in Nederland, kan het kalkgehalte in je water relatief hoog zijn. Dit noemt met dan ‘hard water’. De oorzaak hiervan is de bron waar vanuit het water opgepompt wordt. Het gevolg van hard water voor je woning is dat je te maken krijgt met kalkaanslag. Deze is in de wasbak of het toilet nog wel met een ontkalker te verwijderen, maar in apparaten als de wasmachine en de afwasmachine en in de douchekop is dit niet zo eenvoudig. Het gevolg kan zijn dat deze objecten eerder kapot gaan en vervangen moeten worden. Ook leidingen raken er eerder door verstopt. Dat is natuurlijk niet zo duurzaam. Een waterontharder kan uitkomst bieden. Dit is een zuiveringssysteem dat het water dat uit de kraan komt onthardt, waardoor het dus minder kalk bevat. Interesse? Klik op de link voor meer waterontharder info .

Vloeren

Ook in de keuze voor je vloeren kun je voor duurzaam gaan. Kunststoffen vloeren zoals PVC-vloeren worden geproduceerd van aardolie, wat een fossiele brandstof is. Daardoor zijn deze vloeren vanuit milieuperspectief niet duurzaam. Houten vloeren zijn vrij van schadelijke stoffen en gaan lang mee. Daarnaast zijn ook kurk en marmoleum duurzame keuzes. Ook zijn bepaalde gietvloeren duurzaam.

Duurzame verf

Natuurlijk neem je bij het inrichten van je woning ook de kwast ter hand om je muren te voorzien van een mooi kleurtje. De meeste verf zit echter vol met stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en daarom niet duurzaam te noemen zijn. Gelukkig zijn er alternatieven. Fabrikanten als Fairf, Mommypaint of Farrow & Ball maken verf op waterbasis met nagenoeg geen chemische stoffen. Je merkt dit ook in het feit dat deze verf bijna geurloos is. Fairf maakt de binder voor hun verf zelfs van gerecycled sloophout. Uiteraard is deze verf ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen.

Duurzaam textiel

Ook de keuze voor het textiel in huis kan duurzamer. Let hierbij op de GOTS-certificering. Dit is een indicatie van het feit dat je met biologisch katoen te maken hebt. Dat houdt in dat er bij de verwerking geen gebruik ik gemaakt van pesticiden of chemicaliën. Je kunt hier op letten bij de aanschaf van zaken als beddengoed, hand- en theedoeken en badjassen maar ook dekens, lakens en kussens.

Verlichting

De verlichting in je huis kan duurzaam zijn wanneer je kiest voor LED-verlichting. LED-lampen gaan namelijk langer mee dan klassieke soorten van verlichting. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook nog eens tot 60 procent minder stroom verbruiken dan klassieke verlichting. Dat maakt de investering in LED-verlichting zeker ook rendabel.

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Richt je nieuwbouw huis in met Smart Home

Ga je een nieuw huis (laten) bouwen? Dan is dat de ideale gelegenheid om meteen een aantal zaken mee te nemen bij de bouw. Zo kun je bijvoorbeeld alvast rekening houden met een Smart Home. Door dat direct bij de bouw te integreren, is het veel gemakkelijker om je huis Smart te maken. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met allerlei slimme apparaten, die natuurlijk energie en een internetverbinding nodig hebben.

Wat is een Smart Home?

Een Smart Home is een woning die voorzien is van een aantal slimme systemen en apparaten. Je kunt deze systemen op afstand besturen, meestal via je smartphone of tablet. In een wat verder gevorderd Smart Home kunnen de apparaten ook met elkaar samenwerken om zo nog betere resultaten te boeken. Smart Home inrichting wordt ingezet om je woning comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken.

Slimme beveiliging van de woning

Allereerst wil je natuurlijk je nieuwe huis beveiligen . Dat kun je op verschillende slimme manieren doen. Zo kies je bijvoorbeeld voor IP-camera’s buitenom het huis. Deze zullen je een seintje geven als er iemand langsloopt, waardoor je direct op de hoogte bent. Verder monteer je slimme rookmelders en een slimme koolmonoxide melder. Je hoort dan ook je rookmelder afgaan als je niet thuis bent, via je telefoon. Je kunt het beveiligingssysteem zo maken dat de rookmelders, koolmonoxidemelder en camera’s met elkaar samenwerken in één omgeving. Is er een probleem, dan kun je meteen zien wat er aan de hand is en de juiste hulp inschakelen.

Comfortabel maken van de nieuwbouw woning

Je wilt je nieuwbouw woning lekker comfortabel inrichten. Ook daar kun je Smart Home voor toepassen. Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting, die je op afstand kunt bedienen. Er zijn slimme lampen die op afstand te dimmen zijn en aan- en uitgeschakeld kunnen worden. Maar er zijn ook slimme lampen die je in allerlei kleuren kunt instellen. Smart Home kan ook toegepast worden in de keuken, bijvoorbeeld door een slimme koelkast te gebruiken. Deze kan je doorgeven welke etenswaren je nog in huis hebt, terwijl jij al in de winkel staat. Zo zijn er nog meer slimme apparaten die het leven een stukje gemakkelijker en comfortabeler maken.

Je woning extra efficiënt maken

Naast veiligheid en comfort is er nog een goede reden om te kiezen voor een Smart Home: efficiëntie. Je kunt veel energie besparen door middel van slimme apparaten. Zo is een slimme thermostaat heel precies in te stellen en kun je hem ook op afstand bedienen. Een slimme oven kun je ook op afstand aanzetten en instellen. Je hoeft hem dus niet eerst voor onbepaalde tijd voor te verwarmen en ovenschotels hoeven nooit langer dan nodig verwarmd te worden. Slimme wasmachines regelen perfect de hoeveelheid wasmiddel die nodig is en gebruiken ook nog eens minder energie en water om de was schoon te maken. Kortom: de meeste slimme apparaten die horen bij het Smart Home besparen energie en werken efficiënter dan ‘gewone’ apparaten.

Je huis inrichten als Smart Home doe je idealiter al bij de bouw. Dan kun je al rekening houden met de plaatsen voor stopcontacten en aansluitingen. Het is bijvoorbeeld erg praktisch om de kabels voor je beveiligingssysteem al meteen bij de bouw mee te nemen. Dat scheelt je later veel moeite om de kabels netjes weg te werken.

Zo help je kamerplanten de winter door! Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Zo help je kamerplanten de winter door!

De herfst -en winterperiode zijn killers voor je mooie, groene planten. Vooral de planten die een vochtige lucht, warmte en zon heel fijn vinden, houden niet zo van de winterse kou. Daarnaast stoken we onze verwarming hoog op, wat een dooddoener is voor de luchtvochtigheidsgraad. Bij deze enkele manieren om je planten alsnog een aangenaam binnenklimaat te bieden.

Doe een grondige check

Welke kamerplanten heb jij in huis staan? Het is handig om te weten welke soorten je hebt staan, zodat je op elk moment kunt opzoeken wat voor soort verzorging ze nodig hebben. Een kamerplant verzorgen is helaas niet de makkelijkste taak, maar gelukkig kun je online heel veel informatie vinden. Een snelle Google-search kan je direct hulp opleveren. Zo kunnen bruine randen duiden op te veel zon en gele bladeren op te veel water. Probeer ook niet een quick fix te vinden, want het kost tijd om je planten te herstellen als ze het even wat minder goed doen.

Zet ze in de badkamer

De badkamer is voor sommige planten echt een uitkomst. Doordat deze ruimte vaak warm en vochtig tegelijk is, bloeien je planten helemaal op! Je kunt ze zelfs even bij jou in de douche zetten (als het kleinere planten zijn) om ze even goed water te geven. Zorg wel dat je ze vervolgens weer goed uit laat lekken, anders verzuip je ze! Let wel goed op wat voor soort planten je hier neerzet, want niet elke plant is op deze omgeving gesteld.

Besproei ze

Wanneer je zelf merkt dat de lucht wat droger aanvoelt in huis, wordt het tijd om de luchtvochtigheid een boost te geven. Je kunt dit op de ouderwetse manier doen, waarbij je bakjes met water aan de verwarming hangt. Door de warmte wordt het water vanzelf verdampt in de ruimte. Je kunt ook de plantenspuit erbij pakken en je grote planten voor binnen om de dag even flink besproeien. Zo valt het water op de bladeren en kunnen ze dit makkelijk opnemen.

Het blijft voor je planten elk jaar weer goed volhouden om de lente te halen. Waarschijnlijk geven ze nauwelijks nieuwe bladeren en zullen ze in deze periode niet heel veel groeien. Dat is heel normaal, want ze gaan in een soort winterslaap. Schrijf ze ook niet direct af wanneer het lijkt alsof ze dood zijn, want het kan zomaar zijn dat ze in de lente ineens een opleving krijgen! Wanneer je nog even geduldig bent zal je zien dat je planten over enkele maanden weer als een speer gaan!

3x musthave verlichting tijdens grauwe dagen Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

3x musthave verlichting tijdens grauwe dagen

Tijdens de winterperiode hebben we allemaal toch wat meer last van de winterdip. Doordat er weinig zonlicht is, hebben we minder energie en motivatie om de dag productief en positief door te komen. Daarom is het geen slecht idee om te zorgen dat je huis voorzien is van goede, maar vooral sfeervolle verlichting. Bekijk deze drie ideeën om alvast wat inspiratie op te doen.

Voor je thuiskantoor

Nu veel van ons thuiswerken, is het een must om je werkplek comfortabel te maken. Hadden ze voorheen bij jou op kantoor ook van die felle TL-lampen? Dat hoeft gelukkig niet in je eigen thuiskantoor! Ga in deze ruimte niet voor super sfeervolle verlichting, want je moet wel geconcentreerd (en vooral wakker!) blijven. Kies daarom bijvoorbeeld voor sfeervolle verlichting in de gehele ruimte en voeg een goede spot toe op je bureau. Zo blijf je gefocust achter je computer, maar wel in een gezellige ruimte zonder klaslokaallicht.

In de woonkamer

In de woonkamer zal je de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het essentieel om hier goede verlichting te hebben, vooral als je ’s avonds na je werk neerploft op de bank. Zorg voor een knusse sfeer door verschillende staande lampen met bijvoorbeeld industriële hanglampen te combineren. Zo creëer je een supermoderne look, maar wel met een knusse sfeer. Als je ook nog zorgt dat je de lampen kunt dimmen, is jouw woonkamer een heerlijke plek om de grauwe dagen door te komen.

Soorten slaapkamerverlichting

In de slaapkamer wil je tot rust komen. Hierbij geldt; ga vooral voor sfeervol en zeker niet te fel. Je kunt een voor een hanglamp gaan in het midden van de kamer, of juist kiezen voor aparte lampjes aan beide zijden van het bed. Zo kunnen jij en je partner zelf het licht uitdoen wanneer jullie willen slapen. Wellicht lees je nog een boek of tijdschrift voordat je naar bed gaat, dan is een feller bedlampje echt wel een must. Kies een combinatie van een sfeerlamp en een spot die je op je boek kunt richten. Er zijn ontzettend veel soorten bedlampen om uit te kiezen, dus bedenk je goed waar je het licht voor nodig hebt.

Verlichting tijdens deze dagen is echt wel heel belangrijk voor je gemoedstoestand en kan ervoor zorgen dat je humeur verbetert. Door elk van de bovenstaande ruimtes goed te verlichten, versterk je je activiteiten in deze kamer. Zo zorg je dat je productiviteit boost in je werktijd, positiviteit vindt in de woonkamer en rust ervaart in je slaapkamer. Doe jezelf dus een plezier en gun jezelf wat mooie verlichting in huis tijdens de komende grijze maanden.

Waarom een houtkachel in jouw huis niet mag ontbreken? Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Waarom een houtkachel in jouw huis niet mag ontbreken?

Op deze vraag geven we in onderstaand blog graag antwoord.

Een houtkachel, een echte sfeerbrenger

Een woning zonder houtkachel is als een klok zonder klepel. Er ontbreekt een essentieel iets. Een houtkachel voegt namelijk enorm veel sfeer aan je woning toe. Verlies je in het steeds maar weer wisselende vlammenspel, de heerlijke stralingswarmte of het bijvullen van de houtkachel met hout. Het echte vuur, de vlammen en de geur van brandend hout zorgen voor het ultieme haardgevoel. Hoe gezellig is dat, met z'n allen rondom een gezellig brandende houtkachel zitten, wat drinken en goede gesprekken voeren. Daarnaast is een houtkachel voor sommigen een stukje nostalgie omdat de woonhuizen vroeger enkel en alleen op hout werden gestookt. Tegenwoordig zijn er zulke mooie houtkachels verkrijgbaar, daar moet je wel naar blijven kijken ook wanneer ze niet branden.

Bespaar op je energiekosten

Behalve de gezelligheid is het stoken van een houtkachel ook “gezellig” voor uw portemonnee. Een goed gestookte houtkachel levert heel veel warmte op terwijl de brandstof, het hout relatief goedkoop is. Vanwege het hoge rendement van een houtkachel, soms 75%, gaat er bijna geen warmte door de schoorsteen verloren.

Wanneer je de kachel koppelt met je verwarmingssysteem kun je nog veel meer op de energiekosten besparen. Hiervoor moet wel een hiervoor geschikte houtkachel worden aangeschaft omdat er aanvoer- en retourleidingen op moeten worden aangesloten.

Stook alleen met geschikt hout

Al is je houtkachel nog zo mooi, wanneer die niet op de juiste manier wordt gestookt zal het rendement niet optimaal zijn, belemmeren ruitjes vol roet het zicht op de vlammen en komt er ook nog rooklucht de kamer binnengekringeld.

Je kunt jezelf een hoop ellende besparen door alleen met de juiste houtsoorten te stoken.

Stook alleen schoon hout, dus geen hout dat is geschilderd of is geïmpregneerd. Verder moet het hout droog zijn, dat wil zeggen dat het minstens twee jaar moet hebben gedroogd. Je kunt het hout zelf drogen maar ook kopen.

Geschikt zijn de volgende houtsoorten: 


Essenhout -> brandt traag en geeft een mooi vlammenspel
Eikenhout -> brandt traag, geeft knetterende vlammen en ontwikkelt weinig rook
Berkenhout -> brandt traag, geeft veel warmte af en brandt extra schoon
Elzenhout -> brandt sneller maar geeft ook sneller warmte af


Een aanwinst in je interieur

Met het enorme grote aanbod van mooie, moderne, prachtige maar ook verschillende soorten houtkachels is er altijd wel een die in jouw woning kan worden toegepast.

Wat dacht je van een houtkachel als roomdivider? Of een houtkachel die je naar believen naar links of naar rechts kunt draaien? Er zijn zelfs vrijhangende houtkachels die een zeer ruimtelijk effect hebben. Ook nemen vrijhangende houtkachels weinig ruimte in beslag omdat ze niet op de vloer hoeven te worden geplaatst.

Dan is er nog de doorkijkkachel, waarbij je van twee kanten van de vlammen en de warmte kunt genieten.

Natuurlijk kun je ook voor een zeer strakke inbouw houtkachel kiezen of voor een vrijstaand model. Wil je liever een houtkachel met een draaideur of een liftdeur, een met een moderne of landelijke uitstraling?

De huidige houtkachels zijn zo mooi, daar zit vast jouw droomkachel bij.

Voor welke houtkachel je ook kiest, met kachels van Droomkachels zit je altijd goed. Droomkachels heeft bekende merken als Jøtul, Dik Geurts, Dru, Scan en Barbas in het assortiment opgenomen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis?

De een houdt van een oude woning, de ander woont juist het liefst zo modern mogelijk. Neig je meer naar de tweede optie? Dan is een nieuwbouwwoning zeker iets voor jou! Er worden in ons land en in Amsterdam veel nieuwe woningen gebouwd, wat dit absoluut een aantrekkelijke keuze maakt wat de koop betreft. We zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Vrij op naam

In de meeste gevallen koop je een nieuwbouwhuis vrij op naam, in tegenstelling tot de koop van een bestaand huis. Dit houdt in dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen, en dat de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen zijn in de koopprijs. Dat zijn financiële zaken die zeker voordelig zijn! Ben je niet bekend met deze termen? Een aankoopmakelaar Amsterdam helpt je hier graag bij en maakt alles voor je duidelijk: wel zo prettig bij de aankoop van een huis!

Modern wonen

Voor liefhebbers van een moderne woonstijl is een nieuwbouwwoning een perfecte match. Zo’n huis is immers voorzien van de nieuwste designs, wat betreft bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Wat een heerlijk vooruitzicht! Er wordt natuurlijk op allerlei locaties in de stad gebouwd, waarbij er bij ieder woonproject weer net een andere stijl wordt aangehouden. Een goede makelaar Amsterdam is precies van alle bouwprojecten op de hoogte: handig voor jou om die hulp in te schakelen. Zo hoef je niet zelf alle research te doen, wat natuurlijk weer de nodige tijd bespaart.

Duurzaam wonen

Niet alleen de moderne woonstijl telt mee bij een nieuwbouwhuis, je gaat ook nog eens een stuk duurzamer wonen. Zo zijn moderne woningen goed geïsoleerd, ingericht op laag energieverbruik en regelmatig voorzien van slimme systemen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Dat is een prettige manier van wonen, voor nu én in de toekomst.

Weinig onderhoudskosten

Niet alleen je energiekosten zijn lager bij een nieuwe woning, je hebt ook nog eens weinig onderhoudskosten. Zeker in de eerste jaren! Dat is natuurlijk wel anders met een bestaande woning. Hoe nieuwer het huis is, hoe beter alles in elkaar steekt – en de komende jaren ook nog wel in orde zal blijven. Een ideaal vooruitzicht.

Zelf keuzes maken voor de inrichting

Bij sommige nieuwbouwprojecten heb je de kans om zelf actief mee te denken over de precieze aankleding van je huis. Je bent immers de eerste persoon die er gaat wonen, aan jou de eer om hierover na te denken! Van de afwerking van de muren tot de stopcontacten, om maar wat voorbeelden te geven. Als het je tof lijkt om hierover mee te denken, is een nieuwbouwhuis zeker passend bij jouw woonwensen!

Hoe bepaal je de waarde van een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Hoe bepaal je de waarde van een nieuwbouwhuis?

1. Gebruik online waardering tools voor Taxatie Amsterdam

Zoeken naar 'hoeveel is mijn huis waard?' online onthult tientallen schatters van de woningwaarde. Volgens de enquête gebruikte 22% van de huiseigenaren in de Nederland die de waarde van hun huis bepaalden, een online schatter. De technische term voor deze tools is een geautomatiseerd waarderingsmodel, en ze worden doorgaans aangeboden door kredietverstrekkers of onroerend goed sites. Met behulp van openbare registers, zoals eigendomsoverdrachten, eigendomsakten en belastingaanslagen, samen met een aantal wiskundige modellen, proberen deze tools de waarde van uw huis te voorspellen op basis van recente verkoop- en vermelding prijzen in het gebied. Een betrouwbaarheidsscore van 90% betekent dat de schatting bijvoorbeeld binnen 10% van de marktwaarde ligt, hoewel elke tool zijn eigen manier heeft om de betrouwbaarheid te berekenen. Maar u moet altijd met een lokale vastgoedexpert praten om meer inzicht te krijgen in elke online taxatie.

2. Krijg een vergelijkende marktanalyse

Als u klaar bent om dieper in de waarde van uw huis te duiken, kunt u een lokale makelaar om een vergelijkende marktanalyse vragen. Hoewel niet zo gedetailleerd als een professionele beoordeling, geeft deze een beoordeling van het huis en de markt. Lokale makelaars kunnen dit voor weinig of geen kosten verstrekken, maar let op: ze kunnen dit doen in de hoop te worden ingehuurd als uw verkoopmakelaar.

Evalueer vergelijkbare eigenschappen

Een ding dat taxaties en tools gemeen hebben, is dat ze afhankelijk zijn van de recente verkoopwaarde van vergelijkbare eigendommen, ook wel 'comps' genoemd. Ruim de helft (56%) van de huiseigenaren in de Nederland schatte de waarde van hun huis door naar vergelijkbare eigendommen te kijken. Op het eerste gezicht lijkt deze benadering het eenvoudigst. Compensaties trekken is een manier om de marktwaarde te bepalen zonder een taxateur te betalen, maar gebruik uw gezond verstand. Bedenk welke eigendommen een koper zouden interesseren als de uwe niet beschikbaar zou zijn. Zoek naar vergelijkbare grootte, locatie, staat en upgrades.

Starten

Blader door een site waar vermeldingen worden weergegeven om de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in uw buurt van Amsterdam te vinden. Als er niet genoeg recente verkopen zijn, kijk dan naar de vermelding prijzen, maar onthoud dat ze misschien niet realistisch zijn. U heeft ten minste drie geldige vergelijkingen nodig om een waarschijnlijke marktwaarde voor je huis te bepalen. Als u eenmaal vergelijkbare eigendommen heeft gekozen, wordt het een beetje lastig. U zult moeten corrigeren voor verschillen tussen uw huis en de composities, zoals het toevoegen van waarde aan de comp-prijs als het meer slaapkamers heeft dan uw huis of het aftrekken van waarde als het interieur bijvoorbeeld verouderd is. Hoeveel u optelt of aftrekt, hangt af van de omstandigheden in uw markt, die sterk kunnen variëren. Kijk na het aanpassen van de waarden naar uw hoogste en laagste composities. Een ruwe schatting van uw woningwaarde ligt ergens in het midden.

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Dit zijn de voordelen van winkelen in Amsterdam

Een van de populairste steden om te winkelen in Nederland is natuurlijk Amsterdam. Maar waarom kiezen toch zo veel mensen, vanuit binnen- en buitenland, ervoor om in Amsterdam te gaan winkelen? Amsterdam heeft veel te bieden als het gaat om winkelen. Wat de voordelen zijn van het winkelen in deze toffe stad? Je leest het in dit artikel.

Veel verschillende winkelstraten

Een groot voordeel aan winkelen in Amsterdam is dat je hierbij de keuze hebt uit veel verschillende winkelstraten. De stad heeft namelijk heel veel te bieden als het gaat om winkelen. Dit is dus ideaal voor een dagje shoppen, want je kunt in Amsterdam oneindig winkelen als je dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shopsessie in de Kalverstraat, P.C. Hooftstraat of Nieuwendijk, maar ook gaan voor bijvoorbeeld de 9 Straatjes.

Veel variatie

Doordat er in Amsterdam veel winkelstraten zijn, is er ook veel variatie in winkels. Dit is fijn, want omdat er zo veel verschillende soorten winkels zijn zit er hoe dan ook iets voor je bij. Als je gaat winkelen in Amsterdam kun je designer winkels, exclusieve winkels, vintage winkels, boetiekjes en allerlei winkels van toffe merken verwachten. Je kunt hier dus terecht voor bijvoorbeeld luxe merken als Prada, Louis Vuitton en Michael Kors, maar aan de andere kant zijn er in Amsterdam ook leuke boetiekjes en vintage winkels te vinden. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor Amsterdam enorm geliefd is als winkelstad. Doordat er zoveel variatie is in deze stad, is de kans groot dat je hier kunt slagen als je hier gaat winkelen.

Markten

Niet alleen de vele winkelstraten van Amsterdam zijn een groot voordeel, dit geldt ook voor de typische Amsterdamse markten. Als je gaat winkelen, is het dan ook zeker aan te raden om hier een van te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Cuypmarkt, de markt op het Waterlooplein of de Noordermarkt in de Jordaan. Op deze markten is van alles te verkrijgen. Van verse groenten en fruit tot meubels, kleding en andere leuke kleinigheidjes: je kunt hier terecht voor allerlei verschillende spullen.

Gezelligheid

Nog een groot voordeel aan Amsterdam is dat het hier gezellig is. In de diverse winkelstraten zijn namelijk niet alleen winkels te vinden, ook zijn er zat leuke restaurants en cafés te vinden. Een hapje eten of even iets drinken maakt jouw dagje winkelen natuurlijk nog net even wat leuker. Winkelen in Amsterdam kan op deze manier echt een leuk uitstapje zijn, want je gaat een gezellige dag tegemoet!

Als jij binnenkort graag gaat shoppen maar nog geen bestemming in je hoofd had, kun je Amsterdam dus zeker in je achterhoofd houden. Deze stad kan jou als winkelliefhebber namelijk veel bieden. Amsterdam is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook parkeren in Amsterdam is een goede optie. Op zoek naar een parkeerplaats in Amsterdam? Kijk dan eens bij Parkeren Amsterdam voor de mogelijkheden. Hoe je ook naar de stad reist, als je met tassen vol nieuwe spullen naar huis wilt gaan ben je in Amsterdam zeker aan het juiste adres!

Het aanbrengen van een gietvloer Lokaal nieuws maandag 11 oktober 2021

Het aanbrengen van een gietvloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je huis en denk je dat het leggen van een gietvloer een goede optie voor je is? Of heb je liever een van de verschillende soorten pvc vloeren ? Kijk dan eens naar de gietvloeren prijs .

Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf een gietvloer te leggen, maar dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo is het ten eerste belangrijk dat de vloer niet te vochtig is. Op een vochtige vloer kun je geen vloer leggen. Je kunt de vochtigheid van de vloer meten door gebruik te maken van een vochtmeter. Het voordeel van een gietvloer is dat je deze over allerlei soorten vloeren kunt leggen. Dit betekent wel dat de vloer egaal moet zijn. Op een hobbelige, oneven vloer kun je geen gietvloer plaatsen.

Het schuren van de ondergrond kun je doen door gebruik te maken van een speciale schuurmachine, zoals bijvoorbeeld een handbetonschuurmachine. Als de vloer beschadigd is kun je verschillende scheuren dichtmaken met kit. Ook kun je de vloer daarna glad maken door egaline te gebruiken.

De ondergrond behandelen

Als je de ondervloer voldoende hebt bijgewerkt kun je gaan beginnen met het gieten van de vloer. Eerst moet je zorgen dat je de ondergrond behandelt met een zogenaamde primer. Deze primer zorgt ervoor dat de gietvloer strak gelegd kan worden. Na het aanbrengen van deze primer laat je dit ongeveer achttien uur drogen.

De volgende stap is om een schraaplaag aan te brengen. Deze schraaplaag is gemaakt van kunststof en zorgt ervoor dat de gietvloer egaal wordt en ook zorgt deze schraaplaag ervoor dat de vloer bestand wordt tegen vloeistoffen van buitenaf. Na het aanbrengen van deze laag meng je de substantie voor de gietvloer zoals aangegeven. Het is belangrijk dat je het mengsel goed mengt tot een mooi geheel. Dit kun je doen door een boormachine het mengsel te laten mengen. Nu giet je dit mengsel in een emmer. Giet vanuit de emmer voorzichtig gedeeltes van het mengsel op de vloer en zorg dat je het mengel op de vloer goed verdeelt op een gelijkmatige manier.

Het aanbrengen van de coating

Na het aanbrengen van dit mengsel kun je gaan beginnen met het aanbrengen van coating. Deze coating moet de vloer een glimmende afwerking geven maar deze coating kan de vloer ook een matte afwerking geven, afhankelijk van je eigen keuze.
Bij het gieten van je eigen vloer zijn er verder nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste belangrijk dat je per fase goed weet hoe lang de vloer moet drogen. Op het moment dat je de fout maakt en te snel verdergaat met het vervolg in het proces dan kan het zijn dat je later in de problemen komt. Ook is het verstandig om een extra laag coating aan te brengen op het moment dat je de vloer intensief gaat gebruiken. Een vloer die minder wordt gebruikt zal ook minder snel slijten, maar een vloer die de hele dag door overlopen wordt kan vaak wel een extra laag coating gebruiken.

Het leggen van een gietvloer Lokaal nieuws maandag 11 oktober 2021

Het leggen van een gietvloer

Ben je aan het kijken naar leggen of laten leggen van een gietvloer? Dan kun je kiezen uit verschillende types pvc vloeren . Hieronder vertellen we je meer over de gietvloeren prijs . Ook zijn er andere materialen verkrijgbaar. De prijs voor het laten leggen van gietvloeren verschilt per bedrijf. Ook hangt de prijs af van het soort gietvloer dat je wilt leggen. Verschillende soorten gietvloeren hebben namelijk ook verschillende prijzen. In dit artikel gaan we de verschillende gietvloeren bij langs en geven we inzicht in de prijs die bij deze gietvloer hoort.

Soorten gietvloeren

Een veelvoorkomende gietvloer is een gietvloer van cement, de zogenaamde cementgebonden gietvloer. Dit type gietvloer heeft een industriële en wat stoere uitstraling. De uitstraling van deze gietvloer staat goed binnen veel soorten interieurs.
Een andere optie is om te kiezen voor de polyurethaan gietvloer, de zogenaamde PU gietvloer. Dit type gietvloer is goed tegen scheuren en kan hiernaast makkelijk gecombineerd worden met vloeren in nieuwbouwhuizen en vloeren waaronder vloerverwarming zit. Het grote voordeel van de PU gietvloer is dat deze ook kan worden gelegd op een ondergrond van beton, tegels of hout. Het leggen van een PU-gietvloer geeft je ook de mogelijkheid om twee kleuren te combineren om zo een mooi effect te krijgen in je vloer.

Gietvloeren van woonbeton

Naast dit soort gietvloeren kun je ook nog kiezen voor een gietvloer van woonbeton. Woonbeton heeft veel overeenkomsten met de typische, klassieke gietvloeren. Woonbeton valt ook onder de cementgebonden vloeren. Een vloer van woonbeton bestaat uit dikkere lagen dan een gietvloer en dit resulteert in een vloer met een naadloze afwerking. Ook zou je kunnen kiezen voor een vloer van microcement. Het materiaal dat hier wordt toegepast is anders dan het materiaal van een typische gietvloer. Een stevig en mooi afgewerkt uiterlijk is wat je krijgt met een microcement gietvloer. Dit type materiaal is van oorsprong afkomstig uit Argentinië. Naast de betonvloer van microcement kun je ook kiezen voor de een design betonvloer. Dit type betonvloer bestaat uit soortgelijk materiaal als de gietvloer en de uitstraling van de betonnen vloer. Heb je een betonvloer nodig voor je bedrijfspand of heb je plannen om een vloer te leggen waar deze veel gebruikt wordt omdat er veel mensen overheen lopen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een epoxy gietvloer. Het grote voordeel van dit type gietvloer is dat deze goed bestand is tegen zware vormen van belasting en ook kan de vloer goed tegen chemische en bijtende materialen. De epoxy gietvloer gaat vele jaren mee en hierdoor hoef je deze niet snel te vervangen. Net als andere gietvloeren is ook dit type vloer in verschillende kleuren te bestellen.

De verschillende soorten vloeren komen ook met verschillende prijzen. Zo is de PU gietvloer te verkrijgen tussen de 55 en de 85 euro per vierkante meter. De Epoxy gietvloer is qua prijs vaak te vinden tussen de 45 en 72 euro per vierkante meter. Een gietvloer van woonbeton vind je tussen de 73 en 97 euro en een gemiddelde vloercoating kost tussen de 24 euro de 41 euro per vierkante meter. Ben je op zoek naar een betonvloer om in je huis te leggen? Dan moet je denken aan een bedrag van tussen de 73 euro en de 97 euro. Microcement komt vaak uit op minimaal 73 euro en maximaal 97 euro.

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Parkeren in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Parkeren in Amsterdam

Amsterdam is een zeer sfeervolle stad om in te wonen maar zeker als je in de buurt van het centrum woont, kan parkeren nog wel eens een probleem zijn. Gelukkig wordt hier bij veel nieuwbouwhuizen wel rekening mee gehouden, maar op sommige plekken blijft het soms lastig. Gelukkig zijn er altijd alternatieven.

Met of zonder auto?

Er zijn genoeg Amsterdammers die er geen probleem mee hebben om alles met de fiets en het openbaar vervoer te doen. Vaak wordt dat al een stuk lastiger als er kleine kinderen komen of als men flinke huisdieren heeft. Als er iets op de planning staat waarvoor ze echt een auto nodig hebben, dan huren of lenen ze er een. Toch gaan er ook geluiden op dat het tegenwoordig goedkoper wordt om een eigen auto te kopen in plaats van er af en toe een te lenen of te huren. De parkeerkosten lopen vandaag de dag namelijk zo hoog op, dat het aantrekkelijker wordt om een auto aan te schaffen. Natuurlijk moet die auto ook ergens geparkeerd worden, maar hier kan dan in sommige gevallen een parkeervergunning voor worden aangevraagd. Met een parkeervergunning parkeren is meestal goedkoper dan zo los de meter betalen.

Andere kosten

Natuurlijk komen er bij de aanschaf van een auto ook nog andere kosten om de hoek kijken. Denk maar aan de wegenbelasting of de autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is verplicht en de wegenbelasting ook. Het is wel altijd verstandig om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De bedragen kunnen onderling nog wel eens verschillen. Al moet je er rekening mee houden dat verzekeringen in een grote stad altijd iets duurder zijn.

Amsterdam valt in de smaak

Ondanks alle parkeerproblemen blijft Amsterdam als woonplaats populair, zowel bij de Amsterdammers zelf als bij de nieuwkomers. De woningen in Amsterdam zijn koopwoningen of huurwoningen, zowel van particulieren als van woningbouwverenigingen. Daarnaast zijn er ook nog de commerciële verhuurders. Kijk in ieder geval altijd wat de parkeermogelijkheden in de buurt zijn.

Eigen parkeerplek

Gelukkig is er ook altijd nog de nieuwbouw in Amsterdam. Er zijn regelmatig fraaie projecten met appartementen of een ander type woning. Bij een aantal projecten wordt er ook rekening met de auto gehouden, bijvoorbeeld in de vorm van een eigen parkeerplek. Dit kan bijvoorbeeld een garage onder het complex zijn of een alternatieve optie. Moet er toch een parkeervergunning worden aangevraagd, doe dit dan bijtijds. De wachttijden zijn meestal lang. In populaire buurten kan het soms wel een paar jaar duren eer er een plekje vrijkomt voor de parkeervergunning. Een abonnement bij een parkeergarage kan ook een optie zijn. Binnen de grachtengordel zal het allemaal wat lastiger zijn, daarbuiten kan het nog meevallen. Zeker als er gekozen wordt voor een van de buitenwijken van de stad.

 

Met een hond leer je de buurt snel kennen Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Met een hond leer je de buurt snel kennen

Ga je verhuizen, dan is een hond een ideale vriend. Niet alleen beschermen ze je en houdt het inbrekers buiten de deur, met een hond leer je de omgeving en je buren snel kennen. Hondeneigenaren hebben de gewoonte snel een praatje met je aan te knopen. En dan kan fijn zijn als je nog niemand kent.

Maar wat voor soort hond is voor jou dan geschikt. Heb je weinig ruimte dan doe je erg goed aan om een niet al te grote hond te kiezen. Wil je er echt op uit en heb je meer ruimte dan kan een Australische herder jouw hond zijn. Maar wil je gewoon een ommetje lopen, dan doe je dat deze hond liever niet aan.

Meer keuze

Moet je dan maar kiezen uit de meest gekozen hondenrassen zoals de Labrador, de poedel of de razend populaire kruising genaamd de Labradoodle . Wil je een hond dan kun je beter eerst kijken wat er bij je past. Kies je een grote hond of liever een kleine. Heb je veel tijd of zijn korte uitlaatmomentjes alles wat er in zit. Zijn er kinderen in je gezin let er dan op dat je een ras kiest wat daarbij past. Net als met andere huisdieren.

Zacht van buiten maar ..

Kijk je bijvoorbeeld naar de leuke kleine Pomeriaan dan zie je een lieve kleine hond met een dikke, zachte vacht. Hun blik is vosachtig en het hondje lijkt vaak te glimlachen. Het hoofd is groot in verhouding tot de fijne snuit. De neuskleur en de kleur van de ogen passen bij de vacht. Die vacht is overigens het pronkstuk van een Pomeriaan. Het is een dubbele vacht waarbij de buitenvacht plat, lang en hard aanvoelt. De ondervacht is zacht en donzig. Omdat er veel meer vacht rond de nek, op de schouders en op de borst is dan bij andere honden maakt dit aantrekkelijk om een Pom te zien.

Eten

Een Pom heeft wel wat eisen qua voeding. Het voedingsschema van de fokker kun je dan ook maar beter  strikt op te volgen, zowel op de voedertijdstippen als het puppyvoer. Zo voorkom je buikpijn bij je hond. Ga je overstappen op ander voedsel dan moet je dat zeer geleidelijk doen. Je hoeft niet te veel met ze spelen als ze jong zijn, ze breken tijdens de groei erg makkelijk hun botten. Bij volwassen Poms geef je alleen voedsel van de beste kwaliteit en in veel kleine porties over de dag. De honden knabbelen graag aan hun eten en zo zorg je ervoor dat hun bloedsuikerspiegel nauwelijks schommelt.

Al is de Pomeriaan niet zo graag, ze hebben toch wel wat beweging nodig. Heeft je nieuwe huis een achtertuin? Een Pomeriaan houdt ervan om daarin te dwalen, lekker veilig en vertrouwd. Zorg wel voor een afgesloten hek want de nieuwsgierig Pom kan zomaar verder op verkenning gaan.

Leergierig

Snel nieuwe dingen leren is ook een eigenschap. Maar let wel op de neiging om de dominante kant van zijn/haar karakter. Het is van het grootste belang dat je altijd consistent bent bij de training. Dit vraagt behoorlijk wat doorzettingsvermogen van je Als je je puppy vanaf het begin goed sociaal opgroeit heeft je hond een vrolijk karakter.

Denk aan de buren

Ben je veel van huis, dan is een Pomeriaan geen goede hond voor je. Niet alleen horen Poms graag hun eigen blaf, ook vinden ze het niet fijn als je weg bent. Dat in combinatie met hun liefde voor blaffen, kan er voor zorgen dat je geen beste indruk maakt op de nieuwe buren. Ook het ontmoeten van andere honden is wel iets om op te letten. De Pom vergeet namelijk dat ze niet zo groot zijn… tot ze een andere hond ontmoet.

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus Lokaal nieuws dinsdag 17 augustus 2021

Dit is de beste optie voor jouw verhuisbus

Wonen in Amsterdam, een nieuwe mijlpaal breekt aan. Eentje waar je nieuw en oud gaat combineren. Want los van alle ideeën om je nieuwe huis vorm te geven en in te richten heb je waarschijnlijk ook nog meubels en interieur uit je huidige woning. Die moeten ook allemaal mee. Maar wanneer het aankomt op de verhuisdag dan ben je vast bekend met dit probleem: de verhuisbus. Waar? Hoe duur? Verborgen kosten? Borg? Hoelaat moet je de bus terug brengen? En, is er wel genoeg laadruimte?

Wat als je een optie had die verhuizen leuk, voordelig en eenvoudig maakt, en ook nog eens goed is voor het klimaat?

Als het aankomt op een auto huren in Amsterdam en omstreken, kiezen mensen op hun verhuisdag steeds vaker voor een deelauto. Maar waarom zou je autodelen?

Met autodelen draag je bij aan de deeleconomie. Je huurt dan namelijk je verhuisbus bij jou in de buurt (of je nieuwe buurt) - gewoon van iemand die een bus ter beschikking heeft. Geen dure verhuurmaatschappijen met verborgen kosten, flinke borgsommen, of onhandige ophaallocaties. Nee, het is simpel, voordelig, en leuk!

Daarnaast is autodelen een van de meest duurzame vormen van mobiliteit. Kies je voor autodelen dan kies je ook voor ons klimaat. Een deelauto in de wijk, betekent dat er 10 auto’s minder nodig zijn op de weg. Oftewel: groenere straten, minder files en flink lagere CO2 emissies. Wie kiest daar nou niet voor?

Maar hoe huur je een (verhuis)bus?

Via SnappCar. SnappCar is Nederlands grootste deelautoplatform waar je duizenden deelauto’s kunt vinden. Verhuisbusjes, elektrische auto’s, sportwagens, familiebusjes, oldtimers: de lijst is eindeloos. De voordelen: je bus huren is veel goedkoper dan via een verhuurmaatschappij, je bent volledig verzekerd én je helpt je eigen buurt.

Kies bij je volgende verhuizing - of die van je vrienden en familie - voor een deelauto. Je kunt al goedkoop een busje huren in Amsterdam via SnappCar. Dat kan met de app of via je computer. Volledig verzekerd, snel, klimaatbewust, en de leukste verhuizing die je zal meemaken. Kijk vandaag nog op SnappCar en ervaar het zelf.

Deze honden passen in een appartement Lokaal nieuws vrijdag 13 augustus 2021

Deze honden passen in een appartement

Wil je graag een hond maar heb je een appartement, dan is het verstandig daar rekening mee te houden. En dat kan, want er zijn maar liefst meer dan 340 hondenrassen op de wereld. Omdat het uit zoveel rassen best lastig kiezen is, helpen we je een beetje op weg.

Met een beperkt oppervlakte en waarschijnlijk een balkon of dakterras in plaats van een tuin, is een hele grote energieke hond natuurlijk niet de beste keuze. Dit betekent overigens niet dat alleen kleine honden geschikt zijn of dat alle kleine honden geschikt zijn.

Nog meer eisen

Naast de ruimte zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Een hond is een deel van je gezin en moet daar wel in passen. Woon je in een appartement dan wil je waarschijnlijk een hond als gezelschapsdier en niet een waakhond. Heb je bijvoorbeeld kinderen of nog andere huisdier dan moet dit wel met het karakter van de hond combineren. De Shiba Inu bijvoorbeeld lijkt op een knuffelbeest uit de speelgoedwinkel maar in realiteit is het een hele levendig hond die beweging nodig heeft en ook nog eens een dwingend eigen willetje heeft.

Ook of je veel thuis bent, speelt een rol. Veel honden hebben verlatingsangst en willen niet graag alleen blijven. Doe dus jezelf maar zeker ook de hond en je buren een plezier om hier rekening mee te houden in de keuze van het ras.

Meer dan het uiterlijk

Ondanks dat het innerlijk meespeelt heb je vaak ook een voorkeur voor het uiterlijk van je hond. Daarom is het niet verwonderlijk dat fokkers het beste uit twee rassen willen halen en er nieuwe kruisingen ontstaan. Kruisingen die vaak erg geschikt zijn voor jou. Kijk maar naar een de Maltipoo . Dit nieuwe ras kis een kruising tussen de Mini Poedel en de Maltezer. Het resultaat mag er zijn. De Maltipoo is een heel lief en schattige hondje dat ook nog eens gezegend is met een leuk speels. Dit hondje is vriendelijk tegen alle bezoekers en een echte allemansvriend. Maar slim zijn ze ook. Daarnaast willen ze jou als baasje ook nog eens graag behagen. De beste ingrediënten dus voor het trainen van je hond. Dit maakt dat de Maltipoo lief en gehoorzaam is en ook heel geschikt als eerste hondje.

Klein maar actief

Een appartement wil natuurlijk niet zeggen dat je hondje geen beweging kan krijgen. Ga jij er graag op uit om met je hondje te wandelen en te spelen, dan is de actieve kleine Cockapoo misschien wel de juiste hond voor jou. Deze viervoeter is een tussen Cocker Spaniels en Poedel. Ze zijn hierdoor intelligent en loyaal maar ook gek op aandacht. En ze zitten vol energie en willen die graag ook kwijt. Dit betekent dat je ze dus wel minimaal twee keer per dag flink moet laten bewegen. Minimaal een half uur per keer is geen overbodige luxe voor dit energieke hondje.

Kiezen

Maak je de keuze voor een hond, maak dan een lijstje wat belangrijk is en hou je daar ook aan. Er zijn namelijk hondenrassen genoeg die echt goed bij je passen. En daarbij maakt het niet uit of je voor een pup kiest of voor een adoptiehond. Het gaat er om dat ook over een jaar jullie nog steeds blij zijn met elkaar.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken Lokaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

3x Zo stijl je een stoere industriële keuken

Wanneer je houdt van een interieur met een stoere uitstraling en natuurlijke materialen is de industriële interieurstijl écht wat voor jou! Pas hem toe in de keuken voor een uniek en sfeervol uiterlijk. Doormiddel van robuuste objecten, passende kleuren en natuurlijke elementen maak je koken nog leuker, want wie wil er nu niet koken in een stoere en stijlvolle keuken? Lees in deze blog hoe jij jouw keuken omtovert tot een industriële keuken.

Natuurlijke elementen

Met behulp van natuurlijke materialen creëer je gemakkelijk een industriële look in je keuken. Binnen de industriële interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van materialen, zoals metaal, leer, beton, hout of baksteen. Deze materialen kun je verwerken in je muren, vloer, meubels en accessoires.

Wanneer je voor een stoere en robuuste muur gaat, kun je kiezen voor een steen- of betonmuur. Vind je dit een beetje teveel? Dan kun je er ook voor kiezen om één muur een industriële look te geven en de overige muren neutraal te houden. Deze kun je vervolgens decoreren met wandrekjes of met stoere fotolijstjes met daarin foto’s of posters.

Voor een typisch industriële vloer kun je kiezen voor een beton- of gietvloer in aardse kleuren of zwart of grijs. Ga je voor een warm uiterlijk? Kies dan voor een mooie houten vloer. Deze hoeft niet perfect afgewerkt te zijn en mag juist wat schoonheidsfoutjes hebben!

Verwerk materialen als metaal en leer door te kiezen voor een grote robuuste tafel met een metalen frame en houten tafelblad en zet er stoelen bij met een prachtige leren bekleding. Tenslotte kun je ook accessoires in de keuken plaatsen waarin materialen als hout of metaal verwerkt zitten.

De keuken

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door een robuust en onafgewerkt uiterlijk. Jouw keuken hoeft dus niet strak afgewerkt te zijn, want schoonheidsfoutjes horen juist helemaal thuis in deze stijl! Pas de industriële interieurstijl toe door te kiezen voor een stoer aanrechtblad van beton of roestvrijstaal. Plaats op de kastjes en lades greepjes van roestvrijstaal.

Kleuren die veel worden gebruikt binnen de industriële interieurstijl zijn zwart, wit, grijs en bruin. Deze kleuren stralen rust uit en hebben een stoer uiterlijk. Ook blauw- of groentinten kun je mooi verwerken in deze interieurstijl. Kies voor één van deze kleuren wanneer je een keukenblok gaat kiezen. Creëer daarnaast met behulp van accessoires contrast door donkere en lichte kleuren in de keuken met elkaar te combineren.

Maak tenslotte de inrichting compleet met behulp van accessoires. Schaf een robuuste messen set aan en zet deze op het aanrecht, leg een houten snijplank neer en hang houten spatels en lepels aan haakjes aan de muur. Kies ook voor roestvrijstalen keukenapparatuur, zodat alles een geheel vormt. Tenslotte kun je nog kruidenrekjes ophangen voor een gezellige sfeer en hier kun je vervolgens verse kruidenplantjes in zetten.

Sfeermakers

Maak tenslotte je industriële keuken compleet door sfeermakers te plaatsen. Met behulp van verlichting creëer je gemakkelijk een warme en gezellige sfeer. Kies voor industriële verlichting, zoals een robuuste vloer- of hanglamp. Je kunt ook kiezen voor kale peertjes met zichtbare bekabeling aan het plafond.

Ook met behulp van raamdecoratie creëer je sfeer en kun je spelen met de lichtinval in de keuken. Het is van belang om te kiezen voor raamdecoratie dat vuil- en vochtbestendig is. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de industriële interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor in de keuken, omdat ze bestand zijn tegen vocht, vuil en vet. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Aluminium jaloezieën geven een strak en stoer uiterlijk en zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo zitten er altijd aluminium jaloezieën tussen die perfect bij jouw industriële keuken passen! Kijk voor aluminium jaloezieën en andere raamdecoratie op   www.ilumio.nl .

Voor de finishing touch kun je nog accessoires toevoegen aan je keuken, zodat de industriële interieurstijl tot in de puntjes verwerkt is. Plaats kaarsen voor de gezelligheid, hang stoere lijstjes met foto’s of posters aan de muur en plaats op verschillende plekken robuuste vazen met bloemen. Nu is jouw industriële keuken helemaal compleet!

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn Lokaal nieuws dinsdag 15 juni 2021

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn

Een nieuwbouwhuis wordt tegenwoordig vrijwel standaard met een aantal zonnepanelen opgeleverd. Dit is niet voor niets, want zonnepanelen bieden verschillende voordelen. Niet alleen voor jou als bewoner, maar ook voor de organisatie achter een nieuwbouwproject. Dit heeft te maken met het proces rond de aanvraag van bouwvergunningen. Deze vergunningen worden sneller gegeven, wanneer de bouw bijdraagt aan het behalen van energiedoelen. Zo willen gemeenten bijvoorbeeld zoveel mogelijk woningen met een groen energielabel A laten bouwen. De zonnepanelen op het dak van een woning dragen bij aan zo’n groen label.

Voor consumenten is de belangrijkste reden om voor zonnepanelen te kiezen een besparing op de energiekosten. Ook duurzaamheid speelt mee. Bij  energie vergelijken  wordt steeds vaker voor groene stroom gekozen.  Je energieleverancier kiezen  is het makkelijkst na gebruik van een vergelijkingssite.

Wek de benodigde energie zelf op met zonnepanelen

Zelf je energie opwekken is niet alleen leuk, het is ook goedkoop! De investering in zonnepanelen verdien je vaak relatief snel terug. Mede door het feit dat de gemiddelde prijs van zonnepanelen gedaald is, terwijl de opbrengst van zonnepanelen juist toenam. In een nieuwbouwwoning zit geen gasaansluiting meer. Dit betekent dat gewerkt wordt met een elektrische warmtepomp om de woning te verwarmen. Het energieverbruik, specifiek het stroomverbruik, van een nieuwbouwwoning ligt hierdoor hoger dan bij woningen met een cv-ketel op gas. Het verschil compenseer je door de benodigde energie voor deze warmtepomp zelf op te wekken.

Salderen van energie wordt minder interessant

Onder het salderen van groene energie verstaan we het verkopen van de door jouw zonnepanelen opgewekte groene energie aan het stroomnet. Tot nu toe werd de aangeboden energie van de afgenomen energie afgehaald volgens een 1:1-verhouding. In de komende jaren zal deze verhouding veranderen, waardoor je meer betaalt voor de energie die je afneemt dan dat je krijgt voor de energie die je levert. Het maakt dat het aantrekkelijker wordt om de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij. Onder meer Tesla houdt zich bezig met de ontwikkeling hiervan. Met zo’n batterij is het mogelijk om opgewekte groene stroom in huis op te slaan. Zo word je als het ware zelf een energiehuisje!

Groene energie is een duurzame keuze

Aansluitend op het gebruik van zo’n thuisbatterij is het gebruik van zonnepanelen een duurzame keuze. Je wekt energie op, zonder dat hiervoor uitstoot van schadelijke gassen noodzakelijk is. Heb je de opgewekte energie niet direct nodig? In dat geval sla je dit op aan de hand van de thuisbatterij en gebruik je dit op een moment dat de energie wel benodigd is.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden