Actueel

Nieuws

De Herschel rugzak is multi-inzetbaar: geschikt voor studie, werk en kantoor Lokaal nieuws dinsdag 22 januari 2019

De Herschel rugzak is multi-inzetbaar: geschikt voor studie, werk en kantoor

Voordat we hier vertellen over de praktische mooie rugzakken van Herschel eerst een stukje geschiedenis. Een verhaal dat spreekt tot de verbeelding en jouw tas nog meer cachet geeft. Wat je nog niet wist over Herschel… 

Je kent mogelijk wel de blauwdrukken die onder andere architecten gebruiken. Een technische tekening die de basis vormt voor een bouwwerk en meerdere malen gekopieerd kan worden.  Zo’n blauwdruk maakt het werken aan een project door verschillende partijen een stuk gemakkelijker dan zonder zo’n print. Iedereen heeft immers dezelfde constructie met dezelfde maten onder handen.

Snel en doeltreffend kopiëren

Dat is echter niet altijd zo geweest. Pas na 1842 werd van blauwdrukken gebruik gemaakt. Voor die tijd was er geen sprake van een snelle en doeltreffende manier van kopiëren. Het procedé moest nog ontdekt worden en het was de natuurkundige en astronoom Sir John Frederick Wiliam Herschel die het ontdekte en verder ontwikkelde. 

Deze sir Herschel zorgde dus voor een innovatie binnen ontwerp- en bouwprocessen. Vanwege onder andere deze uitvinding werd in de Canadese provincie Saskatchewan een dorp naar hem vernoemd: Herschel. En laten daar nou net de voorouders van de gebroeders Cormack vandaan komen. Toen beide broers in 2009 hun bedrijf van onder andere de  Herschel laptoptas  en  Herschel schoudertas  oprichtten, was een naam snel gevonden. 

Multi inzetbaar

Ze ontwikkelen sinds die tijd tassen voor zowel mannen als vrouwen met een tijdloze look.  Dé Herschel rugzak  bestaat niet.  Herschel tassen  zijn namelijk multi inzetbaar. Of je die nu gebruikt voor je studieboeken of je laptop die je meeneemt naar school, universiteit, het werk of kantoor. 

Herschel rugzak dames

Herscheltassen zijn tassen die niet alleen voor uiteenlopende doeleinden zijn geschikt, maar ook bij veel mensen geliefd. Of je nu houdt van vintage, modern design of louter voor de functionaliteit gaat. Een Herschel tas kan altijd. 

Neem nu  de Herschel damestassen zoals de Herschel Dawson Raven . Een prachtig grijs-gekleurde rugtas met vak voor een 13 inch laptop. De grijze stof en zwarte kunstleren gespen geven de tas een chique, maar ook sportieve uitstraling. De heren kunnen voor de dag komen met de Herschel Retreat Black, een Herschel tas in diep zwart, waarin gemakkelijk een 14 inch laptop past. Met een trekkoord kan het hoofdvak worden afgesloten. De wit met rode strepen voering geeft de tas een verzorgd uiterlijk, maar het blijft een stoere tas. Zoals je je Canada voorstelt: ruimtelijk, ruig en stoer; En voor wie er gevoelig voor is: avontuurlijk.

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric Lokaal nieuws donderdag 10 januari 2019

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric

1 juli 2018 is wettelijk bepaald dat nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Elektrisch wonen is de norm. Maar wat betekent deze trends, ‘gasvrije nieuwbouw’ of het nieuwe klimaatakkoord voor jou als consument?  THE FCTR E zet in dit artikel alle belangrijke zaken op een rij die komen kijken bij het (laten) bouwen van een gasvrije nieuwbouwwoning.

Zonder zorgen en hoge kosten gasvrij bouwen

Bij THE FCTR E weten wij uit  eigen ervaring  wat erbij komt kijken als je een eigen huis bouwt. Wij herkennen het overweldigende gevoel dat je beslissingen moet nemen over duizend en één details. Wij snappen heel goed dat – ondanks de interesse en behoefte – dit bij veel mensen ervoor zorgt dat gasvrij bouwen niet de prioriteit krijgt die het verdient. En dat is precies de reden waarom wij THE FCTR E hebben opgericht. Het is onze missie om all-electric bouwen en wonen voor iedereen mogelijk te maken. En dat doen wij door te ontzorgen, zodat jij je kunt richten op alle andere zaken die bij het bouwen van een huis komen kijken.

Member kun je in iedere bouwfase worden

Ben je member van THE FCTR E dan nemen onze experts alles over. Van advies en installatie tot onderhoud. Wij zorgen voor een onafhankelijk, modern energiesysteem en maken van jouw nieuwbouwhuis een e-home. In iedere bouwfase kun je bij ons member worden. Heb je problemen om dit met je bouwer te realiseren? Heb je bijvoorbeeld te horen gekregen dat je te laat bent en het simpelweg nu niet meer gaat? Of heb je een kostenpost gepresenteerd gekregen die je niet wilt of kunt financieren? Onze energie-experts nemen van je over. Met plezier gaan wij het gesprek aan met je bouwbedrijf of installateur en kijken we samen hoe we jouw e-home binnen het plan inpassen.

Dit kun je verwachten als je gasvrij wilt bouwen en wonen

Hoe we dit traject aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken als je als nieuwbouwwoning bezitter de overgang naar een gasvrije toekomst wilt maken, bespraken wij eerder in een  speciale aflevering  over gasloos bouwen en wonen in nieuwbouwwoningen van het RTL 7-programma  Greenproject . In de uitzending gaat presentator Roel Kyvelos in gesprek met de oprichters van THE FCTR E, THE FCTR E-partner  Thuis in Bouwen  en meerdere consumenten die zich aan het oriënteren zijn op gasloos bouwen en wonen.

Gasvrij wonen, nu nog even niet?

Is iedere nieuwbouwwoning geschikt om all-electric te maken? Helaas nog niet. In sommige gevallen moeten we concluderen dat een nieuwbouwproject dat in planning staat, niet zomaar kan worden omgetoverd tot een gasvrij “Nul-op-de-Meterhuis”. En soms kiezen woningbezitters ervoor om toch nog even te wachten. In deze gevallen adviseren wij woningbezitters om nu in ieder geval al rekening te houden met een aantal belangrijke elementen. Want of je ervoor kiest om meteen over te stappen naar een gasloos huis of pas in een latere fase, besef wel alvast dat heel Nederland in de toekomst moet stoppen met aardgas.

5 Tips voor een nieuwbouw e-home

- Het huis een dakvlak heeft dat gunstig op de zon ligt. Een plat dak kan ook.
- Vloerverwarming met ruimteregeling of “lage temperatuur” radiatoren zijn geplaatst.
- Er elektraleidingen met voldoende vermogen zijn zodat er op inductie (elektrisch) kan worden gekookt.
- Dat de woning een ruime, geïsoleerde technische ruimte heeft (bij voorkeur op de begane grond).
- Overleg met de bouwer welke kosten in mindering kunnen worden gebracht (denk hierbij bijvoorbeeld aan een CV ketel)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwwoning? Neem dan  vrijblijvend contact  op met onze energie-experts.  Of lees meer over gasvrij bouwen op onze website .

Parkeren in Amsterdam doe je zo Lokaal nieuws vrijdag 28 december 2018

Parkeren in Amsterdam doe je zo

Je kent het wel; je rijdt helemaal naar de hoofdstad voor een afspraak of een dagje uit, en bent vervolgens uren op zoek naar een plekje voor je auto. Vind je een parkeergarage, dan staat hij vol. Vind je een goed gelegen parkeerplaats, dan ben je blut na een paar uurtjes. Gelukkig hebben wij enkele tips, zodat je niet opnieuw tegen deze problemen aanloopt.


Bereid je voor

Op de website van Q-park kan je zien waar parkeerplaatsen zijn in Amsterdam , inclusief het adres en de beste route daarheen. Zo kan je op voorhand je GPS instellen op deze exacte plek, waardoor hij je er rechtstreeks naartoe navigeert. Bij de meeste parkeergarages kan je zelfs op voorhand een plekje reserveren, waardoor je verzekerd bent van een plaats, eens je daar bent.


Parkeer vlak buiten het centrum

Is een parkeerplaats in het centrum wat prijzig voor jou? Zoek dan een plekje vlak buiten het centrum. Met het openbaar vervoer kan je namelijk overal heen in Amsterdam. Als je drukke trams en metro’s niet fijn vindt, is een ov-fiets een fijne optie om je door de stad te verplaatsen. Die zijn verkrijgbaar bij bijna alle NS-stations en kosten slechts enkele euro’s per dag. Het recept voor een goedkope citytrip!


Deals bij evenementen

Ga je naar een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena of een concert in de Ziggo Dome? Check dan goed de evenementenwebsite, vaak zijn er namelijk voordelige deals voor bezoekers van evenementen bij parkeergarages in de buurt. De parkeergarages van Q-park blijven ook nog eens 24/7 geopend, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om de tijd en de hele nacht dansen geoorloofd is!


Parkeer bij een treinstation of op een luchthaven

Heb je er al eens aan gedacht om slechts een deel van de reis per auto af te leggen, en de rest per openbaar vervoer of zelfs vliegtuig? Op Schiphol en Eindhoven Airport kan je voordelig parkeren dankzij Park+Fly. Voor slechts enkele euro’s per dag is jouw auto de hele vakantie verzekerd van een plekje, en hoef je je na de terugreis niet te laten ophalen. Ook op treinstations zijn meestal veel voordelige parkeerplaatsen beschikbaar, van daaruit kan je verder reizen met het openbaar vervoer of met een ov-fiets.


Overal parkeren met één kaart

Maak je vaak gebruik van parkeergarages? Vraag dan een Q-park SmartCard ( https://www.q-park.nl/nl-nl/producten/smartcard/ ) aan. Hiermee kan je eenvoudig in- en uitrijden. Zo verlies je geen tijd door langdradige bezoekjes aan betaalautomaten, je betaalt met de SmartCard namelijk slechts een keer per maand voor al je parkeerbeurten.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

6 tips voor jouw nieuwbouw badkamer Lokaal nieuws donderdag 13 december 2018

6 tips voor jouw nieuwbouw badkamer

De badkamer wordt een belangrijke plek in je nieuwe huis. Het is de plek waar je de dag begint en ook eindigt, waar je je tanden poetst en in bad gaat en waar je soms ook naar het toilet gaat. Het is misschien wel de meest persoonlijke plek van het huis waar je je helemaal thuis moet voelen. Bij  nieuwbouwwoningen ligt hierin een grote kans, deze kun je namelijk precies inrichten zoals je zelf wilt! Om je hierin wat op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. Ook voor de nieuwbouwwoningen die niet hagelnieuw zijn, hebben we een aantal hele leuke dingen.

Check goed hoeveel badkamerspullen je zelf kunt aanleveren.

Hier begint het! Check goed bij de aannemer of je de badkamerspullen zelf kan aanleveren en of dit gevolgen heeft voor de meerwerklijst. Maak vervolgens goed helder wie wat doet; wat doe jij zelf, wat doet de aannemer en wat doet een eventuele externe partij als een bouwmarkt of klusjesman.

Kies voor één eyecatcher waar je heel erg blij van wordt.

Ook op het gebied van badkamerartikelen geldt the sky is the limit. Een handig uitgangsput is daarom om voor één ding te gaan waar je heel erg blij van wordt en wat mag kosten. Liefst valt het dan ook nogal op en wordt het een echte eyecatcher. Denk aan een vrijstaand bad, een luxe badkamermeubel , een designradiator, mooie wastafels in komvorm, unieke kranen of een overheerlijke regendouche.

Zorg dat er lijn zit in de stijl van je badkamer.

Hoewel het bij nieuwbouw verleidelijk is om een soort best-of verzameling aan badkamerartikelen te gebruiken, leert de ervaring dat het op lange termijn fijn is als er toch wat lijn in je stijl zit. Handig kan zijn om dan dingen te kiezen uit badmeubelsets zoals je die bij sommige bouwmarkten ziet. Een andere oplossing is om heel eenvoudig rekening te houden met de kleur van de muren en die van de materialen. Houd je van houten badkamermeubelen? Trek deze lijn dan door en vermijd plastic of metaal. Qua kleur geldt: kies voor één kleur en dan liefst iets neutraals, de badkamer is toch ook een plek om tot rust te komen.

Geef de vloer wat extra aandacht.

Naast de nieuwe meubels in de badkamer is het ook handig om wat op de vloer te hebben: een vloerkleed(je), een badmat en een eventuele toiletmat. Dit voelt om te beginnen warm aan de voeten en geeft ook wat extra sfeer bovenop de tegels of overige bedekking. Maar als je het kunt betalen is vloerverwarming een absolute aanrader. 

Warm licht is geen overbodige luxe.

Als je je toch alle verlichting gaat doen, houd er dan rekening dat het fijn is om warm licht te hebben in de badkamer. Aangezien je hier ook vaak voor de spiegel staat, is dat net een wat fijnere manier om de dag te beginnen.

Een geur doet wonderen!

Deze tip geldt voor alle badkamers: maak het eens af met een heerlijke geur. Dit zorgt net voor dat extraatje waardoor je je in jouw eigen spa waant. Veel plezier met verbouwen!

5 tips voor het wegwerken van kabels in huis Lokaal nieuws vrijdag 30 november 2018

5 tips voor het wegwerken van kabels in huis

Helemaal klaar voor een avondje ontspanning kruip je op de bank. Maar in plaats van ontspannen, begin je jezelf binnen een paar minuten al te irriteren aan alle kabels. Want ja: die kabels zijn nu eenmaal nodig om van internet en tv gebruik te kunnen maken. Wel zo fijn als je deze, zeker in een mooie nieuwbouwwoning, even netjes weg kunt werken. Met deze vijf handige tips ben jij zo van die vervelende kabels af!

1. De valse wand

Je hebt vast al wel eens van een spanplafond gehoord: een egaal doek dat strak wordt getrokken om een oud, gescheurd of beschadigd plafond te verbergen. Dat spanplafond is vervolgens ideaal om op een mooie manier spotjes en andere lampen weg te werken. Wat een spanplafond doet voor het plafond, doet een valse wand voor je kabels. Plaats een valse wand onder je TV, bureau of waar je dan ook kabels weg wilt werken. Achter deze valse wand kun je alle kabels mooi verbergen, en eventueel zelfs (veilig) samenbinden om het georganiseerd te houden. Geen mens die de kabels ziet, en jij hebt daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om die valse wand op originele manier te personaliseren.

2. Verven

Ben je af en toe liever lui dan moe? Dan kun je de kabels natuurlijk ook gewoon in dezelfde kleur als je muur verven. Op die manier vallen de kabels minder snel in het oog, en ziet het geheel er minder ongeorganiseerd uit. Zwarte kabels tegen een witte muur leveren natuurlijk veel contrast op. Witte kabels tegen een witte muur vallen daarentegen een stuk minder op.

3. Aan de onderkant wegwerken

Heb je een bureau of tv-kastje? Laat alle kabels hier dan achter vallen. Dit ziet er op het eerste opzicht wat rommelig en onoverzichtelijk uit, maar dit kun je makkelijk wegwerken. Monteer bijvoorbeeld een egaal doek aan de achterkant van je bureau of tv-kast. Laat het doek vallen en zorg er zo voor dat alle kabels erachter verdwijnen!

 

Lees de tips van Telfort over kabels wegwerken .

4. Kabeldozen

Kabeldozen en andere design oplossingen voor het moderne wonen blijven ontzettend handig om kabels weg te werken. Je monteert deze aan de onderkant van bureau of tv-kast, en werkt alle kabels op deze manier netjes weg.

5. Ophangen

Heb je teveel kabels en geen mooie oplossing om deze te verbergen? Hang ze dan op aan de binnenkant of tegen de zijkant van het meubel. Een haakje aan de binnenkant van het bureau, of tegen de achterkant van je tv-kast kan al veel overzicht en ruimte creëren.

Zoek jij nog een nieuwe vloer voor je woning? Win een waardebon t.w.v. € 400,- Lokaal nieuws vrijdag 16 november 2018

Zoek jij nog een nieuwe vloer voor je woning? Win een waardebon t.w.v. € 400,-

Evim Vloeren is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in laminaat, pvc, vinyl en tapijt van hoge kwaliteit. Zij bieden het begin naar een goede woonsfeer en het eerste waar men mee begint is de vloer. De vloer is één van de onderdelen van de woning die het meest wordt belast. Op dit gebied komt Evim Vloeren van pas. Zij helpen u met de juiste keus. Wij geven in samenwerking met Evim Vloeren een kortingsbon ter waarde van € 400,- weg welke is te verzilveren bij de restyling van jouw woning. Wil je kans maken? Stuur dan een mail naar  info@24webvertising.nl  

Modern wonen in een historische stad Lokaal nieuws vrijdag 16 november 2018

Modern wonen in een historische stad

Wie op de site van Nieuwbouw in Amsterdam rondkijkt, komt bijzondere toekomstige woonprojecten tegen. PUUUR IJCE op bijvoorbeeld, een modern project met de ambitie om er energieneutraal en gasloos te kunnen wonen. Of Create@Noord, waar vrije kavels worden aangeboden en waar je dus zelf je droomhuis kunt realiseren. En wat te denken van Sluishuis, dat dé architectonische landmark van Amsterdam moet worden en waar de functies wonen, commercie en publieke ruimte zullen vermengen. Prachtig, al die moderne architectuur en duurzame woonprojecten. En dat in een stad met een enorme rijke historie en prachtige oude gebouwen. Wat weet je daar eigenlijk van, van de architectuur in Amsterdam? Als het antwoord ‘weinig is, ‘lees dan vooral verder.

De Amsterdamse pakhuizen bijvoorbeeld kun je heel goed vanaf het water bekijken, van een kant die je normaalgesproken niet ziet. De eerste pakhuizen werden rond 1600 gebouwd en door kooplieden gebruikt voor opslag. Veel ervan hebben een hijsbalk, waarmee de goederen omhoog gehesen werden. De bebouwing langs het Entrepotdok, de Brouwersgracht en de Oude Schans bestaat voor het grootste gedeelte uit deze vaak smalle en diepe, in baksteen opgetrokken bouwwerken.

De populaire grachtengordel bestaat ruim 400 jaar en staat sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter langs de grachten en kijk vooral omhoog. De panden zijn in de loop van de eeuwen verschillende malen verbouwd en er zijn veel verschillende architectuurstijlen en gevels.

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein is een historische museumgebouw met rode bakstenen dat dateert uit 1895. Een bezoek aan de collectie is zeker aan te raden, maar van buiten is het museum ook de moeite waard. Sinds 2012 is er een nieuw modern gebouw toegevoegd aan het oude gedeelte, dat ‘de badkuip’ wordt genoemd. Het zorgt voor een uniek contrast aan de buitenkant, terwijl binnen alles soepel in elkaar overloopt en voelt als één gebouw.

Het Rijksmuseum stamt uit 1885 en werd ontworpen door architect P.J.H. Cuypers. Ook dit gebouw onderging kortgeleden een grote renovatie, die maar liefst tien jaar duurde. Veel oorspronkelijke elementen uit de tijd van Cuypers zijn daarbij in ere hersteld. Ben je er na de verbouwing nog niet geweest? Je bestelt je tickets voor het Rijksmuseum makkelijk online.

Als je het over Amsterdamse architectuur hebt kun je de Amsterdamse School, ontstaan in het kantoor van architect Cuypers, natuurlijk niet onbenoemd laten. Wandel door de Rivierenbuurt of boek een tour om deze bouwstijl uit 1910-1930 in al haar glorie te bekijken. Voorbeelden van gebouwen in deze stijl zijn het Scheepvaarthuis, het Olympisch Stadion, de Jeruzalemkerk, het Sieraad en museum Het Schip. Het Schip organiseert regelmatig rondleidingen langs bouwwerken van de Amsterdamse school.

Voor wie toch meer houdt van moderne architectuur: Filmmuseum Eye is een eyecatcher uit 2012 en ontworpen door het Oostenrijks architectenbureau Delugan Meissl. Het heeft een filmisch uitzicht op het IJ.
Foto: Wikimedia

Win een waardebon t.w.v. € 150,-! Lokaal nieuws donderdag 01 november 2018

Win een waardebon t.w.v. € 150,-!

Wij geven in samenwerking met Roedes online een kortingsbon ter waarde van € 150,- weg welke is te verzilveren bij de aankoop van jouw nieuwe gordijnroedes. Wil je kans maken? Stuur dan een mail naar  info@24webvertising.nl  

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat? Lokaal nieuws dinsdag 23 oktober 2018

Een energiezuinige woning: hoe doe je dat?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat het loont om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Energie besparen is namelijk goed voor de portemonnee én het klimaat. Er zijn ontzettend veel manieren om jouw woning energiezuiniger te maken. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Zorg voor een goede isolatie

Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland niet goed geïsoleerd zijn? Dat is hartstikke zonde, want een goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De bekendste vormen van isolatie zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Welke isolatiemaatregelen er nodig zijn, is afhankelijk van het bouwjaar van de woning .

De woning duurzaam verwarmen

Als je flink wilt besparen op de energierekening, is het op de juiste manier verwarmen van de woning essentieel. Gemiddeld 50% van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Kies dus bij voorkeur voor een HR-ketel in combinatie met een zonneboiler of hybride warmtepomp. Je kunt tegenwoordig aantrekkelijke subsidies krijgen voor deze twee zaken. Hoe hoog deze subsidie is, hangt af van het apparaat en het bijbehorende vermogen. Naast subsidie kun je ook een Energiebespaarlening afsluiten. Plaats ook een slimme thermostaat . Deze thermostaat kan je helpen om de woning zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. De thermostaat is op afstand te bedienen en past zich aan op het leefgedrag van de bewoners. Op deze manier bespaar je ongeveer 20% op de stookkosten.

Kies voor ledverlichting

Je kunt flink op de energierekening besparen door jouw woning op een duurzame manier te verlichten. Wist jij dat een ledlamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp? Daarnaast verbruikt ledverlichting 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Daarnaast zijn er nog andere manieren om te besparen op de verlichting. Doe bijvoorbeeld altijd alle verlichting uit als je een ruimte verlaat. Maak daarnaast optimaal gebruik van het daglicht in de woning, zodat de verlichting minder vaak aan moet. Vergeet ook de verlichting buiten niet.

Plaats zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen zijn als het ware jouw eigen duurzame energiebron aan huis. Je energierekening zal uiteindelijk een stuk lager zijn en je draagt bij aan een beter milieu. Zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Anno 2018 ligt de gemiddelde terugverdientijd ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Een aantal jaar geleden was dit nog 15 jaar.

Kies voor een groene energieleverancier

Bij een duurzame woning, hoort een groene energieleverancier. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie en windenergie. Wist jij dat je honderden euro's per jaar kunt besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Online vind je de goedkoopste energie én vergelijk je de contracten meteen op kwaliteit én duurzaamheid. Binnen enkele minuten ben je overgestapt naar een groene energieleverancier.

Lokaal nieuws maandag 15 oktober 2018

Kantoorruimte in hartje Amsterdam?

Welke kant fiets jij het liefst op, op de vroege maandagmorgen? Richting het karakteristieke centrum, naar het zakelijke Zuid of toch liever in knus Amsterdam Oost? Bij SKEPP zie je kantoorruimtes van iedere categorie in alle hoeken en gaten van Amsterdam . Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Bij SKEPP kun je letterlijk alle kanten op. Kantoorruimten in onze hoofdstad zijn wel erg gewild, vaak moet je er daarom snel bij zijn. Gelukkig zijn de opties op de website van SKEPP alvast voor je uiteengezet. Een kantoorruimte kiezen wordt daardoor een stuk makkelijker. SKEPP onderscheidt 20 stadsdelen, 219 kantoorpanden en maar liefst 1589 beschikbare kantoorruimten in Amsterdam waar je zo in kunt. Bij SKEPP lopen ze jouw wensen stap voor stap na, om zo tot de beste kantoorruimte te komen. Zo kijken ze eerst naar de locatie. Vervolgens naar de uitstraling van het kantoorgebouw en de voorzieningen die in het pand aanwezig zijn. Doordat SKEPP SKEPP de weg kent in kantorenland, kun je er zelf haast niet tegenop zoeken. Maandag beginnen?

Kies je kantoorruimte

Een werkplek moet tegelijk een plek zijn waar je je thuis voelt. Hier moet je iedere morgen met plezier naartoe komen en met trots je klanten ontvangen. Het is daarom belangrijk om een kantoorruimte te huren die echt bij jou en je werkzaamheden past. Ga dus goed na wat jij precies voor ogen hebt. Zoek je alleen kantoorruimte in Amsterdam voor jezelf, of moet het ruimte bieden aan 25 personen? Ben je op zoek naar een sfeervol authentiek grachtenpand? Of werk je liever in een lichte, moderne en zakelijke omgeving? Wil je je bedrijfsauto voor de deur kwijt kunnen of kom je liever op de fiets. En, niet onbelangrijk: wat is je budget voor de huur van kantoorruimte in Amsterdam? Bij SKEPP geef je gemakkelijk je keuzes door om tot de perfecte kantoorruimte te komen. Vanzelfsprekend wil je niet te veel geld ‘weggooien’ aan de huur van een bedrijfspand of kantoorruimte. Daarom maakt SKEPP onderscheid in soorten kantoorruimten en de bijbehorende prijs. Van virtuele kantoorruimtes tot kantoorkamers en conventionele kantoorruimte. Deze kantoren huur je via SKEPP:

• Virtuele kantoorruimte - vanaf €49,- p.m.
• Flexplekken - vanaf €99,- p.m.
• Werkplekken - vanaf €149,- p.m.
• Kantoorkamers - vanaf €249,- p.m.
• Conventionele kantoorruimte - vanaf €749,- p.m.

Klik en kom kijken!

Natuurlijk wil je eerst een goede indruk krijgen van het meest geschikte kantoorpand of kantoorruimte in Amsterdam. SKEPP beschikt over het meest actuele aanbod aan kantoorruimte. Door het grote aanbod is er voor ieder type bedrijf een geschikt kantoor op welke locatie dan ook. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Door de kwalitatieve foto’s, video’s en 3D virtuele tours krijg je daarom een goed inzicht van de beschikbare kantoorruimtes in Amsterdam. Op die manier weet je zeker dat je goede keuze maakt.

Waar let je op bij een nieuwe inrichting Lokaal nieuws woensdag 08 augustus 2018

Waar let je op bij een nieuwe inrichting

Er zijn meerderen zaken waar je rekening mee houdt bij het opnieuw inrichten van je woning. Het kan voor de toekomst heel handig zijn als je nu goed nadenkt over de meubels die je koopt. Gemiddeld woont iemand 7 jaar in zijn huis en wordt er daarna verhuist. Wel zo handig als meubels die langer meegaan ook in je nieuwe huis passen. Zo voorkom je dat je meerdere keren moet investeren in meubels.

De tips op een rij:

Overzicht
Probeer voor jezelf een overzicht te maken van de meubels die je denkt nodig te hebben. Praten we over een gehele nieuwe inrichting of hou je bestaande meubels aan. Als je een volledig nieuwe inboedel wilt is het handig om eerst te starten met de basis, oftewel meubels als een bank, eetkamertafel, stoelen en een fauteuil. Als later blijkt dat je voldoende ruimte over hebt dan kun je altijd nog meer meubels of accessoires aanschaffen.

Maten
Zorg dat de afmetingen van de ruimtes duidelijk opgemeten zijn. Dit geldt zeker bij een totaal nieuwe inrichting om te bepalen of alles past en of er voldoende bewegingsruimte is. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe bank is het van belang op te weten of deze groter of kleiner is dan de huidige bank. Het maken van een plattegrond kan hier uitkomst bieden.

Tip: kijk ook goed naar de afmetingen van ramen of deuren en of een meubel daar doorheen past. Een nieuw meubel moet tenslotte wel je huis in kunnen.

Stijl
Bepaal van tevoren wat je stijl is en waar je naar op zoek bent. Oriënteren is goed en helpt je vaak op weg naar de juiste stijl. Je eigen stijl weten gaat je in ieder geval een hoop tijd schelen. Internet is hierbij een prima raadgever zijn, sites als Pinterest en de diverse online meubelwinkels geven inspiratie. Heb je een partner? Bespreek dan wat je mooi vind zodat je samen tot de juiste invulling komt.

Budget
Net als bij veel zaken kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Het is in ieder geval verstandig om vooraf je budget te bepalen; wat wil je per meubelstuk en in totaal uitgeven. Probeer in elk geval altijd te onderhandelen over de prijs want zeker wanneer je meerdere meubels bij 1 winkel koopt is er nog onderhandelingsruimte. 

Spaargeld of koop op afbetaling?
Koop je de meubels met spaargeld en past het binnen je budget dan hoef je nergens over na te denken, mogelijk moet je bij de bank even je pinlimiet ophogen en het spaargeld op je betaalrekening overboeken als de meubels geleverd worden. Koop op afbetaling kan ook een prima oplossing zijn als je even niet over voldoende geld beschikt. Het is dan wel verstandig om van tevoren te kijken naar de kosten die je hiervoor moet betalen. Koop op af betaling is vaak weer duurder dan een officiële lening aanvragen , mogelijk is dat dan ook een prima alternatief voor je.

Kom je er niet uit of heb je meer hulp nodig bij het vinden van de juiste meubels? Dan kun je natuurlijk altijd nog een expert of stylist in de arm nemen.

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 31 juli 2018

Ontwikkelingen aardgasvrij wonen in Amsterdam

In 2050 wil Nederland vrijwel helemaal klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken moeten alle woningen van het aardgas af. Ook in Amsterdam heeft het streven om in 2040 aardgasvrij te zijn. Daarom streeft de gemeente naar gasloze nieuwbouw. Ook binnen de bestaande bouw werkt Amsterdam aan alternatieven voor aardgasverwarming.

Aardgasvrij wonen in Amsterdam: de stand van zaken

In principe bouwt de gemeente vanaf heden geen woningen meer die op aardgas worden aangesloten. Nieuwbouwprojecten die eerder zijn gestart en waarvoor nog andere afspraken zijn gemaakt, zullen nog wel met een aardgasaansluiting worden gebouwd. Via het Project Aardgasvrije Wijken kijkt Amsterdam hoe het bestaande woningen aardgasvrij kan maken. Belangrijke vragen zijn daarbij: wanneer maakt een wijk geen gebruik meer van aardgas en wanneer stappen de bewoners over op een ander energiesysteem. Ook wordt in dit project gekeken in welke wijken de gemeente begint met het gasloos maken van de woningen en worden bewoners en lokale organisaties geraadpleegd. Nog voor 2020 wil de gemeente de eerste projecten in uitvoering nemen.

Zelf van het aardgas af

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de gemeente om stappen te zetten om jouw woning van het aardgas te halen. Een belangrijk vereiste is een goede isolatie. Door de vloeren en muren te isoleren, houdt de woning warmte beter vast in de winter en blijft het in de zomer koeler. Bij een gasloze woning is er een alternatief nodig voor de apparaten die op gas werken, zoals de cv-ketel en het gasfornuis. Het gasfornuis vervang je door een elektrische of inductiekookplaat. Dit is een vrij simpele eerste stap richting een aardgasvrije woning. Het vervangen van de cv-ketel vraagt om een grotere investering, je hebt namelijk een warmtepomp of zonneboiler nodig die de functie van de cv-ketel overneemt. Een warmtepomp verwarmt de woning en het water door energie te halen uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Een zonneboiler doet dit door zonnewarmte op te vangen. Deze apparaten en randapparatuur zijn behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je van de gemeente Amsterdam mogelijk een subsidie krijgen. Dit is de Subsidie Amsterdam aardgasvrij .

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij

De Subsidie Amsterdam aardgasvrij kan aangevraagd worden wanneer je zelf een koopwoning bezit of door een Vereniging van Eigenaren. De woning moet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. Voor nieuwbouw geldt deze subsidie niet. De subsidie dekt onder andere de kosten om de woning te verbouwen, zodat die voldoet aan de eisen voor een aardgasloze woning en de kosten om de woning te laten afsluiten van het aardgasnetwerk.

Bij duurzaam wonen hoort groene energie

Wanneer je duurzaam en aardgasvrij woont, gaat de elektriciteitsrekening waarschijnlijk wel omhoog. De apparaten die de taken van de cv-ketel en het gasfornuis overnemen, vreten behoorlijk wat stroom. Een goed moment om te kijken naar een goedkopere energieleverancier. Dat begint met online energie vergelijken . Zo zie je in een oogopslag welke aanbieder ook echt groene stroom biedt en waar je het voordeligst uit bent.

Blijf op de hoogte van woningnieuws in Amsterdam

Wil je op de hoogte blijven van het laatste woningnieuws in Amsterdam? Hier lees je alles over nieuwbouwprojecten en krijg je het laatste nieuws over het duurzaamheidsbeleid van de gemeenten in de regio.

Evenementen

02 feb
Enjoy The View
De Voortuinen - Westerpark West

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden