Wandgrimeurs

Actueel

Nieuws

Bespaar parkeerkosten in Amsterdam met deze tips Lokaal nieuws maandag 25 september 2023

Bespaar parkeerkosten in Amsterdam met deze tips

Nederlandse automobilisten verspillen gemiddeld vier dagen per jaar aan het zoeken naar een parkeerplaats. Veel voorkomende parkeerproblemen zijn een tekort aan parkeerplaatsen, hoge parkeertarieven en verkeersopstoppingen. Dit is een grote stad als Amsterdam natuurlijk nog erger. Populaire gebieden zoals stadscentra zullen altijd een drukke en dure plek zijn om te parkeren, omdat er een toenemende vraag naar ruimte is. Mogelijk overweeg je daarom enkele alternatieven voor dit stressvolle en tijdrovende probleem. Gebruik daarom de volgende tips, die er mogelijk voor zorgen dat je geld bespaart als je bijvoorbeeld wilt Parkeren Amsterdam Zuid .

Reserveer vooraf

Als je je parkeerplaats plant voordat je op reis gaat, bespaar je waarschijnlijk geld op de dagelijkse kosten. Vooral als je de hele week op verschillende plaatsen parkeert of op bijzonder dure plaatsen zoals luchthavens. Je kunt zelfs tot 35% besparen in vergelijking met de dagkosten als je van tevoren een parkeerplaats boekt op luchthavens, wat mogelijk ook het geval is als je een plekje reserveert op de om te  Parkeren Amsterdam Centraal . Je moet ook onderzoek doen naar parkeerlocaties wanneer je je reis plant. Gebruik prijsvergelijkingswebsites en locatietools online om de juiste geprijsde parkeerplaats op de juiste plek voor je te vinden.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Probeer in plaats van te parkeren in reguliere parkeergarages een alternatieve optie te vinden. Dit kan onder meer betekenen dat je gratis op straat kunt parkeren, verder weg. Je kunt geld besparen door gewoon wat verder van je auto naar je bestemming te lopen. Of probeer eens parkeerapps te gebruiken waarmee je kunt betalen en parkeren op de opritten van mensen die hun ruimte verhuren als ze er geen gebruik van maken. Zoek vooruit naar goedkope parkeerplaatsen tegen een gereduceerde prijs, en je kunt zelfs je parkeerkosten compenseren door je eigen oprit van je nieuwbouwhuis in Amsterdam te verhuren. 

Jaarlijkse parkeerkaart

Als je gewoon in een parkeergarage moet parkeren, kun je het beste kiezen voor een parkeerpas. In plaats van dagelijks voor het parkeren te betalen, kun je voor een langere periode vooraf betalen en korting krijgen. Handig als je elke dag op dezelfde plek parkeert en niet echt een alternatief hebt. Afhankelijk van het aanbod kun je wekelijks, maandelijks of jaarlijks betalen. Ook voor parkeergarages, waar je vooraf met korting kunt betalen, kun je gebruik maken van de P&R-service. Deze zijn doorgaans ook goedkoper dan centrale parkeergarages.

Pendelen

Een ander geweldig alternatief voor autorijden en parkeren is het gebruik van een pendelbus. Deze transportoptie garandeert je een zitplaats in een comfortabel voertuig, brengt je direct en op tijd naar je bestemming en hoeft zich geen zorgen te maken over parkeren. Mogelijk biedt je werkgever deze dienst exclusief aan voor werknemers, of kun je als werkgever overwegen om je aan te melden om deze dienst ook aan je personeel aan te bieden. Bedrijven kunnen geld besparen door transportdiensten aan te bieden, in plaats van het dure onderhoud van parkeerterreinen of parkeerkosten. Pendelbussen hebben de mogelijkheid van op maat gemaakte ophaal- en afleverpunten, te reserveren zitplaatsen en kunnen indien nodig gratis Wi-Fi of koffie bevatten.

 

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij Lokaal nieuws woensdag 20 september 2023

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij

Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Prijzen woningen alweer omhoog? Lokaal nieuws woensdag 06 september 2023

Prijzen woningen alweer omhoog?

Aan de dip op de woningmarkt lijkt alweer een eind te komen. Waar makelaars eerder nog somber gestemd waren, klonk het meest recente bericht van de NVM hoopvol. Verwacht wordt sowieso dat de prijzen op termijn verder stijgen, na een correctie in de afgelopen maanden. Vooral loonstijgingen en haperende nieuwbouw leggen een stevig fundament onder de prijzen.

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Amsterdam West profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Roesiel 31 in Amsterdam Westpoort om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam van de afgelopen decennia

Amsterdam is volgens velen de mooiste stad van de wereld. Zowel binnen Nederland als ver daarbuiten kent Amsterdam een bepaalde aantrekkingskracht. Deze kracht gaat decennia terug, toen Amsterdam zich naar voren duwde als open, vrije stad. Er trokken massaal veel binnen- en buitenlandse mensen naartoe, wat een forse stijging van de huizenprijzen betekende.

De Amsterdamse huizenmarkt vandaag

Toen men vroeger naar de grote stad vertrok, waren er nog niet al te veel huizen verkrijgbaar. Na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met het bouwen van grote appartementencomplexen om van de stad een betaalbare vestigingsplaats te maken. Men kon echter niet opbouwen tegen het enorme aanbod dat er ook toen al was. En deze vraag is eigenlijk nooit weggegaan. Het gevolg is: hoge prijzen voor koopwoningen en lange wachtrijen voor het huren van een huis, appartement of kamer.

Amsterdam centrum

Wanneer je in het centrum van de stad wilt vestigen, wordt de zoektocht nog net iets lastiger. Omdat juist daar de vraag erg hoog is, is het belangrijk dat jij van tevoren een goede afweging maakt van wat je wel en niet wilt. 

Welke elementen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam moet je er per se in hebben en welke onderdelen zijn een “nice-to-have”. Om dit te bepalen is het handig om vergelijkbare woningen op waarde te schatten. Zoek naar meer nieuwbouw Amsterdam om een indruk op te doen van de elementen die echt nodig zijn.

Voorbereiding 

Wanneer je dan uiteindelijk hebt besloten waar je in Amsterdam wilt vestigen, is het belangrijk om een goed plan op te stellen. Neem hier de tijd voor, het zal je helpen in je uiteindelijk koopproces. Je zult sneller kunnen reageren op juist en alleen die woningen die binnen jouw kader passen en je verliest geen tijd aan andere woningen.Soort woning: Ga je voor een appartement of een huis? Beide woningen kennen uiteraard voor- en nadelen. Schrijf ze voor jezelf op.


Budget, niet onbelangrijk natuurlijk. Bepaal wat je wilt uitgeven en stel deze in als filters op de website waarop je zoekt. Zo raak je niet in de verleiding om net iets boven budget te kijken.


Kies je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Ook hier hebben beide opties voor- en nadelen. Wat voor de één belangrijk is, hoeft voor jou wellicht geen deal-breaker te zijn. Wanneer je uiteindelijk heel specifiek gaat zoeken, dan zal jouw voorbereidingstraject een perfect hulpmiddel zijn om snel tot de juiste beslissing te komen. 

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 29 augustus 2023

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Amsterdam? Dan is het goed om te weten dat er in deze periode veel op je af kan komen dat het behoorlijk stressvol kan zijn. Wellicht heb je daar al ervaring mee, of is het de eerste keer dat je naar een nieuwe woning verhuist. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

 

Schakel hulp in

De beste tip om je verhuizing naar een nieuwbouwwoning zo soepel mogelijk te laten verlopen is door een verhuisbedrijf in Amsterdam te vinden. Zo’n bedrijf kan je helpen met het inpakken, verzamelen en verhuizen van spullen naar je nieuwe woning. Ze helpen je ook met uitpakken en zelfs het ophangen van gordijnen of schilderijen kan worden toegevoegd aan het takenpakket van zo’n bedrijf.
 

Daarnaast helpt de verhuisservice in Amsterdam je ook met het verslepen van grote objecten uit je woning. Denk aan fietsen, een grote hoekbank of zelfs een piano. Niets is te gek voor de verhuisservice, en dankzij jaren ervaring in de verhuisservice, weten ze beter hoe spullen en meubels van A naar B kunnen worden getransporteerd dan jij.

Bovendien hoef je dankzij de verhuisservice ook geen vrije dag meer op te nemen of je weekend te gebruiken om te verhuizen. Dat scheelt weer een hoop stress.

 

Smeer taken uit over een langere periode

Je oude energie- internet- of gascontract opzeggen, spullen in dozen stoppen, rommel wegbrengen naar de vuilstort; het kan overweldigend zijn alles in dezelfde paar dagen of zelfs week te doen voordat je verhuist. Maak om die reden liever een soort lijstje met zaken die je moet doen en begin al een maand van tevoren met zaken te regelen die echt gedaan moeten worden.
 

Daarbij moet je wel voor lief nemen dat je deels in een ruimte woont met veel dozen en andere ingepakte zaken, maar het zorgt er wel voor dat je de kopzorgen van verhuizen niet in één keer over je uitstort.

 

Houd je oude woning wat langer aan

Wanneer verkoop je je oude woning? Het kan slim zijn om je oude woning nog een paar dagen aan te houden voordat je definitief intrekt in je nieuwe huis. Op die manier voorkom je dat je halsoverkop al je nieuwe huis moet intrekken.
 

In je oude woning kun je bijvoorbeeld nog een paar meubels laten staan, zoals stoelen of een bed, zodat je hier nog kunt wonen totdat alles helemaal over is. Pas op de laatste dag breng je ook deze laatste paar spullen en meubeltjes naar je nieuwe woning en kun je zorgeloos starten in je eerste nieuwbouwhuis.

Investeren in Vloerverwarming: Wat Je Moet Weten? Lokaal nieuws maandag 28 augustus 2023

Investeren in Vloerverwarming: Wat Je Moet Weten?

Vloerverwarming is een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier om hun woning te verwarmen. De methode biedt voordelen zoals een gelijkmatige warmteverdeling en energiezuinigheid. De installatie omvat verschillende stappen, waaronder het leggen van buizen, het installeren van een verdeelstation en het aansluiten van leidingen. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het te verwarmen oppervlak.

Bijkomende overwegingen zijn de isolatie en de keuze van een dekvloer. Isolatieplaten zijn een optie voor extra isolatie, en de dekvloer kan van verschillende materialen zijn, zoals zandcement. Beide keuzes kunnen de totale kosten en efficiëntie van het systeem beïnvloeden.

Lees meer over de kosten van vloerverwarming op het weblog van Uipkes
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/wat-kost-vloerverwarming

 

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt? Lokaal nieuws woensdag 23 augustus 2023

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt?

Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Neem het renteaanbod van je geldverstrekker niet klakkeloos over. Als de rentevaste periode afloopt, kun je namelijk zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker. Soms ook tegen een betere rente en voorwaarden. 

4 tips voor het vinden van kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 16 augustus 2023

4 tips voor het vinden van kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam

Wanneer je als bedrijf graag uit wil breiden of een betere sfeer op kantoor wil creëren, kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een kantoorruimte dat zich in een nieuw gebouw bevindt in Amsterdam. Nieuwbouwkantoren bevatten namelijk vaak meer voorzieningen, waardoor je werknemers zich sneller op hun gemak en daardoor productiever zullen voelen. In deze blog geven we je 4 tips voor het vinden van kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam.

Kijk naar wijken waar veel nieuwbouwprojecten te vinden zijn

De eerste tip die we je mee willen geven, is om te kijken naar wijken waar veel nieuwbouwprojecten te vinden zijn. Wanneer er bijvoorbeeld veel nieuwbouwprojecten in Amsterdam West te vinden zijn, kun je dus beter naar kantoorruimte Amsterdam West beginnen met zoeken om zo de kans op een matchend gebouw te kunnen vinden. Sommige wijken hebben nu eenmaal een veel groter aanbod dan andere wijken, waardoor het niet meer dan logisch is dan op de juiste plek te beginnen met je zoektocht.

Vraag aan je netwerk of ze nog ideeën hebben

Het is ook altijd een goed idee om gebruik te maken van je bestaande netwerk bij het zoeken naar nieuwe kansen en middelen. Vraag vrienden, collega's, en zakenpartners of zij toevallig weten van nieuwe bouwprojecten in Amsterdam of als ze contacten hebben in de vastgoedsector. Soms kunnen dergelijke inside tips je helpen om nieuwe kantoorruimte te vinden voordat deze op de markt komt, waardoor je een voorsprong kunt krijgen op andere potentiële huurders.

Overweeg een locatie expert of het gebied van kantoorruimte vinden

Het kan ontzettend waardevol zijn om een locatie expert in te huren die gespecialiseerd is in het vinden van kantoorruimte. Deze professionals hebben vaak toegang tot databases en netwerken die je zelf niet hebt, en ze begrijpen de ins en outs van het vastgoed landschap. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van opkomende gebieden, onderhandelen over huurvoorwaarden en het navigeren door het complexe proces van het zoeken naar een nieuwe kantoorruimte.

Neem zelf contact op met vastgoedondernemers

Afgezien van netwerken en het inschakelen van professionals, kan het ook nuttig zijn om zelf proactief contact op te nemen met vastgoedondernemers . Maak een lijst van potentiële gebouwen waarin je geïnteresseerd bent en neem rechtstreeks contact op met de eigenaren of beheerders. Dit kan resulteren in het vinden van kantoorruimte die nog niet officieel op de markt is gebracht. Bovendien kun je in directe onderhandelingen met de verhuurder vaak betere huurvoorwaarden krijgen dan via een tussenpersoon.

Al met al zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt doen om kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam te vinden. Hopelijk hebben al deze tips je zoektocht eenvoudiger gemaakt.

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde Lokaal nieuws woensdag 09 augustus 2023

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde

Een verbouwing doe je in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat het waarde kan toevoegen aan je woning. Niet elke verbouwing heeft echter een even grote impact op de woningwaarde. 

Een nieuwbouwwoning in Amsterdam: check deze 5 tips Lokaal nieuws woensdag 02 augustus 2023

Een nieuwbouwwoning in Amsterdam: check deze 5 tips

Wonen in een grachtenpand heeft zeker zijn charmes. Nu zijn er alleen twee grote minpunten. Om te beginnen is het voor 99% van de Amsterdammers niet te betalen. Daarnaast staat de stad, net als de rest van de wereld, voor een uitdaging op het gebied van verduurzaming. En dan kan het nog best op gaan lopen als je een tochtend grachtenpand moet omtoveren in een duurzaam pand. Nieuwbouw is op dat vlak een betere keuze. In Amsterdam zijn er doorlopend projecten om op in te schrijven. Als je dat van plan bent, is het goed om deze 5 tips te bekijken.

Het beste financieel advies

Woningen in Amsterdam zijn in trek. Dat geldt zowel voor het eerder genoemde grachtenpand als voor een nieuwbouwwoning. De Amsterdamse woningmarkt is sowieso een geval apart. Je moet rekening houden met prijzen die hoog liggen. Daarom is het belangrijk om het beste financieel advies te krijgen. Het voordeel van Excellent Finance is dat ze een brede expertise en ruime ervaring hebben. Daarnaast kennen ze de lokale markt erg goed, zodat dit de perfecte partner is voor een nieuwbouwwoning in Amsterdam.

Weet welke hypotheek je neemt

In hypotheken kan aardig wat verschil zitten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze afgelost moeten worden, maar daar houden de overeenkomsten wel op. Het is slim om een onafhankelijk hypotheekadvies aan te vragen. Dan weet je namelijk zeker dat je de juiste lening afsluit, zonder dat er dubbele belangen zijn. Voor een nieuwbouwwoning is er bijvoorbeeld een speciale hypotheek. Ben je ondernemer? Dan kan het weer gunstiger zijn om een ondernemershypotheek te nemen. Je ziet het, advies komt uitstekend van pas.

Een tophuis of een topplek?

Het perfecte bestaat zeker, alleen is dat vaak in films of boeken. In 99 van de 100 gevallen zul je de plus- en minpunten tegen elkaar weg moeten strepen. Een van de keuzes waar je waarschijnlijk voor komt te staan is of je voor je gewenste droomhuis gaat of voor een wijk waar je per se wilt wonen. Geen eenvoudige keuze, die je dan ook beter vooraf maakt. Kies twee of drie wijken uit waar je wilt wonen en houd het daarbij.

Bel een interieurontwerper

Een nieuwbouwwoning is wat anders dan een grachtenpand. Een voordeel is dat je de woning zelf kunt inrichten. Je doet er goed aan om een afspraak met een interieurontwerper te maken. Samen komen jullie tot het perfecte plaatje voor de woning.

Houd rekening met uitloop

Je weet nooit wat er gebeurt. De bouw is een sector die gevoelig is voor externe factoren. Denk maar aan de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Houd altijd rekening met een uitloop en zorg voor een plan B, voor als je op de verwachte datum nog niet in je woning kan. Overdrijf dit trouwens niet, vanwege mogelijke dubbele lasten.

 

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen Lokaal nieuws woensdag 26 juli 2023

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen

Hypotheeklasten bestaan bij de meeste mensen uit twee delen: de rente die je verschuldigd bent en de aflossing. Door extra af te lossen op je hypotheek daalt de schuld en daarmee de maandlasten. Je kunt echter niet altijd onbeperkt extra aflossen op je hypotheek en niet in elke situatie is een extra aflossing gunstig.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek? Lokaal nieuws maandag 24 juli 2023

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je in je leven zult nemen. Het begint al bij het bepalen van de hypotheekvorm en de hoogte van de benodigde hypotheek. Waar moet je op letten bij het bepalen en afsluiten van je hypotheek?

Wat is een hypotheek?

Het begint al bij de hypotheek zelf. Een hypotheek is een lening die je afsluit om een huis of ander onroerend goed te kopen. De maximale hoogte van je hypotheek wordt bepaald door je inkomenssituatie en eventuele bestaande financiële verplichtingen. Je kunt dus niet meer lenen dan verantwoord is.

Het onroerende goed zelf dient als onderpand. Kun je niet meer aan je verplichtingen voldoen dan wordt de woning verkocht om de hypotheek af te kunnen lossen.

Er zijn verschillende hypotheekvormen mogelijk, maar de meest afgesloten vormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Welke vorm het beste bij je past hangt af van je persoonlijke wensen en situatie.

Hoe kun je besparen op je hypotheek?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je hypotheeklasten. Een van de manieren is door rentemiddeling of het verlagen van je renteopslag. Rentemiddeling is een manier om te profiteren van lagere rentetarieven, zelfs als je een hypotheek hebt met een vaste rente. Het verlagen van je renteopslag kan ook helpen om je maandelijkse betalingen te verlagen.

Hoe bereken je je hypotheek?

Het berekenen van je hypotheek kan een complex proces zijn. Ook al zijn er online tools beschikbaar die dit proces eenvoudiger kunnen maken, het is toch vaak handig om je te laten adviseren door een hypotheekadviseur .

Laat vooraf al berekenen hoeveel hypotheek je kunt aanvragen. Doe je dat achteraf of niet goed genoeg dan kan het zijn dat je die leuke woning helemaal niet kunt betalen.

Andere overwegingen

Er zijn ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op je hypotheek. Bijvoorbeeld, je pensioen of private lease auto kan invloed hebben op de hypotheek die je kunt krijgen.

Daarnaast kunnen er belastingvoordelen die zijn verbonden aan het hebben van een hypotheek, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Het is ook belangrijk om te overwegen wat er gebeurt als je rentevaste periode afloopt, of als je wilt verhuizen met een bestaande hypotheek. In al deze gevallen kan het nuttig zijn om professioneel advies in te winnen.

Nobel Hypotheken in Amsterdam biedt onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies en staat 24/7 klaar voor al haar klanten.

 

Hoe de juiste keukenkasten kiezen voor uw nieuwbouwwoning in Amsterdam Lokaal nieuws vrijdag 21 juli 2023

Hoe de juiste keukenkasten kiezen voor uw nieuwbouwwoning in Amsterdam

Heeft u het geluk dat u een nieuwbouwwoning heeft weten te bemachtigen in de hoofdstad van ons land? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat alles van top tot teen verzorgd is. Het ontwerp van de keuken is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. En aangezien er vandaag de dag enorm veel aanbod is op het gebied van het ontwerp, is het ook niet meer dan logisch dat u soms door de bomen even het bos niet meer ziet. Maakt u zich hier maar geen zorgen over. Om deze keuze wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips alvast voor u op een rijtje gezet.

Stem de stijl van de kasten af op de stijl van de woning

U heeft vast en zeker een bepaalde voorkeur voor de stijl van het interieur. Dit moet natuurlijk ook haarfijn aansluiten op de stijl en de sfeer van de woning. Ook voor de keuken is dat een erg goed uitgangspunt om rekening mee te houden. Door de keuken af te stemmen op de sfeer en stijl van de woning, zorgt u voor een mooi en consistent totaalplaatje. Van landelijk tot aan retro en van klassiek tot aan Scandinavisch. Vandaag de dag zijn er enorm veel stijlen waarvoor u kunt kiezen. Wellicht heeft u daar op dit moment al een specifieke voorkeur voor.

Maak slim gebruik van de ruimte en voeg bijvoorbeeld bovenkasten aan het ontwerp toe

Door gebruik te maken van de  keukenkasten  in de keuken, kunt u op een erg slimme manier gebruik maken van alle beschikbare ruimte. Misschien heeft u te maken met een kleine keuken en komen bovenkasten maar al te goed van pas. Of de keuken wordt juist het pronkstuk van de woning, waardoor u onderkasten graag combineert met een fantastische wijnklimaatkast. Al met al zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden waar u uit kunt kiezen voor uw eigen keuken.

Zorg ervoor dat de kasten perfect in overeenstemming zijn met de kleur en het materiaal van het aanrechtblad

Weet u eenmaal perfect de stijl van de keuken en wat voor indeling het moet krijgen? Dan is er nog een ander belangrijk punt van aandacht waar u goed op moet letten tijdens een  keuken kopen . Stem de stijl van de kasten af op het materiaal en de kleur van het aanrechtblad. Zo weet u zeker dat u de plank niet zo snel mis zal slaan en dat het totaalplaatje er werkelijk waar fantastisch uit komt te zien.

Investeer in maatwerk, zodat de kasten tot op de centimeter nauwkeurig aansluiten op de ruimte

Om er zeker van te zijn dat de keuken helemaal naar wens gaat zijn, is het altijd een goed idee om meteen te investeren in maatwerk. De keuken sluit daardoor tot op de millimeter nauwkeurig aan en het is natuurlijk ook erg fraai om naar te kijken. U benut daardoor maximaal de beschikbare ruimte en hierdoor is de indeling van de keuken ook nog eens optimaal hierop aangepast.

Heeft u al nagedacht over de kleur van de kasten in de keuken?

Een andere belangrijke keuze tijdens het uitzoeken van de keuken, is de kleur van kasten. Dit bepaalt natuurlijk ook voor een erg groot deel de sfeer en de stijl van de keuken. Of uw voorkeur nu gaat naar een keuken in het zwart, wit, een pastelkleur of een aardse kleur. Het zijn slechts een paar voorbeelden van mogelijkheden waar u vandaag de dag uit kunt kiezen. Misschien heeft u daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

 

De beste tips voor starters op de woningmarkt Lokaal nieuws vrijdag 14 juli 2023

De beste tips voor starters op de woningmarkt

Er zijn maar weinig dingen zo spannend als voor de eerste keer een huis kopen. Zeker nu de situatie op de woningmarkt voor starters allesbehalve rooskleurig is. Woningen zijn nog altijd schaars. Er wordt wel gebouwd maar dat gaat een stuk minder snel dan de regering zou willen. Het feit dat het kabinet Rutte-IV op 7 juli is gevallen en nu dus demissionair is, doet daar ook geen goed aan. Maar toch is de situatie voor starters op de huizenmarkt iets gunstiger dan een jaar geleden. Met deze tips gaat het je misschien toch lukken om een geschikt huis te vinden.

Huren of kopen?

De meeste mensen willen het liefst een huis kopen. Logisch, want daarmee bouw je als het goed is vermogen op. Maar als kopen nu even geen optie is dan kun je overwegen om eerst een huis te gaan huren. Voor een sociale huurwoning kom je alleen in aanmerking als je inkomen onder een bepaalde grens zit. Bovendien gelden hiervoor doorgaans lange wachtlijsten. Huren in de vrije sector is een andere optie. Soms kun je daarmee geluk hebben en voor een goede prijs een fijne woning huren. Als de plannen van het kabinet doorgaan worden de huren voor meer woningen in Nederland vanaf volgend jaar aan banden gelegd. Het puntensysteem dat nu voor sociale huurwoningen geldt, gaat dan ook gelden voor een deel van de woningen in de vrije sector. Die mogen dan een maximale huur hebben van zo’n 1.100 euro per maand.

Op zoek naar een geschikte koopwoning

De zoektocht naar een geschikte koopwoning kan soms zeer frustrerend zijn. Als je al iets vindt dan is de kans aanwezig dat je wordt overboden. Of dat bij een bezichtiging blijkt dat het huis veel achterstallig onderhoud heeft. Het is in ieder geval verstandig om bij een bezichtiging of bij het bieden op een huis een aankoopmakelaar in Amsterdam in de arm te nemen. Die kijkt objectief naar een huis en kan je wijzen op mogelijke gebreken of minder gunstige punten. Daar kun je dan je bod op baseren. Zelf ben je misschien geneigd om te enthousiast een bod uit te brengen waar je dan later misschien spijt van krijgt.

Vergroot je zoekgebied

Natuurlijk is het fijn om op fietsafstand van je werk te wonen, of vlak bij het station of de school van de kinderen. Maar als het niet lukt om daar een huis te vinden dan is het misschien toch het overwegen waard om je zoekgebied te verruimen. Misschien is er voor jou wel een huis te vinden in een stad in de omgeving in plaats van in Amsterdam of een andere grote stad. De huizen daar zijn vaak ook net wat goedkoper of je koopt voor hetzelfde bedrag meer vierkante meters of een huis met een grotere tuin.

Laat anderen weten dat je een woning zoekt

Zorg dat zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten dat je een huis zoekt. Soms wordt een huis gedeeld via sociale media. Als iemand in je omgeving zo’n bericht ziet dan kan hij of zij je tippen. Ook kun je bij een aankoopmakelaar je wensen kenbaar maken. Deze kan je dan informeren over een woning die binnenkort in verkoop komt en nog niet op Funda of andere platforms te vinden is. Dat geeft je een voorsprong.

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil? Lokaal nieuws woensdag 12 juli 2023

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil?

Soms kan er een aantal weken of zelfs maanden verstrijken tussen het tekenen van de hypotheekofferte en de inschrijving in het hypotheekregister bij de notaris. Op dat moment wordt de woning daadwerkelijk aan je overgedragen. In de tussentijd kan de hypotheekrente stijgen of dalen. Er zijn verschillende manieren waarop geldverstrekkers hiermee omgaan.

Houten visgraat vloer kopen? Deze factoren bepalen de kosten Lokaal nieuws maandag 03 juli 2023

Houten visgraat vloer kopen? Deze factoren bepalen de kosten

De visgraat vloer gemaakt van eikenhout geeft jouw woning de uitstraling van een kasteel. Krijg inzicht in de kosten van een houten visgraat vloer en de factoren die de prijs van een visgraat vloer beïnvloeden, waaronder het type hout, de afmetingen, kleurafwerking, houtsortering en de optie voor een band en bies. Wil je weten wat de perfecte visgraat vloer voor jouw interieur is?

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen? Lokaal nieuws woensdag 28 juni 2023

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen?

Voor de gemiddelde woning betaal je minder dan bijvoorbeeld een half jaar geleden. Dit betekent niet automatisch dat je met hetzelfde inkomen een grotere woning kunt kopen. Door de gestegen hypotheekrente pakt je maximale hypotheek lager uit. Hoeveel moet je zelf inleggen bij het kopen van de gemiddelde woning?

Woningmarkt wonderen: 7 tips om jouw droomhuis te veroveren! Lokaal nieuws donderdag 22 juni 2023

Woningmarkt wonderen: 7 tips om jouw droomhuis te veroveren!

Geld lenen: de sleutel tot jouw droomhuis

Geld lenen kan een geweldige optie zijn om jouw droomhuis te verwezenlijken. Of je nu een lening wilt aanvragen voor de aankoop van een nieuwe woning of voor renovaties aan je huidige huis, het kan een slimme zet zijn om de benodigde financiële middelen te verkrijgen. Het belangrijkste is om verstandig om te gaan met het lenen van geld, zodat je niet in financiële problemen belandt. Hier zijn enkele tips om jou op weg te helpen.

Allereerst is het cruciaal om een realistisch budget op te stellen voordat je een lening aanvraagt. Analyseer je inkomsten en uitgaven zorgvuldig om te bepalen hoeveel je maandelijks kunt terugbetalen. Houd ook rekening met onverwachte kosten en zorg voor een buffer. Door dit te doen, kun je voorkomen dat je jezelf overbelast met een lening die je eigenlijk niet kunt veroorloven.

Kies de lening die bij jou past

Voordat je ook maar denkt aan lening aanvragen , zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Er zijn verschillende soorten leningen beschikbaar op de markt, en het is essentieel om de juiste lening te kiezen die past bij jouw specifieke situatie. Een van de eerste keuzes die je moet maken, is tussen een hypothecaire lening en een persoonlijke lening. Een hypothecaire lening is specifiek bedoeld voor de aankoop of verbouwing van een huis, terwijl een persoonlijke lening meer flexibiliteit biedt maar vaak hogere rentetarieven heeft.

Naast het type lening, moet je ook letten op factoren zoals de rente, de looptijd en de aflossingsvoorwaarden. Vergelijk verschillende leningsopties en doe grondig onderzoek voordat je een beslissing neemt. Het kan de moeite waard zijn om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke lening krijgt die past bij jouw behoeften en financiële situatie.

Verbeter je kansen bij de leningaanvraag

Bij het aanvragen van een lening is het belangrijk om je kansen te vergroten om goedgekeurd te worden. Een goede kredietgeschiedenis is een van de belangrijkste factoren die leningverstrekkers in overweging nemen. Zorg ervoor dat je je rekeningen op tijd betaalt en vermijd grote schulden of betalingsachterstanden. Dit zal je kredietwaardigheid verbeteren en je kansen vergroten om een lening te krijgen tegen gunstige voorwaarden.

Daarnaast kan het ook helpen om een aanzienlijke aanbetaling te doen bij het aanvragen van een hypothecaire lening. Een grotere aanbetaling laat zien dat je financieel verantwoordelijk bent en vermindert het risico voor de leningverstrekker. Dit kan resulteren in een lagere rente en betere voorwaarden. Overweeg dus om wat geld opzij te zetten voordat je de sprong waagt op de woningmarkt.

Verbreed je horizon op de woningmarkt

Het is verleidelijk om je zoektocht naar een woning te beperken tot een bepaald gebied of specifieke voorkeuren. Maar soms kan het uitbreiden van je horizonten je kansen vergroten om het perfecte huis te vinden. Overweeg om ook naar nabijgelegen buurten of steden te kijken, aangezien prijzen en beschikbaarheid kunnen variëren. Wees open-minded en sta open voor nieuwe mogelijkheden.

Bovendien kan het nuttig zijn om een ervaren makelaar in de arm te nemen. Een goede makelaar heeft uitgebreide kennis van de markt en kan je helpen bij het vinden van woningen die aan jouw criteria voldoen. Ze kunnen je ook begeleiden bij het onderhandelen over de prijs en het afhandelen van de administratieve rompslomp. Met een professional aan je zijde sta je sterker in de competitieve woningmarkt.

Wees geduldig en geef niet op

Ten slotte is het belangrijk om geduldig te zijn en niet op te geven als je niet meteen slaagt op de woningmarkt. Het kan soms even duren voordat je het juiste huis vindt dat aan al jouw wensen voldoet. Wees bereid om wat concessies te doen, maar zorg er ook voor dat je niet settelt voor iets waar je niet helemaal tevreden mee bent. Blijf volhouden en blijf actief zoeken. Jouw droomhuis is er, en met de juiste inzet en strategie zul je het vinden!

Met deze 7 tips ben je goed op weg om te slagen op de woningmarkt. Onthoud dat geld lenen en het aanvragen van een lening verstandige stappen kunnen zijn, maar zorg ervoor dat je jouw financiële situatie grondig analyseert en de juiste lening kiest. Vergroot je kansen door een goede kredietgeschiedenis op te bouwen en een aanzienlijke aanbetaling te doen. Verbreed je horizon, maak gebruik van een ervaren makelaar en wees geduldig. Uiteindelijk zul je jouw droomhuis veroveren en genieten van een nieuw hoofdstuk in je leven!

Simpele tips voor een nieuw interieur Lokaal nieuws woensdag 21 juni 2023

Simpele tips voor een nieuw interieur

Ben je van plan om je interieur een make-over te geven? Wat leuk! Er zijn zoveel stijlen, kleuren en mogelijkheden om uit te kiezen, waardoor het vinden van de perfecte balans tussen comfort en stijl soms best een uitdaging kan zijn. Maar geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen. In dit artikel delen we onze beste tips voor een nieuw interieur. Of je nu van een minimalistische, moderne of klassieke stijl houdt met een persoonlijke touch, we hebben voor iedereen wat wils. Dus laten we aan de slag gaan!

Kleur is key

Een nieuwe lik verf kan een wereld van verschil maken in je huis. Kies voor frisse, neutrale tinten als je een rustige, lichte sfeer wilt creëren. Houd je van speelse en gedurfde interieurs? Ga dan voor een heldere kleur, zoals geel, blauw of zelfs rood. Afhankelijk van je persoonlijke stijl, kun je ook verschillende kleuren combineren. Kies dan voor kleurschema's die goed bij elkaar passen. En wat dacht je van een heerlijk grote stoel om in te zitten in bijvoorbeeld donkerblauw, okergeel of groen? Hoe leuk!

Werk met accessoires

Accessoires zijn zeker belangrijk voor een gezellige sfeer in huis. Ze geven je interieur een eigen stijl en persoonlijkheid. Combineer verschillende accessoires voor een unieke look en voeg bijvoorbeeld foto's, kussens, kaarsen of planten toe aan de ruimte. Door deze regelmatig te veranderen, houd je het interieur fris én vernieuwend.

Durf te investeren in meubels

Hoogwaardige meubels zijn misschien iets prijziger, maar ze zijn het absoluut waard. Ze gaan vaak langer mee en bieden meer comfort. Je kunt bijvoorbeeld een bankstel kiezen van goede kwaliteit, zodat je er nog jaren plezier van kunt hebben. Goede meubels geven je huis een luxueuze uitstraling en zorgen voor een upgrade van het interieur.

Werk met licht

Kies verlichting die past bij jouw persoonlijke stijl en de sfeer die je thuis wilt creëren. Overweeg bijvoorbeeld vloerlampen, tafellampen en wandlampen om de ruimte op te fleuren. Haal meer natuurlijk licht naar binnen door lichte gordijnen te kiezen of door de vensterbanken vrij te houden. Op deze manier creëer je een ruimere en lichtere omgeving.

Kies voor details

Last but not least! De details zijn vaak waar het écht om draait in een nieuw interieur. Kies voor bijzondere deurklinken, wanddecoraties of opvallende vloerkleden om zo het geheel compleet te maken. Vergeet niet om foto's, kunstwerken of andere persoonlijke items aan de muur te hangen. Houd het persoonlijk en voel je thuis in je eigen prachtige woning.

Er zijn zoveel manieren om van jouw huis een stijlvol en elegant interieur te maken. Of je nu een fan bent van minimalistisch, modern of juist klassiek met een twist - door te experimenteren met kleur, accessoires, meubels, verlichting en details zal jouw huis helemaal een eigen sfeer krijgen. Onze tips zijn simpel en makkelijk toe te passen. Begin vandaag nog en maak jouw droomhuis werkelijkheid!

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam Lokaal nieuws woensdag 21 juni 2023

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam

Heb je een nieuwe woning in Amsterdam, maar moet je het doen met beperkte ruimte, dan is het als het gaat om het inrichten van de woning extra belangrijk om functioneel en decoratief met elkaar te combineren. Vooral in de binnenstad, waar de huizen vaak niet veel groter zijn dan tussen de 60 en 80 vierkante meter, is het belangrijk een goed plan te maken en niet zomaar te beginnen met het inrichten van je huis. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, maar die zullen we in een ander artikel met je bespreken. In dit artikel zullen we daarom de nadruk leggen op het inrichten van een kleine woning in onze hoofdstad.

Kies voor grote meubels

Het klinkt gek, maar nadat je woning voor zover mogelijk klaar is en dus is voorzien van glasvlies behang en is opgeleverd, is het tijd om de boel te gaan inrichten. Dit kun je op een aantal manieren doen. Waar we vaak zien dat veel mensen in een kleine woning vooral met veel kleine spullen werken, is dit juist niet de bedoeling. Kies je namelijk voor veel kleine items, dan lijkt het geheel al erg snel rommelig en dat wil je ten koste van alles proberen te voorkomen. Kies je voor één of twee grote meubels, dan lijkt het net alsof je woonkamer opties een stuk groter lijkt, dan het in werkelijkheid is. Nu is het niet de bedoeling dat je kiest voor een enorme hoekbank die net tussen de twee muren past, maar een beetje groot is niets mis mee.

Praktisch en comfort in één

In een kleine woning is het belangrijk om alle ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zorg er daarom dus ook voor dat je bepaalde meubelstukken kunt combineren. Een goed voorbeeld zijn de eetkamerstoelen. Kies je voor draaibare stoelen, dan kun je deze bijvoorbeeld eenvoudig bij het zitgedeelte betrekken op het moment dat je visite hebt. Zo hoef je naast je bank niet extra twee fauteuils neer te zetten, maar kun je door je stoelen van de eettafel in de kamer direct een aantal extra plekken creëren.

De juiste kleuren

Hoe donkerder de ruimte, des te kleiner het lijkt. Kies daarom voor lichte kleuren, zodat je woonkamer een stuk ruimer oogt. Zo kun je online vaak wel een scherpe glasvezelbehang aanbieding vinden, waarmee je niet alleen je muren een stuk strakker kunt laten ogen, maar je ook de vrijheid hebt om de muren in iedere gewenste kleur te kunnen sausen.

De vloer

Een woning is natuurlijk niet compleet zonder een mooie vloer. Zo kun je kiezen voor een pvc vloer , maar er zijn ook allerlei andere opties. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een neutrale kleur vloer. De reden om dit te doen is vrij eenvoudig. Mocht je willen veranderen van stijl, dan kan dit met een neutrale vloer een stuk gemakkelijker, dan wanneer je vloer een uitgesproken kleur of patroon heeft. Houd hier dus rekening mee, want dit kan je een hoop geld en ook werk besparen.

Op zoek naar een keuken voor jouw nieuwbouwwoning Lokaal nieuws maandag 12 juni 2023

Op zoek naar een keuken voor jouw nieuwbouwwoning

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning rond Amsterdam gekocht? In dat geval breekt er een spannende periode voor je aan. Zo moet worden nagedacht over de afwerking van de vloer en wanden, mag je mogelijk een badkamer uitzoeken en is het zaak om de keuken vorm te geven. Ga je voor een van de moderne  luxe keukens , of kies je juist voor een landelijke, ietwat industriële stijl? Keukens zijn er in tal van verschillende modellen, stijlen en vormen. Denk niet alleen aan het verschil tussen luxe, moderne keuken en een landelijk keukenontwerp, maar bijvoorbeeld ook tussen keukens met een kookeiland en varianten in een U-vorm. Wat krijgt jouw voorkeur?

Denk na over het kleur- en materiaalgebruik in de keuken 

Om het ontwerp van de keuken naar jouw hand te kunnen zetten zijn er verschillende aspecten om over na te denken. Welke kleuren sluiten bijvoorbeeld goed aan op het interieur wat je straks in je nieuwbouwwoning gebruikt? Het kiezen van kleuren hangt vaak samen met je materiaalkeuze. Populair is het tegenwoordig om verschillende natuurlijke materialen in de keuken te gebruiken.  Keukenbladen  van graniet en composiet zijn bijvoorbeeld erg in trek. Deze keukenbladen, in een donkere kleur, passen goed bij zowel de moderne als luxe, chique keuken. Zo’n luxe keuken wordt regelmatig in zwart uitgevoerd, voorzien van enkele goudkleurige details. Denk hierbij aan een gouden kraan of gouden handgrepen.

Robuuste houten keukenkasten in een landelijke keuken 

Waar men in een moderne of industriële keuken vaak voor een donker keukenblad van composiet of graniet kiest, gaat men in een landelijke keuken vaak voor een houten werkblad. Robuuste houten keukenkasten met een stevige metalen handgreep komen hier goed tot hun recht. Een derde optie, passend bij met name een moderne keuken, is het gebruik van een materiaal met marmerlook. Het houdt de keuken licht!

Aan de slag met het ontwerpen van een keuken 

Vind je het lastig om je eigen keuken te ontwerpen? Speel alvast eens met de mogelijkheden, door gebruik te maken van diverse online tools. Er zijn verschillende websites waar je op basis van zo’n gratis online tool een eerste 3D schets kunt maken. Combineer verschillende elementen met elkaar in zo’n ontwerp, om te kijken wat je het meeste aanspreekt. Vergeet daarnaast niet op de verschillende blogs over interieurs te kijken; het biedt inspiratie voor je eigen keuken. Welke materialen combineert men? Hoe pakt dit uit binnen een modern of industrieel ingericht huis? Enzovoorts.

Handige tips voor wanneer je gaat wonen in Amsterdam Lokaal nieuws donderdag 08 juni 2023

Handige tips voor wanneer je gaat wonen in Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen ervoor kiezen om hier te wonen, vooral als ze een nieuwbouwwoning kunnen vinden die aan hun wensen voldoet. Maar bij het kopen van een nieuwbouwwoning zijn er veel zaken om rekening mee te houden, waaronder de verschillende verzekeringen die nodig zijn om jezelf en je bezittingen te beschermen. In dit artikel gaan we daarom dieper in op de verschillende verzekeringen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam. Van opstalverzekeringen tot inboedelverzekeringen en meer, we bespreken alles wat je moet weten om met een gerust hart te kunnen genieten van je nieuwe huis in deze prachtige stad.

Opstal- en inboedelverzekering vergelijken

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning in Amsterdam is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende soorten verzekeringen nodig zijn om jezelf en je bezittingen te beschermen. Twee belangrijke verzekeringen om te overwegen zijn de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De opstalverzekering beschermt de buitenkant en alles wat verder vast zit aan je woning, inclusief de muren, het dak en de fundering. Aan de andere kant beschermt de inboedelverzekering je persoonlijke bezittingen, zoals meubels, apparaten en andere waardevolle spullen in je huis. Om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekeringen hebt, is het belangrijk om deze met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de beste dekking en tarieven. Online je inboedelverzekering vergelijken geeft je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Op deze manier kun je met een gerust hart genieten van je nieuwe woning, wetende dat je bezittingen goed beschermd zijn.

Woon je in de stad, kies dan voor een scooter of fiets

Wanneer je in het centrum van een stad woont, kan het hebben van een auto soms meer gedoe opleveren dan gemak. Het vinden van een parkeerplaats kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn en de kosten van het parkeren kunnen oplopen. In dit geval kan het overwegen van een scooter als alternatief voor een auto een goede optie zijn. Scooters zijn een handig vervoermiddel voor korte afstanden en kunnen gemakkelijk door het drukke stadsverkeer manoeuvreren. Bovendien zijn ze vaak goedkoper in aanschaf en onderhoud dan auto's. Vergeet daarnaast ook niet dat je ook je scooter moet verzekeren. Dit doe je gemakkelijk en snel via de prijsvergelijker van https://www.pricewise.nl/ . Hier vergelijk je verschillende verzekeraars en weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Vooral in een stad als Amsterdam, is een goede verzekering geen overbodige luxe.

Maak kennis met de buren

Ook wanneer je in een grote stad woont, is goed contact met de buren van belang. Goed contact met de buren kan handig zijn voor allerlei praktische zaken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld elkaars pakketjes aannemen als de ander niet thuis is, of elkaar helpen met klusjes in huis. Het is daarom een goed idee om vriendelijk te zijn tegen je buren en een goede relatie met hen op te bouwen. Op deze manier kunnen jullie elkaar ondersteunen en het leven een stuk makkelijker maken. Zorg dus dat je even netjes aanbelt bij je buren om te vertellen dat jullie de nieuwe bewoners zijn, zodat je elkaar een keer hebt gezien. Je hoeft elkaar de deur niet plat te lopen, maar een goede buur is wel zo handig.
 

Welke vorm van buitenzonwering past bij een nieuwbouwwoning? Lokaal nieuws vrijdag 02 juni 2023

Welke vorm van buitenzonwering past bij een nieuwbouwwoning?

Buitenzonwering heeft een belangrijke functie. Het houdt de woning aangenaam koel in de zomer en kan een fijne schaduwplek creëren op het terras. Maar hoewel het hoofdzakelijk draait om de functie, is het natuurlijk ook belangrijk dat het uiterlijk van de zonwering goed past bij de woning. In dit artikel ontdek je welke vorm van buitenzonwering het beste aansluit op nieuwbouwwoningen. Zo geniet je van een moderne look en optimaal woongemak.

Elektrische buitenzonwering

Als je denkt aan een moderne nieuwbouwwoning, mag elektrische zonwering eigenlijk niet ontbreken. Het is veel eenvoudiger in gebruik dan handmatige buitenzonwering. Tegenwoordig is er zelfs zonwering met een windsensor verkrijgbaar. Zodra het zonnescherm begint te klapperen door de wind, sluit het scherm zich automatisch. Op deze manier kun je beschadigingen gemakkelijk voorkomen. Ook kun je het zonnescherm met een gerust hart uitgeklapt laten als je de tuin even verlaat.

Zonnewering op zonne-energie

Bij veel nieuwbouwwoningen staat duurzaamheid hoog op het lijstje. Kijk daarom ook eens naar de mogelijkheden van solar zonwering. Deze vorm van buitenzonwering werkt op zonne-energie. Het is energieneutraal en beter voor het milieu. Solar screens en zonneschermen zijn wel wat duurder in aanschaf. Vergeet niet dat je door het zonnepaneel bespaart op de energiekosten en dat goede solar zonwering een lange levensduur heeft. Tip: kijk of er een aantrekkelijke solar zonnescherm aanbieding is waarmee je direct geld kunt besparen.

Groot knikarmscherm

Heeft jouw nieuwbouwwoning een ruim terras? Dan is een groot knikarmscherm (ook wel terrasscherm of zonnescherm genoemd) een ideale aankoop. Deze zonwering creëert voldoende schaduw op het terras, zodat je zelfs tijdens de warme dagen kunt ontspannen op jouw loungeset. Het schaduwdoek zorgt tegelijkertijd voor schaduw in huis en houdt de woonkamer lekker koel. Er zijn zowel elektrische knikarmschermen als solar schermen verkrijgbaar.

Moderne ritsscreens

Heb je een terrasoverkapping of wil je de ramen op de bovenverdieping ook voorzien van buitenzonwering? Dan zijn ritsscreens een goede optie. Dit zijn schaduwdoeken die aan de buitenzijde van de ramen worden gemonteerd. Je kunt ze elektrisch bedienen en eventueel kiezen voor een solar variant. Het doek van een ritsscreen zit vast aan de zijgeleiders zodat het niet gaat klapperen. Solar screens zijn daarnaast heel eenvoudig zelf te monteren.

Zonwering in donkere kleuren

Welke buitenzonwering dan ook jouw voorkeur heeft: kies in ieder geval voor een donkere en neutrale kleur. Dit past perfect bij een moderne nieuwbouwwoning! Denk aan kleuren als zwart, grijs en antraciet.

Welke buitenzonwering kies jij voor jouw nieuwbouwwoning?

 

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen

Er zijn verschillende redenen om een hypotheek aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je financiële situatie is veranderd door een promotie, een nieuwe baan of het ontvangen van een erfenis. Ook bij het aflopen van de rentetermijn van je hypotheek heb je nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de meest gebruikelijke opties. 

Nieuwe PVC vloer aanschaffen: 3 dingen om op te letten Lokaal nieuws maandag 22 mei 2023

Nieuwe PVC vloer aanschaffen: 3 dingen om op te letten

De voordelen van PVC vloeren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis in Amsterdam? Overweeg dan zeker een PVC vloer. PVC vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun duurzaamheid, stijl en eenvoudig onderhoud. Met een breed scala aan designs en patronen bieden PVC vloeren een uitstekende keuze voor zowel moderne als klassieke interieurs. In dit artikel delen we 3 belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een PVC vloer in Amsterdam .

1. Kwaliteit boven alles

Bij het kiezen van een PVC vloer is kwaliteit van essentieel belang. Je wilt immers investeren in een vloer die lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik. Let bij het vergelijken van verschillende leveranciers op de kwaliteit van het PVC-materiaal en de dikte van de toplaag. Een hoogwaardige PVC vloer heeft een dikke toplaag die bestand is tegen krassen en slijtage. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de vloer voldoet aan de juiste technische specificaties, zoals slijtvastheid en antislip-eigenschappen. Kies voor een betrouwbare leverancier met een goede reputatie en positieve klantbeoordelingen. Klik hier voor meer.

2. Geschikt voor jouw leefomgeving

Bij het kiezen van een PVC vloer is het belangrijk om rekening te houden met je leefomgeving. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder click PVC en plak PVC. Click PVC is eenvoudig te installeren en kan indien nodig worden verplaatst. Plak PVC daarentegen biedt een meer permanente oplossing en is ideaal voor ruimtes met intensief gebruik, zoals de woonkamer of keuken. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele specifieke vereisten, zoals geluiddemping of waterbestendigheid. Bespreek je behoeften met een deskundige leverancier die je kan adviseren over de meest geschikte PVC vloer voor jouw situatie.

3. Professionele installatie

Hoewel PVC vloeren over het algemeen eenvoudig te installeren zijn, is het aan te raden om te kiezen voor professionele installatie. Een ervaren installateur zorgt voor een perfecte plaatsing van de vloer, met een strakke afwerking en zonder problemen. Ze hebben de juiste kennis en expertise om de vloer correct te leggen en te zorgen voor een optimale duurzaamheid en uitstraling. Bovendien kunnen ze je adviseren over de juiste voorbereiding van de ondervloer en eventuele extra benodigdheden, zoals plinten. Profiteer van de professionele installatiediensten van een ervaren vakman om het beste resultaat te behalen.

Conclusie

Bij het aanschaffen van een PVC vloer in Amsterdam is het belangrijk om bovenstaande aspecten in gedachten te houden. Kies voor kwaliteit, zoek een vloer die geschikt is voor jouw leefomgeving en laat de vloer professioneel installeren. Met deze 3 dingen in acht genomen, kun je met vertrouwen een nieuwe PVC vloer aanschaffen en genieten van de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Inspiratie voor het creëren van mooie raamdecoratie Lokaal nieuws maandag 22 mei 2023

Inspiratie voor het creëren van mooie raamdecoratie

Het ontwerpen van een stijlvol en comfortabel thuis gaat verder dan alleen het selecteren van meubels en het kiezen van kleurenschema's. Een vaak over het hoofd gezien, maar essentieel element van het interieurontwerp is raamdecoratie. En wat is een betere manier om je interieur te verfraaien dan met de sfeervolle raamdecoratie?

Verken verschillende stijlen en trends

Bij het kiezen van raamdecoratie is het belangrijk om rekening te houden met de algehele stijl en sfeer van je huis. Of je nu een moderne, minimalistische uitstraling prefereert of de voorkeur geeft aan een meer traditionele, rustieke look, er is ongetwijfeld een mooie set sfeervolle raamdecoratie voor jou.

Raamdecoratie kan een enorme impact hebben op de look en de sfeer van je huis. Het kan fungeren als een centraal aandachtspunt, of juist opgaan in het totale ontwerp om een harmonieus geheel te creëren. Bovendien kan de juiste raamdecoratie helpen om een ruimte groter of kleiner te laten lijken, afhankelijk van je behoeften.

Lichte en transparante raamdecoraties

Deze stijl kan een ruimte groter en luchtiger laten lijken, perfect voor kleinere ruimtes of ruimtes met weinig natuurlijk licht. Aan de andere kant kunnen donkere en dichte raamdecoraties een ruimte kleiner en gezelliger laten lijken, ideaal voor grote ruimtes die je wat intiemer wilt maken. Heb je wel eens aan shutters voor ramen gedacht?

Naast hun stijlvolle look, bieden bijvoorbeeld shutters ook een aantal praktische voordelen. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat ze een uitstekende keuze maakt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Bovendien zijn ze duurzaam en bestand tegen vervaging, waardoor ze hun schoonheid en functionaliteit gedurende vele jaren behouden.

Ze bieden ook uitstekende lichtregeling en privacy

Je kunt de lamellen aanpassen om precies de juiste hoeveelheid licht in je ruimte te laten, terwijl je nog steeds je privacy behoudt. Of je nu een film wilt kijken zonder hinderlijke schitteringen, of je wilt uitslapen zonder door het vroege ochtendlicht te worden gewekt, Fractions Shutters maken het mogelijk.

Of je nu je huis een make-over wilt geven of gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige mooie interieur op te frissen, shutters bieden een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor raamdecoratie. Met hun unieke ontwerp en uitgebreide reeks aanpasbare opties, kun je je creativiteit de vrije loop laten en je huis omtoveren tot een ruimte die echt van jou is. Laat je inspireren en begin vandaag nog met het creëren van je droominterieur met raamdecoratie!

Een nieuwbouwhuis inrichten met raamdecoratie

Het inrichten van een nieuwbouwhuis biedt een unieke kans om van een leeg canvas een echt thuis te maken. Elke keuze die je maakt, van de vloeren tot de verlichting, draagt bij aan het uiteindelijke resultaat. Een belangrijk, maar soms over het hoofd gezien, element is de raamdecoratie. Het selecteren van de perfecte raamdecoratie voor je nieuwbouwhuis kan zowel een spannende als uitdagende taak zijn, maar het resultaat is het zeker waard.

Nieuwbouwhuizen zijn vaak voorzien van grote ramen om de ruimte te vullen met natuurlijk licht en om te genieten van eventuele uitzichten. Dit biedt een prachtig canvas voor de raamdecoratie. Je kunt kiezen voor lichte, luchtige gordijnen die het licht doorlaten, of voor stijlvolle jaloezieën of rolgordijnen die je meer controle geven over de lichtinval en privacy.

In een nieuwbouwhuis kan je je creativiteit de vrije loop laten

Kies voor gedurfde patronen of felle kleuren om een statement te maken, of ga voor neutrale tinten om een rustgevende sfeer te creëren. Je kunt zelfs verschillende soorten raamdecoratie combineren voor een gelaagd effect.

Raamdecoratie kan ook fungeren als een verlengstuk van je interieurontwerp. Kies stoffen en materialen die complementair zijn aan je meubels, wandbekleding en andere decoratieve elementen. Of ga voor contrast voor een verrassend effect. Het is een kans om je stempel te drukken op je nieuwe huis en het echt van jou te maken.

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Peakshaving: wat is het en hoe kun je er geld mee besparen? Lokaal nieuws vrijdag 12 mei 2023

Peakshaving: wat is het en hoe kun je er geld mee besparen?

De term valt steeds vaker wanneer het over netkrapte gaat:  peakshaving . Maar wat is peakshaving eigenlijk en waarom zijn er zoveel bedrijven mee bezig? En belangrijker nog: kan ik er geld mee besparen of makkelijker een aansluiting op het stroomnet krijgen? Om deze vragen te beantwoorden vertel ik je in deze blog alles wat je moet weten over het peakshaving-principe en verschillende methodes om netcongestie tegen te gaan.  

Wat is ‘peakshaving’?  

‘Peakshaving’ is een term die wordt gebruikt voor een bepaalde methode om het energieverbruik te optimaliseren. Peakshaving helpt namelijk bedrijven om hun energie-afname te stabiliseren en te verminderen tijdens periodes waarin de vraag naar energie piekt. Het doel van peakshaving is om te voorkomen dat de energievraag te hoog wordt voor het stroomnet, wat kan leiden tot netcongestie en overbelasting van het stroomnet. 

Hoe pas je peakshaving toe?  

Er zijn verschillende manieren om peakshaving toe te passen. De meest bekende toepassingen zijn het gebruik van batterijopslagsystemen, het verschuiven van energieverbruik naar tijden waarop de energieprijzen lager zijn, en het gebruik van slimme netwerken en energiebeheersystemen. 

Batterijsystemen inzetten voor peakshaving 

Batterijopslagsystemen zijn één van de meest populaire vormen van peakshaving. Deze gigantische batterijen kunnen energie opslaan tijdens periodes van lage vraag en het terugleveren aan het wanneer de vraag hoog is. Dit helpt bedrijven om hun energierekening te verlagen en te voorkomen dat het energienetwerk overbelast raakt. 

Voorbeeld: peakshaving met een batterij op de bouwplaats 

Stel bijvoorbeeld dat een bouwbedrijf een  tijdelijke batterijcontainer van 500 kWh  heeft geïnstalleerd. ‘s Nachts, wanneer de vraag naar energie laag is, kan het systeem energie opslaan van een kleine netaansluiting en rustig opladen tot zijn maximale capaciteit. Tijdens piekuren, wanneer de vraag groter is dan de kleine netaansluiting, kan het systeem deze opgeslagen energie vervolgens gebruiken om de piekvraag te verminderen. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en te voorkomen dat het energienetwerk overbelast raakt. 

Peakshaving met batterijen om stroomuitval te voorkomen 

Bovendien kan een batterij ook worden gebruikt om te voorkomen dat de stroomvoorziening uitvalt tijdens periodes van hoge vraag. Bijvoorbeeld als een aggregaat de vraag niet meer aankan of het net tijdelijk overbelast raakt. De batterij kan dan automatisch de stroomvoorziening overnemen om de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten te waarborgen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van een constante stroomvoorziening, zoals ziekenhuizen, datacenters en productiefaciliteiten. Zeker nu noodaggregaten steeds minder populair worden vanwege de grote hoeveelheid CO2-uitstoot.  

Peakshaving door groene stroom op te slaan in een batterij 

Batterijopslagsystemen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met zonnepanelen om hernieuwbare energie op te slaan en te gebruiken op momenten waarop er geen zonne-energie beschikbaar is. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en bedrijven en huishoudens te helpen om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Zo kun peakshaving toepassen met 100% groene stroom! 

Peakshaving op het elektriciteitsnet 

Een ander voorbeeld van peakshaving is het verschuiven van energieverbruik naar tijden waarop de energieprijzen lager zijn. Wanneer de vraag laag is daalt de prijs, zodat meer mensen op dat moment bijvoorbeeld hun wasmachine of vaatwasser aanzetten. Door deze manier van peakshaving stabiliseert de vraag op het net gedurende verschillende dagdelen, zodat de pieken minder hoog worden. Bedrijven kunnen daar ook voordeel uit halen doordat ze wanneer de prijs laag is eenvoudig grote hoeveelheden stroom kunnen afnemen. Dat scheelt een hoop op de energierekening! 

Smart grids: slimme systemen om peakshaving verder te optimaliseren 

Het gebruik van slimme netwerken en  energiebeheersystemen kan ook helpen om piekvraag te verminderen. Deze systemen automatiseren het energieverbruik van apparaten, zodat de vraag naar energie meer gelijkmatig wordt verdeeld over de dag. 

Peakshaving als hulpmiddel in de strijd tegen netcongestie 

Peakshaving kan ook helpen bij het voorkomen van netcongestie en kan bedrijven en huishoudens helpen om een aansluiting op het energienetwerk te behouden. Want wanneer de vraag naar energie te hoog wordt, raakt het netwerk overbelast en wordt het nodig zijn om nieuwe energie-infrastructuur te bouwen. Dit is kostbaar en kan de energietransitie ook vertragen. Bijvoorbeeld doordat het langer duurt voordat de netaansluiting voor nieuwe zonnepanelen gereed is.  

Eerst besparen met peakshaving voordat je gaat opschalen 

Daarom is het meestal de beste oplossing om eerst te kijken naar wat je kan besparen met peakshaving, voordat je de keuze maakt om de capaciteit te vergroten. Tenslotte levert peakshaving in de meeste situaties direct geld op, terwijl opschalen een grote investering vraagt. Zelfs wanneer je ervoor kiest om zo’n enorme batterij in te zetten. Met een accurate stroomberekening en de juiste capaciteit, lukt het veel bedrijven om op deze manier zowel geld te besparen, als om hun stroomvoorziening stabiel te houden ondanks de congestie op het net.  Laat je daarvoor altijd adviseren door een specialist. 

De voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam Lokaal nieuws dinsdag 09 mei 2023

De voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Een woning kopen in Amsterdam kan een uitdagende taak zijn. Want waar start deze zoektoch? De markt in Amsterdam is competitief en de huizenprijzen stijgen de pan uit. Vooral in de grote steden. Het kopen van de juiste woning kan overweldigend zijn en het maken van fouten ligt op de loer, vooral als je geen ervaring hebt in het kopen van een woning. Vooral bij het kopen van een eerste woning, zijn er erg veel aspecten waar je rekening mee dient te houden.Dat is waar een aankoopmakelaar in Amsterdam jou mee kan ondersteunen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het inhuren van een aankoopmakelaar in Amsterdam.

Kennis van de huizenmarkt

Een aankoopmakelaar in Amsterdam heeft veel ervaring in het kopen en verkopen van huizen in een stad zoals Amsterdam. Ze hebben diepgaande kennis van de huizenmarkt, waardoor ze goed op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen op het gebied van een woning aankopen. Een aankoopmakelaar kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van de huizenprijzen in Amsterdam en jou kunnen helpen bij het vinden van een woning die past bij jouw budget en wensen.

Toegang tot exclusieve woningen

Sommige huiseigenaren kiezen ervoor om hun woning niet op de markt te zetten, maar om deze alleen aan te bieden aan bepaalde makelaars of kopers. Een aankoopmakelaar heeft vaak toegang tot deze exclusieve woningen en kan je helpen bij het vinden van een huis dat anders misschien niet beschikbaar was geweest.

Professionele onderhandelingen

Een aankoopmakelaar heeft een grote dosis ervaring in het onderhandelen over de aankoop van een woning. Ze weten hoe ze de verkoper moeten benaderen en hoe ze het beste uit de onderhandelingen kunnen halen voor jou als koper. Dit kan je veel geld besparen en ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor een huis.

Juridische kennis

Er zijn veel juridische aspecten verbonden aan het kopen van een huis.. Een aankoopmakelaar heeft veel kennis van de juridische aspecten bij de aankoop van een woning. Daarbij kan de aankoopmakelaar je helpen bij het begrijpen van de contracten en overeenkomsten. Ze kunnen ook eventuele issues oplossen die tijdens het aankoopproces kunnen ontstaan. Een aantal juridische aspecten waar de aankoopmakelaar rekening mee houdt zijn:

• Eigendomsbewijs van de woning
• Het bestemmingsplan van het huis
• De bouwvergunningen die zijn afgegeven voor de woning
• Welke hypotheek mogelijkheden er zijn om de woning te kopen
• De overdrachtsbelasting bij de aankoop van een huis

Tijd besparen

Het kopen van een huis is een tijdrovend proces. Het zoeken naar huizen, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen over de prijs kan veel tijd in beslag nemen. Een aankoopmakelaar kan je veel tijd besparen door deze taken uit handen te nemen. Ze kunnen je helpen bij het vinden van huizen die passen bij jouw wensen en budget en kunnen bezichtigingen regelen op tijdstippen die voor jou handig zijn.

Persoonlijke begeleiding

Het kopen van een woning is een grote stap en is een emotionele aangelegenheid voor veel mensen. De juiste aankoopmakelaar kan jou persoonlijk begeleiden bij het proces en je adviseren over de juiste stappen te nemen. Ze kunnen je helpen om je emoties onder controle te houden en om weloverwogen beslissingen te nemen.

 

Pallets gemaakt van verschillende materialen Lokaal nieuws donderdag 04 mei 2023

Pallets gemaakt van verschillende materialen

Pallets worden binnen veel verschillende sectoren ingezet om goederen en producten op te slaan en te transporteren. Niet ieder product is even geschikt om op een bepaalde pallet te plaatsen. Pallets zijn gemaakt om in bepaalde omstandigheden en toepassingen gebruikt te worden. Er zijn om die reden pallets van verschillende materialen te krijgen. In deze tekst gaan wij het hebben over alle verschillende materialen pallets die er zijn. Zo weet jij na het lezen van deze tekst precies voor welk doeleinde welke pallet het meest geschikt is om te gebruiken. Het aanschaffen van nieuwe pallets wordt voor jou dan een stuk eenvoudiger.

 
De meest bekende pallets

De pallets die het meest voorkomen en die de meeste mensen kennen zijn de houten pallets. Deze traditionele pallets kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, zijn ten opzichte van andere pallets erg goedkoop en kunnen bij beschadiging eenvoudig worden gerepareerd. Dit maakt dat het erg populaire pallets zijn om te gebruiken in magazijnen. Houten pallets zijn ook geschikt om te gebruiken met zware ladingen, omdat het van een stevig materiaal is gemaakt. Nadat de pallets opgebruikt zijn, kunnen ze ook worden gerecycled tot houtsnippers of compost. Dit maakt ze een erg duurzame vorm van pallets.

 
Pallets gemaakt van kunststof

Naast houten pallets zijn kunststof pallets ook erg populair om te gebruiken bij het transporteren en opslaan van goederen en producten. Kunststof pallets zijn duurzamer dan houten pallets in de zin dat ze steviger zijn en minder snel vervangen hoeven worden. Een groot voordeel van kunststof pallets is ook dat ze kunnen worden schoongemaakt na gebruik, waardoor ze in veel sectoren kunnen worden gebruikt. Ze voldoen aan de regels voor hygiëne, omdat ze eenvoudig gesteriliseerd en schoongemaakt kunnen worden. Bedrijven die werken met voeding en bedrijven in de farmaceutische wereld profiteren om die reden veel van het gebruik van deze plastic pallets. 

 
Pallets van metalen materialen

Metalen pallets zie je niet erg vaak gebruikt worden, maar dat maakt ze niet minder waardig dan de andere pallets. Metalen pallets zijn net als kunststof pallets een stuk duurzamer dan de houten variant, omdat deze ook niet eenvoudig beschadigen of kapot gaan. Het metaal van de pallets kan goed tegen extreme weersomstandigheden en bezwijkt ook niet door corrosie. Deze pallets zijn geschikt voor extra zware ladingen. Om die reden worden de pallets niet in veel sectoren gebruikt. Enkel de meest zware ladingen worden op een metalen pallet geplaatst. Een massief metalen pallet is zelf immers ook erg zwaar en kan een zwaar gewicht met gemak tillen.

 
Pallets voor eenmalig gebruik

Pallets die zijn gemaakt voor eenmalig gebruik worden al helemaal niet vaak gebruikt. Deze pallets zijn immers erg vervuilend en niet duurzaam. Een voorbeeld van een eenmalige pallet is bijvoorbeeld een pallet gemaakt van karton. Enkel de lichtste ladingen kunnen hierop gedragen worden. Na gebruik kan de pallet direct worden weggegooid. Soms zijn eenmalige pallets ook gemaakt van lichtgewicht hout. Meestal worden deze pallets ingezet bij het transport en exporteren van lichte ladingen. De houten variant is ook niet te hergebruiken. Bij  Palletcentrale  zijn verschillende soorten pallets te krijgen.

 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

5 Niet voor de hand liggende zaken die invloed hebben op de waarde van een bouwinvestering

De uiteindelijke waarde van een investering wordt tevens beïnvloed door minder voor de hand liggende factoren: certificering, lage warmteverliezen, ecologische bouwmaterialen, gebruiksvriendelijkheid van het gebouw en toegang tot sociale en culturele infrastructuren. Dit zijn argumenten die vandaag de dag van cruciaal belang zijn voor investeerders.

1. Ecologische bouwcertificering

Sinds de jaren 90 is er een trend gaande om de wereldwijde bouwsector te laten certificeren betreffende impact op het milieu. In Europa is het BREEAM-systeem aangenomen, terwijl in de VS de beginselen van beoordeling van gebouwen in termen van milieu vooral worden ontwikkeld op basis van LEED-certificering. Vermeldenswaardig is ook de DGNB- of EU Green Building-certificering. Certificaten van dit type verhogen de rangorde van een investering en bevestigen de functionaliteit van een gebouw naar een zeer hoog niveau.

Een positieve certificering vertaalt zich uit in hogere huurinkomsten, evenals in het feit dat de financiering door banken en beleggingsfondsen eenvoudiger wordt vanwege het lage energieverbruik en het gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen. Dergelijke objecten zijn duurzaam en bieden gebruikers veel comfort, en als bijkomend voordeel is dat de interesse van investeerders groter is. Het bewustzijn van klimaatverandering en de noodzaak om gebouwen aan te passen met duurzame, milieuvriendelijke  materialen wordt steeds groter, ook bij investeerders.

2. Lage warmteverliezen

Moderne, visueel aantrekkelijke gebouwen worden in de regel gekenmerkt door veel beglazing. Ze moeten tegelijkertijd energiezuinig zijn en een hoge thermische isolatie bieden, d.w.z. het vermogen van scheidingsvlakken (wanden, ramen, deuren, plafonds en daken) om warmte in het gebouw vast te houden. Hoe groter deze is, hoe meer warmte wordt vastgehouden in het gebouw, wat voldoende comfort en een lager energieverbruik betreffende het verwarmen van het gebouw oplevert.

Bij ramen en deuren is het noodzakelijk om energiezuinige raam-deursystemen in te zetten, die naast een uitstekende thermische isolatie ook zeer hoge akoestische isolatie, afdichting en hoge structurele duurzaamheid bieden.

3. Ecologie en toepassing van moderne bouwmaterialen

Het traditionele bouwmodel heeft rekening gehouden met drie basiselementen: bruikbaarheid, duurzaamheid en comfort. De moderne bouw houdt ook rekening met het ecologische aspect, wat ook voor investeerders steeds belangrijker wordt. Dit vloeit voort uit het steeds verder groeiende milieubewustzijn, en ook uit de klimaatpolitiek van de Europese landen – ecologische investeringen genieten steeds meer interesse van klanten en mogen rekenen op voordelige financiering van banken, en ook in de ogen van investeerders zijn ze veelbelovender (de huidige regelgeving is niet bevorderlijk voor niet-ecologische gebouwen).

De markt waardeert oplossingen die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, evenals ecologische technologieën waarmee rekening rekening wordt gehouden in de ontwerpfase. Deze zijn bedoeld om het energieverbruik en de koolstofvoetafdruk te verlagen. Het gebruik van ecologische bouwmaterialen is hierbij doorslaggevend:

Aluminium – kan vele malen worden verwerkt zonder verlies van eigenschappen en structurele veranderingen. Aluminium is ook een grondstof die geschikte parameters biedt op het vlak van thermische isolatie, stijfheid en weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden.

Glas – kan vrijwel onbeperkt worden verwerkt dankzij smelten en raffineren. Bovendien is het een grondstof waarbij de vervaardiging geen grote hoeveelheden energie vergt. Glas is bovendien onbrandbaar en bestand tegen corrosie, waardoor de gebruiksmogelijkheden vergroten.

Hout – na gepaste behandeling en impregnering is het een grondstof die niet alleen zeer duurzaam is, maar ook brandbestendig.

4. Gebruiksvriendelijke gebouwen

Een ecologisch gebouw moet niet alleen in harmonie zijn met de natuur, maar ook met de mens. In moderne architectuurprojecten hebben gebruikers een veel groter contact met de omliggende omgeving en gebruiken ze meer natuurlijk licht. Dit komt door de toepassing van:


veel beglazing − zowel in de vorm van ramen als glazen gevels. De frames zijn gemaakt van aluminium, en deze energiebesparende ramen en de gevels bieden een zeer goede wind /waterdichtheid en thermische isolatie;


groene gevels, levende muren en groene daken – de vegetatie waaruit ze bestaan ontdoet de lucht van zwevend stof, produceert zuurstof, vermindert het gehalte aan koolstofdioxide in de lucht en houdt ook vocht vast. Een groene laag absorbeert bovendien zonnestraling die op de gevel valt en genereert schaduw, waardoor de behoefte aan koeling van het gebouw vermindert. De vegetatie dempt ook het geluid van buiten en verhoogt zo het akoestische comfort van de gebruikers van het gebouw. Groen werkt kalmerend, spaart het gezichtsvermogen en heeft een positief effect op de stemming.

5. Toegang tot sociale en culturele infrastructuur

Sinds het begin van het modernistische tijdperk is een beslissende factor voor de keuze van vastgoed altijd de locatie en de beschikbaarheid van oplossingen en voorzieningen geweest. Tegenwoordig combineren moderne, zelfvoorzienende en multifunctionele gebouwen residentiële, commerciële en culturele functies en benaderen modernistische idealen.


Gebouwen hoeven zich tegenwoordig niet meer in het stadscentrum te bevinden om aan alle behoeften van de bewoners te voldoen. Hierdoor zijn mensen niet langer afhankelijk van auto's als belangrijkste vorm van transport, waardoor er minder files zijn, de levensvreugde toeneemt en de concentratie van uitlaatemissies vermindert. De omgeving trekt dus meer mensen op verschillende tijdstippen van de dag aan, wat de veiligheid ten goede komt en zich vertaalt in een betere werking van de lokale bedrijven.


Voor wat betreft toegang tot sociaal-culturele infrastructuur is het van belang om het project harmonieus te verbinden met de omgeving – hierbij spelen pleinen, infrastructuur voor kinderen, openlucht fitness en andere algemene ruimten die de integratie van de lokale gemeenschap bevorderd een belangrijke rol.

Hourglass in Amsterdam

Hourglass in Amsterdam is een gebouw dat het centrale gebied van de Zuidas markeert – het snelst groeiende financiële district van de stad. Het gebouw is ontworpen in de geest van duurzame ontwikkeling, wat wordt bevestigd door het BREEAM EXCELLENT-certificaat dat het verkreeg. De naam verwijst naar de vorm van een 80 meter hoge zandloper. De sleutel tot succes van het project van de geometrische gevel was de combinatie van natuursteen met aluminium.


Aluprof als een van de leidende, globale leveranciers van aluminium systemen had zijn aandeel in het project. De fabrikant ontwikkelde een speciale hoekoplossing op basis van het MB-SR60N-systeem, waarmee verschillende wandhellingen kunnen worden verwerkt. De overige structuurelementen van de gebouwgevel op de benedenverdiepingen zijn vooral gebaseerd op het MB-SR50N-systeem, de meest populaire stijl-balk-oplossing die het bedrijf aanbiedt.


De vorm van de stijlen en balken maakt het mogelijk om esthetische glazen wanden te bouwen met zichtbare smalle scheidingslijnen, die duurzaamheid en sterkte van de constructie bieden. De stenen gevel is voorzien van vaste en kantelbare ramen op basis van de systemen MB-86SI en MB-86US SI. Deze producten worden gekenmerkt door een uitstekende thermische isolatie en een hoge profielsterkte, waardoor constructies van groot formaat kunnen worden gemaakt. In het MB-86US SI-systeem zit het vleugelprofiel verborgen achter het kozijnprofiel, en ligt het glasoppervlak in de te openen en vaste panelen in één vlak gemonteerd. Hierdoor zien de te openen en vaste ramen er van buiten identiek uit.

Let’s build a better future

Bovenstaande factoren dragen bij aan betere marketingmogelijkheden, en als positief gevolg aan een grotere belangstelling voor gebouwen in aanbouw. Het milieubewustzijn neemt elk jaar toe en tegenwoordig heeft de architectuur een grotere impact op de natuurlijke omgeving dan ooit tevoren. Duurzaam bouwen is een langetermijnrichting die de hele sector aangaat.
Artikel gesponsord door Aluprof

ALUPROF NETHERLANDS B.V.
KVK-nummer 67919340
Ommelseweg 44D
5721WV Asten
+31 49 37 69 004
aluprof.com/nl

 

Hypotheek aanvragen: waar denk je aan? Lokaal nieuws woensdag 26 april 2023

Hypotheek aanvragen: waar denk je aan?

Bij het kopen van een huis is het cruciaal om te beschikken over alle relevante informatie. Maar wat valt er onder alle relevante informatie? Een onderdeel dat vaak vergeten wordt is de informatie over de woning en het perceel waar het huis op staat. Hiervoor zijn kadastrale gegevens een belangrijke informatiebron. In dit artikel vind je een toelichting over kadastrale gegevens, kadastrale gegevens opvragen , en welke informatie hierbij van belang is voor het aanvragen van een hypotheek.

Wat zijn kadastrale gegevens?

Het Nederlandse kadaster houdt de kadastrale gegevens bij. Hierbij kan je de openbare registers van onroerende zaken opvragen. In deze registers staan alle gegevens over grond en de gebouwen die daarop staan, die van belang zijn bij het vaststellen van eigendom, hypotheekrechten, en andere zakelijke rechten. Wat je hier onder andere terug kan vinden is informatie over de grootte van het perceel, de exacte grenzen van het perceel, wie de eigenaar is, of er hypotheekrechten op rusten, en of er erfdienstbaarheden of andere zakelijke rechten zijn. Je kan een uittreksel van deze gegevens opvragen via de website van het Kadaster.

Essentie kadastrale gegevens voor aanvraag hypotheek

Bij het aanvragen van een hypotheek wil je zo goed mogelijk geïnformeerd zijn en op die manier de juiste hypotheekinformatie krijgen. Daar hoort ook de waarde van een woning en de eventuele aanwezigheid van hypotheekrechten bij. Aan de hand van kadastrale gegevens kan je de waarde van het perceel bepalen en kan je achterhalen of er hypotheekrechten op rusten. Op basis van deze informatie kan de hypotheekverstrekker dan een oordeel vellen of je in aanmerking komt voor een hypotheek en wat de waarde van de hypotheek maximaal kan zijn.

Wanneer gegevens opvragen?

Dit kan op ieder moment, maar het is het handigste om dit te doen voordat je een bod doet op een woning of een hypotheek aanvraagt. Dit geeft je een beter inzicht in de huidige situatie, en voorkomt negatieve verrassingen achteraf. Tevens staat er ook informatie met betrekking tot bestemmingsplannen en bouwvergunningen in de kadastrale gegevens. Het is verstandig om je hierin ook wat meer te verdiepen, zeker als je nog graag je potentiële nieuwe woning wil verbouwen of uitbreiden. Wanneer je de kadastrale gegevens hebt opgevraagd en bekeken is het slim om die bij een hypotheekadviseur voor te leggen. Deze helpt je dan bij het aanvragen van de hypotheek, en adviseert je over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Daarnaast kan een hypotheekadviseur je ook helpen met het interpreteren van de kadastrale gegevens.

Kortom, kadastrale gegevens zijn essentieel bij het kopen van een woning en het aanvragen van een hypotheek. Het opvragen van deze gegevens is eenvoudig en kan je online doen. Het is aan te raden om deze gegevens op te vragen en te raadplegen voordat je een bod doet op een woning, of zelfs voordat je een hypotheek aanvraagt. Op deze manier voorkom je verrassingen achteraf en kan je het beste een weloverwogen beslissing nemen.

 

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Waarom een verhuurmakelaar in Amsterdam onmisbaar is


Mensen kiezen om verschillende redenen ervoor om hun woning te verhuren. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van je woning in Amsterdam en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een verhuurmakelaar in Amsterdam.

Zo verhuur jij je woning

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun woning verhuren is bijvoorbeeld omdat de bewoner langere tijd naar het buitenland gaat. Dan is het ideaal om je woning te verhuren zodat je wat extra inkomsten hebt als je weg bent én je huis veiliger is wat betreft inbraak. Ook wanneer je je woning niet wil verkopen maar gewoon wat extra inkomen wil genereren, is verhuren een goede optie. Als je ervoor kiest om je woning in Amsterdam te verhuren, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat de huurprijs is die je kunt vragen voor je woning. Om hier inzicht in te krijgen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de huizenmarkt en wat er zoal gevraagd wordt voor vergelijkbare woningen in jouw buurt. Daarnaast moet je ook weten welke regels er gelden voor het verhuren van je woning in Amsterdam. Er zijn bijvoorbeeld specifieke regels omtrent de huurprijs, de huurperiode en de vergunningen die je nodig hebt om je woning te verhuren. Het is daarom verstandig om je hier goed over te laten informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Overweeg het inschakelen van een professional eens.

Schakel expertise in

Een verhuurmakelaar in Amsterdam is op de hoogte van alle regels en wetten omtrent het verhuren van woningen in Amsterdam en kan jou hierover adviseren. Daarnaast kan een verhuurmakelaar je helpen bij het vinden van geschikte huurders en het opstellen van het huurcontract. Een verhuurmakelaar zorgt ook voor de juiste presentatie van je woning. Dit betekent dat je woning goed in de markt wordt gezet, bijvoorbeeld via online kanalen en advertenties. Ook hoef je je niet druk te maken over bezichtigingen door potentiële huurders; dit wordt allemaal voor je geregeld en vindt plaats wanneer het jou uitkomt. Een ander voordeel van het inschakelen van een verhuurmakelaar is dat hij of zij een netwerk van betrouwbare huurders heeft. Dit verkleint de kans op problemen met huurders die bijvoorbeeld niet op tijd betalen of de woning beschadigen. Stel altijd samen een inventarisatielijst op, waarop staat welke spullen er in je woning aanwezig zijn en in welke staat deze verkeren. Wil jij jouw woning verhuren Amsterdam ? Dan raden wij je zeker aan om de hulp in te schakelen van een expert. Zo bespaar je tijd en energie én het draagt bij aan je gemoedsrust.

 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

5 x tips om je nieuwbouwkeuken meer sfeer te geven Lokaal nieuws maandag 03 april 2023

5 x tips om je nieuwbouwkeuken meer sfeer te geven

Een nieuwbouwwoning inrichten kan een hele uitdaging zijn. Je begint immers met een leeg canvas, waar je helemaal je eigen invulling aan mag geven. En je wilt van je nieuwe huis natuurlijk zo snel mogelijk een thuis maken. En een groot en prominent onderdeel van je huis is de keuken. Maar soms kan een nieuwbouwkeuken nog wat koud en onpersoonlijk aanvoelen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om je keuken gezellig te maken. Hier lees je 5 x tips om je splinternieuwe keuken tot een warme en gezellige plek in huis te transformeren.

De basis

Allereerst moet je basis natuurlijk goed zijn. Want zelfs hiermee kun je al de toon zetten voor de sfeer in de keuken. Denk hierbij aan mooie keukenkastjes en een stijlvolle gootsteen met een goede keukenkraan. Grohe keukenkranen zijn kranen van hoogwaardige kwaliteit en gaan lang mee. Daarnaast zien ze er ook nog eens geweldig uit! Een klein detail zoals een keukenkraan kan al een verschil maken in de uitstraling. Daarnaast hoort de vloer natuurlijk ook bij de basis. Neem dit dus mee in je keukenontwerp.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk ingrediënt voor een gezellige keuken. Een verkeerde keuze van verlichting kan ervoor zorgen dat de ruimte kil aanvoelt. In plaats van één centrale plafondlamp kun je kiezen voor verlichting in verschillende zones. Taakverlichting bij het aanrecht en zachtere verlichting bij de tafel, die zorgen voor een gezellige warme sfeer. Je kunt ook kiezen voor dimbare lampen, zodat je de sfeer kunt aanpassen aan het moment van de dag.

Kleur

Nieuwbouwkeukens hebben in de meeste gevallen niet direct een uitgesproken kleur. In dat geval kun je zelf kleur toevoegen door een muurtje te verven of met gekleurde keukenkastjes en accessoires. Met een paar kussens op de stoelen, een vaas op het aanrecht en wat kunst aan de muur, zorg je direct voor meer sfeer in huis. Kies wel zorgvuldig waar je kleur aan wilt geven. Als je voor opvallende keukenkastjes kiest, zorg dan dat het keukenblad rustig is qua design. En andersom kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooi keukenblad van natuursteen met een prachtig patroon in combinatie met subtielere keukenkastjes.

Accessoires

Een eenvoudige manier om je keuken sfeervol te maken is door het toevoegen van accessoires. Denk aan een mooie fruitschaal, een wandplank met vrolijke plantjes en kruiden, of bloemen op tafel. Deze kleine aanpassingen geven je keuken een persoonlijke tint. Zorg er wel voor dat je niet te veel decoraties en accessoires gebruikt en een goede balans aanhoudt. Je wilt niet dat je keuken helemaal vol komt te staan en er rommelig uitziet

Raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen praktisch, maar het kan ook veel toevoegen aan de sfeer van je keuken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Zo kun je gaan voor jaloezieën, linnen vouwgordijnen, rolgordijnen of een combinatie van deze verschillende soorten raamdecoratie. Zorg dat de raamdecoratie ook past bij de stijl van je keuken en de rest van het interieur.

Met deze 5 tips transformeer jij je nieuwbouwkeuken tot een gezellige plek in huis. Begin bij de basis en kijk welke vloertrends en kleurencombinaties je aanspreken. Met het toevoegen van accessoires en de juiste raamdecoratie werk je langzaamaan naar een gezellige, sfeervolle keuken. Veel succes!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden