Cruquius

Amsterdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

De komende jaren zullen er tal van woningen in Cruquius worden gebouwd. In diverse prijsklassen. Benieuwd welke projecten (verkoop) op de planning staan? Dat zie je hier!

Cruquius 1.4
Rond The Harbour Club komt een mix van functies en stijlen naar ontwerp van LEVS architecten; The Harbour Club blijft behouden en krijgt een nieuw voorplein en terras die aansluiten op de openbare promenade langs de kade. Op de onderste drie lagen aan de Cruquiusweg komt een volledig geluidsdichte evenementenlocatie.
De woningen en bedrijfsruimtes zijn ontworpen als gestapelde ruimtes: Ze roepen beelden op van de oude industriële haven met zijn pakhuizen. Iconisch zijn drie oude wijnsilo’s van staal die worden teruggeplaatst in een groen daklandschap. Deze historische ‘relicten’ krijgen een nieuwe functie als woning.
*Status: in ontwerp
*Start verkoop: 1e/2e kwartaal 2020

Cruquius 1.6
Cruquius 1.6 zal een plek krijgen aan de Cruquiusweg tegenover het buurtpark van Cruquius. 25 Royale stadswoningen, 4 woon-/werkwoningen en 52 YIP Urban Lofts (studio’s).
Alle stadswoningen en woon-/werkwoningen beschikken over een parkeerplaats in de afgesloten garage. Aan de oostkant kijken de woningen uit over het buurtpark van Cruquius. Aan de westkant komt een stadssupermarkt voor dagelijkse boodschappen.

*Status: in ontwerp
*Start verkoop: 1e/2e kwartaal 2020

Cruquius 3.1 B
Tot besluit van de ontwikkeling van het Cruquiusgebied komen aan het Amsterdam-Rijnkanaal twee stijlvolle carré’s met vrije sector huur- en koopwoningen rond intieme, groene binnenhoven. De begane grond en de eerste verdieping zijn in dezelfde stijl en kleur opgetrokken. Op deze beide voetstukken komen telkens drie woongebouwen in een U-vorm, open naar het water.
Aan de autovrije kade komen unieke woonkansen in een reeks stadswoningen: twee woonlagen met een spectaculair uitzicht op de schepen die over het Amsterdam-Rijnkanaal varen. Ook vanaf de hoge gelegen appartementen aan de kade, de binnenhoven en de zijstraten kijk je uit over de bedrijvige scheepvaart.

*Status: in ontwerp
*Start verkoop: 2020

Cruquius 3.1 C
Op de uiterste punt van het eiland vindt de ontwikkeling van Cruquius haar bekroning in een magistrale toren van ruim zestig meter. Vanaf de top daalt de toren trapsgewijs af naar het plein en het water van de Entrepothaven. De beide torens kragen uit over een voetstuk van twee bouwlagen.
Aan de pleinkant zijn deze verdiepingen bestemd voor bedrijvigheid. Denk voor de invulling aan winkeltjes, werkruimtes en daghoreca. Zo kan je op gezette tijden niet alleen van de rust genieten, maar ook van levendigheid. Aan de noordkant en aan de kade van het Amsterdam-Rijnkanaal herbergen het voetstuk geen bedrijfsruimtes maar bijzondere stadswoningen over twee woonlagen. Waar je ook woont of werkt, je hebt altijd een spectaculair uitzicht op het water en de schepen.

*Status: in ontwerp
*Start verkoop: 2020

Cruquius 3.1 D
Op het plein van de Kop van Cruquius verrijst een eigenzinnig, zeskantig gebouw van architectenbureau Bedaux de Brouwer. De opvallende vorm, de architectuur en de kleurstelling maken duidelijk dat dit object een eregast is op het plein. Het laat aan alle zijden ruimte voor zicht op het water. Het transparante gebouw biedt zijn bewoners adembenemende uitzichten op het water. Elke woning heeft namelijk een woningbrede veranda, die naadloos overgaat in de leefruimtes. Binnen en buiten zijn hier één. Met stalen louvredeuren kan je op de de buitenruimets overigens heel eenvoudig voor geborgenheid en privacy zorgen.

*Status: in ontwerp
*Start verkoop: 2020

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Cruquius? De komende jaren zullen er tal van woningen in Cruquius worden gebouwd. Benieuwd welke projecten op de planning staan? Dat zie je hier!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Cruquius
Start verkoop
Verkoop gestart
Start verhuur
Verhuur gestart
Koopwoningen
347
Huurwoningen
500
Type woningen
Appartement, Hoekwoning, Overig, Penthouse, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden