Mobiele airco 12000 btu

Samen Oude Modeschool

Amsterdam - Amsterdam
Actueel aanbod

€ 100.000,- tot € 500.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
40 - 300m2

Over dit project

Zoekt u geen standaard woning? Wilt u iets bijzonders? Altijd al in een oud schoolgebouw willen wonen?

Aan de Zeeburgerdijk 112/Billitonstraat 1 krijgt u de kans!

In Amsterdam-Oost staat een schoolgebouw dat geschikt is voor de verbouw tot woningen. Voorheen waren in dit gebouw modeopleidingen gevestigd. Nu het gebouw niet langer nodig is voor een onderwijsfunctie, biedt de gemeente Amsterdam de mogelijkheid het schoolgebouw De Oude Modeschool te verbouwen tot woningen.

De verwachting is dat er 35-40 appartementen kunnen worden gebouwd door een bouwgroep. Door als collectief samen te werken is het mogelijk om de financiering voor dit project rond te krijgen. Voordeel van deze aanpak is dat er geen winstoogmerk is en dat mensen meer inspraak hebben op hun droom woning. Een bouwgroep van ongeveer 40 particulieren bij elkaar houden zal geen gemakkelijke opgave zijn, daarom zal de bouwgroep worden begeleid door een groep van experts (o.a. architect, kostenadviseur, projectmanager) om zo een sterk en professioneel collectief te vormen.

Het is onmogelijk nu al te zeggen wat onze visie is voor het gebouw, daarvoor zijn er nu nog te veel onzekerheden. We zullen te werk gaan volgens een aantal kernpunten: samenwerking, duurzaamheid en ontwerp-vrijheid.

We hebben natuurlijk wel een aantal idee├źn, zoals bijvoorbeeld het iets minder aansprekende gedeelte slopen en opdelen in zelfbouwkavels.

Hier kunt u met een groep zelfbouwers woningen naar eigen smaak en inzicht realiseren.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Samen Oude Modeschool
Koopwoningen
40
Prijs
€ 100.000,- tot € 500.000,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Penthouse, Tussenwoning

Voorzieningen

Eigendom
Erfpacht
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum, Ziekenhuis, Zwembad

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden