Hof van Amsterdam

Amsterdam - Amsterdam
Actueel aanbod

€ 150.000,- tot € 290.000,-
€ 900,- tot € 1.000,-

Over dit project

Ook in Amsterdam zoeken we 'oudere jongeren', jongere ouderen en krasse knarren die samen toekomstige onzekerheden over bijvoorbeeld mantelzorg en de WMO gaan organiseren. Voor deze mensen is het Hof van Amsterdam. Een hof waar niks verplicht is, maar waar de bewoners over ouderwets burgerfatsoen beschikken, en bij elkaar een beetje een oogje in het zeil houden.
Het hof is uitermate geschikt voor 45-plussers. Inmiddels zijn er alweer meer dan 350 aanmeldingen voor dit project.

Deze woningen zijn ideaal voor Comfort-zoekers, voor rust- en privacy-liefhebbers, en voor mensen die soms iets samen willen doen. Al was het maar omdat het woord ''mantelzorg'' makkelijk gezegd wordt, maar lastig vanzelf ontstaat. In groepsverband kunnen een aantal toekomstige onzekerheden het makkelijkst en het voordeligst worden georganiseerd. Nadrukkelijk is het geen groepswonen! Elke woning heeft 100% privacy met zijn eigen voordeur, zolder en tuin. Maar daarnaast zijn er de mogelijkheden van de gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke hobby-ruimte. Niets moet, alles mag.

Er is nog geen locatie gekozen, dit doen we samen met u zodra we een groep geïnteresseerden hebben voor dit concept. Dan gaan we met de gemeente praten en met diverse grondeigenaren. We hebben al een omvangrijke lijst met locaties die geschikt zijn en beschikbaar zijn of beschikbaar komen. Er valt zeker wat te kiezen!

Op verschillende andere locaties heeft dit concept, dat we met een knipoog ook wel ''Knarrenhof' noemen, al vele volgers. Landelijk zijn er nu iets meer dan 140 geïnteresseerden. In 2 gemeenten (Zwolle en Amersfoort) zijn wel al zover dat we leden hebben, 93 om precies te zijn in die 2 gemeenten.

Met de deelnemers samen organiseren wij deze Hof. Dit is laagbouw voor 1- en 2-persoonshuishoudens in een hofjes-vorm, zoals vroeger ook werd gebouwd. Niet luxe, maar gewoon goed en duurzaam. De plattegronden zijn zo uitgekiend dat men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. De woningen zijn levensloopbestendig met alle belangrijke onderdelen (slaapkamer, badkamer etc.) op de begane grond.

Betaalbare huur en koop zijn het uitgangspunt, maar uiteraard kunnen ook luxere woningen prima worden ingepast.

Kortom, in het Knarrenhof kunt u rustig wonen met veel privacy in een omgeving van ouderwets fatsoen. Heeft u interesse? Meld u dan nu aan voor ons hofje. Wij zullen dan contact met u opnemen.

UPDATE: Het Krasse Knarrenhof leeft in Amsterdam. Er zijn al meer dan 350 aanmeldingen.

UPDATE: Nu al 20 aanmeldingen voor het Hof van Amsterdam! Is het Hof van Amsterdam ook wat voor u? Meld u dan nu aan!

UPDATE: Op 23 mei was er een informatiebijeenkomst over het Knarrenhof in Zwolle. Er was een overweldigende belangstelling met 140 aanwezigen. Op 5 juni heeft de gemeente Hardenberg ons uitgenodigd om te vertellen over het concept Knarrenhof. Deze bijeenkomst in Hardenberg was een groot succes met maar liefst 360 aanwezigen! Dit steeg ver boven onze verwachtingen uit en zorgde er zelfs voor dat de bijeenkomst op het laatste moment verplaatst werd naar een locale theaterzaal. Uit beide voorbeelden blijkt hoezeer het onderwerp leeft en (klaarblijkelijk) hoezeer het concept Knarrenhof op een positieve manier aanspreekt.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Hof van Amsterdam
Start verkoop
2018 (3e kwartaal)
Realisatie
2018 (3e kwartaal)
Koopwoningen
60
Huurwoningen
40
Prijs
€ 150.000,- tot € 290.000,-
Huurprijs
€ 900,- tot € 1.000,-
Type woningen
Hoekwoning, Overig, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden