Marktkwartier - Food Center Amsterdam

Amsterdam - Amsterdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Wonen tussen Jordaan en Westerpark in Amsterdam? Het Marktkwartier!

Enigszins verscholen tussen de Jan van Galenstraat en de Haarlemmerweg ligt het terrein van het Food Center. Al decennia dé plek in Amsterdam waar winkels en horeca groente, fruit en andere levensmiddelen kopen. Nu zie je vooral nog hoge hekken, daken van loodsen en een toegangspoort waar je niet zomaar doorheen mag. Het terrein ondergaat een transformatie. Het Food Center wordt vernieuwd en verhuist naar de noordkant. De ruimte die daardoor vrijkomt aan de kant van de Jan van Galenstraat is bedoeld voor woningbouw. Het Marktkwartier wordt een wijk voor alle Amsterdammers, van gezinnen, studenten tot senioren. Op vijf minuten fietsen zit je in De Jordaan. Voor vertier hoef je de wijk niet uit: de monumentale Markthal wordt opgeknapt en belooft een fijne plek te worden.

Het nieuwe Food Center
In het nieuwe Food Center komen bedrijven die samen "de buiken van Amsterdam vullen". Het consortium van Ballast Nedam en VolkerWessels Vastgoed is op dit moment volop in gesprek met de zittende ondernemers (vertegenwoordigd door de Verenigde Bedrijven FCA) over de toekomstplannen. De komende maanden moet duidelijk worden of er een gedragen toekomstplan uit komt. Een positieve uitkomst van deze gesprekken betekent dat de plannen ook echt uitgevoerd kunnen worden. De bedrijven schuiven gefaseerd op naar de kant van de Haarlemmerweg.

Wonen
De nieuwste stadswijk van Amsterdam West, dat is het nieuwe Marktkwartier. Een wijk voor alle Amsterdammers. Er zijn circa 1500 woningen gepland in allerlei soorten en maten. Er komen zowel huur- als koopwoningen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng van de toekomstige kopers. Op dit moment werkt een aantal gerenommeerde architectenbureaus schetsen uit voor de nieuwbouw. Het ontwerp van KCAP is als een van de eerste aan de beurt. Als het licht voor de transformatie van het Food Center op groen staat (we verwachten dit voor juli 2015) dan start de woningbouwontwikkeling. In 2015 nodigen we je graag uit om over de nieuwe wijk in gesprek te gaan. Hoe moet de openbare ruimte eruit zien? Welke materialen spreken u wel en niet aan? We horen het graag. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief als 'Vriend van het Marktkwartier' ontvang je een uitnodiging voor deze meedenkbijeenkomsten.

De Markthal
De monumentale centrale markthal wordt in ere hersteld en weer publiek toegankelijk. Voor de renovatie van de hal werkt het consortium samen met BOEi. BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. In de stad wordt druk gefilosofeerd over de toekomstige bestemming van dit bijzondere pand. Krijgt Amsterdam haar eigen Markthal? In de plannen van het consortium is een (deels) openbare markthal voorzien met volop ruimte voor eten en drinken. Maar wat komt er nu exact? En hoe lang duurt het nog? We moeten nog even geduld hebben, zodra de plannen voor de herbestemming bekend zijn, vertellen we het hier als eerste. Wil je dit nieuws niet missen, meld je dan aan als "Vriend van het Marktkwartier" en ontvang de digitale nieuwsbrieven in je mailbox.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Marktkwartier - Food Center Amsterdam
Koopwoningen
1125
Huurwoningen
375
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Maisonnette, Overig, Penthouse, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Carport, Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats
Tuin
Tuin, Tuin op het Noorden, Tuin op het Oosten, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuiden, Tuin Rondom
Bijgebouwen
Berging (steen), Bijkeuken, Kantoor, Schuur (hout)
Eigendom
Erfpacht, Huur, Volle eigendom
Verwarming
CV-ketel (HR), Groene Energie, Stadsverwarming, Warmte Koude Opslag (WKO), Warmtenet
Balkon
10 tot 15 m2, 5 tot 10 m2, Balkon, Frans balkon, groter dan 15 m2, Kleiner dan 5 m2
Overige
Airconditioning, Lift, Wellness, Zorg, Zwembad
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum, Ziekenhuis, Zwembad
Advertentie

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden