Zuidbuurt - Parkvilla's 6, 7 en 14

Amsterdam - Amsterdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
57 - 178m2

Over dit project

WELKOM IN ELZENHAGEN; PARKACHTIGE ZUIDBUURT
Welkom in de parkachtige Zuidbuurt. De Zuidbuurt wordt omringd door water en groen. De kleinschalige opzet en parkachtige omgeving geven een ruimtelijk en vrij gevoel. Kom mee en ontdek het glooiende landschap en de verassende Parkvilla’s. In totaal komen in de Zuidbuurt 16 Parkvilla’s, Kindercampus Mokum met kinderopvang en basisschool, een middelbare school en een sporthal. De Parkvilla’s staan vrij in het openbare, parkachtige gebied van de Zuidbuurt. Geen enkele Parkvilla is hetzelfde en vormen gezamenlijk een familie door het gebruik van een beperkt kleurenpalet en een kubistische massaopbouw. In het park en op de gevels kun je veel groen verwachten. Meer dan 10% van de gevels van de Parkvilla’s bestaat straks uit een groene gevel.

LANDSCHAP IN DE ZUIDBUURT
De Zuidbuurt is een parkachtige wijk met wandelpaden en verschillende verblijfsplekken in het groen. De buurt wordt volledig autoluw. Vanaf veel plekken tussen het groen is zicht op het water. Het centrale hart van de Zuidbuurt wordt de ontmoetingsplek voor de buurt. Daar komt, nabij de basisschool, een speelplaats die geschikt is voor kinderen tot 12 jaar. De Zuidbuurt is een plek waar jong en oud geniet van rust en ruimte in het groen.

WONINGAANBOD
Er worden ongeveer 375 woningen gebouwd in de Zuidbuurt. Binnen de 16 verschillende Parkvilla's komt een mix van appartementen en maisonnettes, het betreft hier zowel koop- als huurwoningen. Allemaal anders. Allesbehalve standaard dus. Begin 2023 start de verkoop van de maisonnettes, appartementen en penthouses in de Parkvilla's 6, 7 en 14.

AUTOLUW
De parkachtige Zuidbuurt wordt volledig autoluw. Er komt een ondergrondse parkeergarage onder Parkvilla 1, 2, 4 en 5. Deze parkeergarage biedt stallingsplaatsen die optioneel worden aangeboden. Daarnaast wordt deelmobiliteit aangeboden voor toekomstige bewoners. Vanuit de parkeergarage loop je via de voetgangerstoegang gemakkelijk de Zuidbuurt in, en bereik je gemakkelijk je woning.

PARKVILLA 6
Parkvilla 6 is centraal in het park gelegen, nabij kinderopvang en basisschool Kindercampus Mokum. Met vijf woonlagen heeft Parkvilla 6 een kleinschalig karakter. Op de begane grond en 1e verdieping bevinden zich acht maisonnettes voor gezinnen met een ruime buitenruimte. De begane grond ligt hoger dan het omliggende parklandschap, om zo optimaal privacy en uitzicht te bieden aan de bewoners van de maisonnettes. Op de 2e en 3e verdieping komen twee woonlagen met appartementen. Op de bovenste woonlaag komen vier penthouses met ruime buitenruimtes.

Parkvilla 6 is ontworpen door architect Office Winhov. De gevel krijgt een robuust karakter van metselwerkstenen in Vlaams verband in combinatie met geprefabriceerde betonnen balustrade met een verzachtend reliëf. De Parkvilla is asymmetrisch ontworpen, voor een zo ideaal als mogelijke zonoriëntatie van de buitenruimten van de woningen.

Parkvilla 6 met 29 woningen geeft je keuze tussen maisonnettes en appartementen. De woonoppervlakten variëren van circa 60 tot bijna 120m2. Elke woning heeft een mooie, eigen buitenruimte, een eigen berging in de woning en fietsparkeerplekken in de gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond. Parkvilla 6 is voorzien van een lift.

PARKVILLA 7
Parkvilla 7 is op een mooie locatie in het park gelegen, midden in het groen. Deze villa is voor het luxe woongeluk, met appartementen van het hoogste afwerkniveau. Parkvilla 7 huisvest 14 luxe appartementen. De appartementen hebben woonoppervlakten van 85 tot 140 m2. Elk appartement heeft een grote, eigen buitenruimte met een gunstige oriëntatie op de zon. Elk appartement heeft een eigen berging in de woning en fietsparkeerplekken in de gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond.

Parkvilla 7 bestaat in totaal uit vijf woonlagen. Op de begane grond bevinden zich, naast een ruimte entree met lift, trappenhuis en gemeenschappelijke fietsenberging, drie appartementen. Op de 1e, 2e en 3e verdieping bevinden zich eveneens drie appartementen. Op de 4e en hoogste verdieping zijn twee penthouses met grote dakterrassen.

Parkvilla 7 is ontworpen door Marcel Lok Architecten. De gevel krijgt een alzijdig karakter met als eye catcher de prachtige veranda’s over de volle breedte van de gevels. Dit geeft een vriendelijke uitstraling en biedt optimaal woongenot voor de toekomstige bewoners van deze parkvilla.

PARKVILLA 14
Parkvilla 14 ligt nabij het water en biedt met 30 appartementen voor elk wat wils. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit woonoppervlakten van 57 tot bijna 100 m2, met op de bovenste woonlaag een heel bijzonder penthouse van maar liefst 178 m2. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte, eigen berging in de woning en fietsparkeerplekken in de gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond. Parkvilla 14 bestaat uit zes woonlagen.

Parkvilla 14 is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten. Een strak ontwerp dat speels wordt afgewisseld door groen op de gevel en tussen de balkons, dakterrassen op verschillende verdiepingen en ronde hoeken van het penthouse op de bovenste woonlaag.

WANNEER INTREKKEN?
De verkoop van de maisonnettes, appartementen en penthouses in Parkvilla 6, 7 en 14 start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023, waarna de bouw van deze woningen in derde kwartaal van 2023 zal starten (prognose).

Meer informatie

Kenmerken

Project
Zuidbuurt - Parkvilla's 6, 7 en 14
Start verkoop
2023 (1e kwartaal)
Koopwoningen
73
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden