Bouwgroep Together4You

Amsterdam - Ijburg
Actueel aanbod

€ 365.000,- tot € 670.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
78 - 156m2
Kaveloppervlak
50 - 130m2
Inhoud
225 - 460m3
Aantal slaapkamer(s)
2 - 4

Over dit project

Bouwgroep Together4you bouwt 14 woningen op IJburg-Centrumeiland.

Het betreft kavel 4-09: een zelfbouwkavel voor Medeopdrachtgeverschap. We gaan 14 woningen bouwen. Het voorlopig ontwerp is in maart 2020 afgerond, samen met de bouwgroep. Het casco (gebouwconstructie en installaties) is daarmee bepaald, maar er is nog volop ruimte om mee te beslissen over materialen, kleuren, indelingen, afwerkingen algemene ruimten en gemeenschappelijke binnentuin!

Er komen 6 nieuwe plekken vrij. Je kunt inschrijven op één van de woningen en vervolgens meebeslissen over het vervolg van het project. Together4You is een initiatief van 2 ervaren partijen op de Amsterdamse zelfbouwmarkt. Meld je aan dan leggen we uit hoe we een en ander organiseren.

PROJECTTOELICHTING
Het gebouw heeft een stoere uitstraling. In het ontwerp wordt ingezet op royale afmetingen en flexibel gebruik. De ligging op de hoek maakt dat het in het oog springt. De hoekwoningen zijn overhoeks georiënteerd op de zon, van zonsopkomst tot zonsondergang. De benedenwoningen profiteren maximaal van de ruime binnentuin van 20 meter diep. De appartementen zijn breed georiënteerd op west- en oostgevel. De woningen bovenin zijn bijzonder omdat het dubbellaagse en dubbelbrede penthouses betreft. Deze woningen profiteren maximaal van zon, licht en uitzicht. Alle woningen zijn minimaal tweezijdig georiënteerd en grenzen allemaal aan de stille binnentuin. In de binnentuin is een evenwicht gevonden tussen functionaliteit, verblijfskwaliteit en duurzaamheid.

1 CASCO
Het casco is leidend en bestaat uit draagstructuur, gevel en leidingschachten. Binnen het casco wordt de maat van de woning vastgelegd. In de beginfase van het project is met de bouwgroepleden gekeken naar de optimale maat van het casco en de manieren om ieders individuele woonwensen hierbinnen een plek te geven.

2 OPTIES
Binnen het casco zijn er verschillende opties mogelijk. Er moet gekozen worden op welke manier de installaties worden geplaatst. Daarnaast is voor iedereen de grootte van en soms zelfs het aantal balkons optioneel te bepalen.
Ook kan er op woningniveau worden meebeslist over de gevelindeling: posities en afmetingen van raamopeningen kunnen worden afgestemd op de onder 3 te bepalen binnen-indeling. Voor dit moment zijn we uitgegaan van een zo eenvoudig mogelijke variatie waarbij penanten en raamopeningen ieder 1,23m breed zijn en 2,62m hoog.
Tot slot is het mogelijk om na te denken over mogelijkheden om vogelhuisjes en andere natuurinclusieve maatregelen mee te nemen.

3 INDELING
Als casco en individuele opties zijn vastgelegd wordt met de bouwgroepleden gekeken naar de mogelijke indelingen en opnieuw de manieren om ieders individuele woonwensen uit te werken in een ‘plattegrond op maat’. Op dat moment hebben we het over ‘aantal slaapkamers’.

De punten 1-3 gaan over ‘bouwkundige flexibiliteit’. Dat houdt in, dat er flexibiliteit is in de uitwerking van het bouwsysteem en dat het bij het ontwerpen en bouwen mogelijk is om individueel maatwerk te leveren. Bouwkundige flexibiliteit kan ook betekenen dat het mogelijk is om in de loop der jaren een indeling te veranderen d.m.v. bouwkundige ingrepen als het verwijderen van een wand, deur of zelfs het verplaatsen van de positie van keuken of badkamer. Dat is echter meestal erg ingrijpend.

4 GEBRUIK
In een optimaal ontworpen woning is het mogelijk om het gebruik te wijzigen in de tijd, zonder bouwkundige ingrepen te hoeven doen. Dat noemen wij ‘programmatische flexibiliteit’. Dat kan gaan over de plaatsing van meubels (“waar komt het bankstel, de TV of ‘het kastje van oma?”). Maar het kan ook gaan over wijzigingen in het gebruik (eetkamer wordt kinderkamer wordt werk- of logeerkamer).

Wij zijn er voorstander van om woningen te maken die flexibel bruikbaar zijn in de tijd. We pleiten daarom zoveel als mogelijk voor programmatische flexibiliteit. In de nu getekende plattegronden introduceren we daarom het begrip ‘wisselkamer’.

In de komende tijd zullen we met alle leden van de bouwgroep de hierboven genoemde 4 stappen helder doorlopen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Bouwgroep Together4You
Koopwoningen
14 (waarvan 8 beschikbaar)
Prijs
€ 365.000,- tot € 670.000,-
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Herenhuis, Hoekwoning, Maisonnette, Overig, Penthouse, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Carport, Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats, Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin, Tuin op het Oosten
Bijgebouwen
Berging (steen), Kantoor
Eigendom
Erfpacht
Verwarming
Groene Energie, Koeling, Vloerverwarming, Warmte Koude Opslag (WKO)
Balkon
10 tot 15 m2, 5 tot 10 m2, Balkon, Frans balkon, groter dan 15 m2, Kleiner dan 5 m2
Overige
Airconditioning, Lift, Oplaadpunt elektrische auto, Terras, Wellness, Zorg, Zwembad
Voorz. binnen 1 Km.
(Jacht) haven, Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Strand, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum, Zwembad

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden