Van der Pekbuurt

Amsterdam - Amsterdam
Actueel aanbod

€ 290.000,- tot € 580.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
39 - 115m2
Kaveloppervlak
81 - 103m2
Aantal slaapkamer(s)
1 - 3

Over dit project

Wonen aan de leukste kant van Amsterdam

Onze hoofdstad is fantastisch. Om te wonen, winkelen en werken. Amsterdam heeft internationale allure aan de ene kant, maar een dorps karakter aan de andere kant. Dat laatste vind je onder andere in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Kleinschalig en inmiddels helemaal hip. Je vindt hier veel eigentijdse retail en creatieve horeca. En de woningen in de Van der Pekbuurt sluiten daar volledig bij aan.

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en de buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden.
Een ongepolijst stuk Amsterdam

Met de pont naar het Centraal Station op loopafstand en vlakbij de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Een van origine volksbuurt die bijna 100 jaar geleden gebouwd is voor de Amsterdamse havenarbeiders. Typerend voor dit tuindorp is de grote samenhang in wijkopbouw en de jaren ’20 architectuur met een dorps karakter. De uniformiteit is terug te zien aan de woningen die allen twee lagen met een kap tellen. Ook de rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. Architect Jan Ernst van der Pek heeft gezorgd voor een bijzonder intieme sfeer door alle zijstraten in de buurt krom te laten lopen, waardoor er geen einde van de straat te zien is. De geïntegreerde ornamenten in het gevelvlak en hoekafsnijdingen bij de hoekpanden geven het straatbeeld een speels karakter. De gehele wijk is een rijksbeschermd stads-en dorpsgezicht.

In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. Leuk om te weten: de renovatie in de van der Pekbuurt heeft in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs gewonnen.

Jouw woning in de Van der Pekbuurt
In totaal worden er in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. De eengezinswoningen bevinden zich in de Begoniastraat op huisnummer 2 en 2A. De verkoop is in volle gang en de inschrijving sluit op vrijdag 4 september 12.00 uur.

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad? In een karaktervolle buurt met leuke mensen, restaurants, winkels én dicht bij de natuur? En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Schrijf je vandaag nog in!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Van der Pekbuurt
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
64
Prijs
€ 290.000,- tot € 580.000,-
Type woningen
Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Tuin
Tuin
Voorz. binnen 1 Km.
(Jacht) haven, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden