Sluishuis

Amsterdam Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

SLUISHUIS IS EEN ONTWIKKELING VAN VORM, Besix RED, BIG, Barcode Architects, City of Amsterdam

Het Sluishuis krijgt 380 energieneutrale koop- en huurappartementen en biedt ook ruimte aan horeca en varende woonschepen. Bij het ontwerp van het Sluishuis is volop rekening gehouden met de ligging aan het water zodat Amsterdammers daar straks kunnen sporten en ontspannen. Met het panoramadak en horecavoorzieningen wordt het Sluishuis een plek waar niet alleen IJburgers, maar mensen uit de hele stad op af zullen komen."

Sluishuis: panoramische uitzichten
Het Sluishuis wordt een karakteristiek gebouw, dat schuin is 'afgesneden' in de richting van IJburg. Zo ontstaat een natuurlijke overgang naar de meer kleinschalige bebouwing in de omgeving. Extra voordeel: de inval van zonlicht in de binnenhof van het project is optimaal. Bovendien biedt dit ontwerp de mogelijkheid om terraswoningen te bouwen. "Het Sluishuis is ontworpen als een typisch stedelijk Amsterdams blok, maar dan drijvend in het IJ, compleet met alle aspecten van het stedelijk leven", zegt een van de architecten, de Deen Bjarke Ingels. "Naar de stad knielt het gebouw naar beneden en nodigt het bezoekers uit het dak te beklimmen om te genieten van de panoramische uitzichten op het IJ. Vanuit het water is het Sluishuis omhoog getrokken, waarmee een gigantische opening voor boten is ontstaan. Hierdoor kunnen we het gebouw in varen."

Huur- en koopwoningen
Het woningaanbod wordt zeer gevarieerd en geschikt voor verschillende doelgroepen, variërend van alleengaanden tot meergeneratiegezinnen. Een deel van de woningen komt in verkoop. Bijna zestig procent van de appartementen (dat zijn er ongeveer 200) is bestemd voor de verhuur. Het gaat daarbij om middeldure huur. Er is nog wel even geduld nodig voor wie hier wil wonen. De verwachting is dat de verkoop begin 2018 start. De verhuur volgt nog wat later, als het gebouw zijn oplevering nadert.

Recyclebaar en energieneutraal
Het project is heel duurzaam opgezet, met hergebruik van bijvoorbeeld recyclebaar beton en hout. Ook worden duurzame energiebronnen gebruikt. Dat is geen loze belofte; de appartementen worden energieneutraal

Meer informatie? 
Wil je meer informatie over het Sluishuis? Klik dan hier!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Sluishuis
Start verkoop
2018 (1e kwartaal)
Realisatie
2018 (1e kwartaal)
Koopwoningen
190
Huurwoningen
190
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden