Sluishuis

Amsterdam
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

SLUISHUIS in Amsterdam
Het Sluishuis is ontworpen als een typisch stedelijk Amsterdams blok, maar dan drijvend in het IJ, compleet met alle aspecten van het stedelijk leven. Het gebouw “knielt” als het ware naar de stad naar beneden en nodigt de bezoekers uit om het dak te beklimmen en om te genieten van de panoramische uitzichten op het IJ. Vanuit het water is het Sluishuis omhoog getrokken, waarmee er een gigantische opening voor boten ontstaat. Hierdoor kunnen we het gebouw in varen.

Sluishuis: panoramische uitzichten
Het Sluishuis wordt ook een karakteristiek gebouw, dat schuin is ‘afgesneden’ in de richting van IJburg. Zo ontstaat een natuurlijke overgang naar de meer kleinschalige bebouwing in de omgeving. Een extra voordeel is dat de inval van het zonlicht in de binnenhof van het project hierdoor optimaal zal zijn. Daarnaast biedt dit geweldige ontwerp de unieke mogelijkheid om luxe terraswoningen te kunnen bouwen. 

Huur- en koopwoningen
Het Sluishuis krijgt circa 70 luxe koopappartementen én circa 370 huurappartementen. Alle appartementen worden uitgevoerd als zeer duurzaam én energieneutraal. Het woningaanbod wordt gevarieerd en geschikt voor verschillende doelgroepen, variërend van alleengaanden tot meergeneratiegezinnen.
Sluishuis zal ook ruimte gaan bieden aan horeca en varende woonschepen. Bij het ontwerp van het Sluishuis is volop rekening gehouden met de ligging aan het water zodat Amsterdammers daar straks kunnen sporten en ontspannen. Met het panoramadak en horecavoorzieningen wordt het Sluishuis een plek waar niet alleen IJburgers, maar mensen uit de hele stad op af zullen komen.

De Planning
De verwachting is dat de verkoop in het tweede kwartaal van 2019 zal starten. De start van de bouw is gepland voor het einde van 2018 jaar. De bouwtijd van dit prestigieuze gebouw zal circa 3 jaar in beslag nemen. Je zult er even op moeten wachten, maar dat heb je ook wel wat! De verhuur zal starten wanneer het gebouw zijn oplevering nadert.

Recyclebaar en energieneutraal
Sluishuis is heel erg duurzaam opgezet, met hergebruik van diverse materialen, zoals bijvoorbeeld recyclebaar beton en hout. Uiteraard worden hiervoor duurzame energiebronnen gebruikt. De appartementen in Sluishuis worden allemaal energieneutraal opgeleverd.

Interesse
Kunt u niet wachten en wilt u op de hoogte gehouden worden van alle ins&outs van dit plan, schrijf u vrijblijvend in via het interesseformulier op deze site.
 
SLUISHUIS IS EEN ONTWIKKELING VAN VORM, Besix RED, BIG, Barcode Architects, City of Amsterdam

Meer informatie

Kenmerken

Project
Sluishuis
Start verkoop
2018 (3e kwartaal)
Koopwoningen
190
Huurwoningen
190
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden