Lokaal nieuws donderdag 14 oktober 2021 Bron: Amsterdam - Cruquiuswerf

Lunchroom ‘LB The Corner’ in Cruquiuswerf nu al een succes

Dat Cruquiuswerf naast een bruisende plek om te wonen ook aantrekkelijk is om te ondernemen, blijkt maar weer uit dit verhaal van de zussen Hatice, Banu en Erva Arslan die in Amsterdam Noord wonen maar hun familie-droom starten in Cruquiuswerf.  

 

En dat blijft niet onopgemerkt want afgelopen vrijdag 8 oktober wilden ze alleen even proefdraaien maar in no-time stond de zaak vol nieuwsgierige buurtbewoners. Voor een officiële opening hebben de drie zussen dus nog even geen tijd maar aan ambities duidelijk geen gebrek. Want ze werden compleet overdonderd door alle belangstelling in de afgelopen dagen en zitten zichtbaar na te genieten van de succesvolle start van hun familie lunchroom in Cruquiuswerf.

De kookkunsten van Banu
Hatice had als oudste van de drie nooit durven dromen van een familiezaak. Ze werkte eerder als verpleegkundige en houdt zichtbaar van het contact met mensen. Erva is met haar 23 jaar de jongste en besloot te stoppen met haar pedagogische opleiding toen de lunchroom-plannen serieus vorm kregen. Middelste zus Banu is moeder van drie kinderen. Koken is duidelijk haar passie en haar kookkunsten geeft ze de nieuwe bewoners van Cruquiuswerf dan ook graag mee.

‘Iedere dag vers daar gaan we voor’
Dat er de hele dag door vers brood is, danken ze aan collega- bakker Nergiz die ook gezellig aanschuift. Op de menukaart staan verschillende zelfgemaakte belegde broodjes. Maar ook het bekende Turkse lavas brood is verkrijgbaar, net als Turkse pizza en iedere dag een andere soep. De menukaart laat dan ook een gezellige mix van Nederlandse en Turkse specialiteiten zien. Kun je niet kiezen dan mag je naar mooi Turks gebruik altijd even proeven. ‘Dat vinden we sowieso belangrijk’, vertelt Hatice trots.

Cruquius leeft
Zelfs na drie dagen merken de zussen al dat er in Cruquiuswerf veel behoefte is om elkaar te ontmoeten. ‘Zelfs mensen die hier pas volgend jaar komen wonen kwamen al langs en reageerden blij verrast op onze komst.’ ‘Die hebben we dus gelijk van alles laten proeven’, laat Erva lachend weten. ‘Want we stemmen onze gerechten graag af op de behoeften van de klant.’

Ambities genoeg
Deze dames bruisen duidelijk van de ambities. Zo staat er buiten nu nog een gezellig bankje maar wie weet straks wel een terras. ‘En over vijf jaar hebben we een tweede vestiging met voldoende personeel’ laat Hatice overtuigd weten. ‘We zijn de afgelopen maanden echt dag en nacht druk geweest en dat is best zwaar met drie kinderen maar als ik hier ben, vergeet ik gewoon echt alles’, sluit Banu glimlachend af. Die feestelijke opening gaat er echt nog wel komen maar tot die tijd gewoon even binnenlopen om de sfeer en al het lekkers te proeven bij deze drie vrolijke, ambitieuze zussen.

Meer informatie over LB The Corner via deze link >>

Interesse in wonen in Cruquiuswerf?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons via Facebook en Instagram.

Meer weten over Amsterdam - Cruquiuswerf

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden