Linkbuilding bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021 Bron: Amsterdam - Cruquiuswerf

Cruquiuswerf: een groene oase middenin de stad

In Cruquiuswerf woon je heerlijk met prachtig uitzicht op de kade of het groene binnenplein. Dankzij het autoluwe karakter kun je hier heerlijk joggen, spelen of bijpraten met de buren. Zo heb je je eigen groene oase, middenin de stad. Dat maakt Cruquiuswerf extra bijzonder!

 

Een levendig woongebied

Het groene binnengebied bestaat uit gezellige pleintjes die ervoor zorgen dat je spontaan je buren kunt ontmoeten. Terwijl de kinderen in het gras spelen, praat jij even bij met de buurvrouw aan de picknicktafel. Ga na het werk (samen) een rondje joggen of een boekje lezen op een van de bankjes. Alles is mogelijk! Maar niet alleen het binnenplein is groen, ook de kleine privé tuintjes, balkons en dakterrassen dragen bij aan het groene karakter. En dankzij de verbinding met de kade loop je vanuit jouw appartement zo richting het water. Geniet hier van een glas wijn, of een wandeling tijdens de zonsondergang. Cruquiuswerf vormt een levendig woongebied waar 24/7 activiteit en reuring is.

Groene oase

Het binnenplein van Cruquiuswerf is als het ware een gekleurde oase. Op verschillende plekken vind je hoogteverschillen, met verschillende bomen en struiken. Zoals het krentenboompje, de Aziatische berk en de hartbladige beuk. Ook kent het binnenplein kleinere kornoeljes met witte bloemen, heesters met prachtige paarse bessen en judasbomen met prachtige roze vlinderbloemen. Hier is aandacht voor mens én dier. Zo komen er verschillende houten nestkassen op het binnenplein en geven groene varens, blauwe reuzenlavendels en de zwarte zilverkaars met witte bloemen het binnenplein verder kleur. Dankzij de prachtige gele, rode en oranje bladeren geniet je in de herfst van een Indian Summer voor de deur.  

Verbinding met het water

De grote, robuuste betontegels refereren naar het industriële verleden van het Cruquiuseiland. Vanaf hier loop je zo de kade op, te herkennen aan de gebakken klinkers. Langs de kade vind je verschillende krentenboompjes, als samenhang met het binnenplein. Ook komen hier fietsenrekken en is er ruimte voor een speelplek. De in cortenstaal uitgesneden letters markeren de markante entree naar het binnenplein. Hier komt de naam ‘Cruquiuswerf’ afgewisseld met de drie Amsterdamse kruisjes.

Geïnteresseerd?

Bekijk dan het actuele huuraanbod in Cruquiuswerf >>

Meer weten over Amsterdam - Cruquiuswerf

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden