Wat kost het ontruimen van een woning?
Het ontruimen van een woning is een ingrijpende gebeurtenis, die als traumatisch kan worden ervaren. Het is ook niet niks als al je eigendom in een keer van je wordt afgenomen en je kunt niets anders dan je machteloos voelen. Bovendien brengt het ontruimen van een woning een hele hoop kosten met zich mee, die voor de huurder zijn rekening komen. In dit artikel lees je wat de kosten ongeveer bedragen.
Het ontruimen van een woning
Een woning wordt ontruimd als er al maandenlang betalingsachterstanden zijn en de huurder weigert om deze te betalen. Uiteraard krijgt de huurder eerst een aantal waarschuwingen, waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de vervolgstappen zijn bij wanbetaling. Mochten deze waarschuwingen niet helpen, komt de deurwaarder samen met de politie, slotenmaker en eventueel een verhuisbedrijf naar de woning toe om alle spullen te verwijderen. Indien er nog personen of dieren aanwezig zijn, worden deze in samenwerking met de gemeente naar een opvang gebracht. De deurwaarder heeft namelijk een zorgplicht.
Wat kost het ontruimen van een huis?
Je vraagt je natuurlijk af wat de huis ontruimen kosten zijn. Een huis ontruiming brengt flink wat kosten met zich mee. Er moeten natuurlijk medewerkers worden ingehuurd, die ook weer materialen nodig hebben. Het totale prijskaartje van een ontruiming hangt af van de grootte van het huis. Voor een appartement kan de kostenpost gemiddeld zo’n 800 euro bedragen, terwijl het bij een hoekhuis 2.500 euro kan kosten. Maar het ligt ook aan het aantal spullen. Zo kunnen de kosten van een kleine seniorenwoning met weinig spullen slechts 250 euro bedragen, terwijl deze voor grote huizen met veel spullen nog veel verder kunnen oplopen.
Wat gebeurt er met de spullen?
De huurder heeft zelf geen recht meer op de spullen na de ontruiming, dus deze krijgen een andere bestemming. Tijdens de ontruiming is het doel om zo min mogelijk spullen weg te gooien. Zo worden waardevolle spullen verkocht of naar de kringloop gebracht en krijgen deze zo een nieuw leven. Voor minder waardevolle spullen wordt gekeken of er nog iets mee gedaan kan worden. Alleen als dit echt niet kan, worden de spullen weggegooid. De spullen worden wel zo veel mogelijk gerecycled, zodat de spullen toch nog een tweede leven krijgen. Deurwaarders en medewerkers die betrokken zijn bij de ontruiming van een woning zetten zich in om zo milieubesparend mogelijk te werk te gaan.
Aanmelden
Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.
Aanmelden