Wandgrimeurs
Lokaal nieuws maandag 13 november 2023

Tips voor het inrichten van je woning in Amsterdam

Heb je een nieuwe woning in Amsterdam, maar moet je het doen met beperkte ruimte, dan is het als het gaat om het inrichten van de woning extra belangrijk om functioneel en decoratief met elkaar te combineren. Vooral in de binnenstad, waar de huizen vaak niet veel groter zijn dan tussen de 60 en 80 vierkante meter, is het belangrijk een goed plan te maken en niet zomaar te beginnen met het inrichten van je huis. Uiteraard zijn er ook uitzonderingen, maar die zullen we in een ander artikel met je bespreken. In dit artikel zullen we daarom de nadruk leggen op het inrichten van een kleine woning in onze hoofdstad.

Kies voor grote meubels

Het klinkt gek, maar nadat je woning voor zover mogelijk klaar is en dus is voorzien van glasvlies behang en is opgeleverd, is het tijd om de boel te gaan inrichten. Dit kun je op een aantal manieren doen. Waar we vaak zien dat veel mensen in een kleine woning vooral met veel kleine spullen werken, is dit juist niet de bedoeling. Kies je namelijk voor veel kleine items, dan lijkt het geheel al erg snel rommelig en dat wil je ten koste van alles proberen te voorkomen. Kies je voor één of twee grote meubels, dan lijkt het net alsof je woonkamer opties een stuk groter lijkt, dan het in werkelijkheid is. Nu is het niet de bedoeling dat je kiest voor een enorme hoekbank die net tussen de twee muren past, maar een beetje groot is niets mis mee.

Praktisch en comfort in één

In een kleine woning is het belangrijk om alle ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zorg er daarom dus ook voor dat je bepaalde meubelstukken kunt combineren. Een goed voorbeeld zijn de eetkamerstoelen. Kies je voor draaibare stoelen, dan kun je deze bijvoorbeeld eenvoudig bij het zitgedeelte betrekken op het moment dat je visite hebt. Zo hoef je naast je bank niet extra twee fauteuils neer te zetten, maar kun je door je stoelen van de eettafel in de kamer direct een aantal extra plekken creëren.

De juiste kleuren

Hoe donkerder de ruimte, des te kleiner het lijkt. Kies daarom voor lichte kleuren, zodat je woonkamer een stuk ruimer oogt. Zo kun je online vaak wel een scherpe glasvezelbehang aanbieding vinden, waarmee je niet alleen je muren een stuk strakker kunt laten ogen, maar je ook de vrijheid hebt om de muren in iedere gewenste kleur te kunnen sausen.

De vloer

Een woning is natuurlijk niet compleet zonder een mooie vloer. Zo kun je kiezen voor een pvc vloer, maar er zijn ook allerlei andere opties. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een neutrale kleur vloer. De reden om dit te doen is vrij eenvoudig. Mocht je willen veranderen van stijl, dan kan dit met een neutrale vloer een stuk gemakkelijker, dan wanneer je vloer een uitgesproken kleur of patroon heeft. Houd hier dus rekening mee, want dit kan je een hoop geld en ook werk besparen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden