Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod
Lokaal nieuws maandag 25 september 2023

Bespaar parkeerkosten in Amsterdam met deze tips

Nederlandse automobilisten verspillen gemiddeld vier dagen per jaar aan het zoeken naar een parkeerplaats. Veel voorkomende parkeerproblemen zijn een tekort aan parkeerplaatsen, hoge parkeertarieven en verkeersopstoppingen. Dit is een grote stad als Amsterdam natuurlijk nog erger. Populaire gebieden zoals stadscentra zullen altijd een drukke en dure plek zijn om te parkeren, omdat er een toenemende vraag naar ruimte is. Mogelijk overweeg je daarom enkele alternatieven voor dit stressvolle en tijdrovende probleem. Gebruik daarom de volgende tips, die er mogelijk voor zorgen dat je geld bespaart als je bijvoorbeeld wilt Parkeren Amsterdam Zuid.

Reserveer vooraf

Als je je parkeerplaats plant voordat je op reis gaat, bespaar je waarschijnlijk geld op de dagelijkse kosten. Vooral als je de hele week op verschillende plaatsen parkeert of op bijzonder dure plaatsen zoals luchthavens. Je kunt zelfs tot 35% besparen in vergelijking met de dagkosten als je van tevoren een parkeerplaats boekt op luchthavens, wat mogelijk ook het geval is als je een plekje reserveert op de om te  Parkeren Amsterdam Centraal. Je moet ook onderzoek doen naar parkeerlocaties wanneer je je reis plant. Gebruik prijsvergelijkingswebsites en locatietools online om de juiste geprijsde parkeerplaats op de juiste plek voor je te vinden.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Probeer in plaats van te parkeren in reguliere parkeergarages een alternatieve optie te vinden. Dit kan onder meer betekenen dat je gratis op straat kunt parkeren, verder weg. Je kunt geld besparen door gewoon wat verder van je auto naar je bestemming te lopen. Of probeer eens parkeerapps te gebruiken waarmee je kunt betalen en parkeren op de opritten van mensen die hun ruimte verhuren als ze er geen gebruik van maken. Zoek vooruit naar goedkope parkeerplaatsen tegen een gereduceerde prijs, en je kunt zelfs je parkeerkosten compenseren door je eigen oprit van je nieuwbouwhuis in Amsterdam te verhuren. 

Jaarlijkse parkeerkaart

Als je gewoon in een parkeergarage moet parkeren, kun je het beste kiezen voor een parkeerpas. In plaats van dagelijks voor het parkeren te betalen, kun je voor een langere periode vooraf betalen en korting krijgen. Handig als je elke dag op dezelfde plek parkeert en niet echt een alternatief hebt. Afhankelijk van het aanbod kun je wekelijks, maandelijks of jaarlijks betalen. Ook voor parkeergarages, waar je vooraf met korting kunt betalen, kun je gebruik maken van de P&R-service. Deze zijn doorgaans ook goedkoper dan centrale parkeergarages.

Pendelen

Een ander geweldig alternatief voor autorijden en parkeren is het gebruik van een pendelbus. Deze transportoptie garandeert je een zitplaats in een comfortabel voertuig, brengt je direct en op tijd naar je bestemming en hoeft zich geen zorgen te maken over parkeren. Mogelijk biedt je werkgever deze dienst exclusief aan voor werknemers, of kun je als werkgever overwegen om je aan te melden om deze dienst ook aan je personeel aan te bieden. Bedrijven kunnen geld besparen door transportdiensten aan te bieden, in plaats van het dure onderhoud van parkeerterreinen of parkeerkosten. Pendelbussen hebben de mogelijkheid van op maat gemaakte ophaal- en afleverpunten, te reserveren zitplaatsen en kunnen indien nodig gratis Wi-Fi of koffie bevatten.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden