Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws dinsdag 29 augustus 2023

3 tips als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Amsterdam? Dan is het goed om te weten dat er in deze periode veel op je af kan komen dat het behoorlijk stressvol kan zijn. Wellicht heb je daar al ervaring mee, of is het de eerste keer dat je naar een nieuwe woning verhuist. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

 

Schakel hulp in

De beste tip om je verhuizing naar een nieuwbouwwoning zo soepel mogelijk te laten verlopen is door een verhuisbedrijf in Amsterdam te vinden. Zo’n bedrijf kan je helpen met het inpakken, verzamelen en verhuizen van spullen naar je nieuwe woning. Ze helpen je ook met uitpakken en zelfs het ophangen van gordijnen of schilderijen kan worden toegevoegd aan het takenpakket van zo’n bedrijf.
 

Daarnaast helpt de verhuisservice in Amsterdam je ook met het verslepen van grote objecten uit je woning. Denk aan fietsen, een grote hoekbank of zelfs een piano. Niets is te gek voor de verhuisservice, en dankzij jaren ervaring in de verhuisservice, weten ze beter hoe spullen en meubels van A naar B kunnen worden getransporteerd dan jij.

Bovendien hoef je dankzij de verhuisservice ook geen vrije dag meer op te nemen of je weekend te gebruiken om te verhuizen. Dat scheelt weer een hoop stress.

 

Smeer taken uit over een langere periode

Je oude energie- internet- of gascontract opzeggen, spullen in dozen stoppen, rommel wegbrengen naar de vuilstort; het kan overweldigend zijn alles in dezelfde paar dagen of zelfs week te doen voordat je verhuist. Maak om die reden liever een soort lijstje met zaken die je moet doen en begin al een maand van tevoren met zaken te regelen die echt gedaan moeten worden.
 

Daarbij moet je wel voor lief nemen dat je deels in een ruimte woont met veel dozen en andere ingepakte zaken, maar het zorgt er wel voor dat je de kopzorgen van verhuizen niet in één keer over je uitstort.

 

Houd je oude woning wat langer aan

Wanneer verkoop je je oude woning? Het kan slim zijn om je oude woning nog een paar dagen aan te houden voordat je definitief intrekt in je nieuwe huis. Op die manier voorkom je dat je halsoverkop al je nieuwe huis moet intrekken.
 

In je oude woning kun je bijvoorbeeld nog een paar meubels laten staan, zoals stoelen of een bed, zodat je hier nog kunt wonen totdat alles helemaal over is. Pas op de laatste dag breng je ook deze laatste paar spullen en meubeltjes naar je nieuwe woning en kun je zorgeloos starten in je eerste nieuwbouwhuis.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden