Wandgrimeurs
Lokaal nieuws woensdag 16 augustus 2023

4 tips voor het vinden van kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam

Wanneer je als bedrijf graag uit wil breiden of een betere sfeer op kantoor wil creëren, kan het slim zijn om op zoek te gaan naar een kantoorruimte dat zich in een nieuw gebouw bevindt in Amsterdam. Nieuwbouwkantoren bevatten namelijk vaak meer voorzieningen, waardoor je werknemers zich sneller op hun gemak en daardoor productiever zullen voelen. In deze blog geven we je 4 tips voor het vinden van kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam.

Kijk naar wijken waar veel nieuwbouwprojecten te vinden zijn

De eerste tip die we je mee willen geven, is om te kijken naar wijken waar veel nieuwbouwprojecten te vinden zijn. Wanneer er bijvoorbeeld veel nieuwbouwprojecten in Amsterdam West te vinden zijn, kun je dus beter naar kantoorruimte Amsterdam West beginnen met zoeken om zo de kans op een matchend gebouw te kunnen vinden. Sommige wijken hebben nu eenmaal een veel groter aanbod dan andere wijken, waardoor het niet meer dan logisch is dan op de juiste plek te beginnen met je zoektocht.

Vraag aan je netwerk of ze nog ideeën hebben

Het is ook altijd een goed idee om gebruik te maken van je bestaande netwerk bij het zoeken naar nieuwe kansen en middelen. Vraag vrienden, collega's, en zakenpartners of zij toevallig weten van nieuwe bouwprojecten in Amsterdam of als ze contacten hebben in de vastgoedsector. Soms kunnen dergelijke inside tips je helpen om nieuwe kantoorruimte te vinden voordat deze op de markt komt, waardoor je een voorsprong kunt krijgen op andere potentiële huurders.

Overweeg een locatie expert of het gebied van kantoorruimte vinden

Het kan ontzettend waardevol zijn om een locatie expert in te huren die gespecialiseerd is in het vinden van kantoorruimte. Deze professionals hebben vaak toegang tot databases en netwerken die je zelf niet hebt, en ze begrijpen de ins en outs van het vastgoed landschap. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van opkomende gebieden, onderhandelen over huurvoorwaarden en het navigeren door het complexe proces van het zoeken naar een nieuwe kantoorruimte.

Neem zelf contact op met vastgoedondernemers

Afgezien van netwerken en het inschakelen van professionals, kan het ook nuttig zijn om zelf proactief contact op te nemen met vastgoedondernemers. Maak een lijst van potentiële gebouwen waarin je geïnteresseerd bent en neem rechtstreeks contact op met de eigenaren of beheerders. Dit kan resulteren in het vinden van kantoorruimte die nog niet officieel op de markt is gebracht. Bovendien kun je in directe onderhandelingen met de verhuurder vaak betere huurvoorwaarden krijgen dan via een tussenpersoon.

Al met al zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt doen om kantoorruimte in een nieuw gebouw in Amsterdam te vinden. Hopelijk hebben al deze tips je zoektocht eenvoudiger gemaakt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden