Lokaal nieuws dinsdag 12 maart 2024

Een nieuwbouwwoning in Amsterdam: check deze 5 tips

Wonen in een grachtenpand heeft zeker zijn charmes. Nu zijn er alleen twee grote minpunten. Om te beginnen is het voor 99% van de Amsterdammers niet te betalen. Daarnaast staat de stad, net als de rest van de wereld, voor een uitdaging op het gebied van verduurzaming. En dan kan het nog best op gaan lopen als je een tochtend grachtenpand moet omtoveren in een duurzaam pand. Nieuwbouw is op dat vlak een betere keuze. In Amsterdam zijn er doorlopend projecten om op in te schrijven. Als je dat van plan bent, is het goed om deze 5 tips te bekijken.

Het beste financieel advies

Woningen in Amsterdam zijn in trek. Dat geldt zowel voor het eerder genoemde grachtenpand als voor een nieuwbouwwoning. De Amsterdamse woningmarkt is sowieso een geval apart. Je moet rekening houden met prijzen die hoog liggen. Daarom is het belangrijk om het beste financieel advies te krijgen. Het voordeel van Excellent Finance is dat ze een brede expertise en ruime ervaring hebben. Daarnaast kennen ze de lokale markt erg goed, zodat dit de perfecte partner is voor een nieuwbouwwoning in Amsterdam.

Weet welke hypotheek je neemt

In hypotheken kan aardig wat verschil zitten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze afgelost moeten worden, maar daar houden de overeenkomsten wel op. Het is slim om een onafhankelijk hypotheekadvies aan te vragen. Dan weet je namelijk zeker dat je de juiste lening afsluit, zonder dat er dubbele belangen zijn. Voor een nieuwbouwwoning is er bijvoorbeeld een speciale hypotheek. Ben je ondernemer? Dan kan het weer gunstiger zijn om een ondernemershypotheek te nemen. Je ziet het, advies komt uitstekend van pas.

Een tophuis of een topplek?

Het perfecte bestaat zeker, alleen is dat vaak in films of boeken. In 99 van de 100 gevallen zul je de plus- en minpunten tegen elkaar weg moeten strepen. Een van de keuzes waar je waarschijnlijk voor komt te staan is of je voor je gewenste droomhuis gaat of voor een wijk waar je per se wilt wonen. Geen eenvoudige keuze, die je dan ook beter vooraf maakt. Kies twee of drie wijken uit waar je wilt wonen en houd het daarbij.

Bel een interieurontwerper

Een nieuwbouwwoning is wat anders dan een grachtenpand. Een voordeel is dat je de woning zelf kunt inrichten. Je doet er goed aan om een afspraak met een interieurontwerper te maken. Samen komen jullie tot het perfecte plaatje voor de woning.

Houd rekening met uitloop

Je weet nooit wat er gebeurt. De bouw is een sector die gevoelig is voor externe factoren. Denk maar aan de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Houd altijd rekening met een uitloop en zorg voor een plan B, voor als je op de verwachte datum nog niet in je woning kan. Overdrijf dit trouwens niet, vanwege mogelijke dubbele lasten.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden