Lokaal nieuws maandag 24 juli 2023

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je in je leven zult nemen. Het begint al bij het bepalen van de hypotheekvorm en de hoogte van de benodigde hypotheek. Waar moet je op letten bij het bepalen en afsluiten van je hypotheek?

Wat is een hypotheek?

Het begint al bij de hypotheek zelf. Een hypotheek is een lening die je afsluit om een huis of ander onroerend goed te kopen. De maximale hoogte van je hypotheek wordt bepaald door je inkomenssituatie en eventuele bestaande financiële verplichtingen. Je kunt dus niet meer lenen dan verantwoord is.

Het onroerende goed zelf dient als onderpand. Kun je niet meer aan je verplichtingen voldoen dan wordt de woning verkocht om de hypotheek af te kunnen lossen.

Er zijn verschillende hypotheekvormen mogelijk, maar de meest afgesloten vormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Welke vorm het beste bij je past hangt af van je persoonlijke wensen en situatie.

Hoe kun je besparen op je hypotheek?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je hypotheeklasten. Een van de manieren is door rentemiddeling of het verlagen van je renteopslag. Rentemiddeling is een manier om te profiteren van lagere rentetarieven, zelfs als je een hypotheek hebt met een vaste rente. Het verlagen van je renteopslag kan ook helpen om je maandelijkse betalingen te verlagen.

Hoe bereken je je hypotheek?

Het berekenen van je hypotheek kan een complex proces zijn. Ook al zijn er online tools beschikbaar die dit proces eenvoudiger kunnen maken, het is toch vaak handig om je te laten adviseren door een hypotheekadviseur.

Laat vooraf al berekenen hoeveel hypotheek je kunt aanvragen. Doe je dat achteraf of niet goed genoeg dan kan het zijn dat je die leuke woning helemaal niet kunt betalen.

Andere overwegingen

Er zijn ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op je hypotheek. Bijvoorbeeld, je pensioen of private lease auto kan invloed hebben op de hypotheek die je kunt krijgen.

Daarnaast kunnen er belastingvoordelen die zijn verbonden aan het hebben van een hypotheek, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Het is ook belangrijk om te overwegen wat er gebeurt als je rentevaste periode afloopt, of als je wilt verhuizen met een bestaande hypotheek. In al deze gevallen kan het nuttig zijn om professioneel advies in te winnen.

Nobel Hypotheken in Amsterdam biedt onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies en staat 24/7 klaar voor al haar klanten.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden