Lokaal nieuws vrijdag 21 juli 2023

Hoe de juiste keukenkasten kiezen voor uw nieuwbouwwoning in Amsterdam

Heeft u het geluk dat u een nieuwbouwwoning heeft weten te bemachtigen in de hoofdstad van ons land? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat alles van top tot teen verzorgd is. Het ontwerp van de keuken is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. En aangezien er vandaag de dag enorm veel aanbod is op het gebied van het ontwerp, is het ook niet meer dan logisch dat u soms door de bomen even het bos niet meer ziet. Maakt u zich hier maar geen zorgen over. Om deze keuze wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips alvast voor u op een rijtje gezet.

Stem de stijl van de kasten af op de stijl van de woning

U heeft vast en zeker een bepaalde voorkeur voor de stijl van het interieur. Dit moet natuurlijk ook haarfijn aansluiten op de stijl en de sfeer van de woning. Ook voor de keuken is dat een erg goed uitgangspunt om rekening mee te houden. Door de keuken af te stemmen op de sfeer en stijl van de woning, zorgt u voor een mooi en consistent totaalplaatje. Van landelijk tot aan retro en van klassiek tot aan Scandinavisch. Vandaag de dag zijn er enorm veel stijlen waarvoor u kunt kiezen. Wellicht heeft u daar op dit moment al een specifieke voorkeur voor.

Maak slim gebruik van de ruimte en voeg bijvoorbeeld bovenkasten aan het ontwerp toe

Door gebruik te maken van de keukenkasten in de keuken, kunt u op een erg slimme manier gebruik maken van alle beschikbare ruimte. Misschien heeft u te maken met een kleine keuken en komen bovenkasten maar al te goed van pas. Of de keuken wordt juist het pronkstuk van de woning, waardoor u onderkasten graag combineert met een fantastische wijnklimaatkast. Al met al zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden waar u uit kunt kiezen voor uw eigen keuken.

Zorg ervoor dat de kasten perfect in overeenstemming zijn met de kleur en het materiaal van het aanrechtblad

Weet u eenmaal perfect de stijl van de keuken en wat voor indeling het moet krijgen? Dan is er nog een ander belangrijk punt van aandacht waar u goed op moet letten tijdens een keuken kopen. Stem de stijl van de kasten af op het materiaal en de kleur van het aanrechtblad. Zo weet u zeker dat u de plank niet zo snel mis zal slaan en dat het totaalplaatje er werkelijk waar fantastisch uit komt te zien.

Investeer in maatwerk, zodat de kasten tot op de centimeter nauwkeurig aansluiten op de ruimte

Om er zeker van te zijn dat de keuken helemaal naar wens gaat zijn, is het altijd een goed idee om meteen te investeren in maatwerk. De keuken sluit daardoor tot op de millimeter nauwkeurig aan en het is natuurlijk ook erg fraai om naar te kijken. U benut daardoor maximaal de beschikbare ruimte en hierdoor is de indeling van de keuken ook nog eens optimaal hierop aangepast.

Heeft u al nagedacht over de kleur van de kasten in de keuken?

Een andere belangrijke keuze tijdens het uitzoeken van de keuken, is de kleur van kasten. Dit bepaalt natuurlijk ook voor een erg groot deel de sfeer en de stijl van de keuken. Of uw voorkeur nu gaat naar een keuken in het zwart, wit, een pastelkleur of een aardse kleur. Het zijn slechts een paar voorbeelden van mogelijkheden waar u vandaag de dag uit kunt kiezen. Misschien heeft u daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden