Lokaal nieuws maandag 12 juni 2023

Op zoek naar een keuken voor jouw nieuwbouwwoning

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning rond Amsterdam gekocht? In dat geval breekt er een spannende periode voor je aan. Zo moet worden nagedacht over de afwerking van de vloer en wanden, mag je mogelijk een badkamer uitzoeken en is het zaak om de keuken vorm te geven. Ga je voor een van de moderne luxe keukens, of kies je juist voor een landelijke, ietwat industriële stijl? Keukens zijn er in tal van verschillende modellen, stijlen en vormen. Denk niet alleen aan het verschil tussen luxe, moderne keuken en een landelijk keukenontwerp, maar bijvoorbeeld ook tussen keukens met een kookeiland en varianten in een U-vorm. Wat krijgt jouw voorkeur?

Denk na over het kleur- en materiaalgebruik in de keuken 

Om het ontwerp van de keuken naar jouw hand te kunnen zetten zijn er verschillende aspecten om over na te denken. Welke kleuren sluiten bijvoorbeeld goed aan op het interieur wat je straks in je nieuwbouwwoning gebruikt? Het kiezen van kleuren hangt vaak samen met je materiaalkeuze. Populair is het tegenwoordig om verschillende natuurlijke materialen in de keuken te gebruiken. Keukenbladen van graniet en composiet zijn bijvoorbeeld erg in trek. Deze keukenbladen, in een donkere kleur, passen goed bij zowel de moderne als luxe, chique keuken. Zo’n luxe keuken wordt regelmatig in zwart uitgevoerd, voorzien van enkele goudkleurige details. Denk hierbij aan een gouden kraan of gouden handgrepen.

Robuuste houten keukenkasten in een landelijke keuken 

Waar men in een moderne of industriële keuken vaak voor een donker keukenblad van composiet of graniet kiest, gaat men in een landelijke keuken vaak voor een houten werkblad. Robuuste houten keukenkasten met een stevige metalen handgreep komen hier goed tot hun recht. Een derde optie, passend bij met name een moderne keuken, is het gebruik van een materiaal met marmerlook. Het houdt de keuken licht!

Aan de slag met het ontwerpen van een keuken 

Vind je het lastig om je eigen keuken te ontwerpen? Speel alvast eens met de mogelijkheden, door gebruik te maken van diverse online tools. Er zijn verschillende websites waar je op basis van zo’n gratis online tool een eerste 3D schets kunt maken. Combineer verschillende elementen met elkaar in zo’n ontwerp, om te kijken wat je het meeste aanspreekt. Vergeet daarnaast niet op de verschillende blogs over interieurs te kijken; het biedt inspiratie voor je eigen keuken. Welke materialen combineert men? Hoe pakt dit uit binnen een modern of industrieel ingericht huis? Enzovoorts.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden