Lokaal nieuws vrijdag 02 juni 2023

Welke vorm van buitenzonwering past bij een nieuwbouwwoning?

Buitenzonwering heeft een belangrijke functie. Het houdt de woning aangenaam koel in de zomer en kan een fijne schaduwplek creëren op het terras. Maar hoewel het hoofdzakelijk draait om de functie, is het natuurlijk ook belangrijk dat het uiterlijk van de zonwering goed past bij de woning. In dit artikel ontdek je welke vorm van buitenzonwering het beste aansluit op nieuwbouwwoningen. Zo geniet je van een moderne look en optimaal woongemak.

Elektrische buitenzonwering

Als je denkt aan een moderne nieuwbouwwoning, mag elektrische zonwering eigenlijk niet ontbreken. Het is veel eenvoudiger in gebruik dan handmatige buitenzonwering. Tegenwoordig is er zelfs zonwering met een windsensor verkrijgbaar. Zodra het zonnescherm begint te klapperen door de wind, sluit het scherm zich automatisch. Op deze manier kun je beschadigingen gemakkelijk voorkomen. Ook kun je het zonnescherm met een gerust hart uitgeklapt laten als je de tuin even verlaat.

Zonnewering op zonne-energie

Bij veel nieuwbouwwoningen staat duurzaamheid hoog op het lijstje. Kijk daarom ook eens naar de mogelijkheden van solar zonwering. Deze vorm van buitenzonwering werkt op zonne-energie. Het is energieneutraal en beter voor het milieu. Solar screens en zonneschermen zijn wel wat duurder in aanschaf. Vergeet niet dat je door het zonnepaneel bespaart op de energiekosten en dat goede solar zonwering een lange levensduur heeft. Tip: kijk of er een aantrekkelijke solar zonnescherm aanbieding is waarmee je direct geld kunt besparen.

Groot knikarmscherm

Heeft jouw nieuwbouwwoning een ruim terras? Dan is een groot knikarmscherm (ook wel terrasscherm of zonnescherm genoemd) een ideale aankoop. Deze zonwering creëert voldoende schaduw op het terras, zodat je zelfs tijdens de warme dagen kunt ontspannen op jouw loungeset. Het schaduwdoek zorgt tegelijkertijd voor schaduw in huis en houdt de woonkamer lekker koel. Er zijn zowel elektrische knikarmschermen als solar schermen verkrijgbaar.

Moderne ritsscreens

Heb je een terrasoverkapping of wil je de ramen op de bovenverdieping ook voorzien van buitenzonwering? Dan zijn ritsscreens een goede optie. Dit zijn schaduwdoeken die aan de buitenzijde van de ramen worden gemonteerd. Je kunt ze elektrisch bedienen en eventueel kiezen voor een solar variant. Het doek van een ritsscreen zit vast aan de zijgeleiders zodat het niet gaat klapperen. Solar screens zijn daarnaast heel eenvoudig zelf te monteren.

Zonwering in donkere kleuren

Welke buitenzonwering dan ook jouw voorkeur heeft: kies in ieder geval voor een donkere en neutrale kleur. Dit past perfect bij een moderne nieuwbouwwoning! Denk aan kleuren als zwart, grijs en antraciet.

Welke buitenzonwering kies jij voor jouw nieuwbouwwoning?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden