Lokaal nieuws donderdag 04 mei 2023

Pallets gemaakt van verschillende materialen

Pallets worden binnen veel verschillende sectoren ingezet om goederen en producten op te slaan en te transporteren. Niet ieder product is even geschikt om op een bepaalde pallet te plaatsen. Pallets zijn gemaakt om in bepaalde omstandigheden en toepassingen gebruikt te worden. Er zijn om die reden pallets van verschillende materialen te krijgen. In deze tekst gaan wij het hebben over alle verschillende materialen pallets die er zijn. Zo weet jij na het lezen van deze tekst precies voor welk doeleinde welke pallet het meest geschikt is om te gebruiken. Het aanschaffen van nieuwe pallets wordt voor jou dan een stuk eenvoudiger.

 
De meest bekende pallets

De pallets die het meest voorkomen en die de meeste mensen kennen zijn de houten pallets. Deze traditionele pallets kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, zijn ten opzichte van andere pallets erg goedkoop en kunnen bij beschadiging eenvoudig worden gerepareerd. Dit maakt dat het erg populaire pallets zijn om te gebruiken in magazijnen. Houten pallets zijn ook geschikt om te gebruiken met zware ladingen, omdat het van een stevig materiaal is gemaakt. Nadat de pallets opgebruikt zijn, kunnen ze ook worden gerecycled tot houtsnippers of compost. Dit maakt ze een erg duurzame vorm van pallets.

 
Pallets gemaakt van kunststof

Naast houten pallets zijn kunststof pallets ook erg populair om te gebruiken bij het transporteren en opslaan van goederen en producten. Kunststof pallets zijn duurzamer dan houten pallets in de zin dat ze steviger zijn en minder snel vervangen hoeven worden. Een groot voordeel van kunststof pallets is ook dat ze kunnen worden schoongemaakt na gebruik, waardoor ze in veel sectoren kunnen worden gebruikt. Ze voldoen aan de regels voor hygiëne, omdat ze eenvoudig gesteriliseerd en schoongemaakt kunnen worden. Bedrijven die werken met voeding en bedrijven in de farmaceutische wereld profiteren om die reden veel van het gebruik van deze plastic pallets. 

 
Pallets van metalen materialen

Metalen pallets zie je niet erg vaak gebruikt worden, maar dat maakt ze niet minder waardig dan de andere pallets. Metalen pallets zijn net als kunststof pallets een stuk duurzamer dan de houten variant, omdat deze ook niet eenvoudig beschadigen of kapot gaan. Het metaal van de pallets kan goed tegen extreme weersomstandigheden en bezwijkt ook niet door corrosie. Deze pallets zijn geschikt voor extra zware ladingen. Om die reden worden de pallets niet in veel sectoren gebruikt. Enkel de meest zware ladingen worden op een metalen pallet geplaatst. Een massief metalen pallet is zelf immers ook erg zwaar en kan een zwaar gewicht met gemak tillen.

 
Pallets voor eenmalig gebruik

Pallets die zijn gemaakt voor eenmalig gebruik worden al helemaal niet vaak gebruikt. Deze pallets zijn immers erg vervuilend en niet duurzaam. Een voorbeeld van een eenmalige pallet is bijvoorbeeld een pallet gemaakt van karton. Enkel de lichtste ladingen kunnen hierop gedragen worden. Na gebruik kan de pallet direct worden weggegooid. Soms zijn eenmalige pallets ook gemaakt van lichtgewicht hout. Meestal worden deze pallets ingezet bij het transport en exporteren van lichte ladingen. De houten variant is ook niet te hergebruiken. Bij Palletcentrale zijn verschillende soorten pallets te krijgen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden