Wandgrimeurs
Lokaal nieuws maandag 03 april 2023

5 x tips om je nieuwbouwkeuken meer sfeer te geven

Een nieuwbouwwoning inrichten kan een hele uitdaging zijn. Je begint immers met een leeg canvas, waar je helemaal je eigen invulling aan mag geven. En je wilt van je nieuwe huis natuurlijk zo snel mogelijk een thuis maken. En een groot en prominent onderdeel van je huis is de keuken. Maar soms kan een nieuwbouwkeuken nog wat koud en onpersoonlijk aanvoelen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om je keuken gezellig te maken. Hier lees je 5 x tips om je splinternieuwe keuken tot een warme en gezellige plek in huis te transformeren.

De basis

Allereerst moet je basis natuurlijk goed zijn. Want zelfs hiermee kun je al de toon zetten voor de sfeer in de keuken. Denk hierbij aan mooie keukenkastjes en een stijlvolle gootsteen met een goede keukenkraan. Grohe keukenkranen zijn kranen van hoogwaardige kwaliteit en gaan lang mee. Daarnaast zien ze er ook nog eens geweldig uit! Een klein detail zoals een keukenkraan kan al een verschil maken in de uitstraling. Daarnaast hoort de vloer natuurlijk ook bij de basis. Neem dit dus mee in je keukenontwerp.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk ingrediënt voor een gezellige keuken. Een verkeerde keuze van verlichting kan ervoor zorgen dat de ruimte kil aanvoelt. In plaats van één centrale plafondlamp kun je kiezen voor verlichting in verschillende zones. Taakverlichting bij het aanrecht en zachtere verlichting bij de tafel, die zorgen voor een gezellige warme sfeer. Je kunt ook kiezen voor dimbare lampen, zodat je de sfeer kunt aanpassen aan het moment van de dag.

Kleur

Nieuwbouwkeukens hebben in de meeste gevallen niet direct een uitgesproken kleur. In dat geval kun je zelf kleur toevoegen door een muurtje te verven of met gekleurde keukenkastjes en accessoires. Met een paar kussens op de stoelen, een vaas op het aanrecht en wat kunst aan de muur, zorg je direct voor meer sfeer in huis. Kies wel zorgvuldig waar je kleur aan wilt geven. Als je voor opvallende keukenkastjes kiest, zorg dan dat het keukenblad rustig is qua design. En andersom kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooi keukenblad van natuursteen met een prachtig patroon in combinatie met subtielere keukenkastjes.

Accessoires

Een eenvoudige manier om je keuken sfeervol te maken is door het toevoegen van accessoires. Denk aan een mooie fruitschaal, een wandplank met vrolijke plantjes en kruiden, of bloemen op tafel. Deze kleine aanpassingen geven je keuken een persoonlijke tint. Zorg er wel voor dat je niet te veel decoraties en accessoires gebruikt en een goede balans aanhoudt. Je wilt niet dat je keuken helemaal vol komt te staan en er rommelig uitziet

Raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen praktisch, maar het kan ook veel toevoegen aan de sfeer van je keuken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Zo kun je gaan voor jaloezieën, linnen vouwgordijnen, rolgordijnen of een combinatie van deze verschillende soorten raamdecoratie. Zorg dat de raamdecoratie ook past bij de stijl van je keuken en de rest van het interieur.

Met deze 5 tips transformeer jij je nieuwbouwkeuken tot een gezellige plek in huis. Begin bij de basis en kijk welke vloertrends en kleurencombinaties je aanspreken. Met het toevoegen van accessoires en de juiste raamdecoratie werk je langzaamaan naar een gezellige, sfeervolle keuken. Veel succes!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden