Wandgrimeurs
Lokaal nieuws dinsdag 28 maart 2023

Heb je een nieuwbouw woning in Amsterdam? Met deze 4 tips verkoop je hem eenvoudig


Nieuwbouwwoningen in Amsterdam zijn helemaal trendy geworden. Niemand zit op een oud grachtenpand te wachten waarbij er geen heet water is. Daarom kopen steeds meer mensen nieuwbouwwoningen in deze regio. Wil jij ook je huis verkopen amsterdam op een eenvoudige wijze? In deze blog geven we je enkele tips om dit voor elkaar te krijgen, dus lees zeker verder!

Maak volop gebruik van een makelaar

In de eerste plaats is het van groot belang om een makelaar in te schakelen. Makelaar zijn namelijk geroemd om hun expertise in het verkopen van woningen. Ze kennen veel mensen, waardoor ze je woning vrijwel onmiddellijk op de kaart kunnen zetten. Hierdoor zul je binnen mum van tijd passende kopers voor je woning kunnen vinden. Gebruik hierbij wel een makelaar dat een vast tarief hanteert zoals Kijck.nl om de verkoopkosten zo laag mogelijk te houden, want dit kan flink wat geld voor je schelen.

Laat een interieur expert je woning mooier maken

Ten tweede is een goede presentatie van je woning van groot belang. Niemand komt je woning kopen als hij of zij een vieze, rommelige ruimte aantreft. Daarom kan het helpen om een interieur expert in te schakelen. Deze persoon kan je advies geven over wat er verbeterd moet worden aan de ruimtes in je woning. Hierbij kan gedacht worden aan het vervangen van meubels, het opknappen van muren of het toevoegen van kleur.

Hanteer een goede vraagprijs

Verder is het belangrijk dat je de juiste vraagprijs hanteert. Voor nieuwbouwwoningen geldt meestal dat je hier liever iets meer prijs voor vraagt dan wat er aan normaliter wordt betaald. Hou hierbij wel rekening met wat mensen willen betalen voor je woning. Zoek bijvoorbeeld op of er andere woningen in de buurt zijn die vergelijkbaar zijn en hanteer daar een redelijke prijs naast. Wanneer je dit doet, zal je zowel de koper als jezelf tevreden stellen.

Verkoop op het juiste moment van het jaar

Tot slot is het belangrijk om op het juiste moment van het jaar te verkopen. Overleg dit met je makelaar, want zij kunnen je perfect adviseren over de marktsituatie. Daarnaast moet je ook rekening houden met mogelijke seizoenseffecten. Zo zal iemand in de winter minder interesse hebben om je woning te bezichtigen, dan wanneer het mooi weer is. Let dus goed op welk moment je jouw woning op de markt brengt.

Al met al zul je met deze 4 tips kun je jouw nieuwbouwwoning in Amsterdam eenvoudig verkopen. Gebruik dus de kennis van een makelaar, laat je woning knappen door een interieur expert, hanteer een redelijke vraagprijs en verkoop op het juiste moment van het jaar wanneer de markt het beste is. Succes!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden