Wandgrimeurs
Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

6 manieren om de tuin van jouw woning een opknapbeurt te geven

Een mooie tuin is een waardevolle aanvulling op je woning. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en tijd doorbrengen met vrienden en familie. Maar na verloop van tijd kan je tuin wellicht een opknapbeurt nodig hebben. Gelukkig zijn er veel manieren om je tuin een frisse uitstraling te geven, van het toevoegen van kleurrijke bloemen tot het gebruik van goedkope betontegels. In dit artikel delen we 6 tips om je tuin nieuw leven in te blazen en weer een heerlijke plek te maken om te vertoeven.

 

Maak een ontwerpplan

Voordat je aan de slag gaat met het opknappen van je tuin, is het belangrijk om een ontwerpplan te maken. Denk na over welke elementen je in je tuin wilt hebben, zoals een terras, overkappingen, bloemperken, een vijver of een moestuin. Maak een plattegrond van je tuin en schets de gewenste elementen in. Zo krijg je een goed beeld van hoe je tuin eruit zal komen te zien en kun je gerichter aan de slag.

 

Voeg kleuren toe

Kleur kan je tuin een enorme oppepper geven. Je kunt bijvoorbeeld kleurrijke bloemen planten in verschillende bloempotten of bloemperken. Maar ook gekleurde meubels of accessoires, zoals kussens, kandelaars of vazen, kunnen voor een vrolijke noot zorgen. Zorg er wel voor dat je niet te veel verschillende kleuren gebruikt. Anders kan het geheel rommelig ogen.

 

Creëer sfeer met verlichting

Goede verlichting kan je tuin een sfeervolle uitstraling geven. Vooral als je 's avonds nog graag buiten zit. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting verkrijgbaar, van kleine lichtjes tot grote staande lampen. Kies voor verlichting die past bij de stijl van je tuin en zorg dat de verlichting niet te fel is.

 

Verzorg je gazon en planten

Een groen en verzorgd gazon kan je tuin direct een opfrisbeurt geven. Zorg dat je het gras regelmatig maait en bemest en verwijder onkruid en dode plekken. Ook je planten verdienen immers de nodige aandacht. Snoei takken en verwijder dode bladeren en bloemen. Voeg vervolgens eventueel nieuwe planten toe als je tuin wat meer groen kan gebruiken.

 

Gebruik goedkope betontegels

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope manier om je tuin op te knappen, overweeg dan het gebruik van goedkope betontegels. Betontegels zijn duurzaam, gemakkelijk te leggen en relatief goedkoop. Je kunt ze gebruiken voor een terras, paden of een opstelplaats voor je tuinmeubilair. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen, dus je kunt de tegels kiezen die het beste bij jouw stijl passen. Om het geheel wat interessanter te maken, kun je de betontegels combineren met bijvoorbeeld kiezelstenen, grind of houtsnippers.

 

Maak gebruik van hoogteverschillen

Als je tuin wat hoogteverschillen heeft, kun je hier goed gebruik van maken. Plaats bijvoorbeeld een verhoogd terras, maak een trapje van plantenbakken of creëer een verhoogd bloemenperk. Door verschillende hoogtes toe te voegen, krijgt je tuin meer diepte en dimensie. En dat kan net voor een unieke uitstraling zorgen waarin jouw tuin net onderscheidend is.

 

En nu is het jouw beurt!

Met deze vijf tips kun je je tuin een flinke opknapbeurt geven. Vergeet niet om regelmatig onderhoud te plegen, zodat je tuin er altijd op zijn best uitziet. Wij wensen je veel succes met je tuin.


 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden