Wandgrimeurs
Lokaal nieuws dinsdag 07 maart 2023

Wat zijn de nadelen van PVC vloeren?

PVC (PolyVinylChloride) is een thermoplast (kunststof) die wordt toegepast in allerlei producten, onder andere in PVC vloeren. Door de vele toepassingsmogelijkheden is het gebruik van PVC enorm toegenomen. Er komen echter steeds meer berichten naar buiten over de nadelen van PVC.

Een PVC vloer bevat vinyl chloride, dit is een chemische grondstof die mogelijk schadelijk is voor het milieu en de gezondheid. De zorgen lijken serieus en ook al langer bekend te zijn. Een paar jaar geleden publiceerde de HCWH (Health Care Without Harm) Europe een onderzoek over waarom PVC een problematisch materiaal blijft.

In het onderzoek werd onder andere gesteld dat in iedere levensfase van PVC (productie, gebruik en afvalcyclus) het product alles behalve duurzaam is. Een PVC vloer is daardoor dus ook geen duurzame vloerkeuze.

Naast duurzaamheidsproblematiek zijn er ook andere nadelen aan PVC vloeren. Lees er meer over op het blog van Uipkes.

https://www.uipkesvloeren.nl/nieuws-blog/nadelen-van-pvc-vloeren

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden