Wandgrimeurs
Lokaal nieuws maandag 06 maart 2023

Manieren om de waarde van je huis te verhogen

Het bezitten van een huis is niet alleen een emotionele ervaring. Het is ook een financiële beslissing die zijn vruchten kan afwerpen als je vermogen opbouwt in je huis en de waarde van je woning na verloop van tijd ziet stijgen. De snelheid van deze waardestijging kan afhangen van een aantal verschillende factoren, waaronder de gemeenschap waar je huis zich bevindt, de lokale vraag naar woningen en de economie als geheel. Maar huiseigenaren kunnen de waarde van hun huis na verloop van tijd ook beïnvloeden door upgrades en veranderingen aan te brengen die het huis aantrekkelijker maken en een hogere verkoopprijs opleveren.

 

Of je nu van plan bent om in de nabije toekomst te verkopen of gewoon de waarde van je woninginvestering wilt laten groeien, er zijn veel stappen die je kunt nemen om de waarde van je huis te verhogen. Hier zijn een aantal bewezen strategieën die hun vruchten kunnen afwerpen wanneer het eindelijk tijd is om te verkopen.

1. Werk de afwerking van je huis bij.

Oppervlakkige veranderingen kunnen een grotere impact hebben op kopers dan intensievere renovaties. Veel makelaars zijn enthousiast over het verschil dat een verse laag verf kan maken - vooral gezien de lage kosten van deze upgrade. 

 

Sommige deskundigen beweren dat een verse laag verf in uw huis kan het huis verkoopprijs te verhogen met maar liefst 5 procent. Andere eenvoudige upgrades, van het vervangen van oude verlichtingsarmaturen tot het veranderen van uw voordeur, kan ook uw huis een mooie hobbel in waarde geven. 

2. Upgrade naar energie-efficiënte functies en apparaten.

Energie-efficiënte upgrades verlagen je energierekening terwijl je het huis bezit. Wanneer het tijd is om te verkopen, zullen deze upgrades ook meer aantrekkingskracht hebben op kopers, van wie velen geïnteresseerd zijn in energie-efficiënte functies om hun eigen kosten als huiseigenaar te verlagen.

 

Als jouw huis momenteel oude apparaten heeft die energie slurpen en je interieur verouderen, kan een upgrade, zelfs als het gaat om het installeren van bescheiden geprijsde moderne apparaten je helpen een hogere verkoopprijs te realiseren.

3. Investeer in een geweldige keuken en badkamer

Veel makelaars zullen je vertellen dat keukens en badkamers de kamers zijn die je huis een hogere verkoopwaarde geven. In veel gevallen kun je zelf een keuken of badkamer verbouwen en meer rendement maken op je eigen gemaakte investering. Een luxe wijnklimaatkast 2 zones of een wijnkoelkast inbouw in de keuken geeft bijvoorbeeld een zachte en luxe uitstraling aan je keuken.

4. Opruimen en schoonmaken voordat je jouw huis laat zien.

Wanneer je verkoopt of een taxatie van je woning ontvangt, kan een beetje grondige schoonmaak een lange weg te gaan zijn. Maak van deze gelegenheid gebruik om op hoge plaatsen af te stoffen, je plinten te wassen, vloeren een goede dweilbeurt te geven en overtollige troep en rommel naar een donatie centrum te brengen.
 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden