Lokaal nieuws vrijdag 17 februari 2023

Zo creëer je de badkamer van je dromen

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. Daarom is het essentieel om een badkamer te creëren die niet alleen functioneel maar ook mooi is. In dit artikel leiden we je door het proces om de badkamer van je dromen te creëren, van het kiezen van de juiste douchewand tot het selecteren van de perfecte inrichting en afwerking, lees snel verder!

Je badkamerdesign plannen

De eerste stap bij het creëren van je droombadkamer is het plannen. Denk na over de grootte van de badkamer en hoe je wilt dat deze eruitziet en aanvoelt. Denk na over de sfeer die je wilt creëren en welke voorzieningen je wilt inbouwen. Enkele populaire voorzieningen in badkamers zijn inloopdouches, badkuipen, dubbele wastafel en verwarmde vloeren. Zodra je een idee hebt van wat je wilt, is het tijd om de juiste materialen te kiezen.

Douchewanden zijn een cruciaal aspect van elke badkamer

Ze zorgen niet alleen voor privacy, maar helpen ook voorkomen dat water de rest van de badkamer beschadigt. Er zijn verschillende opties voor wanden, waaronder tegels, glas en steen.

Tegels zijn een populaire keuze voor douchewanden

Dit omdat ze duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Ook zijn ze er in een verscheidenheid van kleuren en patronen. Kies tegels die het algemene ontwerp van je badkamer aanvullen en bij jouw stijl passen.

Stenen douchewanden zijn een luxe optie, omdat ze textuur en diepte toevoegen aan de badkamer. Steen is ook duurzaam. Overweeg natuursteen zoals graniet of marmer voor een hoogwaardige uitstraling.

Ook glazen douchewanden worden steeds populairder, omdat ze een strakke en moderne uitstraling hebben. Glas is gemakkelijk schoon te maken en biedt een duidelijk zicht op de rest van de badkamer. Kies gehard glas voor de veiligheid en overweeg mat of geëtst glas voor privacy.

Inrichting en afwerking van de badkamer

Zodra je de juiste douchewanden hebt gekozen, is het tijd om de inrichting en afwerking van je badkamer te kiezen. Hieronder vallen zaken als kranen, douchekoppen en verlichting. Kranen zijn er in verschillende stijlen en afwerkingen, van eigentijds tot traditioneel. Ook douchekoppen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van regendouchekoppen tot handdouchekoppen. Houd bij het kiezen van een douchekop rekening met de grootte van de douche en de lengte van de personen die de douche gebruiken.

Verlichting is een essentieel aspect van elke badkamer

De verlichting in huis biedt zowel functionaliteit als sfeer. Overweeg een combinatie van hoofdverlichting en taakverlichting, zoals kandelaars of inbouwspots, om een goed verlichte badkamer te creëren.

De accessoires en decoraties die je kiest voor je badkamer vormen de finishing touch. Kies onderdelen die niet alleen bij je gevoel voor stijl passen en voor woonplezier zorgen, maar ook de uitstraling van de rest van de badkamer versterken. Handdoeken, douchegordijnen en tapijten in een bepaalde kleur bijvoorbeeld!

Gordijnen voor douches kunnen worden gekocht in een breed scala van ontwerpen en patronen. Kies een douchegordijn dat niet alleen uw persoonlijke ruimte beschermt, maar ook past bij de esthetiek van de rest van uw badkamer.

Vloerkleden in de badkamer? Jazeker!

Vloerkleden zijn een geweldige manier om zowel comfort als design in je badkamerinrichting te verwerken. Kies een vloerkleed voor je badkamer dat het kleurenschema aanvult en een comfortabele plek biedt om te staan.

Het begint allemaal bij een planning

Het creëren van de badkamer van je dromen is een proces dat zorgvuldige planning vereist. Het vergt ook aandacht voor details. Van het kiezen van de juiste douchewanden tot het selecteren van de juiste armaturen en afwerkingen, over elk aspect van je badkamer moet goed worden nagedacht. Wees niet bang om materialen en stijlen te combineren om een unieke en persoonlijke ruimte te creëren. Met de juiste planning en uitvoering heb je binnen no-time de badkamer van je dromen!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden