Wandgrimeurs
Lokaal nieuws dinsdag 14 februari 2023

De vloertrends van 2023

De vloeren van 2023 zijn stijlvol, functioneel en onderhoudsarm. Er zijn verschillende trends te ontdekken, waaronder natuurlijke materialen, luxe vinyl en geglazuurde tegels. Daarnaast is het gebruik van een hoogpolig vloerkleed ook steeds populairder. Hieronder bespreken we de een aantal populaire vloeren van 2023 en waarom ze zo geliefd zijn bij huiseigenaren en ontwerpers. Lees verder!

Vloerkleden

Hoogpolig vloerkleed is een van de belangrijkste vloertrends in 2023. Het biedt een warme en comfortabele sfeer aan elke kamer en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, materialen en patronen. Het hoogpolige ontwerp geeft een diepere textuur en meer verfijning, waardoor het een ideale keuze is voor een moderne en stijlvolle woning. Een van de grootste voordelen van een hoogpolig vloerkleed is het comfort. Het zachte materiaal biedt een warme en comfortabele ondergrond voor je voeten en is bovendien geschikt voor kinderen en huisdieren om op te spelen. Bovendien is een hoogpolig vloerkleed gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en kun je het eenvoudig verplaatsen als je de indeling van je huis verandert. Deze vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder synthetische vezels en natuurlijke vezels zoals wol en sisal. Synthetische vezels zijn duurzaam en budgetvriendelijk, terwijl natuurlijke vezels meer comfort bieden en een warmere uitstraling hebben.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn een populair materiaal voor vloeren, vanwege hun duurzaamheid, schoonheid en unieke uiterlijk. Ze worden gemaakt van natuurlijke stenen zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn, en elke tegel is uniek door de verschillende kleuren, textuur en aders in het oppervlak. Een van de voordelen van natuursteen tegels is hun duurzaamheid. Natuursteen is onverwoestbaar en biedt een lange levensduur, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor vloeren. Het is ook bestand tegen krassen, slijtage en vervaging door zonlicht. Bovendien is het weerbestendig, waardoor het geschikt is voor binnen- en buitengebruik. Ook de schoonheid van natuursteen tegels is een groot pluspunt. Het natuurlijke uiterlijk van de tegels geeft een aangename sfeer aan elke ruimte en ze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en patronen, waardoor ze gemakkelijk aangepast kunnen worden aan elke interieurstijl. Het zijn ook veelzijdige tegels, omdat ze gebruikt kunnen worden voor vloeren, wanden, douchewanden en nog veel meer.

Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels zijn een andere trend die in 2023 op de voorgrond staat. Deze tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen en bieden een veelzijdige en moderne look. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zijn ze weerbestendig, waardoor ze perfect zijn voor badkamers en keukens.

Luxe vinyl

Luxe vinyl is een andere populaire trend van 2023, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Dit materiaal biedt de uitstraling en textuur van natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar is bovendien sterk, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan elke ruimte.

Houten vloeren

Houten vloeren blijven een populaire keuze, en de trend van 2023 is gericht op ruwe en robuuste texturen. Dit kan zijn in de vorm van geborsteld hout of ruwe planken, en geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan elke ruimte. Bovendien zijn houten vloeren duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Nu je de nieuwste vloertrends van 2023 kent, kun jij vast en zeker beslissen welke vloer jij graag wilt!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden