Wandgrimeurs
Lokaal nieuws donderdag 26 januari 2023

Tips en tricks voor het onderhouden van jouw tuinset

Een tuinset is een investering voor in jouw tuin en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat. Met de juiste zorg en onderhoud kun je ervoor zorgen dat jouw tuinset er jarenlang uitstekend uitziet en dat wil je natuurlijk als je een nieuwbouwhuis hebt bijvoorbeeld. In dit artikel geven we je een aantal tips en tricks voor het onderhoud van jouw tuinset. Lees de tips eerst goed door voor je denkt aan een tuinset kopen bij Tuinmeubelshop, zodat je goed voorbereid bent op wat er allemaal bij komt kijken.

Regelmatig reinigen

Het eerste wat je kunt doen om jouw tuinset in goede staat te houden, is het regelmatig reinigen van de meubels. Dit houdt in dat je de meubels afveegt met een vochtige doek of een milde zeepoplossing om stof en vuil te verwijderen. Doe dit bij meubels die vaak in de zon staan, aangezien de UV-stralen van de zon kunnen bijdragen aan het verweren van de meubels.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een ander belangrijk aspect van het onderhoud van tuinsets is bescherming tegen weersinvloeden. Bescherm je tuinset tegen regen, sneeuw en hagel. Dit kan door het gebruik van een afdekzeil of door het opbergen van de meubels in een schuur of garage als je die hebt aangrenzend aan jouw nieuwbouwwoning. Hierdoor voorkom je dat de meubels beschadigd raken door weersinvloeden.

Onderhoud van materialen

Het onderhoud van tuinsets varieert afhankelijk van het materiaal (hout, metaal, kunststof, rieten en wicker) waarvan de meubels zijn gemaakt. Hieronder geven we je een aantal tips voor het onderhoud van de meest courante materialen voor tuinsets.

Hout

Houten tuinsets vereisen regelmatig onderhoud met een houten beits of olie om de houten meubels in goede staat te houden. Dit helpt om het hout te beschermen tegen vocht en UV-straling.

Metaal

Metalen tuinsets, zoals aluminium of staal, vereisen weinig onderhoud. Het is echter wel belangrijk om deze meubels af en toe af te vegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen en zo langer plezier te hebben van jouw tuinset.

Kunststof

Ook kunststof tuinsets zijn onderhoudsvriendelijk en vereisen weinig onderhoud. Ook bij deze tuinsets is het belangrijk om af en toe met een vochtige doek stof en vuil te verwijderen van de tuinset.

Rieten en wicker tuinsets

Rieten en wicker tuinsets zijn prachtig maar vereisen wel regelmatig onderhoud. Verwijder stof en vuil regelmatig om lang te genieten van jouw tuinset. Ook is het aanbevolen om de meubels af en toe te behandelen met een speciaal product om de vezels te beschermen tegen vocht en UV-straling.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden