Lokaal nieuws vrijdag 06 januari 2023

Ga je jouw huis verkopen? Start met een grondige schoonmaak!

Als je op het punt staat om je huis in de verkoop te zetten, is het verstandig om jouw woning eens een grote poetsbeurt te geven. Niet alleen zorgt dit voor betere foto’s, het vergroot ook je kansen op een hoger bod. In dit artikel vertellen we precies hoe jij jouw huis voorbereidt op de toekomstige verkoop, ongeacht of je woont in een uithoek van het land of in onze hoofdstad. Hoewel dit laatste wel een groot voordeel is, omdat je dan jouw grote schoonmaak Amsterdam gewoon uit handen kunt geven aan een betrouwbaar schoonmaakbedrijf.

Begin met opruimen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het schoonmaken van je woning, is het verstandig om je huis eerst te ontdoen van overbodige spullen. Bekijk of er spullen zijn die weg kunnen worden gegooid of naar de kringloop kunnen. Begin ook alvast met het inpakken van je spullen en denk hierbij met name aan persoonlijke items en prullaria. Hoewel deze spullen jou waarschijnlijk ontzettend gelukkig maken, kan het voor een potentiële koper lastig zijn om zichzelf te zien wonen in het huis als dit vol staat met jouw persoonlijke spulletjes. Probeer een zo neutraal mogelijk beeld te creëren.

Deel kamers anders in

Nu je huis ontdaan is van spullen die je in eerste instantie niet nodig hebt, is het verstandig om hetzelfde te doen voor je grotere meubels. Als er meubels zijn die je niet gebruikt en niet mee wil nemen, kan het slim zijn om deze alvast uit de woning te halen. Een kamer die vol staat met meubilair kan namelijk de indruk wekken dat een ruimte veel kleiner is. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde meubels met een uitgesproken stijl tijdelijk op te slaan. Als je het lastig vindt om dit zelf te bepalen, vraag dan iemand anders die niet in het huis woont om met je mee te kijken.

Maak de belangrijkste ruimtes eerst schoon

Begin met het schoonmaken van de woonkamer en de keuken, gezien dit voor de meeste mensen de meest belangrijke ruimtes zijn en vaak doorslaggevend zijn voor een verkoop. Stel dat je in tijdsnood komt tijdens de grote schoonmaak, zijn deze belangrijke ruimtes in ieder geval spik en span.

Pak ook de buitenruimte aan

Vergeet bij het schoonmaken van jouw huis eventuele buitenruimtes niet. Veel huizenzoekers vinden het lastig om door rommel, maar ook om door onkruid heen te kijken, waardoor het verstandig is om ook een tuin of balkon goed onderhanden te nemen. Begroeiing is positief, alleen zorg ervoor dat er ruimte is voor een gezellig zitje of een BBQ. Probeer ook buiten er zo uit te laten zien, dat potentiële kopers het gevoel hebben dat ze er zo in kunnen trekken.

Geef het schoonmaakwerk uit handen

Als je geen tijd of zin hebt om je huis zelf onder handen te nemen, kun je (afhankelijk van je woonlocatie) deze taak gewoon uit handen geven. Schoonmaakbedrijf Acacia is een voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf die schoonmaakdiensten levert in Noord-Holland. Met meer dan 10 jaar ervaring zorgen zij ervoor dat jouw huis binnen een mum van tijd verkoop klaar is. Het voordeel van het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf is, dat ze jouw woning schoonmaken op de beste en snelste manier.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden