energie vergelijken
Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Geen inkijk tijdens het verbouwen? Gebruik raamfolie

Ben je op zoek naar een tijdelijke manier om inkijk tegen te gaan? Dan is raamfolie nog wel eens een goede optie. Het is namelijk niet permanent en altijd gemakkelijk te verwijderen. Dit is een goed product voor tijdens het verbouwen. Je bent namelijk lang bezig in huis en je wilt niet constant bekeken worden. Mensen kijken namelijk toch snel naar binnen als ze ergens beweging zien. Als er verbouwd wordt liggen er ook vaak waardevolle spullen in huis. Denk hierbij aan materialen die geïnstalleerd worden en ook gereedschap. Het komt helaas vaak voor dat er in verbouw huizen ingebroken wordt. Dit komt doordat er niet de hele dag iemand in huis aanwezig is. Dan is het heel erg fijn om je ramen af te plakken met raamfolie. De beste optie hiervoor is melkglas- of gezandstraald raamfolie. Dit geeft namelijk een matte look waar niet doorheen gekeken kan worden. Omdat het een erg doorgaande folie is kan je deze vaak wel in statisch en met een lijmlaag krijgen. Ga je voor tijdelijk? Dan is statisch folie aan te raden. Dit kun je als je het niet meer nodig hebt gemakkelijk verwijderen. Statische folie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Hierdoor heb je geen gedoe met het verwijderen van lijm achteraf.

Is raamfolie gemakkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van raamfolie is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Wel is het een klusje waar je jouw aandacht bij moet houden. Ook is het aan te raden het niet in je eentje op te plakken. Hierdoor verklein je namelijk de kans dat er een beschadiging of fout ontstaat. Het kan namelijk niet gemakkelijk dubbel gaan hierdoor. Wij hebben een aantal tips waardoor je jouw raamfolie gemakkelijker op kan plakken:

• Zorg altijd dat je raam goed gereinigd is. Hierdoor komt er geen vuil tussen het raam en het folie. Hiermee creëer je een langere levensduur.

• Plak je raamfolie altijd nat op het raam. Spray met een plantenspuit het folie en het raam in. Hierdoor hecht het raamfolie niet gelijk en kun je het nog corrigeren.

• Meet altijd het raam goed op. Om zeker te zijn dat je genoeg hebt is het handig iets extra af te snijden. Hierdoor voorkom je dat je niet genoeg hebt bij het plakken.

• Zorg altijd voor de juiste gereedschappen. Denk hierbij aan een scherp Stanleymesje, een rakel en een rolmaat. Een goed begin is het halve werk!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden