Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

Naar Amsterdam verhuizen in de zomer? Dit zijn goede tips


Ben je van plan om aankomende zomer naar Amsterdam te verhuizen? Dan wil je natuurlijk dat straks alles op rolletjes loopt. Verhuizen doe je echter niet zomaar, dit kost tijd en moeite. Het inpakken van je spullen, het zoeken naar verhuisbedrijven in jouw regio, het doorgeven van je adreswijzing: het zijn allemaal dingen waar je aan moet denken. Ga je verhuizen in de zomer, dan is het ook mogelijk dat het in die periode ontzettend warm is. Hoe je een verhuizing in de zomer zorgeloos laat verlopen? Wij geven wat goede tips!

Begin op tijd

Als je geen fan bent van extreme hitte is het slim om op tijd te beginnen met de voorbereidingen, zodat je niet alle onderdelen moet uitvoeren als het ontzettend warm is. Beginnen met inpakken kan al een stuk vroeger, doe dit in een geleidelijk tempo. Het is juist handig om hier op tijd mee te beginnen, zodat je niet last-minute ineens stress hebt. Door op tijd te beginnen is het makkelijker te verdelen en hoef je dus niet alles op de hele hete dagen te doen.

Draag luchtige kleding

Verhuizen is zwaar, maar al helemaal als de temperaturen hoog zijn. Het is daarom slim om tijdens het verhuizen luchtige kleding te dragen. Verhuisdozen sjouwen terwijl het boven de 25 graden is, laat je namelijk hoe dan ook wel zweten. Kies daarom echt voor luchtige kleding, zodat je het niet nog zwaarder voor jezelf maakt. Verhuizen kost al energie genoeg!

Verhuis vroeg in de ochtend of later op de dag

Als het een warme zomerdag belooft te worden, is het in de middaguren op het heetst. Je moet proberen te voorkomen dat je precies rond die tijd aan het verhuizen bent. Het is slimmer om te beginnen met verhuizen vroeg in de ochtend of juist later op de dag, zodat de hitte wat minder extreem is.

Doe het niet alleen

Alleen verhuizen is bijna niet te doen, zeker als je veel spullen van A naar B moet verhuizen. Hulp inschakelen is daarom verstandig om te doen. Zeker bij hoge temperaturen komt hulp goed van pas. Denk aan het inschakelen van de hulp van je vrienden of familie of hulp van experts. Een verhuisbedrijf inzetten is een goede mogelijkheid. Er zijn diverse verhuisbedrijven in Amsterdam om uit te kiezen. Kies je voor professionele verhuizers, dan heeft dit als voordeel dat je profiteert van de ervaring en kennis van experts.

Zorg voor voldoende water

Of je nu aan het inpakken bent of met dozen aan het sjouwen bent: als de temperaturen hoog zijn kost het veel energie. Het is daarom belangrijk om jezelf te blijven hydrateren. Voldoende water hebben is daarvoor een must. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die jou bij de verhuizing helpen.

Met deze tips overleef jij de verhuizing naar Amsterdam op een warme zomerdag. Zie je hoge temperaturen rond de dag van je verhuizing? Gebruik deze tips dan zeker!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden