Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Je vloer in de kijker zetten met deze tips

Er zijn verschillende manieren waarop je elke kamer van je huis kunt aanvullen in Amsterdam. Je denkt misschien dat het kopen van een slaaptrainer van Yobby en mooie schilderijen voldoende is. Maar misschien heb je het mis, want je laat een van de meest voor de hand liggende onderdelen van het huis liggen, namelijk de vloer. Om de uitstraling van je vloer te verbeteren, kun je gebruik maken van visgraat- en geometrische patronen. Beide zijn recentelijk in populariteit toegenomen. Mensen gebruiken beide patronen al vele jaren. Tegenwoordig zijn ze nog populairder dan voorheen. Ze hebben de tand des tijds en de golf van ideeën doorstaan. Je kunt voor een van deze patronen kiezen om een vleugje natuur toe te voegen. In dit artikel bespreken we de visgraatmotieven en geometrische patronen die je kunt gebruiken voor je vloer. Daarnaast bespreken we nog 1 tip die je kunt gebruiken om je vloer in de kijkers te zetten. Lees hier verder!

Je vloer esthetischer maken met visgraatmotieven

Je hebt ergens visgraat vloeren gezien, en je je vraagt je af of het een mooie ontwerpkeuze is voor de vloer van je huis. Je moet hier zeker goed over nadenken. Niemand wil vloeren installeren die niet passen bij de stijl van de rest van het huis. Visgraat vloeren wordt steeds populairder. Je weet misschien dat het visgraatmotief is geïnspireerd op de haring vis. De visgraat patroon op visgraat vloeren doet denken aan het skelet van de haring. Elke kamer met dit vloerontwerp zal een prachtige esthetische aantrekkingskracht hebben. Tegenwoordig zijn er veel professionals die het voor je kunnen installeren. Voor hen is het installeren van visgraat vloeren net zo eenvoudig als het kopen van een Hammersmith Bionic onkruidverwijderaar.

De vloer verfraaien met unieke geometrische patronen

Het is geen verrassing dat zoveel mensen kiezen voor aangepaste geometrische vloer ontwerpen. Ze doen dit om hun plek te laten opvallen tussen die van anderen. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kunnen geometrische vloerpatronen een delicate aanvulling zijn op je ruimte. Het is deze veelzijdigheid die geometrische vloerpatronen een hoger niveau van verfijning geeft. Meestal zijn geometrische patronen te vinden in door de mens gemaakte voorwerpen zoals gebouwen, gereedschappen en machines. Geometrische patronen lijken lineariteit, beweging, en een gevoel van richting als gevolg van hun frequente optreden. Er zijn veel geometrische patronen die je thuis kunt uitproberen. Als je meer inspiratie wilt, kun je een rondkijken op Pinterest. Deze website staat vol met ideeën.

Een vleugje natuur toevoegen

Het opnemen van een paar potplanten in het decor is een andere uitstekende manier om je vloeren te accentueren. Je kunt grote planten proberen die een hele hoek van de ruimte in je huis kunnen vullen. Dergelijke planten kunnen een andere kleur toevoegen aan je kamer en een extra vibe bieden aan de visgraat of geometrische vloeren. De meeste binnenhuisarchitecten vinden het prima om ze in meer dan één gebied van je kamer te plaatsen. In het algemeen zijn planten een geweldig alternatief voor interieurdecoratie, omdat je er een stukje natuur mee in huis haalt en de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Daarom is het een keuze die geen nadelen heeft.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden