Lokaal nieuws vrijdag 16 september 2022

5 x tips om je nieuwbouwhuis voordelig in te richten

De meeste nieuwbouwhuizen worden casco opgeleverd en dat houdt vooral in dat dat er nog heel veel moet gebeuren. Van de muren schilderen tot het leggen van de vloer en dan hebben we het nog niet eens over het interieur! Het vinden van een goedkope vloer, het verfmerk met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de muren, het is allemaal écht te realiseren. Want zeker als je een klein budget hebt, kan het moeilijk zijn om betaalbare manieren te vinden om je nieuwe huis als thuis te laten voelen. Maar maak je geen zorgen want er zijn genoeg manieren om je nieuwe huis in te richten zonder bakken met geld uit te geven. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.


Ga op zoek naar de voordeligste merken

Neem de tijd bij het winkelen voor meubels, en vergelijk de prijzen bij verschillende winkels, voordat je grote aankopen doet. Verdiep je ook goed in welke merken het voordeligst zijn door veel recensies te lezen. Op die manier kun je merken en winkels met elkaar vergelijken en zo uitkomen bij het beste merk voor jou. Het kan misschien veel uitzoekwerk lijken, maar op de lange termijn ben je daar blij mee want het zal je een hoop geld schelen. Kijk ook altijd waar er uitverkoop is want veel winkels hebben het hele jaar door aantrekkelijke acties. Dus het is zeker de moeite waard om op kortingen te letten voordat je iets koopt.


Think outside the box!

Om je huis in te richten met weinig geld is het belangrijk om buiten de gebaande paden te denken. Durf dus creatief te zijn! Als het om meubels gaat, kun je ook eens een kijkje nemen in kringloopwinkels. Misschien vind je daar niet de bank van je dromen, maar wel leuke accessoires om je huis mee aan te kleden. Je vindt er met een beetje zoekwerk vaak geweldige én betaalbare items.

 
Doe-het-zelf projecten

Als je zelf een beetje handig bent, overweeg dan te investeren in een aantal doe-het-zelf projecten. Zelf de vloer leggen en de muren schilderen of behangen kan je veel geld besparen. Maar ook het bouwen van je eigen meubels kan een leuk project zijn! Een steigerhouten eettafel of salontafel die je zelf hebt gemaakt geeft ook weer meer karakter aan je interieur.

Met een beetje onderzoek en moeite is het inrichten van je nieuwe huis met een klein budget zeker mogelijk. Laat je dus niet ontmoedigen! Ga wat rond shoppen en kijk wat je allemaal op de kop kunt tikken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden