content marketing CliQi
Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoe installeer je internet in je nieuwe huis in Amsterdam?

Wanneer je naar een nieuwe woning bent verhuisd, is het eerste wat je waarschijnlijk wilt doen het instellen van je nieuwe internet service. Immers, hoe kun je googelen "hoe zet je een IKEA kast in elkaar" zonder Wi-Fi? Nou, natuurlijk is dit gewoon mogelijk als je voor je smartphone een sim only aanbieding hebt afgesloten. Hiermee kun je overal en nergens gebruik maken van internet op je mobiel. Als je net verhuisd bent, is dit handig, maar op de lange termijn is Wi-Fi in huis toch echt beter. Lees daarom snel dit artikel door zodat je weet hoe je in je nieuwe woning in Amsterdam internet moet installeren!

Vind de juiste provider

Als je in een bruisende metropool woont, heb je waarschijnlijk de keuze uit een groot aantal internetproviders. Woon je echter in een landelijk of afgelegen gebied, dan heb je er waarschijnlijk maar één of twee. Hoe dan ook, de factoren die je wilt overwegen bij het selecteren van een internet service provider zijn snelheid, betrouwbaarheid en prijs. Aan de hand van deze punten moet je de beschikbare internetproviders met elkaar vergelijken om vervolgens bij één van de opties een internetabonnement af te sluiten.

Installeer de apparatuur

Zodra je je hebt aangemeld voor een internetabonnement, moet je de apparatuur die nodig is om je internetverbinding tot stand te brengen, installeren of laten installeren door een professional. Als je plan vereist dat je nieuwe kabel te graven of aan te sluiten op elektriciteitspalen, is het sowieso nodig om een professional in te schakelen, en een paar internet service providers vereisen professionele installatie voor hun premium plannen om ervoor te zorgen dat de verbinding perfect is. Buiten deze scenario's heb je waarschijnlijk de keuze tussen het inschakelen van een professional of het zelf doen van de klus. Over het algemeen is het beter om hiervoor een expert in te schakelen, je weet dan zeker dat de apparatuur goed geïnstalleerd wordt.

Stel je draadloze netwerk in

Veel apparaten in je huis zullen waarschijnlijk draadloos verbinding maken met je netwerk, dus je moet een draadloos netwerk instellen om je apparaten aan de gang te krijgen. Maak eerst verbinding met je router. Als je een nieuwere router hebt, kun je dit misschien doen met een app op je telefoon al heb je dan mogelijk een sim only abonnement nodig, en als je een oudere router hebt, kun je dit handmatig doen met een webbrowser en het IP-adres van je router, dat ofwel in je gebruikershandleiding staat of op een sticker op de router zelf. 

 

Zodra je het IP-adres van je router hebt, sluit je een apparaat op je router aan met een Ethernet-kabel en typ je het adresnummer in je browser in om de beveiligingsinstellingen van je router te bereiken. Log vervolgens in op je router met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je je router uit een vorig huis hebt meegenomen, blijven deze gegevens hetzelfde. Als het een nieuwe router is, staat de informatie in de gebruikershandleiding of op een sticker op de router zelf. Log daarmee in, verander de netwerknaam (SSID), stel je beveiligingsprotocol in op WPA2 en maak een nieuw wachtwoord aan.

 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden