Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws woensdag 29 maart 2023

De ideale samenstelling van je woonkamer

Het is de plek waar je naast je slaapkamer de meeste tijd doorbrengt, je woonkamer. Maar hoe zorg je ervoor dat het de ideale plek wordt waar je zowel kan ontspannen als een gezellig vriendenavond kan hebben. In deze blog gaan we je dat allemaal uitleggen.

Meubels

Een woonkamer zonder meubels bestaat natuurlijk niet. De meubels die dan ook niet kunnen ontbreken zijn een bank, een tv kast en een bijzettafel. Over het algemeen is het belangrijk dat je de grote meubels in lichte kleuren uitzoekt. Dit geldt ook voor de muren in je huis. Hiermee creëer je niet alleen rust voor jezelf, maar geeft het ook een goede sfeer af. De kleuren van een bank kunnen bijvoorbeeld bruin, grijs of wit worden en dit kan gecombineerd worden met een salontafel wit. Daarnaast geven open kasten ook meer ruimte en dienen ze ook als een extra opslagruimte voor je spullen. Ook een kleed kan zorgen voor een scheiding tussen de woonkamer en eetkamer, wanneer deze in dezelfde ruimte zitten. Maar ook de bank kan hiervoor een scheiding bieden, door de bank met de rug naar de eethoek te zetten.

Accessoires

Als je de hoofdelementen dezelfde lichte kleuren hebt gekozen, zoals een salontafel wit, kun je meer kleur brengen in de accessoires in je huis. Maar ook met lampen kun je een sfeer creëren. Tegenwoordig zijn er namelijk een hoop design lampen die een goede sfeer in je woonkamer kunnen creëren. Maar een andere vorm van licht krijgen in je woonkamer, kan door middel van kaarsen. Kaarsen zijn er tegenwoordig in veel verschillende vormen en groottes en sommige geven ook nog een heerlijke geur af. Een dubbel feest, zeker nu de gas prijzen hoog zijn, kan het aansteken van een kaars een beetje helpen tegen de hoge prijzen. Kaarsen geven namelijk ook een warmte af waardoor je je verwarming ook niet te hoog hoeft te zetten. Ook kan een kleedje op de bank voor meer sfeer zorgen en kan je deze ook 's avonds lekker om je heen doen.

Voor een goede indeling van je woonkamer is het belangrijk om de juiste meubels uit te kiezen en deze met de juiste kleuren goed op elkaar af te stemmen. Dit zorgt niet alleen voor eenheid, maar creëert ook rust. Wanneer je ervoor hebt gekozen om de meubels licht te houden, kun je kleur aanbrengen door te kiezen voor kleurrijke accessoires.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden