Lokaal nieuws vrijdag 15 juli 2022

4 redenen om een LED bouwlamp te gebruiken

Eindelijk de sleutels van jouw nieuwe woning? Maar moet er nog ongelooflijk veel geklust worden voordat hier gewoond kan worden? Dan heb je waarschijnlijk ook baat bij goede verlichting. Vergeet dit zeker niet. Goede verlichting maakt het werken namelijk niet alleen een heel stuk veiliger, maar ook veel makkelijker. Dankzij de juiste verlichting is het namelijk veel prettiger om tot in de late uurtjes door te werken en kan er bij weer en wind gewoon altijd doorgewerkt worden. Zo is jouw grootschalige project binnen mum van tijd af. Een LED bouwlamp is hiervoor erg geschikt. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel geven we je vier redenen om LED bouwlampen te gebruiken.

1. Financiële meevaller

Een van de grootste voordelen van LED bouwlampen is dat ze op financieel vlak veel kunnen bieden. De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met de talloze voordelen van LED verlichting. Dat is met een LED bouwlamp niet anders. De lamp zet elektriciteit veel effectiever om in licht. Hierdoor is het energieverbruik tot wel 80 procent lager dan bij conventionele verlichting. Daarnaast beschikt een LED bouwlamp over een veel langere levensduur dan de meeste andere lichtbronnen. Hoewel de aanschafprijs doorgaans wat hoger ligt, verdien je deze extra kosten dus alweer heel snel terug. Verbouwen is immers al duur genoeg.

2. Milieubewust

Door de jaren heen zijn we steeds meer gaan denken aan het milieu. Zeker tijdens het verbouwen. Zo worden veel nieuwbouwwoningen al standaard gasloos, aangesloten op een warmtepomp en soms zelfs met zonnepanelen opgeleverd. De keuzes die je op dat moment maakt, kunnen namelijk allesbepalend zijn voor jouw totale ecologische voetafdruk. Het stroomverbruik is bij een LED bouwlamp aanzienlijk lager. Daardoor is het tevens een zeer milieubewuste keuze. Er zijn zelfs LED bouwlampen die op zonne-energie werken. Hiermee zet je alvast de eerste stappen naar een duurzame verbouwing.

3. Geen extra hitte

Een groot nadeel van veel bouwlampen is dat ze naarmate de uren verstrijken enorm warm worden. Daarom moet er rekening worden gehouden met een afkoelperiode. Je kunt de lamp niet uren achtereen laten branden. Anders is de kans een stuk groter dat er brand uitbreekt. Het laatste wat je wilt is dat materialen waarmee de lamp in aanraking komt in brand vliegen. Denk aan vloerbedekking of ander vlambaar materiaal. Je kunt deze kans aanzienlijk verkleinen door van een LED bouwlamp gebruik te maken. Deze lamp blijft koel. Hierdoor kan er veilig gewerkt worden en kan de lamp ook direct weer opgeborgen worden na gebruik. Ook fijn voor vaklieden die na gebruik snel naar huis willen. Ze hoeven de lamp immers niet eerst geruime tijd af te laten koelen voordat ze deze kunnen vervoeren.

4. Direct de juiste lichtsterkte

LED lampen hebben niet alleen geen afkoelingsperiode nodig, maar hoeven ook nog eens niet op te ‘warmen’ om op volle sterkte te komen. Bij het aanzetten van de ledlamp, is deze direct op volledige kracht. Hierdoor gaat er tijdens de verbouwing geen kostbare tijd verloren en beschik je direct over kwalitatief werklicht.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden