content marketing CliQi
Lokaal nieuws woensdag 13 juli 2022

Verspil geen energie: Laat het aan ELIX over

Flink besparen door te verduurzamen

Als bedrijf kun je er anno 2022 niet meer omheen; het zuiniger omspringen met energie. In ruime zin word je als ondernemer door de maatschappij aangespoord om te verduurzamen. De overheid stimuleert dit met subsidies wanneer je hierin meegaat, maar zal aan de andere kant een hoger verbruik in de toekomst extra belasten. Het is sowieso slim om zuinig om te springen met de beschikbare energie, in de vorm van elektriciteit en gas. Er zijn veel factoren die een behoorlijke stempel drukken op de prijs, zoals oorlog, grondstofprijzen en de winstmarges die energiebedrijven hanteren. Belangrijk om zelf de vinger aan de pols te houden. Ervoor zorgen dat je niet al te veel afhankelijk bent van wat er gebeurt op het wereldtoneel en de daaraan gekoppelde energiebehoefte. Dat dan weer invloed heeft op de prijs. Een middelgrote onderneming dat zuinig omspringt met energie bespaart zo al duizenden euro's op jaarbasis.

ELIX onderhandelt voor je

Maar het kan nog beter. Dat is zakelijke energie tegen kostprijs. Rechtstreeks toegang krijgen tot de energiemarkt voor een vast bedrag per maand. ELIX zorgt ervoor dat je als bedrijf direct profiteert van de dynamische tarieven voor stroom en gas. Zelf naar energieleveranciers stappen en informeren om na te gaan waar je de beste deal uit kunt slepen is tijdrovend. Om over de kosten nog maar te zwijgen wanneer je een werknemer een hele dag laat bellen en mailen. ELIX neemt je al dit werk uit handen. Gespecialiseerd in het vergelijken van offertes en leveringsvoorwaarden onderhandelt ELIX met energieleveranciers over de beste deals. Maar ze kijken ook naar je huidige energiesituatie door het maken van een analyse en brengen aan het licht wat er mogelijk is qua besparingen. Met zakelijke energie van ELIX breng je de winstgevende verduurzamingsplannen van je bedrijf in een stroomversnelling. Het begint bij inzicht, dat is de eerste stap.

Een CO2-neutrale toekomst

Het gehele traject wordt voor je geregeld. Stap 2 in het proces is het adviesrapport en dient als blauwdruk voor het actief uitvoeren van de verduurzamings- en bespaarplannen. Het reduceren van de CO2-uitstoot en het daarmee vooroplopen op de kabinetsplannen zijn daarbij leidraad. Stap 3 is de uiteindelijke realisatie en overlapt de eerste twee stappen. ELIX regelt alles op basis van de wettelijke- en juridische eisen en neemt je het werk uit handen. Als bedrijf moet je anticiperen op de ontstane omstandigheden en inspelen op toekomstscenario's die zich met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen voordoen. Het veranderende klimaat is zo'n zekerheid. Maar als bedrijf ga je het verschil maken. Het gaat niet alleen maar om die grote besparing op energie die je in samenwerking met ELIX doet, je werkt ook nog eens mee aan het gezonde klimaat van morgen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden