energie vergelijken
Lokaal nieuws vrijdag 01 juli 2022

Drie populaire glassoorten

Ben je op zoek naar nieuw glas voor in jouw woning? En weet je door het ruime aanbod niet meer wat je moet kiezen? Dat is niet gek, want er bestaan allerlei soorten glas waar je uit kunt kiezen. Iedere glassoort heeft andere voordelen, dus het is belangrijk om je goed in te lezen in de verschillen de soorten. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten en wat de bijbehorende voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!  

Dubbel glas

Dubbel glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte, die zorgt voor een goede isolerende werking. Het voordeel van dubbel glas is dat het inbraak werend en geluiddempend is. Daarnaast verbeterd dubbel glas de isolatiewaarde in huis en wordt er daardoor minder CO2 uitgestoten. Tot slot is dubbel glas goedkoper dan triple of HR++ glas.

Triple glas

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daartussen een ruimte. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee platen. Triple glas heeft dus ook een extra tussenruimte. Hierdoor is triple glas nog sterker dan dubbel glas. Ook heeft triple glas een betere isolerende werking dan dubbel glas, door de extra glasplaat en tussenruimte. Dit bespaart stookkosten in de winter en in de zomer blijft het hierdoor koeler in huis.

HR++ glas

HR++ glas is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussen een ruimte die gevuld is met een isolerend gas. Het verschil met dubbel glas, is dat in deze tussenruimte een gas zit dat nog beter isoleert. HR++ glas is duurder in de aanschaf dan dubbel glas, maar uiteindelijk is het de investering waard. Door de goede isolatiewaarde bespaar je namelijk in de winter veel stookkosten. Doordat het glas ook warmte van buiten tegenhoudt in de zomer, heb je minder snel een airco nodig.

Laat je adviseren

Nu je weet wat de populairste glassoorten zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een groot aanbod aan dubbel glas, triple glas en HR++ glas. Heb je vragen of wil je meer informatie over een van deze soorten glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een specialist over alle mogelijkheden.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden