Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Met een tuin bij je nieuwbouwhuis kun je alle kanten op

Je voelt je in deze tijd zeker bevoorrecht als je in de randstad in steden zoals Amsterdam, Den Haag of Utrecht een nieuwbouwhuis kunt realiseren. Door de zwaar oververhitte woningmarkt is het steeds moeilijker om een geschikt huis op een geschikte plek te bemachtigen. Ben je de gelukkige om een nieuwbouw huis te laten bouwen dan begint het avontuur pas echt.

Het proces van tekening naar uiteindelijk het openen van de voordeur is altijd een spannende. Het is heerlijk om je dan volledig op de inrichting te storten. Wat is er mooier dan een inrichting met een industriële look of een woonkeuken met een prachtige bar en bijpassende luxe barkruk. Staat je huis in een nieuwe straat of een nieuwbouwwijk dan is er vaak ook veel werk aan de winkel om alles mooi aan te kleden met bomen, bloemen en planten. Vaak is het in het begin nog een behoorlijk modderige bedoening als al het bouwmateriaal uit de nieuwbouwwijk is vertrokken.

Inrichting

Woon je in een nieuw huis of ben je net verhuisd dan is het nu de periode om flink in je tuin aan de slag te gaan. Bij nieuwbouw begin je meestal vanaf scratch op een min of meer kale vlakte. Je kunt dus nog alle kanten op met het ontwerp van je tuin. Je kunt natuurlijk een hovenier inhuren, maar toch zie je dat er binnen een gezin altijd wel iemand is die zelf heel graag tuiniert en groene vingers heeft.

Ontwerp

Ga je zelf aan de slag dan vind je vast veel inspiratie in de glossy tuinmagazines of kijk je op televisie naar een tuinprogramma. Daarnaast ga je natuurlijk flink surfen op internet en verzamel je de actueelste tuintrends op Pinterest. Naast mooie bomen, struiken, planten en bloemen ga je natuurlijk ook op zoek naar stijlvolle meubels voor in je tuin, terras, balkon of veranda. Je mag daarbij best eens uitpakken en de standaard grijze loungeset achterwege laten. Trek de verfijnde stijl die je hebt toegepast in je interieur ook eens door naar buiten. Dat doe je met prachtige tuinmeubels van Borek tuinmeubelen, zoals tafels, stoelen, ligbedden en parasols.

Kruidentuin

Je tuin kan daarbij ook multifunctioneel zijn. Daarbij kun je denken aan verschillende zithoekjes een mooie buitenkeuken of een permanente barbecue. Naast mooi en kleurrijk kan er binnen je ontwerp best een stuk eetbare tuin gerealiseerd worden. De eetbare tuin is namelijk dé trend van 2022. Je kunt daarbij juist nu denken aan het plaatsen van een mooie kweekkas die tegenwoordig wel stormbestendig moet zijn. Hoewel het in maart nog wel eens sporadisch kan vriezen is de kas echt een aanrader. Het is toch een heerlijke gedachte als je na een stressvolle dag met plantjes en zaadjes bezig kunt gaan om je gedachten te verzetten.

Wil je niet dat groenten zoals palmkool of broccoli een te grote plek in je tuin innemen dan zijn kruiden ideaal. Je kunt ze als plantjes kopen maar ook bij het plaatselijke tuincentrum als zakjes zaad. Het proces van groeien tot verwerken in je maaltijd geeft altijd voldoening. En wat is er mooier als je vanuit je loungeset heerlijk kunt genieten van een bereide maaltijd waarvan de kruiden of groenten uit eigen tuin komen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden