energie vergelijken
Lokaal nieuws maandag 21 februari 2022

Zo pas je de Japandi-trend toe in jouw interieur

In 2021 werd er al over gefluisterd, maar in 2022 is de Japandi-trend echt booming! Deze woonstijl combineert invloeden uit Japan en Scandanavië. Wat deze culturen vooral gemeen hebben is een voorkeur voor rustige interieurs. Dat wil niet zeggen dat alles super strak is. Strakke lijnen mogen zeker, maar dan wel in combinatie met organische vormen. Het gaat allemaal om balans. Hoe jij die harmonie in je eigen stijl haalt? Dat vertellen we je aan de hand van een vijftal kenmerken.

Kleurenpalet

We beginnen met het kleurenpalet. Deze bestaat uit basiskleuren met een warme ondertoon. Deze neutrals combineren heel goed met pasteltinten. Lichtroze of -blauw bijvoorbeeld. Houd de muren bij voorkeur neutraal. De pasteltinten kan je vervolgens toepassen in woonaccessoires. Of in raambekleding! Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn in een pasteltint.

Materiaalgebruik

Binnen een Japandi interieur staat balans centraal. Dit zie je ook in het materiaalgebruik: Een evenwichtige mix van harde en zachte materialen. Een koele betonvloer in combinatie met warme gordijnen bijvoorbeeld. Een Japandi interieur is bovendien niet compleet zonder een goede dosis hout. Denk aan houten vloeren en wandpanelen.

Meubelstukken

Zoals eerder genoemd zien we veel blank hout terug in Japandi interieurs. Geen zwaar mango- of teakhout meubilair dus. Maar juist ranke meubelstukken van beuken- of berkenhout. Deze meubelstukken zijn bovendien slank en luchtig. Tafels met dunne bladen en ranke poten bijvoorbeeld. Hierdoor voelt het interieur ruimtelijk aan. Kies bovendien voor een mix van zowel strakke lijnen als ronde vormen. Dit zorgt voor de kenmerkende balans.

Traditioneel

Tot slot zien we in vrijwel elk Japandi interieur een traditionele knipoog. Typisch Japanse elementen zijn lampion lampen, kraanvogel beeldjes en bloesemtakken. Maar ook bamboe details geven je interieur een Oosters sfeertje. Kies bijvoorbeeld voor bamboe in plaats van houten jaloezieën! Ook bamboe vazen en lampenkappen doen het goed in een Japandi interieur.
 
Dit artikel is geschreven in opdracht van onlinerolgordijnen.nl

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden