content marketing CliQi
Lokaal nieuws maandag 11 oktober 2021

Het aanbrengen van een gietvloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je huis en denk je dat het leggen van een gietvloer een goede optie voor je is? Of heb je liever een van de verschillende soorten pvc vloeren? Kijk dan eens naar de gietvloeren prijs.

Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf een gietvloer te leggen, maar dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Zo is het ten eerste belangrijk dat de vloer niet te vochtig is. Op een vochtige vloer kun je geen vloer leggen. Je kunt de vochtigheid van de vloer meten door gebruik te maken van een vochtmeter. Het voordeel van een gietvloer is dat je deze over allerlei soorten vloeren kunt leggen. Dit betekent wel dat de vloer egaal moet zijn. Op een hobbelige, oneven vloer kun je geen gietvloer plaatsen.

Het schuren van de ondergrond kun je doen door gebruik te maken van een speciale schuurmachine, zoals bijvoorbeeld een handbetonschuurmachine. Als de vloer beschadigd is kun je verschillende scheuren dichtmaken met kit. Ook kun je de vloer daarna glad maken door egaline te gebruiken.

De ondergrond behandelen

Als je de ondervloer voldoende hebt bijgewerkt kun je gaan beginnen met het gieten van de vloer. Eerst moet je zorgen dat je de ondergrond behandelt met een zogenaamde primer. Deze primer zorgt ervoor dat de gietvloer strak gelegd kan worden. Na het aanbrengen van deze primer laat je dit ongeveer achttien uur drogen.

De volgende stap is om een schraaplaag aan te brengen. Deze schraaplaag is gemaakt van kunststof en zorgt ervoor dat de gietvloer egaal wordt en ook zorgt deze schraaplaag ervoor dat de vloer bestand wordt tegen vloeistoffen van buitenaf. Na het aanbrengen van deze laag meng je de substantie voor de gietvloer zoals aangegeven. Het is belangrijk dat je het mengsel goed mengt tot een mooi geheel. Dit kun je doen door een boormachine het mengsel te laten mengen. Nu giet je dit mengsel in een emmer. Giet vanuit de emmer voorzichtig gedeeltes van het mengsel op de vloer en zorg dat je het mengel op de vloer goed verdeelt op een gelijkmatige manier.

Het aanbrengen van de coating

Na het aanbrengen van dit mengsel kun je gaan beginnen met het aanbrengen van coating. Deze coating moet de vloer een glimmende afwerking geven maar deze coating kan de vloer ook een matte afwerking geven, afhankelijk van je eigen keuze.
Bij het gieten van je eigen vloer zijn er verder nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste belangrijk dat je per fase goed weet hoe lang de vloer moet drogen. Op het moment dat je de fout maakt en te snel verdergaat met het vervolg in het proces dan kan het zijn dat je later in de problemen komt. Ook is het verstandig om een extra laag coating aan te brengen op het moment dat je de vloer intensief gaat gebruiken. Een vloer die minder wordt gebruikt zal ook minder snel slijten, maar een vloer die de hele dag door overlopen wordt kan vaak wel een extra laag coating gebruiken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden