Mobiele airco 12000 btu
Lokaal nieuws maandag 11 oktober 2021

Het leggen van een gietvloer

Ben je aan het kijken naar leggen of laten leggen van een gietvloer? Dan kun je kiezen uit verschillende types pvc vloeren. Hieronder vertellen we je meer over de gietvloeren prijs. Ook zijn er andere materialen verkrijgbaar. De prijs voor het laten leggen van gietvloeren verschilt per bedrijf. Ook hangt de prijs af van het soort gietvloer dat je wilt leggen. Verschillende soorten gietvloeren hebben namelijk ook verschillende prijzen. In dit artikel gaan we de verschillende gietvloeren bij langs en geven we inzicht in de prijs die bij deze gietvloer hoort.

Soorten gietvloeren

Een veelvoorkomende gietvloer is een gietvloer van cement, de zogenaamde cementgebonden gietvloer. Dit type gietvloer heeft een industriƫle en wat stoere uitstraling. De uitstraling van deze gietvloer staat goed binnen veel soorten interieurs.
Een andere optie is om te kiezen voor de polyurethaan gietvloer, de zogenaamde PU gietvloer. Dit type gietvloer is goed tegen scheuren en kan hiernaast makkelijk gecombineerd worden met vloeren in nieuwbouwhuizen en vloeren waaronder vloerverwarming zit. Het grote voordeel van de PU gietvloer is dat deze ook kan worden gelegd op een ondergrond van beton, tegels of hout. Het leggen van een PU-gietvloer geeft je ook de mogelijkheid om twee kleuren te combineren om zo een mooi effect te krijgen in je vloer.

Gietvloeren van woonbeton

Naast dit soort gietvloeren kun je ook nog kiezen voor een gietvloer van woonbeton. Woonbeton heeft veel overeenkomsten met de typische, klassieke gietvloeren. Woonbeton valt ook onder de cementgebonden vloeren. Een vloer van woonbeton bestaat uit dikkere lagen dan een gietvloer en dit resulteert in een vloer met een naadloze afwerking. Ook zou je kunnen kiezen voor een vloer van microcement. Het materiaal dat hier wordt toegepast is anders dan het materiaal van een typische gietvloer. Een stevig en mooi afgewerkt uiterlijk is wat je krijgt met een microcement gietvloer. Dit type materiaal is van oorsprong afkomstig uit Argentiniƫ. Naast de betonvloer van microcement kun je ook kiezen voor de een design betonvloer. Dit type betonvloer bestaat uit soortgelijk materiaal als de gietvloer en de uitstraling van de betonnen vloer. Heb je een betonvloer nodig voor je bedrijfspand of heb je plannen om een vloer te leggen waar deze veel gebruikt wordt omdat er veel mensen overheen lopen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een epoxy gietvloer. Het grote voordeel van dit type gietvloer is dat deze goed bestand is tegen zware vormen van belasting en ook kan de vloer goed tegen chemische en bijtende materialen. De epoxy gietvloer gaat vele jaren mee en hierdoor hoef je deze niet snel te vervangen. Net als andere gietvloeren is ook dit type vloer in verschillende kleuren te bestellen.

De verschillende soorten vloeren komen ook met verschillende prijzen. Zo is de PU gietvloer te verkrijgen tussen de 55 en de 85 euro per vierkante meter. De Epoxy gietvloer is qua prijs vaak te vinden tussen de 45 en 72 euro per vierkante meter. Een gietvloer van woonbeton vind je tussen de 73 en 97 euro en een gemiddelde vloercoating kost tussen de 24 euro de 41 euro per vierkante meter. Ben je op zoek naar een betonvloer om in je huis te leggen? Dan moet je denken aan een bedrag van tussen de 73 euro en de 97 euro. Microcement komt vaak uit op minimaal 73 euro en maximaal 97 euro.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden