content marketing CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Parkeren in Amsterdam

Amsterdam is een zeer sfeervolle stad om in te wonen maar zeker als je in de buurt van het centrum woont, kan parkeren nog wel eens een probleem zijn. Gelukkig wordt hier bij veel nieuwbouwhuizen wel rekening mee gehouden, maar op sommige plekken blijft het soms lastig. Gelukkig zijn er altijd alternatieven.

Met of zonder auto?

Er zijn genoeg Amsterdammers die er geen probleem mee hebben om alles met de fiets en het openbaar vervoer te doen. Vaak wordt dat al een stuk lastiger als er kleine kinderen komen of als men flinke huisdieren heeft. Als er iets op de planning staat waarvoor ze echt een auto nodig hebben, dan huren of lenen ze er een. Toch gaan er ook geluiden op dat het tegenwoordig goedkoper wordt om een eigen auto te kopen in plaats van er af en toe een te lenen of te huren. De parkeerkosten lopen vandaag de dag namelijk zo hoog op, dat het aantrekkelijker wordt om een auto aan te schaffen. Natuurlijk moet die auto ook ergens geparkeerd worden, maar hier kan dan in sommige gevallen een parkeervergunning voor worden aangevraagd. Met een parkeervergunning parkeren is meestal goedkoper dan zo los de meter betalen.

Andere kosten

Natuurlijk komen er bij de aanschaf van een auto ook nog andere kosten om de hoek kijken. Denk maar aan de wegenbelasting of de autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is verplicht en de wegenbelasting ook. Het is wel altijd verstandig om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De bedragen kunnen onderling nog wel eens verschillen. Al moet je er rekening mee houden dat verzekeringen in een grote stad altijd iets duurder zijn.

Amsterdam valt in de smaak

Ondanks alle parkeerproblemen blijft Amsterdam als woonplaats populair, zowel bij de Amsterdammers zelf als bij de nieuwkomers. De woningen in Amsterdam zijn koopwoningen of huurwoningen, zowel van particulieren als van woningbouwverenigingen. Daarnaast zijn er ook nog de commerciële verhuurders. Kijk in ieder geval altijd wat de parkeermogelijkheden in de buurt zijn.

Eigen parkeerplek

Gelukkig is er ook altijd nog de nieuwbouw in Amsterdam. Er zijn regelmatig fraaie projecten met appartementen of een ander type woning. Bij een aantal projecten wordt er ook rekening met de auto gehouden, bijvoorbeeld in de vorm van een eigen parkeerplek. Dit kan bijvoorbeeld een garage onder het complex zijn of een alternatieve optie. Moet er toch een parkeervergunning worden aangevraagd, doe dit dan bijtijds. De wachttijden zijn meestal lang. In populaire buurten kan het soms wel een paar jaar duren eer er een plekje vrijkomt voor de parkeervergunning. Een abonnement bij een parkeergarage kan ook een optie zijn. Binnen de grachtengordel zal het allemaal wat lastiger zijn, daarbuiten kan het nog meevallen. Zeker als er gekozen wordt voor een van de buitenwijken van de stad.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden