Mobiele airco 12000 btu
Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Met een hond leer je de buurt snel kennen

Ga je verhuizen, dan is een hond een ideale vriend. Niet alleen beschermen ze je en houdt het inbrekers buiten de deur, met een hond leer je de omgeving en je buren snel kennen. Hondeneigenaren hebben de gewoonte snel een praatje met je aan te knopen. En dan kan fijn zijn als je nog niemand kent.

Maar wat voor soort hond is voor jou dan geschikt. Heb je weinig ruimte dan doe je erg goed aan om een niet al te grote hond te kiezen. Wil je er echt op uit en heb je meer ruimte dan kan een Australische herder jouw hond zijn. Maar wil je gewoon een ommetje lopen, dan doe je dat deze hond liever niet aan.

Meer keuze

Moet je dan maar kiezen uit de meest gekozen hondenrassen zoals de Labrador, de poedel of de razend populaire kruising genaamd de Labradoodle. Wil je een hond dan kun je beter eerst kijken wat er bij je past. Kies je een grote hond of liever een kleine. Heb je veel tijd of zijn korte uitlaatmomentjes alles wat er in zit. Zijn er kinderen in je gezin let er dan op dat je een ras kiest wat daarbij past. Net als met andere huisdieren.

Zacht van buiten maar ..

Kijk je bijvoorbeeld naar de leuke kleine Pomeriaan dan zie je een lieve kleine hond met een dikke, zachte vacht. Hun blik is vosachtig en het hondje lijkt vaak te glimlachen. Het hoofd is groot in verhouding tot de fijne snuit. De neuskleur en de kleur van de ogen passen bij de vacht. Die vacht is overigens het pronkstuk van een Pomeriaan. Het is een dubbele vacht waarbij de buitenvacht plat, lang en hard aanvoelt. De ondervacht is zacht en donzig. Omdat er veel meer vacht rond de nek, op de schouders en op de borst is dan bij andere honden maakt dit aantrekkelijk om een Pom te zien.

Eten

Een Pom heeft wel wat eisen qua voeding. Het voedingsschema van de fokker kun je dan ook maar beter  strikt op te volgen, zowel op de voedertijdstippen als het puppyvoer. Zo voorkom je buikpijn bij je hond. Ga je overstappen op ander voedsel dan moet je dat zeer geleidelijk doen. Je hoeft niet te veel met ze spelen als ze jong zijn, ze breken tijdens de groei erg makkelijk hun botten. Bij volwassen Poms geef je alleen voedsel van de beste kwaliteit en in veel kleine porties over de dag. De honden knabbelen graag aan hun eten en zo zorg je ervoor dat hun bloedsuikerspiegel nauwelijks schommelt.

Al is de Pomeriaan niet zo graag, ze hebben toch wel wat beweging nodig. Heeft je nieuwe huis een achtertuin? Een Pomeriaan houdt ervan om daarin te dwalen, lekker veilig en vertrouwd. Zorg wel voor een afgesloten hek want de nieuwsgierig Pom kan zomaar verder op verkenning gaan.

Leergierig

Snel nieuwe dingen leren is ook een eigenschap. Maar let wel op de neiging om de dominante kant van zijn/haar karakter. Het is van het grootste belang dat je altijd consistent bent bij de training. Dit vraagt behoorlijk wat doorzettingsvermogen van je Als je je puppy vanaf het begin goed sociaal opgroeit heeft je hond een vrolijk karakter.

Denk aan de buren

Ben je veel van huis, dan is een Pomeriaan geen goede hond voor je. Niet alleen horen Poms graag hun eigen blaf, ook vinden ze het niet fijn als je weg bent. Dat in combinatie met hun liefde voor blaffen, kan er voor zorgen dat je geen beste indruk maakt op de nieuwe buren. Ook het ontmoeten van andere honden is wel iets om op te letten. De Pom vergeet namelijk dat ze niet zo groot zijn… tot ze een andere hond ontmoet.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden