Mobiele airco 12000 btu
Lokaal nieuws vrijdag 13 augustus 2021

Deze honden passen in een appartement

Wil je graag een hond maar heb je een appartement, dan is het verstandig daar rekening mee te houden. En dat kan, want er zijn maar liefst meer dan 340 hondenrassen op de wereld. Omdat het uit zoveel rassen best lastig kiezen is, helpen we je een beetje op weg.

Met een beperkt oppervlakte en waarschijnlijk een balkon of dakterras in plaats van een tuin, is een hele grote energieke hond natuurlijk niet de beste keuze. Dit betekent overigens niet dat alleen kleine honden geschikt zijn of dat alle kleine honden geschikt zijn.

Nog meer eisen

Naast de ruimte zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Een hond is een deel van je gezin en moet daar wel in passen. Woon je in een appartement dan wil je waarschijnlijk een hond als gezelschapsdier en niet een waakhond. Heb je bijvoorbeeld kinderen of nog andere huisdier dan moet dit wel met het karakter van de hond combineren. De Shiba Inu bijvoorbeeld lijkt op een knuffelbeest uit de speelgoedwinkel maar in realiteit is het een hele levendig hond die beweging nodig heeft en ook nog eens een dwingend eigen willetje heeft.

Ook of je veel thuis bent, speelt een rol. Veel honden hebben verlatingsangst en willen niet graag alleen blijven. Doe dus jezelf maar zeker ook de hond en je buren een plezier om hier rekening mee te houden in de keuze van het ras.

Meer dan het uiterlijk

Ondanks dat het innerlijk meespeelt heb je vaak ook een voorkeur voor het uiterlijk van je hond. Daarom is het niet verwonderlijk dat fokkers het beste uit twee rassen willen halen en er nieuwe kruisingen ontstaan. Kruisingen die vaak erg geschikt zijn voor jou. Kijk maar naar een de Maltipoo. Dit nieuwe ras kis een kruising tussen de Mini Poedel en de Maltezer. Het resultaat mag er zijn. De Maltipoo is een heel lief en schattige hondje dat ook nog eens gezegend is met een leuk speels. Dit hondje is vriendelijk tegen alle bezoekers en een echte allemansvriend. Maar slim zijn ze ook. Daarnaast willen ze jou als baasje ook nog eens graag behagen. De beste ingrediƫnten dus voor het trainen van je hond. Dit maakt dat de Maltipoo lief en gehoorzaam is en ook heel geschikt als eerste hondje.

Klein maar actief

Een appartement wil natuurlijk niet zeggen dat je hondje geen beweging kan krijgen. Ga jij er graag op uit om met je hondje te wandelen en te spelen, dan is de actieve kleine Cockapoo misschien wel de juiste hond voor jou. Deze viervoeter is een tussen Cocker Spaniels en Poedel. Ze zijn hierdoor intelligent en loyaal maar ook gek op aandacht. En ze zitten vol energie en willen die graag ook kwijt. Dit betekent dat je ze dus wel minimaal twee keer per dag flink moet laten bewegen. Minimaal een half uur per keer is geen overbodige luxe voor dit energieke hondje.

Kiezen

Maak je de keuze voor een hond, maak dan een lijstje wat belangrijk is en hou je daar ook aan. Er zijn namelijk hondenrassen genoeg die echt goed bij je passen. En daarbij maakt het niet uit of je voor een pup kiest of voor een adoptiehond. Het gaat er om dat ook over een jaar jullie nog steeds blij zijn met elkaar.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden