Lokaal nieuws dinsdag 01 maart 2022

Vier tips om je terras in de stad een groene oase te maken

Heb je pas je intrek genomen in een nieuw appartement, dan ben je misschien nog op zoek naar manieren om je terras in te richten. Zorg hierbij voor de nodige planten. Een groen terras is niet alleen leuk om naar te kijken. Je zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je altijd verse kruiden binnen handbereik hebt. En planten zorgen daarnaast voor de nodige zuurstof in het drukke stadsleven, zodat je buitenplek letterlijk een groene oase in de stad wordt. Een terras is dus echt een plaats om te herademen en inspiratie te krijgen over je woning en hoe je wil leven.

In dit artikel geven we je vier tips hoe je met een minimum aan middelen midden in de stad geniet van het moois dat de natuur te bieden heeft. Hoe verbind je binnen en buiten in je flat? Vaak volstaan enkele kleine creatieve projecten.

Tip 1: Plantenbakken op maat lijmen

Ben je op zoek naar plantenbakken om in je stadstuin te genieten van kleine heesters of eenjarige planten? Maar vind je niet direct iets van je gading in het aanbod bestaande plantenbakken? Dan is het een goed idee om zelf plantenbakken te maken, bijvoorbeeld van steigerhout. Je kunt in de doe-het-zelf zaak planken in steigerhout op maat laten zagen en ze vervolgens verlijmen tot een mooie plantenbak. Je vindt heel wat tips en tricks online om zelf een plantenbak te maken.

Tip 2: Een verticale tuin

Je hoeft niet zo nodig je hele terras vol met plantenbakken te plaatsen om te genieten van groen in een stedelijke omgeving. Een verticale tuin of een plantenmuur is een mooi alternatief, waar je heel wat ruimte mee bespaart. Je kunt bijvoorbeeld zelf een plantenrek knutselen of hier paletten voor gebruiken. Een verticale tuin is een goed geluidsscherm en in de zomer zorgt een plantenmuur ervoor dat het minder warm wordt in je flat. Je kunt diverse planten een plaatsje in je verticale tuin geven. Kijkt je keuken uit op je terras, dan ga je op je terras verse kruiden halen om je maaltijd smaak te geven.

Tip 3: Plantenhoekje maken met bakstenen

Heb je nog wat bakstenen als overschot van een nieuwbouw of een verbouwing? Dan kun je deze gebruiken om een mooie plantenhoek te maken op je terras. Je stapelt de stenen zoals je dit zelf wilt en houdt bijvoorbeeld rekening met de lichtinval. Je hebt ook de keuze om te werken met bepaalde niveauverschillen. Vergeet ook zeker niet om de nodige labels te plaatsen bij de planten, zodat iedereen weet welke planten je in huis hebt.

Tip 4: Werken met textiel

Met diverse soorten textiel kun je planten verwennen op je terras. Denk bijvoorbeeld maar aan de verticale tuin hierboven, waarbij je planten kunt laten groeien in jute zakken. Je kunt daarnaast ook planten aan de wanden hangen en erop letten dat de planten en het textiel op je terras aansluiten op de eigen wanddecoratie in huis.

Je merkt het, er bestaan heel wat manieren om van je flat en je terras een harmonieus geheel te maken. Met deze tips om van je terras een groene oase te maken is je woning niet alleen groen en gezond, je geniet ook op elk moment van het jaar van je eigen creatieve inbreng.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden