Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Drie tips voor het bouwen van een thuissportschool

Sportschoolketens en fitnesscentra zijn ondertussen overal in steden en buitenwijken te vinden, wat in Amsterdam natuurlijk zeker het geval is. Toch heb je hier op het moment weinig aan aangezien alle sportscholen gesloten zijn vanwege de pandemie. Het kan nu dan ook een uitkomst zijn om een home gym te creëren. Je kunt dan dus vanuit je eigen huis aan de slag gaan met je workouts. Helaas is zo’n thuissportschool wel duur, dus het is wel echt van belang dat je er daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Anders is het immers zonde van het geld. Ben je van plan om een sportschool in je eigen woning te bouwen? Dat kan met de onderstaande tips!

Bekijk Marktplaats

Nieuwe apparatuur is duur. Gelukkig is er een oneindige parade van gebruikte fitnessapparatuur op Marktplaats, wat dus een stuk goedkoper zal zijn dan de nieuwe apparaten. Sommige mensen willen geen zware halters met zich meesleuren als ze bewegen. Anderen proberen juist geld terug te verdienen voor apparatuur die ze niet gebruiken. Duik erin en neem die perfect goede uitrusting voor een fractie van de prijs! Vind je niet wat je zoekt? Gewichten online kopen is dan een goede optie. Als je op je centen wilt letten dan kun je hierbij natuurlijk kiezen voor de goedkoopste apparatuur. Het zal wat duurder zijn dan de apparaten die je kunt kopen op Marktplaats, maar alsnog zal het geen fortuin kosten in de meeste gevallen. 

Begin klein

Je kunt je weg naar goede gewoonten niet kopen. Veel mensen denken dat als ze investeren in een dure home gym, ze die zeker zullen gebruiken om waar voor hun geld te krijgen. Maar als je jezelf niet aan het sporten kunt krijgen, is er geen garantie dat je thuis gaat fitnessen. Dan zit je loopband van 4000 euro dus stof te verzamelen in de sportschool in je huis. Begin dus met een paar goedkope stukken zoals halters, wat je kunt kopen bij de halterstang shop, en een oefenbal. Natuurlijk kun je ook kiezen voor ander goedkoop apparatuur of gewichten. Als je wat je hebt gekocht maandenlang consequent gebruikt dan is het veilig om je collectie uit te breiden. Je kunt er dan dus echt een home gym van creëren. 

Hang spiegels op

Als je ooit hebt gesport in een echte gym dan weet je dat hier zo goed als altijd spiegels hangen. Dat heeft een reden. De spiegels die helemaal van het plafond tot de vloer gaan helpen je namelijk bij het controleren van je houding en vorm tijdens het doen van de oefening. Daarnaast helpen ze ook doordat ze de kamer er groter uit laten zien. De mensen die een home sportschool in ene kleine ruimte willen bouwen kunnen hier dus zeker gebruik van maken. De spiegels van vloer tot plafond zijn helaas wel relatief duur. Gelukkig kun je ook kastspiegels over de hele lengte naast elkaar stapelen. Zo creëer je in principe een soortgelijk effect en zul je dus ook dezelfde voordelen ervaren.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden