Lokaal nieuws woensdag 17 maart 2021

Deze wanddecoratie trends mogen niet ontbreken in jouw nieuwe huis!

Het begin van een nieuw jaar kan altijd een verlangen opwekken om je huis op te frissen en het een beetje anders te maken. Hoewel nieuw meubilair duur is, heb je misschien ook niet de tijd of zin om je muren opnieuw te schilderen. Dus, hoe geef je de kamers in je huis een geheel nieuwe, trendy look en verander je het allemaal een beetje? Dat kan alsnog heel simpel! De snelste en meest effectieve manier om je interieur te veranderen is namelijk door nieuwe ingelijste prints, posters en kunst toe te voegen. Hierdoor zul je elke ruimte kunnen vernieuwen met behulp van wanddecoratie. Op dit gebied zijn er op het moment een aantal belangrijke trends. Onderstaand kun je daar vier prachtige voorbeelden van vinden.

Kaarten en locaties

Dit is een trend in het interieur die zich volledig richt op de verbinding met de huiseigenaar. Het wordt het binnen het huis- en interieurontwerp namelijk steeds populairder om kunstwerken toe te voegen die persoonlijk en sentimenteel zijn voor degenen die het bezitten. Net zoals kleding en mode aangeven wie we van binnen zijn als mensen, zijn onze huizen een weerspiegeling van onszelf en moeten ze onze ervaringen uitbeelden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een wereldkaart, wat een type wanddecoratie dat met name past bij mensen die ervan houden om de wereld te verkennen. Mensen die last hebben van wanderlust dus. Je favoriete locaties kun je bijvoorbeeld terug laten komen in je interieur met behulp van kunstwerken van deze plekken. Wat dacht je van een poster van New York op de muur?

Lijngetekende kunstwerken

Abstracte, lijngetekende gezichten werden eind 2019 populair in interieurs, maar sindsdien is deze trend echt niet meer te stoppen. Inmiddels worden ze bijvoorbeeld al gedrukt op kussens, handdoeken, vazen, plaids en op behang, maar toch ze zien er het meest verfijnd uit als ingelijste stukken van kunst. De hele look is erg strak en cool. Het werkt vooral goed in lichte, witte en neutrale interieurs. Stijl zo’n canvas schilderij met lichtroze en aardekleurige accessoires. Een vaas vol Pampagras mag echt niet ontbreken in de buurt van dit kunstwerk. Het schilderij hoeft trouwens niet bepaald een lijngetekend gezicht te zijn. Deze trend kan op allerlei manieren toegepast worden, zo kan het zelfs gecombineerd worden met je favoriete locatie. De Taj Mahal in de vorm van een lijngetekend kunstwerk, ook dat is zeker mogelijk.

Japandi

Japandi is een andere grote trend binnen het interieurontwerp voor dit jaar. Het is een geweldige stijl om terug te laten komen in je huis. Dit kun je doen met behulp van prints met oosterse invloeden en een moderne, Scandinavische esthetiek. De kunst zou veel kleur moeten bevatten en in een relatief monochroom palet moeten worden gehouden, maar moet alsnog wel wat invloeden hebben van traditionele oosterse invloeden en symboliek. Combineer Japandi posters en kunst met moderne Deense meubels en accessoires om een draai te geven aan het vaak rigide, gestripte minimalisme van de Scandinavische interieurs. Kijk ook eens op bijvoorbeeld Pinterest om inspiratie te vinden over hoe je Japandi terug kunt laten komen in de inrichting van je nieuwe woning.

Biophilic Design

Er is een enorme focus op Biophilic Design voor 2021. Hierbij wordt de natuurlijke wereld via het interieur naar binnen gebracht. Dit doen we graag omdat we allemaal meer verlangen naar een kalmerende, vredige omgeving die stress vermindert en ons helpt te ontspannen. Groen is dit jaar ingesteld op de grootste verftrendkleur en de verkoop van kamerplanten is enorm gestegen, maar het is ook mogelijk om Biophilic Design te omarmen via de foto's en kunstwerken die onze muren sieren. Afbeeldingen van natuurlijke landschappen, bloemen, planten en groen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, ze verbinden ons met de natuurlijke omgeving en geven ons een gevoel van welzijn. Biophilic kunst vereist ook veel minder verantwoordelijkheid als je het soort persoon bent dat elke week vergeet de gieter op te halen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden